På tal om..
Jag håller tal.Jag har ett perfekt tal.En tal-ande bild.På tal om ålder.

Japp. Nu kan ni komma till tals. Jag har tal-at klart.

Otaliga tallrikar

Ett tal, att hålla tal, flera tallar och många tallrikar.


Tallrik (från ty. teller, av it.tagliare, "skära", eg. "skärbräda") är ett platt föremål som används för uppläggning av livsmedel. Tallriken skyddar maten mot direkt beröring med underlaget eller en annan persons matportion. Den skyddar även bordet och golvet mot smulor och spill. Beroende på om födan är fast eller flytande används "flata" respektive "djupa" tallrikar. Tallrikar förekommer i ett mycket stort antal material, från plast och ben till porslin och guld. De kan dekoreras med bilder, antingen tryckta, målade eller i relief, och dekorerade tallrikar används ofta som prydnadsföremål på väggar eller bord. En mindre tallrik kallas assiett.

Visst har ni funderat på detta hela natten?

God morgon! :D

Jag gillar lammkött


Lammkött, grön sparris, champinjoner, vitlök och
Bregott med havssalt.

Det att grilla kött i ugnen är inte så lätt att fota och detta att skiva
och steka svamp kan vi väl. Men något som inte är riktigt så vanligt
är att:

Smörsteka sparris och på slutet pressar man i rikligt med vitlök.
Salta rikligt också, det är jättegott. Man kan mycket väl ha
sparrisen för sig själv som en förrätt, kanske med en skiva
grekisk lantbröd till.
Det verkar ha blivit bättre utbud på färskt lammkött på sistone.
Det passar mig utmärkt!

Det är inget att skylta med


Varför får de inte lov att parkera?

God morgon!

KALLA FAKTA

Efter vad jag har förstått kommer Kalla Fakta på TV4 ikväll att handla om Drottning Silvias pappas affär i Tyskland innan 2.världskriget. Han skall ha tagit över/köpt en affär som judar drev.

Mer än så här vet jag ej, men vad jag vet är att jag skall vara försiktig med att döma någon som helst. Det är så lätt att sitta här med facit i hand och tycka "det är för jävligt". Men hur många är det inte i dag som är mot vissa kulturer eller vissa invandrare och mer än gärna skulle ta över deras affärer för en billig peng? Eller ingen peng alls? Förhoppningsvis inte så många ändå, men de finns.

Som norsk medborgare och med en uppväxt där mina nära och kära har berättat om hur tyskarna betedde sig i Norge under 2.världskriget och vilken förödelse de gjorde, så ligger historien mig extra nära. Jag blir upprörd över mycket, men att döma någon för vad de gjorde INNAN kriget tycker jag vi skall vara försiktiga med.

Det var den vanliga tyskens judehat som möjliggjorde för Hitler att komma till makten, men den vanliga tysken förutsåg nog inte vilka konsekvenser deras tänkande och agerande kom till att få.

VI däremot, VI borde lära av historien och se till att inte döma ut och tillåta oss att börja hata. Det måste och skall finnas bättre vägar att lösa problem.

Two and a half..


Två och en halv timme har jag varit ut och gått i ett vindstilla Landskrona.
Snö är inte ovanligt i sig, men det är ovanligt att det inte blåser och att det är framkomligt trots snön.
Janne känner nog igen sig här, eller hur Janne?
Denna bron som är på fall testade jag lite olika vinklar och lite olika inställningar i kameran på.
Fåglarna verkade lika nöjd med vädret som jag var. De njöt trots kylan.
Tjejen på stenen tittar rakt mot Köpenhamn, något som inte är så lätt att se i dag.
Inställningen "retro" tyckte nog jag bäst om.Det var inte "two and a half män" precis, men det var "two and a half hour walk in the winterland".
Eller hur man nu säger på engelska.

Underbara Landskrona!

Dokument inifrånTur jag bloggar för jag hade väl aldrig kommit på att fota när jag
steker sidfläsk och ägg annars.


God söndag morgon!

Dricker whisky bland stjärnorna

Dottern är i Norge och även om hon påstår att hon inte läser min blogg, så vet jag att

det gör hon VISST det. Se här Egoina, se hur mycket snö det är! Kom hem till mamma

vetja, så kan vi åka pulka! :D (Det är lite knäppt det där, när jag vet att hon är långt

borta så saknar jag henne direkt!)

 


 

Här ser ni mitt vardagsrum. Julstjärnorna är uppe, men julpyntet får vänta.

Det får däremot inte whiskyn, som ni ser om ni tittar noggrant.

(Jag vill göra er speciellt uppmärksamma på det, så att ni inte

tror att jag är skenhelig eller nåt! ;D).

 

 

 

Nu är det lördag kväll och mina fötter doftar ljuvligt!

Nu återgår jag till soffan, filten, datorn och whiskyn.


Skål, gott folk!

En mycket innehållsrik lördag


Jag köpte glödlampor till mina julstjärnor i affären,
men det var synd jag inte var där lite tidigare. Det såg ut för att
någon hade haft roligt i grönsaksavdelningen.
Jag köpte en duschcréme också, den doftade gott och såg lite
spännande ut, tyckte jag."Spännande" var helt fel. Den är äcklig! Den SER äcklig ut och
"doften" blir till äcklig stank rätt snabbt. Rekommenderas ej!
Just nu sitter jag med fotbad. Jag tar alltid i så varmt vatten att
jag måste vänja fötterna innan jag kan doppa de.


En kopp kaffe på det och livet leker. Julstjärnorna är uppe och jag är helt utmattad av alla intryck och upplevelser. Jag har tvättat två maskiner med tvätt också! Vilken stressig dag! ;D

Jag har blivit med hund, katt och man


Jag sparar till tuppkam.

Jag har fått hund. Det är jättebra faktisk. Den behöver inte gå ut på hela dagen och dyker upp på kvällen bara. Den har kroppen till en Cocker Spaniel och huvudet till dottern. Hunden har en kattkompis som flyttade in i natt också. Det blev fullt hus med andra ord, för jag var visst gift också. Med vem har jag ingen aning om, men vi bråkade i varje fall inte.

Att jag vaknar med tuppkam efter såna omständigheter är kanske inte så konstigt. När jag är färdigutvecklad kan jag börja gala istället för blogga på morgonen.

God morgon! :D

Sim sala bim


Jag förstår mig aldrig på hur jag skall ställa in kameran inomhus när det är mörkt, här är två varianter.

Jag har busat till det. Jag har hängt upp julstjärnor utan att putsa fönstren först. Jag älskar att inte följa "reglerna". Jag VET att jag inom kort kommer att ha lust och energi att göra det, så varför pressa mig just nu?

Sen så visade det sig att jag saknar glödlampor till julstjärnorna i vardagsrummet. Då måste jag (tyvärr ;D) vänta med att hänga upp de tills i morgon eller nåt.

Det borde betyda att jag inte har något mer att göra i dag? Hmm.. SÅ synd! Mohaha!

Alla är inte vad de ger sig ut för att vara

Först förstod jag inte varför en som jag vet vem är kommenterar anonymt i min blogg och lämnar sitt eget IP-nummer bara så där. Nu när jag har fått veta att det inte är alla blogg-sajter där man ser IP-numret, så förstår jag det bättre.

Det är ju så sin sak att vara fjortis och hålla på så, men att en som utger sig för att vara seriös och vuxen gör så? Pinsamt! Väldigt pinsamt! Det är frestande att skriva ut vem det är, men om Metro-häxan håller sig för sig själv, så har jag bestämt mig för att låta bli.

Och hela historien handlar inte enbart om en anonym kommentar, det har hänt lite av varje av privat karaktär. Därför kallar jag detta för att trakassera, vare sig mer eller mindre.

Känns lite som att man har hamnat i den "där" delen av blogg-världen, men nu börjar jag förstå hur frustrerande det är. Att få anonyma kommentarer från främmande är så sin sak, men från folk som man känner till är något helt annat.

Få mer över

Är det någon av er som behöver spara in på pengarna? Eller som kanske inte måste, men som vill omprioritera för att ha råd med annat också? Jag hittade en sida med en hel del bra tips, HÄR.

Själv sparade jag in ett par tusen om året när jag för ett par år sen sa upp min fasta telefoni. En del kan man göra utan att det påverkar ens liv och då är det ju toppen.

God morgon! :D

Allvarlig kris

Jag har verkligen allvarlig kris. Jag kommer inte på NÅGOT ALLS att blogga om. Så jag frågade dottern om förslag och hon tyckte jag skulle blogga om henne (konstigt nog ;D):

Hahaha! Sant.
(PS! Min dotter är snygg och cool!)

Morgonpromenaden avklarat


"Se det snöar, se det snöar, det är väl roligt, Hurra!"

Det är bögarnas felSåg vidoen hos underbara "Cecilia tipsar" och kunde bara inte låta bli och dessutom
så är det Tobys fel också! ;D


God morgon!

Sorry, men jag är pissed off

Det är synd att folk känner för att göra personliga påhopp när vi istället kunna få fram massor av olika åsikter och argument för och emot. Jag fick en kommentar från Malmö i går, självklart anonym som mest brukligt är: 

"Jag tycker du är grymt skenhelig med tanke på de inlägg du hade där du satt och söp fram till klockan sex på morgonen. Du har mest bara tonåringar som läser din blogg ... Vad förmedlar du???"


Här förmedlar jag att det är skitgott med en kall
öl i London medan dottern fotar.

Väl, du kära anonyma läsare. Förhoppningsvis förmedlar jag att det är helt okej att ha roligt och förhoppningsvis är det inte så många kvar av dina mentalt jämnåldriga som läser min blogg längre.

Halt! Det är halt ute

Pudersnö ligger fortfarande kvar, det är extremt halt ute och cykeln fick stanna kvar hemma när jag skulle på gymmet. Inte så galet att det inte är bra för något. Det var fler som gick och plötsligen kom jag på att jag gick där och småpluddrade med andra som jag annars bara hälsar på i förbifarten.

Trevligt, mycket trevligt! (Och snygg är han också.. ;D)

Ett avslut

I går kväll fick jag veta att en i släkten har avlidit. Även om denna person inte var någon jag hade nära kontakt med så tänker jag på hans fru, hans son och alla runt om. Jag tänker på hans liv och på hans sista tid med sjukdom.

Jag har alltid önskat mig att dö snabbt, men frågan är om det perfekta kanske är att man har en kortare tid innan där man vet att: "Nu är det slut". Det ger möjlighet både för en själv och alla andra att ta farväl och slippa ångra osagta och ogjorda saker efteråt.

Min pappa var allvarligt sjuk i många år innan han dog. Det var fruktansvärt för han och alla andra. Men kortare tids sjukdom är kanske bättre än ingen tid alls? Det är svårt att veta och inget man kan bestämma själv, men jag är oavsett glad för att både pappa och min släktning inte behöver lida mera.


God morgon!

Uppdatering: Det blev lite fel det här. Det jag vill lyfta fram är egentligen tanken om man borde dö snabbt och kanske inte hinner säga farväl till nära och kära (och de får heller inte möjligheten) eller om det är bra med en kort tids sjukdom innan man dör. Men gjort är gjort, det är lite sent att omformuelra nu. :)

Jag passar på för antagligen är detta enda gångenJag håller med Kissie!
Inte snyggt och för dyrt när det trots allt är HM.

Det finns fler sätt att bli en idol, Jay

Jag kan inte släppa detta om Jay och Idol. Om min dotter var fjorton och jag precis hade upptäckt att hon hade rökt hasch, hur skulle jag kunna bemöta en argumentation som: "Men mamma, om Jay får stanna i Idol så kan det ju inte vara så farligt som du säger?".

För det är just det. Hade Jay tagit heroin, hade ni tyckt samma sak då? Om han var sprutnarkoman? Jay är vuxen, det är inte våra ungdomar. Är det förbjudet att röka hasch, så får vi agera därefter också.

Jay har (om inte bokstavligen) redan ett skivkontrakt i fickan. Vill han bli en RIKTIG Idol så lämnar han Idol-tävlingen självmant, NU!

En terapeut som arbetar med drogmissbrukare uttalade att det är nära på omöjligt att hjälpa en missbrukare så länge h*n befinner sig i en så pressad situation som Jay är i.

Det är ju sjukt att han är kvar! Om TV4 vill hjälpa han så ser de till att han får hjälp UTANFÖR Idol-tävlingen och sen ger de han frikort till ett fortsatt drogfritt Idol 2011. Det är så enkelt! Och det är så mycket mer moralisk korrekt. Dessutom vinner alla på det, Jay, våra ungdomar, mänskligheten och TV4.

Okej, nu har jag mer eller mindre dumförklarat er. Nu är det upp till er att dumförklara mig.

Inte utan mening, men helt meningslöst

Jag borde kanske veta svaret, men det gör jag inte. Varför sprider man data-virus? För visst är det något som påbörjas medvetet i utgångsläget?

Jag förstår inte poängen. Är det till någon nytta för de som gör det eller är det enbart för att jävlas? Någon som vet? För inte uppstår det bara så där?

Den hårda vägen

Här har vägarbetarna spillt asfalt på asfalt, det är alltså ingen fågelskit vi pratar om här. Utmaningen blir att se allt annat än vad jag har sett. För att göra det lättare har jag lagt ut bilden i alla vinklar.

Vad ser du?

God morgon!

I löööööv to be a woman

Riktigt jämställd är man inte förrän man tycker det är okej att ens man har möblerat om i köksskåpen medan man själv var på jobb. Riktigt jämställd är man inte förrän man inte tar illa upp om någon tror att ens dotter är en kille eller tvärt om, för vad spelar det för roll då? Och varför klär man tjejer som tjejer och killar som killar om könsrollerna spelar någon roll?

Riktigt jämställd tror jag ingen är, även om vi gärna vill vara det. Frågan är också vad som är att vara jämställd. Måste vi bli lika? Det tycker inte jag. Jag gillar män och jag älskar att vara kvinna, så samma möjligheter och lika villkor räcker långt för min del.

Nej, jag läser inte Bibeln - jag Googlar

Ni blinda ledare, som silar mygg men sväljer kameler! (Matt 23:24.)

Uttrycket kommer från Bibeln (något som förvånade mig och därav inlägget) och är helt klart ett "nödigt" vetande, eller hur? Motsatsen är onödigt och det kan det ju inte vara. Man kan vara nödig, men inte onödig, medan något kan vara onödigt, men inte nödigt. (Detta sista har jag tagit upp förut nån gång, så det var egentligen onödigt av mig.)

Ljuger så man tror det självHahaha! Tack för den, Krulli! Min fantasi satte igång och jag försökte komma på en enda bra anledning till varför man skulle fejka när man är singel, men jag kom inte på något. Typ "Fan! Vad jag är bra!"?

Jag fejkar inte

Har inget vettigt att skriva. Det har jag inte annars heller, men då försöker jag åtminstone låtsas. Det gör jag inte i dag.
God morgon!När jag precis nu kom på rubriken kom jag också på att ordet "fejkar" får mig att tänka på orgasm. Visst används det ordet mest när man pratar om att kvinnor "fejkar orgasm"? Alltså borde man bara kunna säga att man fejkar eller inte fejkar och alla förstår vad man pratar om? I mitt fall, just här och nu, handlar det dock om att jag inte fejkar att jag har något att skriva om. Men nu blev det också fel, jag fick något att skriva om ändå.

Där ser man..

Middag med dottern & companySöndagsmiddag innan den har blivit ätbar. Spareribs av lamm (något jag aldrig har smakat innan, det var jättegott - när man gillar lamm) och kamben grillade jag i ugnen. Till det hade vi blomkålsmos som är riktigt smaskens och ett lyxigt alternativ till potatismos. Sen att det ser ut som gröt på bilden får ni bara ta. Det viktiga är att slutet blev bra. ;)
Här är ett utmärkt exempel på hur det ser ut när dottern skapar
sina blogg-inlägg. Följ länken HÄR och se resultatet. David är snäll
som dagen är lång och står tålmodigt modell.

För speciellt intresserade: Bildbomb med dottern i pälsmössan finns här.

Där borta är dimman

Vad skönt att det är skidor på tv´n. Jag älskar när det är det, då kan jag slöa på soffan utan dåligt samvete. Det är nämligen inövad genom många år att när det är skidor på tv så ligger man på soffan.


Långt, långt där bak i dimman lyser skylt a la "putsa fönstren", "ta fram julpyntet" och "kolla om du ens har julgransbelysning". Men den dimman är väldigt tjock i dag.

God förmiddag!

Släng Jay ut ur Idol

Att låta någon som är tagen i drogtest fortsätta i tävlingen är helt fel. Argumentet att "han har ju problem" och "hur skall det då gå med honom" håller inte.


Det handlar inte enbart om Jay, det
handlar om vad vi förmedlar också.

Vem är det som vill bli idoler här? Juryn och producenterna? För inte attan kan vi väl ha en haschrökande vinnare?

Nej, Jay får få sin behandling och sitt stöd någon annanstans. En idol skall vara en förebild, inget annat.

Självklart önskar jag att Jay får all hjälp han kan få, men inte på bekostnad av att unga tror de kan använda droger och ändå uppnå sina drömmar, för det är DET TV4 förmedlar just nu.

Flyger min kos?


På min morgonpromenad här om dagen gick det tydligt att se att
alla planen var på väg åt samma hål.


Inga av planen tänkte landa på Sturup eller Kastrup och inga plan
var på väg norrut mot Norge. Alla var på väg söderut.

Jag vill också flyga!

Det är dyrt att vara fattig, or not

Jag har ju skrivit om tidigare att jag inte tänker vara medlem i H&M Club så länge jag måste betala för det och för skojs skull tog jag ändå och skickade in en NY ansökan om medlemskap för att se om jag kunde kringgå deras regler.


Men icke sa Nicke och det tycker jag är bra. Att det inte gick alltså. Annars hade ju systemet varit HELT sjukt. Jag kommer i fortsättningen att handla allt jag kan handla på andra ställen än HM. Att betala för att sen kunna få rabatt OM jag handlar för tillräckligt mycket är inget jag "köper".

Och alla rabatter och erbjudanden är ju i slutändan inberäknat deras priser. Det betyder att vi som handlar "för lite" är med och betalar för den rabatten de som handlar för mer får. I varje fall i viss mån i och med en tvungen medlemsavgift för "dåliga" kunder.


Inte morgon än

Just nu ligger jag och sover. Vänligen kommentera tyst!

Länk till salu

Vet ni vad jag har? Hehe.., jag har inloggningsuppgifterna till dotterns blogg. Hon ville nämligen att jag skulle hjälpa henne med nåt.


Nu kan jag ha lite roligt i hennes blogg.

Känns lite heligt att jogga runt inne på hennes blogg kan jag säga. En stooooooor-bloggare liksom och trots att det är min dotter, så är liksom den här storbloggar-grejen INTE min dotter. Lite som att mamman till Obama säkert tycker det är häftigt att dricka kaffe i ovala rummet.

Vem betalar högst för en länk i Egoinas blogg? Eller har ni en bra idé om vad jag borde gästblogga med? Kanske jag borde låtsas vara Egoina och starta massor med blogg-krig? Eller skriva att "jag" har blivit nykter vegetarian?

Hah! Den här kvällen blir kul!


Numera är det: My way or the highway

Ett tecken på att jag mår betydligt bättre nu än när jag gick i väggen för hundra år sen, borde vara att jag blir chockad när jag läser min egen sjukjournal från den tiden.

Ve och fasa, peppar peppar och ta i trä, så dåligt vill jag aldrig må igen! Mina tankar går till alla som känner sig utbrända och/eller psykisk spröda av någon anledning. Vägen tillbaka känns så lång när man är "där". Jag vet. Kanske kommer man aldrig riktigt helt tillbaka, men livsglädje och livslust kommer tillbaks, man får bara ha lite (mycket) tålamod och jobba på så gott man kan.

Been there, done that.

Antagligen lever jagEva menar på att jag numera får bevisa att jag lever
och ett sätt är att visa upp bild med rätt datum och tid,
eller hur?


God morgon! ;D

Jag snöar alltid in på ämnen

Ponera att jag vet att jag skall dö. Jag gör massor med tidinställda inlägg, de kan jag ändra datum på efterhand. Jag  gör avtal med sponsorer och alla reklam-intäkter skall utbetalas till min dotter.

Även om hela bloggen då är planerad utifrån att inläggen kommer ut efter att jag är död, så kommer den att ta världen med storm. Alla vill väl läsa en blogg där inläggen kommer från en som är död?

Och dottern hade blivit stenrik! Mohaha!

Makabert babbel

Om man gör massor med inlägg som man tidsinställer en dag, vecka och månader framåt i tiden och sen blir överkört och dräpt i morgon, då har man en blogg som fortsätter leva efter att man själv är död.

Den bloggen hade blivit större än Kissies, det är jag säker på. Hela Sverige hade ju gått in där dagligen för att kolla vad den döda hade planerat för just DEN dagen.

Makabert? Jepp. Sorry. Och inte precis något bra tips för att få en stor blogg.

Kanske inte en bra självbild, men många
Oj, vad trött man är klockan sex på morgonen!Eller så kanske jag lurade er lite där.Va? Gick ni på det?Det är ju bara jag som lekte lite i går kväll.Väldigt oskyldig.Men jag var trött då med och antagligen är jag
trött när jag stiger upp nu snart. Jag skall bara ligga
några fåååå minuter till. Kommer snart!

God morgon!

Jag blir lurad rätt ofta

Jag vet inte vad jag skall tycka, men ju längre tid jag bloggar, ju mindre tycker jag om att reklam är/blir en del av själva inläggen man skriver. När det är tydligt att inlägget är sponsrad så är det sin sak, men när man inte fattar det där och då och kommer på det sen? Då känner jag mig lurad och är det något jag inte gillar så är det just det att känna mig lurad.

Vart går gränsen och vad är okej? Är det bara jag som är fyrkantig eller är det fler som känner så?

Jag tycker det är trist att jag skall behöva misstänkliggöra varje inlägg jag läser. Jag vill veta vad som är reklam och inte.

Självklart är alla fria att göra som de känner för och detta är inte menat som en kritik till att vi gör olika. Jag är bara nyfiken på om jag är ensam om att känna som jag gör?

Puh! Det var skönt att höra

"Ett beklagligt tryckfel var givetvis orsaken till lokalupplagans uttalande om att alla 50-åringar skulle vara värdelösa. Det som åsyftades var 50-öringar och Grönköpings Veckoblad ber alla som tagit illa vid sig om ursäkt."

GRÖNKÖPINGS VECKOBLAD

Helt vanligt

I dag hoppas jag det blir en helt vanlig onsdag. Av någon anledning så hoppas jag att alla dagarna skall vara helt vanliga just nu. Antagligen är det ett tecken på att jag är lite trött. Det enda jag vill skall vara ovanligt är att jag vill sova ovanligt mycket. Något jag också gör.

Det känns bra. Lite jobbigt att vara trött, men det känns bra när man tillåter sig att vara det. Rätt skönt faktisk.

God morgon!

Just det, så va det det va

Ibland tar jag saker på allvar och andra gånger tar jag saker med ett klackspark. När jag tar dem med ett klackspark är det inte för att jag inte bryr mig, det är mer ett sätt att överleva på eller så är det kanske inte läge att lösa problem just då.

Vissa människor verkar tro att man inte kan vara djup eller allvarlig om man väljer att vara lättsam. Synd, tycker jag. Det gör livet enormt mycket lättare att leva när man ibland använder självironi eller rent av låter något passera.

Problem är till för att lösas, de är inte till för att gräva ner sig i. Kommer det inget konstruktivt utav att ta det på allvar just där och då, ja då kan man lika gärna fortsätta att njuta av livet för stunden.

Nästa gång tåget kommer på samma station är det kanske bättre läge att ta tag i det. Problem är till för att lösas, men inte alltid på en gång.

Det är något jag borde lära mig snart... ;D

Inget morgonkaffe i dag


Inget kaffe, tack. Jag skall ta blodprov på fastande mage.

God morgon!

Sånt där ordtrams igen


Svorskans låtsasvän:
Hur många rummare har du?
Svorskan: Jag har en trerummare.
Svorskans låtsasvän: Men du bor ju själv, du klarar dig väl med en mindre rummare?
Svorskan: Ja, jag skall flytta till en tvårummare.

Det måste ha tagit skitmycket tid

Ellis har tydliggjort i eget inlägg vad hon menar fågelskitbilderna föreställer. Underbart! Ett skit-inlägg helt i min smak. Hahaha! Kolla HÄR!

Allt är inte vad det ser ut för att vara


Vill du ha en läcker orange apelsin från Jaffa, Israel? Det kanske visar sig vara en målad pissgul från Jiangxiprovinsen istället. 

Vilken underbar värld vi lever i.. :(

Uppdatering:

Det är Sydsvenskan som har upptäckt målade apelsiner och jag utgår från att de har upptäckt den i Sverige. Så att vi/ni inte tror man måste till Kina för att få målade apelsiner.
De finns här.

Fantastiska fantasier

Helt otroligt hur olika och lika vi kan vara när fantasin får jobba lite. Här är en sammanställning på vad ni tyckte de olika bilderna föreställde i fågerskit-galleriet:


Bild nr 1


Höna
Barbamamma (nedbantad)
Anka
Teletubbie
Barbamamma spelar dragspel
Ylande isbjörn
En and som gör ett riktigt svanhopp ner i plurret (du ser väl näbben?!)
Uppnosig höna
En barbent dam
En människa med stor rumpa som står och tittar upp
Ballerina

Bild nr 2

En flitskallig människa
En indier
Kvinna i låg dimma (underkroppen har försvunnit)
Hund som tappat ett öra
Afrikansk körsångare (huvud)
En fågelunge i framstupat sidoläge...?
En missbildad kvinna med håret uppsatt i en boll
En modern version av alien
En människa utan ben
Vålnad
Vit pudelBild nr 3


Trollslända
En stork
En gubbe med lätt bakåtlutad gång på grund av den tunga last han bär på
Kyckling som springer allt vad han orkar
En man med ryggsäck som åker skidor
Undulatskelett
En undulat sittandes på en kvist (man ser ansiktet tydligt)
En människa med väldig smala ben som skjuter pilbåge uppåt
En man som bär sin ölkagge
SkelettBild nr 4

Kamel utan ben
Grodyngel
Aladdins lampa
En sprucken och sur ballong
En överkörd sköldpadda
Den fula ankungen
En mycket övergödd spermie (Janne, är de mer spinkiga annars? ;D)
Struts som ligger
En tjock svan
En värpande höna


Bild nr 5


Fisk som rapar
En amöba som har gaser
En kyckling som fiser
En fågel som pruttar
Flyende fjällräv
En mus med eld i baken som springer på frambenen!
Fisk
En gallopperande tjur, som bara har framtassarna i marken
Fisande chockad rävBild nr 6


Mus
Dinosaurie
Ön Java
Iller
Ett bältdjur
En ödla


Bild nr 7

Felvänd Australien
Stingrocka
Spätta
Barbapappa som har fått punktering
Spermiefläck
Platt katt
Ren och skär fågelskit!
En överkörd råtta
En häxa som flyger iväg på sin kvast
En munk med maskingevär


Bild nr 8


Hund i koppel
Filmjölkstänk
Staffan stalledräng på femte fålen Apelgrå (den som har rider själv uppå)
Bläckfisk som rider på en tjur och svingar ett lasso
Rodeoryttare
En lindansande häst (du ser väl säkerhetslinan?)
En liten människa som rider på en häst och har ett långt spjut i handen
Spyande vädur med alldeles för många ben
Häst

Bild nr 9

Spermie
Skorpion
Vulkanen Arenal i Costa Rica
Stork som tappat huvudet
Måsskit
En halshuggen struts som löper amok
En spindel som klättrar på sin tråd
Vulkan som det kommer rök ifrån
En giraff


Bild nr 10

Överkörd igelkott
Spöke
Ronja Rövardotter - vårskriket
En enögd ko
Jesus på korset
Vargfäll
Hjälp! Det är ju en tillplattad Battis (vet Diana om det?!)
En operasångerska med armarna utåt
Utomjordingen i Simpsons
Jungfrun ArielBild nr 11

Sverige
Sparris
Bajskorv
John Wayne Bobbitts avskurna snopp
Liten dam utan armar, och med långklänning
Jättesmal snögubbe
Ett lamm, fotat uppifrån, som ligger och tar sig en power-nap
Tin-tin
En tjock daggmask
HackeHackspett i kläder som kollar mot skyn och ser sad ut för alla hans vänner flyger


Bild nr 12

Penis
Snopp
Är ett paket (den manliga typen av paket)
John Wayne Bobbitts snopp julen innan. Då när han fortfarande hade kulor i grenen
Snigel på väg uppför en vägg och huset håller på att halka av
Svorskans dildo
Tjock snögubbe
En kuk
Penis i erektion
En sittande bäver


Bild nr 13


Ansikte
Fågelskit med sten i
Spöke!
Anden som bodde i Aladdins lampa (se bild nr 4)
Dödskalle
Dödskalle i profil
En pudel som tittar in genom ett regnigt fönster
Simbas bebis vålnad från Lejonkungen


Tack för underhållningen Beate, Renee, Diana, Janne, Kaffehörnan, Ellis, Åsa, Karin, Ama de casa, Gunsan, Anonym, Ulrika, Afrodite, Teresia och den eller de jag eventuellt inte har hunnit få med eller missat.

Jag har roat mig stort! :DNormalt

Det var nåt jag tänkte på, men jag glömde det igen.

God morgon!

Ett skit-inlägg

För de som läste min förra blogg för rätt länge sen, så blir detta en repris. Det är....


FÅGELSKIT-GALLERIET!
1.                                                       2.                                           3.4.                                               5.                                         6.


7.                                                            8.                                             9.


10.                                                       11.                                                12.


13.


Nu? Vad tycker ni det föreställer? Bortsett från att det är skit alltihopa?


Jag var så tuff i morse

..men nu har jag varit ute på vift och det kändes inte bra. När jag gick till affären kände jag att jag nog inte har så mycket energi ändå och när jag skulle handla mat började magen protestera igen. Någon som har erfarenhet av hur vinterkräksjukan kan bete sig? Bortsett från det uppenbara? Feber har jag inte, men det är sällan jag får oavsett.

Jag fick åtminstone tagit några foton på vägen och det är ju inte dåligt bara det.


Jag såg henne först i ögonvrån och hoppade till lite.Kommande bostad (med diskmaskin! Hehe..).
Utsikten från där jag stod när jag fotade kommande bostaden.
(Jag var på väg hem från affären och rörde mig
minst möjligt pga dumma magen)
Kommande vovve. Nää, skojar. (Hmm..)

It´s sunday

Har precis ätit stekt sidfläsk och ägg. Skall testa att gå en runda också. Det känns bra i dag (i magen). Kanske jag går förbi min kommande lägenhet? Min kommande lägenhet med diskmaskin? Hehe.. Det var några år sen senast.

God morgon!

Konstig diet


Janne gick med på att skicka foto, tack Janne! :D


Mail från Janne:

"Jag skulle handla tre saker och kom hem med tre saker. Visserligen var bara en av dom som jag planerat men ändå. Vinterjacka hittade jag ingen och whiskyglasen fanns inte i den butiken jag var på. Får tydligen åka till Borås för att hitta dom. Däremot köpte jag en stor kastrull så jag kan koka kött och en långärmad tröja och skor."


Mitt svar till Janne:

"Hmm..., varför skall du koka den långärmade tröjan och skorna? Synd när det är nytt ju? Eller är det jag som inte hänger med på senaste modet?"

Att äta, äter, åt och har ätitSurra grön sparris på låg värme i massor med riktigt smör. Salta och ha i rikligt med vitlök på slutet.

Stek nån kött-bit, svamp och lök. Krydda med dina favoritkryddor. När köttet är klart lyfter du det ut ur stekjärnet och sen rör du i vispgrädde eller creme fraiche med svampen och löken.

Det är enkelt och gött,
och om du vill ha mer än bara kött,
så kan du ha potatis eller r-ris,
vid sidan om dina gröna spar-ris.

Horni, släng dig i väggen!

Hah! Jag har köpt tumvantar för 749:-! Så nu kan Gunsan lilla (Horni-slynan) slänga sig i väggen! En mössa för 699:- är väl inget att skryta om!

Inget skit här i gården, nej.

 

 

 

 

Nu är bara den stora frågan om jag förlägger de nånstans, då skulle jag nog ha svårt att förlåta mig själv. Men om jag INTE gör det så kommer de till stor nytta i sisådär 10-20 år framåt.

 

Bääää, sa lammet (antagligen). Mohaha!


Oh boy! Vilket vackert väder, solen skiner idag

Det akuta illamåendet är borta, men jag känner mig lite mörbultad. Ingen feber dock och som det framgår av rubriken så skiner solen.

Oh boy! Sicken skänk från ovan det är å leva ida´
Oh boy! Rena gudagåvan, är det konstigt att man är gla´
För solen skiner och du är här, å jorden spinner i sin himlasfär
Å faktiskt när man mår på detta vis, är världen nära på ett paradis

Oh boy!
Oh boy! Oh boy! Oh boy! Oh boy!
Vilket vackert väder
Oh boy! Oh boy! Oh boy! Oh boy!


God morgon!Vatten och salta chips

Det verkar funka!


Thumbs up!

Jag tar över min nya lägenhet senast den 1. februari. Den ligger på andra våningen på gaveln på ett tvåvåningshus. Det betyder att jag har enbart två grannar, en under och en på ena sidan. Det är fyra lägenheter i trapphuset.

Flera har frågat efter planlösningen, så här är den:

Lägenheten är liten (57kvm) och köket är så lite att rummet vid sidan om räknas som matrum. Därför kallas det en tvårumslägenhet och inte en trerummare. Matrummet tycker jag är toppen. Eventuella övernattningsgäster kan fortfarande ha ett eget rum på natten. Det är inga höghus eller liknande som är störande nära och det är en enorm gräsmatta framför balkongen som ligger i söderläge.

Jag kan inte komma på något som känns negativt med att byta och det bästa av allt är att jag får över 8.000:- mindre i hyra per år. Lägenheten ligger i samma område som jag bor nu så jag känner hyresvärden och fastighetsskötaren. Det kunde inte bli bättre!

Jag mår fortfarande skit, men tycka-synd-om-grejen hör till föregående inlägg. ;)

Jag är verkligen sjuk

Alltså, sjuk på allvar. Jag är kräkfärdig hela tiden. Det började i morse och det bidde ingen morgonpromenad och inte någon runda på gymmet. Klockan tio hade jag tid för att skriva under pappren på min nya lägenhet och sen cyklade jag till jobb.


Men det gick inte, jag stod ut en halvtimme, sen var det kört. Så fort jag rör på mig känns det som att jag skall spy. Jag ligger still på soffan och funderar på om det finns något jag kan äta. Det enda jag kommer på är torra kakor, men det har jag inte hemma och om jag mot förmodan skulle orka ta mig till affären måste jag köpa ett helt paket. Inte bra, inte alls bra med tanke på att jag är sockerberoende och då gör jag slut på alltihopa på en gång. Ungefär som en alkoholist som halsar en flaska vodka.

Tyck synd om mig! I dag får ni lov till det om ni vill, för jag mår verkligen, verkligen skit.

Nu skall jag återgå till liggande läge.

Det är en man i trädet


Ni ser väl mannen?
Han växer med uppgiften kan man väl säga.

God morgon!

Morgonstund har guld i munMorgonpromenader rekommenderas för både själ och hjärta. Aj lööööv it!

Yes! Yes! Yes! Där satt den!

Världens mest perfekta lilla lägenhet i värdens mest perfekta lugna läge och med världens mest perfekta (sånt kan alltid diskuteras ;D) hyra är min! Dessutom ligger den precis vid sidan om ålderdomshemmet, så det behövs ingen flyttbil nästa gång.


Ett och ett halvt år tog det. Det tog sin tid, men jag är so worth it. Jag rockar! Hela världen rockar just nu! I´m so happy!

Uppkörning på gång

 

 

Lite försenat fick jag följande kommentar från Åsa om bilden (ovan):

 

 

Då tror jag dottern på allvar hade slutat läsa min blogg! Mohaha!


Trodde det skulle kännas som helg

Jag la mig jättetidigt i går. Jag ville så gärna uppleva att vakna innan klockan i dag och sen ligga och dra mig tills den ringde. Lite lyx mitt i veckan, tänkte jag.

Det hjälpte inte. Jag sov i nio timmar nonstop.

Och trött är jag..

 

..men skönt vad det!

 

God morgon!


Kanske inte så dumt att hångla med chefen

Jag skrev (här) att pinsamma historier från julfest med jobbet mottages med tack och jag har fått en!Hahaha! I detta fallet kan jag faktisk förstå att kommentaren är anonym.
Tack för att du delade med dig, Angelica. Kul!

Smårätt i rätt LCHF-anda


Tonfiskröra a la Svorskan.

Janne beskrev för mig hur han gör tonfiskröra och utifrån det har jag skapat min egen. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i tonfisk, men nu har jag fått dille på det. Otroligt lättlagat och i riktig LCHF-anda:

En burk tonfisk (jag använder den i vatten, inte olja)
Majonnäs
Hackad rödlök 
Dijon-senap (inget måste, men får lite svung på det hela)
Kapris (gör det verkligen till något extra)
Creme fraiche
(om du tycker det blir lite väl mäktig med enbart majonnäs)

Rör ihop och ät! Eller ha det till lunch på jobbet? Eller som en smårätt när du reser långt? Mumsigt!

Jag tog bort skiten

Jag har påbörjat ett morgon-inlägg flera gånger nu. Ett blev riktigt långt innan jag gav upp. Jag tog bort hela skiten.

God morgon!

Insnöad utan snö

Alltså, jag kan inte släppa detta med att vara nuftig riktigt. I och med att det tydligen snöar över hela landet bortsett från hos mig, så tillåter jag mig att snöa in på detta istället.

"Att nufta" måste vara det samma som "att tänka efter". Det stämmer väldigt bra för "att tänka efter före" blir då "för-nuftig".

Detta betyder att en nuftig person är en som tänker efter, men detta får inte jämföras med att vara eftertänksam. Man kan ju inte vara eftertänksam före.

Hängde ni med där? Enkelt sagt så betyder "jag nuftar" att "jag tänker efter". Ordet FÖRnuft står alltså för att man "tänker efter FÖRE". Oförnuftig borde betyda att man inte tänker efter före, men att man tänker efterÅT (eller inte alls).

Om ni nuftar, så förstår ni vad jag menar.

Råd inför och på julfesten

Den åländska nöjestidningen Xit har radat upp några värdefulla tips inför företagets julfest:

Skippa förfesten – lite glöggmys före festen kan lätt bli för mycket.

Diskutera aldrig lön – kan sluta med utebliven lön för all framtid.

Gnäll inte om gamla skitgrejer – dina bordsgrannar vill hellre skråla snapsvisor eller dansa tryckare.

Klaga inte på firmafester – tycker du illa om dem så stanna hemma.

Det är tävling, inte krig. Om lekar arrangeras under festen – slit inte sönder marknadschefens kavaj bara för att hinna först till piccoloflaskan champagne.

Avslöja inga hemligheter – vid minsta antydan till bekännelsebehov, lämna kalaset.

Ställ dig inte på scen, om du inte blir ombedd. Du har inte över natten förvandlats till stå-upp-artist eller sångare.

Ligg inte med dina arbetskamrater.Pinsamma historier mottages med tack. ;D

Pasta för tänderna

 

Tandkräm (äldre benämning tandpasta) är ett trögflytande rengöringsmedel för tänder, ofta med antibakteriella egenskaper.Det finns talrika sorters tandkräm med tillsatser som sägs tjäna olika syften. Nyttan med tillsatserna är omstridd, idag råder enighet enbart angående fluortillsatsens nytta.

Tandkräm säljs i tuber. Plasttuben har numera ersatt den tidigare metalltuben. Plastförpackningen har dock kritiserats för att vara svår att tömma varigenom ett relativt stort spill är svårt att undvika. Företagen har uppmanats att ta fram en bättre, kundvänligare förpackning. (Wikipedia)


Tid för lite pasta och sen morgonpromenad.

 

God morgon! :D


Common sense

Det går inte att bli lagom nuftig. Man kan vara för-nuftig, men då är man för mycket nuftig och man kan inte vara o-nuftig, det är inget som heter så. Däremot kan man vara o-för-nuftig, men då är man bara mindre nuftig än för-nuftig.

Jag vill vara nuftig, jag tycker det låter gulligt, men jag vet inte hur man gör.

Forever young

Min dator har betett sig konstigt i ett dygn, sen fungerade inte Internet när jag kom hem från jobb och när det äntligen fungerade kom dottern med boyfriend på middag och då hann jag inte blogga.Just nu kollade jag web-kameran och den är som vanligt på gott humör. Världens bästa webb-cam har jag, här  behövs vare sig botox eller diverse ansiktslyftningar. Det räcker att jag låser in mig och enbart lägger ut foton så här.

"Forever young, I wanna be forever yooo-ung.."

Morgonkunskap

Tandborste används för att rengöra och vårda användarens tänder, för att motverka uppkomsten av tandkötts- och tandsjukdomar. Vanligen appliceras först tandkräm på tandborsten. Tandborstning brukar rekommenderas minst två gånger om dagen och i minst två minuter per tillfälle. Man bör byta tandborste med jämna mellanrum. Enligt rekommendationer ska man byta tandborste var tredje månad.


Den första moderna tandborsten togs fram och tillverkades av John O. Butler Company (idag G.U.M. Sunstar) i februari 1938.

På grund av tandborstens storlek används den ofta även till annan rengöring, exempelvis av diverse prydnadsföremål. Dessutom spelar tandborsten en central roll i mytomspunna militära straffkommenderingar, då den används för rengöring av oproportionellt stora ytor. (Wikipedia)

God morgon! :D


En hel kör med förslag
I föregående inlägg bad jag om bästa kommentar till denna skylten när den ligger på min säng.
Det var svårt att välja, men här kommer två jag gillade skarpt:

"Lägg i fyran efter 3,7 minuter. Dra i handbromsen efter 7,4 minuter"
.

"Övningskör?? E du från vettet. Du kan väl inte hoppa i säng men en hel kör".


Grattis! till Beate med bidrag nummer 1 och Doktorn med alternativ 2.

Bästa kommentar till bilden får en länk


(Ja, det är min säng och mitt sovrum)

Höst vare sig ni vill eller ej

I Landskrona vill jag inte påstå att vintern har kommit än, men höst har vi och i dag är det en underbar solig höstdag. Så nu får ni stå ut med några foton från min lilla söndagspromenad:


Landskronas gamla vattentorn.
Vattentornet är byggt om till lägenheter.
Precis nedanför ligger ankdammen. Fullt ös i dag.

Som sagt, höst.

Nära gränsenJag vaknade i natt av att jag fick ett sms. Jag valde att somna om utan att kolla, men när jag steg upp i morse sprang jag nyfiken till telefonen för att kolla.

Jag har tydligen varit ute och rest i natt. Hoppas jag hade kul!

Det man inte pratar om, finns inteJust nu får man upp ett sånt här felmeddelande när man försöker skicka iväg en kommentar på Bloggesse-bloggar. Som vanligt finns ingen information om varför eller vad som är fel på Bloggesses startsida.

Jag börjar misstänkta att Bloggesse aldrig informerar officiellt med tanke på att då ser även deras sponsorer att de har problem. Det är ju inte bra och kan försämra deras reklamintäkter. All PR är inte bra PR.

Jaja, vi hörs nog sen. De brukar ju få ordning på det.

God morgon!

Om inget annat, så en blomma i varje fall

Jag har svårt för att tro det enbart är jag. Visst vill man ha en snygg ring på fingret? Visst är det ett plus i kanten om han är villig att lägga pengar på en diamantring till sin älskling?

Och visst älskar vi han lika mycket om så inte sker? <What? Mohaha!>

Jag undrar lite vart detta kommer i från? Detta att jag tycker att män skall visa sin uppskattning med blommor och (inte bin) gärna en dyr ring? Jag är så absolut inte materialist, men jag älskar rosor..

Vi är så kärleksfulla


Sms från dottern:
Tjena snygging. Vi skall äta hos Davids pappa imorgon så jag dissar dig. Mohaha. Vad sägs om måndag? Puss.

Svorskans svar:
Jag kan väl tänka på det? Vi kan väl pratas vid i morgon?

Sms från dottern: Du har mitt nummer, baby.

Att gråta är en uttrycksform och en ventil

Jag älskar att gråta, oavsett om jag är ledsen, glad eller rörd. Det var så många år jag inte kunde. Jag lärde mig som liten att undertrycka mina känslor och till slut tappade jag kontakten med det jag själv kände. Som tur är har jag hittat tillbaks och i dag kan jag gråta igen.

Säg aldrig till någon att h*n skall sluta gråta och tyck aldrig synd om den som gråter (för att h*n gråter). Gråten är en befrielse oavsett om den kommer från glädje eller sorg.

Känn empati med dem som inte KAN gråta, det är man har som mest ont i själ och hjärta. När mörkret är som en avgrund man inte ser botten i och ljuset är något man gillar, men aldrig riktigt vågar uppskatta.

Jag blir glad av att gråta, det är då jag verkligen vet att jag lever.

Man blir som man tänker

Ibland kan det faktisk vara mysigt att städa. Jag tänker låta det vara "ibland" i dag.

God morgon! :D

Let´s talk about... SEX!Urklippet är länkat till artikeln på Aftonbladet..

Äntligen! Jag HATAR när folk pratar om att de har sex i timtal. Vad jobbigt! Jag dejtade en snygging en gång som tydligen trodde det var attraktivt när han skröt med att han kunde ha sex hela nätterna. Jag kunde inte komma tillräckligt snabbt därifrån.

Nej, jag vill ha snabba ryck och en god natts sömn! Okej, jag överdrev lite nu, men vill man verkligen ha sex i timmar? Jag vill ha sömn i timmar.

O-nyttig

Visst är det skönt att inte vara nyttig? Jag skriver medvetet inte "att vara onyttig" för jag är övertygad om att det är nyttigt att vara onyttig, åtminstone i bland. Men tvärt om är nog aldrig fallet, jag tror inte det kan vara onyttigt att vara nyttig.

Vad tror ni?

Det gör inget, jag är knäpp sen innan

I morse var jag på Vårdcentralen för att än en gång prata med läkaren om det läkarintyg hon skall skriva ut till mig (med tanke på framtida amalgamsanering). Hon behöver min läkarjournal från tiden när jag var utbränd och hon menade på att det skulle jag fixa. Så jag ringde psykmottagningen i Landskrona:

Psykmottagningen: Hej, det är psykmottagningen.
Svorskan: Hej, det här är Svorskan, jag behöver en kopia av min patientjournal hos er.
Psykmottagningen: Kan jag få ditt personnummer tack?
Svorskan: Ja, det är blablablabla. Det är min läkare på VC som behöver den.
Psykmottagningen: Men varför ber de inte om den direkt?
Svorskan: Hon sa att JAG måste fråga efter den.
Psykmottagningen: <Hon kollar på datorn> Det är många år sen du gick här, skall du ha kopia av hela?
Svorskan: Jaaa..? Spelar det någon roll?
Psykmottagningen: Det är ju rätt många sidor.
Svorskan: Hahahaha! Tar ni betalt PER SIDA eller?
Psykmottagningen: Ja, det gör vi.
Svorskan: Näää? Sant? Hahahaha! Det blir dyrt!
Psykmottagningen: Jag kan kolla upp det hela och sen återkommer jag när jag vet hur mycket det blir?
Svorskan: Hahahaha! Ja tack, gör det.


What? Tar de betalt per sida? Det betyder alltså att ju sjukare man har varit, ju mer kostar det att få en kopia av läkarjournalen. Så om du är sjuk, passa på att de skriver kortfattade meningar i din journal!

Hahahaha! Så sjukt! Bokstavligen talat. Gud vad skönt det är att jag är knäpp sen innan.

Pigg som en igelkottJag har varit duktig flicka och lagt mig riktigt tidigt flera kvällar efter varann, så nu är jag utvilad. Skönt. Nu är det frukost och efter det ett av mina otaliga läkarbesök.

Sen jobb - sen helg!

God morgon!

Man lär så länge man leverEgoina nämnde i sitt radioprogram i dag att jag klädde ut henne som present när hon gick på dagis. Jag tyckte idéen var jätterolig och om hon drog in armarna och tog huvudet ner i lådan, så såg hon helt enkelt ut som ett paket med ben på. "Hatten" är ju rosetten på det hela.

Det jag inte tänkte på var att det blev omöjligt för henne att sitta, så hon fick bland annat stå och äta. Inte så lyckat med andra ord.

Men tanken var god! Mohaha!

Nästan grannar ju


Jag ligger lite efter och det är
Dianas fel. Vi bor nämligen så
pass nära varann att vi kan ta
en fika bara så där.

Lyxigt och MYCKET trevligt!

Fjäril heter sommerfugl på norska
Jag tror grabbarnas mening var att jag skulle bli rädd.
..och lite hoppade jag till.

Men skadad som jag är var min första tanke: "Aha! blogginlägg!".


Sen att jag inte kom på hur jag skulle kunna  göra något riktigt bra utav det hela är en helt annan sak.

Dagens morgonmysoutfit


Det är lite smått mysigt att vara riktigt morgonseg (men utvilad) och morgonfrysa. Jag har på mig tröja, joggingjacka, morgonrock och en filt utanpå det. Sen har jag en kopp kaffe i handen och datorn framför mig. DET är morgonmys på hög nivå.


God morgon!

Därför är jag numera Svorskan
Tidigare fick jag titt som tätt såna här kommentarer. Detta är en av de största orsakerna till att jag började blogga som Svorskan istället för Egoinas mamma. Numera är det ytterst sällan jag får icke-konstruktiva kommentarer.

Denna kommentaren skrev "paula" i min gamla blogg i början av oktober, dvs ett par månader efter att jag hade slutat blogga där. Något som är typisk för denna typen av kommentarer är att de som oftast skrivs under gamla inlägg.

Jag vet inte hur de stora bloggarna som får massor med elaka kommenterar gör, jag hade inte pallat. Jag tänker inte låtsas som att jag inte bryr mig, klart jag gör. Något annat hade sagt mer om mig än om den som vräker ur sig elakheter.

Som "Svorskan" fungerar det mycket bättre och dessutom tror jag att jag har världens mest trevliga och roliga blogg-kompisar runt om mig. Ni är bäst!

Det ylar runt husknuten

Några av Jannes foton från i måndags


Här fotar jag mitt framtida hem när jag skall gå under jorden.
Jag tror Janne tog detta fotot för att påminna sig själv, men med
åren brukar män fatta att det inte ÄR lönt. Janne är dock rätt ung.
Jag poserar för Janne.

Fusk! Han har en riktig kamera! Det vill jag också ha! Fint, eller hur?

Jag gör som jag vill

Mitt-i-veckan. Tränat har jag inte gjort sen förra onsdagen och det är mörkt och kallt ute. Visst är det en perfekt morgon att ta sig till gymmet för att svettas lite?


Inte? Hah! Jag lyssnar inte på det örat,
jag lägger dövörat till och sticker iväg ändå.

God morgon!

Vi hittade drömhuset


Klickisar..
Alla vet ju att Ellis gillar rosa och Janne och jag
hittade den perfekta kolonistugan till henne.
Den är mer babyrosa i verkligheten.


Det finns en i babyblått vid sidan om. Jag tänkte att Janne kunde bo där. Om ni vill kan jag hitta stugor till er också? Tänk vad kul med massor av bloggare..

Nödvändigt vetande

"Alan Turing beskrev 1950 en metod för att avgöra om man har att göra med en dator eller en människa."

Detta läste jag och tänkte publicera som "nödvändigt vetande" med en ironisk glimt i ögat. Men sen blev jag nyfiken och ville veta hur den metoden var och då Googlade jag "Alan Turing" och det skulle jag inte gjort.

Jag blev rent av illamående. Så här står det om Alan Turing på Wikipedia:

Alan Mathison Turing var en brittisk matematiker, logiker och kryptoanalytiker. Han studerade vid King's College, Cambridge och sedan vid Princeton 1936-1938. Turing lade en stor del av grunderna för dagens informations och datorteknologi och är i dag mest känd för turingtestet, turingmaskinen och sina insatser i andra världskriget med att knäcka tyskarna Enigmachiffer.


År 1952 arresterades Turing anklagad för sodomi och blev därför utsatt för försök att medicinskt förändra hans läggning. Den 7.juni 1954 dog han, under omständigheter som är oklara.

 

Plötsligt var det inget ämne som var roligt att skoja om längre. För det är väl inte bara jag som utgår ifrån att han dog till följd av experiment med att ändra hans läggning?


Janne, vi tömde inte flaskan ju!

Det är jättetrevligt när man kommer så bra överens som Janne och jag gör. Det att tillbringa flera dagar med att strosa, prata, äta god mat och bara umgås står extra högt i kurs när man annars i vardagen lever singel.


Vi hann faktisk inte med allt. Nästan en hel flaska whiskey och massor av bakis-tabletter är kvar. Jag misstänker att Janne snart kommer tillbaks, det kan ju gå ur datum eller nåt!

Back on track

I dag är det måndag. Jag vet att det är tisdag egentligen, men jag hade ju ledigt i går. Nu skall Janne och jag äta stor frukost och sen skall han hem och jag skall till jobb.

Back to the vardag, med andra ord.

God morgon!

Det var inte mina ordJanne: Bloggar du?
Svorskan: Ja, jag lägger upp den där bilden med bryggan som jag tog innan i dag.
Janne: Den är ju riktigt bra.
Svorskan: Men jag kommer inte på vad jag skall skriva. Finns det något man kan skoja om ordet "brygga"?
Janne: Man kan slicka någon upp i brygga?
Svorskan: Janne, vad skulle jag gjort utan dig?

Mohaha!

Måndagspromenad


Här står Svorskan på Europas geografiska mittpunkt, trot eller ej.
Sen att det tillfälligtvis hamnar mitt i gågatan i Landskrona
är ju tur.


På kartan står nu tillagning av kalops, Janne vill nämligen lära sig att laga själv.

En återställare


I dag skall vi återställa oss. Dvs återgå till sunda vanor som att dricka kaffe, dricka vatten, äta efter LCHF och gå en lång runda utmed havet.

Själv har jag en semesterdag i dag. Det är bra att ha på återställardagen.

God morgon!

RSS 2.0