Lättlagad LCHF-mat


Middagsris a la LCHF:
Riv rå blomkål och stek tillsammans med mycket smör ett par minuter.
Själv blandar jag gärna i salt, peppar, stekt svamp, lök och sockerärtor.
Hamburgare a la LCHF:
Blandfärs, ägg, kapris, finhackad lök, salt och peppar steks som rejäla biffar.
Serveras med Hot Taco Sauce, tomat, gurka och rödlök (och ev.Dijonsenap).
Ha stora salladsblad som fungerar som "bröd". Ät med händerna!
(För att öka fettmängden är det inte fel med fet, smält ost ovanpå.)
Korvgryta a la LCHF:
Krossade tomater, chorizo (eller annan valfri korv), purjolök, sambal
olek, lite buljong, salt, peppar, vitlök och finhackad färsk röd chili. Koka
upp och ät! (På bilden har jag även haft i vispgrädde och en klatt smör.
Dessutom hade jag i sallad. Jag skar upp och la i precis innan servering.
Då blir den lite varm, men har kvar sin knaprighet).

Nu har min underbara vän åkt hem

Jag följde Janne till bilen. Den har ju stått där ett tag så han startade bilen och skrapade is. Sen stod vi och pratade lite så bilen skulle hinna bli varm.

Svorskan:
Blabla blabla..
Janne: Bla blabla bla.. <samtidigt känner han efter i innerfickan>.
Svorskan: ??
Janne: Jag har dörrnycklarna hem.. <samtidigt letar han vidare i andra fickor>.
Svorskan: ??
Janne: Hahaha! <slutade leta i sina fickor> Jag borde inte säga detta, men jag letade efter bilnycklarna.

Janne har hittat sitt drömhus


Perfekt färg för Janne.

Vi är nyss hemkomna från promenad. Det var strålande sol och vindstilla. Vi gick 5,78 km och var ute i 57,29 minuter. Genomsnittshastigheten vi höll var 6,03 km per timme.

Önskas ytterligare och/eller mer detaljerad information, vänligen ring: 007-5X6 3X 18.

Upp och hoppa!Vi har sovit jättegott! Nu kaffe, sen promenix.

Ha en underbar söndag, gott folk!

Kung Janne och jag har kungligt roligt


Janne bara älskar mina blommiga kaffekoppar. ;D

Schpriten börjar schina

Janne (från schöket): Jag har beslutchsångest!
Svorchkan på toan: Vaddårå?
Janne (från schöket): Antingen får vi ta två SCHTARKA Gin & Tonic nu eller så blir det två väldigt schvaga sen.
Svorchkan på toan: Vi schör på alternativ ett!

Schkål!

Dålig insikt


Vill man va anonym får man ju får attan täcka till sig!Sen gick Janne ut på balkongen för att kolla utsikten och då passade
jag på att kolla vilken insikt jag har..

Ett gästinlägg av en lite förvånad Janne:

Ska man bli rädd?

Jag har alltid tyckt att det varit nåt konstigt med vår Svorska. I morse till exempel så skickade vi meddelanden mellan varandra på Facebook där hon i ett av dom nämner att hon inte kan hitta en svart väska plus sin träningsbag. Jag svarar då att samma sak hände mig bara för nån dag sen. Jag kunde nämligen inte hitta min laddare till den elektriska tandborsten. Jag hade fortfarande inte hittat den när jag skrev. Inte långt efter det fick jag “Din laddare ligger ovanpå badrumsskåpet. Alternativt har du konstigt nog lagt den i sovrummet nånstans, men där har jag ingen känning av vart. Har du ett ställe i garderoberna som du lägger annat än kläder och sånt? “


Jag har en garderob i sovrummet som har blivit en förvaringsplats till allt annat än kläder. Gissa om jag blev förvånad och rejält fundersam när jag hittade laddaren väl synligt i där.

Kanske ska passa på att nämna att den brukade ligga på badrumsskåpet och jag vet fortfarande inte varför jag lagt den i skåpet i sovrummet.... i sovrummet!

Gästinlägg av Janne


Tjuven avslöjad med hjälp av Ellis och FB

Jag var av med min mobiltelefon. Trött som jag är efter flytten och allt runt omkring så letade jag på alla udda och o-udda ställen. Till och med i kylen och frysen kollade jag, men icke!

"Aha! Jag ber någon på Facebook försöka ringa mig", tänkte jag. Som sagt så gjort och Ellis nappade på min status och ringde min mobil. Jag irrade runt i lägenheten och lyssnade efter ringsignal, men hörde inget. Det var alldeles tyst.

Men Ellis fick svar! Den som svarade var... dottern. Hur hon fick för sig att ta med sig min mobil vet jag ej, men vad bra Facebook är!

Tusen tack för hjälpen, Ellis!

Den var "never lost"Jag var 100% säker på att min träningsbag (påse) blev stulen under flytten. För säkerhets skull gick jag inom min gamla lägenhet på väg från jobb för att kolla om den låg kvar där, men icke.

Sen kom jag på ETT enda ställe den kunde vara (jag hade kollat genom förrådet innan) och det var <ta-dam> i tvättkorgen. Jag hade glömt att jag stoppade ner en del saker där med.

Texten på träningspåsen? Never lost.

Fytterakkarn, så dumt! (Attan, vad dumt!)

Jag tänkte träna i morgon bitti, men jag hittar inte min träningsbag!

Det är ju SÅ synd!

Jag bär och det brister

Det ser ut som jag har lekt rövare med en polis, men så är inte fallet tyvärr. ;D

 

God morgon!

 

 


I en liten, mysig tvåa


Kök och sovrum. Färgerna är lite fel på bilderna. Sovrummet är mer brunt och beige än vad det är gult.


Vardagsrummet är jättemysigt. Jag får komma med andra bilder sen som ger mer rättvisa.


Allt är upp-packat och lagt i skåp och lådor. Det som skulle i förrådet har jag burit dit. Det som saknas och som får lov att ta tid är att hänga upp tavlor och gardiner. Jag känner för att bo in mig lite.

I morgon är det jobb igen och i loppet av några dagar hoppas jag kunna ta en helkväll och jogga runt i blogg-världen. Jag saknar er. Jag uppskattar era kommentarer jättemycket, så ni vet!

Alla naglar överlevdeUpp och hoppa gott folk! Klockan är snart fem!
(Jag är inte det miiinsta manisk. ;D)

God morgon!

Ny bakgrund


Nu har jag satt mig ner. Frågan är när jag klarar av att resa mig igen.

Tre timmar tog grabbarna (två och sen tre stycken) på sig. Innan flytten funderade jag på om jag skulle ha min Ikea-spegel i nya hallen eller inte, det var ju så tråkig! Så gissa om min stora sorg när den gick sönder i flytten och de drog av värdet på räkningen. Mohaha.

Snart kommer dottern och ovanför bjuder jag på första bakgrundsbilden i min nya lägenhet. Det är så MYSIGT här. Så tyst och samtidigt ser jag folk om jag tittar ut. Jag älskar rumsindelningen och det finns så många lådor och sopsäckar och tavlor och jag har kört diskmaskinen hundra gånger och jag har ledigt i morgon och.. om jag fortsätter nu så börjar jag nog gråta av ren skär sentimentalitet och kanske lite utmattning. Det finns en liten chans för att jag är väldigt, väldigt sliten.

En god natts sömn kommer att sitta fint. Frågan är om jag duschar innan eller efter, men vem bryr sig? :D

Pssssst!

Jag misstänker att flyttgubbarna läser min blogg. Den ene flirtar något fruktansvärt! Jag blev erbjuden en puss bland annat, men jag tror jag avstår. De tar ju trots allt betalt per timme.

Det kan inte bli bättre än såDatorn har jag egenhändigt burit till nya lägenheten och ny gör jag
en rejäl frukost innan jag måste tillbaks till flyttlasset och flyttmännen.

Just det.., hehe - "flyttmännen". Hoppla, hoppla!

Här kan man ju inte bo


Nu skiter jag i detta, jag flyttar!

I maktens korridor


(Bilden/inlägget är kopierad från dotterns blogg.)Inlägget fick mig att tänka på att "bakom varje framgångsrik man står en stärk kvinna", men det blir ju inte helt rätt i detta sammanhanget. Det passar nog bättre med "bakom varje framgångsrik kvinna sitter en mamma och myser". Hehe..


Well, gott folk. Här är det flyttbestyr så det sjunger om det. Flyttlasset går av stapeln i morgon bitti kl 9.15. Jag har flyttfirma som hjälper mig. Han jag pratade med sa att de hjälper mig med ALLT jag vill. Det kan bli en rätt rolig flytt detta! ;D

Det tycker jag är dålig stil

Det är mycket oftare stilstudie när damerna åker skidskytte, än när herrarna gör det.

Har att göra


Sånt skulle kunna ge klirr i kassan

Nu har jag tillgång till dotterns blogg hela helgen. Är det någon som vill ha en länk? ;D

Lurad

Den ena efter den andra förvånas över att jag inte har börjat packa veckor innan jag skall flytta och naiv som jag är tänkte jag att det var ni som hade rätt och jag fel. Det kanske tar mer tid än vad jag kommer ihåg?


Rörigt, men det är ordning och reda i röran.

Extra-rummet hade jag packat innan och nu har jag även packat vad jag kan av köksgrejer, kläder och allt annat och det var gjort på typ tre timmar.

Nu återstår prydnadssaker (inte så mycket) och det jag använder i vardagen. Om jag skall gissa tar resterande max två timmar att packa.

Jag förstår inte vad som är sån big deal? Det att packa ner tycker jag går hur enkelt som helst. Däremot tar det en fruktansvärt tid om man inte har rensat ut bland sina grejer innan. ;)

Att bära är tungt, men det skall jag inte göra. Jag hyr flyttfirma och sen finns det ett ålderdomshem vid sidan av min nya bostad, så nästa gång behöver jag inte bil alls. Mohaha!

Det jag måste göra sen, men som jag har en månad på att fixa, är att flyttstäda. DET är jobbigt. Skitjobbigt, bokstavligen talat.

Konstigt nog känns det rätt lugnt med hela flytten. Lite mysigt rent av. Jag skall pyssla och ta all världens tid på mig när jag packar upp och kommer i ordning. Jag har ju hela livet på mig.

Men jag klagar inte..

Ikväll:
Ta ner alla gardiner.

Om en vecka eller två:

Hänga upp alla gardiner.

Där emellan skall jag tvätta gardinerna, korrigera längden och stryka de. Dessutom skall jag städa, packa, städa, flytta, städa och packa upp igen.

Här händer det mer mellan gardinerna än mellan lakanen.

Jag ger mig inte förrän jag känner mig pigg

"En väsentlig del av befolkningen lider av magnesiumbrist och denna brist är ofta den centrala orsaken till allergier, depressioner, PMS, njursten, migrän, epilepsi, karpaltunnel syndrom, störningar i kretsloppet och hjärtproblem. Alla diabetiker, personer som llider av lågt blodsocker och alkoholister lider av magniumbrist.
Bristen kan bero på nedsatt födointag, bristfällig kost, anorexi, högt intag av rå kli, aptitlöshet och högt kostintagning av fosfor, kalcium, vitamin D och fettämnen. Nedsatt eller blockerat upptag pga. malabsorbtion, kronisk diarré (eventuellt förorsakat av överdriven användning av avföringsmedel), mag- och tarminfektioner och/eller allergier.
"


Jag har minst 11 av de bristsymptom som nämns här. Hur många har du? Du kanske också har nytta av ett Magnesium-tillskott? Tydligen är det väldigt vanligt att ha brist.

För två dagar sen tog jag tillskott för första gången. Jag märkte skillnad inom ett dygn.

Hästlängder före

Visst har ni precis som mig undrat helt sidan lunch varför man säger hästkrafter om styrkan i bilmotorer? Icke? Äh, det bryr jag mig inte om, ni får veta varför ändå. Jag wickade mig fram:


Här är det inte hästkraft, här är det Egoina-kraft som gäller.
(Bilden är från ett gammalt inlägg i Em-bloggen)


Omkring 1783 införde Watt begreppet hästkraft när han behövde beskriva hur många hästars arbete hans nya ångmaskiner kunde ersätta. Watts hästkraft var (och är) ungefär 50 % mer än han ansåg att man kunde begära av en arbetshäst i kontinuerligt arbete. Och det är ungefär 10 gånger mer än en människa orkar med.

Så? Nu vet vi det.

Den satt långt inneGun måste ha varit lite velig i morse. :D


Jag sitter förövrigt här (hemma i soffan) och har läkartid. Dvs att jag har telefonläkartid. Det roliga är att jag inte riktigt vet varför, jag fick bara ett brev som meddelade mig detta för en vecka sen. Läkaren skall tydligen ringa mellan klockan 14.30 och kl 15.30. Spännande!

Från icke-företagare till miljonär på 17 dagar

Dottern startade eget företag 1.januari.

Svorskans dotter:
Tycker du det är mycket att betala en miljon för ett hus?
Svorskan: ??
Svorskans dotter: Ja?
Svorskan: Det beror ju på om det är ett slott eller en kolonistuga och vart det ligger.
Svorskans dotter: Jaha..Jooo.. Men det var väldigt fint!

Hahaha! In your dreams baby, in your dreams. Om mamma skall vara revisor så tar vi det lite sakta i backarna.

Det var en gång..

När jag var sexton, sjutton sisådär hade jag en "fling" under en semester på Kanarieöarna. Efteråt brevväxlade jag med personen ifråga ett bra tag. Han är tysk och för skoj skull Googlade jag hans namn och...


..han har också åldrats. :D

Orgasm och svininfluensan

Såna här artiklar har man väl sett hela livet, det är väl inget nytt precis:1. Hur har de kommit fram till att det är ungefär 10%, har de frågat? Hur många ljuger? Jag tror det är fler..

2. Vem bestämmer vad som är en för tidig utlösning? Kvinnans förmåga att komma innan? Det låter lite orättvist i mina öron.

3. Har uthållighet i sängen verkligen något att göra med manlighet? Vissa män tycker ju det är manligt att bara se till sig själv. Att vara uthållig handlar väl mer om att man vill den man älskar väl. Jag kallar inte det för manlighet, jag kallar det kärlek.

4. Om kvinnan får orgasm först, reagerar mannen på om han kommer väldigt snabbt då?

Att man kan hjälpa enskilda eller par som har ett sexliv de inte riktigt är nöjda med tycker jag är bra, men jag är inte så säker på att denna vinklingen med för tidig utlösning är den bästa. Kvinnor börjar hacka på sina män och män hackar på sig själva. Det är inte alltid det är någons "fel".Nu har jag bättre saker för mig än att sitta här och försöka stå upp för män, jag bara.. Jo! En sak till! Vet ni vad jag läste på text-tv i går? Vacciner börjar gå ur datum nu, så EU har godkänt att man märker om medicinerna och de mediciner som EU inte har godkänt skall svenska myndigheter (typ läkemedelsverket) testa för att sen datera om. (Uppdatering: Här är en länk för de som vill..)

Jag förstår inte riktigt den där. Myndigheterna kan datera om svin-influensavaccin som sprutas in i folk, medan köttfärsen på Ica skall vi slänga?

Som sagt, jag har att göra - så jag slutar här. Lite synd, för jag har rätt mycket i huvudet som jag gärna skulle vräka ur mig.

Snart utan en tråd


För ni som tyckte jag kunde slänga hatten och
solglasögonen i föregående inlägg, så undrar jag om..


..jag borde slänga min jacka också? ;D

I valet och kvaletVad roligt det är att packa inför flytt. Hittar många roliga saker här,
men hur mycket skall man egentligen ta till vara och vad skall man slänga?


Va lat - spara pengarIstället för att göra allt annat jag skulle göra, började jag gräva långt in i skåpet där jag har verktyg och sånt där trams. Men tänk! Där hittade jag spackel! Vad bra! Tanken var nämligen att gå till affären sen och köpa just det.

Ibland lönar det sig att vara lat.

Det finns mer mellan himmel och jord än många andra ställen

Jag ryser. Jag mår illa. Jag tycker allt som oftast att blogg-världen är ett trevligt ställe att "umgås", men ibland fylls jag med fasa för vad vi håller på med.

Kissie & Co kritiseras för blogg-bråk och hur de hänger ut vänner och bekanta, men jag undrar jag. Är det inte ett snäpp värre att hänga ut sina barn offentlig? Och sen kommenterar folk och håller med skribenten för att de inte vet bättre. Problemet är bara att deras "empatiska" kommentarer sårar människor i omgivningen som väljer att vara privata om sitt privata.

Många fel har jag gjort och många fel kommer jag att göra, men att hänga ut min dotter i blogg-världen OAVSETT vad hon gör eller hittar på kommer jag ALDRIG att göra. Hon kan spotta på mig och hon kan försöka döda mig, det spelar ingen roll. Och skulle ni komma på mig att ge stöd till någon under ett blogg-inlägg där jag inte har fått alla fakta och alla sidors åsikter, så skäll ut mig!

Att välja sida skall man enbart göra när man vet allt, i blogg-världen vet vi aldrig allt. Glöm det!

Soap

Jajaja! Jag gör allt annat än att läsa och kommentera i bloggar. Jag ser såpoperor istället. Bland annat.


Once upon a time..

Någon som har funderat på hur usla dörrar de har i såna serier? Inte verkar de ha dörrklockor och när de knackar på dörren så ser man hur hela dörren skakar. Skulle vara hur lätt som helst att bryta sig in ju! Men det är antagligen nästa episod (inbrott alltså), efter att de har avslutat samtalet de påbörjade för tre avsnitt sen.

I en handvändning

Wow! Vad gott! Jag tänkte inte ens på att fota maten, jag var så sugen på att äta. Jag hade ju trots allt provsmakat medan jag tillagade den och förstod att detta skulle bli en höjdare.

"Middagsris a la LCHF" är rå riven blomkål (använde vanligt rivjärn) som jag saltade och stekte i smör på medelvärme ett par minuter. SÅ fort gjort!

I ett stekjärn vid sidan om stekte jag champinjoner och lök som jag blandade i riset precis innan servering. Det blev superdupergott! Nu hade jag en karrékotlett och sparris också, men nästa gång kommer jag att skära köttet och sparrisen i bitar och blanda allt i en och samma kompott. Ett tips däremot är att blanda precis innan du skall äta. Då får inte allt samma smak, som det lätt kan få om det ligger ihop för länge.

Risotto med fisk och skaldjur blir det nog nästa gång. Och salladslök eller purjolök. Att blanda i riven ost borde bli mums (om man gillar smält ost förstås). Ojojoj, det finns inga begränsningar, jag har upptäckt en ny variant inom LCHF som är mycket användbart och otroligt lättlagat. Middagsris.

I korta dragJag hade inte tänkt lägga ut något morgoninlägg, men så fick jag syn på min morgonfrilla och kände att jag borde dela med mig.

Det borde vara precis runt hörnet att jag får nyckel till min nya lägenhet och senast får jag den 1.februari. I snart två år har jag lagt enormt mycket tid på att blogga (läs: gå på återbesök), men nu har jag gått i strejk. Vad jag vill uppnå med strejken vet jag ej, det är nog mest ett påhitt för att få en rejäl paus och tänka efter lite.


God morgon! :D

Hello! My name is "mamma revisor"
Jag bara älskar att dottern har startat eget företag och har minimalt med kunskap inom området. Nu ringer hon mig stup i kvarten, något som aldrig har hänt förut.

I like!

Jag börjar känna lite lust

Ifall ni undrar så saknar jag er inte. Jag är nog på nåt sorts anti-blogg-humör, men att PMS är orsaken är uteslutet. Kanske det är klimakteriet? Men det kommer jag ju antagligen att ha i flera år! DET går ju inte!

Det är nog ingen fara. Det börjar redan pirra lite. Jag börjar känna lite för det igen. Tror jag. Snart.

Heja Sverige

Se där ja. Nu fick jag utdelning för att jag flyttade till Sverige. Grattis till Helena Ekholm!

(För de som inte är insatta tog hon precis guld i skidskytte, mass-start i Världscupen. Tur när ingen norska gjorde nåt bra ifrån sig. ;))


Fantastisk eller bara fantasi


Det är glashalt ute, men Maxi och jag presterade en morgonrunda på 1,5 timme
ändå. Vi är rätt duktiga faktisk. Sen såg vi denna indianen bärande på ett spöke
som var på väg genom en dörr. Det var också rätt imponerande.

God förmiddag!

Levande barnOch motsatsen till denna skylten skulle vara vaddå?
Jag hade nog kört sakta oavsett. ;D

I dimman


Tyvärr blev det lite otydligt på bilden, men kolla hur de har
klippt på skinkan. Ett jättefint hjärta. Gulligt!"Hej!", sa hästen, "Kom hit vetja!"."Hah! Visst är jag tuff, men jag är inte dum heller!"
sa Maxi.Vi kollade in fåglarna också i gråvädret.Så här ser Maxi-tjejen ut när hon är relativt nykammad.

Nu måste vi vila lite på soffan.


God förmiddag! :D

Min första kyss

Jag kommer inte ihåg vem jag läste ett inlägg hos som gjorde att jag kom på min första kyss, men i varje fall..

Jag åkte pulka med grannpojken som var ett år äldre än mig. När vi åkte omkull längst ner i backen kysste han mig och jag blev rasande och sprang hem till mamma och pappa och meddelade att: "Jag skall ALDRIG leka med X igen!". Jag tror jag var 4-5 år eller nåt sånt. Jag är rätt övertygad om att jag lekte med X igen redan nästa dag, om inte senare samma dag. Närminnet var inte särskilt bra på den tiden heller.

Hur är ditt minne om din första kyss?


Uppdatering: Känner mig som en copycat nu.. :D

Social träning


Noll grader och strålande sol. Underbart!Vi tränar på möte med andra hundar, Maxi är lite framfusig. Men
här är hon inte alls framfusig, heller tvärt om..Det var knappt så hon ville titta på det hon hade framför sig.MYCKET stora hundar såg vi eller rättare sagt, hästar.
Vi stannade kvar där tills Maxi vande sig vid situationen. Sen
gick vi vidare. Närmare kan vi gå en annan dag. Det är viktigt
att varje "övning" är lyckad.Med kossorna verkade hon förstå att de stod bakom ett staket,
så här tuffade hon till sig igen och skällde. Jag jobbade på att få
hennes fokus från korna till mig (med lite godis och sånt) och
när vi var på plus gick vi hem


Efter en och en halv timmes promenad med inlagda "stationer"
med psykisk stimulans är vi hemma igen. Maxi är nöjd och jag
är nöjd. Så mysigt!

God förmiddag! :D

Vi gosar


Vi har lekt, här är det "Frääänk" som ser ut att ha bytt
huvud med Maxi.
Sen så har vi plogat, pulsat och busat i snön, igen.
När vi kom in frågade hon så snällt om vi inte kunde slappa lite
och då gjorde vi det.
Och på den vägen är det.

Snökaos ute, men toppen inne


SOM det har snöat och fortfarande snöar! Men jag gick ut på
min morgonpromenad ändå. Det var rena rama träningspasset
att pulsa genom snön.Men vad är detta? Tydligen någon annan som också är ute..Jepp. Maxi var ute på morgonpromenad också.Och nu är jag inne i värmen igen, alldeles själv. :(Eller?
MYS! Långhelgmys blir det! Jag är hundvakt.

Dottern hann blogga om det innan mig


Så får man väl inte göra


Man får inte öppna på gymmet först klockan nio på
trettondagsafton, det fattar väl alla?
Men jag fick en promenad och helt ärligt så var det rätt skönt
att de hade stängt.
Säg inte till nån att jag har sagt det bara.

God morgon! :D

Hon ger Horni-bloggen ett ansikteDet är så underbart att ha dig som vän att mejla och blogga med,
men jag ser verkligen fram emot att babbla och bubbla IRL också.
Vi får planera lite bättre framöver, för det skall bli av igen!!

STOR GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, UNDERBARA GUN!

Doften fyller hela lägenheten


Alla fattar väl att man inte kan göra en sån här bukett rättvisa med en kompaktkamera?
Men jag lovar att den är helt makalös eller förresten..Den här buketten är också helt underbar och den ökar på för varje dag med nya blommor.

Jag älskar avskurna blommor och när jag kommer hem från jobbet känner man blomdoften långa vägar. Jag går rent av igång på avskurna blommor, tur ni inte är här (mohaha)!  Tusen tack igen Janne och tusen tack igen Gun och Mumannen!

Och för alla som inte redan vet, Gun fyller år i morgon. Hon är bara barnet i förhållandet till mig, men år fyller hon. I fall ni vill veta liksom. ;)

Man når toppen vid 50 - sägs detEller javisst ja, så va det ju, dottern länkade.

God morgon! :D

Allt är tydligen inte mitt fel

De som har hängt med ett tag vet att jag har fel på min sköldkörtel, något som gör att jag äter Levaxin (Thyroxin). Får/har man för mycket Thyroxin blir man "turbo", både med fysisk energi och dessutom börjar allt invärtes att gå på högvarv, till ex ämnesomsättningen. Får man för lite medicin blir man bland annat trött, får trög mage och går upp i vikt. Allt börjar sakta in i kroppen och energi-nivån sjunker sakta, men säkert. Både för mycket och för lite kan påverka rent psykisk så man känner oro och ångest och med för lite Thyroxin får man efterhand svårt med koncentrationen.

I dag var jag hos min läkare på medicin-mottagningen på Helsingborg lasarett.

Medicinmannen:
Hej, hur går det?
Svorskan: Det är bra, jag har gått upp i vikt bara, men jag fuskar med mitt LCHF och har slutat rö..
Medicinmannen: Det är nog inte det.
Svorskan: Inte?
Medicinmannen: Proverna visar att du ligger för lågt i medicineringen.
Svorskan: <tveksam> Sääääker?
Medicinmannen: Du har gått upp i vikt?
Svorskan: Ja.
Medicinmannen: Är du trött?
Svorskan: Ja, men jag tar sovmedicin.
Medicinmannen: Hur är det med orken?
Svorskan: Inte som det brukar.
Medicinmannen: Trög mage?
Svorskan: Ja.
Medicinmannen: Torr hy?
Svorskan: Ja.
Medicinmannen: Okej, nu lyssnar jag på ditt hjärta och om jag är rätt på det så skall ditt hjärta slå rätt sakta.

..och det gjorde det. Bara för att jag är matglad skyller jag allt på hur jag äter. När skall jag lära mig att se signalerna? Jag har ju varit medveten om denna sjukdomen i över tio år nu.

Nu skall jag i varje fall öka dosen medicin och sänka dosen mat. Jag är inte dum, hälften av kilona jag har gått upp handlar nog om att jag har slutat röka och fuskat med LCHF, men vilken push i rätt riktning att veta att det inte enbart var mig och mitt förhållande till mat.

Svorskan har nu "fyllat" klart

Jag tar mig friheten att använda "scarfsen" som

små bordsdukar, det var mest för bildens skull detta. ;)


Diana var här på fika lite innan nyår och lämnade present som jag inte fick öppna förrän jag fyllde år. Nu menar hon på att det är "Made-in-China-Converse", men jag älskar de oavsett (inte vet jag hur man ser skillnad heller). Dessutom skulle man nästan tro att hon inte enbart hade luskat ut storleken hos dottern, men även färgen? Jag har nämligen velat köpa just röda.

 

Tusen tack, Diana!Plågsam nystart på åretDetta är faktisk extremt jobbigt. MÅSTE man verkligen gå till jobbet i dag? Tid hos läkare har jag också. Jaja, man överlever väl. Först, the gym.

God morgon! :D

Slängkyss


Tusen, tusen tack Janne och Krulli för fyra jättetrevliga, mysiga, härliga och roliga dagar!

Nu är det sluuuuuut


Dom säger att det är slut på firandet nu. :(

Lyckan är gjord för Janne


Vi närmar oss upploppet


Ute i det fina vädret såg jag två fotointresserade med systemkamera.
Janne och Krulli och sen jag förstås, men jag är av förklarliga skäl inte med på bild.
David, Svorskans dotter, Anonyma Janne och Krulli söndags.. eh, lördagsmiddag.

Vi åt alla möjliga rester, typ gulash, vildsvinsgryta och vitlöksbröd.
Nu måste vi tömma allt flytande också. Det kan ju bli dåligt!

SKÅL! :D

Lite segLite mörbultad känner jag mig nog i dag, men snart är det söndagsmiddag
(på en lördag), så skärpning!

Bakis är jag inte, men helgen är ju inte slut än! ;D

Svingott


Innan maten i går kväll lekte vi lite. Janne skulle försöka komma på
vem han var, men hade lite problem. Han fick som straff sitta med
plåsterlappen under hela middagen tills han kom på att han var
Guns man.
Här påpekar Krulli att det även finns grillad
Haloumiost på tallriken.
Jag hade gjort vildsvin i en gryta av gräddsås och det blev otroligt
lyckad. Köttet typ smälte på tungen och såsen var så där smakrik
och fyllig med massor av viltsmak. Svingott, med andra ord.Tusen, tusen tack för alla gratulationer. Med gäster i huset vare sig hinner jag eller vill jag jogga runt i blogg-världen, så mitt tack kommer här! Underbart gulliga är ni!

Nytt svorskanordspråk

"Man skall inte blogga mitt i nyårsnatten och särskilt inte om inlägget verkar bli roligare ju fler gånger man läser det."

Svorskan

Fuktigt nyår för Janne

Vi diskuterar skillnaden mellan fladderfitta och slafsefitte och har kommit fram till att förstnämnde beskriver en in- eller uttorkad kvinna med stora blabla. Medan den andra varianten är lite mer fuktig.Janne utmanade mig att blogga om det hela och erbjöd sig att ta kort, något som Krulli ställde upp på, men inte undertecknade pga luddig bikinilinje.

Tack för ordet.

RSS 2.0