Lite norskt, lite svenskt och väldigt svorskt
Jeg har en tulle med øyner blå,
med fine hender och føtter små
og mitt i fjeset
en liten nese
så stor som så-å.


Nu inbillar jag mig att flera tänker "Det där var väl inte SÅ illa?", men faktum är att det spelar ingen roll. Det är det som är så dumt med våra komplex. Vi stänger ögon och öron och vägrar inse att vi duger som vi är. Så är det med mig och min sångröst. Förhoppningsvis bidrar det att jag publicerar inlägget till att jag har tagit ett litet steg för mig själv, men det är JAG som sitter inne med facit på hur jag skall lösa den knuten - ingen annan.

Med alla komplex är det en själv som måste intala sig att man har varit fel på det, att man faktisk duger som man är. Det gäller oavsett om det är psykisk (till ex tror man är dummare än andra), fysiska attribut eller som i mitt fall, sångrösten.

(Jag har "några" andra komplex också, men inlägget hade blivit extremt långt om jag skulle tagit med alla. :D)

Jag KAN flyga - jag KAN flyga

 

Vad skulle du aldrig lägga ut i bloggen? Vad skulle du aldrig visa upp för andra? Inspirerad av dotterns "kampanj" tänker jag visa upp något jag aldrig trodde jag skulle.

 

Hinner inte just nu bara, har lite bråttom. (Nej, jag har inte tänkt flyga! Kvasten får vila till nästa påsk).

 

God morgon! :D


Stolt mamma och stolt klimakteriekärring

Det finns så mycket press på hur vi skall vara och hur vi borde se ut. Dottern har fått otroligt gensvar på hur en kvinnas lår ser ut, om de går ihop eller inte, om man är smal eller inte och att det är okej att se ut precis som du gör.

På samma sätt som unga tjejer påverkas till att tro de skall se ut efter ett visst ideal, så påverkas vi som är äldre att tro vi skall ha minimalt med rynkor och platt mage. Inget får hänga och slänga och inget får skrynkla ihop.

De vackraste människorna som finns är de som har ett gott hjärta och en inre trygghet, de utstrålar det där extra, de blir snyggare och snyggare ju längre man iakttar dem. En estetisk vacker människa förblir inte vacker om "det där" saknas, men en människa som i utgångsläget inte är estetisk vacker BLIR vacker och förblir vacker livet genom om h*n har "det där".

Det gäller oss alla, inte bara unga tjejer. Jag jobbar ständigt på att få till "det där", men det är inte lätt. Bloggandet är en del av det, att bjuda till i bloggen ibland, demonstrera att livet inte är kört för att man är mamma och börjar åldras.

Du blir aldrig yngre än vad du är just nu, men du kan alltid bli en bättre människa. Det bästa du kan göra är att lära dig älska dig själv utifrån och in (och tvärt om). Ju mer trygg du är i dig själv, ju mer har du att ge andra - och det syns! Det märks! DET gör dig vacker!

Jag vill bli vacker, vill du?

Från att må skit till att ha mysigt

Det har varit en dålig dag. Vaknade med känslan av att vara bakfull trots att jag inte drack en droppe alkohol i går. Sen har det växlat mellan att vara törstig, hungrig och trött - väldigt trött. Ångesten har krupit i kroppen och jag har inte en aning om varför.

Tur jag var hundvakt, det hjälpte en hel del och nu känns det betydligt bättre efter middag och fika med dottern och hennes sambo. Riktigt mysigt. Väldigt mysigt. Mysigare kan man nästan inte ha.

Hoppas ni också känner er nöjda, det är ju trots allt söndag kväll och en ny arbetsvecka står för dörren. Inte så lång vecka dock, inte för mig i varje fall. Tre arbetsdagar bara. Skönt.

Morgonhund har guld i stund


Det går bra att morna sig så här också.

Långpromenad nästa!

God morgon!

Vad fan är det med folk

Jag kan inte riktigt släppa detta med att Kissie ligger på sjukhus och alla elaka kommentarer hon får.

Det har kanske inte ALLS med hennes diet, vikt eller silikonbröst att göra. Kanske tjejen har någon livshotande sjukdom eller en åkomma som kan göra henne handikappad för livet?

Hur fan kan man ens tänka "hon får skylla sig själv"? Så jävla dålig stil!

En sak till, OM det nu har med hennes lite väl extrema leverne att göra: Är det ingen som har tänkt på att tjejen måste må skitdåligt i och med att hon lever som hon gör? I blogg-världen är vi så distanserade till varann att vi tappar greppet (tydligen). Hade det varit granntjejen det handlade om, så hade inte folk reagerat så.

Så kallt, så fullständigt befriat från empati och jävligt skamligt.Jag svarar på kommentarer under samma inlägg.

Inget hundväder (som tur är), men ändåIfall ni undrar vad jag skall göra i dag, i kväll och i morgon bitti,
så skall jag gosa och promenera med innehavaren av denna lilla nos.

God morgon! :D

Trist

Kissie har hamnat på sjukhus efter att ha kollapsat i stan. Det kryllar av kommentarer som "Skyll dig själv" och "Det borde du väl ha fattat, du som inte äter". Det kryper i kroppen på mig. Hundratals unga människor skriver så här, hundratals unga människor skulle få jävligt dåligt samvete ifall hon visar sig vara allvarligt sjuk.

Vett och etikett hör tydligen inte hemma i den världen.

Undrar om den har koll på utlösningen

Statliga Industrifonden har lagt 20 miljoner på en cykelhjälm med airbag. Företaget Hövding Sverige skall lansera hjälmen till hösten.


(Kabooom!) Oj då!

Med tanke på historier jag har hört där airbag i bilar löser ut sig alldeles själv, så tycker jag att det är hysterisk kul att fantisera om en cykelhjälm som löser ut sig när som.Nu har jag dunsat klartNej, jag har inte blivit plattbröstad (även om de inte är så stora annars heller - men väldigt gulliga ändå ;D). Har ni någon aning om hur svårt det är att fota en svettig rygg med webb-kameran när man skall klicka på pekplattan själv?

Men det var inte alls lika jobbigt som joggingrundan. I dag studsade inte benen när jag sprang, de dunsade istället.

Flexibel

"Jag vaknade, var lite kissnödig och såg att klockan var snart sex. Den skulle med andra ord snart ringa. Jag steg upp, klädde på mig träningskläder och åtgärdade det med "lite kissnödig". Sen in i sovrummet igen, drog upp rullgardinen och persiennerna och öppnade fönstret. Jag slänger en blick mot klockan igen och då ser jag att den är fem. FEM!"


Jag hade redan vaknat till och jag tror knappast jag hade somnat om ifall jag hade lagt mig igen. Så här sitter jag med en kopp kaffe.

Det blir tydligen tidigt på jobb i dag, men det resulterar i att helgen börjar tidigare också. Skönt man har flex-tid.


God morgon!

Hjärnan på tomgång

I går och i dag har jag suttit på jobb och muttrat "attans gubbar" och "typisk män" utan att mina manliga kollegor har tagit illa upp. Undrar om det hade varit lika accepterat andra hållet? Om en man sitter på jobbet och muttrar "attans kärringar" och "typisk fruntimmer"?

Okej, nu känner min chef mig, så han förstår att jag muttrar med glimten i ögat (kan vara att han läser här ;D), men ändå?

Vi kvinnor är så duktiga på att beklaga oss över hur män förhåller sig till kvinnor, men frågan är om vi är så duktiga på att förhålla oss till männen.

Och nu flyger tankarna vidare, hur är det ställt egentligen? Är vi inte oftare ute efter att få män att förstå oss, än att själva försöka förstå oss på män?

Nya skorKolla! Jag har köpt nya skor! Visst är de fina? Kostar bara 1500:-
på Nelly. Skitsnygga och skitbilliga! Eller? ;D

God morgon!

Acceptera oliktänkande

I går bloggade jag om dubbelmoralen i att inte reagera på att topp-idrottsutövare flyttar utomlands för att undvika höga skatter, medan affärsmän som gör ekonomiska lagliga transaktioner ofta blir kritiserade.

Utifrån några av kommentarerna jag fick märkte jag att vissa tolkar mitt inlägg som att man borde fördöma både ock eller inga av dem.

För min del skiter jag i vilket, det är dubbelmoralen jag vill åt. Jag tycker som jag gör (jag har egentligen inte sagt vad jag tycker, ifall ni tror det) och andra får tycka precis som de vill, men orättvisor gillar jag inte. Det är orättvist om man inte dömer eller låter bli att döma ALLA som försöker undvika skatta till svenska staten (vi pratar om på ett lagligt sätt).

Jag förstår inte varför det är så viktigt att alla skall tycka samma sak? Mångfald stimulerar och utvecklar, men det jag vill åt är när vi är inkonsekventa i vårt tänkande. Jag säger "vi" därför att jag lurar mig själv hela tiden. Jag skrev det inlägget för att jag inte hade tänkt tanken innan. Det fick mig att fundera, något som rubriken också visade på.

DETTA inlägget skriver jag i hopp om att vi kan acceptera oliktänkande i större utsträckning och heller se till att vi alla har helheten i åtanke när vi uttrycker en åsikt.

Svårare än så borde det inte vara.

Gottig morgonJag har sovit gott. Så gott att jag inte har lust att vakna. Så gott
att jag knappt hörde klockan. Så gott att jag längtar tillbaks.
Vissa saker är bara så gott att man vill göra det igen och
igen och igen. Att träna är mest gott efteråt. Därför
tänker jag inte på att jag skall träna nu, jag
bara gör det. För efteråt är det också gott.

God morgon!

Jag fick mig en funderare

Jag hörde en jämförelse i dag som jag tyckte var bra. En idrottsman/kvinna som tjänar stora pengar och flyttar till Monaco eller något annat ställe för att kunna betala minimalt med skatt fördömer vi inte, men en affärsman/kvinna som ser till att göra ekonomiska (lagliga!) transaktioner dömer vi ibland som omoraliska och skattesmitare.

Det är kanske något att fundera på? Att en som har anlag för affärer inte är en större skitstövel än någon som kan prestera i skidspåret eller på tennisbanan?

Vi kanske rent moralisk borde döma alla på samma sätt? Antingen får vi börja se idrottsmän/kvinnor som lika omoraliska eller så får vi se genom fingrarna när det gäller ekonomiska (lagliga!) transaktioner.

Eller är jag ute och cyklar? Är det inte så? Är det fel att jämföra? Trots allt handlar bägge delar om vad man är bra på. Varför skall det vara okej om man är duktig på idrott, men inte okej om man är duktig i affärsvärlden?

Förlåt Alex Schulman, men....hur lång är din slips egentligen?

All by my-se-e-elf
Jag kom inte ens åt att byta glödlampa i mitt källarförråd pga allt skräp som fanns. Nu har de satt ut containrar i området och så att säga allt som är i containern är (VAR!) mitt. Jag har egenhändigt och alldeles själv burit, släpat, slängt och lyft i alltihopa.

Nu förtjänar jag MAT!

Blodsmak i mun

Jag skall ut och springa 6km och nu handlar det inte om att enbart ta mig runt, nu handlar det om att komma hem till utsatt tid. DET gillar jag inte. (Jag är uthållig, men flåset är inte så där..)

God morgon!


UPPDATERING/NEDGRADERING:
Ifall ni tycker jag skryter eller nåt sånt, kan jag berätta att jag inte alls uppnådde tiden jag skulle. :(

Middag med en touch av himmelska makter

Förrätt: Hemmagjord tomatsoppa med hårdkokt ägg och med blixtrande åskväder utanför fönstren.

Huvudrätt: Grillade spareribs och kamben med ugnsstekta tomar och broccoli  (och potatissallad till "barnen") medan himlen öppnade sig och grät floder.

Efterrätt: Ben & Jerry-glass (till "barnen"). Själv tog jag en kopp kaffe och himlen verkade ha gråtit klart.

Jag var ute och cyklade när jag skulle cykla


Jag tänkte: "Det börjar säkert inte regna".


Den blå rutan är klickbar


"Reaktioner på glutamat kan uppträda direkt eller komma med upp till två dygns fördröjning, vilket gör att många kan vara överkänsliga utan att inse detta. Reaktionerna kan skilja sig stort mellan olika personer. Några exempel på reaktioner är migrän, astma, huvudvärk, illamående, diarré, ångest, panikattacker, hjärtklappning, sömnstörningar, epileptiska anfall, synrubbningar, depression och humörsvängningar. Man kan också känna konstiga förnimmelser i nacken, underarmarna, ansiktet och bröstkorgen. Det kan vara en brännande känsla, stickningar, domningar eller en tryckande känsla. Den omedelbara överkänsligheten är inte en allergi utan ska jämföras med en negativ reaktion på en centralstimulerande drog."Jag blev förvånad när jag läste detta och delar med mig ifall andra också får konstigt mående ibland som man inte förstår sig på. Klicka på den blå rutan, så får du mer info.

Klockan 18.00 - snart är tiden här

Lite under två timmar kvar. Åtminstone är mitt badrum rent, även om det kan vara värre ställt med samvetet. Ifall jag har den minsta möjlighet att komma till himlen så kanske det kan spela in ändå?

Undrar om jag får vingar? Kanske jag blir en liten ängel? I så fall blir det första gången i mitt liv.

Lite spännande är det. Tänk om?

VIKTIGT: Intag av alkohol rekommenderas inte för de som räknar med att hamna i helvetet! Det brinner där har jag hört och då kan man ju explodera!

See you later! ;D

Är du redo?

Världens undergång är i dag. Gud har verkligen valt en underbar sista dag. Solen skiner, fåglarna kvittrar och kaffet doftar underbart i den lite svala, men sköna sommarvärmen.

Vem skulle jag ha sagt några sista ord till? Vad borde jag ha gjort som jag inte har gjort? Jag tror inte på världens undergång i dag, men OM det hade varit så - så hade jag hoppats att den kom fort och snabbt och att det hela var över innan man ens fick en suck  för sig.

Jag kan inte komma på att jag har något ogjort. Jag har gjort massor av fel i mitt liv, men de jag är medveten om har jag bett om ursäkt för, så jag är redo på SÅ sätt. Men jag vill gärna få uppleva mycket mer. Jag vill uppleva mer KÄNSLOR. Jag vill uppleva mera av "att tycka om", jag vill uppleva ännu mer lycka och jag accepterar att jag i så fall också får uppleva mer sorg. Och det mest intressanta av allt, jag vill fortsätta lära mig av det jag upplever, jag vill jobba med att ha självinsikt, självdistans och bli fullärd som människa (i det mån man nu kan bli det). Jag vill bli mer fulländad kan man väl säga. Förstå hur och varför.

Nää, jag är inte redo - men jag har inget ogjort. Har du?

God morgon! :D

In my dreams


Välkända "Hurtigruta" passerar här. En båtresa som går bland norska fjordar.
Min mammas barndomshem i havgapet längst västerut i Norge (en ö utanför Bergen).

Jag var där varje sommar när jag växte upp. Vid en tillfällighet hittade jag bilden på Internet. Jag mailade fotografen och det är en bild de "bara tog" när de seglade långsmed kusten och in i fjordarna. Han gav mig tillåtelse att använda bilden som jag ville. Där segelbåten är (där bilden är tagit ifrån) är det riktigt djupt. Som barn rodde vi ut med ekan dit och drog opp torskar som var större än vad jag kan se hos fiskhandlare i dag.

När pappa och jag drog upp torsk kunde ingen av oss förmå oss att döda dem, så vi rodde som attan in mot land samtidigt som jag skrek på mamma så hon kunde komma ner till bryggan för att döda fiskarna. När mamma växte upp fick hon ro till och från skolan och när jag var där som liten rodde vi till affären för att handla.

Ett fantastisk väderbitet litet samhälle långt ut i havsgapet. Jag vill dit igen. Jag SKALL dit igen!

Blygsamma lilla jagAlla i min omgivning är nog rätt medvetna om att jag är skitstolt över att ha fullfört ett maraton för några (fem!) år sen. På gymmet finns en som har sprungit många halvmaror och han retar sig lite över att jag har gjort "mandomsprovet". Vi pratade om det att springa långlopp för några veckor sen och jag vill ju inte vara dum heller:

Gym-kompis:
Det är några år sen du sprang maran nu?
Blygsamma Svorskan: Ja, jag tror (mohaha) det är fem år sen.
Gym-kompis: Vilken tid kom du in på?
Blygsamma Svorskan: Äääh, jag kom i mål!
Gym-kompis: Ja, klart - det är det viktiga, men vilken tid hade du?
Blygsamma Svorskan: Jag tror det var på 5.04.39 eller nåt sånt.
Gym-kompis: Hahahahahahaha! TROR?

Ja, så går det när jag försöker vara blygsam. Så det kan jag skita i:

Har precis sprungit 15km. Farten var låg, men det gör inget.

God morgon!

Ett krav att vara lätt på fotenTrött. Jag har sovit oroligt i natt. Och så är jag irriterad på tidningsbudet. En sak är att jag lätt vaknar, men en annan sak är att en gång per månad delar de ut Landskronaposten gratis till alla hushåll. På min dörr står det "Ingen reklam, tack!", men jag får den ändå.


ÄR det reklam? Om inte - varför ser man det inte som det? Smygreklam kan man knappast kalla det i varje fall. Inget smygande där nej. Och borde inte tidningsbudet vara "lätt på foten"? Det hade åtminstone blivit ett underhållande CV..

God morgon!

Det var som sjuttonSjutton kommentar under mitt inlägg den sjuttonde maj.Min hjärna fungerar inte som den skall i dag (mer än vanligt). Jag är inte på dåligt humör, men jag blir arg för baggisar. Fattar inget - men det går väl över.

Akta dig för fiber och i-diotisterJag blir så trött på dessa "dietister" (numera kallade "i-diotister"). Jag orkar inte ens länka till artiklarna som stör mig mest, men Aftonbladets "goda råd" borde man i varje fall akta sig för. Numera försöker de mjuka upp sitt kantiga tänkande med att ta med hur LCHF-are äter, men de är ju inte pålästa för fem öre.

Att argumentera med att LCHF inte är utprövad är trams. Livsmedelsverkets "tallriksmodell" är inte utprövad heller. INGET är utprövat. Jag har ätit efter tallriksmodellen och menar verkligen alla i-diotister att det är okej att ständigt gå och vara sugen på mat och godis? För det är det jag är om jag äter så. Och tycker de verkligen det är okej att ha ständiga och allvarliga magsmärtor? Det hade jag också.

Nej, jag har testat mig fram och för mig var det som att komma till himlen efter två-tre veckor med LCHF. Jag har svårt för att tro att det är fel att känna sig mätt och nöjd i timmar när man har ätit och jag har svårt för att förstå att det är fel att äta på ett sätt så att jag kan gå till jobbet varje dag. Magsmärtorna är borta, så också allt som heter sug.

Jag kan inte låta bli att återkomma till detta med fiber. Oavsett hur du äter, akta dig för fiber! Det är nog bara i-diotister som rekommenderar det numera (har de inget krav på att uppdatera sig inom yrket under tiden de utövar det?). Inga läkare jag har pratat med eller hört uttala sig rekommenderar fiber längre. Du får i dig tillräckligt av den varan genom till ex grönsaker.

Du blir vad du tänker

Ett litet utdrag ur "Den tibetanska dödsboken":

Det vi har tänkt tidigare har blivit avgörande för hur vi har det nu och det vi tänker i nuet blir avgörande för hur vi får det i framtiden; ty människan är det människan tänker.

Allt det vi är, är resultatet av det vi har tänkt.Så nu vet ni vad jag håller på med. Jag läser en bok som kräver att jag tänker. ;)Ett litet PS! (uppmuntrande sänglektyr detta ;D):

..livet är en sjukdom med dåliga prognoser, eftersom den alltid leder till döden.

Dagens outfit


Fin klänning, eller hur? :D

Heia Norge!

Inläggen som aldrig blev av

Ni vet såna bilder man tar där man tänker att det kan bli bra blogg-inlägg? Och sen när man väl har de på datorn passar de aldrig riktigt in? Detta är såna bilder:Staty av Roald Amundsen. Jag stod nära huset han har bott
i. Det ligger lite utanför Oslo.
Här kom jag oooosökt att tänka på Ama de Casa eller rättare
sagt Bruce de Casa.När jag var på Hönö och hälsade på fina Krulli kom vi till
Ringvägen - där jag bor. Ja, Ringvägen alltså - inte på Hönö.
"Bara Jag" har köpt en underbar Cocker Spaniel, något som fick
mig att minnas MIN cocker. Han het Charlie. Charlie Charmör om
man ser till bilden.
En oanvänd bild från när mitt hår var lite längre och rött.


Svorskan ser skräckfilm?

 


Eller så var det Janne som strippade. ;D

 

 

Sluuuuuuuuuuuuuut.


Mil etter mil etter mi-i-il


Efter en helg med god mat och dryck och jättetrevligt
sällskap var det svettigt att springa igen. Men jag gjorde det!

God morgon!

Vem vann?

JAG! ;D


Starkaste man (kvinna ;D) vinnerJag försöker övertala Janne att gå till gymmet. Vem tror ni
vinner? ;D

God morgon!

Jobbigt lägeJanne hälsar på.

Jag har inga bomber....men jag är välutrustad ändå! ;D

Nu kan ni få upp den utan min hjälp

Det blev en enorm respons på mitt inlägg om en LCHF-veckomatsedel, så nu har jag lagt ut dokumentet så att vem som helst kan få upp den på sin dator. Jag tror jag har skickat närmare 100 mejl och det börjar bli lite påfrestande. För de som är nyfikna eller vill spara dokumentet, så kan ni klicka här:


Har ni kommentarer eller frågor så får ni gärna återkomma under det första inlägget: HÄR!

Här hjälps vi åtNi kommer ihåg gårdagens kreativa insats? Mia systeryster tipsade
mig om att ta ut gardinstången där nere och då blev det så här:


Det ger ett mjukare intryck och jag är helnöjd. Jag kommer icke att köpa
en knytgardin nu. Jag behåller denna och jag kommer att göra mina egna i
framtiden också. Billigt, enkelt och unikt - det är mycket roligare att ha
något eget, något som ingen annan har.

Tack för tipset Mia!

Ordning och reda

Konsten att hålla ordning hemma handlar om att alla saker verkligen HAR en plats.

Om man lägger ner lite tid och möda på att hitta fasta platser till allt och ser till att det finns utrymme är det hur enkelt som helst att ha ordning i sin saker sen.

Fasta platser till saker jag kan komma på just nu:

- Mediciner
- Verktyg
- Batterier
- Glödlampor och annat som har med el att göra
- Extranycklar och eventuella extra hänglås etc
- Sygrejer
- Eget ställe för obetalda räkningar och eventuella tider hos läkare, tandläkare och dylikt
- Kvitton och andra papper som kan slängas efter ett år (rensas vid deklarationsdags)
- Garantier och andra papper som du måste ta till vara över längre tid
- Pennor, kort, papper och kuvert
- Presentpapper, julpapper, band och tejp
- En låda för allt som har med mobilen att göra (jag har köpt en sån där Ikea-låda)
- En låda för allt som har med datorn att göra (ditto)
- En låda för allt som har med kameran att göra (ditto)
- En flyttlåda för julpynt
- En flyttlåda för påskpynt

Jag tror många lägger ner onödigt mycket tid för att de lägger  saker "där-kommer-jag-nog-ihåg-det"-ställe, för att sen leta som en galning.

Om man tar sig tiden att göra ett system så tjänar man in det på kort tid + att det känns bra, man slipper den extra stressen när man måste ha något.

Kommer ni på mera? Fler saker som behöver ha sin fasta plats? Eller andra tips för att hålla koll på allt tingeltangel?

Snart kalvar jag

I söndags gjorde jag kalvstek och blomkålsmos. Tur att det är sista portionen i dag, för nu är jag verkligen trött på kalvkött.

(Jag vet jag kunde fryst in, men det har ju faktisk gjort matlagningen väldigt enkel några dagar.)

Sätter grillar i huvudet


Tänkte ni var trötta på kaffemuggen, så jag visar upp dagens outfit
i slingan istället. (Lite Kissie-stuk över det hela. Jag tog inte till
Photoshop, men hittade en hyfsad bra vinkel. ;D)

Tips till LCHFare när det skall grillas i sommar: Revben, spareribs och Chorizo med tzatziki och hamburgare (finns att köpa färdiga, i frysdisken, som har rätt kolhydratvärde) med "Hot Taco sauce", lök, tomat och två stora salladsblad runt om. Låt salladsbladen torka ordentligt efter du har sköljt dem, annars blir det rinnigt.

God morgon! :D

Knappnålar är bra att ha

Efter att ha letat efter knytgardin till köket i flera månader och inte hittat något jag gillar, lät jag kreativiteten flöda istället:
Man tager ena gardinlängden av ett par gamla gardiner och klipper av i lagom längd och syr en kanal längst ner och trär in en gardinstång även där. Sen klipper man av de "färdigsydda" kanterna på den andra längden och använder som knytband. Men det är inte helt fel att stryka lite..
..och så tyckte jag det blev rätt fint med dotterns oldemors hantverk, en handbroderad (antik?) byrå-duk.

Nu? Fega inte! Vad tycker ni? Hiss eller diss?


(Jag kommer oavsett att köpa en knytgardin när jag bara hittar vad jag vill ha.)

Hmm..

Alla "löpsedlar" är inte lika lyckade.

Som hund så husse eller nåt sånt


Jag träffade precis på en 8-veckor gammal valp. Det var en blandras, en mix mellan Tax och Rottweiler och sånt sätter ju igång min fantasi.

Låt oss säga att Taxen var tik. Det borde betyda att Rottweiler-hanen var väldigt mjuk i knäna eller så var Taxen smart och hoppade upp på en stol.

Om det var Rottweilern som var tik, så måste hon ha legat ner eller så var Taxen smart IGEN och hoppade upp på en stol.

Men snopparna till hundar står ju i förhållande till storleken på hunden? Det kan omöjligt vara så att tiken var Tax, i så fall måste hon ha skrikit av smärta och om tiken var Rottweilern så kanske hon inte märkte av roligheterna alls? Hon kanske sov under tiden.

Oavsett, valpen var enormt charmig - precis som husse. Puh! Visst är det varmt i dag? ;D

Lättlagad LCHF-veckomatsedel


Jag har gjort en LCHF-veckomatsedel med inköpslista för de som vill ha. Det enda du behöver göra är att skriva i kommentarerna "Jag vill ha mail!" och lämna din mail-adress, sen fixar jag det. Du kan klicka här:


Matsedeln innehåller en veckas lättlagade lunchar och middagar och en komplett inköpslista för det hela. Jag är inte alls proffsig på det här och det kan finns fel. Men eventuella fel, brister eller frågor kan ni efteråt skriva under detta inlägget.

Vad du vill äta till frukost och/eller mellanmål och snacks finns det massor av tips om, men det får du själv skriva till på listan över vad du skall köpa.

Maten går hur bra som helst att servera till familjemedlemmar som inte äter efter LCHF, du bara kompletterar med ris, pasta, potatis eller bröd. Det finns också tips, råd och extra information.

Lätt som en plätt. Färdigt serverat kan man nästan säga.Har du frågor omkring LCHF, så kolla gärna hos:

Kostdoktorn
Dr.Dahlqvist

Jag är som sagt inte proffsig, jag kan det JAG behöver kunna. Men i kommentarerna här under kan vi väl komplettera med både våra kokkonster och andra tips och råd?(UPPDATERING:

Jag har som ni ser gjort en länk till dokumentet, så jag skickar inte ut flera mejl (har skickat närmare 100!). Vad roligt att få sån respons!)


Dra åt helvete och ha en trevlig resa

Jag är tydligen inne i en period där jag funderar mycket..

Har du försökt att be någon dra åt helvete och få de till att se fram mot resan? Det är faktisk rätt kul och värt att testa.

Så här gör du:
När du vet att någon medvetet säger eller gör något elakt mot dig, tittar du dumt på dem och går vidare. Bemöta inte elakheter med annat än likgiltighet. Dina ovänner blir sjukt frustrerande. Du kanske aldrig får veta deras reaktion, men jag lovar, det finns inget värre än att försöka såra och inte få respons. Du får din ovän att känna sig jävligt dum.Istället för att skriva "helv..." eller jävl..." har jag skrivit orden fullt ut. Numera skriver jag fan, helvete och jävlar/jävligt rakt ut (i blogg-världen. På jobb funkar inte ens förkortningarna ;D). Krönikören hade ett inlägg för ett par månader sen om just det. Att vi "förfinar" oss, vi skriver halva ordet. Egentligen himla mesigt, så jag tog åt mig. Könsord har jag lite problem med, men jag brukar inte skriva "fit.." eller "ku." oavsett. ;D

Skitsnack

Jag målade min toasits rosa. Janne blev SKITglad när han var här senast och fick sitta på en rosa ring. Problemet är att man får använda en målarfärg som tål att man skrubbar - det gjorde inte den jag hade.

Ungefär så här, bara att jag hade målat ett vitt hjärta på också.


Så nu har jag inhandlat en ny. Nu blir nog Janne ledsen nästa gång han kommer, för nu är den svart.

Däremot har jag kompenserat det hela med en rosa blomkruka och kistan (som står i hallen) har blivit i shabby-chic-rosa. Just kistan fick faktisk godkänt av Janne! (Bilder kommer nån gång, när hallgolvet är lagt. Det kan ta några veckor till.)

Rosa på engelska = pink? Låter konstigt och inte det minsta puttinuttigt.

Dum reklam

På tio år har Frosta Sparbank gett 150 miljoner till olika föreningar/organisationer och det är de tydligen stolta av, för de kör en reklam där de berättar detta och avslutar med att:

"Nu kan du bli nyckelkund hos oss".

Hahahaha! Så sjukt! Det betyder ju att de tjänar så mycket på sina kunder (och nyckelkunder) att de GER bort en del av de pengarna de tjänar på dem.

Näää, då vill jag heller vara kund i en bank som inte har ett öre över efter att de har betalt miljoner i avgångsvederlag och fallskärmar. Men finns det en sån bank?


Det påminner mig om reklamen för Softlan (eller var det Comfort?) för en del år sen. De körde med: "Nu ännu mer koncentrerad". Något som borde betyda att de vattnade ut sköljmedlet (ännu mer) innan. Intressant..

Det är du själv som bestämmer

Jag har skrivit om det förut, att meningen med livet är att fylla livet med mening, men jag tar upp ämnet igen (som ni ju märker).

Det finns två saker som ger vårt liv mening (mål och syfte) och bägge delarna är viktiga. Att ha mål motiverar till att göra vad du egentligen vill, att leva så som du egentligen önskar. Att ha ett syfte är att ge din vardag och allt du upplever en betydelse.

Det finns massor av möjliga vinklingar på detta, men jag kör på min tolkning.

Exempel på mål är att vilja göra karriär, få barn, köpa eget hus och liknande. Våra mål måste förnyas genom livet, så fort vi har uppnått ett mål är det viktigt att bestämma sig för ett annat. Ibland är målen lätta, andra gånger kan man ställa så höga mål att man får kämpa länge.

Exempel på syfte är vad du vill lämna efter dig som ett avtryck här i livet. Ditt syfte är vad du är bra på och som du kan dela med dig till andra av. Du kan brinna för att vara författare och älskar tanken på att andra läser dina böcker. Du kan vara duktig som revisor och på så sätt hjälpa företag till högre vinst och/eller undvika konkurs. Men ett syfte kan också vara att du vill sprida glädje eller dela med dig av din kunskap. Ett syfte är vad du vill förmedla till omvärlden, värden du själv har och som du tycker är viktiga. Det behöver inte vara något stort, det kan vara att du bestämmer dig för att göra folk i allmänhet glada. Till ex hjälpa någon över gatan, hålla en dörr öppen för den som kommer efter dig, låta någon gå förbi dig i kön vid bankomaten eller ge ett leende till de andra som står i kassakön på Ica.

Mål är något du rent egoistisk vill uppnå och är viktigt för att känna glädje när du vaknar på morgonen. Mål är något du ser fram emot.

Syfte är något du tycker du är bra på och som du vill dela med dig av.

Mitt nuvarande mål har jag skrivit rätt mycket om, så det vet ni, men mitt syfte i livet är att försöka få andra att dra på smilbandet - särskilt helt främmande i affärer eller på gatan. När jag uppnår det klappar jag mig själv på axeln (okej - inte fysisk - det hade sett dumt ut) och tänker att "nu har jag gjort en person lite gladare". Och sen har jag ett annat syfte som inte alltid är lika välkommet och det är att få folk att hoppa till och tänka efter. Jag har fler syften också, men det finns gränser för hur mycket ni får veta!

Inga mål är ouppnåeliga i utgångsläget. Tänk dig något du hemskt gärna skulle vilja göra oavsett hur tokigt det än låter. Skriv ner det. Sen börjar du fundera på hur du skulle lösa eventuella hinder och vad som måste till för att du skall kunna uppnå ditt mål. Det ÄR inte omöjligt, men du måste kanske försaka andra saker. Då får man väga för och emot, men först då. Ge dina drömmar en chans, sopa de inte under mattan förrän du verkligen har kollat möjligheterna.

Syften kan vara svårt att komma på, men om du aktivt jobbar på att finne utav dina egna livsvärderingar kommer de ofta av sig själv.

För mig är meningen med livet, att fylla livet med mening. Och det enda som är meningsfullt att fylla livet med är mål (som ständigt måste förnyas) och ett syfte (hur och vad vill jag bli ihågkommen för).

PS! Jag måste bara få med en sak till. Sluta se problem och hinder som dyker upp i vardagen och annars (till ex när blogg.se strular, bilen måste tankas eller chefen är sur) som något som hindrar er i att uppleva dagen som perfekt. Om ni ALDRIG mötte på hinder hade ni blivit uttråkade jävla snabbt. Hinder bidrar till att kunna uppskatta när allt går smidigt. Hinder och problem är utvecklande, utan de så hade det varit totalt ointressant att leva. Vem vill leva i 100 år utan att utvecklas? Sen jag ändrade mitt syn på just detta har jag märkt hur jag ser problem som något positivt och utmanande, istället för negativt och störande.

Allt handlar om hur du väljer att tänka. Det är du och endast du som bestämmer om dagen har varit bra eller inte.

Min har varit skitbra! :D

Det trodde jag aldrigJag måste ha mätt upp fel på kartan. 14km tog en timme och tre kvart, det betyder att jag skulle kunnat klara en halvmara (21km) på under två och en halv timme redan nu. Det låter lite osannolikt - om det är rätt har jag något att fira för jag har flera månader kvar att träna innan loppet.

Kanske jag inte SKALL kolla distansen? Så kan jag fira oavsett? ;D


UPPDATERING: Det var 14,5 km. Genomsnittshastigheten låg på 8,4 km/t. Jag är uppe i skyarna just nu, fattar inte. För tre månader sen kunde jag knappt jogga fem minuter i samma (låga) fart. Gissa om jag känner mig motiverad! Jag har tre månader på mig att öka hastigheten. Den kommer inte att öka jättemycket, men ändå - bara att jag kan koncentrera mig på det och lita på uthålligheten är skitbra!

Och bara för det - nu kom jag på vad nästa inlägg skall handla om. Inte träning, men glädjen av att ha ett mål. Det blir sånt det besserwisser-inlägg, men det vet ni väl vid detta läget? ;)

Inte på kartan


Drygt 14km..

..och jag hittar ingen ursäkt.


Jag hittade till och med mitt vätskebälte som jag använde när jag tränade inför helmara för 5 år sen. Först blev jag glad, jag trodde skruvkorkarna var borta, men icke sa nicke, de ligger i ett fack vid mitt pekfinger. Inga ursäkter med andra ord, det finns inte på kartan. Vare sig den första (distansen) eller den andra (vädret).

Jaja, om vi inte hörs på några dagar har jag fastnat i trapphuset på väg upp (om ett par timmar).God morgon! ;D(Inlägget gjordes i går kväll och är tidsinställt. Jag tar bort det innan om jag kommer på en bra ursäkt för mig själv och då får ni aldrig veta. Men jag brukar göra som jag har tänkt, dumt nog. :D)Muffens

Två bebis-flugor ser ut att försöka para sig i luften i mitt vardagsrum. Tur man inte är fluga!

Svorskan som gris


Jag har sovit som en gris!

Jag la mig vid nio och vaknade vid halv sju! Tydligen är batteriet i väckarklockan kasst och tidningsbudet måste ha smugit vid fyra-tiden. Jag var uppe och kissade en gång (kanske mer än ni vill veta, men vem bryr sig ;D), men jag somnade om direkt. SÅ skönt! Nu väntar gymmet.

God morgon! :D

Felinformerad eller outbildad, det är lika fel vilket som

Det känns rent av idiotisk när "experter" som skriver i en tidning som Aftonbladet uttalar sig på ett sådant sätt att folk riskerar att hamna på akuten. Så här står det på Aftonbladets hemsida i kategorin "vikt" med rubriken "6 klassiska fällor":

"Fibrer är bara den innersta delen av kärnan och ger ingen näring, men är bra för att hålla magen i trim, förklarar Maria Nygårds."


Och underrubriken är att man skall bli matsmart. Kiss my ass!

För de som fortfarande går runt och tror att fiber är bra i alla lägen: TRO OM! Fiberrik kost kan vara rena rama helvetet för en som lätt får förstoppning. Så även bulkmedel som jag rekommenderades av läkare tidigare. Nej, slopa fiber så mycket du kan om du har samma problem som jag har, fiber och bulkmedel gör saken bara värre. Däremot finns Frukt&Fiber i Hälsokostaffärer som hjälper magen naturligt och inte skadar på något sätt.

Jag blir förbannad, jag har besvärats så mycket med detta problemet och hamnat på akuten, legat på lasarettet över natten, blivit pumpad full med morfin och allt detta på grund av felinformation/okunskap. Numera FINNS kunskapen! Jag FATTAR inte att man inte är mer uppdaterad när man jobbar i media än detta. "Fråga Doktorn" på SVT1 har kunskapen - de tog upp detta för en månad eller två sen.

(Och självklart kan kanske fiber och bulkmedel hjälpa vissa, men man får inte skriva som att det gäller generellt. Och särskilt inte när en som har vikts ihop dubbelt på köksgolvet i smärtor och trott att hon inte kunde krypa till telefonen ens, läser det. Grrrr!!)

Upp till bevisI dag har jag utöver att träna och jobba ÄVEN tagit blodprov. DET ni! Och inte bara det, snart skall jag tvätta kläder också. Det var väl det jag visste, detta blir en begivenhetsrik vecka. ;D

Skiten skall ut

Så! Nu har jag börjat prenumerera på månadslinser. Jag har aldrig behövt glasögon i hela mitt liv, men för 4-5 år sen kom behovet av läsglasögon som ett brev på posten. Numera finns det bi-/multi-fokala linser och för mig fungerar det toppen. En positiv överraskning var det att när jag på Specsavers skrev under på prenumeration för ett år, så fick jag tillbaks de 495:- som jag betalade för synundersökning och hjälp att hitta rätt linser. Sen kostar det mig bortåt tre hundra varje månad för linser och linsvätska och en gång per år får man en ny synundersökning för att se om något behöver ändras. Bra upplägg! (Jag vet det finns billigare alternativ på Internet, men som "nybörjare" är det viktigt för mig att ha en optiker i ryggen).

Och nu börjar jag undra på om jag kanske får ett positivt svar vad gäller ekonomisk stöd till min amalgamsanering, men det återkommer jag till när jag vet. Skiten skall ut, oavsett hur.

Jepp, SÅ roligt har jag och det är bara tisdag? ;D

Som hund och kattJag är slö, så jag gör inget alls. Orkar inte ens blogga (då är det illa!) och tar därför till gamla foton. På bilden är det Madde och Fläckis. Ett bevis på att en hund och en katt inte behöver vara som hund och katt.

Att rena kroppenDet är rätt jobbigt att ge sig ut och jogga efter en jättetrevlig helg med god mat och dryck, men samtidigt är det skönt. Det känns som att man får renat kroppen.

I lördags gick Janne och jag rundan som jag (numera) brukar jogga och den är på 1 mil, ganska så exakt. Det betyder att jag ligger på ungefär 9km/t när jag joggar. Det är inte alls snabbt, men som sagt - första målet är att få in i kroppen att jogga hela tiden och inte känna behovet av att gå ibland.

God morgon! :D

Vi måste träna mera

När man tycker alla andra är as packade när man går på krogen är det något som är alldeles fel.

Janne kallade mig ett kålhuvud


Men det är faktisk ett salladsblad.


RSS 2.0