Fakta om LCHF och hälsan

För de som är nyfikna på hur det går med hälsan när man äter efter LCHF finns det ett utomordentligt bra inlägg HÄR (hos Kostdoktorn). Läs gärna kommentarerna under inlägget också.

Så nu kan alla icke-pålästa sluta tjafsa. Tack!

Sopat rent för egen dörr

Snart dags för söndagsmiddag. Det blir en matig och smakrik blomkålssoppa med chili-ostchips och paprika-ostchips till. (Måste ju testa lite varianter.)

I övrigt har jag städat och shoppat i dag. Jätteintressant dag med andra ord.

Snart kommer dottern! Jippi!

Dagens rapport: Har pysslat i köksfönstret


Så här såg mitt kök ut i morse och så kan man ju inte ha det!
Så jag stack till Ikea och nu ser det ut så här.
..och så här.
Presso-bryggaren har en praktisk plats till vänster och lite levande ljus måste man ha.
Listen framför fönsterbrädan gör att saker lätt ser lite fjuttigt ut, så jag köpte en rätt
hög blomkruka. Sen ett knivblock, som också är praktisk just där. En liten hylla
köpte jag också, så nu lyfts mina två krukor med gräslök upp så att
de syns och så fåret förstås.


Nu saknas bara en diskmedelbehållare i beige eller vitt. Sen är köket KLART.

Alla har en tro

Jag avundas de som till 100% kan gå in i en tro som har redan uppsatta ramar. De kan finna så mycket tröst i det som redan är spikat och som oftast finns det ett nätverk av människor som delar samma tro.

Jag själv är för feg för att våga det där. Jag är rädd för att jag lurar mig själv och kanske blir så involverad att jag inte längre kan se saker objektivt. Att jag förlorar min självinsikt och kritiska inställning.

Dessutom tycker jag det är utvecklande att ständigt ifrågasätta vad jag tror på. Jag tror, men min tro är något jag har fifflat ihop själv för att ge mitt liv mening. Att ge allt det goda och dåliga som sker en poäng. Jag vill tro att allt som sker, sker av någon anledning.


De som inte tror, tror också. De tror att det inte finns någon tro. Ungefär som att någon säger att de inte har några principer. Då är det att de inte har några principer en princip i sig.

Om man ber någon bevisa sin tro, så blir det helt fel. Så fort man kan bevisa något man tror på, så blir det en vetenskap och inte en tro. Man kan tro på en tro eller man kan tro på att ingen tro är rätt.

Vad tror du?

Ibland vill jag inte anpassa mig

Det är bra att vi tar hänsyn till de svaga i samhället, men det är inte bra när vi anpassar oss de svaga i samhället. Det där är två helt olika saker. Om vi anpassar oss till den svagaste länken utvecklas vi därefter. De starka och kreativa med framåtanda hålls automatisk tillbaks eller kvävs innan de ens kommer på tanken.

Skolan skall till exempel anpassa undervisningen så att ingen känner sig utanför och att alla får känslan av att duga. Det är ju väl och bra, men hur roligt är det att hållas tillbaks för att en eller flera inte kan?

Samma sak har vi annars i vardagen. När vi pratar är vi "duktiga" och ser till att formulera oss på ett sådant sätt att OM den vi pratar med har dålig självkänsla, så skall inte det vi säger kunna tas fel upp. Det är faktisk inte bara de med framåtanda som har ett ansvar, den som lyssnar har också ett ansvar att ta saker på rätt sätt och om den inte kan, så får den lära sig. Det är fel att vi skall sänka kraven.

Ge de som inte riktigt hänger med vare sig på ena eller andra sättet möjligheten att göra det. Det är något helt annat än att resten av befolkningen skall se till att bete sig på ett sådant sätt att ingen kan bli sårade.

Vi gör oss själva en otjänst om vi ser till att vara och utvecklas i takt med den svagaste länken. Den svagaste länken skall istället tuffas till och få hjälp med att passa in.Det är medvetet att jag inte pratar om IQ, därför att IQ har inte ett skvatt med saken att göra. Jag har träffat många människor med hög IQ som är dumma som troll. Jag har även träffat människor med hög IQ som är den svagaste länken.

I praktiken kan han få livstid ändå

"..dersom Anders Behring Breivik i tillegg blir dømt til forvaringsdom, kan han i prinsippet sitte fengslet livet ut.
Den øvre tidsrammen for en forvaringsdom er 21 år, men denne kan forlenges av domsstolene med fem år av gangen. Etter norsk lov er det ingen grense for hvor mange ganger en slik forlengelse kan skje."Vad skönt! Det betyder att han kan ruttna bakom fängelsemurarna. Jag trodde att man "var tvungen" att släppa ut han efter typ 21 år (alternativt 30 år, lite beroende på åtalspunkterna och domen), men tydligen kan han även dömas till "förvaring". Detta görs i fall där gärningsmannen anses kunna vara en fara för samhället och/eller begå samma gärningar igen.

Jag har lov, men inte semester


I går kväll gjorde jag ostchips. Man river (till ex) Västerbottenost
och lägger i små klickar på bakplåtspapper och sen in i ugnen på
200 grader (5-8 minuter). De skall bara bli pyttelitet gyllne,
annars smakar de lätt bränt.
Skitgoa är de! Vill man ha de lite tjockare vispar man ner
en äggula med den rivna osten. Och vill man ha lite krydda,
så passar säkert oregano eller paprikapulver utmärkt. Gott som
chips (med dippa) och gott som tilltugg till soppor etc.
I dag blev det räksallad i Lund. Det var inte fy skam det heller.


Sen blev det glass, men inte den här glassen.
Jag har lovat mig själv att när jag ser hemmagjord
kulglass så får jag lov. Och det fick jag.Det allra viktigaste fotade jag inte och det var dottern. Ibland vill jag ha henne alldeles för mig själv. ;)

Som gjorda för högklackatTänkte bara visa hur fötterna är när man är 50 och har envisats med att gå i högklackat i många år. Visst blir de fina? Jag kan liksom forma tårna innan jag tar på mig skorna. Hur praktisk som helst. ;D

Så att man kan spy

KLICKA PÅ BILDEN SÅ FÅR DU UPP HELA ARTIKELN.

Äntligen erkänt av en storbloggare ;)


Bilden är från det HÄR inlägget.
Utlopp för ett avloppDagens frukost består av 3 ägg och salladslök stekt i mycket smör och till det en rejäl klick creme fraiche och några skivor Torpareskinka.

Jag är så otroligt glad i dag. En som står mig mycket nära berättade något som gjorde mig tårögd och jag rös av glädje för min väns skull. Rysningen fick de håren jag har epilerat bort från armar och ben att resa sig. Så om ni ser ett utlopp för ett avlopp där det står svarta hårstrån som spön i backen, är de mina.

Du gamla, Du fria..

"Ondska kan döda en människa, men aldrig besegra ett helt folk."

Norges statsminister, Jens StoltenbergHar ni tänkt på en sak? Att massmördaren och terroristen Breivik står för främlingsfientlighet (läs:rasism) och ändå sjunger norrmännen sin nationalsång "Ja, vi elsker" gång på gång? Det borde ju klinga fel i svenska öron när man tycker att det kan uppfattas rasistisk att sjunga nationalsången, till ex på skolavslutningar?

Ett lands nationalsång och det att vara stolt över sitt land har inte ett skvatt med rasism att göra. Man FÅR vara stolt, stolt över friheten, demokratin och vad ens land står för. Det är inte alls samma sak som att tycka att man är bättre än någon med en annan nationalitet.

När vi firar 17.maj i Norge så är ALLA välkomna att fira med oss. Vi firar nämligen inte att vi är norrmän, vi firar att vi lever i ett LAND vi är stolta över.

Ta åt er! Börja våga vara stolta ni också. Sverige är också ett underbart land som är värt att fira!

Under klädernaJag köpte lite underkläder i dag. En vit BH, en kol-grå (på norska säger vi koks-grå - hur säger man i Sverige till den färgen?) och dito trosor. I och med att jag aldrig använder enbart underkläder som "Dagens outfit" (officiellt ;D) fick jag fota de så här istället. Den speciella grå-färgen är jättesnygg när man har lite färg, synd bara att det enbart är jag som ser det.

Ajaj.. (men dottern säger ju att hon inte läser min blogg?).


UPPDATERING: Pubes sa det! GRANITGRÅ är färgen. Tack!Bank-ärende

Svorskan: Jag vill sätta in de här norska pengarna på mitt konto.
Kassör-snyggingen: Njaa, det är svårt..
Svorskan: Vaddå? Gör ni inte det?
Kassör-snyggingen: Nej, vi har nyligen slutat ta emot norska pengar.
Svorskan: Så du menar att jag måste ta bussen till Helsingborg för att växla? (Inget växlingskontor i La).
Kassör-snyggingen: Ja, tyvärr verkar det så.
Svorskan: Men min dotter som har konto i Banken-blabla får sätta in norska pengar där.
Kassör-snyggingen: Då kan du kanske sätta in pengarna på hennes konto i hennes bank?
Svorskan: <Med glimten i ögat> Tror du jag är DUM eller?


Sen gick jag till dotterns bank och försökte sätta in pengarna på hennes konto. Men icke, sa Nicke. De tar enbart emot kontanter mellan klockan 10 och 13. Skitkul! Då är ju jag på jobb. Jag traskade ut igen med oförrättat ärende och ringde dottern. Så nu har hon pengarna och sätter in de på sitt konto en av dagarna för att sen föra över de till mitt konto (hoppas jag ;D).

Usel service! Det går till överdrift att alla skall bli så specialiserade. Det blir onödigt komplicerat. Samma sak med läkare. Det finns inga helhetsdoktorer längre, man har specialister här och specialister där och ingen vågar sammanställa olika åkommor till en diagnos.

Okej, nu gick jag från ett ämne till ett annat, men jag tror ni fattar poängen.

Dagens eftermiddag efter middagNi kanske inte visste, men både dottern och hennes sambo är riktigt duktiga på att göra mat. I dag fick jag middag där och det helt efter LCHF. De stressar lite med "Vad kan du äta?", men det är egentligen helt onödigt. Just pastarätter och lasagne kan göra det lite svårt, men all annan mat kan jag bara låta bli just det JAG inte äter och så lägger jag till en klatt smör eller dubblar portionen sås. Inga problem alls. Jag kan äta hemma hos vem som eller på restaurang utan att be om annat än mer fett.

Oavsett, "barnen" hade gjort mat för min skull. Gulligt!

Vi har våra barn till låns

En dikt på norska som jag alltid har tyckt så mycket om. Jag har ingen aning om vem som har skrivit den, signaturen på urklippet jag har är bara "Hilsen fra en gammel mor".

Det är skrivit som en dikt från Gud till blivande föräldrar. I dessa dagar med tragedin i Norge tänker jag på alla mammor och pappor som har förlorat sina barn.


Jeg låner dere to en stund, et barn jeg har - sa Gud.
Elsk ham mens han er hos dere och gråt når han får bud.
Det kan gå et år, to år eller kanskje 18 år,
men til det skjer, la ham få gode kår.
Han bringer smil och glede med seg och blir hans opphold kort,
så lever minnene som en sol og puster sorgen bort.

Han kan ikke få bli her for godt, på jorden kan ingen bli,
men han har noe å lære dere før turen er forbi.
Jeg så runt hele jorden etter en lærer god
og fremst blant kvinner og menn så jeg dere to.
Vil dere gi all kjærlighet til denne lille venn
og ikke hate meg når jag tar ham tilbake igjen.

Jeg syntes jeg hørte dem si: Skje din vilje Herre kjær,
vi gleder oss til barnet ditt, om sorgen skal bli svær.
Vi gir ham ly og kjærlighet, den tid du Herre vil,
og takker deg for lykken vår, så lenge vi er til.
Og kaller englene på ham før noen tenkte så,
skal vi stå rak i sorgens stund og prøve og forstå.


"Hilsen fra en gammel mor"

Låt Anders Behring Breivik leva

Häktningsförhandlingarna med Anders Behring Breivik är klockan 13.00 i dag. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ingen kommer åt så att de kan skjuta honom. Han förtjänar inte att dö, han förtjänar att leva med sitt straff. Han förtjänar att bli spottat på och hånat. Han förtjänar att ruttna i fängelse och ständigt frukta sina medfångar.

Han förtjänar ett helvete på jorden.

Det står skrivit i pannan på migJag skulle springa 10km, men kroppen bara skrek att den inte orkade. Efter 5 km kortade jag ner rundan och gick (GICK!) hem. Så var det med det. Straffet blir att springa 10km på onsdag istället. Efter schema skall jag egentligen bara springa 8km då.

Men man skall lyssna till sin kropp heter det och just nu är min kropp törstig, hungrig och väldigt sugen på en dusch. Duschat har den redan i regnvädret, men det blir liksom inte riktigt samma sak.

God morgon! :D

Press-o-bryggare


Jag köpte specialkaffe för pressobryggare..
..och då blev jag ju tvungen att köpa en pressobryggare också.
Kaffet blev jättegott.För de som inte vet, så tar man kaffe (helst grovmalet pressokaffe) i pressobryggaren, häller på varmt (kokande) vatten och låter stå i fyra minuter innan man sakta pressar ner filtret i kannan. Snabbt enkelt och jättegott. Jag är en sån som vill ha mitt kaffe jättevarmt (jag vet det försämrar kvalitén, men är man kärring, så är man :D) och de flesta kaffebryggare gör ljummet kaffe efter min smak. Därför valde jag att testa detta.

Det som irriterade mig var att jag frågade på Coop om jag kan diska bryggaren i diskmaskinen, men det kunde de inte svara på. Efter att ha betalt i kassan ringde de någonstans och frågade, men de vet alltså inte. Så? Jag fick besked om att testa att köra den i diskmaskinen och om det visar sig bli fel får jag byta den. Är inte det lite dåligt? Borde inte sånt stå på kannan? Eller åtminstone att de vet när man frågar?

Skit samma! Kaffet är gott!

Den ena dagen är inte den andra lik


Så här såg jag ut torsdag morgon när jag bara skulle inom VC för att ta blodprov innan jobb.Så här såg jag ut fredag morgon efter att ha sprungit (läs:lunkat) 20 km innan jobb.

Och just nu ser jag inte ut alls och då blir det svårt med bilder. Dagen i dag är tänkt som en aktiv dag. Gymmet först och sen handla. Jag skall se om jag hittar en liten pressobryggare, är det någon som har testat en sån?

God morgon! :D

Massor av mammor och pappor i ovisshet

Nära och kära till de som är saknade eller döda har blivit ombedda att uppge kännetecken så att polisen kan identifiera liken som ligger på Utøya. 85 är döda, men de är inte identifierade. Det betyder att det finns 150-200 mammor och pappor som fortfarande lever i ovisshet. Hoppet börjar de nog att förlora, men ovissheten är ändå fruktansvärd.

Jag kom på mig själv med att sitta och fundera på vilka kännetecken jag skulle uppge om det gällde min dotter. Jag levde mig så in i situationen att det tog ett bra tag och jag kom rätt långt i min beskrivning till polisen innan jag drog lättnadens suck (för egen del) och tänkte: "FY FAN! Hur måste inte dessa människor må?"

Snälla, låt allt "landa" snart, så att alla drabbade kan påbörja den långa processen att bearbeta detta.

Äntligen kom tårarna

Jag kan ha svårt för att gråta. Jag får ofta en klump i bröstet som bara växer och växer och det känns som att hjärtat skall explodera. Men nu har det släppt. Äntligen fick jag gråta.

De första tårarna kom när jag såg en intervju med en fastboende vid Sundvollen som berättade hur han åkte ut med sin båt och plockade upp ungdomar ur vattnet. Han vågade inte åka för nära ön, det hördes fortfarande skottlossning. Han hade svårt att prata under intervjun, det syntes så väl hur chockad han är. Han berättade att det var så många i vattnet att han inte kunde avgöra om någon "försvann". Tydligen HAR en hel del drunknat. Berättelsen i ena länken här under beskriver hur tjejen har lik under sig i vattnet.


http://prableen.origo.no/-/bulletin/show/672218_helvete-paa-utoeya?ref=mst
http://kamzy.no/2011/07/23/den-verste-dagen-i-mitt-liv/

Att hämnas är att sjunka ner till förövarens nivå

Jag fördömer (självklart) Anders Behring Breivik eller rättare sagt, jag fördömer hans handlingar. Jag fördömer inte han som person, jag har inget underlag för att kunna göra det. Alla som menar att han borde brännas, hängas, skjutas eller på något annat sätt tas livet av, alla de har sjunkit lika lågt som Anders Behring Breivik själv.

Att bemöta ondska med vänlighet betyder för mig att inte sänka mig till samma låga nivå som ondskan befinner sig. Att bemöta ondska med vänlighet är för mig att uppskatta och värdesätta det goda som finns utanför, vid sidan om eller innanför ondskan. Att bemöta ondska med vänlighet är för mig att inte ge ondskan mer näring med att själv vara ond.

Jag vill inte mata ondska, jag vill mata det goda och det gör jag endast om jag ger det goda uppmärksamhet. Jag vill inte bli som min fiende, om jag blir det - så blir jag min fiendes offer. Jag vill behålla mina värderingar och min tro, oberoende av ondskan.

Kalla mig naiv eller vad som. Jag skiter i vilket. Jag är jag. Jag tror inte på våld, inte obefogat våld och inte heller våld som ett straff eller hämnd oavsett hur jävligt personen ifråga har betett sig.

Den typ av straff jag tycker om kan beskrivas så här: "Be personen dra åt helvete på ett sådant sätt så att de ser fram emot resan". Ni får tolka det som ni vill.

Jag pausar från helvetet

En psykolog gav råd på norsk tv om hur man borde förhålla sig till händelsen nu i efterhand. För de som icke är direkt berörd rekommenderade han att man kollar nyheter, men ser till att inte överdriva intaget av allt som har hänt. Rent av för att man tar åt sig mer, ju mer man tittar.

Jag förstår poängen. Jag har på direktsänt norsk tv hela tiden och jag mår sämre och sämre och inte hjälper det någon. Så nu stänger jag av några timmar och försöker göra lite annat en stund.

Det är nog bra med en paus.

En galen, norsk höger-extremist

Jag kunde inte sova och hur har inte alla i Norge det då? Jag känner mig illamående, särskilt med tanke på alla ungdomar som kom från hela Norge för att vara med på ett politisk ungdomsläger. Tänk att uppleva en galning gå runt och skjuta och att man inte har någon stans att ta vägen?

Jag känner med alla drabbade, de döda, de skadade och inte minst alla nära och kära runt om. Jag känner med alla involverade och hoppas att alla som gjorde en insats i går i första hand får beröm och inte kritik för att de "kom för sent". Det var en omöjlig situation och att varför det tog tid kan det finnas många förklaringar till. Polisen hade ingen aning om vad de skulle hitta på ön. Att bara köra över i båtar utan att veta något hade i sig kunnat resultera i en ännu större massaker. För allt vad de visste kunde det vara många terrorister på ön som höll utkik och stod klara att skjuta alla som närmade sig. Och det kunde varit bomber redo att detonera och det kunde..

Nej, jag har ingen kritik till någon, bara till denna sjuka man (med eventuella medhjälpare). Jag är ledsen och skärrad och undrar när fan folk skall fatta att extremister är livsfarliga.

I en norsk tidning läste jag att Anders Behring Breivik står för extremt konservativa åsikter som han kallar för nationalistiska. Han är emot multikulturella samhällen och tror inte på att man kan ha kulturella olikheter i ett samhälle.

Det är såna som han som gör att det blir svårt med olikheter. Det är avsaknaden av att se saker i perspektiv och avsaknaden av att försöka förstå andra som skapar de extrema motsättningarna.

Jag var rädd att det skulle vara terrorism från utländska organisationer, men så verkar inte vara fallet. Förstå mig rätt när jag säger att när det först skulle vara så här vansinnigt galet, så känner jag lite lättnad över att åtminstone inte invandrarfientligheten borde öka. Att rasister kanske inser att "de egna" skapar lika mycket skräck och förstörelse som någon annan. Har man extrema åsikter och tillåter sig att leva med skugglappar blir man farlig för alla runt om sig.

Det är viktigt att vi vågar säga emot när vi möter någon med inskränkta åsikter. Att vi inte bara håller tyst. Om någon annan säger det du tänkte, så säg att du håller med. De som är modiga och står upp för vad de menar behöver också stöd. Backa inte!

Jag går över på sak märker jag. Det är inte ett tecken på jag saknar empati, det är ett tecken på att jag är så illamående över det hela att jag inte orkar helt enkelt.

Mitt hjärta gråter över det som har hänt och för alla som kämpade i går och alla de som får kämpa med oro, rädsla och sorg framöver.

Jag är stolt över att vara norsk, jag älskar den norska flaggan och jag är nationalist på så sätt att jag är stolt över mitt land. Men för mig står det att vara norsk för att vara öppen för ett mångkulturellt samhälle, att försöka förstå andra och hitta sätt där vi alla kan leva i frid tillsammans.

Det blir nu ännu mer viktigt för mig att protestera i vardagen när jag kan. Jag har som regel att människor på besök hemma hos mig som uttalar sig rasistisk får besked om att inte göra det igen, annars visar jag de dörren. Jag har varit och buat ut ND på ett möte de hade på torget i Landskrona i april förra året. Jag säger emot när någon uttalar sig rasistisk på jobb eller andra ställen. Det är en droppa i havet, men om vi alla bidrar med en droppa var oss så kan det bli en stor å som rinner ut i havet och förändrar, sakta men säkert.

Vi måste tro på att den lilla människan påverkar. Vi får inte luta oss tillbaks och tro att det lilla vi kan göra i vardagen inte gör skillnad. Va modig, våga säga vad du tycker och visa andra som vågar samma sak ditt öppna stöd. På så sätt blir vi starka och på så sätt påverkar vi mer än vi tror.


Nu är ju inte allt avklarat och alla fakta ligger inte på bordet än. Kanske det visar sig att jag i mina "påståenden" här ovanför har fel, men åsikterna som sådan står jag för oavsett.

Jag kollar direktsändning på TV4plus

Vad glad jag är för att min syster, svåger, mina syskonbarn med sambos och deras barn är på semester söderut. För vad som händer i Oslo just nu är skrämmande.

Bomben som smällde av nära eller i regeringsbyggnaden hade en tryckvåg som kändes en mil därifrån. Det kan man kalla BOMB! Och vidare läste jag på Aftonbladet att det kan finnas två bomber till som inte har exploderat än.

Att behöva evakuera Oslo centrum säger det mesta. Lite skärrad är jag.

Men vet ni vad? Detta är en baggis i förhållande till vad många andra upplever i länder där man inte alls lever i samma lyx och trygghet som vi gör. Det skall vi inte glömma. (Jag menar inte att bagatellisera. Alla drabbade upplever ett helvete på ett eller annat sätt just nu, men när man som jag sitter och kollar nyheter på avstånd och inte tillhör de drabbade, så kan jag kosta på mig att se detta i ett större perspektiv i ett tidigare skede än vad jag annars hade gjort).

Att leva livet

Om livet bara flöt på, om inga oförutsedda saker hände, hur roligt hade det varit att leva då? Är det inte så att det är det oförutsedda vi kommer ihåg? Är det inte det som i första hand ger oss både roliga och icke-roliga minnen? Är inte allt det konstiga som sker som vi inte hade någon aning om, som gör våra minnen åtråvärda i eftertid?

Kan man se så på livet och dra det ner i detalj, så kan man lära sig att leva med att man har glömt matlådan hemma, att cykeln fick punktering eller att bilen fick motorstop utan att bli irriterad. För utan de sakerna, så blir inte dagen minnesvärd ändå. Då blir det bara en dag som alla andra.

Det är en konst att tänka och leva så, men om man försöker så gott det går kan man eliminera mycket irritation. Ta varje liten (och stor) motgång som en utmaning, se det som att det är det som gör livet.

Livet är att hantera mot- och medgång. Livets utmaning är att hantera det oförutsedda. Det är ingen utmaning när allt bara flyter på och som sagt, det ger inga minnen för livet.


Det var nog dagens funderingar. Tror jag. Kommer det fler, återkommer jag. :D

Dagens ord


"Det är lättare att hålla sig i skinnet ju äldre man blir. När man var ung fick man knappt tag i det."

Svorskan

Klok kvinna - kloka ord

Ia och Blivande som hälsade på hos mig i dag äter också efter LCHF.

Ia: Många ifrågasätter LCHF och menar att man måste äta kolhydrater för att hjärnan skall fungera.
Svorskan: Ja, Björn Ferry och Jonas Coltings hjärnor funkar säkert inte. <Haha>.
Ia: Min värk (fibromyalgi) har blivit mycket mindre sen jag började äta så här.
Svorskan: Men man vet ju aldrig? Kanske det visar sig vara dåligt efter 50 år eller nåt?
Ia: Då har jag i varje fall haft betydlig bättre livskvalité i DE åren.

Klokt sagt! Bättre att leva när man lever, än att dra ut på tiden.

Jeg kjøpte sko på salg

ø

Ja, när jag var i Norge alltså.


Jag fick en kram av BlivandeYes! Ia (http://kajsalisa.blogg.se) har varit hos mig på fika. Och hon hade Blivande med sig. Jättetrevligt var det och extra speciellt blir det när man lär känna varann via bloggen och bor så långt ifrån varann att man tror man kanske aldrig kommer att träffas i verkliga livet.

Men det gjorde vi! Och det är jag glad för! Dessutom stal jag en kram av Blivande också när de gick. ;)

Äntligen kvittrar fåglarna

Jag däckade vid nio i går kväll och vaknade klockan fem i morse. Nu har äntligen fåglarna börjat kvittra och solen skiner (även om SMHI påstår att den inte skall).

I eftermiddag får jag besök av en bloggar-kompis m/man. Vi har aldrig setts förut. Spännande och kul!


God morgon! :D

Suligt inlägg


Det går utmärkt att tvätta Kawasaki tygskor i tvättmaskinen och
torka de i torkskåpet sen.Men det funkar inte lika bra med sulorna.


Alltid lär man nåt! :D

En svensk pappa hade gjort susenJahapp. Dottern ligger fortfarande tvåa på listan "Miss World Sweden" Kul!Jaha? Då går hon automatisk vidare då? Vad kul!
Sorry, docka mi! Mitt fel! :(

Bloggtips

En del som läser bloggar och kommenterar klickar sig vidare in på någon annans URL som har kommenterat. Jag har en blogg-kompis som är starkt synskadad och som inte lämnar rätt URL alltid. Jag är impad av att hon bloggar och kommenterar.

Nyligen fick hon en ledarhund som heter Iza och om du är nyfiken så kan du hoppa in till Claudia HÄR.

Jag är alltid så trött precis efter sex


Upp och hoppa! Klockan är sex!
(Visst var det är skitrolig rubrik? ;D)

God morgon!

Ingen återvändo

BEVIS! KVITTO:

Japp. Nu är det gjort, nu är det ingen väg tillbaks om jag inte vill slänga 150:- rakt ut ur fönstret och DET går ju inte!BETALNINGEN GÄLLER:
Och nu har jag lovat mig själv att aldrig mer hitta på såna här tokigheter. Visst tycker jag att man kan göra vad man vill oavsett ålder, men det är skitjobbigt att träna sig till en halvmara när man är 50 och inte har grundkonditionen inne. Jag har fått sänka kraven under träningens gång, nu är målet att komma i mål. Ingen tid och ingen press på att springa hela vägen.

Alla såg och ser fram mot sommaren, jag längtar till hösten - även om jag nog får medge att det är lite roligt också. När jag blir äldre och grå och sitter på ålderdomshemmet skall jag hänga upp mina medaljer över sängen och skryta för alla som vill eller inte vill höra att jag faktisk har sprungit både halv- och helmara.

Doftar ljuvligt, smakar bajsJag köpte svart lakritste i lösvikt som jag tyckte doftade ljuvligt. När jag testade det i går eftermiddag tyckte jag dock inte om smaken.

Slänga det? Nej, jag kom på en bättre idé. Jag strödde ut en del på ett fat som står i vardagsrummet, så nu doftar det ljuvligt i hela rummet. Perfekt ju! Och jag har till flera omgångar.

God morgon! :D

Form och design

 

 

Jag har köpt en ny ring. Jag gillar stora ringar på långfingret och så vill jag att de skall vara avlånga och inte runda. Det får händerna att se mer långsmala ut. De stora runda får handen att se knubbig ut och mina fingrar ser kortare ut.

 

Nu måste jag kila till biblioteket. Jag har ett lass att lämna och ett nytt lass jag vill låna.


Det blir inte så många mål
Jag vill börja med att ta upp ett par saker som jag har lärt mig efterhand:

1. Mängden mat man är van vid när man äter kolhydrater minskar drastisk med LCHF. Kanske inte till att börja med, men när man vänjer sig och vågar lita på att man blir mätt av mängden fett, så minskar portionerna. Om du vill äta LCHF för att du vill ner i vikt, så spelar det ingen roll ändå. Jag gick ner trots rätt stora portioner. Det viktiga är att våga äta mycket fett och att inte fuska ALLS (så länge du vill ner i vikt).

2. Kolhydratrik mat gjorde att jag levde för att äta. Med LCHF äter jag för att leva. Egentligen känner jag inget fysisk behov för småätande, mellanmål eller godis. Däremot kan mitt psyke som är van vid ett belöningssystem via mat vilja ha "något extra" ibland.

3. Det finns LCHF-bröd, blomkålsris och blomkålsmos. Det finns LCHF-pannkakor och LCHF-desserter. Jag hittade på olika såna saker det första året, numera är jag så van vid LCHF att det känns bara dumt att försöka hitta ersättningar till det jag åt tidigare. Men visst, saknar man potatismos, så är blomskålsmos perfekt!

En rökare som fimpar och aldrig har gjort det förut tror inte att man kan leva resten av sitt liv och vara nöjd utan en cigg. En rökare tror att h*n alltid vill känna att något saknas i ens liv. Samma sak är det med LCHF. Man tror man kommer att sakna en massa saker, men det är enbart en vanesak. Själv var jag kolhydratberoende och efter ett och ett halvt år med LCHF kan jag fuska en semestervecka och känna det befriande när jag börjar med LCHF igen. Det är ett fysisk och psykisk välmående, man känner sig så nöjd i kroppen, magen beter sig som den skall och jag är aldrig sugen på något speciellt. När jag blir hungrig blir jag det inte på så sätt att "Nu MÅSTE jag ha mat!", det är liksom inte bråttom.

Humöret är mer stabilt och jag blir inte trött i otid under mina vakna tid.

Så här kan en vanlig LCHF-dag se ut för mig (jag lever själv och gör det så enkelt som möjligt):

Frukost: 2 hårdkokta ägg, en tomat och massor med majonnäs.
Lunch: Det känner jag inget behov av längre.
Middag: Stor kotlett, steks med smör och lök. I slutet häller jag i lite vispgrädde. Blomkål till är gott.
Kvällsmat: Det känner jag inget behov av längre.

Mellanmål eller snacks (som jag sällan känner behov av längre):
Feta-ost, rädisor, sockerärtor, Babybel-ost, Philadelphiaost, oliver, Keso, Turkisk (eller Rysk) yoghurt, hallon etc.

Omega 3 och D-vitamin tar jag i tillägg. Omega 3 därför att det är svårt för kroppen att få tillräckligt av det oavsett vad man äter, om man inte är jätteduktig på att äta mycket fet icke-odlad fisk. D-vitamin därför att vi här i norr inte får tillräckligt mycket solljus och det finns för lite D-vitaminkällor i mat.

Dricka: 1,5 till 2 liter vatten per dag och ett par koppar kaffe per dag. Ibland tar jag en kopp te på kvällen. Min favorit är ekologisk lakritste. Ett tips är att skiva ner en rabarber i en liter eller två med vatten och ställa i kylen. Det smakar riktigt gott.


Om du inte vågar att testa LCHF av rädsla för att sakna något av det du brukar äta, så gör du samma sak som en rökare som inte vågar fimpa. Du inte bara GÖR samma sak, men precis som rökaren är du också beroende. Du är inte beroende av nikotin, men du är beroende av kolhydrater. (Okej, kanske lite överdrivet påstående, men jag gillar ju att sticka ut hakan :D).

Fattade nada
Utgår Vårdcentralen från att man är synsk? Jag visste inte vad detta betydde. Jag fick ringa och fråga om brevet var menat som ren information eller om det var en kallelse för att jag SKALL ta blodprov.

Det visade sig vara en kallelse och då fick jag fråga om vilken åkomma jag skulle ta blodprov för. Standardbrev i all ära, men man kan väl lägga till liiiiite information så att man fattar vad det handlar om?

God morgon! :D

Skål! Med mera..

Krulli har ett dåligt inflytande på mig (hon har rest hem nu :(). Vi skulle gå en liten promenad i regnet och det kostade mig dyrt!


Vi hamnade nämligen i en presentshop och då köpte jag en skål och glasunderlägg.

Jag gillar att göra fynd. Dagens inköp kan dock inte kallas fynd, men det kan kallas fynd på så sätt att de passar till mina andra fynd. Hörnbordet köpte jag på loppis för några år sen för 75 kronor och lampan har jag köpt hos Jotex på nätet för några hundralappar. Men det jag köpte i dag dubblade nästan insatsen.

Jag fattar inte hur det går till. ;)

Hårfint


Fina Krulli och jag gick ner till stan och kollade lite på Karnevalen..
..och gjorde oss fina.

Det här blev jag lite sugen på att testa..
..men jag var rädd för att förstöra frisyren.

God morgon! :D

En kommentar från stenåldern - eller inte ens det
Henrik, din kunskap är "gammal" kunskap. Det finns flera toppidrottsutövare, däribland Björn Ferry som presterar på topp utan kolhydrater. Läs på innan du sprider falska "sanningar".

Det att jag tänker knäppt är biverkningar sen jag åt kolhydrater. ;D

Från Hönö via Köpenhamn till LandskronaI eftermiddag kommer Krulli och hälsar på och stannar tills i morgon. Det är Karneval i Landskrona denna helgen så kanske vi går en runda ner till stan och kollar läget. I övrigt är min plan god mat och trevligt sällskap. Sistnämnde blir inte svårt och maten är det jag som skall göra så risken för misslyckande finns i så fall där.

Jag har så många "järn i elden" (vilket dumt uttryck!) numera att jag knappt hinner med att sitta vid datorn. Ett lyx-problem, helt klart.

God förmiddag! :D

Just det!

Mohahaha! I like! Mitt i prick!

Massor av häckar

Jag har jobbat häcken av mig ett par dagar. Eller det är inte riktigt sant. Häcken är kvar. Tänk om det var så enkelt att bli av med den. Inte ens joggingrundor får den att försvinna.


Inte min häck.
Inte den heller.
Sen Googlade jag "rumpa" och då dök dotterns häck upp. Så den
är inte min den heller, även om den har lite gemensamt med
hur min ser (såg) ut.Jag har träningsverk sen jag var på gymmet i går. Så går det när man tar 10 dagars semester därifrån. I morse sprang jag (läs: lunkade jag fram) dryga 16 km, men egentligen skulle det varit 18 km. Så straffet blev att ta högklackat på jobbet. Jag lovar att högklackat är skitjobbigt när man redan är trött i benen.

Nu skall jag vila lite för att sen städa badrummet. I morgon får jag jättetrevligt besök som stannar till söndag (Nej, det är inte Janne - det finns faktisk andra trevliga människor också! :D).

Äggande

Varför är vissa hårdkokta ägg så svåra att skala? Jag kokar ägg för flera dagar och ibland är de svåra att skala oavsett om jag skalar de på en gång eller om jag kyler ner de snabbt och sen lägger de i kylen

Finns det något trix? Något jag kan göra annorlunda? Eller har det bara med äggen i sig själva att göra?

God morgon! :D

Tappa inte tråden

När man sitter på bussen i timmar (så som jag gör när jag reser till Oslo) har man både tid att tänka och att pluddra lite med andra om det faller sig så. Kvinnan vid sidan om mig började pluddra (läs: pladdra) och hon hade inte världens bästa andedräkt.

Jag kände igen lukten (läs: stanken), men kunde inte placera den. I går kom på att jag hade glömt använda tandtråd några dagar och då kopplade jag. Inte skönt! Urk! (Konstigt att inte Janne har sagt något :D).

Gapar över mycket


Frukost i all enkelhet, ägg och majonnäs.

Morgonens joggingrunda är avklarad och nu är det strikt schema som gäller fram tills halvmaran i slutet av augusti. LCHF så nära noll-kolhydrat som möjligt, träning, vila och jämn dygnsrytm. I tillägg till mitt (idiotiska) mål är det bokslut på jobbet, så även hjärnan kommer att gå på högvarv.


God morgon! :D

Jag håller med och jag håller inte med
Jag har funderat rätt mycket på just detta och det är inte oavsiktligt att jag bloggar som jag gör. Jag förstår poängen och jag har full respekt för åsikten. MEN! Precis som att Egoina är en motvikt mot resten av bloggvärlden när hon bloggar om ostbågar och lår som går ihop, har jag valt att blogga om allt det som vi runt 50 inte brukar prata högt om. Vi skall utåt sätt vara så ordentliga att vi säger att vi tar ett glas vin när vi tar tre.

Det finns två sidor av saken. Jag håller med dig i att det kan påverka vissa negativt, men jag tror samtidigt att det kan påverka andra i samma ålder som mig till att inte känna att de behöver dölja att de lever livet. Jag vill också gärna att unga skall förstå att man har roligt även när man blir "gammal". Inte därmed sagt att man måste dricka alkohol, men jag inbillar mig att min blogg har balans.

När det är sagt, så fattar alla som läser min blogg relativt kontinuerligt att jag gör allt för att äta sunt, jag tränar mycket, försöker hitta mål och syfte i livet och har både lägenhet och jobb jag stormtrivs med. Ser man till helheten hoppas jag att inte folk går runt och tror att jag går på fyllan varje helg. Inte ens när jag bloggar om att det är fest är jag (nödvändigtvis ;D) salongsberusad när jag lägger mig.

Är det okej att blogga om att "ikväll är det party"? Eller borde man hålla sig till "vad gott det skall bli med ett glas vin till maten"? ÄR det fel att festa till när man är 50? Om inte, varför skall man inte kunna vara öppen om det?

Det kan vara intressant att höra hur ni tänker och tror. (Inte om mig, men om ämnet. :D)

Därför springer Janne

Janne: Jag känner mig rastlös. Kanske det har något med att vi har varit i gång hela dagen?
Svorskan: Ja, när man förbrukar energi får man energi.
Janne: Det är kanske som att vi producerade mycket endorfiner när vi sprang?
Svorskan: Kanske det, men jag vet att jag känner av det som mest i huvet efter en halvtimme.
Janne: ?? I hullet?
Svorskan: In your dreams, Janne. I HUVET!

Nu skall kroppen rensas från kolhydrater


Psst! Janne säger att vi skall ut och jogga!Och som den undergivna, snälla, ödmjuka och lydiga kvinna jag är,
så går jag ju med på det.


God morgon!

(Eller förmiddag eller nåt sånt.)

Ordstävspromenad


Dum som en gås.
Man kan gapa över för mycket.
Vissa vänder rumpan till.
Stolt som en tupp.

..och det var kvällens kvällspromenad.

Hurraaaaaaa!


God morgon! Eh.. - förmiddag!

I dag firar vi. Vad vet vi inte, men vi har tårta kvar.
Kvällen är räddad


Jepp, ni har rätt - Janne är här! ;D

Bara så ni vet, jag har alltid tur med vädret. I Norge hade det regnat i veckor innan jag kom, men när jag dök upp sken solen. När jag reste från Oslo till Landskrona regnade det som sjutton i Göteborg, men det var där. Därför tog jag med mig Janne hem så att han kunde så uppleva lite solsken. Nu skiner HAN som solen. (Det har inget ALLS att göra med god mat, kall öl, gin Tonic eller whiskey. ;D)

PS! Goda vänner är guld värda! Bättre avslutning på min minisemester får man leta länge efter.

Home


Kos dere!

Tack alla goa och snälla som kommenterar och kommenterar när jag själv inte har orkat och/eller hunnit med. Jag har dåligt samvete för det där..

I skrivande stund sitter jag hemma, men när inlägget kommer upp sitter jag (om allt går som det skall) på bussen till Norge. Jag har bestämt mig för att inte gå ut på Internet under några dagar. Jag tror på att pausa från allt man brukar göra, jag tror det är nyttigt så att man inte får ingrodda vanor som är svåra att släppa. Jag vill inte bli en gammal tant med massor av onödiga måsten.Oslo, min barndoms by.

Så nå skal jeg snakke norsk i en uke. Håper dere skjønner hva jeg skriver når jeg kommer tilbake.

Håll till godo


Fläckis och Sötnos med sin mamma.Fläckis och mamman.Fläckis fläker ut sig och Sötnos är chockad.Fläckis signalerar frid och vänskap."Nu slänger jag mig på rygg. Kom och massera!"


Jag brukade ha problem med att fota denna killen: Så fort jag kom in i det rummet han låg i så slängde han sig på rygg direkt. Han älskade att få magen masserad och det skulle vara hårda tag. Han är på g på sista bilden, sekunden efter låg han på rygg.

Så kan vi lura oss själva

- Erbjudanden med "två för priset av en" är endast lönsamt om du verkligen tänkte köpa två.

- Räntefri avbetalning betyder som oftast avgifter, antigen som en engångssumma eller faktureringsavgifter.

- "Happy hour" brukar inte bli särskilt happy om du dricker dubbelt så mycket. De kör med erbjudandet för att på den tidpunkten brukar de inte ha särskilt många gäster.

- En bartender flirtar gärna med kvinnor i baren, helt enkelt därför att kvinnor i baren gör att män som kommer in stannar kvar. (Vilken makt vi kvinnor har! ;D). Samma sak de ställen där de ger gratis-drinkar till kvinnorna "i smyg".

- Köp inget på rea som du inte hade köpt annars. Gör du det använder du ju MER pengar än du annars hade gjort.

- Har du köpt en drink, öl eller annat och känner att "det är bra nu" eller du vill hem? Varför svepa resten? Du har oavsett redan betalt, men din kropp behöver inte slanten. Ställ ifrån dig glaset, pengarna har redan gått åt ändå. Du sparar inget på att dricka det, men du skonar din kropp för mer än "nödvändigt".

- Rea är inte alltid rea. Många företag (särskilt Internet-företag) lägger på lite extra på det ordinarie priset och får det rabatterade till att se väldigt bra ut.

- Erbjudanden som kräver att du handlar för en viss summa för att få något gratis på köpet handlar om att de måste tjäna tillräckligt på det du köper för att kunna ge dig "presenten". Egentligen betalar du för hela kalaset.

- "Big size" när det gäller mat eller godis kan vara billigare, men det lurar dig också att äta mer. Är det värt det?

- Bankmän med sina goda råd får provision. De är inte där för att hjälpa dig, de är där för att tjäna egna pengar och springa bankens ärenden. Tänk efter före.


Låter ett erbjudande för bra för att vara sant? Då är det för bra också. INGEN erbjuder eller säljer något om de i slutändan inte tjänar på själva. Mobil-abonnemang och du får en gratis telefon? Jaha? Och hur länge binder du dig till avtalet och hur mycket kommer det att kosta dig totalt sätt under perioden? Mobiloperatören är kanske medveten om att abonnemang och avgifter kommer att sjunka framöver, en kunskap du kanske inte har.

Sen FINNS det erbjudanden som är riktigt bra, ofta handlar de om att dra till sig nya kunder. Ett sätt att få dig att återkomma. När och om du återkommer ser de självklart till att tjäna in vad de förlorade på sitt tidigare erbjudande. I slutändan är det självklart ingen företagare som vill förlora pengar.

Kommer ni på mer? Jag tror att de klipp jag har gjort egentligen är värd mindre än alla dumheter jag har lurats till att köpa. I´m a looser i sammanhanget, utan tvekan. Eller jag VAR, jag har lärt läxan numera - som oftast.

CravingsDet blåser och regnar ute, men det gör inget. Jag har lite att fixa i dag. I morgon bitti reser jag till Norge och hälsar på både den ena och den andra. De flesta hälsar jag på med glädje, men sen finns det lite "plikt" också, men så har väl de flesta det?
"Skolebrød" - ett måste när jag är i Norge.

Den fula ankungen har det lättare

Fula människor (ursäkta ordvalet, men min poäng får lite mer studs på det sättet) tror att vackra människor (ursäkta ordvalet, men min poäng får lite mer studs på det sättet) har det lättare. Vackra människor är så hjärntvättade med att de HAR det lättare än de fula, så ofta tänker de inte på vilka problem de har som inte fula har.

En tystlåten ful människa tror vi ofta att är blyg eller tillbakadragen, medan en vacker tyst variant är arrogant och högfärdig. Eller hur? Vi kanske inte alltid tänker så, men visst gör väldigt många av oss så ibland (läs: rätt ofta)?

Är du vacker så är det: "Upp till bevis!" och om du är ful ursäktas du för väldigt mycket. Är du vacker förväntas det att du har social kompetens, är du ful är du förlåten om du gömmer dig i ett hörn.


Det där är väldigt orättvist, för hur vi beter oss har med vårt inre att göra, inte hur utsidan ser ut. Egentligen ställs det högre krav på det vackra folket. Vem säger att bara för att utsidan är avundsvärd, så skall det ställas högre krav på att vara social, utåtriktad och trevlig?

Egentligen handlar det bara om en sak och det är avundsjuka.

En annan sak som inte är roligt med att vara snygg är att alla utgår ifrån att man vill ha en snygg partner. Hur många fulingar vågar ragga på den vackraste kvinnan i baren (om de inte är fulla förstås)? Enbart ytliga män med uppblåsta egon gör det.

Tack och lov att man är femti och kan luta sig tillbaks och betrakta livet med lite distans. Och tack och lov att ni inte tror att jag skriver om egna problem, för det handlar det inte om (jag känner mig faktisk inte ful ;D). Jag bara kom att fundera på alla fördomar vi har mot vackra människor.

Vackra människor får liksom inte lov att ha problem, för de är ju VACKRA!

Jag skall bara vara - och vara socialRiktigt, riktigt trött är jag. Vi har bokslut på jobbet (brutet räkenskapsår - ifall ni undrar) och i morse var det långdistans (16,5 km). Men nu skiter jag i allt och flippar ut. Jag tar 10 dagars semester! YEAH!

Måste bara tvätta först..

Lite tidigt

Tänkte jag skulle skriva ett inlägg, men då borde man ju ha något att skriva. Eller en bild. Eller.. Jag kan åtminstone säga:

God morgon! :D

RSS 2.0