Comment to the comment


Först så hade jag ett inlägg om att jag inte hade tappat tråden:


Nix, ingen röd tråd här inte.

I´m back on track, eller hur man nu sägerJag har lekt modell, medan dottern har varit fotograf. Detta hör
nog till ett av mina favoritfoton efter avslutad session.


Mycket bilder på mig i dag, men jag har ny design på gång!

Jag har inte tappat tråden

 

Det är bara det att jag har lite annat att hitta på. See you!


Leopardmönstrat mode

Det är mycket viktigt att hänga med i svängarna. För att vara på den säkra sidan

köpte jag mina leopardmönstrade filtar redan för tre-fyra år sen.

 

 

God morgon!


Jag slutar som jag började


Hon är gullig i närkontakt med David, men vill ni se hur hon är annars?Hon trodde nog inte jag kom att lägga ut denna bilden.Jag trodde hon skulle posera igen när hon fick desserten.Men icke sa nicke, här hanteras jordgubbssorbeten som en shot.Och här skriker hon: "Fan, vad jag är bra!".


Så jag avslutar som jag började:


Just det! Ni undrar vad jag tycker om David? Han är fin, riktigt fin!
Men jag skrev ju det i förra inlägget, att min dotter har bra omdöme.

I kväll kollar jag läget

I kväll skall jag för första gången träffa dotterns kille så där på allvar. Vi har bara snabbt hälsat innan. Egoina smsade i morse och undrade på om vi kunde träffas en halvtimme senare så att han hinner duscha efter jobb. Dum som jag var så sa jag att det var okej. Det hade varit bättre att låta han komma skitig och känna sig liten och ovårdad.


Jag funderar på att ta på mig platåskor som är skyhöga så att jag kan se ned på honom och även placera honom med ryggen mot alla andra i restaurangen, så att han tvingas att enbart se på mig hela tiden. Jag känner restaurangägaren lite, kanske jag skall ringa och be de förstöra maten för att se hur han reagerar? Vågar han klaga när "svärmor" (alltså jag, Svorskan) sitter där?

Eller kanske jag skall vara snäll? Den möjligheten finns ju också och särskilt med tanke på att jag litar på min dotters omdöme och hennes förmåga att ta hand om sig själv. Kanske jag skall vara snäll också med tanke på min egen framtid? Jag har börjat fatta att min dotter är en klok kvinna som jag gärna ger mitt förtroende om jag en dag inte kan tala eller stå upp för mig själv.

Dessutom gillar jag att vara snäll och platåskor är så jobbiga att gå i. Jag tror nog jag kör på det. Att vara snäll alltså.

Det som inte skulle bli, blev ändå - just därför

Jag tänkte jag skulle skriva att i dag blir det inget morgoninlägg, men om jag skriver det så blir det ju ett morgoninlägg ändå. Om jag hade skrivit det, borde jag ha skrivit det i går istället. Jag vet att jag skrev det nu, men nu skrev jag det bara för att berätta att jag tänkte skriva det.


Här sitter jag och tittar upp till er.


God morgon, alla underbara!

Apropå hängbröst

Om si så där 30-40 år kommer inte enbart brösten att slänga hit och dit,
många kommer nog att hänga läpp också.

Norska hybelkaniner är som svenska dammråttor

Nu skall här städas lite, jag tänker ta två rum per dag i tre dagar
och då borde lägenheten var fit for fight till helgen.

Dagens sura uppstöt

Jag funderar på om det är jag som har börjat läsa på fel ställen i blogg-världen (ja, det är jag), för så mycket dagismentalitet hade jag ingen aning om att fanns.

Jag skulle tycka det var fruktansvärt pinsamt att vara över 30 (vilket jag är) och bli betraktat av omvärlden som en storbloggare (vilket aldrig kommer att hända). Hur kan någon tro att de blir tagna på allvar i denna blogg-världen? Det är alldeles för många som förstör. Man klankar ner på varann, man ger andra på käften när man träffas på stan, man hotar med polisanmälan, man avslöjar privata förhållanden i sin blogg som inte borde se dagens ljus eller ännu bättre, inte borde hända överhuvud taget.

En sak är att vissa bloggare provocerar, men ack så många blåsta besökare det finns också.

Fin blogg?


PS! Och nej, det är inte PMS, hur fan kan jag ha det när jag är i klimakteriet! ;D

Det måste ha med byxorna att göra

Jag har hört att drömmar är till för att vi skall bearbeta saker. I natt drömde jag att jag fick massor med sträva katthår på mina byxor efter att ha haft en katt i knät. Jag skrattade åt det, men blev irriterad också.

Kan någon förklara för mig vad drömmen betyder? Vad skulle detta säga mig? Att jag inte skall skaffa katt eller att jag inte skall ha byxor på mig? Ifall det spelar in, så var byxorna mörkblåa eller svarta och katthåren var röda och sträva.

Eller kanske vi kan drömma bara för att drömma..?


God morgon, alla goa!

Äntligen har jag fått höra "allt"


Enbart för att jag hade blogg-torka så tog jag en runda bortom..
..dottern!
Annars hade jag självklart inte velat hälsa på. Mohaha!

Vi ses i Malmö nästa måndag

Nina som INTE är Malmö-bo och jag som INTE är Malmö-bo har planerat en sån där ohögtidlig. oförpliktande blogg-träff just i Malmö.

Måndag 4.oktober (alltså om en vecka!) kl 18.00 på Bishop Arms på Hotell Savoy. Efter sägande skall det ligga nära stationen så även jag borde hitta.

Har du lust att hänga med? Vi gör så att de som har lust dyker upp. Om vi känner till varann eller inte spelar ingen roll, detta är en möjlighet att träffa varann IRL oavsett. Totalt oförpliktigande kan du dyka upp och gå efter två minuter eller stanna i timmar.

Nina och jag är i varje fall där och vi känner inte varann, vi har enbart kommenterat lite hos den andra. Så nu är frågan, kommer du? Ingen föranmälan krävs, men om du vet redan nu så är det kul att få respons.

PS! Jag gjorde det samma i Stockholm i våras och det var jättetrevligt. Lättsamt, det kostar inget och du stannar precis så länge som det passar för just dig.

Månda´ mårrra bluuus

Svorskan: Morron!
Man på gymmet: Morron! Grattis till dottern!
Svorskan: Åh tack! Men hur vet DU det? (jag tror inte han läser bloggar)
Man på gymmet: Det står i NST Landskronaposten i dag.
Svorskan: Vad roligt! Det måste jag kolla sen.
Man på gymmet: Jag har tidningen här (han tog fram och visade mig).
Svorskan: "Årets blogg" är nästan som blogg-världens Oscar.
Man på gymmet: Ja, det har jag förstått.

Jag står och läser och tittar på bilden av dottern medan han betraktar mig. Han brukar kommentera (och berömma) Egoinas krönikor också.

Man på gymmet: Undrar du inte vad det kommer att bli av henne?

Och där står jag och blir så rörd (dumma mamma liksom), tårögd och stolt och tycker att det var världens gulligaste fråga, för det är just det jag tänker. Jag bryr mig inte om om hon synas egentligen, men det känns så bra att hon får bekräftelse för det hon gör och jag undrar just det: "Vart kommer det att sluta?". Precis som alla mammor tänker ibland, men som jag blev extra påmind om nu i morse.


Äntligen måndag!


Madde med eftermiddagsfika i sängen.

Jag är morgontrött, riktigt seg är jag och det brukade jag inte vara på samma sätt när jag hade Madde. Då visste jag att jag var tvungen att sätta fart, dricka mitt kaffe och gå ut med henne. Det fanns liksom inga alternativ.

Nu finns det en liten röst i huvudet som lockar med att stanna kvar i sängen eller ta en kopp kaffe extra istället för att bege mig ut. Men så kan man inte ha det. Upp och hoppa!

God morgon, alla underbara!

Vart tog min lilla dotter vägen


Kom hem nu! Jag vill få se dig, få gratta dig och få höra "allt"!

Kaos i ankdammen

Vi har varit på söndagspromenad, jag bjuder på en blek version av
mig själv med en lugn bakgrund.
Vi gick till ankdammen i Landskrona och som ni ser tar det helt av
när någon matar fåglarna.
När JAG tar av är det av helt andra orsaker..

See you soon, eller nåt i den stilen. Nu behövs det nog mat i magen.

Slö söndag

Jag tänkte bjuda dottern och hennes kille (Mohaha! Jag visste, visste ni?) på middag i dag, men så visar det sig att hon kommer hem rätt sent. Det får bli en dag till veckan.


"Årets blogg"-vinnare Egoina, med sin nattamat.

Nu slöar Kråkan och jag på soffan och sen tänkte jag dra han med på en söndagspromenad till ankdammen. Lite romantisk får man ju vara och en söndagspromenad hand i hand är väl det? Eller? Säg ja!!

Nytt gammalt och nyttDikten du precis läste var från förra året,
då var det väldigt nära och nästan på håret,
i år gick det vägen och jag är så glad för hennes skull,
förra året var det "silver" i år blev det guld.

Just nu njuter jag av mitt kaffe och sitter och tittar ut,
jag tror nog "jenta mi" sover och vilar ut,
här skulle jag kunna sitta hela dagen,
men nu behövs mer kaffe och sen mat i magen.


Tack alla goa snälla som har grattat Egoina (och mig som mamma ;)) här i bloggen.

Helt otroligt!
Stort grattis, jenta mi!

And the winner is

Om BlogAwards:
Hahahaha! Tänk vad snopen dottern hade blivit!

Sug på den ni!


Kra-kra-kra


Inga kråkor där inte.

Dottern menade på att jag borde kalla Kråkan något annat än Kråkan och jag håller med. Så nu är det upp till er, kom med förslag och motivering till varför jag skall kalla honom just det du föreslår.

Bästa förslag får stående applåder och en länk.

I kväll är det Blogg Awards 

Än så länge kan man fortfarande rösta på Årets Blogg och man kan rösta hur många gånger man vill. Jag vet jag tjatar, men så tar jag inte illa upp om ni skiter i det heller, men en mamma got to do what en mamma got to do. Eller hur?

Bloggens namn: Egoinas värld
Blogg-adress: egoinas.se


Min mobiltelefon kommer att vara inställd på högsta ringvolym ikväll.

Men först diska.

WTFJag tar det som en stor komplimang att många som läser LadyDahmer, Spiderchick och Felsms också läser min. Kul!

Men att ni även gillar Egoinas mamma har jag faktisk lite svårt för. En kärring som åker snålskjuts på sin egen dotter i blogg-världen, vad attan är det liksom? Dessutom har hon stulit min design! Skärpning där, tack!

I övrigt önskar jag Eder alla en underbar lördag! Själv skall jag diska, tvätta kläder, städa badrummet, åka till Lund, hångla lite, ta en öl, hångla lite, äta gott, hångla lite, göra lite annat och sen ta med mig hånglet tillbaks till Landskrona..

Men först frukost.

Man skall ta till vara allt


Visst blir läsk förstört om den står för länge?
Tur jag hade gin hemma.

En liten hjälp på traven för er och för Claudia

I går kom jag på att berätta för dottern att jag har fått kontakt med en jättetrevlig tjej här i blogg-världen. Jag visade dottern tjejens blogg och då sa hon: "Men hon har jag fått flera mail från!". Jag berättade för dottern att Claudia faktisk är blind och sen kollade hon mailen och såg när hon läste lite mer noggrant (jag ursäkter dottern lite, hon läser inte typ 100 mail om dagen NOGGRANT) att Claudia gör så för att det är svårt för henne att kommentera i Devote-bloggar.

Claudia kommenterar i min blogg och då med namnet "flower", men hon har svårt att lämna ett URL. Nu vet jag att en hel del av de som kommenterar hos mig, ibland hoppar in till andra som har gjort samma sak, men det fungerar ju inte när det gäller Claudia då URL-et saknas.

Jag ägnar därför detta inlägget till att säga att HÄR kan ni hälsa på hos "flower" (Claudia) och vill ni på återbesök till henne om hon kommenterar hos er, så ha hennes URL till hands.

Happy friday


Punkt 6 på listan är avklarat.

Jag har läst fel hela veckanMen nu är påsen i varje fall tom.

Även hjärngympa på gymmet - del 2

Jag har inte haft problem med föredettingar i mina relationer. De som själva har accepterat att deras X har träffat en ny har jag rent av blivit vän med. Inte så där jättenära vänner kanske, men särskilt en umgicks jag (vi) rätt flitigt med. Att få en sån relation till partners X kräver respekt och lite omtanke.

Kvinnor som måste markera att de har varit i min mans brallor har jag problem med, annars inte. Det är min man jag skall lita på, inte hans X eller resten av fruntimren som lever på jordklotet.

Vad tycker ni? Är ni öppna för att lära känna eller rent av umgås med partnerns X? Eller är det tabu oavsett? Vart går gränsen? Vad borde man tänka på i umgänget för att det skall fungera?

Även hjärngympa på gymmet - del 1

Det är inte klokt egentligen, när man röker så använder man ciggen som en belöning, när den egentligen är en straff både för sitt eget beroende och för kropp och själ. Jag tänkte på det när jag tränade innan, för det som ÄR en belöning är att se till att man sover som man skall, äter gott och hyfsat rätt och att man är fysisk aktiv.

Att se på träning som något som är jobbigt och att sen (som jag har gjort förr i världen) "belöna" sig med en cigg är ju sjukt! När vi gör något som är jobbigt för oss, oavsett om det är fysisk eller psykisk, så är ju belöningen att vi gör det och sen att vi har gjort det. Det är DÅ vi är duktiga! Inte skall man väl straffa sig med en cigg sen?

Hurtfrisk hurtbulle

SÅ skönt! Jag sov tills lite över halv åtta. Precis vad jag behövde. Nu är det en kopp kaffe medan jag njuter av att kolla in er lite och sen gymmet.

Heja, heja! Och God morgon och sånt!

Vi bubblar över

I och med att dottern kommer att vara bakis på söndag efter att ha vunnit

Årets Blogg på lördag, så tog vi söndagsmiddagen i dag, torsdag. Mohaha!


Slår ni den?

Fredagens todooo-list:

1. Ta ut en semesterdag.
2. Sova tills jag vaknar av mig själv (det gör man alltid, men utan yttre påverkan, förhoppningsvis).
3. Lägga ut ett morgoninlägg kanske? Om jag känner för det?
4. Cykla till gymmet, springa på löpbandet och styrketräna. Cykla hem igen.
5. En rejäl frukost a la ägg och bacon och blogga lite kanske?
6. Minispa i badrummet med tända ljus. Kanske med något så vansinnigt som ett glas bubbel mitt på dagen? Hah! Låter förträffligt! Och det har jag faktisk aldrig gjort innan. Kanske det skulle kunna bli en ny vana? Lunch-bubbelbad med lunch-bubbeldryck varje fredag?


Efter det bloggar jag igen och sen kanske Kråkan dyker upp.., eller inte.
Lite oklart det där. Men en avslappnande, skön, lugn och underbar
fredag skall jag ha. Jag tror jag börjar nu faktisk..

Ni då?

"Fuck you!", skrek mannen

Damen bakom incheckningsdisken hos SAS i Stockholm, borde fått medalj för att hon både var smart och rolig, samtidigt som hon fick fram sitt meddelande till en arrogant passagerare.

En fullsatt avgång hos SAS blev inställd. Representanten för flygbolaget höll på att boka om en lång kö med resande. Plötsligt gick en ilsken passagerare förbi alla som köade och kom fram till disken.

Han slängde biljetten på disken och sa: "Jag SKA med detta flyget och det SKA vara FÖRSTA KLASS! FÖRSTÅTT?"

Damen bakom disken log och svarade vänligt: "Beklagar, min herre. Jag ska gärna hjälpa dig, men jag måste först hjälpa dem som står i kön. Om du bara väntar på din tur är jag säker på att vi ska kunna ordna något till dig."

Passageraren var inte nöjd med svaret. Han frågade högljutt, så att passagerarna bakom honom kunde höra: "HAR DU NÅGON SOM HELST ANING OM VEM JAG ÄR?"

Utan att sluta le tog damen bakom disken tag i mikrofonen till högtalaranläggningen och sa:
"Mina damer och herrar, kan jag få er uppmärksamhet," började hon. Hennes röst hördes klart och tydligt i terminalbyggnaden. "Vi har en passagerare vid Gate 14 som inte vet vem han är. Om någon kan hjälpa honom med att hitta hans identitet, var vänlig kom till Gate 14. Tack."


Medan folk bakom i kön vred sig av skratt, stirrade den arge kunden på damen med en genomträngande blick, grimaserade och ropade högt: "FUCK YOU!!!"

Utan att blinka log damen och sa: "Beklagar, men du måste ställa dig i kö för det också!"

Har rest hela natten

För de som inte känner till sömntåg:
Vågrytmen, som finns under natten med olika sömnstadier, finns också dagtid. Det är normalt att få en "attack" av ttthet ena stunden, för att en halvtimme senare bli pigg. Det sammanfaller med vågrytmen. Två vågtoppar är 60-90 minuter från varandra. Detta kallas ibland sömntåg. På kvällen när man känner att ett sömntåg kommer kan man passa på att hoppa på. Efter en halvtimme har man missat det! Har man insomningssvårigheter är det bra att träna på att kunna utnyttja dessa tåg.
Jag brukar få hänga med på något sömntåg så där i lagom tid på kvällen, igår fungerade sömntågen ungefär som SJ. De var kraftigt försenade och när de äntligen kom var de överfulla så man fick stå. Dessutom blev jag utslängd efter korta sträckor och fick vänta på nästa tåg. Det upprepade sig flera gånger och först på morgon-sömntåget fick jag åka med till slutdestinationen. Eller det är faktisk inte riktigt sant, jag fick gå sista biten också! Resan var tuff och jag är trött.

Vi har slutat prata med varann


Jag bad er i föregående inlägg gissa när dottern kommer när vi har avtalat att hon skall komma mellan tre och fem. Ingen fick av någon konstig anledning rätt. ;D


Det är typisk mig


Det är inte så hemligt och jag har typ berättat om det innan. Jag är kontorsråtta. Jag jobbar med typ bokföring, jag är typ ekonomiansvarig, men det är ett mindre företag så jag gör typ det mesta. Typ. ;)

Dottern kommer på middag om hon kommer ihåg


Dottern skall komma någon gång mellan tre och fem och äta middag. Nu är klockan 15.47. När tror ni hon kommer?

Mest korrekta gissning får en länk (och ja, jag är lite uttråkad ifall nån undrar :D).

Jodå, jag jobbar


Apropå mina morgoninlägg vid sex-tiden, menar du? Jag lovar att de hade kommit lite senare på dagen om jag inte skulle på jobb. Morgonen startar alla vardagar med morgonpromenad och tre dagar i veckan går jag på gymmet. Jag börjar på jobbet närmare tio. Promenaden och träningen räknar jag som en del av mitt arbete, för utan det i mitt liv hade jag inte orkat med allt annat. Att förbruka energi skapar energi och min största farhåga är att inte orka med, efter att ha varit utbränd för några år sen.

Så visst, jag jobbar, ...och bloggar. Och nej, jag bloggar inte på arbetstid.


Jag kör inte precis frågestund som sådan, men om någon har något speciellt de undrar över så fråga på. Antingen svarar jag i ett eget inlägg eller så kommer jag på återbesök med svar - på de frågor jag vill svara på. ;)


Mitt i veckan

Det gäller att ha webb-kameran klar och sen knipsa precis i rätt ögonblick.
Jag vill ju att ni skall se hur jag har det. Dvs mörkt och gäspigt.

Schemat har varit tufft (men väldigt roligt och trevligt) de senaste helgerna, nu funderar jag på en helg i sängens tecken. Tänk att bosätta sig där i drygt två dygn och enbart stiga upp för att gå på toan typ tre gånger i dygnet. Tanken frestar.

God onsdag morgon, alla härliga!

Bildligt talat

Är man bildad så kan man bete sig, eller hur? Är man utbildad har man läst på. Om man däremot är obildad är man kanske inte så social, man är möjligen osocial (skall inte förväxlas med asocial).

Det betyder att det inte borde heta att man ombildas, men att man om-utbildas. Eller är det bara jag som inte är tillräckligt bildad?

Ven vi vås in Låndån

 

 

Jag misstänker att DOTTERN försöker säga mig något, så jag vill muntra upp henne lite. ;D

UPPDATERING KL 15.45: Hon ringde precis och bjöd sig själv på middag. ;D

Kalla mig gärna naiv..

..men vilket parti kan stå om 4 år och försvara att de inte har stödjat sittande regering i sak för att undvika att SD får någon som helst avgörande roll?

SD kommer att ha några parti-medlemmar med en bra lön i 4 år, men sen handlar inte deras int(r)å(n)g i regeringen om att de kan påverka så mycket och det viktiga nu är hur andra politiker och folket agerar.

Se till att de får sagt sitt, protestera inte mot SD som sådan, protestera mot det du inte tycker om. Låt oss hålla oss till saken. Personangrepp har alltid en tendens att falla negativt ut mot en själv. Respektera att en av tjugo i Sverige tycker som de gör.

Men kom i håg att det är skillnad på att respektera och att acceptera.

Kråkan är här i kväll..

..så ifall ifall.

God morgon! ;D

Jävla jude, islamistkramare, nigger och blattejävel

Jag läste en bok för några år sen skriven av en österrikisk kvinnlig journalist som försökte förklara hur Hitler kunde komma till makten och hur han kunde komma undan med att agera som han gjorde. Om någon vet vilken bok jag pratar om, så snälla berätta namn och titel. Den boken vill jag läsa igen!


Boken beskriver hur det tyska folket sakta, men säkert blev avtrubbade i sin syn på judar som människor, under trettiotalet. Precis som vi i dag vänjer oss vid uttryck som "blatte-jävel" och liknande, så vande sig tysken vid att säga och tänka "jävla jude".

Redan i tanken och vid val av ord är det viktigt att  vi tänker oss för. Allt påverkar oss i slutändan och det som kan ses som en bagatell kan vara med och göra dig avtrubbad i andra sammanhang. Det är också viktigt att vara modig, säg ifrån när någon uttalar sig rasistisk.

Själv får människor på besök i mitt hem som uttalar sig rasistisk besked om att de inte är välkomna om de gör det en gång till. Jag har sagt ifrån en gång och gör det gärna igen. Personen ifråga är faktisk fortfarande min vän, men numera respekterar han mig och vad jag står för och låter bli ämnet. Dessutom tror jag han är lite mer försiktig vem han uttalar sig rasistisk till.

Stå upp för det du tror på!

Det smakar bara gott

Janne: Hur länge är det sen du slutade röka?
Svorskan: Det är över två månader sen.
Janne: Men Kråkan snusar, eller hur?
Svorskan: Jepp.
Janne: Men tycker..
Svorskan: Nej, det gör inget.
Janne: Men tycker du inte..
Svorskan: Nej, jag blir inte frestad.
Janne: Men tycker du inte att det..
Svorskan: Nej, jag bryr mig inte.
Janne: Men tycker du inte att det smakar illa?
Svorskan: Va?
Janne: Ja, att det smakar illa när han snusar?
Svorskan: Smakar illa?? <skrattar> Ne-ej?

Undrar när det börjar smaka illa? Hoppas det tar lång tid.

Ta sats - det är måndag

God morgon, alla underbara!

Lite grisig söndagspromenad

Janne har nu stuckit iväg och har drygt två timmar körning framför sig. Innan i dag gick vi en runda i friska luften.

Vi frestades INTE att plocka svamp.


 

Janne är så absolut inget svin, men jag försökte att få han att se

det gulliga med denna grisens rumpa, men han nappade inte riktigt.

 


Vi var inom en sån här second-hand-antik-möbelaffär och

en bärbar toa är väl ingen dum idé? Tur vi inte hade pengar med

oss för vi var på humör till att köpa den. Kul att bära runt på..


Även Svorskan har gjort sin plikt


Ser ni? Jag får rösta blått och vitt (landsting och kommun), men
gult är enbart till för svenska medborgare och jag är ju svorsk.Jag taktikröstade och folket därinne skrattade åt mig, för jag
visste inte alls hur man gör och frågade om hur, vad och varför
och när jag plockade till mig valsedlar så sa jag "Äsj, det spelar
ingen roll" och så gjorde jag en Ole, Dole, Doff bland några
utvalda.Janne ställer också upp på bild! Av någon anledning måste Janne
vänta ett par timmar innan han kör bil. ;D

DUNK DUNK DUNK

Här håller huvudet rytmen alldeles av sig själv. Sms med lyckönskningar av alla dess slag har strömmat in och vi har även fått en invitation från AA till ett möte kl 12.00. Tyvärr hann vi inte med det.

(Det är inte klokt vad klockan flög iväg i går/natt/morse. Så trevligt och roligt vi har haft! Nu skall jag se om jag klarar av att göra frukost och om vi klarar av att äta. Jag kanske skall börja med att kolla om Janne fortfarande lever. :D)

Vaddå morronpigga?Klockan är ju för fan halv sex!

Upp och hoppa det är söndag!

Vakna nu era jävlar, det är ju morron!!!

Janne IRL

De e väldigt mycke whichsky i en whichsky-flachska, ifall ni inte vichssty!


Hysch, vi super


Slörndags-middagTelefonen ringde lite innan kl 10:

Svorskan:
Hej, jenta mi? <Något måste vara fel när hon ringer innan tio?>
Svorskans dotter: Hej, vad gör du?
Svorskan: Jag skall precis in i duschen, du då?
Svorskans dotter: Jag undrar på när jag skall komma på middag?
Svorskan: I dag?
Svorskans dotter: Ja?
Svorskan: Det är lördag i dag. Jag tror du skall gå och lägga dig igen.
Svorskans dotter: <fnissar> Ja, jag gör nog det.

God lördag förmiddag

Nu har jag precis ätit två stekta ägg och ett halvt paket bacon. Ordentlig frukost är guld värd och dottern verkar ha samma åsikt..

Svorskans dotters frukost på Heathrow för en vecka sen.

 

 

Min frukost gick inte av för hackor den heller. Jag kan inte komma ihåg

att jag åt middag den dagen.

 

 

Nu skall jag diska (tog helt ledigt från allt i går), bädda, duscha, handla lite och sen skall jag vänta på Janne. Solen skiner, men det blåser. Hoppas vinden ger sig tills i morgon, då har vi planerat fotorunda utmed havet.

 

Ha precis en så underbar lördag som jag har tänkt ha!


När man badar vill man ha bubblor

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Dra-på-lakan- 74:- (IKEA-katalogen duger väl?)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Pincetten (behöver noppa ögonbrynen).

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Dr Phil.  

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
18.05. (Den är 19.04, sommartid?)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Vinden, tv och mina egna andetag.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
I eftermiddag och jag handlade på systemet och i matvaruaffären. Dessutom köpte jag champagneglas - behövs när "jag" badar.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Ursäkta mig, men jag var i badrummet..

8. Vad har du på dig?
Hehe..

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag vaknade av att jag drömde att jag svimmade, men det kändes så även när jag vaknade. En knäpp känsla som jag inte vet om var på riktigt eller om det handlar om rädsla för att förlora kontroll. Någon som kan drömtyda?

10. När skrattade du senast?
När Janne i en kommentar utlovade striptease imorgon med hårig röv och falukorv där framme.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Guns ritning av min x-hund Madde! Och sen annat som inte är värd att nämna i samma mening (men det är inte porr om ni tror det). Guns ritning är underbar!!

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Var som sagt precis i badrummet.

13. Vilken var den senaste film du såg?
Aj då! Ingen aning. Måste ta dottern till hjälp här, tror det var ett år sen senast jag såg någon film.

14. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag är otroligt duktig på att dölja att jag är blyg och rädd.

15. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle vilja att alla fick förmågan att göra sig själva lyckliga.

16. Tycker du om att dansa?
Yes! Verkligen!

17. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Mnja. Det beror på omständigheterna. Just nu hade det gått bra om ekonomin tillät det. Efter närmare eftertanke så bor jag ju redan utomlands.

18. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Det trodde du aldrig va?


Jag stal denna från Gun. Vem som får stjäla den från mig.

Ha en underbar fredag kväll, allihopa!

En bloggare utan blogg

I morgon eftermiddag får jag herrbesök! Gissa om jag glädjer mig, jag ser otroligt mycket fram emot det. Det är inte Casper som kommer och det är inte Kråkan heller (Kråkan KANSKE kommer), men det är:

<trumvirvel trumvirvel>


Janne!


ÄNTLIGEN skall jag få träffa Janne IRL. Fina, roliga och snälla Janne som (tyvärr) inte har egen blogg, men som har kommenterat hos mig i ett års tid eller mera och som jag har mailat med nästan lika länge. Janne började med LCHF ungefär samtidigt som mig också. I morgon skall vi göra LCHF-middag tillsammans ..och en icke-LCHF-dessert med icke-LCHF-dricka efteråt och så skall vi prata massor och sen har Janne lovat att sjunga in en sång som jag videobloggar med sen (;D).

Jag kan knappt vänta!

Morgontrams


Här sitter jag och tänker "Hmm, vad skall jag skriva? Att det är fredag? Men det vet ju folk. Kanske jag skall skriva att jag tänker på att skriva att det är fredag, trots att folk vet det redan?".

Och som ni ser så som sagt så gjort.

God morgon! :D

E' de' det här du kallar kärlek

Föregående inlägg var ett stort skämt (eller lite sanning ligger det i det), men jag bryr mig inte ett dyft om hur vare sig män eller kvinnor ser på kvinnlighet och manlighet. Ego som jag är bryr jag mig endast om att det fungerar så som jag vill i mitt liv. Jag pratar inte politik nu, jag pratar om att inte alla vill leva på samma sätt, vissa kvinnor och män vill ha skillnader, andra inte - det tycker jag faktisk vi skall respektera.

Att säga att man skall göra lika mycket, dela på allt och vara likvärdiga blir sällan rätt när man börjar diskutera därför att man lägger olika värderingar i det.

Jag måste inte ha en man som diskar varannan gång och jag måste inte heller ha motsatsen, en man som drar fram stolen när jag skall sätta mig. Däremot vill jag ha ett förhållande där vi kommer överens om vad var och en gör och att man gör ungefär lika mycket. Jag vill att min man får mig att känna mig som "hans kvinna", precis som jag gärna vill att han skall känna att han är "min man". (Det kanske betyder att han drar fram stolen när jag skall sätta mig och att jag tillåter han se andra halvlek av fotbollsmatchen ;)). Man är lika jämställd ändå.

Att ha respekt för varandras olikheter och förmågor är jämställdhet för mig. Det är också det jag kallar kärlek.

Hurra för det svaga könet, vem det nu är

Är det på gott eller ont att män är så förtjusta i kvinnors utseende? Är det på gott eller ont att en kvinna kan använda sig av sin charm för att få som hon vill? Vem styr och ställer? Vem är det som har makten egentligen?

Efter vad jag har fått förklarat använder en muslimsk kvinna slöja (när det sker på eget initiativ) för att täcka till sig så att män bedömer henne för hennes inre kvaliteter istället för de yttre. Är det inte så då att en muslimsk kvinna anser mannen som karaktärssvag? (Hehe.., I like!)

Det "svaga" könet?Hade kvinnor varit manipulativa om de inte vann något på det? Hade kvinnor lagt så mycket tid och möda på sitt utseende om de inte fick något tillbaks?

Att män fjädrar sig och låter mycket har inget att göra med att de bestämmer i slutändan, de behöver bara hävda sig utåt sätt för att kompensera sin svaghet som de innerst inne är så medvetna om. Ett tips är att låta din man fortsätta med det, annars riskerar du en man utan självförtroende, han förlorar sin "manlighet" rent av och vad finns kvar då? Det bästa är att låta han tro att han har något att säga till om.

"Det svaga könet", vem är det?

Positivt tänkande
God morgon
, denna mörka, blåsiga torsdag morgon. Håll tummarna för att det snart blir så illa att det enbart kan bli bättre. Då har man garanterat något att se fram emot. Bra va?

Guns gurka på villovägar

Efter lite fram och tillbaks med David Beckham i går, så har det kommit fram att flera
gärna ser han utan kalsongerna. Utan mitt initiativ (jag är med andra ord helt oskyldig)
har jag därför fått ett tips av Nattis som tydligen har surfat lite på nätet (detta är INTE David,
men WTF - han har inga kalsonger i varje fall):


Ama de casa gick steget längre och tog saken i egna händer (men jag misstänker
att hon har tagit hjälp av en av Guns gurkor och det borde då vara Guns hand vi ser):

 

Nu mina damer? Valet är ert. Sprit eller gurka?


Jag hade ingen aning om att det var lättare utanNu råkar jag veta att det går vilt för sig hemma hos Thakock och sambon med inköp av sexleksaker och sängar som går sönder, men detta var nytt.  ;D

Today`s outfit or/eller dagens klädsel

Det är ju så otrrroooooligt många som har frågat vad jag har på mig i dag och det är helt naturligt med tanke på att detta trots allt är en mode-blogg. Så nu ÄNTLIGEN får ni se dagens "Dagens outfit":

Jacka från okänd affär på Center Syd, Löddeköpinge, samma med skorna och

tights från Gina Tricot.


 

Tunikan är från en dansk designer och brandsläckningsapparatet bakom är en nödvändighet

när man är så het som jag är. Halssmycket är köpt i Norge nånstans.

 

 

 

Och här är skorna som var så svårt att få med på de andra bilderna.

 

Jag fattar inte hur mode-bloggarna gör när de fotar sig själva, jag får nog lägga mig i hårdträning.


Opretentiöst

Egentligen är det helt sjukt att jag skriver ett "God-morgon"-inlägg varje dag och det utan att ha något konkret jag vill skriva. Så som nu till exempel, nu kan jag inte ens låtsas att jag har något. Det är tomt, men jag kan alltid önska:

God morgon!

Under ytan


I tidigare inlägg kom vi överens om att sandblästrade jeans kan vi klara oss utan:

 

 

Så jag letade upp den här:

 

 

Men efter påtryckningar av bl annat Ama de casa, så skippar vi kalsongerna också:


(Detta blir ju värre och värre, tur det snart är sängdags. ;D)


Illa därhän


Och män klagar över att vara "riktigt" förkylda?
De skulle bara veta hur det är att vara singel
kvinna och bli störd i sin Törnrosasömn!
Illa! Riktigt illa!! Eller ..jävligt bra.

Man kan kanske låta bli de sandblästrade

Jeans sandblästras för att åstadkomma den slitna looken.

"Det är flera decennier sedan man sandblästrade jeans i Europa. I världens tredje största jeanstillverkarland Turkiet finns fortfarande små verkstäder där sandblästring fortsätter, trots att landet förbjöd det förra året.

Man räknar med att tiotals människor har dött i Turkiet på grund av stendammlunga. Antalet dödsoffer i utvecklingsländerna är inte känt.
"

Detta hade jag ingen aning om, vi kan kanske göra ett medvetet val och välja bort de sandblästrade jeansen?

David Beckham och vi kan väl klara oss utan sandblästrade jeans?!!


Bruise


En misshandlad svorska with a bruise.

Ser ni blåmärket? Jag tror det handlar om bärande av bagage, en väska som blev väldigt tung på tax-free på hemresan.

Är det fler än mig som tycker det är underbart att det är tisdag idag? Det kunde ha varit värre nämligen, det kunde ha varit måndag eller ve och fasa, söndag kväll!

God morgon, gott folk!

Hjärnspöken

Man skall vara ärlig och sann i gärning,
man skall låta bli att spela spel,
man skall tro att livets tärning,
rullar rätt och inte fel.

Du måste våga för att vinna,
du måste satsa för att bli stor,
allt som blev fel i livet innan,
är inte din framtid, vad än du tror.

Svorskan

Köpt i London

Det var mest dottern som shoppade i London, men några få saker kan jag visa upp:

En sminkväska köpt på Primark.


 

En plånbok, även den köpt på Primark.


 

Stövlar, Primark.

 

Om jag inte kommer ihåg helt fel så kostade sminkväskan £1 (ca 12 kronor) och plånboken detsamma. Stövlarna kostade i överkant av 150 kronor. Primark är helt vansinnigt billigt. Själv hittade jag inte så mycket, men är man yngre så finns det MÄNGDER.

 

Jag köpte lite annat i andra affärer också, men jag tänkte att Kråkan skulle få se innan ni får se. ;D


Man kan ju låtsas

Jag försöker intala mig att jag är pigg och att det är ljust ute och att solen skiner och att det snart är sommar och semester och att klockan inte alls är halv sju på morgonen.

 

Upp och hoppa! Det är måndag! :D


Nu blev det tomt..

Det har varit fullt ös i flera dagar. Det är konstigt hur snabbt man vänjer sig vid sällskap. Just nu känns det plötsligen väldigt tomt här. :(

Ellis och hennes 9 vänner


Den här kommentaren läste jag fredag morgon innan dottern och jag skulle leta upp ett ställe att äta frukost. Vi skrattade åt formuleringen "Ellis och hennes 9 vänner", det lät lite som "Snövit och de sju dvärgarna". Sen tänkte vi inte mer på det förrän vi gick rakt på:
Svorskans dotter : Hahaha! Vi MÅSTE ju bara äta här! Det är ju här "Ellis och hennes 9 vänner" har ätit!
Som sagt, så gjort. Vi åt frukost på Pret.

Ellis, nu har dottern och jag också ätit mackor på Pret! :D

Seg söndagmorgon

Nu är jag (;D) vaken och nu skall jag (;D) äta frukost och sen skall jag (:() tvätta kläder och sen skall jag packa upp och sen skall jag blogga. Så vi ses nog nån gång.

Goooood morning! :D

Hemma..
;)

English breakfast and fish and chips

Vi reste med SAS, hade vi åkt med BMI hade jag nog inte fått

hänga med på hemresan.


Nicole Kidman in London

Oj, vad vi är trötta i kropp och knopp, men oj vad vi har haft trevligt och upplevt mycket. Jag tror nog utan att överdriva att vi gick två mil i går och i dag var vi nog nära det samma. Oxford street, Hyde Park, Soho och dito upplevelser. Dagen i morgon kommer nog att gå åt till att ta sig till Heathrow och köa där. Dessutom är det något jag inte gillar imorgon. Det är fel datum att flyga på, men jag skall försöka tänka på annat.


Apropås fel datum, så gick vi förbi detta skyltfönster samtidigt
som jag nämnde det för dottern.

I kväll har vi druckit Mojito, sen öl och vi åt på ett väldigt speciellt ställe. Ett ställe där barn antingen blev stormförtjusta eller skrek av skräck. Vi satt vid sidan om två elefanter där den ena ständigt flirtade med dottern.

När vi tog taxi lite senare var taxi-chauffören jättetrevlig, men sen blev han nog lite besviken när han kom på att det var en "unknown svorskunge" och inte Nicole Kidman som satt i baksätet.


"Nicole Kidman" medan hon fotar för bloggen.

Årets blogg


Självklart tycker jag att dottern borde nomineras till Årets blogg på Blogg-awards, om du tycker samma sak så kan du bidra här:

http://www.blogawards.se/blogawards/arets-blogg/

Bloggens namn: Egoinas värld
Bloggens webbadress: egoinas.se

(Jag blev mutad med en London-resa! ;D)

Beer-time is near


Hur stor är oddsen för att dottern blir igenkänd inne på Primark i
London? Tydligen rätt stor!! Jätteroligt att tjejen kom fram.Vi är TVÅ lyckliga damer som blev tvungna att köpa TVÅ resväskor
för att särskilt den ENA damen skall kunna få med sig allt hem.

I skrivande stund går dottern genom accessoarer, kläder, väskor och skor, medan jag har lagt ner typ 15 minuter på att ladda upp två futtiga bilder. Nu skall vi snart över gatan till Hyde Park, vi har nämligen något vi skall göra där..

Shopping står på shemat och så mat of course

Nu skall vi strax iväg och äta frukost. Min dator är faktisk enormt seg, att ladda upp ett foto tar 3-4 minuter och igår så gick musten ur mig innan jag var klar. Det är helt klart inte roligt att blogga när det tekniska inte fungerar som det skall.

En sak som fungerar utan problem, det är att öppna och stänga plånboken och ta ut kort, sedlar och mynt. Kortet stoppar man tillbaks igen, det andra ser man inte mer till.

Budget? Hah! Oxford street, here we come!

Licking in London


En öl är väl ett måste i London.Fish and chips är väl ett måste i England?Ringa hem är inte ett måste i England. Men posera måste man.Dottern tyckte det var hysterisk kul med cykeltaxi, jag med.Så här glad var hon då.Öl och fich and chips i all ära, men dessert måste man också ha.And what is this??This is Egoina in the ice-bar.And here she tryed to lick up the hole place.

Yes, that was the story from London today.


Maj fökking data is nåt wårking verry good, it tajks verry lång tajm to everything. Aj houp that aj kan stand to mejk a blogg-inlägg tomårråw too, åtherwajs jo havv the plesjur to miss me får a köppel ov dajs.

Hoppas de tar kort ;D

Det är åratal sen jag reste till utlandet, senast var nog Krakow i Polen för en 6-7 år sen, annars har jag enbart schwippat över till Norge eller Danmark. Det som gör det snäppet roligare än någon gång tidigare är att jag litar fullt och helt på att dottern fixar allt, så jag har mitt pass och jag har mina pengar, annars funderar jag inte på något som helst. Jag bara gliiiider med.

Frukost på Kastrup skall det bli och tiden på planet måste användas till att planera jobbandet "over there", Egoina skall trots allt göra ett resereportage. Jag tror inte det blir mycket tid till vanligt turistande eller shopping, men det är roligt att göra London på ett annat sätt.


London, here we come!


Hjälp?

Det är något jag inte riktigt har förstått skillnaden på i svenska språket. Vad är skillnaden mellan att vara kär och att vara förälskad?

Bag-lady

Innehåll:
- Dator (dottern måste jobba där borta, då kan jag lika gärna blogga eller maila lite).
- Mediciner.
- Smink.
- Hudkräm, tandborste och deo.
- Öronproppar. Dottern snarkar, eller gjorde i varje fall - jag får se (höra) om det fortfarande är så.
- Mobiltelefon och kamera.
- Plånbok (VISA och kontanter).
- Pass.
- En långskjorta och ett långt linne.
- Ett par högklackade skor.
- Halskedja för att piffa upp klädseln till skorna.
- Två par trosor (varför säger man "par"? Två trosor!!)


Mitt bagage för två dygn i London.

Visst är det imponerande?

PS! Och ett paraply! Allt i en stor handväska!

Jag har visst det hängt med AC/DC!

Här kommer en kopia av mitt inlägg från bloggen Egoinas mamma:


Jag passar på att lägga ut inlägget igen, Ama de Casa verkade nämligen lite impad över mina "bekantskaper". ;D


And the answer iiiiiissss...


I föregående inlägg frågade jag vad detta är.Och här kommer svaret:
Svamp på ett träd! Och först ut med rätt svar var.. <trumvirvel trumvirvel>:

Likkan!!

Vad är detta?


Detta fotade jag i morse. Kan du se vad det är? Rätt svar eller gissning får en blogg-applåd.
UPPDATERING:
Rätt svar var svamp på ett träd, sorry Diana! (Men du får en liten länk ändå, för jag vet ju inte om kanske Kråkan.. Jag menar, vi har ju inte... );D

Vi landar när vi lyfter, ungefär

I morgon är det London som gäller för dottern och mig. England ligger en timme efter oss, så när vi reser dit tjänar vi in en timme och det borde betyda att vi landar när vi lyfter, på ett ungefär.Jag har bott på Mayfair Hotel i London en gång för ett par
hundra år sen. Det var då jag "hängde ihop" med AC/DC.. ;D


God morgon! :D

Så hamnar du på startsidan till blogg.se

Starta en blogg på blogg.se och sen annonserar du ut något sjukt i blogg-shoppen. Ta till exempel denna unika toalettstolen för 10.000:- :

Underbart initiativ, tycker jag. All eloge för idéen. Om ni tror jag ironiserar har ni fel, jag tycker faktisk att det är kreativt och skitkul. Klickar ni på bilden kommer ni till gällande blogg och efter en snabb-titt fick jag intryck av att bloggen kan vara läsvärd i övrigt också.

En två år gammal toa för 10 lök... ;D

Hålla på halster

Jag har varit hos Mr. Kiropraktor igen, han var såpass nöjd att han tycker vi skall vänta tre veckor till vi ses nästa gång.


Varning för att göra män nöjda med andra ord, det ligger något i det att hålla de på halster. Se till att de inte blir nöjda, annars kan det gå tre veckor mellan gångerna!

"Dubbelt så ung" ger mer tid

Att jag försöker planera lite 4-5 dagar innan dottern och jag skall resa till London är ju helt hårresande!!

Dottern: "Men mamma, det är ju LÄNGE tills vi skall till London!".

Allt är relativt och "några dagar" går fort när man är dubbelt så gammal, men är nog dubbelt så många när man är dubbelt så ung. Ergo har dottern gott om tid, medan jag har bråttom.

God morgon, allihopa! :D

KanskeI dag är det kanske-dagen. Kanske kommer dottern inom och kanske kommer Kråkan sen. Kanske kommer de bägge två och då kanske de hälsar på varann. Kanske jag inte bloggar ikväll och nu kanske jag äter lite.

Jag kansker på det.

Hand-tra-al-al-all-la

Ellos fungerar ungefär som män, ju mindre uppmärksamhet man visar dem, ju mer angelägna blir de. Sen har man såna företag (läs: män) som visar att de är angelägna oavsett, såna gillar jag, men nu var det Ellos det skulle handla om.


Jag fick idag lite "inside information" från männens värld. Ellos och HM-katalogen fungerar tydligen som underlag när det krisar sig och man (läs: män) inte har annat "till hands". Det hade jag ingen aning om (fascinerande vilken fantasi de måste ha) och om du misstänker att din man börjar bli lite väl intresserad av dammodet, så kanske du har fel. Han kanske drar en rövare..

I ljuset från en lampa


Här sitter jag med min dagsljuslampa. Det är nog
rätt tid att börja med den igen.


God morgon! :D

I´m back

Vi tog en snabbis, typ.. pulverkaffe? Snabbt, enkelt och jättegott. :D

Söndag slapparedagen

 

 

Men nu får jag nog skärpa mig.

Telefonen ringde nyss, jag får fikagäst.

Hehe.. F-i-k-a-gäst.. Hoppla! Hoppla! ;D


Tele-fon kontra tele-pati

Supporten till vårt dataprogram på jobbet består av utomjordingar. Hur kan de annars bara ta över min dator när jag pratar med de i telefon? De skriver och klickar och fixar och donar medan jag bara sitter där och tittar på. Försöker jag att använda tangentbordet eller musen är de helt döda.

Jag vet, det inte så konstigt alls, men jag tycker faktisk det är konstigt ändå. Samma med telefonen. Vi ringer ett nummer från en trådlös telefon och sen träffar de signalerna rätt till en annan telefon. Vi pratar med varann trots att vi kan vara hundratals mil ifrån varann och vår röst som går in i en trådlös telefon kommer ut ur en trådlös telefon på andra sidan av jordklotet.

I och med att vi har förklaringen till varför detta kan fungera så accepterar vi att det inte är konstigt alls, men kanske är det så att med andar, spöken och telepati är det samma sak? Det är kanske inte alls konstigt att man kan känna av vad en annan tänker? Telepati är för mig ett mindre mysterium än att jag kan höra din röst från andra sidan av jorden. Att fånga en tanke måste ju vara enklare, än att fånga en röst?

Goood morning! :D

Till sista droppen


I går öppnade jag en flaska rött. Jag tänkte att det var ju smart, då
kunde jag ta hälften i går och resten i dag.Problemet var att jag inte tyckte det var gott.Det betyder att jag måste ta igen det nu, för inte kan man hälla ut vinet?Jag har att göra.Jag måste lära mig svälja..


Som ett Kinder-ägg, bara utan choklad, leksak och överraskning

Måste städa badrummet. :(


Måste diska. :(
Måste bädda (ena sidan av) sängen. :(:(:(


Kommer snart!

Inget mjukt och mesigt i sängen


Enormt stressig lördag detta.
Hela TVÅ maskiner tvätt i en tvättstuga med två tvättmaskiner i!
Men nu är det gjort. Ser ni mina icke-manglade sängkläder?

Jag manglar inte, för om man manglar sängkläderna så blir de skrynkliga första natten, medan om man inte manglar dem, så blir de slätstrukna över natten. Konstigt det där, men det är helt sant!

Jag gillar kräppad bomull också. Jag hatar såna där mjuka, urtvättade sängkläder som inte känns. Nej, hårda tag skall det va!

Ett rätt meningslöst inlägg, jag vet, men jag behövde något som passade ihop med rubriken.

Tankeställare

Det är lite skumt det där med att man tror man är smart. Om jag diskuterar med en person och får intrycket av att h*n inte kommer att förstå mina argument, så lägger jag ner och bara nickar eller låtsas inte ha förmågan att argumentera för min sak. Detta gör jag för att jag har lärt mig hålla truten (ibland) när det inte är till någon nytta att stå på sitt. Men det dumma med det hela är att den andra då tror att h*n är rätt på det och nu undrar jag hur många gånger andra har gjort så mot mig.


Kanske går jag runt och tror att jag är skitsmart bara för att folk inte orkar argumentera eller förklara för mig för att jag är dum i huvudet?

Men det man inte vet har man inte ont av. ;D

Sån som vi alla borde varaRedan nu kan vi väl ladda lite inför eventuella höstdepressioner, eller hur? Ge dig själv några minuter att titta på denna videon och jag lovar att du tjänar in den tiden med förhöjt livskvalité i dag.


Ha en underbar lördag! :D

Det var bättre förr

Tredje och fjärde dag jul var helgdagar i Sverige fram till 1772.

Vi tror inte jag är gravidI morse var jag på Datortomografi. Det var faktisk lite skumt med den där trumman och kändes lite ångestfyllt när damen berättade att jag skulle ligga still en halvtimme. Som tur är fick jag andas under tiden (jag skulle bara hålla den emellanåt) och hon kollade om jag var allergisk mot något. Slutligen frågade hon om jag var gravid innan undersökningen satte igång.

Det spökar en liten Mini-Svorska i krokarna, helt klart! ;D Men jag kan meddela att hon inte hade genomfört undersökningen om så hade varit fallet och som ni ser på bilden fick jag även kontrastvätska (bevis?).

Dagens (djuptgående) historielektion

Om en vecka är jag i en huvudstad i ett annat land. Nu är jag i detta landet, men inte i huvudstaden. Det var meningen att Landskrona ("Landets krona") skulle bli Sveriges Danmarks huvudstad en gång i tiden, men så kom något i vägen. Det visste ni kanske redan.

God morgon! :D

Snabba ryck

Jag fick ett sms från Kråkan (jag är ju känd för att lägga mig tidigt):
"Shit oxå, varje kväll tänker jag ringa, men varje kväll kommer jag på det för sent!"

Så jag svarade:
"Det gör inget, jag vet att du älskar mig över allt annat ändå!"

Till mitt försvar så har jag faktisk hört att bra självkänsla är sexigt och så mycket mer sexig än så här lär man knappast kunna bli efter enbart tre veckor. ;D

Ett blossande inläggKortsiktigt har du rätt (rent fysisk håller det i sig max 30 minuter), men på lång sikt är det fullständigt fel! Ditt beroende blir mindre tydligt ett tag och känslan av att man har ett beroende lugnar ner sig för en liten stund, men varenda cigg och vartenda bloss du tar bidrar till att hålla beroendet vid liv. Ett beroende fortsätter inte om du inte matar det.

Om du låter bli att röka så försvinner ditt beroende och ingen icke-rökare känner att de blir lugna av att röka.

Det är nikotinet som gör att du blir orolig, utan tillförsel av nikotin har du inget behov av mera. Tänd en cigg om du vill fortsätta känna oro, låt bli om du vill bli av med känslan.


"Tänket" är från boken jag nämner i detta inlägget.

Pysslar om mig själv

I måndags var jag jättetrött och det har jag varit sen dess. De senaste dagarna har jag även blivit illamående, det känns som att jag har en geléklump längst upp i magsäcken. Är det något som går? Någon som vet någon annan som mår så?

Jag får skov några gånger per år där jag oförklarligt mår skitdåligt några dagar, men detta känns lite annorlunda. Men OM det däremot är ett skov är det över om en dag eller två.

Rätt roligt det med mina skov faktisk. Läkarna menar att det beror på att jag gick i väggen för över 10 år sen, medan jag tycker det är en idiotisk idé att psyket liksom skall komma med efterdyningar sådär, särskilt när livet leker i övrigt.

Jag står hårdnackat på att det är mina amalgamfyllningar som spökar fram tills motsatsen är bevisad. Men just som jag mår i dag har jag inte gjort innan.

Ha ni en "God morgon!" så skall jag pyssla om mig själv här hemma och se om inte jag får till samma sak.

Därför finns det fler kvinnliga bloggare

Har ni hört det där om att: "Det är vägen till målet som är viktig"? Det är ungefär som med sex, det är ju roligt så länge det står på, men så fort det är över är det slut och man undrar: "Jaha? Vad gör vi nu?". Män somnar ju, det är biologisk betingat, men vi kvinnor, ja vi bloggar..

Det är nog därför det är finns fler kvinnliga bloggare än manliga, tror ni inte det?

Jag har fimpat utan att gå upp i vikt

Tack för uppmuntrande tillrop vad gäller mitt sluta-röka-projekt! Jag har lust att berätta lite hur jag slutade och varför jag inte går upp i vikt.

Jag började äta efter LCHF pga sockerberoende för typ ett halvår sen och att jag äter som jag gör är tydligen positivt nu när jag slutade röka (för 7 veckor sen) för jag har inte gått upp i vikt. Tidigare när jag har slutat har jag gått upp 4-5 kilo redan första månaden.

Boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr kostar inte ens hundralappen och är värt varenda krona många gånger om. Första gången jag läste boken, läste jag den som en lättläst pocketbok. Andemeningen sjönk därför inte in, men sen har jag läst den flera gånger efter det och den är till ovärderlig hjälp när man slutar. Man ändrar sitt tänk helt enkelt, plötsligen är det en lättnad att sluta istället för att det är jobbigt.Jag fimpade under min semester. Vissa undrar på om jag verkligen ville "förstöra" min semester på det sättet, men efter att ha läst Allen Carrs bok tänker jag inte så, istället ger jag mig själv en gåva. Röksug är inte ett behov, röksug är ett beroende som försöker lura mig att tro att jag måste. Jag måste inte - det är trams. Hur kan annars en icke-rökare vara lycklig utan?

Ett typisk uttalande från en rökare är "Jag måste ha en cigg för att lugna ner mig". Det är bullshit. En icke-rökare behöver ingen cigg i samma läge, rökaren behöver en cigg därför att h*n är beroende, inte för att ciggen tillför något som helst.

Jag rekommenderar ingen att börja med LCHF samtidigt som man fimpar, jag tror det är för stor omställning på en och samma gång. Är du rädd för att gå upp i vikt och det betyder mycket för dig, så börja med LCHF minst 3 månader innan rökstopp, så att du har vant dig vid vad du kan äta och hur du äter.

Men förhoppningsvis spelar inte vikten någon roll, det att sluta borde vara prioritet nummer ett oavsett.

Köp boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr i present till alla rökare du känner. Den är verkligen unik. Brad Pitt har slutat med samma metod, det har även Svorskan (;D) och miljontals andra.


..och nu hoppas jag självklart att jag kommer att vara rökfri resten av mitt liv, men om det INTE skulle bli så, så tar jag fram boken och läser den igen och igen.

Är din man fortfarande man med bh och trosor på?

Jag är beroende av lipgloss, antingen har jag lipgloss på mig eller så åtminstone tar jag på lite Vaselin. Stackars Kråkan, säger jag bara! Men det konstiga är att han har inte klagat (än), så frågan är om han kanske rent av gillar läget, han kanske använder mig som en sån där indirekt möjlighet till lite smink? Jag kanske borde kolla lådan med underkläder också? Raffset, strumphållare och sånt? ;D


Denna bilden retade så många
förra gången jag la ut den,
så jag tar den en gång till.


Det där har jag funderat på faktisk, vad om man upptäcker att ens man gillar att klä sig i damunderkläder, hur skulle man reagera då? Själv tror jag att jag hade kunnat leva med det, så länge min man är sån som jag tycker jag en man skall vara. Hur tänker du? Hade din man blivit mindre man enbart av den orsak? Eller kunde det rent av varit kul?

Sju veckor och noll kilo sen


Det är nåt allvarligt fel på min webb-kamera, till och med morgonfrillan
ser bättre ut på bild än i verkligheten. Men det finns värre öden.

Höstkyligt är det, så jag sitter här med morgonkaffet och en filt. Jag har förresten haft det lite jobbigt senaste veckan med att jag är lite småsugen på cigg. Inte direkt som "måste ha", men tanken på att cigaretter finns har dykt upp alldeles av sig själv ibland. Men det går väl över, det är sju veckor sen jag fimpade nu. Sju veckor och noll kilo sen.

God morgon!

RSS 2.0