Det är väldigt mycket morgonJanne menar att vi skall gå min runda på en mil. Janne menar att vi skall mäta upp den rundan med Android. Janne menar att det är underbart väder ute och Janne har ju alltid rätt. Eller? ;D

GOD MORGON!

Jag försöker bli bakis


I fall ni inte har fattat så är liksom..


..Janne här.

Det är Jannes fel, igen..


Janne har fått kolla på gamla foton och jag gav han fritt val på vilken bild jag skulle publicera. Det blev den här..


Det är min X-man nummer 1 (jag har avverkat två) som har tagit en hög med bilder, så att ni inte tror att jag har jobbat i "fel" branch liksom. :D

Bara skryt alltihopaMilen är avklarat! I dag joggade jag hela rundan eller nästan, 50 meter gick jag för att övertyga hjärnan om att jag kunde jogga sista kilometern också. På måndag kanske jag klarar hela rundan? Det är nämligen mål numero ett. Mål numero två är att pressa tiden och mål numero tre är att öka distansen och slutmålet är som sagt halvmara.


Visst blev ni lite sugna nu? På tomat? :D

God morgon!

Ledarhundar och sunt folkvett

För ni som inte vet hur man skall bemöta en som kommer med en ledarhund, så läs och lär HÄR. Claudia som är nära på blind skall snart få en ny hund och delar med sig av vad som är viktigt för andra att tänka på.

Lär era barn också. Det är viktigt för både ledarhund och ägare att deras samspel fungerar. Egentligen borde många tänka efter annars också. Hur många är det inte som kallar till sig en hund för att klappa och sen får hunden skäll av sin ägare för att den inte stannade på plats? Den informationen som Claudia ger i sitt inlägg kan faktisk användas med sunt förnuft när det gäller alla hundar.

Jag är så fascinerad av hur Claudia lever. Hon verkar inte låta något hindra henne. Hon ansar rosenbuskar i trädgården och hon bloggar. Numera har hon även tagit sitt förnuft till fånga och äter efter LCHF. ;)

Heja Claudia!

Ni verkade gilla kattungar


Fläckis i bakgrunden och hans syster Sötnos tittar rakt in i kameran.Fläckis älskade när man drog i honom. Han ville bli så lång
som möjligt.


Något han också blev.

Hört i dag

Mannen: Hur vill du ha dina ägg, äggsling?
Äggslingen: Vad är alternativen?
Mannen: Hmm.. Stekta? Kokta? Eller kanske.. <med hopp i rösten> ..befruktade??

Blandad kompott


Fläckis, vår katt som hade otroligt med humor och så brukade
han slänga sig på rygg så fort jag tittade in i sovrummet eller
vardagsrummet där han låg. Han skulle klias på magen!

Finfina Madde som precis hade badat i solnedgången.
Jag för tjugo år sen, ifört arbetskläder. ;D


Alltså, jag har att göra! Flera hundra bilder sitter jag och kollar genom. Jag har skitroligt! Lite sentimentalt emellanåt, men i stora drag skitroligt!

Så, ursäkta mig - men jag återgår till bildarkivet. :D

Det går att hänga med (hyfsat) i svängarna

Jag har alltid tyckt det har varit roligt med mode och kläder, men ju äldre jag har blivit, ju svårare är det. Jag har hört liknande åsikter så många gånger och har utan att fundera tolkat det som att det har med åldern att göra.

Det är inte alls lika roligt att shoppa när man inte har idéer och inspiration. På sistone har jag kollat lite mer i tidningar och blogg-världen. Jag har inte kollat på vad andra kvinnor på 50 köper, jag kollar på vad 20-åringarna köper och sen gör jag om det jag gillar till idéer och inspiration som kan passa mig. Det har faktisk hjälpt lite, antingen det eller så var jag ovanligt shoppingsugen när jag var i stan nyss. Jag hejdade mig dock, jag skall shoppa om en vecka eller två.

Eller jag ljög. Jag hejdade mig inte helt.. Jag köpte ett par "Dagny trousers" i rosa på Gina Tricot och ett vitt linne och sen köpte jag ett par vita Kawasaki:


Ett par hundralappar billigare än Converse,
håller dubbelt så länge och är tusen gånger skönare på foten.

(Man får inte vara slav av modet när man har hittat något som är bättre ;).)

Jag tror inte det behöver ha med åldern att göra att det är svårt att hänga med i modet. För min del så jobbar jag enbart med män, jag umgås inte i större grupper med andra kvinnor (när man var yngre gick man i skolan etc) och jag går sällan på krogen eller ut och dansar. Jag tror det har med input att göra, inspiration från andra och i och med att vissa tappar intresset för mode (med åldern) så får jag kolla in de yngre. Det är inte samma sak som att jag klär mig likadant, men för inspirationens skull.

Har ni också svårt för att "hänga med"? Vad tror ni? Inte är det väl meningen att man skall sluta leka med kläder bara för att man inte hittar "rätt"? Det FINNS kläder för alla, jag vet flera som har sagt att de inte hittar saker på HM eller Gina Tricot (kvinnor i min ålder), men jag tror faktisk det beror på just det att de har stelnat, de saknar inspiration från det nya modet och försöker istället para ihop det de är vana vid med enskilda nyheter.

Eller?

(Nu menar jag inte att det är fel att INTE bry sig om mode, jag vill mer försöka komma på hur vi kan uppdatera oss så att det blir roligt igen - för de av oss som vill).

Nu får Janne äntligen sin nakenbild
Måste vara snart 30 år sen och jag såg ut att klättra på väggarna även då.
(Bäst att klicka på "publicera" snabbt som attan innan jag ångrar mig. ;D)

Han föll pladask för mig


Stulen bild, MIN geting ligger redan i toan. Bajs! ;D


Jag dödade precis en geting. Jag drämde till honom i luften som en badminton-boll. Han föll pladask. Det var länge sen nån gjorde för mig. ;D

Morgongrogg-y


Gymmet öppnar inte förrän klockan nio i dag. :(

Jag tog milen i går (har framskjutit schemat med en dag, då jag inte kommer att träna på fredagen), så i dag är det styrketräning som gäller. Kanske lika bra att de öppnar lite senare. Kaffe är rätt gott.

Solen skiner!

God morgon! :D

Lyckliga jag


Exakt klockan 23.07 på påskafton för 22 år sen föddes min dotter.

Scccchkåll!Nu har jag tagit av linserna. De första dagarna får jag bara ha de på begränsad tid. Men jag hann städa och städa och städa (nu behöver jag inte städa på flera veckor!) och jag såg så mycket skit som jag inte såg innan. Det var nästan så att det var roligt att städa!

Men det var inte det jag ville ha sagt, jag ville bara säga:

Scccchkåll! ;D

Allvarliga problem för en bloggerska

Jag hade problem med att komma ut på Internet (har Tele2 - mobilt bredband) och sen när jag väl kommer ut är det vissa sidor jag inte får upp, till ex Facebook. Är det fler som har problem? Inbillar mig att det kan ha med Tele2 att göra, för när jag skulle skicka ett sms (har Tele2 på mobilen också) så gick det inte på en gång. :(

Uppdatering kl 17.44:
Så typisk! Så fort jag har beklagat mig i bloggen funkar det. :D

Yeah!

God morgon! :D

Lycka och harmoni

Jag såg en intervju av Mark Levengood med Dalai Lama på Kunskapskanalen (ja, ibland tittar jag på annat än Glamour ;D). Mark frågade Dalai Lama om det är en skillnad mellan harmoni och lycka eller om det är samma sak.

Jag tyckte att Dalai Lama var både långrandig och flummig i sitt svar och satt kvar med funderingar på vad skillnaden är, när programmet var slut.

För mig är lycka något jag bestämmer mig för, men det är inte nödvändigtvis en evigvarande känsla och dessutom är den inte alltomfattande. Jag kan ha som mål att bli miljonär och om jag vinner på lotto, så känner jag lycka - för en stund. Jag hade en önskan om att få barn och när jag vann på "lotto", så kände jag enorm lycka och just den känslan släpper aldrig taget.

Men att känna harmoni är inte samma sak som att känna lycka. Harmoni är en inre känsla, en känsla av att ha "landat", att känna lugn och ro inom sig. Att förlika sig med livets realiteter. Harmoni är inte något man kan bestämma sig för, harmoni är något man kan uppnå om man jobbar med sig själv. En förälskelse kan kännas som harmoni, men det kan kännas som motsatsen också och det är ingen äkta harmoni. Äkta harmoni handlar enbart om ens egna inre känslor - hur man mår med sig själv. Självklart kan yttre omständigheter rubba känslan, men om man aktivt jobbar på, så kommer harmonin tillbaks.

Lycka och känslor styrs av värderingar och tanken, medan harmoni styrs av ett accepterande av att livet består av känslor, sorger och lycka. Man kan vara lycklig utan att egentligen känna inre lugn, men jag tror det är svårt att känna inre lugn utan att känna lycka.

Harmoni är lycka.

Skomakare Gun

Hahahahaha! Dottern har länkat till Gun och jag tycker det är hysterisk kul att
se kommentarerna som haglar in.

Jag visste inte att jag var bi

In kom tre getingar.. TRE getingar på en gång? Så attraktiv har jag inte känt mig på länge. Det är nog jag som är drottningen. En "bi"-drottning.

Men jag har vanan inne, jag tog död på en och jagade de andra två ut.
Jag gillar nämligen att vara singel.

Jag avslöjar mitt mål

Några säger att de blir inspirerade när jag bloggar om att jag tränar, så här kommer lite mer info:

Att ha ett mål är viktigt, åtminstone till att börja med. Efter ett halvår eller mer så blir det rutin och då är inte ett mål så viktigt. Målet kan handla om allt från att må bättre rent psykisk, bli starkare och mer uthållig till att gå ner i vikt. Styrketräning började jag med när jag var utbränd för 10 år sen och jag ville både ner i vikt och må bättre psykisk. Min erfarenhet är att träning i sig inte gör att man går ner i vikt, men däremot reglerar träning matlusten så att man får lust på sundare mat. Det man förbränner en halvtimme på löpbandet är inte mycket, det är ungefär en Snickers. Så för viktens del tror jag mer på en kombination av att äta rätt och träna.

Ett undantag för min del är om jag konditionstränar en timme eller mer, två eller tre gånger i veckan. Av någon konstig anledning ökar inte min matlust, samtidigt som jag andra halvan av tiden använder energi från de fettlagren jag redan har. Jag har aldrig varit så smal som när jag sprang maraton för fem år sen.

Jag tränar fem gånger per vecka så här (ibland ändrar jag, till ex tränar en söndag och låter bli en måndag):

Måndag: Joggar en mil. Än så länge måste jag gå ibland, men målet är milen på en timme.
Tisdag: Styrketräning och fem minuter rodd och fem minuter intervaller på löpband. Gjort på 30 min.
Onsdag: Lätt jogging + intervaller, 4,5km.
Torsdag: Som tisdag.
Fredag: Som måndag.

Joggingen har jag precis börjat med. Och nu gör jag något jag inte brukar, jag avslöjar mitt mål: Det är att springa halvmara i Landskrona i slutet av augusti. Det har varit min dröm i fem år, men det har tagit emot att springa varje gång jag har försökt komma igång. Jag har ingen naturlig löparstil och att springa en mil på en timme är ett högt mål för mig, men det är det jag satsar på just nu - för att sen utöka distansen.

Oavsett om jag når mitt mål eller ej, ser jag till att vara stolt över mig själv för varje träningspass (oavsett om det går bra eller dåligt just då). Jag klappar mig själv på axeln och tycker jag är skitduktig! Jag tror det är viktigt, att inte nedgradera sig själv eller jämföra sig med andra som "gör det så mycket bättre".

Lägg upp träningen efter dina egna förutsättningar och va´stolt! I am!


Jag åt precis upp mitt påskägg. :DGLAD PÅSK!

Jag hörde precis en bjällra..

Att sätta bjällra på en katt är som att sätta ett barns leksaker utom räckvidd, men väl synliga. Det är naturligt för en katt att jaga och bjällran omöjliggör jakten. Dessutom blir katten försvarslös för andra rivaler.

Djurplågeri! Katter skall få leva ett naturligt liv utomhus.

Kistan väntar

Ni har ingen aning om allt jag har att göra! Kistan är målad flera gånger om och sen slipad ner. Lägenheten är täckt av damm efter slitgörat. Nu skall den lackas med matt lack. Lady står och diskar (Lady = diskmaskinen). Sen finns det tvätt kvar sen i går, som inte var riktigt torrt då, som nu ÄR torrt och skall läggas på plats.

Själv är jag uppe i varv och på gränsen till att vara manisk och fattar inte hur jag kan sitta här och skriva ett blogg-inlägg när jag har så mycket annat att göra. Nu kom jag förresten på varför jag sitter här, jag skulle ju berätta om min uppenbarelse!

Jag håller precis på att testa progressiva linser! Jippi, säger jag bara. Det var soligt innan, men ack så mycket klarare solen blev när jag fick på linserna! Jag hade ingen aning om att jag såg lite dåligt på långt håll, men på nära visste jag. Vilken dröm att sitta här nu och inte behöva ta på och av läsglasögon för att skriva, läsa och pilla. Jag känner mig som 20 igen! (Det där sista var bara som en motsats till föregående inlägg ;D).

Nä, nu har jag inte tid med er längre. Kistan väntar (det lät lite fel, men jag låter det stå)!

Jag ser världen med nya linser

Om jag säger till någon att: "Jag är snart gammal kärring", så säger jag det med glimten i ögat. Både för att det är sanningen och för att jag aldrig kommer att känna mig så. Jag tycker inte det är fel att bli gammal och jag tycker inte heller det är fel att bli kärring eller tant. Allt beror på vad man själv lägger för betydelse i de orden.

När jag säger så och blir bemött med "Men du är inte ALLS gammal", så undrar jag på varför man säger så? Skall det vara en tröst? Betyder det att det är fel att bli eller vara gammal?

Jag tycker inte det, så jag hoppas att folk kan sluta bestrida det faktum att man inte är tjugo längre. Jag VILL inte vara tjugo och inte är jag det heller.

Jag VILL vara gammal, jag vill få lov att säga att jag "snart är gammal tant". Sluta med den typ av åldersdiskriminering! Det är faktisk värdigt att bli gammal och om det inte är det, så skall det fan ta mig bli det nu! ;)

Sommarsnaggen är på plats och så även progressiva linser! :D

Det finns på kartan
Jag utgår ifrån att en runda som i luftlinje på Eniro är 9731 meter, borde vara en mil IRL? Och nej, jag tänker inte dra med mig Iphone eller annat för att mäta exakt. OM jag är i villfarelse, vill jag fortsätta vara det. ;D

Det syns på kartan att hälften av sträckan är ute vid havet. Där kan jag se till Helsingborg/Helsingör, Ven, Köpenhamn och bron mellan Köpenhamn och Malmö.

God morgon! :D

Det ultimata testetJag fick en "muta" från en affärsförbindelse. Först tänkte jag göra som jag brukar, skynda mig att ge bort godiset på en gång, men icke sa Nicke! "Nu skall Svorskan sättas på prov", tänkte jag.

Jag öppnade påskägget och satte det precis framför nosen på mig själv. Jag kunde känna doften och resten av dagen försökte jag övertala samtliga som gick förbi att ta MASSOR, men de var rätt blygsamma.

Vem hade trott att en kolhydratberoende (sockerberoende, för de som beskriver det så) hade kunnat göra så? Jag tog inte ens en liiiten bit!

Heja LCHF!

(..och HURRA för att jag kan fuska en sällan gång utan att frestas i onödan)

Jag kan inte hålla käftJag har länge låtit bli att ta upp detta, jag tänkte låta bli helt, men jag är alldeles för engagerad i frågan. Dessutom fick jag och många med mig ta mycket skit när vi tog avstånd från vaccineringen.

Jag hoppas att någon har lärt att tänka själv efter det här. Tydligen har inte polletten trillat ner bland myndigheter i varje fall. Att blanda in WHO för att fatta ett nytt beslut verkar inte riktigt bra. Jag trodde alla hade fattat tills nu att "expert"-panelen i WHO sitter med ekonomiska intressen i läkemedelsföretagen som producerar vaccinet.

Nu borde det bli stora ekonomiska ersättningar för de som är drabbade. Det är fruktansvärt att köra en sån skrämselpropaganda och sen blir barn (och enskilda vuxna) handikappade för livet.


Fy, WHO! Och fy på dig, svenska staten!


(Det fanns information redan innan vaccineringen började om att vaccinet inte var tillräckligt testat och hur allvarlig svin-influensen kunde bli stred "de lärde" om. Problemet var att den informationen fick man själv leta upp.)

Ingen T-sprit på måndagar

 

Jag vet det ser ut som att jag har druckit T-sprit, men det är inte det jag har gjort. Jag har sprungit årets första mil och det utomhus i strålande solsken.

 

God morgon! :D


Två linslusarSöndag är den bästa dagen i veckan!

Du är vad du äter

Det är ju fantastisk roligt att även Anna Skipper rekommenderar LCHF. Jag har precis sett programmet i repris på TV4-plus. Nu börjar tydligen även dietister att få upp ögonen, inte bara läkare (och jag ;D).

That´s why I´m single..

Skall jag ha en man skall jag ha en A-man och inte en B-man.
A = AV-lastning och B = BE-lastning. En stor skillnad.Patrik är en mästare på att pricka rätt! :D

Otur i tur

Medan jag målade tänkte jag "färgen mörknar ju när den torkar", men första omgången såg inte alls bra ut, så jag kollade färgnumret.

Attan! När jag köpte färg så växlade det mellan två expediter i affären, något som har resulterat i att jag har fått fel rödfärg. Den är lax(bebis)ROSA och inte laxRÖD. En nyans ljusare än vad jag beställde och det är en himla skillnad.

Det måste kunna gå att klaga på måndag och få rätt färg? Eller kör de på att JAG kan ha sagt fel? En liter specialfärg kostar nära två hundra, så jag tänker byta. Jag ogillar detta, jag inbillar mig att jag måste börja tjafsa för att få rätt (och det är jag inte van vid - mohaha).

Jag får skaffa mig en man, så jag slipper sånt skitgöra. ;D

Jag har för det mesta tur

Jag stack till en trävaruhandel för att få de att såga till två hyllplan till mig och det gick lätt som en plätt. När jag kom in i själva affären kom jag på att jag behövde en vit penna att stryka över fogarna på klinkers i köket och det gick lätt som en plätt. Sen såg jag att de hade ju målarfärg också! Det hade jag ingen aaaaaning om! Det gick lätt som en plätt.Det blev en liter av varje. Nu är bara frågan vad och var jag skall måla med vilken färg. Den gröna färgen finns redan i matrummet + att jag har lite gröna växter runt om (i alla rum). Så om jag införlivar lite mer av den gröna i kök och vardagsrum (typ ljusstakar och/eller blomkrukor), så vill det blir mer helhet i lägenheten. Den röda-rosa-orange tänkte jag ha i hallen och även "skvätta några pluttar" i vardagsrummet och köket, men inte i matrummet.

Just det! Jag höll på att glömma hela poängen (rubriken)! Det var 20% rabatt på allt i dag! Hah! Och det hade jag ingen aning om.

Snabbt fixat


Min kista i behov av målarfärg.Kistan i färg "green".Kistan i färg "korall".Här i färg "såpa".

Nu är jag trött på att måla om den jävla kistan! ;D
HÄR hittar ni något roligt. Där kan man ladda upp sig egen bild och färglägga för att få ett intryck av hur det kan bli. Färgerna stämmer inte helt överens med verkligheten, men vilket bra verktyg för att kunna få ett litet hum om vad som kan passa?

Tur jag inte är kissnödig


Målaren har plastat in mig. Han har spacklat väggar i hallen och nu slipar han dem. Vilken tur jag kan gå "runt om" i min lägenhet. Ser ni där "ST" är? Städskåpet? Det har jag rivit (alldeles själv btw). Hallen blir i en ljus 50-tals tapet och inom några veckor får jag ett nytt laminatgolv som ser ut som svarta skifferklinkers.Klickbar bild

Jag funderar på att måla en kista och en hylla i antingen gammaldags grön högblank färg eller typ den rosa-röd-orangea. Sen blir det krokar etc i smide och ramar på bilderna som skall upp är svarta. Någon som har ett förslag till annan färg? Det skall vara något som fångar ögat, något fräsigt. Dottern tycker nämligen jag är lite tråkig. Den gröna kan bli lite tråkig. "Tandoori" kan ju bli riktigt kul eller är den FÖR rosa?


(Och: "Nej!", för de som undrar. Han är alldeles för ung för "sånt". För mig. Tror jag.. ;D)


UPPDATERING:
Nu börjar jag faktisk bli lite kissnödig. :(

Bin söker Bin


Bin söker inte bara efter blommor, de letar även upp terrorister, alltså andra bin. Alla bin är terrorister i mina ögon. Till ex PälsBin, HonungsBin och UsamaBin..

(I know. Bad humor. ;D)
UPPDATERING:

Inte konstigt det blir krig

Robert tyckte att jag var rolig, medan Janne tycker att jag är dålig med mina ordvitsar. Män! De kan ju aldrig komma överens!

Ordvitsen handlar om föregående inlägg där jag skrev: "Bra thai-mat!".

Thai-mat, tajmat eller timat - det är väl vilket som? (Egentligen håller jag med både Robert och Janne, men säg inget! ;))

God morgon!

Det blir en dammig helg

Jag tänkte städa i dag eller i morgon för att ha helt fritt från "måsten" i helgen, men jag SLIPPER! Målaren ringde precis och frågade om han kan komma i morgon bitti för att tapetsera och måla hallen och visst är det idiotisk att städa då? Det är rätt mycket förarbete med spackling och sånt, så jag tror inte han blir klar förrän på måndag.

Hah! Bra "thai-mat"! ;D

Bara EN förebild, men två efter


Före-bild
Efter-bild

Janne har mejlat mig foton på hur slutresultatet efter vårt målande ser ut. Tavlor skall upp på väggarna och om jag inte har helt fel blir de rätt färggranna/färgstärka.

Vad tycker ni? Själv tycker jag det är fräckt och maskulint. Dessutom mycket roligare än att måla allt i samma färg.

Fot - notHade det inte varit för att jag sitter med fotbad och inte kan hämta min kamera, så hade ni fått en bild av mitt vardagsrum (med nya gardinkappor).

Fötter är viktiga och dessutom kan snygga, välvårdade fötter vara väldigt sexiga. Inte mina dock, de är inte så snygga från naturens sida, men de som har delikata fötter borde ha sandaler året runt!

Och bebis-fötter är det mest gulliga som finns! Och så doftar de ljuvligt!

"FÖTTER" - visst är det ett konstigt ord?

Fru KostSå! Då var löpbandet avklarat och frukosten är (som ni ser) på väg ner. Nästa stopp blir duschen, sen jobb och i eftermiddag räknar jag med att jag äntligen får hängt upp gardinkappor i vardagsrummet. Har jag tur hinner jag med en joggingrunda i blogg-världen också. Det har varit lite väl skralt med det den senaste veckan (Jannes fel!).

God morgon! :D

Lite av varje, men mest Janne


I like!
Skolgård med det man kan kalla UTSIKT!
Vi kom till insikt - det var för jobbigt..
Jag tror vi åt upp nästan allt - DET var inte så jobbigt.
Janne. ;D
Wilma (Krullis JÄTTEMYSIGA katt).
Janne ;D.
Krullis dotter Lajke (som sin mamma, en härlig människa!).
Janne.
Fördelen med att vara extremt höjdrädd är att jag kan fota folket
när de är på väg ner igen.
Kändes inte konstigt alls med gatunamnen. Frågan är om man
inte kommer till Insiktsvägen också om man bor på Hönö.


Så! Nu fick ni en salig blanding av foton från helgen.I töcknets tecken
God morgon! :D

I töcknets tecken
God morgon! :D

En kort lång helg

100media_imag000 (MMS)

Det är synd att en långhelg kan kännas så kort. Men tågresan är oavsett underhållande.


På Hönö äter man Hönö-kaka


Krulli, Lajke och en snubbe. :D

Mer foto och mer info kommer sen, - nån gång.

Jag är inne


"Snygg morgonfrilla", sa Janne.

Men vaddårå? Jag har stått och stajlat mig i gästrummet i en timme. Det är ju senaste modet. Nästan som Petra i September, eller hur? Ungt, fräscht och högt uppe på. Män kan inte sånt.

God morgon! :D

Ni hade rätt


Det är Jannes fel!


Ni känner mig (oss) alldeles för väl. Alla gissade ju rätt om vad som var fel på bilden. Det är helt klart onormalt att vi inte öppnar whisky-flaskan, men vi har haft att göra. Och dessutom har jag gjort älgstek och gräddsås. Strax klart för en sen middag.

I morgon skall vi till Hönö och hälsa på goa, fina KRULLI!
Dessutom ryktas det att jag även får träffa hennes dotter. Kul!

Nu och då - bara tvärt omInnan hade Janne vita väggar i köket.
Det är det inte numera.Blå, blå, blå-grå.

Det kommer inte så bra fram på bilden, men det är döläckert! Förresten, kan ni hitta ett fel på bild nummer två?


God morgon, gott folk! :D

Vet´a fan vad som är rätt

När TV4 tar upp barnarbete som huvudnyhet (i pausen till Jannes viktiga hockey-match) så vet a fan om jag håller med. Undrar på om inte min dotter heller hade gått och sålt blommor på gatan med mig när hon var tio och med gott samvete hade fått pengar till en skolutflykt, än att dra sig för att be om pengar för att hon visste vi inte hade några.

Jag är självklart emot barnarbete, men låter vi föräldrar hamna i ett så dåligt ekonomisk läge, så tycker jag att problematiken inte går ut på att barn säljer blommor. Jag skäms över att jag inte kom på samma sak. Kunde jag leva mina år med usel ekonomi upp igen, så hade jag gjort samma sak.

Nu har jag inte frågat dottern, men jag misstänker att hon hade hängt på. Och vad roligt vi kunde haft? Mycket mer roligt än överklassbarnen med en mamma och pappa som inte har tid med sina barn. Som prioriterar sin tid på karriär, vänner, fester, TV och dator.

Att barn blir tvingade är utan tvekan fel, så det är inte så jag menar, men media vinklar problematiken på fel sätt. Att barn säljer blommor är inte det stora felet. Det som är fel är om föräldrar utnyttjar sina barn i fel syfte!

Heja alla påhittiga föräldrar med usel ekonomi!

Vi hoppas på många mål


Hah! Nu skall Janne få!Jag hällde upp två såna här, men icke sa Nicke. Janne fick inte
dricka förrän Färjestad gjorde mål numero två.Det gjorde de precis.

Skål!


Hush! Janne är upptagen!Själv ser jag till att duscha och göra såna kvinnorgrejs så länge. Och blogga såklart! Tacka högre makter för sporten och mäns förmåga att åtminstone kunna fokusera på DET. ;D

Ett målande inlägg


Janne ville måla om i kök och vardagsrum.Så medan han flirtade med expediten....valde jag färgskala.


Eller inte. ;) Ni kommer att få se sen.

Kan ni föreställa er?

Janne springande efter mig med en utsträckt arm där min handväska dinglade längst ut? Inne på Coop? Hahaha, shit vad roligt jag hade.I rock!

Bagatellisering

Svorskan: Vi är tidigt uppe.. Vad är klockan egentligen?
Janne: Halv åtta eller nåt sånt.
Svorskan: Jag märker inte att vi drack i går.
Janne: Inte jag heller, men vi drack inte så mycket.
Svorskan: ??
Janne: Ja, tre öl eller så?
Svorskan: <tittar ner på en påse med tomma ölburkar> Eller fem kanske?
Janne: Ja, det var det nog. Men det är inte så många?
Svorskan: Nej, och det var ju såna 33cl.
Janne: Mm.

Nu mornar vi oss med morgonkaffe och sen skall vi måla om hos Janne. Jag föreslog rosa i vardagsrummet, men han behöver nog lite mer kaffe först.

God morgon! :D

I am riding on this train..


..I have chips in my hands.

Men de tar säkert snart slut.
(Tur jag har mobilt bredband och dessutom finns det eluttag. Resan är räddad!)

Uppdatering: Mobilt bredband funkar inte i tunnlar, så testa inte att publicera inlägg just då. Det är dumt. Då får man skriva om hela inlägget..


GÖTEBORG: Here I come! :D

Vad nyfikna ni är! ;)
Gun:
Jag är packad, sen packar jag upp och så blir jag packad, sen blir jag packad IGEN och så packar jag upp, för att slutligen bli packad igen. Sen reser jag hem igen och packar upp.

Egoina
: Jag som trodde du inte läste min blogg?

Mia systeryster: Tack! Jag skall hälsa på TVÅ stycken. Det finns en risk för att jag bloggar om det..

Mammabea: Därför att "Egoinas mamma" fick så mycket skit för att hon inte enbart var mamma. "Svorskan" får inte lika mycket skit, hon får liksom lov att ha ett liv också. Det är roligare - för mig i varje fall.

God morgon! :D

Helpackad


Snart är jag helt packad och i morgon är jag på..
..resande fot.

Kvantitet är viktigare än kvalitet - ibland

På löpbandet är jag fokuserad på hur länge jag har sprungit och räknar minuter - ibland även sekunder. När jag joggar utomhus fokuserar jag på hur långt jag har kvar och tycker det är en utmaning att klara av distansen.

Målet är att kunna springa en mil utan att det känns för jobbigt och löpband är INTE kul. Snart, väldigt snart skall jag börja springa utomhus istället. Ut till havet tidigt på morgonen och höra vågorna, fåglarna och känna doften av vår! Underbart!

God morgon! :D
Min syn på hur det är

LCHF är inte "svårt" och allt handlar om hur man tänker. Vi har växt upp med att undvika fett och blivit hjärntvättade med att vi skall äta massor med frukt, grönsaker och fiber.

OM man har läst på och vill testa att äta efter LCHF, så får man acceptera att det tar lite tid innan man får rätt tänk. Som man äter i dag har man haft hela livet på sig att lära, skall man lära något nytt så är det ju klart att man får lägga lite energi på det.

1.När bara man själv äter LCHF
Det går att EN i hushållet äter efter LCHF. Jag gör söndagsmiddagar till dottern och hennes sambo. Det de flesta kallar helt normala middagar. Jag själv låter bli potatis, ris, pasta, bröd och äter enbart den del av grönsakerna som växer ovan jord. Om det är lite fett i maten, så tar jag en klick creme fraiche till eller lite bearnaise. Inget konstigt alls.

2. Äta ute
Restaurangerna verkar vana vid att man ber om extra fett i form av såser i utbyte mot potatis etc. Det är inga problem. Kanske i så fall på asiatiska restauranger, där är det lite svårt att bli mätt - de har inget "riktigt" fett.

3. Att fuska med LCHF
Om man äter efter LCHF för viktens skull så går det inte att fuska i otid. Max en helg per månad fuskar jag och det är okej. Fuskar jag oftare än det går jag upp i vikt.

4. Saker man tror man kommer sakna
Att sakna potatis, pasta, ris eller bröd är något man gör för att man är van vid att äta det. Efter två, tre veckor med LCHF mår man så bra att man inte saknar det ett dugg. Men fuskar man under tiden, håller man igång kolhydratberoendet och då släpper inte suget taget heller.

5. Min sjukdom
Jag tar medicin (Levaxin) pga problem med sköldkörteln. Den medicinen har jag kunnat sänka doseringen på sen jag började med LCHF.

6. Snabb-mat
LCHF kräver lite mer planering om du är van vid att köpa snabb-mat och liknande. Men det GÅR att köpa en hamburgare på McDonalds och låta bli att äta brödet. Det finns alltid lösningar om man verkligen vill.

7. Beroendet
Mitt godis- och matsug är borta. Jag är nöjd varje dag, många timmar i streck - innan jag blir naturligt hungrig igen och då äter jag. Sockerberoende (som jag kallar kolhydratberoende) är borta.

8. Ilningar i tänderna
Det har jag numera ENBART när jag fuskar! Just det!! Samma sak gäller halsbränna!

9. Magsmärtor
Numera har jag inga magsmärtor som jag brukade ha innan och när jag inte fuskar fjärtar jag inte heller. (Okej, det var kanske lite mer än vad ni ville veta. :D)

10. Naglar
Mina naglar som alltid har varit sköra, har blivit rätt hårda.

11. Träning
Jag joggar och styrketränar, den första månaden eller två kändes vikterna rätt tunga, men när kroppen hade vant sig blev det som förr i tiden igen.

11. Idioterna
Lyssna inte på alla idioter som inte har uppdaterat sig. Om någon kommer med NY kunskap om att LCHF inte är bra för kroppen, så lyssnar jag gärna. Men gamla fördomar orkar jag inte med.Här finns två bloggar (Kostdoktorn och Dr.Dahlqvist) som har all info man behöver. De har länkar på sina sidor till allt från sjukdomar, mat och till detta med vikten. LCHF är INTE en diet, det är ett sätt att leva. LCHF är INTE en bantningskur. Är du överviktig går du ned, är du underviktig går du upp och är du jätteviktig (som mig) så kommer du att må skitbra!

Go for it! Men läs på innan du bestämmer dig. Det går inte att göra LCHF halvdant. Om du inte vill, så mår du inte tillräckligt dåligt över läget i dag eller så tar du helt enkelt inte ansvar för ditt eget mående. Så enkelt är det.Var jag tuff nu? Hoppas det. Jag är tuffare än tåget ibland. ;)Rätt på rätt sättDet jag gillar mest med LCHF är att det mesta jag lagar är så snabbt och enkelt gjort. I dag blev det Aioli, riven pepparrot, råa sockerärtor och stekt sidfläsk som inte kommer till sin rätt på bilden (det är INTE sant - den kom VISST det "till sin rätt"! ;D).

Pepparroten har lite högt kolhydratvärde, tror jag, men saker som jag använder lite av i maten bryr jag mig inte så mycket om, precis som med vitlök.

Gött, enkelt och väldigt mättande.

Äntligen måndag!

Jag har tre dagars jobb framför mig, sen är det långhelg!

God morgon!

En vovves verk, blev Svorskans


Det har bott en vovve här för ett par år sen. Den har tydligen
försökt skrapa sig genom dörren.Tjugo minuter senare: Med lite teakolja fixar man det mesta. En
omgång till får det nog att försvinna helt.

Ute och cyklar


Jag tycker David är gullig som mitt uppe i flytten har
gjort i ordning en begagnad cykel till dottern i födelsedagspresent.
Lycklig! Hon såg lika förtjust (och förtjusande) ut som när hon
fick sin första tvåhjuling när hon fyllde fyra.


God morgon! :D

Viktig info!Jag har pillat nagellack.

Slött


Vissa människor borde inte dricka alkohol.
Tänk att vara så här slarvig!
Eller så är det tvärt om,
jag kanske borde supa till lite oftare,
så att jag beter mig som folk.Ifall nån undrar, så mår jag INTE bra i dag, men det är det värt. Jag hade roligt i går.

God förmiddag!Utekväll med jobbet


Sorry kära dooter, men jag är stupfull.


IOch så är det me ddet.

;F

Hur dum får man va?

Jag trodde faktisk att när man var i klimakteriet och tar östrogen att man inte kan bli gravid. Dottern vill inte prata med mig och svarar inte när jag ringer.

Att gå ut och äta med mina arbetskollegor i kväll känns inte bra.

Förvarning

I kväll skall jag ut och äta med jobbet. Jag kanske borde gömma datorn ifall jag blir frestad att blogga när jag kommer hem.

God morgon! :D

RSS 2.0