Tio delat med två borde bli fem


Vi gick en tidig <host host> söndagspromenad utmed havet.På vägen hem åt vi pizza och drack cocacola i riktig LCHF-anda.Nu är det dessert i samma goda anda, marsipanbröd!


Vi har ett litet problem bara. Från och med i morgon bitti ÄR det LCHF som gäller. Dvs att all öl måste drickas upp i kväll och det är tio stycken kvar och vi är två personer. Livet är inte lätt.

Framis, inte bakis


Det går framåt. Bakis-tabletterna funkar skitbra!

Formen är väldigt bra (nej, vi bakar inte)Det är svårt att veta, vi har nog inte vågat känna efter än..

Prinsessan Diana och Kung Janne

Vi (Janne, Diana och jag) hade det jättetrevligt och mysigt i går
när vi var ute och åt i Helsingborg.Diana hade bokat bord för två, hon hade ju ingen aning om att
Janne skulle dyka upp. Men restaurangen fixade ett större
bord och inte lite större heller.Jag glömde bort att fota maten, bara desserten fastnade på bild.
När vi hade ätit klart samlades vi vid ena bordsändan (om man nu
kan säga så om ett runt bord) och pratade hemlisar. Det gick liksom
inte när vi satt två, tre meter ifrån varann.

Mycket trevligt hade vi!
Ut på natten sa en glad och happy Janne: "Kolla vad jag tog med!"
Och då kontrade jag med, "Se vad JAG har!".

Vilket borde betyda att vi inte festade så hårt för då hade vi aldrig tänkt på det ens,
tror jag..


HalloweenMohahahahaha!

Vi har så det räcker
Svorskan:
Vad vill du ha?
Janne: Äh, jag vet inte, en whiskey kanske?
Svorskan: Jag tar tog bubbel.
Janne: Då tar jag en öl.
Svorskan: Skit i vilket, systemet öppnar ju på måndag igen!

Vi skall äta italienschkt

Diana och jag bestämde att vi ville träffas, hon bor ju rätt nära mig. Jag hade en tanke på att ta en sån där opretentiös blogg-träff, men jag vill så gärna att Claudia skall vara med och hon kunde inte. Så just den varianten väntar jag lite med.

Men så kom jag på idén att överraska Diana med att försöka få Gun hit och då kom jag på ytterligare en sak, att jag ville överraska Gun med att få Janne hit.

Diana när hon var hos mig i somras.Summa summarium så skall jag äta middag med Diana i kväll, Gun kunde inte komma (men det var oooolidligt spännande in i det sista), men Janne kommer!

..och Diana vet ingenting!

Ingen dejt, eller jo - men ingen "sån" dejt

Tvätt står på schemat. Sen vila och sen något annat, men det får ni inte veta förrän det är för sent, eller nåt sånt.

Uppdatering:
Okej då, jag skall ut och äta med DENNA madamen. :D

Klockren

Jorå, jag har vaknat och jorå, jag är okej. Det är ljusare ute än vad det brukar vara  på vardagarna, något som antagligen beror på vad klockan är.

Apropå klockan, i natt får vi en timme extra om jag inte har helt fel. Vi ställer klockan en timme bakåt. Jag förstår inte riktigt poängen i att hålla på med det där.


Klicka på bilden, så får du klockren tid.

God morgon!

En uppenbar MILF, men är Ridge en FILF?

Dottern har haft roligt åt att jag skickade en uppdatering till henne om Glamour. Jag misstänker att hon går miste om rätt mycket om serien sen hon flyttade hemifrån. Här är den fulla uppdateringen:

"Brookes dotter Hope, som Brooke fick med sin andra dotter, Bridgets man Deacon, är ihop med en kille, Oliver. Oliver tog fel på mor och dotter under en maskerad-fest, så nu har han pippat med Hopes mamma, Brooke.

Detta betyder att Brooke nu har pippat med sin ena dotter Bridgets första man (Deacon, som hon fick dottern Hope med) och andra man (Nick, som hon pga fel vid provrörsbefruktning fick en son som heter Jack med) och nu även sin andra dotters kille, Oliver. Tidigare har hon även pippat med sin mans ena bror Thorn och även deras pappa Eric (som hon fick en dotter, Bridget och en son med). Utöver det har hon haft ihop det med ett otal andra och ett kortlivat äktenskap där jag inte ens kommer ihåg namnet på snubben."


Brooke är nog en uppenbar MILF, men vad
tycker ni, är Ridge en FILF?

Myshörnan i blogg-världen

Nej, jag vill inte gå med i Facebook och det av den enkla orsak att jag gillar hur jag i blogg-världen kan spela upp på ett annat sätt. Jag kan småljuga, bluffa, låtsas vara någon annan än den jag är. Du/ni känner mig inte nödvändigtvis och ni som gör det får ingen möjlighet att ifrågasätta. Vi har ingen öppen privat dialog, även om den kan bli rätt personlig ibland och en konfrontation om vad jag skriver här kan jag alltid bemöta med ett skratt: "Det var ju i bloggen!".

Jag saknar en sak, jag skulle önska det fanns en egen blogg-sajt för de som bara bloggar för den sociala samvarons skull. Det är svårt att få någon information om andra bra bloggar när man kollar på startsidan (Devote är inte bättre än Bloggesse på den punkten) och topplistor och annat innehåller bloggar som inte intresserar mig. Samma med typen av kategorier. Kunde det inte vara en blogg-kategori som het "socialt samspel"? Eller "tantvarning"? Eller "myshörnan"?

Jag gillar verkligen att blogga, jag får skriva av mig om vad jag vill och jag känner mig inte tvungen att vara trevlig mot gamla vänner som jag egentligen inte bryr mig ett dugg om.

Nej, jag vill inte gå med i Facebook, men jag vill ha en bloggsajt för oss som bloggar mer som en social grej. Eventuellt så kunde kanske en redan existerande sajt utveckla ett litet sidoforum med tanke på alla oss som redan finns här i myshörnan av blogg-världen?

Det var ju nästan så jag slog till

Svorskan: Hej, det är Svorskan?
Snubben från Tele2: Hej, jag ringer från Tele2.
Svorskan: Jaha..?
Snubben från Tele2: Jag undrar om du är nöjd med ditt mobiltelefonavtal hos oss?
Svorskan: Oh ja, det är jag.
Snubben från Tele2: Nu har jag ett jättebra erbjudande till dig när det gäller mobilt bredband.
Svorskan: Det behöver jag inte. Jag har det jag vill ha, både hemma och på jobb.
Snubben från Tele2: Men..
Svorskan: Jag betalar 99:- per månad.
Snubben från Tele2: Jaha! <Ett litet skratt> Ja, då är frågan. Jag kan erbjuda dig ett för en tia mindre.
Svorskan: Det är nog inte lönt då, eller va? <Jag flinar>
Snubben från Tele2: Inte? <Han flinar också>
Svorskan: Nej, jag tycker du skall ringa nästa på listan och lägga krutet där.
Snubben från Tele2: Hahaha! Ja, det skall jag nog. Du får ha en trevlig helg!
Svorskan: Du med!

Och ni också!

Akta dej, jag vet vart din brevlåda bor!Jag ser problematiken i såna här reaktioner, men jag ser också det roliga.
Hoppas Lasermannen inte heter Hansson eller Andersson eller rent av det samma som mig.

Eller för den sakens skull, Mohammed?

 

Uppdatering: Detta är ingen parodi, det är tydligen på fullt allvar, se vad norska TV2 skriver här.


Tights är inte så tighta

En kompis berättade här om dagen att hon hade gått ner närmare 10 kilo och en storlek i jeans. Själv ändrar jag en storlek i jeans för var tredje kilo och jag hade i så fall ändrat tre storlekar på 10 kilo. Det visar bara hur olika vi är.

När jag klagar på tre kilo så är det för att det verkligen märks på mina jeans. Jag hade ju inte klagat över tre kilo om de la sig på brösten heller?

Och varför denna utläggning? Jo, jag har gått upp en (två?) storlekar nu! Grrr.. Men det där tar vi EFTER helgen, eller hur?


Vilka jeans gillar du bäst? ;D


God morgon!

Att inte leva som man lär


Det funkar ju inte att undvika H&M, det visste jag redan innan. Särskilt eftersom jag är en stor fan av deras tränings- och myskläder av märket L.O.G.G. Det blev en slafsig lila tröja, en icke-slafsig träningsbyxa och en vit långskjorta (toppen att ha utanpå tights). I kassan var tjejen trevlig.

Hon undrade om jag hade kundkort. "Nej", sa jag som sant är (jag klippte sönder det förra veckan, något jag inte informerade henne om). Hon undrade om jag ville ha ett och då frågade jag om det kostade något. "Nej", sa trevliga tjejen. Så jag fick med mig en ansökan att fylla i.

Jag har ju som trogna (och vissa otrogna) läsare vet, precis sagt upp mitt medlemskap därför att H&M ville att jag skulle betala 60 kronor för ytterligare ett år. Men om jag nu ingår ett NYTT medlemskap så får jag första året gratis.

Det hade varit lite roligt att testa att ansöka. Tror ni de har ett upplägg där de nekar mig nytt medlemsskap? Eller kommer de att kräva 60 kronor även för första året? Eller slinker jag genom?

En snabbis mitt i natten

Jag körde en sovmorgon typ "jag-går-ingen-morgonrunda-idag-sovmorgon". Detta för att jag vaknade klockan tre i natt och mådde dåligt. Så dåligt att jag inte visste vilket håll det dåliga hade tänkt få utlopp.

Utan att gå närmare in på eländet kan meddelas att en dryg timme senare var jag helt okej igen. Men sovit dåligt har jag. Därav 90 minuter extra i sängen.

Nu kaffe, sen jobb.

God morgon!

Spänningen är inte olidlig

Jag tittar på Spårlöst. Nu är klockan 19.15 och de har fått adressen och skall ringa på dörren. Vad otroligt spännande eller hur? Men det är 45 minuter kvar tills programmet tar slut..

Hah! Hur attan skall de fylla ut programtiden? Dummerjöns! Klart det inte är spännande ÄN! Det brukar vara tillräckligt att titta de sista 15 minuterna och bra är väl det. Då kan jag blogga så länge.


Relevant bild.

Anna Ankas ankare

Jag trodde sponsorer ville att deras produkt skulle vara relevant på något vis. Någon fler än jag som tycker det är konstigt att "Femal balans"(kvinnlig balans) sponsrar Anna Ankas tv-program?


Kvack, kvack, kvaaack!


Ja ja ja, jag är lite elak i dag, men jag får. Jag är nämligen i klimakteriet. ;D

Jag roar mig på andras bekostnad


Den odrägliga säljaren:
Hej, är det Svorskan jag talar med?
Svorskan: Ja? <Jag förstår det är en säljare och lägger an en dämpad och sorglig röst>.
Den odrägliga säljaren: Jag undrar på om du bla och blabla?
Svorskan: Nej, jag har inte det <fortfarande med samma ledsna röst>.
Den odrägliga säljaren: Men du kan ju gå miste om bla och blabla?
Svorskan: Det är inte aktuellt, jag orkar inte tänka på det just nu.
Den odrägliga säljaren: Men erbjudandet är all...
Svorskan: Tyvärr, jag orkar inte, jag.. <Låter rösten dö ut..>.
Den odrägliga säljaren: Jaha. Men..
Svorskan: <Nu är jag nära att börja gråta> Snälla?
Den odrägliga säljaren: Eh.. <tystnad> ..jag förstår. Hej då.

Hehe..

Raggningskväll förr i tiden

Att onsdag kallas lill-lördag är för att förr i världen var det då pigan hade ledigt. Hon fick nämligen inte ha ledigt på den riktiga lördagen.


Mina föräldrar brukade gå ut och dansa på lill-lördagen. Undrar på om det var en vana som min pappa hade sen innan?

Hah! Den rackaren!

God morgon!

Att gräva där man står - or not

När jag bloggar om att dottern säger att jag har kärringkoppar till kaffekoppar är det ingen som tycker synd om mig, men när dottern bloggar om att jag säger att hon är mullig, ja då får hon massor av stöd och jag fick utskällning av flera.

Vem är det mest synd om? En ung, vacker kvinna på 21 eller en åldrande kärring med kärring-kaffekoppar som snart är 50?

Skärp er! ;D


Jag letade fel på mig själv.Men jag hittade inga.

Så enkelt när man vet

Har ni märkt det att "kloka råd" inte är kunskap man automatisk har med åldern? Det är en tillfällighet om man har hört dem eller inte. En femtonåring kanske redan vet och en åttioåring har kanske aldrig hört det.När jag köper till exempel Prästost är osten alldeles för stor for mig, den hinner mögla innan jag är halvvägs. Så jag tar hälften och river och fryser in löst i en påse. Bra att ha både till ostsmörgåsar, pizzor och annan garnering.

Apropå pizza, många har problem med att få pizzabotten spröd och fin hemma. Tipset är att låta bakplåten stå i ugnen medan du värmer upp den. Plåten skall nämligen vara varm när du lägger på pizzan för gräddning.

Mysig kärringkopp

Varenda gång jag tar fram mina kaffekoppar säger dottern: "Åh, de där kärringkopparna!",
men jag gillar dem och nånstans får ju jag vara kärring också?


Kärringkropp med kärringkopp.

God morgon!

Snåltips för snåljåparNär doftljuset inte vill brinna mer, sätter man det på elementet bakom
en gardin eller liknande. Sen gör värmen från elementet att resterna
avger doft ändå.

Smart va? Och väldigt snålt. ;D

En kåt sugga


Någon som vet varför kultingarna är randiga när de är små?

Jag fick höra i dag att när vildsvins-suggor bara har en eller två ungar, så händer det att de dödar sina ungar för att hinna med att bli brunstiga igen under samma säsong. En hona som inte fött några kultingar alls heter "gylta". Nu vet jag inte om en gylta går i brunst, men i så fall ville ju det vara lösningen om man vill pippa ofta utan att döda sina barn.

Men jag kan inte låta bli att fundera på om suggan dödar sina ungar för att hon vill ha så många barn som möjligt (bättre lycka nästa gång liksom) eller om hon rent av är kåt?

Jag är mållös


Varför säger man "ett mål mat"? Hur mycket är "ett mål"? Jag har inte gjort något mål i dag. Jag är mållös. Mållös och sömnig..Gäääääsp!


God morgon!

När paketet är större än presenten

Hahahaha!

Push-up för män? Hahaha! Näää, alltså...

Själv hade jag nog blivit lättad när sanningen kom fram, inte besviken.Uppdatering: Jag kan se att det finns kommentarer till detta inlägget, men av någon orsak kommer de inte upp som de skall. Så att ni vet.. Det är väl något fel någonstans, men era kommentarer kommer att dyka upp.

Ro-givande inlägg


Att skriva i lugn och ro att man ror för att roa de som läser är rätt roligt. RO är också en förkortning för reklamombudsmannen.

Nej, jag har inte rökt på..

Jag måste kolla vad jag får och inte får

Jag glömde tyvärr att fråga David och dottern om jag får blogga om "det där" och sen "det där" och inte minst "DET DÄÄÄR". Jag är rätt svårflörtad när det gäller att skratta högt och David fick mig att skratta så jag grät vid middagsbordet. Han fick högsta betyg, helt klart.  (Trevlig "svärmor" som sätter betyg? ;D)

Dottern tvingades agera modell som vanligt:

Först upptäckte hon inte kameran.


 

Sen upptäckte hon den och gömde sig (hon är 21..).

 

 

Men så gav hon med sig..

 

 

..och busade till det på sitt vanliga sätt.


 

Här slog nog fåfängan till, pyttelite åtminstone.


 

Men här måste högre makter ha hjälpt till. Eller kanske lägre..


Snart kommer det material
Söndagsmiddag på gång. Håll tummarna för att hon säger något dumt eller får mig att säga något dumt. Eller kanske David kan bjuda upp till dans?

Torkan är snart över nu. Hoppas jag.

Snart joggingrunda

NU har jag stigit upp, druckit kaffe och ätit maffig frukost. Snart skall jag jogga en liten runda (i blogg-världen) och sen behövs nog en dusch. Jag vill att denna helgen skall vara läääänge!

Det riskerar att bli skitsnack senVa?? Är klockan så mycket?

God natt, alla goa!

..eller så är det bara jag som leker lite med tidsinställda inlägg.

Att uppskatta och att njuta

För mig handlar det att må bra om att känna ett inre lugn och en inre harmoni. Det hittar jag som bäst när alla måsten är gjorda och inget är planerat resten av dagen. Precis som det är just nu, med andra ord.


Bild dottern tog på mig i Hyde Park.

De flesta känner väl till uttryck som "Detta är den första dagen i resten av ditt liv", men det finns andra bra saker att tänka på också. Till exempel blir du aldrig yngre än vad du är i dag och antagligen blir du inte mer vacker är vad du är just nu. Sen hittade jag en sak som Colette skall ha sagt/skrivit:

"Vilket underbart liv jag har haft. Jag önskar bara att jag hade insett det tidigare."

Det värsta som skulle ske för min del är att jag sitter gammal och grå och inser att jag inte har uppskattat mitt liv i nuet. Just nu, just här och nu, är det ingen fara för det. Jag myser.

Gör du?

Grattis, fru Thakock!
Klockan 15.00 i dag ringde kyrkoklockorna i Asmundtorp kyrka för Thakock och ThaMan.
Stort grattis till fru Thakock och hennes numera lyckligt lottade man.

(Hjälp mig att hålla tummarna för att inte sängen går sönder.
Det är nämligen inte ovanligt hemma hos Tha-familjen!
)

Mys-pyssel-sysselsättningslördag


Hej! Jag hette Charlie och var världens charmör, men en väldigt farlig
sådan. Jag (Hahaha! Jag skrev fel!) HAN anföll ibland utan förvarning.
(Vi blev tvungna att avliva han som unghund).Jag sitter med en del gamla foton, både gamla svart/vita sen jag var liten och några liknande denna här. Jag har lust att göra något slags kollage av de. Jag är inte känd för att vara så händig precis, men leka lite skall jag. Ramar, bilder och lim finns till hands.

Enligt Einstein


"Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du vara i rörelse." 
Albert Einstein

Då är det ju tur jag har tvättstugan i dag. Heja Einstein!


Äntligen kan jag också

Jag kom på i går kväll att nu när man kan tidsinställa inlägg så kan jag ju börja ta sovmorgon jag med (har ju inte velat innan för er skull! ;D).


Det hade kanske varit en fördel att skriva det inlägget som man skall tidsinställa kvällen innan, men se - DET glömde jag.

God morgon!

Idol - om Geir

1. Utifrån "My point of view" så är han skitsnygg.
2. Han sjungar skitbra.
3. Varför färgade de hans hår så mörkt, det är en känt sak att fel färg = markerade drag.
4. Sluta över-styla. Man KAN ha en cool stil utan att försöka vara något man inte är.
5. Vem FAN blir idol när man är runt 50?

Men om du läser detta Geir, så bjuder jag gärna på en drink. Hehe..

Min tid är nu

Då var helgens mini-spa avklarat. Jag hade vaniljljus tänt och en drink bestående av Gin, Dry martini, Tonic, massor av is och pressad citron. Jag upprepade temat "vanilj" när jag smorde in mig med Bodyshops "Vanilla Body Lotion" som jag har fått av dottern i present.


Nu kära damer: Oavsett hur mycket vi tycker vi skall och inte skall, så borde vi i första hand göra det som får oss att må bra. Jag tror jag börjar lära mig faktisk. Det är kanske så som de säger att när man rundar 50 så fattar man.

Om du är 20, 30 eller 40 och fattar redan nu, då skall du skatta dig lycklig. Att i första hand ta till vara sig själv skapar lycka inte enbart för dig, men för alla runt om dig. De känner av att du är i balans, att du har tagit tid till dig själv och att du har energi att dela med dig. Har du verkligen den energin om du inte har dina egna stunder?

Jag tycker vi skall bli lite mer ego för att kunna ge mer. Allt till sin tid.

Buuu!Så här konstigt såg det ut klockan halv sju i morse. Tyvärr tog jag mig inte tiden att ställa in kameran rätt, för jag var rädd månen skulle hinna försvinna bakom de kolsvarta molnen.

Några frågar ju.. - och här är svaret

Jag är singel igen. Det blev jag för snart en vecka sen. Det handlar inte om att någon har varit dum eller att den ena har sårat den andra, det handlar enbart om ett beslut baserat på förnuft och erfarenhet.


Vi är bägge underbara, fantastiska människor som förtjänar det allra bästa. Nu är vi det "allra bästa" båda två, men inte för varann.

Så nu vet ni det. Och inget "ledsen-i-ögat"-grejs, det behövs inte. Life goes on!

Jag är i dimman

Jag har några ord på lager som jag tycker är lite ologiskt uppbyggda eller används lite märkligt. För att skriva om dem så måste jag använda huvudet och det är enbart framsidan av huvudet som är vaket. Ögon, doftsinnet och smaklökarna har vaknat. Öronen är alltid vakna (därav "lättväckt"), men där bak och uppe i, där hjärnan sitter, där är det dimma än så länge.

God morgon!

Man kan inte lyckas all tidApropå bilden till min header.

Inga jingle bells här

Det kan meddelas att här har det inte snöat, det snöar inte och det kommer inte att snöa heller. Det är bestämt från högsta håll, dvs mitt. 

Snö är roligt när den ligger på marken, vit och puderaktig och det inte finns någon vind. Själv skall man sitta inomhus med panoramafönster ut mot vidderna och skogen och se älgen som stoltserar över jordet medan man själv sitter med en kopp varm choklad och mysfilten runt om sig. Det sprakar i den öppna spisen och hunden ligger nöjd vid mina fötter medan jag hör hur min man diskar, dammsuger och gör middag.

Nu tog det visst av lite..

En magisk natt

Torsdag är uppkallad efter den fornnordiska åskguden Tor. Torsdagskvällen och den därpå följande natten var enligt folktro en vanlig tid för handlingar som hade med magi och trolldom att göra. (Från Wikipedia).

Lite magi till natten hade väl inte varit helt fel?

 

God morgon!


Det är så det skall görasSpola fram tills femte minuten i videon.

Inget uppdiktat

"Det första dataviruset var troligen det som spreds på Apple-datorer sommaren 1982. Det visade en dikt på skärmen."

Hur gulligt är inte det? Och totalt ointressant..

Hån-Mail från H&MMoahahahaha! What? Jag har ju precis sagt att jag inte vill ha med dem att göra!

Trots åldern


Jag vinkar: "God morgon!".

Nu skall jag hälla i mig kaffet och sen skall jag på gymmet. Att det är mörkare på morgonen gör det hela lite segt och jag var sugen på att vända rumpan till väckarklockan.

Det handlar nog även om det faktum att jag aldrig har kommit över trots-åldern, trots åldern. Jag vill fortfarande väldigt gärna göra det jag inte får.

God morgon!

Men jag skrek inte

Svorskan: Jag kan tänka mig att det inte är kul att vara din värsta fiende.
Kiropraktorn: ??
Svorskan: Du vet vart du skall trycka för att det skall göra jävligt ont!
Kiropraktorn: <Flinar> Nja, men jag använder inte det på folk jag inte gillar.
Svorskan: Inte om du blir riktigt, riktigt förbannad heller?
Kiropraktorn: Hmm.. Vill du ha nästa tid om tre veckor?

Jag tror faktisk han gör det. Jag tror han trycker till. Tänk att bara kunna köra ett pekfinger in i ryggen på någon du ogillar och så.. <skriiiik!>. Mohaha!

Öppet brev till H&MJag fick ett brev från er i dag. Senaste året har jag enbart handlat för SEK 1.489:- och nu menar ni att jag skall betala SEK 60:- kronor för att få fortsätta vara medlem. Om jag däremot INTE vill vara medlem längre, så måste jag skicka ett mail till er kundtjänst.

Vad händer om jag inte gör något alls? Inte betalar och inte skickar något mail? Hamnar jag hos Kronofogden då?

Nej, detta var ett dåligt sätt. Inte alls bra! All PR är inte bra PR. Jag kommer aldrig att BETALA för att få rabatt eller förmån någonstans. Detta är rena rama idiotförklaringen av era kunder. Fy skäms!

Copycat

Tisdag är en veckodag som kommer efter måndag och före onsdag. Enligt den klassiska definitionen är tisdagen veckans tredje dag, men sedan internationell standard infördes 1973 räknas tisdagen som veckans andra dag. (Info saxat från Wikipedia).

Precis samma superintressanta sak har jag bloggat om innan, men inte i denna bloggen. Det är det som är smart med att byta blogg, då finns det liksom ingen fara för att man repeterar sig själv.


God morgon!

Svorska ordboken - del 2

Vi kör väl en umgång till då. Förra gången frågade jag om vilka av dessa ord som är rätt norska:

Lingonsylt  —  Tyttebærsyltetøy
Skinhead, punk  —  Satellitfrisyre
Flygplan  —  Flaxehytte
Hjärta  —  Blodpump
Stålmannen  —  Metallgutten

Tyttebærsyltetøy är det enda ordet som är rätt, alla de andra är svorska.Här kommer några fler. Vad är rätt och vad är svorskt:

Skallerorm  —  Klapperslange
Hjärnkirurg  —  Snikkardoktor
Marulk  —  Breiflabb
TV  —  Fjernsyn
Snabel-a (@)  —  Alfakrøll

Senaste nytt


Så här såg jag ut för en halvtimme sen när jag kom hem från frissan.Så här såg jag ut för 10 minuter sen.
Och så här ser jag ut just nu. Nu skall jag bara trycka på "publicera"
också och så kommer jag och leker lite hos er.
Följ min blogg med bloglovin

Andas djupt, andas länge

Jag misstänker att det inte blir lika vackert höstväder i dag, men jag bjuder på några foton till från igår. Ta en klunk av kaffet oc känn hur havsdoften kittlar i näsan.Nu är det måndag. God morgon, gott folk!

Svorskans dotter poserarSöndagsmiddagen


Kokt rimmad oxbringa med "norsk" sötsur löksås, rotfrukter och
potatis till.Dottern blir förtjust när man fotar henne. Hon nära på skriker "Mer! Mer!".


Förlåt mig för mina synder..

Vad nu då?
Svar till anonyma och fördomsfulla Bella:


Detta har du nog läst i Egoinas blogg, en blogg där underrubriken är "ta det med en nypa salt". Du utgår ifrån att jag har kritiserat min dotter och du utgår ifrån att jag tycker det är fel att vara mullig. Du utgår också ifrån att jag har ett syn på vad som är mullig eller inte, som överensstämmer med din syn.

Jag beklagar att göra dig besviken, men jag anser att man är mullig när man inte är direkt smal och jag tycker att mulliga kvinnor som oftast är mer vackra än andra. Det är DU som lägger något negativt i det hela, inte jag.

Jag har världens vackraste dotter och hon är perfekt inifrån och ända helt ut. Det kommer hon alltid att vara i mina ögon oavsett om hon är benig, smal, mullig eller fet. Man kan nämligen vara perfekt i alla lägen.


Ny design

Det är inte klokt hur nöjd jag är med min nya design.

Stort tack till:

Lady Dahmer!

Wow! Jag är nog lite kär i min egen blogg just nu.

Min söndagspromenad i vackra Landskrona

 

 

 Hallluuuuuuuuuuuuu?Åh! Är det DÄR du är!

God morgon! :D

Romance instead of art


Glaset är ju rätt prydligt (or not!).Men helt ärligt är nog inte Dry Martini gin-drink min grej.Däremot tyckte jag det var kul att använda mina fina konstnärsglas
som jag fick i present en gång i tiden.


Men som sagt, någon James Bond-brud är jag nog inte, om nu James Bond förväntar sig att man dricker det samma som han. Jag vill nog heller ha en Gin och Tonic. Alternativt fungerar nog champagne rätt bra också.

Röda rosor och champagne liksom, vem kan stå emot det?

Dagens outfit


Jag måste bara hålla med er, jag är hur gullig som helst!

Dagens ord

"Alla ogifta är makalösa."

Svorskan

Jag behöver lite hjälp i köket

Är det någon som har tillagat rimmad oxbringa någon gång? Det borde väl vara som att ha rimmad fläsklägg till middagen? Jag har planerat att göra en vit sötsur sås med lökringar i (min pappa brukade göra den när jag växte upp) och ha potatis och rotfrukter till.I övrigt finns det planer på Dry Martini gin-drink och då behövs gröna oliver och citron. Sen var jag nog lite tankspritt (Yeah! Sure! Mohaha!) för jag köpte visst en lime också. Men det gör inget, den kan ju vara bra att ha om det visar sig att gin och tonic smakar bättre.

Tillbaks till saken, någon som vet om rimmad oxbringa fungerar bra istället för rimmad fläsklägg?

Beställt väckning


Nyklippt bild från i somras.

 

När jag äntligen sover lite längre så piper självklart telefonen.

Jag var redo att hoppa upp ur sängen och strypa vederbörande,

men bestämde mig för att vänta med att ge personen

en rejäl avhyvling till efter (en sen) frukost.

 


Med facit i hand tror jag att jag låter bli, det är kanske inte

så smart att skälla ut frissan precis innan klippning.


God morgon!


Utlopp

När man bor själv måste man göra av med sin frustration nånstans och dildos i all ära, men ändå!

Visst är det så att när vi skalar ett hårdkokt ägg så bankar vi det så nätt mot nånting som till ex diskbänken? Jag kom precis på en annan variant. Släng det i diskbänken. Bit ihop och ta i! Hårt! Det känns skitbra! Dessutom blir ägget hur snällt som helst sen.

Sluta smörja kråset

Det är lite konstigt, men det är de människorna som är som mest torra som håller sig bäst rent utseendemässigt. Man skulle tro att det behövdes lite fukt, både psykisk och fysisk, men icke.

Jajaja, jag vet, det gäller ju inte alla, men det gäller de JAG känner.

Lyxigt hemma-spa a la Svorskan


Vi kan detta nu eller hur? Men i dag är det en liten flaska och ETT glas.Bubbel mig här och bubbel mig där och tända ljus.Utsikten från andra hållet. Glamouröst som fan.Borttagning av smink är också urläckert och påminner helt klart
om de föreställningar jag har om spa.Skrubba.. Rätt skönt, bortsett från att man får göra jobbet själv.Inget att leka med, jag lovar.Spa är så skönt att ibland får man pausa med en klunk bubbel.Sen stiger man upp och drar ut proppen. Hur läckert som helst.Nu över till det VERKLIGA spa-et. Då blåser man ut ljusen.Man tar fram olika redskap så som nageltång, sax och pincett.Samtidigt har man gömt vinet under hand-fatet ifall ifall.Sen kan man välja mellan tortyr 1 eller tortyr 2 (epileringsmaskiner).När allt är klart sätter man sig vid datorn och försöker förmedla
att det är okej. Det är faktisk okej att vara kvinna och att det vi så
fint kallar "spa", för mig är en jävla tortyr som jag genomgår
en gång per vecka av ren skär fåfänga.
Förtjänsten är att jag känner mig så len och fin sen. Fräsch och redo. Nästan lite som att ha nya kläder.

Ups! Hälften av flaskan är kvar! Skål!

Tuffare än tåget

Det är väl ingen större fara om jag tar bort ett mail från min inkorg utan att läsa när det är stilat till "Mr. Egoinas mamma"?

BTW, har du någonsin föreställt dig hur det skulle vara att leva som det motsatta kön för en dag? Vad skulle du göra då?

Jag skulle skita i att göra ett dugg utan att ha dåligt samvete, det är enda fördelen jag kan komma på med att vara man. Att vara det alltid hade jag inte velat, det skulle kännas tråkigt att ständigt vara i underläge liksom.

Hade jag varit man i grunden och skulle vara kvinna för en dag, hade jag velat bli bortskämd. Det är det bästa som finns, bli bortskämd av andra OCH sig själv.

 

Nu är det ju faktisk så att jag är kvinna och nu skall jag skämma bort mig själv. See you!


Hoppas jag känner för mycket


Det är nästan lite Brolle över min frisyr i dag.

Denna helgen har jag inte tänkt göra ett dugg mer än just vad jag känner för. Att jag hoppas att jag känner för en hel del är en helt annan sak.

God morgon!

Ägg-inlägg

Nånstans är något väldigt fel. Jag pratade länge med dottern i telefon. Sen när jag la på luren (nej, jag har inte gammal modell, men hur säger man?) så hörde jag konstiga ljud.

"Aha! Jag kokar ju ägg!", tänkte jag och sprang ut i köket för att rädda huset från att brinna ner. Jag var övertygad om att äggen var gröna vid det här läget, så för skoj skull skalade jag ett och delade:


Perfekt ägg!

 

Antingen så kan man koka ekologiska ägg i en halvtimme eller så har min tiduppfattning blivit helknäpp.


Den som sa det va det


"Gammal" bild tagen på tåget från Heathrow in till London.

Dottern ringde..

Svorskans dotter: Jag blir aldrig klar med att vika kläder, jag tror jag har hållit på i en timme nu.
Svorskan: Det säger kanske lite om hur länge det var sen du gjorde det senast?
Svorskans dotter: Eller om hur mycket kläder jag har..

Dagen så här långt


Med alla fåglarna samlat på ett och samma ställe såg det ut som incheckningen till någon
charterresa, något det kanske var?

Vet ej varför, men jag gillade bilden. Kanske tid för lite psykoanalys.


Jag har långt kvar till att behärska konsten att fota "Dagens Outfit" - kanske lika bra det.


Dagens middag = ljummen kycklingsallad bestående av kyckling (wow!), sallad (wow!), lök, tomater,
ost, sockerärtor, grön paprika och Icas egna vitlöksås.


Nu sitter jag och tittar på Extreme Home Makeover. Det är en underbar idé att bygga nytt hus till människor som lite har, men som förtjänar och behöver bättre. Underbart är det också att företag och privatpersoner ställer upp och arbetar gratis och att andra igen skänker pengar så att banklån blir betalda och framtida studiemedel ställs till förfogande. Men är det ingen som ifrågasätter tv-produktionen och vad de som står bakom tjänar på detta?

Jag vill inte vara dum, jag tycker om upplägget och vill de skall fortsätta, men inte skall vi vara naiva och sitta med en tår i ögonvrån därför att mänskligheten har blivit så god. Det är alltid kommersiella krafter bakom.

Om något låter för bra för att vara sant, så är det det.

Usch, vad jag lät negativ nu.. Förlåt!

Shaken, not stirred

I går kväll var jag jättesugen på en drink, men det bidde inget. Som LCHFare tänker man att det enbart är torra viner och whiskey man kan dricka, men så kollade jag lite och hittade detta:Om man följer den HÄR länken (ovärderlig för en LCHFare) så får man fram att Dry Martini gin-drink faktisk bara innehåller 2,9 gram kolhydrat!

När jag nu tänker efter så är kanske en Dry Martini inte rätt ämne för ett morgoninlägg  och helt ärlig är jag inte lika sugen längre heller. Och tur är kanske det.

God morgon!

Igen och igen och igen är bara bra

I morgon är det tre månader sen jag fimpade. Rätt coolt faktisk. Till tröst för alla rökare som har försökt sluta kan jag säga att det har jag också gjort många gånger. Efter hand bestämde jag mig för att inte se ett misslyckat försök som misslyckat, men som en erfarenhet rikare.


Samma sak läste jag här om dagen, rökare som försöker sluta flera gånger lär sig mer för varje gång och när de fimpar för sista gången brukar de ha lättare än andra att inte sukta efter cigaretter i åratal.

Kanske jag aldrig röker igen, kanske jag åker dit igen, men oavsett så har jag lärt mig lite mer och jag har besparat min kropp för massor av cigaretter.

Lyssna inte på de som skrattar åt dig när du åker dit igen, lyssna på mig istället ;). Va stolt om du försöker, försöka duger!

I feel good, I feel smart, I feel so Svorsk!

Ibland när jag funderar på att ta en blogg-paus så fegar jag. Det låter liksom fel att skriva att nu tar jag blogg-paus några dagar och sen bloggar jag igen efter en kvart.

I går kväll funderade jag på om jag skulle ha en annan anonym blogg som jag kunde blogga i när jag har blogg-paus. Då blir nederlaget inte lika uppenbart liksom, under förutsättning att ni inte hittar mig förstås.

Tre saker på en gång


Väldigt dimmigt, väldigt mörkt och väldigt tidigt.

Nu kallar gymmet, sen skall jag på en läkarundersökning (igen!) och efter det får vi se vem som får äran av min uppmärksamhet. Kanske jobbet om det känns bra, kanske ni eller kanske rent av bara lilla jag.

God morgon!

Och de donerade är..Med några streck skulle detta blir förståligt.

Det gör man så här:Janne gissade rätt, men Janne har ju ingen blogg och kan därför inte få någon länk. Cecilia undrade på om jag då inte kunde donera en länk till henne istället och det kan jag ju, men frågan är vem Janne hade donerat till (om jag hade frågat helt så där ur det blå). Jag tror han hade donerat en länk till Ellis. Och jag? Jag har ingen talan, så nu länkade jag till bägge.

BTW, här är en länk till mig också, och här. Man får ju inte vara dum heller!

Jag kunde, då borde ni kunna också

Första rätta svar på gåtan om ryttaren
som red iväg på fredag
och kom hem en onsdag,
men fortfarande på (hästen)
Fredag,
kom CAROLINE med.
(Om
du inte hänger med,
så läs
föregående inlägg).
Grattis!
Ni får en chans till att klura ut denna. Första rätta svar får en länk. Allt som krävs är några linjer/streck.

Medan ni klurar, så gör jag lite annat


Med hjälp av några streck/linjer så borde ni få ihop det.

Och sen en annan liten gåta:
En ryttare red på fredag till stan.
Det tar en timme att rida tur/retur, han stannade i stan två timmar.
När han kom hem igen var det onsdag.
Hur kom det sig?

En årgång bättre för varje år

Jag hade en extra-ordinär dröm inatt, men den delar jag inte med mig av. Jag misstänker att den avslöjar allt om mig om det sitter någon drömtydare någonstans eller så avslöjar den kanske något jag inte vill veta.

Ni vet det? Att man inte skall ställa frågor man inte vill veta svaret på? Det är en konst det där, men man kan bli som ett gott vin - dvs bättre med åren.

Jag är som ett gott vin, är du? Ibland är jag kanske mer som ett glas konjak, man bara smuttar annars blir det för mycket. Eller kanske en likör? Gott med ett litet glas, men man blir illamående om man får för mycket? Öl är jag nog aldrig som, tror jag. Eller jo! Som en Carlsberg:Worth waiting för!              


God morgon!           

Jag gav järnet, så nu är det struketFrån rosa till vita gardiner. Det är stor skillnad på ljuset när jag fotade de olika, men jag lovar, vitt är bättre. Nu skall jag bara se om jag någon gång klarar av att byta ut soffan. Jag är så trött på den, men bättre soffgrupp att dega i finns knappast. Och sen några gröna växter på det.

Japp, nu fick ni veta vad jag har gjort i kväll.

Blogghoreri ger utdelning


Horni-gumman har korat mig till vinnare i Blogghora-tävlingen.


Månens dag

Det är måndag! Det borde väl heta moonday på engelska och inte monday? Hah! Där ser man!

God morgon!

Precis vad ni ville veta


Fiskebåtarna kom fullastade in i hamnen i dag.
Visst har Landskrona mycket vackert att bjuda på?
Jag försöker få Älsklingen att inse det samma.

Ett kap

På väg till Center Syd..

Älsklingen:
Skall du ha något särskilt?
Svorskan: Nej, men man vet ju aldrig. Du då?
Älsklingen: Nej, inte jag heller, men jag kanske gör något fynd?
Svorskan: Äh! Du har ju mig.

Han säger det är en överraskning

Bauhaus nästa. Nix, det är ingen punktering det handlar om, men vi behöver några fästen. Eller rättare sagt, inte "vi", men Älsklingen.

God morgon?

Det bubblar över


Allt eller inget

Älsklingens iPhone ringde och visade upp en stooor bild av hans mamma. När han hade pratat klart kunde jag inte låta bli att ringa till honom jag med, men då kom det bara upp en pytteliten bild längst upp i höger hörn som visade mig. Så kan man ju inte ha det, tänk att mamma får ta hela skärmen, medan jag bara får ett litet hörn!Men nu är jag glad igen!

Svorskans list


Believe it or not, men jag har tittat på bowling! Någon som har
kollat på seriematch i bowling innan? Inte? Inte jag heller..Sen var vi på Ikea.
Jag köpte vinglas och doftljus..

(..och gardiner och sängkläder.)
BTW, på Ikea finns Schindlers hiss.

Uppdatering


Balsam för själenVi hade myspys i går. Krabba, vitt vin och annat smått och gott. Nu skall jag göra en frukost som heter duga och väcka Kråkan.

Jag har det verkligen GÖTT! Det är som balsam för själen detta!

God morgon, ha en härlig lördag och underbar helg!

Ingen risk för skallebankGun påminde mig om att man måste ha hjälm när man cyklar.

Vi är nog ute och cyklar - or not

Älsklingen kommer om ett par timmar. Han skulle köpa med sig färsk krabba och
lite spiritous a la bubbel. Jag har handlat annan mat och skumbad finns redan.

Sen är det väl bara att cykla iväg..?

 

Trevlig helg!


Jag har benat ut morgoninläggetGod morgon!

Internet funkar inte. Det är verkligen int...

Internet funkar inte. Det är verkligen inte min dag i dag. Men i morgon och dagen efter det och dagen efter det och dagen efter det och..


Frankly, my dear, I don't give a damn
En älskad skrapabulla

Det är väl konstigt att en skrapabulla ofta anses som den mest älskade av alla bullarna och inte minst brukar den vara den mest bortskämde. Visst kände ni till att en skrapabulla är det samma som sladdbarn på finlandssvenska? Inte? Det gör inget, ni är förlåtna. Och ni som visste, ni är förlåtna ni med.


Ingen skrapabulla, men väldigt älskad ändå.
(Fattar inte varför hon klagar på fotona jag lägger ut?)

Uttrycket sladdbarn är också lite konstigt. Tänker man på sladd som i sladd till datorn? Eller sladd som i sladd med bilen på halt före? Och varför?

Helt ärligt så skiter jag i vilket, men finns det nån som vill förklara så varsågod. Nu tänker jag istället jogga runt hos er. Bättre att fylla mitt huvud med ert tänk istället för mitt eget.

Det känns som att man inte skall kämpa för att bli frisk

Jag kommer in genom dörren. I morgon är det fredag och humöret är på topp. På golvet i hallen ligger ett brev. Brevet är från läkaren med senaste resultatet av senaste undersökningen, den sista undersökningen. Men den sista undersökningen visade att det inte är den sista ändå. Jag måste beställa tid hos ytterligare en specialist för ytterligare en undersökning.

När skall det ta slut.. Jag är så TRÖTT på det hela. Fan också!

GrammamamattematikMan kan säga "jeans", men inte "en jeans". Man måste säga "ett par jeans" i så fall. Men man kan säga "kolla mina jeans" eller "jag har mina jeans på mig i dag". Så det är enbart när man sätter "ett" framför som man säger "par jeans".

Jag vet, det är ingen bra text så tidigt på morgonen, men det var mest för bildens skull. DEN är väl bra så här tidigt på morgonen?

God morgon! :D

Här går det undan

Gosh! Vad gör jag? Skapar utrymme i badrumsskåpet?

 

 

En tandborste har ju som känt redan flyttat in.

 

 

Det har även ett par läsglasögon!

 

 

Sorry!

 

 

Jag bara städade.


Dagens ord

"Vissa är duktiga om de inte låter disken stå i två dygn,
jag är jätteduktig om jag gör det."

Svorskan

Man tager vad man haver

Jag kom hem och skulle blogga. Hade inget att blogga om. Jag gjorde kaffe och kollade sen lokaltidningen.

Samma gamla skit. Inget nytt under solen.

 

 

Viker upp tidningen och ser.. NÄMEN, DOTTERN JU!

Jag borde ha vant mig tills nu, men jag tror aldrig jag gör det. Jag bläddrar mig fram:

 

 

 

När jag hade fotat allt och skulle börja skriva detta inlägget (äntligen hittat något att blogga om) så kollar jag dotterns blogg och ser att hon har skrivit om det samma. Men nu är det faktisk inte tidningsartikeln som sådan jag ville ha fram. Mer att man aldrig vänjer sig. Eller egentligen, om jag skall vara helt ärlig, så handlar det allra mest om blogg-torka.


Hör och häpna


Förra veckan gick jag en morgonpromenad utmed havet. Ven låg fortfarande kvar.

God morgon!

Håll tummarna

Jag nyser och det kliar lite i halsen, men jag får så absolut INTE bli förkyld. Kråkan har nämligen utlovat en helg med "only us" och det blir nog första gången. En heeeeeeel helg! Bara vi?

Och så är det bara tisdag?

Sex blev det

Nina och jag ville träffas. Vi tog lika gärna initiativet till att alla andra som också ville det kunde möta upp på Bishops Arms på Savoy Hotell i går kväll. Vi blev sex stycken och hade jättetrevligt!

Petra, Petra och Nina. (Länkar till samtliga finns i slutet av inlägget).

 

 

Afrodite och Petra.

 

 

Cecilia (Cecilia tipsar) och Nina.

 

 

Petra (med huvudet på sned),

Cecilia (underbart leende, ni vet - ett sånt som smittar),

Nina (Janne - HON har ögon hon!!),

Svorskan (längst bak i lila),

Afrodite (är på väg ner mellan borden) och

Petra (som är på väg att ramla ur bild).

 

Jag kan inte annat än rekommendera att göra så här. Helt opretentiöst sätta en tid och uppge ett ställe och sen kan de som vill dyka upp. Det är hur roligt som helst. Jag kan man tänka mig att om man gör det en gång i halvåret eller så, så hänger fler och fler med för varje gång.

 

Det ger en helt annan känsla att "blogga med varann" sen. Kul!


Dagens krönika i Landskrona City


Jag är mätt

Först fika med styrelsen och revisor. Därefter bolagsstämma, sen styrelsemöte, efter det lunch med efterföljande personalmöte. Allt kändes coolt, jättecoolt efter fyra timmars sömn i natt (hade vilt uppspärrade ögon i flera timmar). Ännu coolare blev det när det serverades danska smörrebröd och jag som (egentligen) äter efter LCHF säger: "Glöm det!". (Ja, LCHF alltså - inte smörgåsarna.)

Jag åt fyra, trodde jag. Chefen gjorde mig uppmärksam på att

danska smörrebröd brukar vara skurna på diagonalen, så

egentligen åt jag åtta. Sen rullade jag hem på cykeln,

antagligen hade det gått

bra utan cykel också.


Himmel och hav eller himmel och helv...


Utsikten från mitt sovrumsfönster nu precis.

Bilden visar sanningen, så rosa är det här just nu. Däremot tror jag inte min dag blir likadan. Jag tål inte stress alls och har mer eller mindre legat vaken från tre i natt tills klockan sju. Ingen morgonpromenad i dag och inte gymmet heller, men bolagsstämma och styrelsemöte på jobbet skall vi ha. Det betyder att det är årets mest viktiga dag för mig på jobb och även om jag vet att det inte är någon "fara" så kan jag tydligen inte ens sova. (Det brukar vara någon som frågar vad jag jobbar med när jag nämner jobb, jag är ekonomiansvarig).

Himlen verkar vilja göra mig på gott humör i varje fall.

Måste sticka, måste jobba, måste hålla huvudet skärpt, måste ha kaffe, måste låtsas vara vaken och pigg..

God morgon!

Tackade nej till frukost med Alex Schulman


Jag har faktisk träffat en tjej (Petra på bilden ovan)

som var inbjuden till frukost hos Alex Schulman, men tackade nej!


Mer om blogg-träffen i Malmö kommer i morgon. Men än så länge kan ni väl sticka in till Petra och be om en förklaring? ;D

Ajm stikking tu Malmö

Ses i morgon eller nåt? Kanske? Ni måste inte, men det hade varit rätt trevligt faktisk.

Nu skall jag träffa några av er IRL. Kul!

Hur busigt är inte det på en skala?

En sak jag brukar ha för mig är att alltid cykla eller gå samma väg till jobbet, trots att det finns flera likvärdiga alternativ. För att komma ifrån det cyklar eller går jag olika håll från dag till dag. Nu har det blivit rutin och en vana att gå OLIKA håll.

Det är faktisk lite småroligt och jag tror också det är sunt att utmana sig själv och inte storkna i "Så-här-är-jag"-tänk.

Så fort jag kommer på att jag har något för mig, till exempel detta att vissa (en hel del) påstår att jag var (är) lite(?) pedantisk av mig, så försökte jag (kommer jag att försöka) göra något åt det.


Så idag busar jag till det och låtar gårdagens disk stå till i morgon.

Wow!

Inte ens en morgonfrilla

Jag började blogga för ungefär 5-600 dagar sen och jag har så att säga lagt ut ett morgoninlägg varje dag. Ibland kommer jag inte på ett smack att skriva och då kör jag morgonfrillan istället.I dag får ni inte ens det.

God morgon!

Jag visste väl att det påminde mig om något

Två av samma sort, bortsett från att dottern inte är lika grön.


Blogg-träff i Malmö

Nina och jag och flera andra (kolla här) skall träffas i Malmö i morgon på Bishop Arms på Hotell Savoy kl 18.00.

Kom du också! Ingen föranmälan krävs, det kostar inget och du stannar precis så länge som du kan och vill. Ingen känner ingen, så du behöver inte känna dig utanför. I så fall är vi allihopa utanför.

Hur glad blir man inte då?

I morse när jag satte mig vid datorn upptäckte jag att jag hade fått mail:

Godmorgon Svorskis! Gissa vem som var en av de vackra kvinnorna med kort hår som fick mig att våga släppa 4 år av löshårs-beroende och rädsla för kort hår, och faktiskt klippa mig kort? ;D

Kramar och tack för att du fick mig att våga!
(Helvete vad skönt det är att slippa hängande hår överallt!)"Jag blev så otroligt glad och hon skickade med två bilder så jag kunde se. Självklart tänkte jag "blogg-inlägg" på en gång och frågade henne om jag kunde blogga om det och så här löd svaret:


Ja visst du får gärna lägga ut det i bloggen
. Kul att du blev glad! Jag blev också glad, när jag äntligen vågade klippa av mig håret. Mitt hår har varit så viktigt för mig, och löshåret har kostat mig mellan 1000-1500:- i månaden i 4 år, samtidigt som det slitit ner mitt riktiga hår något enormt, så det här var bland det största steget jag tagit känns det lite som, och jag har länge funderat på om jag ska våga, när jag sett hur vacker du är i ditt hår. Så det var lite du som knuffade mig och jag mår såååå bra i kort hår! :o)

Kram och ha en fantastisk Söndag!Kolla vad fin hon är!
(Och sexig också, men ni ser ju inte allt i och med att jag har censurerat. ;))

Skynda, skynda, det är söndag

1. Diska
2. Mini-spa med manikyr och pedikyr (inget "mini" med andra ord)
3. Handla mat
4. Hälsa Kråkan välkommen när han kommer
5. Göra söndagsmiddag till tre eller fyra (vet ej om dotterns David kommer)
6. Oj! Blogga? Vet ej om jag hinner med sån lyx i dag faktisk. Lite emellan kanske.

Just det, sen skall dottern fota mig lite mer. Puh! Tur jag inte gjorde ett dugg i går, för idag är det massor med dugg jag måste göra.

God morgon!


Natti natti


Egoina som fredagsprofil i HD-tv. Passar bra att lyssna på till morgonkaffet kanske?

Ett dugg intresserad

Jag gör inte ett dugg i dag, bortsett från att fundera på uttrycket "inte ett dugg". Man kan "inte göra ett dugg", men hur "gör man ett dugg"? Hade jag vetat så hade jag ju kunnat göra det istället. Kanske tur jag inte vet, det är rätt skönt som det är.

Minnen från London


Vad gjorde henne så här?
Den här desserten kanske?
Eller den här?
Chokladen var det, ja.

Felmeddelande 404

Min blogg var borta och jag fick felmeddelande 404. I fall det är fler än mig som har haft problem, så lägger jag ut svaret (och lösningen på problemet) från blogg.se här:

"Vi hade ett driftavbrott 7.00-8.30 i morse som orsakade detta 
följdfel. Du löser problemet med att publicera om bloggen genom
att tillfälligt lösenordsskydda bloggen i Inställningar>Blogg och
därefter öppna den igen."

Ursäkta att jag är lite sen, men..


Det blev en sen kväll i går.

 

 

Anonyma Kråkan.

 

 

Nu har vi precis ätit en rejäl LCHF-frukost.

(Kråkan fick ett par mackor och lite juice också - snällt av mig, eller hur?)


God morgon?


Mitt i samtalet

Kråkan: När vi flyttar ihop så...
Svorskan: Va sa du?
Kråkan: ??
Svorskan: Hehe.., säg det en gång till är du snäll.
Kråkan: <Ups!>

Kråkan verkar lite "tagen på sängen" faktisk. Mohaha!

Om en timme eller två kommer Kråkan

Och nej, denna rubriken har inte heller med sex att göra. (Nu får jag skäll av dottern sen! Mohaha!)

Det gick så snabbt att det var över på 10 minuter

Nej, jag pratar inte om sex. Jag pratar om mat, enkel mat att slänga ihop. Jag brukar kalla det "Man-tager-vad-man-haver"-mat. Såna maträtter kommer till när jag öppnar kylskåpsdörren, skafferiet och frysen och undrar vad jag kan slänga ihop så på kort tid som möjligt.Det blev soppa i dag.


Självklart efter LCHF-principer:

Du behöver: Vatten, en korv, vitkål, buljong.
Du måste inte ha: Lök, salt, peppar, sambal olek, senapspulver, smör.

Sett en gryta med vatten i på spisen (full värme).
Ta en chorizo från frysen och släng i grytan, låt koka upp medan du:

Skär upp vitkål och lök, släng i grytan.
Ta korven upp ur grytan, skär den i småbitar (den har nog tinat nu), sen tillbaks i grytan.

Krydda med salt, peppar, sambal olek, buljong och lite senapspulver (nån gång under tiden). En rejäl klatt smör fick också hoppa i. Sen kokar man alltihopa tills korven är varm och kålen är mjuk. Du hinner knappt duka, jag lovar.

Som sagt, nästan som sex, snabbt, enkelt och jättegott.

(Anspeglingar på sex är enbart <harkel> för att reta dottern, hon hotar varenda gång att hon aldrig skall läsa min blogg mer. Då fattar ni själva hur många gånger hon kommer med tomma hot! Mohaha!)

Spydigheter i brevlådan


God morgon, gott folk!

RSS 2.0