Att tolka rätt

När man pratar med en man och han gör något som du (som kvinna) inte ville ha gjort heter det: "Det är manligt!" och när man pratar med en annan kvinna om det mannen gör (som du inte ville ha gjort) heter det: "Typisk män!".

Ja, inte alltid förstås, men NÄR det passar in så kan det vara bra att komma ihåg. Det är viktigt att hålla en mans ego på topp.

(Motsatsen borde bli att när en man säger till mig att jag är feminin, så menar han egentligen att jag är en jävla kärring. Och om han säger att jag är en jävla kärring så tycker han egentligen att jag är feminin. Jag tror jag återgår till tvätten.. :D)

FelfriTvättdag i dag, men först jobbet. Revisor kommer och skall "jobba med" (kolla) mitt bokslutsarbete. Fattar inte varför? Jag gör ju aldrig fel! De räknar till och med att ta två, tre dagar på sig! Jag får väl sitta och dingla med benen med ett belåtet leende på läpparna (enda tills de hittar något ;)).

God morgon! :D

Gå inte på allt

När jag nu först är inne på ämnet att man kan bli lurad (föregående inlägg), så läste jag precis (HÄR) om ett par i Norge som har samlat in pengar via sin blogg. Kvinnan påstod sig ha cancer och att hon behövde pengar till alternativ cancerbehandling. Det hela var en bluff och paret är nu åtalade. De fick in 300.000 norska kronor!

Själv reagerade jag på en annan variant när jag började blogga för ett par år sen. En kvinna tiggde pengar/bidrag till sitt bröllop i sin blogg och i kommentarer hos andra. I och för sig är det väl inget fel i det, men om jag skall ge bort pengar så gör jag det heller till svältande och andra människor i nöd och inte till någon som har svårt för att acceptera att de inte kan ha ett extra-vagant bröllop.

Jag är nog lite tjatig i dag: TÄNK EFTER FÖRE!

Back off!

Jag fick en kommentar:

Det har framkommit i media att LCHF är "dåligt för miljön" och att de som förespråkar LCHF är sponsrade av köttindustrin.

För det första:
Jag förstår inte det med "dåligt för miljön". Enda skillnaden mot hur jag äter nu och hur jag åt innan är att jag numera äter ALLT på det köttet jag äter. Dvs att jag äter fettet också. I undersökningen (HÄR) har de jämfört med att äta sig mätt på LCHF mot att äta sig mätt på Livsmedelsverkets rekommendationer. Om en som vanligen äter kolhydratrik kost plötsligen äter en LCHF-måltid  (i varje fall var det så med mig) vill personen äta mycket mer än vad man gör efter ett par veckor med LCHF. Så den jämförelsen köper jag inte om inte det var en LCHF-are som åt. Jag köper och äter inte mer kött eller fisk än vad jag gjorde förr i världen. Däremot köper jag mycket mindre grönsaker och frukt är uteslutet i vardagen. Smör är kanske det som jag förbrukar mer av, men jag har svårt för att tro att det påverkar miljön. Slängs det inte mycket animalisk fett just för att människor väljer mer fettsnålt?

För det andra:
Jag skiter fullständigt i om de som förespråkar LCHF är sponsrade av köttindustrin eller ej. Eller okej, inte moralisk sätt, men när det gäller mig själv och mitt val av mat så skiter jag i det. Jag mår bra, mina hälsokontroller visar bra värden och mina sjukdomar och åkommor har förbättras betydligt. Jag behöver mindre dosering medicin och jag hamnar inte på akuten ett par gånger om året längre.

Jag äter som jag gör tills någon kan övertyga mig om annat.

Alla gör sina val. Jag kritiserar inte de som väljer att äta en kolhydratrik kost och då kan de som äter kolhydratrik kost skita i att kritisera mig. Jag kan revidera min åsikt om någon kan visa upp en seriös och realistisk jämförelse som visar på att LCHF totalt sätt (för miljö och människa) gör större skada än nytta.

Och en sak till när jag först är triggad i gång: När ni får information - TÄNK! Och sen - TÄNK EN GÅNG TILL! Inte bara är det bra för att inte tro att allt man läser är sanning, men det är även bra för ens egen utveckling och kreativitet.


Så! Nu har jag vräkt ur mig för i dag. Tror jag.. ;)

Beståndsdelar har avgetts från fasta ämnen


Detta gjorde jag inte i dag.
Detta gjorde jag inte heller i dag.
Detta var mig för väldigt länge sen.
Detta vill jag gärna göra snart.
Detta känner jag oavsett inte för i dag.
Detta har jag inte orkat i dag.
Nej, inte detta heller....men DETTA har jag gjort i dag.Jag kollade upp vad det att vara urlakad egentligen betyder och hittade den här förklaringen:
"Urlakning sker då en beståndsdel avges från ett fast ämne för att istället upplösas i ett flytande."
(Egentligen är jag inte urlakad på ett negativt sätt, det är bara skönt. I morgon är det "fit for fight"
och jobbet igen.)

En sexbomb smällde av

Svorskan: Det händer inget på nyheterna just nu.
Janne: Nja, jag läste om en bomb i Turkiet?
Svorskan: Wow! Vad spännande! Vad hände?
Janne: Den smällde av på stranden, men ingen blev dödade.
Svorskan: <svarar lite uttråkat> Det var säkert en sexbomb.


Skål! ;D(Jag vet, taskig humor, men ikväll FÅR jag faktisk ha hur taskig humor som helst. Stackars Janne! :D)

I morgon blir jag rik

Där regnbågen slutar finns en gryta full med guld. Är det inte så?
Äh! Jag kollar i morgon.

Halvmara 2:24:20


Jag trodde helt ärligt och uppriktigt att jag inte kom att komma
under 2 och en halv timme. Men det gjorde jag! Och jävla stolt är jag!En äldre dam som också startade på halvmaran sprang iväg innan mig. Jag tror faktisk hon är närmare 70 år och jag var enormt impad. Efter en och en halv mil kom jag ifatt henne (det var fan inte lätt!) och jag "sprang" förbi. Vid nästa vätskekontroll stannade jag lite extra för att hämta andan och när jag var på väg att börja springa igen kom hon "in" för att dricka. Med en ljus, lite spinkig röst som äldre damer kan ha sa hon (efter att ha sprungit 15km!): "Nu börjar det faktisk bli lite svettigt!" och jag blev så full i skratt och vände mig om och sa: "Vad KONSTIGT!".


Dett va dett. Nu ölar jag. Saltet som sitter kvar på huden efter allt svettandet duger bra som peeling sen. Men först en öl till. Och lite godis. Livet leker!

Orkanen "Irene"


Virginia ligger där jag har gjort ett svart streck.


Hej Ruth i Virginia!

Jag sitter och uppdaterar mig om nyheter kring orkanen "Irene" och ser på kartan att hon nuddar Virginia. Känner ni av något? Drabbas ni på något sätt? Vi hoppas att du har det bra! Berätta gärna hur det är, hur det känns med nyhetsflödet (om du känner för det)?

Janne och jag tänker på dig!


(Ruth i Virginia är en läsare som jag uppskattar jättemycket - för ni som inte känner till henne. Tyvärr har hon ingen blogg (eller lämnar i varje fall inget URL), så någon länk kan jag inte lägga ut.)

Storgammalt inlägg

När man är litet barn och klok, då är man gulligt lillgammal. När man blir lite större och är klok är man "bara" lillgammal. När man blir tonåring och är lite "före sin ålder" är man jobbig. När man blir vuxen och klok blir man en besserwisser.

Men när man blir gammal och klok, då är man vis.

Jag har rumpaJanne insisterade på att jag skulle lägga ut bilden. Ett bra exempel på en bild som jag tycker är skitful, men där mäns (enkelriktade) fantasi (kan) slå slint (om de är som Janne ;D).

Jaja, ni får i varje fall se att jag HAR en rumpa.

Och nej, vi ÄR inte tillsammans och vi praktiserar inte sex (med varann ;D).

Före sista gången innan


Lycklig Svorska inför sista träningsrundan innan loppet.Lycklig Svorska efter sista träningspasset inför loppet.Lycklig och svettig Svorska.

En svettig Svorska återkommer först på söndag. En o-svettig sådan återkommer däremot med största sannolikhet långt innan dess.

Varför kvinnor borde ha högre lön än män


Janne ÄLSKAR köpcentra! ;D


Jag mutade honom med fika. Det funkar alltid! (Män är ju som
känt lättlurade).


Jag har köpt frukostservis, en ny kaffeburk till köket, en diskmedelgrejs att ha på köksbänken och torrschampo som skapar volym (jag har inte fett hår, men däremot platt). Janne köpte.., hm.. - vad köpte Janne? (Nej, det är ingen gissningslek, jag funderar allvarligt på vad Janne köpte). Han köpte... - ingenting?! Män!

Semester hela veckan


Janne drog till med något muffens i går. Själv avstod jag (duktigt eller hur? :D).

God morgon!

Jannes fiskelycka

Jannes feminina sida

Janne: Jag tror inte det är så bra att din dator står på duken så där.
Svorskan: Inte?
Janne: Nej, om fläktintaget på datorn är där under så..
Svorskan: Jahaaa! Du menar duken kan bli skrynklig?
Janne: ..<suck>

Måndagar stängtI dag har vi varit på ön Ven. Genomgående tema var "Måndagar stängt".

När vi väl var tillbaks i Landskrona skulle vi inom en gourmetaffär och köpa marinerade oliver. Vi möttes av skylten: "Måndagar stängt".

I går gungade det rejält


Dom borde ju faktisk storleksanpassa gungorna för alla! :(Den HÄR verkar bättre.Här får jag i varje fall bägge benen i.Det svängde.Och det svängde..Rumpan fick inte plats.


Ingen barnrumpa jag inte!

Hoppla hoppla


Tittut.
Svorskan på gymmet.
Yeah!
Janne: Sätt dig i den gungan, så skall jag fota.
Svorskan: Men min rumpa får inte plats där!
Janne: Hmm.., det har du nog rätt i.
Svorskan: Hmpf! <idiot!>
:(
Det luktar inte gott där bak.
Sen red Svorskan in i solnedgången..

Det är Jannes fel


ShoppingI dag har jag tänkt ta med Janne i massor med affärer. Särskilt inom kategorierna inredning, design och kläder. Han blir säkert skitglad. Han vet bara inte om det än (att han blir skitglad alltså ;D).


God morgon! :D

Jannes svar på frågor

Mad at you frågar: Visst tycker du ALLRA BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST om mig Jannelicious?!

Svar: Tyvärr, jag tycker ALLRA bäst om Svorskan. Men du kommer på en mycket god andra plats.

 

Ida frågar: Hej Jan-banan, vill du gifta dig med mig?

Svar: JAAA! När, hur och var? (Svorskan insisterar dock på att vara brudtärna, är det okej?).


Robert frågar: ÄR Svorskan tokig? ;D

Svar: Ja.

 

Gun frågar: Fällde du ner locket efter dig? Och inget kiss på kanten hoppas jag?

Svar: Ja, när jag är hos Svorskan så vågar jag inget annat. Och nej, inget kiss på kanterna.


Ama de Casa frågar: Finns det en kalsongdag också?

Svar: Svorskan har inte sagt något om det, men om jag törs kanske jag skall föreslå det. Det kändes inte riktigt bra med spets (rent officiellt alltså).

 

Anonym frågar: Hur träffades du och svorskan?
Svar: Jag kommenterade på hennes blogg och sen kom jag aldrig undan.

Anonym frågar: Hur är svorskan in real life?

Svar: Knäpp.

 

Och detta var Jannes svar på frågestunden (sen att han är på toan just nu har inget med saken att göra). ;D


Medan Janne kissar..

Janne har frågestund. Han har lovat att svara ärligt och uppriktigt utan omsväp. Sen att han är på toan just nu har inget med saken att göra. ;D

Så kurerar man hicka
Janne hickar inte mera..


Tack Peter!

Hicka kan uppstå på grund av..

1. Stark kryddad mat.
2. Alkohol.
3. Att äta eller dricka för fort.
4. Att skratta häftigt.
5. Andas in kall luft.

Janne hickar. Gissa vilken punkt som INTE stämmer in! ;DTel: 08 - 52852838 - råd på Arabiska om hicka.
Tel: 08- 52852896  - råd på Bosniska, Kroatiska eller Serbiska.

Vid långvarig, inte övergående hicka skall man kontakta närmsta Vårdcentral.

Trosdagen!


Ikea tyckte jag behövde en extra


Jag beställde tre sittpallar från Ikea som jag precis har monterat ihop.
Tar liten plats och är stapelbara, blir perfekta på min lilla balkong.
Ikea inbillar sig nog att jag inte skall palla mer, för jag
fick en extra.Men jag lovar! Jag pallar! Jag pallar att springa upp och ner i tvättstugan. Jag pallar att mellan två maskiner cykla till Kvantum och hämta ut paketet från Ikea (12 kg och otympligt paket på cykel), jag pallar att ta ut ur diskmaskinen och jag pallar att skruva ihop fyra pallar.

(Jag tror det börjar så slint på allvar, men det gör inget. Jag har rätt roligt ändå! ;))

Och vilken dag är det i morgon mon tro..

Jag är så uppe i varv och har en massa saker för mig. Men vi kan ta en liten gissningslek? I dag är det onsdag, men i morgon är det ..? Vilken dag är det i morgon??


En liten ledtråd (samtidigt som jag glädjer mina manliga läsare?).
OCH eventuellt kvinnliga som är lagda åt det hållet. Tyvärr är jag
lite tråkig på det sättet. Tänk vad bra om man gillade både och.
Dubbel så stor marknad ju!


Så typisk! Nu halkade jag in (förutsägbart?) på sex, men dagen i morgon har inget alls med det att göra. Även om vissa säkert tror det.

Jag ljuger så jag tror det själv

Det är rätt hög träningsdos nu. Så har det varit i fem dagar och så skall det vara två dagar till. Jag tror psyket lurar mig. Hjärnan säger att jag är helt slut och när jag känner mig slut fysisk, så känner jag mig slut psykisk. Egentligen är jag inte det, jag bara ser så otroligt fram emot när sista jobbiga joggingrundan är över torsdag morgon. Sen är det vila som gäller och två smårundor nästa vecka innan loppet.


Startlinjen för maraton, som jag sprang för fem år sen. På
halvmaran startar man på ett annat ställe en halvtimme
senare än helmaran.

Så när jag säger att jag känner mig helt slut i dag, så ljuger jag. Eller rättare sagt, min hjärna ljuger. För det är inte sant. Lite som när man vet man skall ha semester. De sista dagarna innan semestern tycker man det är skitjobbigt att gå till jobbet därför att man ser så mycket fram emot att ha ledigt.

Färre födda nyfödda

Varför säger man "nyfödd"? Läste att det är färre nyfödda under första halvåret och tycker det låter lite tårta på tårta att säga "nyfödd"?
Alla födda är väl nyfödda? Eller finns det gammalfödda? Eller är det bara jag som inte fattar för att jag inte är född här?

Jag gillar att skriva om lycka

Jag har aldrig uppskattat mitt liv och varit så ofta och så mycket lycklig som jag är nu. Lite konstigt är det med tanke på att åkommor och sjukdomar har gjort sitt intåg och kroppen lyder inte på samma spralliga sätt som när jag var tjugo. När jag tittar mig i spegeln så visar den en kvinna på 50 med rynkor och slapp hy. Det är helt fel, för jag har faktisk en onämnbar (?) ålder. Det är bara när jag speglar mig i speglar eller i andra människor som det dyker upp en ålder.


Frågan är varför jag är mer lycklig nu än när jag var 20, 30 eller 40? Jag får väl lista upp vad jag tror:

1. Jag har lärt mig styra mina tankar. Tänka positivt både om mig och mitt, men även om andra. Jag väljer att tro gott om allt och alla intill motsatsen är bevisad. Jag försöker att inte vara långsint eller sura, då förstör jag i första hand min egen dag så varför skall jag det? Om någon är dum mot mig försöker jag tänka: "Dem om det, det säger mer om dem än om mig".

2. Problem och motgånger som dyker upp är en del av livet och är till för att lösas. Utmaningar gör livet värd att leva, utan utmaningar skulle livet bli fruktansvärt tråkigt. Allt handlar om hur man hanterar saker och hur man tänker.

3. Jag tror att varje individ är med på att påverka helheten. Jag tror att jag är viktig och att jag är en del av det världen utvecklar sig till i framtiden. Testa i det lilla, ge ett leende till alla du ser när du går i stan. Ser du hur det sprider sig? Hur vissa ger ett leende tillbaks? Och kanske de ger ett leende till nästa människa de ser? Som ringar på vattnet..

4. Jag gör så gott jag kan för att min livskvalité skall vara så bra som möjligt. Det betyder att jag tar ansvar i mitt jobb och jag gör vad jag kan för att jag skall tycka det är roligt att jobba. Jag tar eventuella konflikter som måste till för att jag inte skall gå runt och bära på en massa frustration.

5. Jag försöker hålla jämn dygnsrytm för att sova som jag skall. Jag äter efter det jag mår som bäst av (för min del LCHF). Jag sköter om min hälsa och kropp och jag tillåter mig att vara fåfäng. Jag har kontroll på min ekonomi.

6. Jag skiter ibland i alltihopa och har jätteroligt! (Och betydligt mer roligt än när man skiter i allt hela tiden.)


När jag tänker efter tror jag faktisk att det jag har skrivit nu är med på att ge mig "meningen med livet". Kärlek måste också till, självklart. Att känna kärlek är jätteviktigt och det känner jag mer än någonsin. Jag tror faktisk att min förmåga att känna kärlek har ökat i takt med att jag har blivit mer duktig på att sköta om mig själv.

Jag älskar livet!

Rykande hett


Dukat för söndagsmiddag med dottern.
Medan jag var i köket hittade dottern självutlösaren på kameran.
Jepp, det gjorde hon.
Tzatziki, blomkål och fläskfilé. So hot att det ryker om det!

Förlåt?
Jag lade ut bilder på en spindel som har bosatt sig utanför mitt köksfönster. Det var inte snällt. Jag vet ju att dottern har RIKTIG fobi.

Om en liten stund skall jag putsa köksfönstret så att det inte finns någon spindel att skåda längre. Efter det skall jag göra en smarrig söndagsmiddag till oss, så kanske jag kan blidka henne.

Förlåt, lille jenta mi! (Inte för det - du läser ju inte min blogg längre. ;D)

Vilket jävla svin

Carl I. Hagen, en framträdande figur för Fremskrittspartiet i Norge fattar inte varför de pårörande till alla de som mördades på Utøya behöver veta vad som hände.

Förstår han inte att en mamma eller pappa vill veta hur deras barn mådde den sista tiden i livet? Norge med alla sina resurser kan visst det lägga tid och pengar för att kunna ge så många svar som möjligt.

Carl I. Hagen är ett jävla svin! Fremskrittpartiet är också ett jävla parti. Jag vet, jag har varit "innanför" där i min naiva ungdom. Jag vet att deras partiprogram inte alls visar hur kantiga och rasistiska svinen är.

Hur KAN han? Är detta en del av deras valkampanj just nu? Att sticka in kniven och vrida om på människor som redan är i stor sorg?

Fy fan!

Hurtbullen som inte är så hurtig, bara envis


Va? Har ni inte stigit upp än?Upp och hoppa! Det är underbart joggingväder ute!

God morgon! :D

Om man vill bli fullTequila! Att jag inte har kommit på det tidigare!
Det är ju LCHF om man bara är lite försiktig
med citron/lime.

Att sopa saker under mattan är inte bra

Av naturliga orsaker har jag läst allt jag har kommit över vad gäller Anders Behring Breivik, hans massmördande, offren och berördas historier och numera vad politiker från olika partier säger när den norska valkampen kör igång.

Fremskrittspartiet (ungefär som Sverigedemokraterna) diskuterar med sig själva hur de skall lägga fram sina invandringsfientliga åsikter. De verkar vilja tona ner sina uttalanden, inte vara så krassa som de brukar. Själv är jag icke-rasist långt ut i fingerspetsarna och vill att vi skall göra allt vi kan för att alla kulturer och religioner kan leva tillsammans i frid. Men jag är inte dummare än att jag förstår att det finns problem.

Kanske Fremskrittspartiets nedtoning (och förhoppningsvis diskussioner på en mer tillmötesgående nivå) kan påverka Arbeiderpartiet (Socialdemokrater) och Høyre (Moderater) till att våga ta diskussioner?

För visst behövs det mer öppenhet? Visst måste vi kunna diskutera de integrationsproblem som finns? De är inte annorlunda i Norge än vad de är i Sverige. Vi måste kunna säga att vi har problem. Vi måste kunna prata om fördomar och rasism (åt bägge/alla håll) utan att vara rädda för att bli dömda som Islamist-kramare eller motsatsen, rasister.

Hur det skall gå till vet jag inte, men någon måste börja. Någon måste bjuda till och våga.

Men ingen - INGEN! skall hålla på med nedlåtande kommentarer om andra. Ta diskussioner med andra, förklara vad du tycker, men det finns INGEN ursäkt för att använda ord som Arab-fan eller Blatte-djävul. Det är lågt, det är vardagsrasism som ingen har gjort sig förtjänt av. Om du ogillar att det finns invandrare i Sverige, så skäll på de som har gjort det möjligt. Det är politikerna som har gjort det. SEN när du har riktat ditt fokus åt rätt håll kan du börja tänka hur man kan lösa problemen, istället för att sitta som en sur gammal gubbe eller kärring och spela offer. För det att uttrycka din frustration i vardagsrasism visar på just det - du har gjort dig själv till ett offer.

Först då kan vi börja få vettiga debatter och jobba framåt för vettiga lösningar. Jag tror på människan och jag vågar tro på en bättre värld för alla. Annars blir det väldigt deprimerande det hela.

Man kan ju alltid hoppas..

Händelserik utsikt


Krabaten lever ett aktivt liv utanför mitt köksfönster. Jag har kunnat studera hur
den virar in flugor och dylikt. Hur h*n pausar i arbetet för att sen ta en fika eller
äta en större middag.Jag tänker inte putsa fönster i dag heller.


Min egna lilla gris
God morgon! :D

Jag ser er

När man börjar kolla så känns det lite skumt. Till ex har jag X antal besökare på min blogg från Oslo och det är bara ett par stycken jag känner till. Är det någon jag känner från gammalt av som har hittat hit? Ni får gärna ge er till känna.

Sen har jag en X-kompis som bor i en "inte så stor stad" här i Sverige som pga sitt sätt att läsa genom min blogg avslöjar sig. Så "Hej! Gamla kompis!" du är tydligen trogen din gamla Internet-leverantör.

Och från dessa länderna var det i går EN besökare från varje land. Det hade varit kul att veta vem ni är? Utöver det hade jag besök från Grekland, USA, Tyskland och alla länderna i Skandinavien. Eller förresten, Danmark saknas. Jag är tydligen inte poppis där. Det gör inget, jag fattar inte vad de säger ändå.

Google Analytics är rätt roligt att leka med ibland.

Sånt som faller mellan "stolarna"


Jag tycker att jag får mer irriterande matrester mellan tänderna ju äldre jag blir, trots att jag har samma tänder. (Jaja, jag menar inte att jag "samlar på mig", det finns tandtråd!). Jag kan inte komma ihåg att jag tyckte det var ett problem när jag var yngre, men jag har kanske drabbats av senilitet.

Är det bara jag? Eller är det något som gör att när tänderna blir mer slitna, så fastnar det lättare?

Du är inte snäll, men det är inte jag heller

SITUATION 1:

När servitören frågar: "Smakade det bra?" och du tycker det smakade skit, vad svarar du då? Nickar du och samtycker?

Restaurangen du besökte kommer du aldrig att besöka igen. Hur snällt var det då att inte ge kocken en chans att förbättra sig?SITUATION 2:

Du har en relation, men har bestämt dig för att göra slut. Hur gör du då? Avvaktar du tills det "passar" för din partner? Väntar ett tag därför att just nu skall h*n det eller det?

Vem tror du att du är om du väntar med att avsluta en relation därför att DU inte tycker det passar just då? Vem är du att slösa med din partners tid? Det "passar" aldrig att göra slut och din partner kommer att ogilla/hata dig där och då oavsett.SITUATION 3:

En god vän gör något du inte tycker om, men din vän vet inte om det. Säger du ifrån? Eller låter du det passera, trots att du blev sårad?

När du blir sårad och inte tar upp det, så lagras de känslorna inom dig och efterhand lägger du saker på hög. En vacker dag kokar det över och så får din kära vän eller någon annan som inte ens har med saken att göra serverat allt du har inom dig. Är det rättvist? Borde du inte säga ifrån och visa vart dina gränser går?KONFLIKTRÄDSLA:

När vi ger efter för vår konflikträdsla skapar vi murar för oss själva. Det blir fler och fler saker vi inte kan säga och fler och fler saker vi inte kan göra. Dessutom är vi inte ärliga mot människorna runt omkring oss. Alla känner vi väl till "den där mesiga" som inte är rolig att umgås? Vem attraheras du av om du tittar dig runt? Är det inte de som visar vem de är och som står upp för sina åsikter på ett positivt och öppet sätt? De som vågar vara sig själva på gott och ont? De människorna är modiga, de visar vem de är.

När du låter din konflikträdsla vinna är du inte snäll, du är falsk och feg för att inte riskera att inte bli omtyckt!Och när det är sagt får jag väl medge att jag är falsk och feg både här och där. Men det betyder ju inte att jag inte kan jobba på att bli en bättre människa.

Envis

Jag laddar inför en sju-dagars träningsvecka.

Fredag:
Jogga 15 km
Lördag: Styrketräna 30 min
Söndag: Jogga 10 km
Måndag: Styrketräna 30 min
Tisdag: Jogga 9 km
Onsdag: Styrketräna 30 min
Torsdag: Jogga 12 km

Sen några vilodagar (en fest är planerat på schemat också). Veckan därpå är det två joggingpass på 5 km och sen avslutas vansinnet om 17 dagar med en halvmara (21 km).

Och så har jag bestämt att jag inte hittar på sånt här trams nåt mer. Passa på när ni är tjugo, för det är inte kul när man är femti! Eller jo, det är kul när jag kommer i mål, för det gör jag om jag inte bryter benen.

Om en vecka så..


I dag är det torsdag, men om en vecka är det trosdag!


God morgon! :D

Bästa tipset för svårskalade ägg


Under det HÄR inlägget frågade jag om tips när det gällde svårskalade ägg. Efter lite om och men har jag kommit fram till att det bästa tipset (Tack Julia!) är att ta bort lite skal först och sen föra en tesked under skalet.

Det funkar! Och inte bara det, då behöver man inte hålla på och salta vattnet eller göra en massa andra krusiduller innan. Man vet ju inte i förväg om äggen är svårskalade eller inte.

Inget att förlora - allt att vinna

GLUTAMAT
Jag har ju tjafsat om att jag tror jag reagerar på Glutamat. Jag är fortfarande inte säker på det där. Tidigare hade jag vardagsångest nästan varje dag (en av bieffekterna om man reagerar på Glutamat). Sen försvann det när jag började äta efter LCHF för ett och ett halv år sen. De få gångerna jag har haft det nu, så har jag tänkt efter vad jag har ätit och den enda gemensamma nämnaren jag kommer på är att jag har ätit mat som innehåller Glutamat. Men! Och det är ett stort MEN! Jag har ätit Glutamat ett par gånger UTAN att få ångest dagen efter också. Så den frågan är fortfarande öppen.

OMEGA 3

Jag äter nu dubbel av högsta dagsdos och tänker göra det i tre månader. Det är försöket värt, tycker jag. Allt för att må så bra som möjligt. Efter att ha läst kommentarerna under mitt inlägg om det, blev jag ännu mer taggad.

AMALGAMSANERING

Landstinget som skall svara på min ansökan (om ekonomisk stöd för amalgamsanering) har tagit pinsamt lång tid på sig. Jag har blivit lovad respons i mitten av augusti (nästa vecka) när damen som håller i det hela är tillbaks från semester. Ansökan skickades in i MARS månad och det efter en utredning som tog ett ÅR!


Det kan kanske verka som att jag är en hypokondriker, men faktum är att jag har olika symptom som är mätbara och andra som inte är det (till ex vardagsångest) och jag ger mig inte förrän jag har testat allt jag kan. Jag kommer ALDRIG att sätta mig ner och säga: "Jag mår dåligt och det är inget jag kan göra åt det". Då har jag förlorat och icke fan om jag accepterar det.

Var och en "är sin egen lyckes smed", och jag tänker smida min lycka så gott jag kan och jag kan smida hur länge och hur mycket som helst! 

PS! All ära till de som lever med smärtor varje dag och ändå kämpar på!

När pengarna (inte) räcker till

Jag har levt på minimalen. Ni vet när man måste spara in på varenda krona och trixa och fixa för att få allt att gå ihop. Lever man själv är det inte så svårt, men har man barn blir det strax lite värre. Då finns det vissa saker man "måste" ha. Till ex Internet och en dator.

Jag definierar ekonomi så här:

Dålig ekonomi
- du har inte lärt dig hushålla.
Usel ekonomi - du är så dålig på det att du hamnar hos Kronofogden.
Bra ekonomi - du kan köpa lite av varje utan att behöva vara rädd för att inte kunna betala räkningar.
Välordnad ekonomi - det spelar ingen roll hur lite pengar du har, du vet hur du skall göra.

Självklart kan de flesta hamna i en knipa, men i det stora och hela kan alla ha en välordnad ekonomi. Jag delar med mig lite av "tänket" som funkar om man måste spara in på det mesta för att få pengarna att räcka till:

Välja mellan segt Internet till 99:- per månad och ett bättre till 198:- månaden?
Välj den till 99:-. Det är 100:- per månad och det blir 1200:- per år. Det är 1200:- mer till annat.

Prenumerera på tidningar?
Uteslutet! Multiplicera månadskostnaden med tolv. Vad sparar du på ett år?

I matvaruaffären?
Skriv lista innan du går dit och köp INGET mer än vad som står på listan. Kolla priser! Om du handlar allt du skall och samtidigt har valt märken som gör att du sparar en tia per dag, blir det 70:- i veckan. Det är 280:- per månad och över 3000:- per år!

Val av mat?
Välj grönsaker som är för säsongen. Rotfrukter är överlag billigare än sallad. Låt dig inte luras av billigt kalopskött fullt med fett som du skär bort. Köp heller en billig oxstek där du använder allt kött. Samma sak med till ex karrékotletter. Om benen inte betyder något för dig, så köp benfritt. Det blir (som oftast) billigare kilopris för det du verkligen äter. Köp mycket när det är billigt och frys in portionsvis.

Toapapper och dylikt?
En bal med toapapper på rea är mycket i volym, men ack så lite på rullen. Det är antalet meter papper som betyder något för om du gör ett bra köp eller inte. Edet Maxi brukar (eller var i varje fall) mest prisvärt, rea eller inte rea. Och varför bära på en hel bal när fyra toarullar räcker lika länge?

Reapriser?
Jättebra! Utnyttja det! Men om det betyder att du får ta bilen längre sträcka tur/retur eller köper annat som du annars inte hade gjort, så är det kanske inget kap längre. Tänk efter före!

Frissan?
Går du dit varannan månad? Förläng tidsintervallerna med två veckor. Du sparar kostnaden för ett helt besök i loppet av året.


Har ni fler tips? Fyll gärna på i kommentarerna!

Jaha? Då så..

De som har hängt med ett tag vet att jag lider av lite olika åkommor (bortsett från att jag är knäpp). I dag fick jag veta att senaste blodproven för värdena på Thyroxinet i kroppen är okej (sköldkörteln). Dessutom är blodtryck och hjärt- och lungljud bra.Jag berättade för läkaren att när jag joggar långt (över 12 km) får jag konstiga problem med flåset. Jag kan rätt akut få andningsbesvär trots att jag ligger på låg fart med stabil andning. Efter att ha Googlat i en vecka innan jag gick dit så hade jag själv redan gissat vad det handlar om: Ansträngningsastma. Yes. Det är nog vad det är.

I morgon bitti skall jag springa 8 km och det blir ett bra (försiktigt) test med min nya medicin innan fredag när jag skall springa 15 km. Har jag tur hjälper Bricanyl, det har nämligen varit extremt jobbigt att genomföra mina långdistanser.

Jag har testat medicinen nu i eftermiddag (utan att jogga) och jag kände inte av den vanliga bieffekten med att få hjärtklappning och det var ju skönt. Och så kan man bli darrhänt, men det är jag ju redan. :D

Fel och brister

"Symptom vid brist på Omega 3 kan vara allt i från darrhänthet, nedsatt finmotorisk förmåga (fingrar/hand-, mun-, ögon- och/eller öronmotorik), koncentrationssvårigheter, trötthet, sömnsvårigheter, ADHD och/eller Autism (men oftast även förknippat med andra brister och gifter), depression, psykos oc/eller schizofreni samt värk i muskler och leder och andra inflammatoriska tillstånd - eftersom Omega 3 är inflammatoriskt hämmande!"Jag lär mig hela tiden. Jag skall testa att ta dubbel dos Omega 3 i en kortare period. Här finns en länk till inlägget jag hittade. Jag Googlade och det finns tydligen en hel del om det samma (orsakssammanhang mellan olika symptom och brist på Omega-3) på engelska, men det är inte min starka sida. Jag är bättre på att lägga ihop två och två. ;)

Jag är INTE sjuk

Jag har en tröttis-dag. Orkar inget. Så jag skall bara slappa. Inte har jag något att blogga om heller. Eller jo. EN krisbild vid bloggtorka finns:
Varför jag tog bilden kommer jag inte ens ihåg. Jag tror det var för att jag tänkte skryta med att jag själv har borrat upp den där dammsugarslanghållaren. Men nu spelar det liksom ingen roll för jag känner mig inte duktig oavsett. Bara slapp och trött. Men inte sjuk. NEJ! INTE SJUK! Det får jag inte vara! Det har jag inte råd med just nu.


Vilar lite till..

Vi zooooomar in..Jag skiter i att putsa fönstret i dag. ;D

Mina bästa vänner


Såååå skönt!
Man skall vara rädd om sina vänner.

I och med att jag skakar om händerna (Essentiell Tremor) kladdar jag på nagellacken. Sen låter jag den torka helt, gärna till dagen efter. Efter att ha duschat använder jag en handduk och torkar bort det som är utanför. Alternativt kan man fukta en handduk och gnida bort det. Funkar hur bra som helst.

Mornar mig


I går var dottern, hennes sambo och dotterns norska kusin på middag.
I dag vaknade jag pigg och alert med varje hårstrå på plats. (Yeah! Sure!)


Jag tror jag satsar på en vilodag inklusive fotbad. Det passar nog bra en regnig söndag.

God morgon! :D

Jag hittar inte..


Jag tänkte att ni säkert är jätteintresserade av att se bak i
mitt diskbänkskåp? Inte? Det var som fan!


Jag letar efter hur/vart jag stänger av vattnet. Jag vill byta min köksblandare. Jag skulle haft en man i huset. En sån som går efter "utfört arbete". ;D

Körrrv

I kväll kommer dottern med sambo och dotterns kusin (som är på besök från Norge). Dottern har länge önskat sig korvgryta till söndagsmiddag, men det har jag helt glömt bort. Men NU så!

Det är min egen specialare:

Vit (tjock) sås.
Släng i lagom med tärnad ekologisk falukorv.
Skiva en hel purjolök och släng i.
Skala massor med morötter och ha i.
Krydda med ekologisk buljong, salt, svartpeppar och muskotnöt.

Och till det kan man ha kokt potatis eller middagsris. (Något som jag låter bli att äta - LCHF ni vet).


Jaha, så ser min dag ut. Jag vet inte vart tiden har tagit vägen, men när jag tänker efter har jag varit på gymmet, haft mini-spa och handlat massor. Så det finns kanske en förklaring till att klockan snart är två. Korvgrytan skall jag snart göra, den blir godare ju längre den får stå och götta sig sen.

Trosdagen


Jag fick precis mejl från Janne. Han undrar om han skall komma på trosdagen eller fredagen nästa gång han hälsar på. Jag tycker helt klart att trosdagen låter mest kul. Eller hur?

Jag rörde till det

Jag gillar stark mat och jag gillar att experimentera. För en vecka sen gjorde jag en blandning med sojasås, riven pepparrot och småhackad röd chili (med fröna och det hela). Det smakar lite som den röran man får att doppa i när man äter sushi, även om det egentligen skall vara grön pepparrot (röran håller sig i evigheter i kylen). Jag har använt det att droppa över rå rödlök och det är riktigt mums!

I dag skulle jag göra en lättlagad middag till mig själv. Jag stekte en karrékotlett och en tomat. Problemet var att det inte var tillräckligt med fett på tallriken. Jag kom på idén att blanda creme fraiche med röran jag nämnde ovanför och la det på rödlöken. GÖTT!

Apropå föregående inlägg


Hahaha! Jag hade ingen aning, men det var ju kul. Jag har alltså inte "sniglat" mig fram två mil i morse, jag har "ollat" mig fram (med mus).

Det blir ungefär som den där: "Ni har hört om hon som var så kort i benen att hon gjorde musspår i snön?".

Jag sniglar mig fram
Jorå, jag kom mig runt i snigelfart. Och nu är det (som tur är) nedtrappning på träningen fram tills loppet i slutet av augusti. Nu har jag enbart två pass med LD kvar (LD=långdistans). Det är 15 km och 12 km. Alla rundor under milen kallar jag inte LD (inte just nu!) och en del såna finns det kvar.

Nere vid hamnen brukar det sitta ett gäng äldre herrar och snacka och dricka kaffe. De såg lite förvånade ut när jag först joggade förbi en gång och sen en dryg timme senare kom jag igen. Hoppas de förstod att det är jag som är knäpp och inte de som börjar bli senila.

God morgon! :D

Ååååh! Vad mysigt!


Strosar långsmed stranden.
Kollar in badgästerna och busade till det hela med att
springa iväg och hälsa på!

Åt andra hållet var det ingen som badade.
Och ingen var på väg ner i vattnet heller.
Gissa om jag myser? Jag har apporterat som en galning i vattnet.
Plumsat, dykt och simmat gång på gång.

Okej. Detta är kanske inte MIN mest fördelaktiga bild, men kolla
mattes tatuering på benet. Visst är den cool?

Jag fick ju en del godis på vägen, men matte och Svorskan fick
inte. Ergo blev de hungriga och behövde lite mat. De höll sig till
LCHF faktisk, - när det gällde själva maten. Men det slank
ner en öl eller två. (Tre om man skall tala sanning, men
jag lovade inte säga något).

Och här sitter jag och myser. Jag har promenerat, badat, apporterat,
lekt med en annan hund och sen har jag kissat väldigt mycket.

Till underbara Claudia (nämnt som "matte" ovanför)!
Jag vet du inte ser bilderna, att du inte kan se dem, men du skall veta att de är jättefina. Iza är en härlig hund, så mjuk och fin till sättet och bara alldeles, alldeles underbar.

Till ledarhunden Iza!
Om du någon gång vill rymma, så är du hjärtligt välkommen hem till mig. Jag lovar att ta dig med till havet jätteofta! Du är självklart välkommen även när matte hittar på bus som du inte kan vara med på. Du är precis en sådan hund som jag gillar. Mjuk och underbar till sättet och samtidigt MYCKET hund.

Tusen tack Claudia och Iza för en härlig eftermiddag!Och nu har jag ett problem. Jag skall liksom jogga 20 km i morgon bitti och jag vet inte om det var så klokt att dricka tre öl kvällen innan. Shit!
Apportering i havetAv någon anledning sparade jag Maddes favoritleksak när hon dog. Den har legat i skåpet i två år nu och äntligen har jag kommit på varför. Det är självklart för att jag i dag, just i dag skall träffa en annan dam som med all sannolikhet älskar att bada och att apportera och om jag inte misstar mig kombinerar hon gärna de två sakerna.

Och sen skall jag träffa den fina damens matte också. Mysigt!

Jag är nog rätt känslig

Jag har misstänkt ett bra tag att jag reagerar på Glutamat. Det finns många sätt att reagera på det och för min del handlar det om att jag känner ångest i kroppen.

Två dagar har jag vaknat med ångest och kom precis på att jag har ätit en färdig-sås och kollade innehållsförteckningen.
Den innehåller maltodextrin och maltodextrin kan innehålla Glutamat. Attan också! Såsen är nämligen skitgod! Så nu får jag testa mig fram. Jag låter bli några dagar och sen äter jag det igen.


God morgon! :D

En ljus-idé


Jag köpte två ljusstakar som egentligen var gråvita från början. Det passar inte
så bra i mitt vardagsrum som går mer i beige, gyllene och brunt. Så jag
"färgade" de . Jag glömde att fota innan, så ni ser enbart
det färdiga resultatet.

Fatet mellan ljusstakarna skall bort, jag har bara inte hittat vad jag vill ha där istället.
Det duger väl?Jag tog pulverkaffe och rörde ut med lite vatten och så "smorde" jag in ljusstakarna med det. Sen får jag väl dra över med lite matt lack - men det får bli "nästa år" eller nåt sånt.

Påverka rätt

I vardagen tänker vi oss inte för hur vi säger saker och vi är ofta inte så noga med vilka ord vi väljer att använda. Men det HAR betydelse och det är viktigt att vi inser det.

Att göra fördomsfulla ord och uttryck (eller rasistiska) till en del av vårt dagliga tal är ett sätt att på längre sikt påverka inställningen till det vi pratar om. Ungefär som med blondiner. Det är så inarbetat med "dum blondin" att det är det första man tänker när man ser en blondin - att hon antagligen är dum.

Om du önskar att inte bidra till rasistiska tankar, så tänk efter innan du använder ord och uttryck som är det, till ex "blatte" eller "nigger". Jag läste en artikel i dag som handlar om just detta, hur människan påverkas av ord och formuleringar.

Det finns ett uttryck: "Du blir vad du tänker" - och alla som har jobbat det minsta med att styra sina egna tankar vet hur sant det är. Låt bli att tänka så, låt bli att säga så, låt bli att omedvetet (efter att ha läst det här gör du det medvetet i så fall) sprida ett budskap du inte står för.

Du blir det du tänker, medan andra kan bli det du säger.

Här råder ingen jantelag inte


Svettig svorska.

Denna bilden skall jag printa ut i förstorad storlek och hänga upp på väggen på ålderdomshemmet och sen skall jag peka och säga: "Det var mig när jag var 50" och flina självbelåtet till alla (alla? ;D) som kommer på besök.

Och det med full rätt! Jag är attans stolt över mig själv.


God morgon! :D

Rump-korsett

Första idén till korsett kan spåras till 1500 f. Kr. Numera tänker vi väl mest på 1800-talets varianter när vi pratar om korsett.

Dagens tighta jeans är jag övertygad om att kommer att gå till historien som 2000-talets "korsett".De drar in och putar ut på "rätt" ställen, är obehagliga att ha på sig, men känns rätt sexiga ändå. Och så är det otroligt skönt när man väl tar de av sig. Det borde täcka alla kriterier för en korsett. Eller hur?

Fega och fördomsfulla

Några muslimer kände sig utsatta och rädda när bomben precis hade detonerat i Oslo. Norrmän sprang efter de på gatan och skrek "Jävla terrorister!", varav en indier efter ett tag stannade, vände sig om och sa: "Jag är ingen terrorist och jag är faktisk lika rädd som ni!".

Gissa om min förvåning när jag berättade detta för några och de började skratta! Jag blev så ledsen, fattar de inte hur oskyldiga människor blir utsatta utan anledning?

Vad ÄR detta egentligen? Dömer man alla muslimer därför att några få är terrorister? Om det dyker upp tio norrmän till som är som Breivik, är det mig alla kommer att springa efter och skrika glåpord till då?

Jag tror denna sorts beteende bottnar i rädsla för det okända. Människor dömer ut alla inom samma kategori därför att det finns en liten andel rötägg och så har de inte satt sig in i vad merparten av dessa människor står för. Fegt är det, det är fegt att backa och bara dra slutsatser utan att ens försöka sätta sig in i vad det handlar om.

För några år sen blev jag nyfiken på hur Hitler kunde komma till makten och hur han kunde behålla den. Jag läste på en del om hur det var i Tyskland på slutet av trettio-talet. Judarna ansågs ta jobb och pengar från "den vanliga tysken". Judarna hade en annan kultur och en annan tro. "Jude-jävel" var lika vanligt där då som "blatte-jävel" etc är här nu. Hatet mot judarna var så starkt när Hitler kom till makten att många tyskrar inte förstod vart det barkade hän förrän det var för sent.

Så är det när man slutar se människan och heller väljer att döma ett helt folk.

Lurad på konfekten

För första gången i mitt liv dejtade jag två stycken samtidigt. Den ena kände jag lite sen innan, den andra var en ny jag hade träffat. Det gick bara en vecka eller två, sen tänkte jag: "Detta är inte moralisk okej, jag får faktisk bestämma mig!". Så jag bestämde mig för "den nya" och skulle träffa han jag kände lite sen innan för att säga hur det låg till. Just den eftermiddagen skulle han jobba på båtklubben, så jag tog med mig mina fyra hundar för att gå dit. Det var rätt långt att gå och halvvägs kom en jag känner körande och frågade om jag ville åka med. Hundarna sprang lösa, men jag tänkte: "De hittar nog om jag bara kallar på de ut genom bilfönstret och så kan de springa efter".

Så där hang jag ut av bilfönstret och skrek som en galning. Hundarna sprang och sprang och sprang. När jag äntligen kom fram till båtklubbhuset så visste jag inte längre vart hundarna var, om de skulle komma eller om de hade tappat spåret. Det spelar egentligen mindre roll, för drömmen slutade där.

Jag skall inte klaga, jag brukar aldrig komma ihåg mina drömmar, så bara det är stort. Men alltså.., jag kunde faktisk tänkt mig att komma lite längre i dejtandet med han som jag hade bestämt mig för. Jag känner mig lite lurad på konfekten faktisk.


Det är liiiite dimmigt ute.


God morgon! :D

RSS 2.0