Ett tungt beslut

Jag är helt klart blogg-beroende och har därför tagit ett tungt beslut, jag kommer inte att blogga mer detta året.

Vi passar på medan Janne är i duschen


Underbara ni!


Jag har fått blommor i dag från underbara Gun och Mumannen. TUSEN, TUSEN tack, fina goa ni!
Bilden gör inte blommorna rättvisa, trots att de ser underbara ut även där.

STOR KRAM! och tusen tack!!

Ha en underbar nyårsafton, allihopa!

Och antagligen är de flesta upptagna med att fira och läser detta först i morgon och då önskar jag:

ETT GOTT NYTT ÅR!

Ja, må vi leva


Gårdagens lunch.Gårdagens förrätt.Dagens frukost.Nu är vildsvinsgrytan förberett. Vi kanske ses nästa år? (Psst!! Janne
och Krulli lever i bästa välmående, köttet har jag fått annanstans ifrån.)

Skål!

Tur det inte är alkolås på bloggen..och så säger de att storleken inte spelar någon roll??!!

Hjälp, jag krympte spriten


Mellan målenFrukost: Gulash
Lunch: Semlor
Mellanmål: Öl

Cheerio, gott folk

Upp och hoppa folkens! Här har vi varit i farten ett par timmar nu. Vi la oss nämligen tidigt igår, förnuftiga som vi är. Jag vet inte riktigt vad Krulli menade med att lägga ut denna statusen på Facebook igår kväll:Det måste hon ha gjort efter att jag la mig..

Oavsett, nu måste vi sticka så vi hinner bolaget innan det stänger! Dessutom skall vi åka pulka utan pulka har Krulli bestämt.

Han svalde, han älskar oss


Så här såg min kyl ut INNAN, dvs innan three o clock.Oj då. Hehe.., men lite snaps innan maten är aldrig fel. ;DSnart middag.. Vi scchaaa bara..
.Vi gör så gott vi kan för att hålla Janne anonym.


Janne: Kan man dricka det här?
Svorskan: Javisst, det är ju snaps!
Janne: Skall jag dricka allt på en gång utan att ens veta vad det smakar?
Krulli: <tittar Janne djupt i ögonen> If you love us, you swallow.

Jag kommer att gå från seg till mör


I eftermiddag kommer den här
underbara kvinnan och inte nog med det..
..anonyma Janne kommer också. Och sen
kommer nog även jag att vara med på ett hörn.


Rätt roligt att Janne och Krulli (som aldrig har hälsat på varann förut) skall samåka från Göteborg till Landskrona. De stannar över nyår och frågan är hur vi kommer att må om några dagar. Möra kanske? ;D

Jag frågade Janne om det var något han kunde komma på som jag skulle köpa i tillägg till vad jag redan har. Han lugnade mig med: "Äh, systemet är ju öppet på torsdag också!".

Men först jobba.

God morgon! :D

Mer navelludd till mig

Men vad ÄR det med er? Varför tycker ni navelludd är äckligt? Tror ni att det är ovårdade personer som får navelludd? Eller måste människan ha en konstig inåt-navel? Så är det ju inte, det har ju med kläderna att göra. En tröja som luddar = navelludd.

Navelludd kan faktisk sitta på en väldigt välvårdad och vältränad, sexig man som.. Hehe.. Det är helt okej för mig, rata ni alla män med navelludd. Ni har ingen ANING om vad ni går miste om. Suck.

Ingen peng, men jag kände mig rik ändå
När jag läste detta inlägget hos Hillevi om att det finns en speciell navelluddborste man kan köpa, kom jag på en sak. En gång (för länge, länge sen) var jag så kär att när jag hittade navelludd i min killes navel sparade jag på det och la det i en liten plastficka i min plånbok.


God morgon! :D

Vilar upp mig

Jag vilar upp mig efter jul (mycket mat) och jag vilar upp mig inför nyår (mycket mat och dricka). Dessutom är det skönt att vila upp sig efter att ha vilat upp sig också.

Jag är SÅ redo för besök på onsdag. Två underbara människor kommer och stannar tills över nyår (nån gång). Gissa om jag kommer att behöva vila upp mig efter det!

Lugna puckar


Gårdagens (för mig) nya upptäckt (haloumi-ost) blev mitt
mellanmål i dag. Stekt  i stekjärn och med en kopp
ekologisk lakritste till.


Innan dess var jag på promenad i rufsigt vinter-väder:

"Har´ru nåt gott till oss?""Hej du tanten! Kom närmare! Är du rädd eller?""Glöm det, grabbar! Hon vågar inte ens komma en meter när.""Puss på´rej!"

På mumsig upptäcktsfärd


Testade att göra grillad halloumi efter kokboken jag fick (se föregående inlägg).Härlig naturlig sälta och osten har tuggmotstånd.

Osten hittade jag på samma hylla som fetaosten finns och sen gör man 1 cm stavar som man rullar bacon runt. Grillas i ugnen på 200 grader tills baconet har fått fin färg. Utmärkt som ett litet måltid, tilltugg eller på buffén. Eller varför inte ett par stycken som en förrätt liggande på en liten säng av ruccola-sallad? Väldigt enkelt, snabbt fixat och otroligt gott.

God fortsättning, folkens!

The best thing ever


Mitt i prick. Jag har redan hittat flera saker som jag vill prova på
att göra. Skall bara äta upp ostbågarna och After Eighten först.
Min favoritbild med min favoritdotter inramat i en ram som passar
perfekt. Jag fick en liten tår i ögat när jag packade upp den.
Under julen får de slåss lite om platsen, men sen kommer bilden
att få sin rättmätiga plats och kokboken och dens budskap skall
få första prioritet.


Men det är EFTER jul. Nu ÄR det jul.

Kjempe-jule-klem til alleG
od jul! -önskar jag eder alla,
både ni som är lite nere och ni som er balla.
Hoppas ni alla får det precis som ni vill,
och att maten smakar gott och drickat där till.

Snart kommer dottern, min finaste gåva,
dagen skall vi njuta - det kan jag lova,
hoppas ni alla känner kärlek och värme i kroppen,
nu pausar jag från bloggen, ni får ha det toppen!

God jul!

Planerna är ändrade

Någon kastade något genom brevinkastet och sen plingade det direkt på dörren och så hörde jag hur någon rusade ner för trapporna för att hinna ut innan jag hann öppna. Så jag öppnade inte dörren, jag sprang istället till fönstret för att se vem det var och den som sprang iväg till en bil som stod och väntade var... dottern.

Och det som låg på golvet innanför dörren var detta:
Visst är de gulliga de små krypen. Själv tänkte jag tillbringa kvällen med att se en film (läs: blogga eller nåt) och dricka lite glögg, men "barnen" har ändrat på planerna, så jag tar nog med mig glöggen dit istället.

Ha en underbar kväll, allihopa!

Dagen man doppar den - dopparedagen

"Julafton kallas även dopparedagen eller doppareda'n, det vill säga den dag då man doppar i grytan. Detta är en uteslutande svensk beteckning på julafton." Wikipedia


När jag flyttade till Sverige och min man sa att "I dag är det dopparedagen", så får jag ärligt säga att jag trodde han menade något helt annat.

Folk önskar sig ju så många olika saker till jul..

Nu är jag gammal nog

Ni är så himla duktiga så här inför jul, allihopa. Det är inte jag. Jag har gjort samma sak otaliga gånger innan och jag ser till att göra minimalt av det jag "borde" göra.

I dag bestämde jag att i morgon får vara en semesterdag, jag har alltså ledigt i morgon. De som tror att det är för att jag behöver hinna med en massa har fullständigt fel och inte behöver jag vila upp mig, för jag har knappt gjort ett smack. Det är för att jag vill ta hand om mig själv. Jag behöver dega på soffan, gå en lång runda i kylan och småshoppa lite i matvaruaffären. Kanske jag köper en flaska med glögg också om jag känner för det.

Jag är alltså INTE duktig, jag är slö, lat, egenrådig och tänker mest på mig själv. Efter vad jag har hört har det med åldern att göra. När man blir medelålderns lär man sig att ta hand om sig själv. Jag har testat att göra samma sak när jag var yngre, men då fick jag dåligt samvete.

Men ni? NI får gärna slita häcken av er! Been there, done that.

Shit! Vad skönt!

Shit! Vad mysigt!

Och shit! Vad underbart det är att göra som JAG vill, ÄNTLIGEN har jag åldern inne!

Been to the frizz


Jag är pigg! Igen. Kort och gott.

Jag har redan fått den finaste presenten

Lite osäker var jag på om dottern uppskattade våra lite udda julaftnar lika mycket som mig. Vi har i över tio år firat julafton själva, bara hon och jag och vi har "vår" julmat och desserten är så absolut inte "ris a la Malta".Svorskan:
När kommer du på julafton?
Svorskans dotter: Till frukost.
Svorskan: Frukost??
Svorskans dotter: Ja, jag vill ha min frukost!
Svorskan: Du menar du vill ha varm ostsmörgås med julskinka och senap (som hon inte gillar)?
Svorskans dotter: Ja, och Oboy, så som jag brukar!
Svorskan: Hahaha, skall du ha chokladmjölk också?
Svorskans dotter: Ja?

Det värmde. Jag behöver inget annat, det var den finaste julpresenten jag kunde få.

Två timmar kändes som två minuter


Jag har haft besök.Men okej, jag skall inte ljuga. Det var inte Börje.Det var Diana (Börjes nötsamlare).Vi drack kaffe och pratade skit....och vi berättade hemlisar.
Därför kan jag inte berätta mer. ;D

Var precis och hämtade ett paket

Egoina var närmare 4 år och hon, hennes låtsaspappa och jag var ute och åt. Vid middagen kom hon på att hon faktisk hade en pappa i Norge OCH en pappa här i Sverige.

Vårt minne från vad som utspelade sig då är något som vi ständigt återkommer till. Ni vet såna där "moments" som man tar upp igen och igen när familj och släkt är samlade. Precis som det ofta blir, så finns inga foton från just den kvällen och då kom jag på den smarta idéen att beställa en teckning som jag kan rama in och ha som en påminnelse.


Hmm.., tydligen var inte nyheten så chockerande ändå.
Men dubbelt upp med paket lät bra!


Ritningen/ritningarna blev så fina och precis som jag önskade och jag kommer beställa två-tre till från andra "moments". Först hade jag tänkt att dottern skulle få dem i present, men utifrån att jag inte kommer att leva så länge (föregående inlägg ;D) och hon trots allt skall ärva mig ändå, så behåller jag dem själv.

Är det någon som kan gissa vem som har varit så underbar och ritat? Yes, det är rätt, det är Gun. Och det blev precis som jag önskade mig! Detta är inte det sista ni ser av det hela, när allt är klart om några månader i min nya lägenhet, så återkommer jag med mina tavlor och Guns ritningar.


UPPDATERING: Bilderna har Gun tagit INNAN hon skickade mig det hela, det finns därför detaljer som inte är klara. Till exempel har inte mannen på sista bilden några ben.. NU har han, men det vet ju inte ni ;D

Vantar för livet


Suddigt, men mysigt.Jag hade gömt datorn, men dottern hittade den ändå.


På väg ut genom dörren:

Svorskans dotter: Är det de där dyra vantarna som du köpte?
Svorskan: Ja. Känn så mjuka de är!
Svorskans dotter: Är de varma då?
Svorskan: Ja, jättevarma, de kommer jag att ha i tjugo år framöver.
Svorskans dotter: Hah! Om du lever så länge ja!

Så nu har jag antagligen vantar för livet. ;D

Det får vara max tretton


Lappar behövs inte, alla är till dottern från mamman.
Sen kommer dottern med en hög som är till mamman från dottern.

Inte som i Hollywood
Det måste vara fel på mitt smink,
det smeter ut över natten!


Trots julbord med allt tillbehör är jag i bra form i dag. Så snart är det duschen som gäller, skidskytte på tv, tvätta kläder och skriva två inköpslistor. En för julen och en för nyår.

Myslördag med andra ord. Det hoppas jag ni också har och får!

God morgon!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!


Först?? Jag MÅSTE väl vara först
med att gratta nu?

Stort GRATTIS till underbara prinsessan Diana på födelsedagen!

Fyllerubrik eller fylld rubrik - allt eftersom


Shit! Mätt as hell!Och den där ölen..Kö till toa var det också, gång på gång. (Jag ljuger - behövde text till bilden bara.)Scchnapsarna var riktigt fina. Såna där Line Aquavit - norska och jäkligt goa!
(Nu ljuger jag INTE!)Och nu är jag i hemmets lugna vrå igen.

Ut och ragga? Nähej. Jag vet hur det blir då. Jag retar mig över att alla singla män i min ålder antingen verkar vara alkoholister eller så är de ovårdade och/eller har ingen vett och etikett. Så jag tar faktisk heller en runda i blogg-världen och myser lite. En perfekt avslutning på en underbar kväll.

För speciellt intresserade jag kan informera om att jag har varit och ätit på det HÄR stället som har fått enormt bra kritik. I övrigt tror jag aldrig har använt så mycket tid på att bokstavera ett inlägg som just nu. Schkåållll! ;D

Jag säger som dottern


IN I DIMMAN! ;D

Christmas table

Today I first will go to the gym and then I will go to work and after that I will go home for a couple of hours. When the evening comes I will go to my works Christmas table and eat until I cracks.

As you can see in my presentention in my blog I´m not good att english att all. But I can eat, I promise!


Good morning!

Good afternoon! And probably, Good night!

Cheers!

Som katten kring het sork


Katt till vänster och sork rakt fram.

Vilken är du? Katten som avvaktar minsta lilla livstecken innan den slår i klorna? Eller är du sorken som spelar död när livet står på spel?

Om jag översätter det till mänskligt beteende så borde frågan vara om du är typen som försöker förutse problem och är redo att lösa de eller om du är som sorken, du blundar och hoppas det går över. Själv är jag nog som oftast som katten, men om någon annan på min sida orkar kämpa, så är jag gärna sork ibland.


Bild är mottagen av LIPPE efter uppmuntran i föregående inlägg. Tack!!

Vad gör man inte i dessa tider

Den första som mailar en bild till mig som jag måste låtsas att är min och skriva ett inlägg om, får en länk. Självklart måste bilden vara hyfsat anständig.

Mail: svorskan@live.se

Allt för att inte låta torkan vinna!

Uppdatering:
Bild är mottaget, inlägg är på gång. :D
(H*n måste maila mig sitt url, annars kan jag inte länka!!)

Hårresande
Hårresande, men det går över när man tar mössan på.
Morgonpromenad nästa.

God morgon! :DUppdatering:

Det bet i kinderna, men så vaknade jag också.

Upp och hoppa, det är torsdag! :D

Min svan
Jag saknar tavlor jag tycker om på mina väggar och har svårt för att hitta också. Nu har jag några enskilda foton som jag själv har tagit som jag har tänkt förstora och rama in, men nu är frågan om denna serien på tre bilder. Hur gör jag? Vad blir mest snyggt? Skall de i samma ram eller skall det vara tre olika? Skall glaset vara blankt eller matt?  Skall de hänga efter varann eller under varann? Storlek? Andra kreativa idéer?

Jag har aldrig hållit på med sånt här, jag har alltid köpt färdiga "verk" och hängt upp, så jag är öppen för alla tankar och idéer.

Tyckasyndromet - en vanlig folksjukdom

Dotterns krönika väckte inte oväntat reaktioner och Katrin Zytomierskas reaktion gick inte av för hackor (hur man nu vill tolka det). Nu tror jag att dottern skulle bli irriterad om mamma lägger sig i, så det gör jag inte. Jag tar ett sidospår och lägger upp en text jag skrev i Em-bloggen 6.maj 2009:


Jag blir galen på ni som "tycker synd om" era medmänniskor. Fattar ni inte att det är arrogant och nedlåtande? Det är stor skillnad mellan att "tycka synd om" och ha empati. Förstnämnde degraderar och sistnämnde är ett stöd för att självständigt gå vidare i sitt liv.

"Tycka synd om", numera av mig kallad "tyckasyndrom" är en egotripp. Man känner sig stor, god, hjälpsam och snäll. Att visa och ha empati är att försöka förstå och leva sig in i den andras problem för att kunna ge stöd, råd och hjälp på rätt sätt. Att ha empati ger också utdelning för en själv, men det kräver mycket mer och man hjälper den andra till självhjälp.

De som vill ha ditt "tyckasyndrom" gör sig själva till offer. När du ger av ditt "tyckasyndrom" ser du till att de förblir just det, ett offer!Och ifall någon ändå vill kommentera huruvida det är rätt av Egoina att tycka som hon gör eller rätt av Katrin att göra som hon gör, så vill jag bara säga att jag tycker båda två har helt rätt. Det är ju tusen gånger bättre att Katrin gör som hon gör, än att ingen gör något alls. Och hade Egoina skrivit sin krönika om det inte var för Katrin?

Däremot är det viktigt med en sak. Oavsett hur snälla och goda och välmenande vi än är, så betyder inte det att vi gör rätt alltid. Det är DET som jag menar med tyckasyndromet, att man skall tänka efter och inte heller ta för givet att vi får ett "tack" för något som andra inte har bett om.

Nu la jag mig nog i ändå..

Det blir fest i stugan
Det här året blir mitt nyårslöfte att inte ha något nyårslöfte.
Alternativt kan jag satsa på att lägga mig senare, sova längre,
sluta träna, festa hårdare och börja röka igen. ;D


God morgon!

Just det! I dag är det fem månader sen


Jag och vågen är inte kompisar om dagarna
(när är vi det liksom?), men annars går det bra.

Vart tog tomten vägen..God morgon! :D

Två myndiga tomtar


Jag har haft ryggskott, men börjar bli rätt bra. Julpyntandet som jag
hade tänkt göra i helgen blev dock utsatt, men i dag har jag gjort lite.
Jag zoooomar in..Denna julen har nog bägge tomtarna uppnått myndighetsålder. Tiden
går väldigt fort. Jag misstänker att dottern fick hjälp med tomte
numero två, för att en som inte ens är tre år skulle ha målat
så där fint? Eller kanske? Det är ju faktisk min dotter som
har gjort det! ;D
Jul i köket. Mer än så här blir det inte, bortsett från att jag skall
stryka en duk eller två.Nu är det slut på att vara duktig. Nu skall jag slappa.

Äkta brun sås


"Inget fusk!" brukade min pappa säga. Det betydde
att man inte fick tillsätta färg i den bruna såsen.
Den skulle vara naturligt brun, annars uppnår
man inte rätt smak.


Förra bilden visar smör och vetemjöl som egentligen
bränns vid (lite grann) för att bli brunt. Sen drar jag
grytan av plattan och väntar tills det blir lite mer
rinnande och blankt som här.Sist, men inte minst så vispar jag som en galning
medan jag tillsätter vatten i lagom tempo. Såsen
blir len och blank och äkta vara.

Man kan krydda som man vill, gärna med buljong och lite lingonsylt. Gräddsås görs precis likadant, man har bara i lite grädde istället för en del av vattnet. Ett hett tips är att ta en klick messmör eller mesost i såsen istället för sylt eller något annat sött.

Det var dagens matlagningskurs. Såsen är egentligen ingen LCHF-sås, men jag anser att mängden mjöl är såpass liten i förhållande till mängd färdig lagad sås, att det inte gör så mycket.

Inget fusk med andra ord. Var jag duktig nu pappa? :D

Gör inte som jag gjorde!


Jag vet inte vad för skit detta är, men det mailas tydligen till alla som har mailat mig nån gång. Någon som känner till om det är "äkta vara" eller vad det kan vara? När man klickar in på det (gör inte det, jag ångrar mig!!) så får man upp vem som har tagit bort en från MSN, inte mer intressant än som så.

UPPDATERING: Jag har tagit bort alla i kontaktlistan på mitt mail-konto. Det borde väl förhindra att alla får flera mail nu? Eller?

PS!
OCH jag har ändrat mina lösenord, igen.

Äkta Norge-historia

Jag skulle kommentera hos Gun under hennes bajsinlägg, men jag tog av fullständigt så jag strypte kommentaren och skriver historien här i stället:

Jag känner en sjuksköterska som har berättat om när hon arbetade på akuten. En man kom in med sin dammsugare. Snoppen hade fastnat i röret. Antagligen hade han bara röret med sig, men det är roligare att föreställa sig att han står där med hela dammsugaren, tycker jag. Samtidigt var han ju faktisk norsk, så det är inte omöjligt att han hade hela dammsugaren med.

Hans förklaring? Han "damm"-sugade näck.

Det svarta fåret


Jag handlade på Internet och fick ett paket hem och i paketet fanns en present också. Min första tanke var: Hur f.. kan de veta att jag är det svarta fåret?. Sen kom jag på sambandet.

"Frääänk" är riktigt, riktigt ful, men ett bra PR-trick är det. Och alla vet väl vart jag har handlat då?

Jag saknar Janne

Janne har meddelat att han skulle ta ledigt, men det betyder ju inte att jag inte saknar honom. Jag ville piffa till det och skriva på engelska, så jag tog till Googles översättning. Jag skrev in:

"Låt min vän kommentera i min blogg!"

Och Google svarade:

"Let my friend make a comment in my blog!"

Då skrev jag:

"Shit vad bra denna översättningstjänsten är!"

Och Google svarade:

"Thank you!"

..eller, det är nog inte riktigt sant. De skrev:

"Shit what good this translation service is!
"
God morgon! :D

Jag är skotträdd, men skottar gärna

Ett skott
Att skotta
En skotte
Att vara skotträdd (rädd för skott eller skottar eller att skotta?)
Ett ryggskott (sånt som jag har och som gör att jag har rätt långtråkigt just nu).

Att skjuta
Att bli skjuten
ett skjut
Ge ett skjut (kan man säga så? Det man kan borde man kunna ge också?)

Jepp, jag har långtråkigt på soffan..

En sträckt muskel


Ni kan lika gärna medge det, ni har saknat
min morgonfrilla, eller hur?

I natt har jag fått en ny bena, en något kort sidbena, men den är väldigt rak och fin. I loppet av natten har jag däremot inte fått en rygg som inte värker. I onsdags drog det till när jag tränade och jag kände på en gång att det är sånt där ont som tar en vecka eller två innan det lägger sig.

Men jag kan röra mig, även om det går i lite slow motion. I övrigt klagar jag inte, det skidskytte på tv idag.

God morgon!

Inga följdfrågor, tackBildtexten är inte mina ord, det är dottern som bloggar om att "så här ser det ut". Jag vet bara inte hur jag skall berätta för henne att hon har fel. Det är kanske mer än hon vill veta. ;D

Eller så kanske det är en indian


Här om kvällen sett genom mina persienner. Sen ni snögubbarna?
Det är inte ofta det är så mycket snö här att ungarna gör så stora.
Eller ungarna. Hehe.. De här kom till efter att barnen hade lagt sig.
Min morgonpromenad i går morse.
Kolla vem jag såg på väg till jobbet sen! Ni ser väl? Inte?
Snälla säg att ni ser? Ansiktet till Jesus framträder, det är väl
utan tvekan? Lite pinsamt om det bara är jag..

God morgon!

Jag har ju hela livet på mig
Nu var väl knappast den här anonyma kommentaren vänligt menat, men det bryr jag mig inte om, den ger mig ändå en infallsvinkel till något jag ofta stöter på av fördomar.

Varför tror så många att ingen är lycklig som singel? Jag kan förstå det om man är ung och vill ha man och barn och resten av allt som hör till, men när man är nära 50 som jag är, då är det faktisk inte lika givet. Jag har vant mig vid att leva själv och känner mig inte ensam (som oftast). Däremot tyckte jag känslan av att vara ensam när jag var i en relation var väldigt jobbig.

Allra helst vill jag ha en relation som varar livet ut. Det skall vara min bästa kompis som jag skall älska att sitta och pluddra vid köksbordet med när jag är åttio. Vi skall vara varandras bästa vänner och gemenskap och lojalitet står högst upp på listan.

Så klart jag är ledsen för att jag är singel igen. Utifrån vad jag har skrivit här ovanför så säger det sig själv, MEN jag är också van vid att leva själv.

Bitter? Är jag det? Nej, det är jag inte. Jag känner mig så otroligt glad för mina vänner, mitt hem, mitt arbete och sist, men allra mest, min dotter. Inte kan man väl vara bitter när man är övertygad om att det är rätt som det är?

Dessutom är det roligare att ändra status från singel till "dubbel" än tvärt om. Utgångsläget just nu är väldigt bra med andra ord. ;D

Nu kan alla få den perfekta rumpan
Nu skriver vi historia

Jag var med om en gissningslek i dag. Ingen rolig sådan, men vad göra? Gissningarna gick i varje fall ut på när och om Assange försvinner eller mördas.

Gissningarna handlade också om huruvida läckage av hemligt material har varit medvetet (ibland läcker myndigheterna medvetet, både sann och icke-sann information, allt eftersom vad som passar bäst). Vi lekte lite fram och tillbaks med den tanken och kom fram till att det är ju möjligt, för det har läckts tillräckligt mycket för att vi inte skall kunna tro att det är en medveten handling från USA`s sida.Kommer CIA att lägga sig i? Nej, det kommer de inte, det har de nog redan gjort.

Det slog mig i dag att Wikileaks med största sannolikhet kommer att hamna i historieböckerna. Hur ofta är det vi tänker på att saker som sker här och nu kommer att gå till historien?

Kanske kommer just mitt inlägg att användas som ett exempel på hur allmänheten reagerade? Och era kommentarer går också till historien?

Mohaha!

Pantad eller pantat
Kan bli pantad.


Jag stod i kassakö på Citygross när jag hörde i högtalaranläggningen: "Personal till pant-rummet tack. Personal till pant-rummet".

Ni vet ju hur min hjärna fungerar? Jag såg framför mig en massa kunder som behövde hjälp där. Inte jag däremot. Jag är inte pantad. Tror jag. Jag har bara lite livlig fantasi.

Liten tillbakablick


Rainforest Café i London.
Dottern bjöd på resan, inte illa!


Vid en tillfällighet gick vi förbi Gordon Ramsay restaurang. Vi tittade på menyn utanför och det var okej, lite dyrt, men inte alls så illa som jag trodde det skulle vara. Det som förvånade mig dock var att det knappt var gäster inne på restaurangen. Verkade inte vara särskilt populärt alls.

God morgon!

Därför heter disken vi diskar disk

Jag har wickat igen. Den moderna, flata, tallriken är en modern företeelse. Under antiken använde man vid måltiderna mera skålformiga kärl av lera eller dyrbarare material. Under medeltiden användes i Sverige liksom i många andra europeiska länder antingen brödskivor eller hyvlade träplattor som "disk" (på engelska är dish ännu benämningen på fat eller maträtt). Trädisken var så stor, att minst två personer kunde skära sin mat på den (långtallrik, sovelbräde). Senare blev diskarna mindre, och med avsågade hörn uppstod den mångkantiga tallriksformen som slutligen gjordes rund.

Utifrån hur min hjärna funkar så är ett hett tips om ett eventuellt morgon-inlägg i morgon något om disk-valificering eller disk-ussion eller nåt.

Wikileaks leaks leaks

Jag tycker det är toppen att Wikileaks finns och att det finns människor med både kunskap och mod som vågar göra detta, för ofarligt är det inte. Så absolut inte.

Jag förstår inte varför folk blir så förvånade över USA`s övervakning av muslimer världen över och alla anda avslöjanden som hela tiden kommer. Finns det någon som tror att politiker, militärer och andra lägger alla korten på bordet? Det finns inte det system i världen som kan fungera på det sättet. Även ett litet företag kan få problem utan sina strategier och hemligheter.

Strategier och försvars-ställningar är beroende av att kunna operera i det tysta och att tro att "vi" inte blir avlyssnade och kontrollerade och att det inte smyger spioner runt om oss är att vara naiva.

Verkligheten är faktisk mer spännande än någon deckare om vi vågar öppna ögonen, men jag är väldigt glad för att det finns människor som visar mod och vågar avslöja så mycket som möjligt. Wikileaks arbete förstör nog en hel del, men de gör också makthavare medvetna om att vara lite mer försiktiga och att undvika att göra "mer än de borde". Förhoppningsvis. Kanske.

Mer än så giter jag inte engagera mig. Om jag skall känna att jag har full överblick i frågan så skulle jag behöva läsa på så enormt mycket. En dagstidning här och en nyhetssändning där ger inte tillräckligt med information. Men sunt folkvett säger mig att avslöjanden alltid är bra för rättvisan. Makthavarna kanske skärper till sig lite.

Tror jag.

Full igen! Ja, diskhon alltså


Söndagsmiddagen. Dottern är inte så glad för korv, så jag stekte
karrekotletter vid sidan om. "Barnen" åt även middagsris till.
Gun! Vet du vad? Det blev jättegott och även dottern åt korv, trots
att hon inte brukar det. Tack för tipset!


Faten är tomma, men det är inte diskhon. See ya!

O-väder

Handlar oväder om naturlig framkomlighet eller människans möjlighet att göra det framkomligt? Jag tycker att så fort det snöar mycket så kallar man det snöoväder och det är jag inte riktigt van vid.

Om jag inte kommer i håg helt fel nu så säger vi oväder enbart om snö och/eller stärk vind? När det regnar mycket pratar man inte om oväder som sådan, då pratar man om översvämningar, eller?


Ja, här snöar det i varje fall. Mycket!

..och så är det skidskytte på tv.

This is what you get

Lakrits te är kanske inte så användbart i middagen.
Och jag glömde fota att jag har purjolök och brysselkål. Just det! Jag har även lite sallad och rödlök.

Allt i sann LCHF-stil.Lite sånt som kan sätta piff på maten? I övrigt har jag lite kryddor och både kött- och grönsaksbuljong.Till "Syndens håla" hör också middagsris, men det behöver jag knappast ha i frysen.


Poängen är att jag skall kunna få ihop en trevlig middag utan att behöva gå utanför dörren. Tyvärr finns ingen grädde hemma, det räddar ofta det mesta, men man kan inte få allt här i världen.

Inte lätt detta. Får ni ihop nåt? Förslag till söndagsmiddag mottages med stort tack.

Ni bestämmer

Efter vad jag har förstått så är det söndag i dag och det betyder att dottern och antagligen hennes kille kommer på middag. Det snöar hej vilt och jag har ingen inspiration eller idéer till mat.

Det blir nog "vi-tager-vad-vi-haver"-mat i dag. Jag vet inte vad jag har, så det blir spännande. Eller vänta lite! Jag fotar kylen och frysen och sen kommer ni med förslag?

Kommer strax!

God morgon!

Dryper av ironi

Jag har lite problem med inloggningen på mina kända mail-adresser och även Svorskanbloggen beter sig lite konstigt, så jag gör som jag gjorde förra gången det var så här. Jag meddelar här i bloggen att jag vet om det och alla lösenord är ändrade igen.

Konstigt nog <ironi> så hjälpte det då. Mina mail-konton är heller inte sammanlänkade så om du är ute efter speciell info (guess!!) måste du satsa på exakt rätt konto annars har du jobbat förgäves. Men du vet ju vilket det är, eller hur? Men kanske har jag kopierat den känsliga infon? Sånt kan man ju aldrig veta. Jobbigt läge det där.

Sorry!

Pissed on eller pissed off

Jag misstänker att de som ogillar "kantiga" formuleringar och ogillar att andra tycker annorlunda än de själva, oftast är de som är de mest konflikträdda.

Det er de fega. De konflikträdda är de som är de mest fega av alla. Alla är vi konflikträdda, det är naturligt, men att låta bli att jobba för att inte vara det - det borde man skämmas för.

Varför är det så svårt att ta att någon tycker annorlunda? Eller att någon vågar slänga ur sig ett annat sorts tänkande? Varför blir du förbannad? Detta är trots allt bara en blogg, vare sig mer eller mindre.

Andas djupt in, håll andan och andas långsamt ut, repetera tre gånger. Är du pissed off fortfarande? Då har du inte fattat poängen och jag rekommenderar att du joggar vidare till någon annan blogg i blogg-världen.

..och ni som gillar att gnabbas med mig får hemskt gärna stanna kvar. I like!

Man måste inte tro det man tänker

Ofta är jag rädd för att berätta för andra vad jag tänker för det känns som att folk tror att jag tror på allt jag tänker. Nu tror du kanske att detta är ett sånt där inlägg där jag tänker förvirra igen, men det är det inte.

I bloggen gör jag ofta mina funderingar till påståenden och det finns en förklaring till det. Om jag kommer med funderingar får jag en massa ja-sägare i mina kommentarer, men om jag kommer med påståenden så är ni många som hoppar till på gott och ont. Det gillar jag, det tycker jag är fascinerande och det är intressant att höra olika vinklingar och argument på en och samma sak. Dessutom ser man hur olika vi alla uppfattar saker och vad vi väljer att lägga vikt på.

I mitt förra inlägg fick jag en kommentar från Krönikören som kändes så rätt när det gäller detta med att kommentera hos varann. Så här (bland annat) skrev hon om förväntan på återbesök när man kommenterar:

"När jag har bjudit någon på middag tio gånger är det svårt att inte förvänta sig att bli bjuden själv."

Mitt i prick!

God morgon och ha en underbar lördag allihopa!

Jävla omoraliska blogghoror allihopa

Alla som känner mig lite vet att jag gärna väljer lite uppviglarvändningar när jag skriver, så också nu.

Vad är en bloggvän egentligen? Vad betyder det att vi är bloggkompisar med varann? Ställer vi upp för varann när vi har det jobbigt eller är sjuka? Firar vi med varann när något går bra? Nehej, vi gör inget av det. Det vi gör i blogg-världen är att se till att få uppmärksamhet (vi lägger ut inlägg) och sen kommenterar vi hos andra för att få dem att kommentera hos oss själva.

Vi är några jäva blogghoror allihopa! Jag vågar påstå att 95% av alla kommentarer kommer från de som vill ha återbesök och 95% av alla kommentarer jag själv lämnar är för att JAG vill ha återbesök. Om jag kommenterar hos någon flera gånger och inte får någon respons, då sluter jag kommentera där om inte det är en superb blogg och det brukar det inte vara. Vara sig ni eller jag har någon superb blogg i mina ögon. Dottern har heller ingen superb blogg i mina ögon. Jag skulle aldrig sätta mig vid datorn flera gånger om dagen enbart för att kolla min dotters blogg eller någon annan storbloggares.

Fjortisarna "Skall vi lägga till varann på Bloglovin", "Fin blogg" och "Kolla min blogg" är ett mer rakt sätt att göra exakt samma sak som vi gör. Skillnaden är att vi lägger ner lite mer tid för att dölja syftet med det vi håller på med.


Så räkna inte med dina blogg-vänner om det krisar sig, men däremot kan du (om du har tur - som till exempel jag har haft) bli känd med blogg-vänner privat och sen blir de dina vänner IRL, det är något helt annat.

Det är lika bra att acceptera läget, jag ser er som blogg-horor och blogg-horbockar (Hej grabbar! :D) och jag är precis likadan själv. Sen finns det stor-bloggare och andra som inte bloggar på samma sätt, men jag tror nog att det jag har skrivit nu gäller de allra, allra flesta som har kommenterat hos mig och som jag har brukat kommentera hos.

Frågan är: Spelar det någon roll? Jag tycker inte det, jag tycker det är helt okej, MEN man skall vara medveten om att det fungerar så här. Det är minimalt med moral i blogg-världen. Vi bemöter varann som vänner i ögonblicksupplevelser, men vi är inte där för varann när vi släcker ner datorn för kvällen. Det är kanske därför det också är så underbart med blogg-världen, vi bestämmer själva när vi är hemma och inte och ingen kan ställa krav på oss. Men när ingen kan ställa krav, kan inte vi själva förvänta oss något heller.

Om jag blir sårad IRL så finns mina vänner till för mig och visar att de är lojala på alla sätt och vis. I bloggvärlden kan du bara glömma det. I bloggvärlden finns inte de begreppen, vi tänker inte så. Du tänker inte så och jag tänker inte så. Aldrig om jag skulle försaka min blogg eller möjligen förstöra min statistik för att ställa upp för en bloggvän. Men en vän IRL hade jag kunnat lägga ner min blogg för.

Jag vet, jag hårddrog det hela nu, men den som säger att det inte finns ett uns av sanning i det jag skriver, ljuger.


Jag kommer att svara på eventuella kommentarer under samma inlägg.

Hennes var längre

Väninnan: Hur är det?
Svorskan: Jo, det är bra, men jag jobbar fortfarande på att få ett läkarintyg.
Väninnan: För detta med att sanera för amalgam, menar du?
Svorskan: Ja. Jag fick själv ringa och fixa en kopia på min sjukjournal.
Väninnan: Sjukt! Men lite spännande var det att läsa genom den, eller hur?
Svorskan: Ja, men vet du att de tar betalt?
Väninnan: Ja, de tar betalt per sida. Hur mycket fick du betala?
Svorskan: Jag fick betala blabla kronor.
Väninnan: Hahaha! Då är min journal längre än din!

Så pratar en beroende

Nu får det vara nog med allt bloggande, tycker jag. Det skall helt klart lugnas ner lite. Det betyder att det inte är givet att det kommer ett morgoninlägg varje dag till exempel.

I går kväll funderade jag på detta och tänkte att jag inte skulle blogga alls i en period. Ju mer jag funderade, ju mer uppenbart blev det för mig att jag är blogg-beroende. Efter ännu mer funderande kom jag på den smarta idéen att jag ju kunde blogga om hur det är att sluta blogga när man är blogg-beroende, men det föll liksom inte helt på plats. Poängen blev borta. ;D

Men nej, jag slutar nog inte blogga, jag drar bara ner på det lite. Tror jag. Kanske.

Som sagt, jag slutar inte, jag bara trappar ner lite.


Trappa ner.

God morgon! :D

RSS 2.0