Gästinlägg om LCHF och fibromyalgi

I går la jag ut ett gästinlägg om LCHF och reumatism. Varför jag frågade dessa två (underbara) kvinnor om de ville gästblogga var för att så många som möjligt skall få mer kunskap om vad LCHF är. Hur det känns att ändra kosten och vad det kan betyda för den enskilde individen. Det är många som tror att LCHF är en bantningskur, något som inte är rätt. LCHF är ett sätt att leva.


Ia bjuder på inlägg nummer två:

Det är nästan två år sedan jag första gången kom i direktkontakt med LCHF då en studiekamrat till mig åt så ”underligt”. Hon åt bara de feta sakerna från buffén som serverades på vår skola, konstigt att hon kan vara så smal och se så pigg ut var en tanke som slog mig. Hon förklarade vad det handlade om men ändå så tyckte jag att det kändes främmande, antagligen för att jag varit Viktväktarna trogen under många år utan att direkt få nåt lyckat resultat. Jo, jag gick ju ner men det var svårt att stanna på den vikten. Men hon hade väckt en tanke hos mig och jag läste lite mer och uppmärksammade artiklar i media.

I början av 2010 hittade jag Svorskans blogg och ytterligare information om LCHF. Vid det laget hade vi redan uteslutit alla lågkalorilivsmedel i vår kost och upptäckt att det gav resultat på vågen och hälsomässigt. Tanken väcktes att sätta igång sommaren 2010 men något fick mig att tveka, vad har jag inte en aning om idag. Möjligtvis fick jag för mig att det var besvärligt!!!!

Under året som gått har jag dragit ner på kolhydraterna för att lära mig att tänka om. Vad ersätter man potatis, ris och pasta med? I slutet av maj hade jag nästan lagt om vår kost till LCHF utan att familjen märkt något. (Den artonåriga dottern får fortfarande kolhydrater) Jag berättade för Blivande (min sambos fiktiva namn) vad jag gjort och han tyckte det lät som en god idé. Vi är en mycket matglad familj som älskar livets goda såsom gräddsåser och goda ostar och det borde ju passa oss bra!

Den sjuttonde juni ställde vi oss på vågen för första gången sedan vi lagt om helt och det var nästan en chockartad upplevelse, vi hade tillsammans blivit av med tolv kilo av våra tillsammans trettio överviktskilon (de mesta är mina). Vi kunde bara konstatera att det här var vår melodi!!!

Är kilona då det viktigaste för oss? Svaret är klart och tydligt NEJ! Jag har sedan femton års ålder haft fibromyalgi med mer eller mindre ständig värk med allt vad det innebär. Att prova LCHF och se vad det kunde innebära har varit det viktigaste.

Hur har då den första tiden varit? För Blivande har det bara varit positivt, han känner sig lättare och mycket piggare. Han vill aldrig återgå till ”vanlig” kost! Själv hade jag lite besvär nån vecka efter den riktiga starten, värken tilltog alldeles förskräckligt vilket jag tror var min kropps reaktion på ”avgiftningen” för nu några veckor senare är jag nära på värkfri. Jag kan kliva ur sängen på morgonen utan några större problem, har jag suttit stilla ett tag så gör det inte ont att resa sig. Huruvida jag blivit piggare eller inte kan jag i dagsläget inte avgöra då jag jobbat extra mycket några veckor och därför blivit trött men kanske hade jag varit ännu tröttare om jag fortfarande ätit kolhydrater. Under året som gått har jag på grund av värken inte kunnat motionera för då har värken tilltagit och jag har inte kunnat jobba och eftersom pengar är ett nödvändigt ont i livet så har jag valt bort det, men de senaste veckorna har lusten återkommit och från nästa vecka då jag jobbar minimalt kommer jag att sakta men säkert börja med korta skogspromenader, det ska bli spännande och roligt!!

Ekonomiskt sett så blir detta absolut billigare för vi äter mycket mindre och blir aldrig sugna på det lilla extra för det ingår numera i vår kost! Vi köper ingen frukt som blir liggande och sen får kastas. Det blir aldrig snabbmat i form av pizza eller annat skräp! Vi blir aldrig sugna på nåt sött utan snarare tycker vi att så många saker vi ätit tidigare är för söta. Senast igår fyllde vi en kanna med vatten och skar i en rabarber och det smakade nästan för sött!!! Smaksinnet har fått en renässans skulle man kunna säga.

En mycket positiv bieffekt som jag inte läst om någonstans och som också är lite tabu att prata om är.....vi har nästan slutat fisa!!!!!! Vi har dessutom nästan slutat att tänka på mat vilket jag trodde var en omöjlighet för oss!

Meningen var att jag skulle hålla detta kort men det är svårt, det är ju så mycket man vill berätta! Men avslutningsvis måste jag få säga att jag har svårt att tro att vi kommer att återgå till att äta kolhydrater igen!

Ia

Alla slår dövörat till nån gång

Att ha ett öppet sinne och ta till sig så mycket information som möjligt är faktisk väldigt svårt. Jag satt precis och tänkte att: "Jag vill inte läsa någon bok som USA´s fd president George W. Bush har skrivit. Jag gillar ju inte gubben!". Hur öppet sinne har man då? Och varför vill jag inte läsa boken? Varför vill jag inte lyssna? Det händer med rätt mycket faktisk, inte enbart George W. Bush.

Jag kom på att jag är insnöad (jag som går runt och tror jag är så öppen för allt). Har jag bestämt mig för att inte gilla något eller är rädd för att påverkas (så att jag ändrar åsikt om en åsikt jag i nuläget tycker om), så vänder jag dövörat till.

Det måste bli en slut på sant trams! Jag vill inte vara sån. Jag vet jag inte är ensam om det och jag vet att vi alla är så mer eller mindre, men jag vill jobba på att tillhöra kategorin "mindre".

Känn dig träffad, det gör jag.

Gästinlägg om LCHF och reumatism

Jag har frågat två olika personer som nyligen har börjat med LCHF om de ville gästblogga hos mig. Husfrun är först ut:


Jag har inte så noga koll på hur länge jag ätit enligt LCHF men jag tror att det rör sig om ca två månader. Tidigare åt jag vegetarisk kost i säkert tio år innan jag förra året återintroducerade kött i min kost. Jag har reumatism och hade fått höra att kött kunde lindra värksymtomen. Dock åt jag kött i flera månader utan att märka någon positiv effekt i mina leder - och det enda jag la märke till var att min mage blev spänd, svullen och ond. Jag funderade på att återigen bli vegetarian när Svorskan tipsade mig om LCHF-kosten. I stället för att sluta med kött slutade jag nu med potatis, ris, pasta, bröd och müsli - ja kort sagt allt med höga kolhydrater.

Jag har hört talas om de som blir yra i huvudet, lättirriterade och trötta när de ställer om kosten till LCHF, men jag drabbades inte av något av detta. Min omställning var tvärt emot väldigt enkel och jag upplever inte att jag saknar något. Jag kan till och med bli äcklad av att se pasta i bamba på skolan där jag jobbar. Till middag hemma som tillbehör i stället för pasta och ris äter jag råriven vitkål eller gräddstuvad broccoli eller blomkål.

Ganska snart upptäckte jag också att hungern försvann. Går det många timmar mellan målen blir jag förstås tillslut hungrig, men jag får inte de där blodsockerdalarna och blir inte heller lättirriterad vid hunger.

Varje morgon startar jag med en ägglatte där jag blandar 25 gram smält smör med ett ägg, vispgrädde och kaffe. Det är min frukost som jag står mig länge på. Eventuellt dricker jag en lika dan ägglatte till lunch (om jag inte är på jobb och äter pedagogisk måltid då jag petar bort allt med kolhydrater). För det mesta äter jag bara ett mål om dagen - middagen och tar eventuellt lite fil med linfrön och nötter till kvällsmål.Jag äter mycket mindre och mer sällan nu än innan jag började med LCHF. Det gör att jag förutom att må bra i magen också får ett lägre matkonto!

Jag är inte längre sötsugen och kan till och med tycka att frukt, som jag bara äter vid enstaka tillfällen - och ytterst lite av, är på tok för sött.

Dessutom har jag hittills upplevt en förbättring i mina leder. Jag har bara tagit en värktablett på dessa två månader och min dagliga molande värk har varit borta helt tills för några dagar sedan. Då återkom den igen. Om det är tillfälligt eller inte vet jag inte, men jag hoppas att den positiva effekten i mina leder håller i sig. Om inte kommer jag ändå att fortsätta äta enligt LCHF eftersom det är gott, enkelt och nyttigt.


Husfrun


Ett mål efter mål

En gång för länge, länge sen, när jag var ung (och dum - men det hör inte hit) så tränade jag aldrig. Jag var rätt lat av mig. I tjugoåren tränade jag lite periodvis för fåfängans skull. Jag hade aldrig någon kondition, jag tränade mest styrketräning och kunde max jogga 3 kilometer.

För sex år sen bestämde jag mig för att träna ett år för att kunna springa maraton. Jag satte upp ett mål - att komma i mål. Mitt syfte var inte längre att se smal och smäcker ut, mitt mål var att göra något jag aldrig trodde jag skulle göra och mitt syfte var att bli stolt över mig själv. Jag uppnådde både mål och syfte.

Efter "min stora bragd" tog energin slut och efter det har jag inte orkat jogga, jag har enbart styrketränat. Men det var fram till för ett halvår sen. Då bestämde jag mig för att springa halvmara i augusti. På ett halvår har jag tränat från bottenkondition till att kunna genomföra en halvmara utan att behöva gå annat än när jag intar vätska.

Problemet är att loppet går i slutet av augusti och det finns knappt utrymme för festande och gotta sig med osund mat. En vecka har jag satt av för att kunna flippa ut, resten av tiden är jag tvungen att vara hälsosam. Det kostar lite mer att ha såna här mål när man är femtio och inte  tjugo.

Hur dum får man vara? Om jag någon gång skall springa lopp igen så skall det vara innan sommaren. Jag vill aldrig mer "offra" en sommar där jag måste tänka på nattsömn, mat och sunt leverne. Men jag kommer alldeles säkert tycka det var värt det hela när jag kommer i mål.

BTW. Det ligger en uteservering över gatan för målgång. Gissa vart jag sitter fem minuter senare? ;D

Åldern spelar ingen roll


Astro är en gammal gubbe.
En väldigt gosig och charmig gammal gubbe. Så pass charmig att
han självklart får ligga i soffan och pucka på uppmärksamhet när
matte och jag fikar.
Matte och jag.

Helge är dödSkogens drottning

När jag kom hem från gymmet precis så såg jag personalen på ålderdomshemmet som ligger vid sidan om där jag bor, springa runt och "virra". Jag tittade frågande på dem och fick veta att det springer en älg runt i området.


Jag har kameran i högsta hugg och efter en dusch måste jag bege mig till jobb. Hör ni inget från mig innan kvällen, så har jag blivit kidnappad av Helge.

God morgon! :D

Miss Egoina of Sweden
Jag kan inte annat än tycka det är kul att dottern har så många som röstar på henne. Hon saknar däremot en röst, nämligen min. Jag har svårt för det där. Jag vill rösta på henne för att hon är duktig, jag vill heja och uppmuntra när hon gör något bra, men "Miss World Sweden-tävling" skorrar lite i mina öron.

Inte desto mindre tycker jag det är jätteroligt! Är det dubbelmoral man kallar det? ;D

Matpengarna räcker längreJag bloggade om att jag köper mer och mer ekologisk mat och precis som Thakock har jag fått välja bort den varianten tidigare - det har varit för dyrt. Men nu när jag äter efter LCHF går det åt mindre pengar totalt till mat och dryck. Jag blir mätt på mindre volym, jag köper inte mycket grönsaker och aldrig frukt. Halvfabrikat och snabbmat är inte aktuellt och det handlas vare sig snacks, godis eller läsk. Då blir det pengar över som jag kan prioritera till mer hälsosam mat.

Ifall någon tror det kostar mer med LCHF.

I omgångar


Svettig Svorska.

Nu blir det ytterligare en omgång i duschen och ytterligare en omgång jordgubbar med vispgrädde. Sen kommer jag inte att repetera mig mer i dag för efter det skall jag slappa och slöa.

Må-bra-inläggNär jag stod och la upp mina matvaror i matvaruaffären kom jag på hur långt jag har kommit. Jag behöver inte tänka när jag handlar längre, jag undviker automatisk den maten jag inte vill eller skall ha. Mycket ekologisk blir det också, mer och mer faktisk.
Min frukost här och nu.

Jordgubbar är inte LCHF-mat, men precis som med frukt kan man betrakta det som LCHF-godis. Det betyder att jag vräker i mig godis om dagarna (men vaddårå? Säsongen är inte SÅ lång ;)). Och nej, det är inte socker på, det är "Sukrin" som jag har köpt genom LCHF-butiken på nätet.

Nu kaffe, sen städa och efter det skall jag (nog) (kanske) springa en runda.


Jag skiner också


Jag har sovit i nästan tio timmar!

Underbart väder är det och just nu verkar det vara vindstilla också, något som vi inte är så bortskämda med i Skåne. En dusch, en promenad till stan och handla mat och så skall jag städa lite. Kanske, kanske jag springer min runda i eftermiddag istället för i morgon bitti.

Solen skiner, jag skiner och i eftermiddag skiner lägenheten också.

God morgon! :D

Rödögd
Nu förstår jag varför man skall
ta ut linserna på kvällen.

God morgon! :D

Shit

 

 

Shit! Vad god den var!

 


 

Shit! Vad jag älskar henne.

 

 

 

Shit vad nöjd jag är!

 

 

Nu nattar jag. Sov gott alla goa människor.


Hoppas hon blir fullJag skall vara i samma sällskap som dottern i kväll och det slog mig
precis att vi aldrig har festat tillsammans. Okej, vi har tagit en drink
eller ett glas vin och hon har sett mig på lyran, men vi har som
sagt inte festat tillsammans.


Hoppas hon blir full (och hoppas jag inte blir det). ;D

Varning för fötter


Jag hade nya joggingskor i onsdags när jag sprang. De behöver helt klart "springas in".Så i dag tog jag de gamla som i måndags blev dygnsura på grund av regn:

Tydligen gillade de inte att först bli genomblöta för att sen torka. I varje fall
såg de till att jag fick en rejäl blåsa.
Men duktig har jag varit. 15 km är avklarat och nu är det dags för minispa och det betyder även ett välbehövligt fotbad. Så här fula fötter får man ju inte ha på midsommarafton! ;)


Glad midsommar!

"Små grodorna" på norska

Små rumpetroll, små rumpetroll er morsomme å se.
Små rumpetroll, små rumpetroll er morsomme å se.

Små froskene, små froskene, de hopper fort av sted.
Små froskene, små froskene, de hopper fort av sted.

Men ører, men ører får ingen frosker ha.
Men ører, men ører får ingen frosker ha.

Og rumpene, og rumpene, dem vokser de ifra.
Og rumpene, og rumpene, dem vokser de ifra.

Ko-ak-ak-ak, ko-ak-ak-ak, ko-ak-ak-ak-ak-ak!
Ko-ak-ak-ak, ko-ak-ak-ak, ko-ak-ak-ak-ak-ak!

 

God morgon! :DDet borde det

Jag har träffat dotterns sambos mamma och lillasyster. Riktigt trevliga människor, men annat kan man inte vänta. Jag visste ju redan att jag gillar David och nånstans måste han ha fått sin charm ifrån!

I morgon är det midsommar och jag är bortbjuden. Tydligen skall jag inte ha "med mig något", så jag tar med mig blommor så att vi kvinnor (fem) kan binda midsommarkransar, medan männen får komma på något annat att göra. Nu är ju jag svorska och inte så insatt, men det att sköta om ståndet är väl kanske deras gebit? ;D

Det borde väl räcka?

 

 


Det borde väl räcka?

 

 

Eller?


Det blir en spännande lunch
Det är alltså dotterns blogg-inlägg och jag som är "mamma" i texten (något annat hade varit rätt konstigt i och för sig). Nu? Blir jag mormor eller inte?

I så fall får jag rulla ihop min långhåriga vita matta i matrummet, för där skall grisas med mat, målarfärg och lera! Små barnhänder, varma, kladdiga och så gulliga!

Jag får kanske sätta punkt här, möjligen vill dottern känna en viss press och det är ju INTE ALLS meningen! :D

Nu är´e ingen måtta

Jag är bortbjuden på middag i dag (Yes! Äntligen! Nejnejnej, det är ingen dejt!). Men först jobb och sen skall jag handla in lastbilslass med jordgubbar som jag skall frossa i i flera dagar. Och vispgrädde förstås. Massor! Vispgrädden skall inte enbart vara till jordgubbarna, den måste räcka till min LCHF-Karish (som jag har nämnt innan).

Karis(h):
I underkant av en halv mugg jättestark kaffe
I underkant av en halv mugg vispgrädde
En nypa vaniljpulver (och eventuellt sötningsmedel)
Lite ekologisk kakao

Koka upp. Häll i en mugg (eller ett elegant kaffeglas?) och fyll på med whisky. Två generösa sugrör. Sug och njut!

God morgon! :D

Jag visar magen

Jag visar magen i Magbloggen. :D

Vi kan väl hjälpas åt?Jag är ingen expert, det enda jag är expert på är mig själv. Knappt nog det. Jag försöker svara så gott jag kan och sen kan kanske andra bidra också?

Först är det en sak jag vill understryka och det är att man måste skilja på självkänsla och självförtroende. Självförtroende är det du TROR på att du kan och självkänsla är hur du KÄNNER inför dig själv.

Själv har jag rätt bra självförtroende, medan min självkänsla är något jag har jobbat mycket på och antagligen får jobba på resten av mitt liv. Jag tror det är olika sätt att ha dålig självkänsla och det är därför jag ber alla hjälpa till i frågan.

Alla människor är mer eller mindre konflikträdda och är man "mer" istället för "mindre" så kan det resultera i att man inte kräver den respekt och det hänsynstagande från omgivningen som man har krav på. Man blir behandlad så som man låter folk behandla en. Det betyder att man skall säga ifrån om vilka förväntningar man har i relationer och man skall våga säga ifrån när och om man blir sårad eller känner sig trampad på tårna. Säger man INTE ifrån riskerar de sårade känslorna försämra din självkänsla. Du påverkas av hur du låter dig behandlas.

Är du värd att älskas precis som du är? Utan att du behöver prestera något? Det är vi alla, men hur attan skall vi (läs:jag) få in det i huvudet? Jag försöker intala mig varenda dag att så är fallet, att det duger bara att jag "är". Jag tror vi är väldigt många som har den bristen i vår självkänsla.

Jag vet att jag är duktig i mitt jobb, jag vet att jag är duktig som tränar, äter och sover som jag gör. Jag vet att även om jag har brister och fel som jag kan och borde rätta till, så KAN jag. Men det är självförtroendet och inte självkänslan.

Är jag värd att älskas? Om inte jag tycker det, vem skall tycka det då? Och hur får man bra självkänsla? Jag vet inte, jag tror det är individuellt. Jag tror man måste komma på vart man "gör fel". Om det handlar om hur man tänker om sig själv eller om det handlar om hur man agerar utåt till andra (säg ifrån, ställ krav, kräv respekt).

Jag har lärt mig att vara snäll mot mig själv (så fort jag kommer på att jag tänker negativt om mig själv, så kommenderar jag mig: Tänk om, tänk rätt!) och jag blir mer och mer duktig på att säga ifrån till andra när det är något som jag inte tycker om. Ett resultat av det som är väldigt tydligt är att mina vänner i dag verkar mer trygga på vart de har mig. En människa som inte är tydlig och gränssättande sprider osäkerhet omkring sig. Jag vill vara så som jag vill att mina vänner skall vara och det är att vara ärlig, rak och våga stå upp för egna värderingar.

Som du märker har jag inget svar, för jag har aldrig löst gåtan fullt ut. Det är mitt livs utmaning det där. Antagligen är det så för de flesta, egentligen. Jag säger "egentligen" därför att en del människor går runt och tror de har världens bästa självkänsla utan att ha det. JAG trodde det, men jag förväxlade självförtroende och självkänsla.

Tankar, idéer och förslag tas tacksamt emot. I detta ämnet finns inga rätt eller fel, tycker jag, helt enkelt därför att det är så individuellt.

Svettigt värre


8 km avklarat.

God morgon! :D

En tramsa


Ny jogging/vindjacka inköpt som är lite vattenavstötande. Skall man
ha helt vattenavstötande (som tål spöregn) så blir det regnställ och
det knasslandet vill jag inte lyssna på när jag springer.
Jo, alltså.. HM ligger liksom vid sidan om sportaffären, så jag
tog med mig en blå och en vit blus därifrån. Luftigt och passar
bra även på jobbet. Dessutom är den figursydd, så min
midja blev som en miiiiiidja. :D
Men OJ! Jag höll ju på att glömma det jag EGENTLIGEN skulle ha!När man är så dum och bestämmer att man skall springa lopp
får man se till att ha två fungerande par joggingskor ifall det
ena går sönder. Som sagt, så fixat.
Självklart hängde lite smått och gott med på köpet. Deo, mascara
och en nagellack som är lite sådär ljusbrunbeigerosa.

Dessutom var jag en sväng inom biblioteket och säkrade sänglektyren för några veckor framåt. Något borde man väl ha att göra där också? På biblioteket?

Jag är en tramsa i dag.

Störst och vackrast är inte alltid godast

"Hemliga kocken" Mats Eric Nilsson kommer ut med en ny bok med titeln "Smakernas återkomst". Den skall jag köpa så fort jag ser den. Jag läste "Hemliga kocken" och han hade en hel del jättebra tips. Till ex hur man ser om den färska fisken är färsk. Den skall inte ha simmiga ögon bl annat.

Även om jag har lagat mat i alla år, så har jag mycket att lära när det gäller att veta vad som är riktigt bra råvaror. Hur vet man vilken avokado som är "lagom"? Kan jag förutse hur apelsinen smakar utifrån skalet, färgen och doften? Jag är så trött på att bli besviken när man väl skall tillaga maten eller när man skall äta den. Ungefär som med jordgubbar, de som är störst och mest glänsande är som oftast inte de godaste.

Jag vågar gissa på att boken är en hjälp till alla som vill lära sig att välja rätt i matvaruaffären (och självklart också matlagningen där hemma, men vad jag skriver utgår alltid ifrån vad JAG behöver ;)).

Stiltom (borde vara motsatsen till stilfull?)Jag vet inte.. Om andra gillar hur jag har blandat eller ej eller det att jag HAR blandat är ju en smaksak. Men jag tycker faktisk att det är mer hemtrevligt om allt inte är så stilrent. Kör man till 100% på en stil blir det konstgjort efter min smak.

Smaken är som baken som tur är, annars hade det sett likadant ut hos alla.

Mitt mål i mitt hem är att de som kommer och hälsar på känner att de kan lägga benen i soffan och att världen inte går under om man välter ett glas. Jag är trött på att allt skall vara så "fint", jag är färdig med den biten. Jag vill LEVA!

Inte för att jag tog illa upp, det ÄR jättesnyggt om man fullföljer en stil till 100%, men JAG vill inte ha det så. Jag vill omge mig med saker som ger mig en viss känsla, saker som betyder något för mig och alla de sakerna passar inte in i en och samma stil.

Jag menar.. Hur kan bilder på dottern passa in i "shabby chic" liksom? (Jaja - jag skojar!)

God morgon! :D

Once upon a time


Gammal bild, håret var tjockare och längre, men
bikiniöverdelen är åtminstone årets modell.

Till höst/vinter skall jag söderut, helst två veckor, kosta vad det kosta vill! Det är inget som att resa långt bort från allt och bara vara. Men först skall jag njuta av sommaren här hemma.

Bara lite kaffe först


Det blåser och spöregnar ute, men här finns inga ursäkter.
Ut och jogga!


God morgon! :D

Vikten av balans

Vi har lika liten rätt att hänga ut någon som svälter sig smal som någon som äter sig fet. Bägge varianterna visar på att personen i fråga har problem.

Så antigen hänger vi ut både benrangel och feta eller så håller vi truten och ser till att lyfta fram sunda ideal.

Det negativa size-zero-snacket riskerar att normalisera att allt annat är okej. Det är inte okej att vara överviktig, lika lite som det är okej att vara underviktig. Det är farligt att fokusera kritiken på enbart det ena eller det andra. Det perfekta är att vara normal och då kan vi väl prata om just det istället? Hur skall folk fatta vad som är normalt om vi enbart hänger ut det som lutar åt ena sidan?

Det blir ju ingen balans i det hela!

Länge leve mångfalden

Kissie har skrivit ett inlägg om huruvida läsare påverkas av vad man bloggar om och hon har en poäng. Det bloggas om allt möjligt, det bloggas om utseendefixering och intressen. Det finns hälsosamma bloggar och det finns icke-hälsosamma.  Det finns bloggare som är bra på att skriva och så finns det de som knappt kan bokstavera. Om bloggaren förmedlar något som är bra eller dåligt behöver inte hänga ihop med allt det andra. Det beror helt på vad läsaren behöver som en motvikt till sitt liv i övrigt.Inlägget i fråga är lite hårt formulerat ("låt Egoina käka sig fet om hon nu vill det"), men samtidigt är det Kissie-style, så varför inte? Jag tycker hon bara säger att var och en får blogga som de vill. Dessutom säger hon inte att Egoina ÄR fet och OM hon hade sagt det (OCH Egoina verkligen hade varit det) hade det enbart kunnat tas fel om man anser att det är fel att vara fet.

Vi vet ju alla att det är mer hälsosamt att ha några kilon att ta av, än att inte ha det.

Jag tycker inte inlägget är så farligt, jag tycker att Kissie lägger vikten (mohaha! vilken "vikt"?) på att förmedla att läsare har sitt eget ansvar. De får själva se till att läsa det som påverkar dem i rätt riktning. Det vill alltid finnas människor och bloggare med åsikter och ideal som inte passar alla.

En del av charmen med blogg-världen är mångfalden - Länge leve mångfalden!

Pissed off

Min stora svaghet är att jag har kort stubin när det gäller människor som saknar ödmjukhet. Om avsaknaden av ödmjukhet kombineras med dumhet samtidigt som människan inte har någon självinsikt, så blir min stubin obefintlig.

Dvs. människor som dum-förklarar andra när de själva är mindre smarta än dem de dumförklarar. Jag förstår att när man är dum, så är man inte tillräckligt smart för att förstå att man är dum, så för säkerhet skull (ifall jag också är dum och saknar ödmjukhet) får jag avsluta detta inlägget med att jag inte menar att dum-förklara någon.


Inlägget är ett resultat av sånt jag blir frustrerad över, men som jag inte kan blogga om. Ifall ni tycker det hela verkar konstigt, menar jag. Eller det förstod ni säkert. Ni är ju inte dumma heller!


Hur vill du att pappan till dina barn skall vara

Dagens ideal för unga tjejer med smala kroppar, stora bröst och putande läppar är kanske något som föräldragenerationen borde ta åt sig som en miss i uppfostran.Britney 8 år som får Botox insprutad av sin mamma.


Att ge sina barn självkänsla och att lära sina barn att man drar till sig medmänniskor efter hur man själv är och beter sig är viktigt. Om en ung tjej tror att enda sättet att bli älskad är att se ut på ett visst sätt, så drar hon också till sig män som attraheras av kvinnor som ser ut just så.

Om (och när) utseendefixeringen handlar om att vara attraktiv på "marknaden" borde dessa unga kvinnor först fundera på vad sorts man hon egentligen vill ha.

Själv har jag alltid varit fåfäng och de perioder jag har varit väldigt smal och vältränad har jag dragit till mig en typ av män som jag inte gillar. En period var det riktigt frustrerande. Inom en till tre dejtar kunde jag vara säker på att mannen uttalade något a la "jag skulle aldrig kunna vara ihop med en kvinna som är mullig eller fet". Vem vill ha en sån man om man vill ha en livslång relation? Inte jag. Jag kan aldrig garantera vad jag väger om ett år.

Uttrycket "jag vill ha en man som älskar mig för den jag är" är ju bra, men så uttjatat. Kanske unga kvinnor istället borde fundera på vilken sorts man de vill ha barn med, vem vill de ha som pappa till sina barn? Och sen får man se till att själv passa in i den mallen. Det handlar inte om att "anpassa sig", det handlar om att vara ärlig mot sig själv och vilket liv man vill leva.

Det är samma sak i arbetslivet som med privatlivet, du tar inte på dig gala-klänning eller träningskläder när du söker jobb. Du är fortfarande dig själv, men du anpassar dig efter vad du är "ute efter".

Det är inte fel att vara fåfäng, men det skall vara en fåfänga som resulterar i att du lever och är så som du själv vill vara och att du får det liv du önskar.Bilden är stulen från Magbloggen.


Jag tror att dagens unga med förvridna ideal är förvirrade. De vill vara på "den säkra sidan" och tror att om de bara är så nära "idealet" som möjligt, så vill de ha större valmöjligheter med tanke på hur många som då vill tycka att de är attraktiva. Men det är så fel. De män som efter min smak och mitt tycke är de som verkligen är något att ha för resten av livet ville aldrig titta två gånger på en size zero med stora bröst och putande läppar. Vilken riktig man vill ha en sån kvinna som mamma till sina barn? Vilka värderingar lär hon sina barn? Vill en ansvarsfull förälder verkligen förmedla det till nästa generation?

Själv tycker jag att fåfänga är något positivt, men det är skillnad på fåfänga och att ha sjuka idéer och ideal.

Jag är nog morgonmänniska - numera

Okej, nu har jag gjort rent glaset i ugnsdörren så att det skiner och blänker och så har jag gjort tzatziki på Rysk yoghurt istället för Turkisk yoghurt. Då kanske jag skall sätta mig ner med en kopp kaffe och kolla på Nyhetsmorgon? För resten av världen börjar väl vakna nu?

Det var annorlunda förr i världen.. ;D

God morgon!

Fuskis-dagen

I dag är det fuskis-dagen för min del:


En smulad tiger-muffins, vispgrädde och jordgubbar.Här ser ni lite närmare.. :DDet är ingen silversked och inte föddes jag med den heller, men
den går att äta med.Något annat lättlagat och gott och som är lite mer LCHF-vänligt (med tanke på kolhydrater) är:

Karis(h) kaffe
Stark kaffe
Vispgrädde
Kakaopulver
Ev. sötningsmedel/vaniljpulver
(Åh! Ups! Höll på att glömma:) WHISKY!

Värm upp en halv mugg jättestark kaffe tillsammans med en halv mugg vispgrädde, lite kakao-pulver och eventuellt sötningsmedel (en gnutta vaniljpulver kan också vara gott). Koka upp. Häll i en mugg. Fyll upp med whisky. Rör om. Drick (med eller utan måtta).

Trevlig helg! :D

Pigg eller inte pigg - det skall göras
En stor del av sträckan går utmed havet och det blåser rätt bra i dag.
Jag känner mig tuff - 14 kilometer..

God morgon! :DUPPDATERING:

Det var hårresande långt, men det gick (rättare sagt: det joggades :D).

Koll på läget

Det är stor skillnad på att bokföra på jobbet där jag har alla hjälpmedel till hands mot det att hjälpa dottern med bokföring hemma hos henne. Men nu har jag (vi) fått ordning på det hela och nu har jag stenkoll - precis som jag gillar.

Det är hur lätt som helst att tro att alla pengar som singlar in på kontot är ens egna, men den lilla damen är inte dum i huvudet (dvs. hon lyssnar på mamma). Med andra ord, det finns pengar till skatt och moms. Hur många har inte gått bet där och sitter med stora skulder bara efter ett år pga felberäkningar och okunskap. Det var min stora fasa när hon ville starta eget. Men det funkar, helt klart!

Puh! Känns bra! Jag läste att Katrin Zytomierska undrade om hon alltid skulle ha hjärtat i halsgropen i rädsla för att något skulle hända Ringo - heeela livet. Ja, jag säger nu det - det kommer hon - varför skall hon ha det bättre än någon annan mamma?


Allt vi gör - gör vi för vår egen skull

Allt en fri människa gör, gör den för sin egen skull. Det spelar ingen roll om det är hänsynstagande, materiella saker som man ger eller tar, jobb, kärlek, omvårdnad eller att känna hat. Om man alltid kunde vara uppmärksam på att så är fallet är vi nog många som hade ändrat vårt förhållningssätt och slutat bete oss som offer eller "Gud, vad snäll JAG är".

Utmana mig gärna i kommentarerna här under. Ge mig exempel på något vi INTE gör för vår egen skull. Självklart inbillar jag mig att jag kan ge svar på tal, men samtidigt gillar jag när folk sätter mig på plats.

Och jag inbillar mig inget annat än att om du utmanar mig, så gör du det för ditt eget nöjes skull. ;)

Till natten - så kanske..

Jag gifte mig med en man från Kroatien i natt. Han är jättesnäll, men när jag vaknade kom jag på att vi inte hade fullbordat vårt äktenskap. Hade det inte varit för att jag skall ut och springa, så hade jag gått och lagt mig igen.

God morgon! :D

Rump-massageJa, ni ser vart jag har ont.


Det funkar inte, jag skall ut och jogga i morgon bitti.
Jag behöver rump-massage.

Jag vill vara halvfull hela tiden

Så här lät feministerna när jag växte upp:

"Varför är det kvinnan som skall gå hemma med barnen?"

Sådana uttalanden gjorde mig förbannad. Jag har alltid tyckt att kvinnor har samma rätt som män, men att uttala sig nedlåtande på detta sättet är att stjälpa och inte hjälpa. Hur kan det vara negativt att gå hemma med sina barn? Det är världens viktigaste jobb!Numera låter det (som tur är) som oftast så här:

"Män har också rätt att få vara hemma och ha tid med sina barn när de är små."

Plötsligt blev det istället något som både kvinnor och män ser värdet i och inte något som är negativt laddat.Bara ett av många exempel på hur vi omedvetet påverkar oss själva och andra till att tycka något är bra eller att det är dåligt. HUR vi säger saker är ofta mer avgörande än det vi bokstavligen ger uttryck för.
Det är som med kaffekoppen.
Den kan halvfull eller halvtom - allt eftersom hur du tänker.

Mitt eget stuk


Så här ser det ut när man kommer till mig.


Och här kommer lite före- och efterbilder av hallen:

Här har vi vänt på klacken och ser mot ingångsdörren.
Vi står med rumpan mot mitt sovrum och tittar mot köket.
Ryggen mot köket och sovrummet rakt fram. Till vänster är vardagsrummet och den stängda
dörren är badrummet.

Före-bild (ingen förebild, men en före-bild) av kistan.Och så här blev den. Shabby chic rosa, eller kanske inte så chic,
men jag trivs med den. Och så funderar jag på att lägga samma
golv i köket som i hallen, men plånboken behöver växa lite först.

Nu Horni-gumman? Är du nöjd nu? (Hon har tjatat om att se kistan. :D)

Rysande god rysk

17% fett istället för 10% som den turkiska har.

Perfekt!

Semesterögon

I dag skall jag ta på mig mina semesterögon. För visst är det så att när vi är på semester så "ser" vi på ett annat sätt? Vi är avslappnade, vi tar det som det kommer och vi "ser". Vi ger lätt främmande människor ett leende och vi är mer upptagna av det vi har framför oss rent fysisk, än det vi har framför oss psykisk.

När jag bara har mornat mig klart med mitt morgonkaffe skall jag ta en dusch och sen gå till stan för att handla lite mat. Jag gör precis som jag brukar göra, men istället för att hela tiden tänka på vad jag skall göra härnäst, så skall jag leva i nuet och "se". Lyfta blicken från marken när jag går och titta på alla byggnader, lyfta blicken och se mina medmänniskor. Lyfta blicken och njuta. En extra semesterdag helt enkelt. Konsten blir att komma ihåg det hela tiden. När man verkligen ÄR på semester, så går det liksom av sig själv.

Inte stressa, bara vara.


Jag skall bara vakna först.

God morgon!

Belåten


Jag tog en liten form och lade i grön sparris och en tomat tillsammans med lite (;D)
vitlök, (lite;D) smör och (lite ;D) flingsalt och satte längst ner i ugnen.
Längst upp i ugnen grillade jag spareribs.


Nu är jag mätt och belåten.

Ta reda på hur och varförPoängen med LCHF är att äta mycket fett och avstå från kolhydrater så mycket som möjligt för att hålla blodsockernivån jämn och låg, samtidigt som man känner sig mätt och nöjd. Äter du proteiner och sallad och låter bli (naturligt!) fett, så måste du överäta proteiner för att få mättnadskänsla, alternativt svälter du dig.

Det finns mer och bättre förklaringar än så här, men jag tycker inte någon skall ändra sina kostvanor utan att först ta reda på varför och hur. Att äta efter LCHF och inte förstå konceptet låter för mig konstigt och jag tror att man väldigt lätt gör fel då.

Under detta inlägget finns massor av länkar till LCHF-information av människor som är mer kunniga än mig på området.

PS! Själv äter jag efter LCHF pga sockerberoende och för viktens skull. Jag tittar inte på om jag har ett kolhydratintag på max 20 gram om dagen, däremot äter jag inga matvaror som har högre än 5% kolhydrater per 100 gram vara. Jag tycker det är ett enklare sätt.

Svar på tal

Postat av: Sofia
Vad jobbar du med?
Svar:
Jag jobbar halvtid som ekonomiansvarig på ett företag i Landskrona. Andra halvan är jag sjukpensionär.

 


Postat av: Ama de casa
Hur går det med rökningen?
Svar: JÄTTEBRA!Postat av: Robert
Hur går det med rökn.. löpningen? :D
Svar: Ännu bättre! Eller nej.. eller jo.. Svårt det där. Det går bra!Postat av: diana
Å vad kul. Leker vi 118 800? Okej, hmmm... Hur många läsare har du ungefär per dag?
Svar: Mellan 400 - 600 unika besökare, lite beroende på vardagar, helg, sommar och vinter.Postat av: ida
Finns det något du ångrar att du skrivit om i bloggen? eller åtminstone tänkt att "fan vad onödigt att skriva om det..."
Svar: Ja, det har hänt. Kanske mest på Egoinasmamma-bloggen. Men jag har låtit alla inlägg stå kvar, bortsett från två (oberoende av varann). Jag trampade andra på tårna, något som inte var min mening.
Postat av: Bitchen
Jag vet ju redan PRECIS ALLT om dig..;D Måste nog tänka lite på det. Och så håller batteriet på att ta slut... Vi hörs senare ikväll hörru.. :D JO! En fråga jättesnabbt! Kan jag få se din fina kista? :)
Svar: Hahaha! Det KOMMER har jag ju sagt. Tänkte göra en video en dag (när JAG känner för det).

 

 

 

Postat av: Diana
Om du inte fick bo i norden, var hade du bott då?
Vilket var ditt drömyrke som ung...yngre? ;)
Svar: Jag hade velat växa upp i en storfamilj ute på landet i Sydeuropa. Många generationer under samma tak. Det betingar däremot att mitt liv var så från början, för jag tror man måste vara van vid det livet för att inte bli galen. Hm. Det har jag ju lyckats med ändå.. // Drömyrke? Det var frissa och hudterapeut, något jag har ångrat många gånger att jag inte satsade på. Numera är jag dock lycklig som det är.Postat av: Rita
Hej! Din ex make är ju djupt religiös Jehovas vittne. Hur var det att leva med någon sån? T.ex. Om Egoina skulle behöva blodtransfusion när hon var bebis. Jehovas vittnen är ju stenhårda när det kommer till sånt. Hur skulle du ställa dig till det? Vad har du för religion?
Svar: Nej, mina X-män (ingen av de två jag har förverkat ;D) har varit religiösa, så jag vet inte hur det hade varit att leva med en "sån". OM jag hade levat med Jehovas Vittne så hade inte detta med blodtransfusion varit något problem då jag själv inte är JV. Dvs. att jag hade bestämt att det var okej - något man får. Min troende man hade i så fall fått böja sig för min åsikt och landets lagar. Står det om livet så omhändertar trots allt myndigheterna barnet så att liv kan räddas om ingen av föräldrarna ger sin tillåtelse. Jag har ingen religion, men jag lutar starkt åt buddismen när det gäller deras syn på medmänniskor, empati och hur man borde leva.Postat av: Lippe
Vet inte om du skrivit om det men man vill ju veta hur du hamnade i Sverige. Vad är det knäppaste du varit med om?
Svar: Jag satte mig på fel buss. Eller nej, jag träffade en skåning när jag var ute en kväll i Oslo och på den vägen var det. // Hmm.., det knäppaste jag har varit med om? Det är svårt. Det är nog saker som många vill kalla övernaturligt. Att jag känner på mig saker, men det är så mycket så jag har svårt för att nämna något särskilt. Det som är det starkaste minnet är nog när jag spontant fick för mig att jag var "tvungen" att hälsa på min pappa i Norge. Han bodde på sjukhem efter en hjärnblödning han hade 14 år tidigare, något vi hade vant oss vid (i den utsträckning man kan det). Jag följde mitt "infall" och hälsade på. En vecka senare var han död. Det var knäppt och samtidigt kändes det otroligt bra att jag hade följt min intuition. Min pappa stod mig väldigt när.Ni kan fråga mer om ni vill..

God morgon! :D

Question time

Jag kör med en frågestund. Fråga om precis vad ni vill (inte om varför himlen är blå, men något som har med mig att göra), så svarar jag vad, hur och när jag vill.

Jag har visst lite tid över, städning är överskattat! ;D

Singel-tårta för icke-bagareJordgubbar är inte det helt ultimata att äta som LCHF-are, men det är okej. Så fort de obesprutade kommer på marknaden har jag tänkt att inte bara frossa i jordgubbar, men även göra mig en singel-jordgubbstårta. Det blir en fuskis-dag det:

Jag köper två muffins, en vanlig och en choklad och delar de som en (mini-)tårtbotten. Sen fuktar jag muffinsen med lite mjölk/vispgrädde efterhand som jag "bygger" min tårta lager på lager med vispgrädde och massor med jordgubbar.

Den tårtan borde hålla i två dagar (för en normal människa - men inte för mig!). Mums!

Bra fett-lösning

Tzatziki a la Svorskan:

1,5 dl Creme fraiche (mycket fetare och mycket mer mättande än yoghurt)
1/3- del riven gurka (jag hyvlar först bort skalet, det brukar innehålla rätt mycket besprutningsmedel) Pressa ut så mycket vätska du kan.
1 stooor klyfta vitlök
Svartpeppar
Några droppar lime (eventuellt citron).

I och med att jag använde Creme fraiche istället för yoghurt saknas syrligheten, men lime (citron) tyckte jag uppvägde "förlusten".

Rör om och ät! Smaklig spis!

God morgon! :D

Shoppat


LCHF-godis! 4% kolhydrater per 100 gram vara. Skitgoda!
Varning: De innehåller  maltodexitrin och andra
konstigheter, något som jag tror
E621 = smakförstärkare,
något som är samma sak som glutamat
. Jag har nu
slängt påsen, jag tål inte glutamat. :(
LCHF-godis! 2,5% kolhydrater per 100 gram vara. Mums!Mohahaha! Och varför då producera de så att de ser ut som en?Nu jävlar! Här skall "lekas"!


Hår under sulan
Jag tvättade två par gamla joggingskor i går som nu övergår från att vara just joggingskor till att bli promenadskor och "träna-på-gymmet"-skor. Det är två år sen Madde (min fd hund) dog och fortfarande dyker det upp hundhår. I det ena paret var det hundhår under sulan inuti skorna. Jag har hört att det tar minst 10 år innan hemmet är "sanerat" efter att man har haft hund. Dvs att andra hundar inte längre märker av att det har bott en hund där. Det tar nog 10 år för mig att "sanera" mig från Madde också, inte på lukten (hoppas jag), men i sinnet.

Jag får väl tillägga att jag njuter av att vara oberoende, men i och med att jag älskar långa promenader och den tilliten och kärleken en hund visar, så saknar jag Madde ibland. Varje morgon när jag släppte henne lös så dansade hon i väg med svansen viftande. Hade hon kunnat sjunga hade det nog varit: "Oh! What a wonderful mo-orning, Oh! What a wonderful life!". En dålig morgon kunde hennes glädje få mig på bättre humör. Mysiga minnen detta. Jag blir glad och inte sorgsen när jag tänker på henne, hon hann trots allt att leva ett helt liv och jag har gott samvete, jag tyckte jag gav henne ett hundliv som en hund förtjänar.

God morgon! :D

EfterlysningVisst är det skönt med sol och värme, men finns det någon som vill tvätta för mig? Nu? På en gång? Jag sorterar tvätten själv och står för tvätt- och sköljmedel, så det är inga problem. Om det är en representant för det manliga könet får du gärna vara singel, i lagom ålder, ha välordnad ekonomi (dvs du behöver inte vara rik, bara du har ordning på plånboken), vara välvårdad och gärna vara ett återkommande "problem" i min tillvaro.

Suck, värmen ställer till det på många sätt och vis.. ;)

Jag är inte sjuk..

..jag mår bara lite illa. Det kan vara värmen eller eventuellt lite övergående besvär pga byte av medicin. Har suttit här framför datorn i en timme eller så för att blogga och läsa och kommentera i bloggar, men det händer inget. Tankarna bara surrar iväg alldeles av sig själv. Så jag ger upp.

Återkommer kanske med ett svettigt inlägg i morgon bitti. Kanske. Eller ett icke-svettigt ett. Ni kanske rent av vill beställa en morgonbild? Någon speciell grimas som önskas?

Jag förstår inte riktigt

Är det en förolämpning att bli kallad "mullig"? Att vara mullig är ju inte att vara överviktig eller fet? Är inte ord som mager, smal, lagom, mullig, tjock och fet relativt? Om jag säger att någon är mullig, så menar jag inte det negativt alls, jag tycker både män och kvinnor är mer attraktiva som mulliga, än smala. Smaken är som baken - delad, men det betyder inte att vi behöver göra ett så underbart ord som mullig negativt.

För mig är mullig ett härligt ord, det står för en människa som äter gott och inte coolar under av en förkylning. Mullig är inte alls ensbetydande med osunda matvanor eller ett stillasittande liv.

Nej, folkens. Att vara mullig är att vara sund, att vara fet tyder antingen på sjukdom eller att man borde lägga om vad man stoppar i mun. Att vara smal är toppen, jag tycker det är mycket roligare att köpa kläder när jag är smal. Men att vara mager tyder på sjukdom eller att man stoppar för lite (nyttig) mat i mun.

Så? Summan av kardemumman är efter min mening att om vi blir magra eller feta så försöker vi göra något åt det och om vi inte blir/är det, så skiter vi i vilka benämningar vi sätter på olika tjocklekar (tunnlekar ;D). Vi måste ju kunna beskriva en annan person utan att det blir fel?

Om vi inte tillåter ord som beskriver ett utseende som inte lever upp till de sjuka idealen som finns i dag, så kommer det svenska språket att bli väldigt fattigt, på väldigt kort tid.


Vänliga hälsningar från Svorskan som varierar mellan att vara mullig, smal och tjock.
Med andra ord: I andras ögon rätt lagom.

Fett inlägg

Det finns olika anledningar till varför många väljer att äta efter LCHF. Det kan handla om viktnedgång, viktuppgång, sjukdomar, åkommor, sockerberoende eller att man rent av tror på att detta är rätt sätt att vara en renlevnadsmänniska. Det är därför lite olika hur man väljer att äta, men grundprincipen är att undvika så mycket som möjligt av det som blir till socker i kroppen (höjer insulinet) och i störst möjlig utsträckning undvika tillsatsämnen och äta så nära det naturliga som möjligt.

Här kommer lite länkar, ni får gärna bidra med fler i kommentarerna här under:

Bra-att-ha-länkar:
Kolhydratlista för massor av olika matvaror
E-nummer beskrivning av tillsatsämnen

Glutamat (finns i det mesta av halvfabrikat och snabb-mat):
LCHF och glutamat
CBS 60 minutes om glutamat (videoklipp)
Möjliga samband mellan sjukdomar och glutamat (klicka vidare på aktuell åkomma. Till ex ADHD, astma, depression, migrän, tinnitus - you name it!)


Åkommor och sjukdomar:
LCHF och diabetes
LCHF och pollenallergi
LCHF och fibromyalgi
LCHF och sköldkörteln
LCHF och Alzheimers
LCHF och MS
LCHF och Crohns sjukdom
LCHF och IBS alt. mag/tarm-problem
LCHF och håravfall

Sockerberoende

Allmän info om LCHF:
Grundläggande info om LCHF
LCHF för nybörjare
Kostdoktorn - här finns det mesta. Längst upp på sidan i bloggen finns en kategori "Välj ditt intresse"

De vanligaste frågorna (vegetarianer, gravid, alkohol, njursvikt, gallsten...)

Länk till en massa andra länkar

När jag undrar något brukar jag Googla "LCHF" och sen ett ord efteråt. Till ex "LCHF pollenallergi" och då hittar jag den information jag behöver.

Glöm inte bort när ni läser eller diskuterar med andra att man kan ha olika inriktningar på varför man äter efter LCHF. För egen del handlar det om sockerberoende och viktkontroll, så jag håller mig relativt strikt under 5% kolhydrater per 100 gram mat. Många LCHF-recept är inte lika strikta med detta, något som kan vara förvirrande om man inte tänker på att det finns variationer inom LCHF också.

Och bara så det är sagt, jag har INTE den åsikten att ALLA skall äta efter LCHF. För mig är detta ett alternativ till de som av någon orsak inte mår bra och som tror att en omläggning av kosten kan hjälpa. Mår man bra som man gör, på alla sätt och vis borde det inte finnas någon anledning att ändra hur man lever. (Så jag hoppas jag slipper tjafs om just det? Snälla? Bara denna ENA gången?).

Spelevink (fel ord, men rätt som rubrik)

I kväll blir det hemmasittarkväll med Bingolotto. Jag skall så absolut inte spela, även om jag inte hade haft något emot det i VANLIGA fall.

Jag måste nämligen kolla hela tiden, jag kan inte titta ner på någon bingolott och riskera missa att se dottern och hennes sambo i publiken. Hon har lovat vinka till mig! :D

Uppdatering 19.37: Jag såg henne! Men hon vinkade ju inte! :(
Uppdatering 20.02: Har sett henne TVÅ gånger och hårfestet en gång, men ingen hand som vinkar. :( (Misslyckad uppfostran, helt klart!)
Uppdatering 20.10: Såg henne igen och igen och igen. Men inget vinkande till mamma. Jävla unge! :D
Uppdatering 20.22: Hon vinkade!!!!! Yippie! :D :D

Inte girighet, men inte-gritet

(Skit samma! I dag leker jag copycat och kopierar ett inlägg från
Egoinas mammas blogg. Hoppas hon inte blir arg! ;D)

Jag sitter och stångar huvudet i taket i ren skär stolthet. Är hon verkligen min dotter? Kan man ha sån tur? För tur är det, vi vet aldrig hur våra barn växer till sig när vi inte längre påverkar.

Shit! Hon har integritet, den lilla damen. Nu får jag nog övergå att tänka på något annat innan jag får stora bulor i skallen. ;)

Blodig söndag


Vad skall man med män till när man har ett sånt här bokmärke?


Jag djupdyker nog ner i en ny bok i dag. Nu en påhittad, fruktansvärd blodig historia. Den börjar i varje fall med att en man hittar ett spädbarn och förvarar barnet i källaren. Tidigare hade han krossat sambons ena knä med ett bräckjärn, för hon var ute och joggade lite för mycket.. <ryser>.

Det var det jag sa, vad skall man med män till?

God morgon! :D

(Jag kommer inte på en tillräckligt värdig rubrik)Boken heter "Varför gråter inte Emma?", men jag kan lova att man gråter när man läser den! "Arboga-mamman" som förlorade sina barn när en psykopat till tyska mördade hennes små barn och nära på Emma själv. En mycket läsvärd bok och unik i sitt utelämnande av sentimentalitet. En bok som är så otroligt skrämmande och på samma gång en stor tröst. En läsvärd bok. En.. Ååååh! Jag hittar inte ord! Jag sträck-läste den nu precis.

Läs den! Det är sorg, tragedi och kärlek. Den är sann, den är fruktansvärd och den.. Ja, som sagt, jag hittar inte orden och jag har läst en hel del av den typ av böcker.

Jag är tagen. Gripen av historien. Jag är berörd och jag grät i omgångar. En känslomässigt nyttig bok (något som kanske låter underligt att säga - men LÄS DEN!).

Ansenlig lampa

Jag har världens mest underbara soffa och fåtöljer. Rent estetisk vill jag ha nytt, men om jag ser till komfort kommer jag inte att byta ut innan de ramlar isär av sig själva. Så då får man anpassa resten efter det. Jag har precis varit och hämtat ut en bordslampa som jag beställde i mars månad.


Solen skiner från alla håll och kanter, så ljuset blir dimmigt när jag
fotar med Iphone. Men ni ser bordslampan i hörnan? Den oansenliga?

Och här är den nya "ansenliga" lampan.

Jag har bott in mig nu. Det känns som att helheten är på plats och jag trivs så otroligt bra! Kanske jag tar er med på en rundtur med hjälp av bilder eller video snart. Den bruna kistan som jag bloggade om har blivit shabby-chic-rosa. Rätt kul faktisk och den fick till och med godkänt av Janne!! (Som hatar rosa för de som inte vet).

Nu skall jag ha ytterligare en kopp kaffe och den skall utan tvekan avnjutas i solen på balkongen.

Det blir som sjutton - klockan åtta


Upp och hoppa folkens! Ännu en underbar dag!

God morgon! :D

Jag tramsade mig lite i ett mail..


Oj! Klockan är inte ens åtta,
jag är full som en råtta,
men det är inte sant,
för en råtta och en fjant (elefant),
dricker inte whisky eller sprit,
även om det inte är någon merit,
de smuttar bara lite på drinken,
och nu fattar du nog vinken,
att jag bara diktar för att dikta,
och om jag fortsätter som jag gör,
kommer klockan att vara över åtta,
och nu har jag slutat att rimma.
för annars kommer jag inte hinna,
att skicka detta meddelandet innan åtta,
och det måste jag för så började ju dikten,
tur jag har linser - så jag behåller sikten.
Nu tappade jag både rytm och stil,
etik och moral och grannens bil,
åtminstone rimmade förra mening,
så går det när man får lite träning.

Svorskan

Den osminkade sanningen


Någon som vill ha en svettig kram? Äh, ni får det ändå..

KRAM!

Det spårar inte ur


Det är på gång att bli riktigt varmt! Sitter redan i shorts och linne.


Det är kanske lite svårt att se på bilden, men flygplanet kör i exakt samma spår som ett tidigare plan har gjort. DÅ är det vindstilla! När man kan se spåren efter ett tidigare plan när ett nytt plan följer samma rutt efteråt. Eller kanske flygtornet har lagt ner? Så att alla flyg flyger efter varann i stället?

Jag skall i varje fall följa mitt eget spår. Ut och jogga!

God morgon! :D


Sånt jag inte visste


Jag fick plötsligt ont i huvudet. Det fick jag i går också. Det ända jag kan komma på som jag gjorde både i går och i dag är att jag åt ost en halvtimme innan.

Så jag Googlade och hittade information om livsmedel som kan ge en huvudvärk.

Dunk! Dunk! - säger mitt huvud och dumma Brie-osten åker i soporna.

Heja mångfaldenSolen skiner, jag har långledigt och bara njuter.
Jag mornar mig utan en väckarklocka som tjuter.
Snart blir det gymmet, men de öppnar lite senare i dag,
så här sitter jag och låter tankarna surra ett tag.
Jag blir så glad när jag får kommentarer där ni skriver att ni har vågat släppa lite på hämningar vad gäller vad ni lägger upp i bloggen. Det är en sak jag brinner för, att vi skall våga vara som vi är och inte vara som vi tror att andra tycker att vi borde vara. Det är (som jag har sagt förr) onormalt att vara normalt eller tvärt om, det är normalt att vara onormal. Heja mångfalden!

God morgon! :D

Tilltugg till morgonkaffet

Jag sitter och tuggar på två ord till morgonkaffet. Självaktning och självrespekt. För mig är sistnämnde ord mycket mer positivt laddat, medan "självaktning" låter negativt. Det låter mer positivt att ha respekt för sig själv, än att akta sig.

Eller betyder de två lite olika saker? Det är kanske bara som jag är svorsk att jag reagerar olika på orden?

God morgon!

RSS 2.0