Jag känner mig bortskämd

Jag fick ett brev förra veckan, ett mycket trevligt sådant och inte nog med det! Det innehöll en gåva till mig!Det är svårt att visa på bild, men oavsett - de är jättefina, de är beige i olika nyanser och med lite guld mellan. Något som är extra roligt är att Fru Gårman berättade hur hon fick tag i pärlorna och de stora pärlorna har hon hittat på loppis och de platta har hon köpt av en stenslipare i Tallin.

Jag avundas så alla som känner för att pyssla och har förmågan att göra vackra saker!

Tusen tack, Fru Gårman! Något jag också gillar är att det är tyngd i armbanden, jag gillar att känna av att jag har smycken på mig.


Vardagshumor

Jag skickade ett mail till bovärden om lite saker jag ville ha åtgärdat. Så här såg svaret ut:


Hej Svorskan

Lite svar på dina frågor =)

1. Det saknas en stång till balkongen (en sån man kan hänga kläder för vädring på).
Svar: Sätter upp en så fort jag får hem en.

2. Mitt namn är felbokstaverat på dörren och där nere i trapphuset.
Svar: Inte nu längre. =)

3. Dörren från matrummet och in till vardagsrummet går att stänga, men man måste trycka till så
att det knäpper rätt högt. Har jag övernattningsgäster som sover där och som vill på toan på natten,
så vaknar alla. Går det att göra något åt?
Svar: Kan dom gå via köket ?

4. Vid 4-5 varje morgon vaknar jag av tidningsbudet. Entrédörren där nere slår/låter väldigt högt
när det är alldeles tyst annars. Går det att göra något åt? (Alternativt får jag be grannarna hålla
mer väsen. Haha.)
Svar: Har pratat med dom andra i huset ock dom lovar att bättra sig med att ha låååååånga fester
till 5-6 på morgonen. =)

Ännu vänligare hälsningar Bovärden.


Jag skickade mitt mail i går och i dag var allt åtgärdat!

Som mor, så dotter (eller tvärt om)


Guri malla

I föregående inlägg var det endast ordet "snikkardoktor" som var svorskt. Allt det andra är sant faktisk.

Snart söndagsmiddag med dottern. Vi skall äta "kjøttkaker i brun saus med poteter och tyttebærsyltetøy" och det är väldigt norskt, inte svorskt.

Svorska ordboken - del 3

Jag har ju helt glömt bort "Svorska ordboken"! Här kommer några ord som jag hade senast och som jag inte har avslöjat rätt eller fel på och sen har jag lagt till några nya. Vad är rätt och vad är fel?

Skallerorm  —  Klapperslange
Hjärnkirurg  —  Snikkardoktor
Marulk  —  Breiflabb
TV  —  Fjernsyn
Snabel-a (@)  —  Alfakrøll
Roligt  —  Gøy
Företag  —  Bedrift
Oj då - Guri malla

För de som inte har varit med innan så är det svenska ord översatt till norska eller eventuellt svorska. De svorska är de som är fel. Precis som att man inte säger guleböj (banan) eller pansertax (krokodil) i Norge, det är svorskt.

Före- och efterbilder


Så här såg det ut vid tv-bänken för en timme eller två sen och
paketet stod i hallen.
Ta-daaaa! Krulli var först och först med rätt svar också. En hylla
var det.
En växt hade gjort sig bra i hyllan, tror jag. Och lite foton.


Jag har att göra, men det är roligt.

Ni kan väl gissa så länge?


Ett paket längre än ingångsdörren och tyngre än vad jag trodde.

Hur fick jag hem detta? Hemtransport? En god vän körde hem det till mig? Nehej du. Jag cyklade till postutlämningen som ligger typ 1,5 km bort och hämtade det. Jag trillade cykeln hem av någon konstig anledning.

Nu skall jag ta en liten kaffe-paus och sen återkommer jag med vad som är i paketet. (Jag har sett Kissie skriva så och gör Kissie det, så gör jag det också. Mohaha!) Ett litet tips, det är från Ellos.

PS! Jag kollar både Kissies, Kenzas och Blondinbellas blogg ibland. Det är rätt kul faktisk. Kissie är inte alls så värsting som man vill ha det till, hon är bara "ung och dum", tycker jag. Kenza skall jag nog sluta kolla på, hon är bara för vacker och Blondinbella är lite långtråkig.

Nu blir pengar dyra

Pappret i svenska sedlar tillverkas av råbomull och bomullspriset är på väg upp.

Den enda mannen i mitt liv


Matrumstolarna kom i eftermiddag. I did it all by myself!
Sett från vardagsrummet ser matrummet ut så här.
Sett från köket ser det ut så här. Mitt foto av roddbåten är på plats.
De här föll jag för i går och köpte i dag. Jag har än så länge satt en
växt i den ena och ljus i den andra.
Fönsterbrädan. De två värmeljus-hållarna är i samma serie som de
som står på golvet på förra bilden. Blev dyrt det där. :D
Lamporna på väggen har jag bara spikat upp så länge. Jag väntar på den enda mannen i mitt liv. Han har lovat att borra i väggarna för mig. Han kommer nästa vecka. Janne alltså. Det är han som är den ENDA mannen i mitt liv. Lite konstigt faktisk, för jag har alltid haft och tyckt om att ha manliga vänner, men just nu är det skralt med det.

Men kul skall det bli att få besök igen! Vi har planerat allt från förbjuden mat och fest till att gå på gymmet tillsammans.

PS! Kanske jag målar bordet shabby chic sen. Skall jag det? Eller helvitt?

En hemlis - kort och gott


Jag tänker berätta en hemlis. Något jag gjorde för en del år sen. Jag sprutade in Botox för att slippa den där arga rynkan mellan ögonen. På bilderna ovanför har jag använt retuschering för att visa skillnaden. Det var nämligen så att så fort jag hade sprutat in Botox så ångrade jag mig. Jag fattade inte hur jag kunde vara så dum att spruta in gift i kroppen när det inte var ett måste. Dessutom håller det i sig bara ett halvår, what`s the point liksom. Men rynkan irriterar mig. Många tror att jag är arg eller irriterad när jag inte är det, men jag får väl försöka komma ihåg att ständigt ha ett leende som uppväger den.


Jag har snaggat mig igen. (Med höjda ögonbryn syns inte rynkan, jag får kanske gå så alltid. :D)

Vad tycker ni om skönhetsingrepp? Själv tycker jag att alla får göra som de vill och jag kanske hittar på något nån gång, men just Botox gillar jag inte.

Slut

Helt slut. Ikea-slut. Återkommer. Nån gång. Puh! I morgon är det frissan och några STORA paket att hämta på posten. På torsdagen kommer det jag har beställt på hemtransport från Ikea och sen är det helg.

Men jag skall inte klaga, om jag inte hade några pengar hade inget av ovanstående varit aktuellt. (Positivt tänkande :D).

Babbel


Nu har de fått in "mina" matrumstolar på Ikea på Väla, så i morgon får jag nog ta mig dit. Jag tänker beställa hemtransport denna gången. Jag tänker inte gå på bussen överlastad igen. Det var en pärs. Nu menar jag inte att jag skulle ta med mig stolarna på bussen (bussarna), men jag behöver lite mer grejer. Ni vet, några ljus, en spegel, en ångkokinsats och sånt. Lite smått och gott, helt enkelt (som blir en jättehög innan jag når kassan!).

I övrigt har jag inget att komma med. Detta var egentligen inget att komma med det heller, men jag kände mig pressad att lägga ut en inlägg. Inte från er, men från mig själv. Det kan inte vara friskt att känna så. Jag kanske borde gå i terapi. Ja ja, jag vet, jag borde se till att få lite terapi oavsett, men jag gillar att inte vara normal. Det är onormalt att vara normal. Så är det. Det har jag bestämt.

I did it again


Hahaha! SÅ kul! Jag gjorde detta på "beställning"!

Jag synade kudden

Vanligen brukar jag ligga på magen för att kunna somna, men det har ändrat sig, konstigt nog. Nu somnar jag i sidoläge och min nacke mår så mycket bättre. Förr kunde jag vakna och tycka att min "normala" kudde var varm och fick vända på den innan jag somnade om. Det sker inte numera.


"Ikea 365+ mjuk" är benämningen på kudden.


När jag bloggade om den här om dagen så skrev Britt att hon skulle leta upp sin, men visste inte riktigt vart den låg. Jag fick känslan av vart den var (jag har ingen aning om hur det ser ut hemma hos henne, har aldrig varit där) och skrev vad jag trodde:
Själv tycker jag det är jätteroligt, medan dottern tycker det är obehagligt med såna här saker. Tycker ni det är konstigt? Det är nämligen inte första gången, jag är rätt bra på att hitta saker. Konsten är att följa den allra första intuitionen och inte låta förnuft eller logik spela in. Så fort någon ber mig blir det oftast fel för då går det prestige i det, men om jag spontant känner av det, så brukar jag ha rätt.

Oavsett är det roligt att få bekräftelse. Först Janne för ett tag sen och nu Britt. Kul!


God söndag morgon, allihopa!

Jag vill bli lite mer ostädat

Underbart väder är det här. Hög luft, strålande sol och det blåser inte så mycket som det brukar göra nu om dagarna.

Jag skall tvätta sen, men i övrigt skall jag bara njuta av livet. Kanske städa badrummet också? Det är väl att njuta? Icke? Jo, om man känner för att göra det är det att njuta. Det tycker jag.

Jag har ett mål framöver och det är att inte städa lika ofta, men det är lite svårt just nu. Som nyinflyttad håller jag på rätt mycket med att hänga upp grejer på väggarna och pyssla hit och dit med olika saker. Det blir dammigt. Och så är det så mysigt att göra fint. Jag trivs så bra. Detta är det bästa jag har gjort på väldigt länge.

Ha mys ni med!

Egoina, lite tacksamhet vore på sin platsMohaha!

Fortfarande fredag. Jag har tagit ett bad och lackat tånaglarna. Funderade på att skrubba badrummet, men det finns vissa gränser. (Janne, den är mörk röd. Nagellacken alltså.)

Så coolt!

Hahaha! Jag som trodde att "alla" läser dotterns blogg, men så visar det sig att så inte är fallet. Dottern är inte med i Big Brother, men hon och några andra blev bjudna att vara där ett dygn. Det heter sig att de ville testa ut hur huset fungerar innan de kör igång på allvar, men själv tror jag mer på varianten PR-trick. Oavsett var det säkert roligt att se hur det är. Jag har inte haft möjlighet att prata med dottern än.Bevis!


Något annat som är coolt (bortsett från att inte alla "mina" läsare läser dotterns blogg) är att jag har jobbat i verkstan på jobbet i går och i dag. Jag har fått en blodfylld blåsa på tummen. Nu tänkte jag videofilma i närbild medan jag tar hål på den, men så kom jag på att det kanske är lite fjortis. Jag vill ju inte avslöja att jag är lite fjortis, menar jag. Eller kanske.. Den är fortfarande där.

Fredag folkens! Visst är det skönt?

Sista utvägen

De hade en timme i Big Brother-huset som de fick ringa eller använda datorn.

Svorskan:
<svarar i telefon> Hei, jenta mi!
Svorskans dotter: Hej. Det är ingen som svarar i telefon ju!
Svorskan: Jaha, så du hade inte tänkt ringa mig?
Svorskans dotter: Du får inte känna dig som något andrahandsval eller nåt sånt?

Nej, säkert. Hahaha. Ungar! Men det var mysigt ändå.

PS! Jag börjar nog bli gammal. Det mest intressanta jag hittar på tv ikväll är Antikrundan. ;D

(Rubriktorka)

Nu har jag städat och tänt doftlampan med vaxet som också doftar nystädat. Dubbelt upp med andra ord.

Dottern är i Big Brother-huset fram tills i morgon bitti och de filmar. Håll tummarna för att hon uppför sig! Inte för att jag tror något annat, men.. Jag är väldigt glad för att det inte är mig, även om det enbart är ett dygn.

Stor i truten

God morgon, jenta mi! God morgon, gott folk!

Hon växer aldrig ur den

Nu har jag varit hos dottern och hjälpt henne att bokföra månad numero ett, nummer ett för året och nummer ett för hennes nystartade företag. Det gick som förväntat, det gick bra. Dessutom är det ett bra sätt att stjäla lite extra tid med henne. Jag kanske rent av gör det hela lite mer komplicerat än vad det behöver vara bara för att?


Hon har en sån där sparkdräkt för "vuxna". Det tog sin tid
att komma åt när hon ville innanför för att klia sig.

Rediga jag fortsätter utreda att jag inreder


Vid vallgraven i Landskrona.
Vid Strandpaviljongen i Landskrona.


Detta är mina två favoritfoton som jag har tagit alldeles själv. Nu har jag beställt förstoringar som skall ramas in och hängas upp i matrummet. Skärpan är nog inte perfekt för ändamålet, men jag tycker det är roligt att ha något på väggarna som jag har gjort själv också.

Jag älskar... mig

Jag hör till dem som inte gillar dagar som i dag. Inte för att det är fel att bli påmind om att visa varann kärlek och omtanke, men för att det markerar hur ensam man verkligen är om man är ensam ELLER enslig.

Jag har till exempel firat två julaftnar själv. Jag är inte särskilt sentimental av mig och bestämde mig för att äta en god biff med tillbehör och titta på tv. Rättare sagt, det bestämde jag den FÖRSTA julafton jag var själv. Gång nummer två var jag vis av tidigare erfarenhet och valde en god bok istället. Ensamma på julafton som är så dumma att de slår på tv´n får se massor med traditioner och sorgliga och sentimentala familjefilmer. Perfekt (or not!) när man behöver uppmuntran eller distraktion som mest!

Ibland skapar samhället runt om känslan av att jag är ensam, det blir som ett grupptryck. JAG känner mig inte ensam, inte just nu och när jag skall känna det vill jag att känslan skall komma inifrån mig själv.
Mina nya lila kaffemuggar från Indiska. De rymmer en halv kanna. :D

Trots min aversion mot såna dagar, så önskar jag alla en underbar Alla-hjärtans-dag! Jag önskar er alla underbara dagar, varenda dag, hela året, vartenda år, oavsett vilken dag det är.

Kärlek till folket! :D

Nu stupar Svorskan

Så! Nu är jag nästan pank efter andra dagen på Ikea. Hade det varit förr i världen när man använde kontanter hade plånboken varit sladdrig nu.

Ett litet tips: Gå på Ikea en söndag kväll mellan klockan 18 och klockan 20. I varje fall på Väla utanför Helsingborg var det knappt en människa. Perfekt!

Nu stupar jag till sängs.
God natt!

Upptagen av och i mitt hem


Kommer ni ihåg mina svan-bilder?Nu har de fått ram och plats. Hallen skall målas
och tapetseras, men jag har hängt upp den så länge.

Bild 1 och bild 2 skall kanske byta plats? We´ll see.Och så Madde förstås, som Gun har tecknat.
(Den är svart/vit, det blev lite fel på fotot bara)
.
Jag länkar till Guns konstnärliga blogg också,
detta är ju ett utmärkt tillfälle till det. HÄR!Madde hänger i hallen mellan badrummet och
sovrummet. (Inte Madde, men teckningen. ;D)Det bidde inget Ikea i dag, tror jag. Så länge det finns liv finns det hopp, men det handlar om problem med bilen. Vilken tur jag inte har bil! :D

Solen och jag


Underbart, eller hur? Hög frisk luft och solen börjar också vakna.
Soluppgången kan man se åt andra hållet. Inte kan man sova
bort den?

I går köpte jag en ny kudde på Ikea, en sån som liknar lite på Tempurkudde. Det känns som att
den är toppen för nacken, men morgonfrillan blir ju inget att hänga i granen precis. Jag
får använda den gamla kudden när jag skall göra morgon-inlägg.

God morgon, gott folk!

Petimeter


Sånt här kan ju förstöra till och med skidskytte!

Ser ni vad som är fel? Och så här har jag haft det i två veckor utan att se det! ;D

Jag skulle bara kika lite..Badrummen i området här jag bor är inte det helt stora, men om
jag inte har helt fel så kommer de att renoveras inom ett par
års tid.
Några korgar på hyllan blev väl bra?
Jag köpte dessa för att göra isbitar i (de där långa borde bli roliga).
Är det någon som vet om man kan köra de i diskmaskinen? De
är lite gummiaktiga, så jag är tveksam.


Min mening var att sticka till Väla köpcentrum och Ikea för att kolla läget innan i morgon när dottern med kommande sambo skall köra mig (behöver bil till bland annat matrumsstolar). För att komma till Väla får jag ta två bussar med byte i Helsingborg. Jag skulle alltså bara titta lite..

Jag förstår inte detta? Hmm.. Där stod jag utanför Ikea och undrade vad f.. jag håller på med. Men gjort är gjort och jag bogserade allt på bussen som var fylld med massor av människor som antingen glodde som om jag inte var riktigt klok eller så tittade de åt ett annat håll för att de nog tyckte synd om mig. Detta trots att jag inte hade öppnat käften, så de visste inte ens att jag var svorska! Sen kom det på en idiot med barnvagn, men jag tyckte mig ha rätten på min sida när jag satt på handikapp-platsen. Men vi klarade av att trycka ihop oss ändå.


Det ser kaotisk ut, jag vet. Det mesta är praktiska grejer. Det är ju

trots allt imorgon jag skall handla!


Med ålderns rätt


Flera påpekade under föregående inlägg att matstolar med klädsel som täcker stolbenen förtar lite av det luftiga intrycket. Det är helt klart en poäng och antagligen blir det fyra utav den här typen av stol istället. Färgen är konstig på bilden, men stolen är vit med sandfärgad klädsel.

Och till alla ni som tänker praktisk vad gäller mitt val av vit, långhårig matta under matrumsbordet: Precis så har jag också alltid tänkt och ÄNTLIGEN följer jag mitt hjärta istället för mitt förnuft. Nu har jag inga små barn och ingen hund.

Nu (med åldern inne) skall jag göra allt det jag inte har gjort innan och det betyder bland annat att jag har köpt världens med opraktiska, vita matta. Yes!

Om "tid är pengar", har jag inte mycket tid kvar

Ikea i all ära, men när jag såg mattan jag vill ha till halva priset i en annan affär så slog jag till. Halva priset där blev samma pris som på Ikea, samtidigt är mattan dubbelt så tjock och dubbelt så mjuk.


Här kan man gräva ner fötterna medan man äter.

Bordet behåller jag, det är stadigt och har en stor praktisk iläggsskiva.
Men jag letar nya matrumstolar. Jag tror jag skall ha nåt sånt här:


Jag har lite problem med att hitta rätt färg på tyget. Jag vill ha dem i
lite mörk beige, mer åt det gula hållet än det gråa (mattan är lite
åt det gula hållet).


På väggarna funderar jag på två plafonder eller två såna här med
något dekorativt mellan.

Ni får VÄLDIGT gärna säga vad ni tycker. Komma med idéer eller
rata mina. Har ni länkar till någon bra hemsida tar jag gärna emot
det med tack.

Rummet används även som ett övernattningsrum när jag har gäster, så jag vill att det skall vara ljust och rymligt.

Det stormar kring Svorskan


Det finns visst risk för flygande takpannor i Landskrona på
morgonen, så jag står över min morgonpromenad. (Tänk
vilket dumt sett att dö: "Hon fick en takpanna
i huvudet"?
)

God morgon!

Man blir vad man tänker, ergo blir jag glad

Jag känner mig så frustrerad över sånt som jag inte kan påverka. Sånt som jag bara måste acceptera därför att det inte ligger i min makt att göra något åt det. "Högre makter" kan man inte styra utan att riskera sitt eget goda namn och rykte.


Bild av Krulli när hon hälsade på mig över nyår.

Jaja.. Istället för att sura, så omriktar jag dagens negativa energi till något positivt och planerar en tur till Göteborg för att hälsa på Krulli och Janne. Det kan inte annat än bli bra!

Yes!Yes!Yes!

Jag hjärtar..


Det här hjärtat hittade jag i dag. Det är i plåt och så är det
magnethjärtan i träd som man använder för att fästa upp
en bild, ett kort eller något annat.


Jag vet inte om jag skall ha den i vardagsrummet eller i hallen, men den kan få hänga där så länge. Den skall fungera som en lite annorlunda "anslagstavla" som jag ibland uppdaterar med mina favoriter bland foton, kort och andra minnen.

Jag tycker det är svårt att hitta saker att hänga på väggarna som jag gillar och som inte kostar tusentals kronor. Ikea i all ära, men jag är lite trött på tavlor därifrån för man riskerar att se samma tavla i väntrummet hos läkaren. Inte så kul.

Men oavsett skall jag till Ikea inom en vecka eller två och kanske det blir en tavla därifrån ändå eller så kanske jag gör en tavla..

Hemmamys


Dottern tog en (oplanerad) bild.David och dottern var på söndagsmiddag och här låtsas dottern
att hon INTE poserar när jag fotar. Den fisken är lite väl stor för
att jag skall tro på det.Hoppas ni också har haft en underbar söndag!

Inga snabbisar i dagHar ni tänkt på att "breakfast" kan delas upp i två ord till "break fast"? Då är det ingen mysig frukost längre. Ibland kan man para udda saker för att få ett bra resultat, för "breakfast" är bra, tycker jag. Dotterns pappa och jag är också udda. Det blev ett bra resultat det med.

Nu kaffe, frukost (break-slow) och sen mini-spa.

God morgon!

Uppblåsbara Barbara


Jag tog en shoppingrunda till. Denna gång i Landskrona på ÖB,
Jysk och Coop. Som ni ser så håller jag ord, det blir grönt i
köksfönstret. På "Granit" i Hbg köpte jag svarta pinnar
som jag skall skriva med vit penna på vad som är i
respektive krukor.

Jo då, på Jysk hade de precis vad jag har funderat på att köpa.
Uppblåsbar gästsäng. Jag hade kanske inte tänkt köpa de just
i dag, men med rabatt, så tjänade jag ihop en hundring.


Då så Janne. Nu får du skynda dig hit och visa mig hur man gör med gästsängarna. De skall visst nog blåsas upp en gång extra innan man använder dem första gången. Krulli och Gun får gärna komma och hjälpa mig också, men varför jag nämner Janne är för att jag vet han har erfarenhet av uppblåsbara saker. ;D

Örter i plåt och det var bättre förr

Jag har varit i Helsingborg och spanat i inredningsbutiker. Jag var jätteduktig, jag gick inte in i en enda klädaffär! Men jag undrar vart vi är på väg. Jag valde medvetet att ta en runda i gågatan/gatorna för att kolla in marknaden innan jag tar mig till Väla köpcentra och Ikea, men till exempel Indiska finns inte i Helsingborg centrum längre! Det var faktisk inte många inredningsbutiker som fanns och enbart på Väla finns det minst dubbelt så många. Men men..


Här har vi mitt köksfönster. Det finns plats för lite av varje på
fönsterbrädan där
.Jag köpte fyra såna här att kunna ha växter (eller vad man nu
vill) i, i plåt.Jag har gjort så här så länge, men min tanke är att plantera
gräslök, basilika, persilja och andra örter i de.

Tror ni att städernas centrum kommer att försvinna mer och mer? Det känns så. Det verkar vara större köpcentra som gäller numera. Jag tycker det är lite trist. Det är mysigt att gå i stan och jag tror aldrig köpcentra kommer att få så många konstiga och annorlunda affärer som man kan hitta i bakgator eller inklämd mellan HM och någon annan stor kedja. För att inte tala om hur mysigt det är att fika på en uteservering på våren och sommaren. Det kan inget köpcentra konkurrera mot.

Okej, kalla mig tant om ni vill, men det var bättre förr! Eller vissa saker i varje fall. Till exempel Helsingborg centrum.

Jag har en käpphäst

Jag har hakat upp mig på tre ord: älskogssjuk, fyllokinon och käpphäst.

"Käpphästen" har anor från medeltiden. Det är en leksak bestående av en käpp och med ett hästhuvud längst upp. Den har tyglar längst upp till grimman. Man kan också använda "att ha en käpphäst" som ett talsätt. Då syftar man på ett speciellt ämne man är upptagen av. Till ex att haka upp sig på ord.


Jag hade ingen bild på min käpphäst,
så det fick bli en annan bild.. ;D

"Älskogssjuk" finns inte när jag wickar och Google översätter det till "lovemaking ill" på engelska. Själv tycker jag att den sjukan borde vara legitim för frånvaro på jobbet. "Fyllokinon" har inget med fyllo att göra, men är ett K-vitamin som vi behöver för levring av blodet.

Kunskap är makt, sägs det.

Helt åt skogen

Jag ringde till Folktandvården, men vet ni vad? Om man inte är patient hos Folktandvården så får man inte tid där. "Patient" betyder för dem att man får kallelse typ en gång om året och att man följer deras riktlinjer, till ex att gå till tandhygienist.

Jag blev helt ställd. De ville alltså inte ge mig ett intyg. Ni som har hängt med ett bra tag vet att jag håller på att få sammanställt en ansökan om ekonomisk stöd för att amalgam-sanera min mun. Sista anhalten var att hälsa på hos tandläkaren för att få ett utlåtande om min tandhälsa och ett kostnadsöverslag.

Det var självklart inget problem att hitta annan tandläkare som kunde göra samma sak, men jag trodde faktisk att Folktandvården var till för folket. I dag kan jag välja hur jag vill göra, men för några år sen var min ekonomi så svag att jag inte hade kunnat vara patient där oavsett om jag ville eller ej. Ett sådant upplägg hade ruinerat mig.

Så! Åt skogen med Folktandvården!


Inte min mun, men det kunde ha varit det.

Nu har jag äntligen fått mitt intyg. Nära 30.000:- kostar det att sanera. Håll nu tummarna att Landstinget ser ett samband mellan mina olika åkommor, sjukdomar och besvär och en amalgamförgiftning. Det är mitt sista hopp att (möjligen) kunna bli helt återställd. Jag VILL arbeta full tid, men jag behöver hjälp för att försöka den sista utvägen för att bli (tillräckligt) frisk. Bidraget jag ber om blir en droppe i havet om man jämför med vad jag kan betala i skatt de närmsta 15 åren om jag kan jobba 100% igen.

Det är säkert Jannes fel
Direkt in till höger i mitt vardagsrum har vi tv´n. Rent allmänt saknas
det tavlor etc på mina väggar, men i övrigt är det rätt nära klart.
Om vi fortsätter lite mot vänster efter tv´n så ser vi balkongdörren.
Hur jag skall göra med (eventuella) gardiner vet jag inte än.
Datorn är på rätt ställe. I morgon kväll har jag avsatt lite tid. ;)Om jag fortsätter ännu mer åt vänster (vi började ju till höger!) finns
det här mysiga fönstret.
..och vid det mysiga fönstret finns en liten myshörna.Sett från hallen ser det ut så här.

I dag har jag tvättat. Den tvättstugan är klinisk ren. Det är inte klokt, men väldigt trevligt. Sen finns det EN upptagen tvätt-tid på kvällen de närmsta två veckorna. Jag undrar när jag skall komma på vad som är fel med att flytta hit. Det känns för bra för att vara sant.

En sak kanske, men det har med annat att göra. Jag städade nu i eftermiddag/kväll och det var väldigt skitigt, trots att jag städade för en vecka sen. Men det är kanske Janne som har skitigt ner? Tror ni inte det? Att det är Janne? För det kan ju inte ha med saken att göra att jag har hållit på och hängt upp lite saker och strukit gardiner och sånt? Nej, det är nog Janne. Män är lite skitiga så där..

Väldigt barnligt


Egentligen hade jag tänkt ta fina foton av min
lägenhet och lägga ut på bloggen i eftermiddag.
Men jag sket i det och tog ett varmt bad istället.Man måste ju busa till det lite ibland.


Medan jag låg i badkaret kom jag på något riktigt klokt om det att vara vuxen. Problemet är att formuleringen är puts väck, men jag provar mig på det ändå:

Den dagen jag säger jag är vuxen har jag slutat utvecklas. Jag är klokare än när jag var ung och jag tar mitt ansvar. Jag är barnlig, men inte barnslig. Men vuxen? När är man det? Jag är mogen och kanske till och med övermogen, men så länge jag fortsätter ta till mig kunskap är jag inte "färdig" eller "klar" och det är man väl om man är vuxen? (Det lät mycket bättre i badkaret).

Puh! Det blev varmt med ett bad. Nu måste jag nog vila lite på soffan. I morgon skall jag testa tvättstugan för första gången. Jag har tjuvkikat. Det är nya maskiner, två stora tvättmaskiner, en jättetorktumlare och ett torkskåp. Klinker och kakel och inte en spindel så långt ögat kunde se (utan glasögon).

Hoppsan! Soffan va det ju! Puss på rumpan!

Snabbservice

Jag mailade bovärden och meddelade lite fel, så som att det läckte lite under handfatet i badrummet och att ett element verkade vara fel inställd. Sex punkter hade jag. En kvart senare ringer det på dörren, det var bovärden. Jag blev lite ställd och undrade om han hade läst mitt mail. Jo då, och han fixade allt på en gång. Inte dåligt, inte alls dåligt. Det är också är del av orsaken till att jag vill bo just här.

Jag stryker gardiner och såna grejer. Kanske jag delar med mig i morgon eller nåt. Än så länge använder jag flytten som en ursäkt till att ha en lite låg profil i blogg-världen.Men jag återkommer vare sig ni vill eller ej.

RSS 2.0