Träning i tålamod

Mimi är ju (som ni säkert har förstått ;)) den perfekta hunden. Men jag gillar att jobba med lydnad och lek oavsett. Mimi är van vid att bo i hus. I under en vecka har vi tränat på hur vi beter oss i ett trapphus.

När vi går ut har hon bråttom för att det är kul och för att hon vill nosa, kissa och bajsa. När vi skall gå in har hon bråttom också och jag tror orsaken är att hon är van vid att få mat direkt när hon kommer in (något som vi numera väntar med).

Att gå "fot" i ett trapphus är inte lätt när man är otålig. Om man istället låter det gå undan i trappstegen, men stannar på varje avsats funkar det bättre. Så innan Mimi får gå vidare när hon kommer till en avsats skall hon stanna och titta på mig. Ibland får hon godis och ibland inte, men beröm får hon hela tiden. Jag bor på översta våningen (andra) och när vi skall gå in stannar hon utanför vår dörr. Jag ber henne sätta sig. Jag säger inte "sitt", jag tycker det är mer trevligt med "sätt dig ner". Och så låter jag kopplet ligga kvar.

Hon sitter där medan jag låser upp dörren, jag går in och (i lugn och ro) hänger av mig jackan. Jag tar hennes handduk och går ut i trapphuset igen för att torka av hennes tassar. Därefter tar jag av henne kopplet, går in och hänger ifrån mig handduken. Tar av mig skorna och SEN säger jag till henne att hon kan gå in.

Det tog inte många dagarna innan det funkade. Och visst är hon duktig? Jag skickar många varma tankar till min fd hund Madde som lärde mig att lita på min hund. Att inte utgå ifrån vad jag tror, men att istället låta varje hund själv få visa vad de går för.

Och det där med att man inte kan lära en gammal hund att sitta stämmer inte. Mimi är redo för att lära precis vad som helst och hon fyller snart 8 år. Men hon är ju unik också. Och speciell. Och vacker. Och mysig. Och.. alldeles, alldeles underbar.

Snor, men inga tårarJag är jätteförkyld. Ni vet sån att man tycker man lever inuti sin egen kupa. Jag hör knappt när folk pratar och jag får hostattacker dag som natt. Men det går över. Vi tar en liten runda till jobbet, så att Mimi får hälsat på och lär sig att ligga på sin plats ett litet tag. Sen går vi nog hem igen. Lika bra att krya på sig.

Men allra först kaffe och morgonrunda.

God morgon! :D

Den där timmen slog åt fel håll

Jahaaaaaa. Jag fattade nada först. Jag är förkyld och hostar som attan och vaknade klockan fem. Jag gav upp att försöka sova mer och mornade mig med Mimi. Efter en lång stund satte jag mig vid datorn och tittar på klockan. Då visar det sig att jag måste ha vaknat klockan fyra? Och nu, nu fattar jag. Jag skulle ju ha ställt om klockan i natt.

Detta blir en lång dag. Om inte Mimi och jag tar en tupplur på soffan förstås. Inte helt omöjligt det.

God morgon! :D

Egoina, jag har inte glömt dig!Jag har inte glömt dottern till fördel för Mimi. Det är plats för båda. Dottern skriver krönika i Veckorevyn numera och första numret har kommit ut. Mimi och jag gick till tobaksaffären och köpte två nummer. Sen gick vi stolta hem. Jag för att min dotter är duktig och Mimi för att hennes storasyster är duktig.

Nu har jag precis läst det hela för Mimi och vi tyckte det var riktigt bra och roligt och på dotterns vis lite annorlunda. Det känns som att hon skriver ner på pappret sånt andra bara tänker.

I och med detta inlägget förstår dottern att jag inte har glömt henne. Hon kan ju bli svartsjuk annars. Och för att förstärka det hela (jag blev lite kluven nu) arkiverar jag detta inlägget i kategorin "Dottern" och inte i kategorin "Mimi". ;)

När man tycker det är gulligt med hundhår i maten..


..då är man kär.

God morgon! :D

Gästinlägg av Mimi

Mimi berättar:


Shit! Inte roligt alls ju!
Skratta inte, för detta är faktisk INTE kul.
Men nu börjar det likna något. Öronmassage är inte helt fel.
Okej, kanske inte så illa ändå. Jag börjar vänja mig.
Shake it baby, shake it.
Torka och gnida noggrant är viktigt.
Hehe, här vankar det godis.
Min nya matte var nyfiken på om jag gillade att bli fönad torr.
Har hon inte läst på eller?
Jag är faktisk en fd utställningshund. KLART jag gillar detta.
Jag ÄLSKAR detta!
Och så vankar det pussar också. Det är aldrig fel.
Njuuuuutning.När matte förstod att jag måste ha gillat utställningar förr i
världen, så testade hon mig för att se om jag kommer ihåg.Klart jag gör! Hon behöver inte ens hålla kvar fingret under hakan.
Står man i utställningsposition står man stilla med huvudet högt.
(Jag fick högsta pris denna gången också! ;))
Vi fortsatte med lite kamning och borstning i soffan. Hon märkte
av att jag gillar´et, så det blev rätt långdraget det hela.
Som ni ser, inte mig emot.


Puss och hej! Hörs snart. Tror jag.
Det beror lite på vad matte hittar på härnäst.
Här går det undan nämligen.

Varning för kommande bildregnMen först kör vi en repetition av denna "övningen".

Fisförnäm dam

Mimi, Janne och jag i bilen:

Svorskan:
Usch, vad det luktar! Kommer det utifrån eller är det Mimi?
Janne: Luktar?
Svorskan: Ja?
Janne: Jag tycker det luktar barr.
Svorskan: BARR?? Men det luktar ju gott!
Janne: Ja?
Svorskan: Ja, men DÅ är det Mimi.

Vad skall man med blogg till..


..när man har hund?

Nu är det soffläge som gäller en timme eller två. Mimi har redan intagit positionen. Och inte attan bryr vi oss om att få till en klar och fin bild. Det får ni sen. Nån annan gång. Nu skall vi mysa.

Dagen efterI måndags reste Janne och jag till Stockholm. Vi var framme sent på kvällen och fick hälsa på Mimi redan då och till min stora förtjusning fick vi ta med henne på hotellet över natten.

Det tog mig under tio sekunder när jag såg Mimi till att jag bara visste: "Hon är min!". Vi hade en underbar natt, morgon, dag och eftermiddag innan jag med säkerhet skulle få veta om Hittehund och Mimis matte tyckte att Mimi och jag verkade samspela på rätt sätt. Jag gick in i det hela med hull och hår, jag höll inte tillbaks. Jag tog inga känslomässiga reservationer, jag orkade inte tänka att det kanske inte kom till att gå min väg.

Men någonstans i det omedvetna så var jag skitskraj för att jag skulle behöva resa hem utan henne. Jag blev blixtkär direkt och det kändes så ömsesidigt från Mimis sida också.

Vid fyra-tiden i går eftermiddag satt vi samlade vid köksbordet i Mimis hem. Pappren som skulle fyllas i fylldes i medan vi satt och pratade om väder och vind. Plötsligt mitt i samtalet upptäcker jag att "ägarbeviset" ligger framför mig med Mimis (fd) mattes underskrift. Då brast det. Tårarna rann och när jag tittade bort på Mimis fd matte såg jag hur hennes tårar också började rinna, jag tror nog hon uppskattade min uppenbara lycka, trots sin egen sorg.

Då tittade jag bort på Janne på andra sidan av bordet. Där satt han också och grät. Det var ett helt otroligt ögonblick och jag sa med gråtfylld röst till Mimis fd matte: "Jag trodde helt ärligt att jag aldrig skulle hitta en hund som jag kunde ta till mig i mitt hjärta igen.".

Mimi är så mjuk till sättet. En sån hund man säger vad man önskar till och om hon förstår vad man vill uppnå så gör hon det. På ett milt och vänligt sätt. Förstår hon inte, så testar jag andra vägar att förmedla till henne och så funkar det. Hon är helt unik.

Åh! Och så jag som trodde det skulle gå månader innan vi riktigt kände oss hemma med varann och så gjorde jag det direkt! Och Mimi beter sig så också. Hon är så glad för allt vi gör, kissrundor, längre promenader, lite lydnadsträning och tålamodsträning. Mys, bli kliad och masserad. Kärlek, närhet och mat. Min stora utmaning är att trigga igång hennes busighet, jag vill se henne riktigt spritta av energi och det kommer snart.

Jag återkommer med ett inlägg om hur hela processen har varit. Hur allt går till när hittehund.nu först blir kontaktade av en familj som vill omplacera sin hund. Hur de kollar upp hur hunden är, dens behov och goda och mindre goda sidor. Utifrån all kunskap de har tillgängligt söker de sen en familj som kan se till att hunden får en riktigt hundliv utifrån hundens egna förutsättningar. Jag lovar att man blir granskat under lupp!

Tusen tack till hittehund.nu. Tusen tack till dottern och min chef som fick mig att inse att det var tid nu. Tusen tack till Mimis fd matte med familj som oegoistisk valde att omplacera Mimi när de förstod att tiden inte räckte till. Och inte minst, tusen tack till Janne som körde tur/retur. Han fanns till under resan och tiden där uppe och höll sig ett steg bakom hela tiden för att Mimi och jag skulle hinna med så mycket som möjligt under den korta tiden vi hade på oss att knyta an.

Och tusen tack till Mimi. Tusen tack för att du finns till! Mitt hjärta är fylld med glädje, lycka och kärlek till denna underbara lilla cocker-tik som nu antagligen blir en liten tuff, busig dam som dansar fram i morgondimman, löst springande.

Lyckan är att vara fri, fri att göra det man älskar mest. Jag är fri. Jag är lycklig. Jag har landat. Det fanns ett tomrum där som jag inte var riktigt medveten om. Det finns inte längre.

Hon är miiiiiin.

100media_imag036 (MMS)

Hon är miiiiiin.


Plötsligt händer det
I dag är DAGEN. Jag tar tåget på förmiddagen till Göteborg. Sen kör Janne och jag till Stockholmsområdet. Vi är framme vid nio-tiden ikväll. Då får jag direkt hälsa på Mimi. I morgon skall jag umgås henne hela dagen och på eftermiddagen borde det hela vara i box. Om inte innan..

Blogga under tiden tror jag knappast jag kommer att göra. Kanske. I så fall slipper ni massor med text som skall läsas, det får bli en talande bild från mobilen.

Jag är inte förvånad över att jag vaknade klockan fem och inte kunde somna om. Jag längtar!


God morgon! :D

Skiner i kapp med solenVilken underbar start på söndagen! 40 minuter på löpbandet och sen styrketräning. Nu är det full skrubb i duschen som gäller. Sedan en utdragen söndagsfrukost innan jag cyklar till affären och handlar till söndagsmiddag med dottern.

Om en vecka ser nog söndagsmorgonen lite annorlunda ut. Då mornar Mimi och jag oss och sen blir det lång runda och mys i soffan efteråt. Jag kommer inte att sluta träna, Mimi får ju det tillbaks i mångfald om jag ser till att vara i form. Men helgerna är heliga när jag har hund. Samvaro, närhet, aktivitet, mys och tvåsamhet. Vi blir en liten Mimi(mini)-flock hon och jag.

God morgon! :D

Lite elakt, men ibland är jag detHahaha! Jag blev road och provocerad på en och samma gång av detta inlägget som Paow har lagt ut. Har den lilla slampan "offrat " sig för en desperat mamma på 33 år? Hahaha, kiss my ass. Jag tror nog Paow inser när hon själv blir en mogen kvinna att män föredrar självkänsla (precis som kvinnor) och att börja tävla med en annan kvinna är lååååååååååågt.

"Jag gav min plats..". Jag är nog mer road än provocerad. Och så tycker jag lite synd om den kärlekstörstande lilla tjejen som inte fattar hur hon skall tillfredsställa sina känslomässiga behov.

Lilla gumman, titta inåt - inte utåt, det är där tryggheten finns.

Tights and high heels from behind

I går hade jag svarta tights med en lång svart tröja på mig och svarta högklackade kängor. Jag hade en (för kort) svart fritidsjacka utanpå och dessutom hade jag en ryggsäck på ryggen (av praktiska skäl).


Jag fick en kommentar från en kollega om att det var lite roligt med ryggsäcken där bak. Jag tittade frågande, för jag undrade om han verkligen lade märke till min lite udda klädstil för dagen. Men det han tyckte var roligt var när han såg mig bakifrån med svarta tights, svarta högklackade kängor och en ryggsäck där det stod PUMA med stora bokstäver.

Så nu får jag leta ny ryggsäck. :D

Den röda tråden

Dagens shoppinglista:

Oxfilé:
Inhandlat. Jag känner för att skämma bort mig själv lite i dag.

Montagnolo ost 42% fett:
Skitgod och de hade den på City Gross. Jag har en god vän som jag tror vill gilla den.

Dessertskålar med fot:
Jorå, Cervera hade såna jag ville ha.

Medicinskt kol som intas vid förgiftning. (Köps på Apoteket):
Behövde mer till nästa saneringstillfälle och nu är det fixat.

Minst 4 meter lina:
Inköpt, men den är på 10 meter och med krok i ena ändan. He he.

Hundgodis utan spannmål:
Det fanns torkat kött. Sen skall det inhandlas nygrillad kyckling, men det tar jag på måndag.

Olika tuggben:
Oh ja! Med tre-fyra stycken i fickan borde det räcka ett par dagar.

Hundleksak som JAG gillar - sen får jag se om det smittar av sig:
Yes! En boll med snöre som man kan slänga långt iväg. Apport!

En flaska rom:
No problem! (Har inget med ovanstående att göra) Hälften vispgrädde, hälften stark kaffe, lite Kung Markatta-kakao (extremt mycket godare än annan kakao), lite kanel, koka upp och häll i lite rom. Supergott och hyfsat LCHF-vänligt, men det måste vara LJUS rom - den mörka kan vara sockrad. Sötar med mörkt muscovadosocker vid eventuellt fusk.

Halkmatta till badkaret:
Jepp, det fanns på City Gross. Halkmatta behövs ifall jag får "nån" på "besök" som inte gillar hala badkar. ;)Har jag glömt något? Jag förbereder mig för att enbart koncentrera mig på EN sak nästa vecka. En liten dam som jag inbillar mig att kommer att hänga med mig hem. Det går inte att träffa och bekanta mig med henne och ta känslomässiga förhandsregler. Här gäller "ALL IN!". Allt eller inget. Blir det inte av får jag ta det. Men just nu tänker jag positivt.

Antagligen blir det snabbt upp (nära Stockholm) och snabbt hem igen. Jag hade velat träffa Gun, men frågan är om tiden räcker till. Och så hade jag velat träffa "Någonannan" och ta en drink eller tre (om "Någonannan" läser så är det dig ja :D) , men det funkar inte heller. Jag får väl acceptera att jag får ta en sak i taget.

Och vet ni det mest fantastiska av allt? Att jag har en vän som verkligen ställer upp i vått och torrt. Som har erbjudit sig att köra mig tur/retur. Helt sjukt! För han bor inte ens i Landskrona, han bor i Göteborg! Så måndag förmiddag tar jag tåget till Göteborg. Sen bilar vi till (nära) Stockholm och på tisdag kväll eller onsdag morgon kör vi direkt till Landskrona, med eller utan Mimi. Jag har aldrig haft en vän eller väninna som så oegoistisk lägger så mycket av sin egna lediga tid på mig. En partner okej, men en vän som offrar flera dagar på att göra något enbart för min skull? Helt otroligt!

Jag är lyckligt lottad. En underbar dotter har jag, en fantastisk vän, en blivande livskamrat (läs: Mimi) att älska och både jobb och lägenhet jag stormtrivs med. Och en hel del andra människor runt om som jag uppskattar jättemycket.

När jag var tjugo trodde jag att man var gammal och trött och att livet inte var mycket värt när man var femtio. Men det är tvärt om. Min livskvalité är enormt mycket högre nu än när jag var tjugo. Och jag älskar livet på ett helt annat sätt, jag uppskattar det.

Jag skojar och tramsar och jag skriver seriösa inlägg med funderingar hit och dit. För mig är den röda tråden i min blogg att man fortfarande njuter av livet hur gammal man än är. Allt handlar om hur du tänker. Man får vara lite galen även när man blir äldre, skillnaden är mest att när man blir äldre är man lite galen på ett barnligt sätt, inte på ett barnsligt. Man tar ansvar även när man busar till det.

Dagens frukostEn del frysta blåbär, två delar frysta hallon, lika delar turkisk yoghurt och Phildelphiaost, en matsked eller två med kokosolja (man får värma den lite så den är flytande) mixas ihop och blir världens bästa dessert. Med Kung Markattas ekologiska kakaopulver blir den riktig smaskig. Låter man bli kakaon och har i lite grädde blir den mer flytande som en frukostyoghurt.

Jag gjorde en laddning i går och har för ett par dagar i kylen. Friskt, gott, hälsosamt och enkelt.


Just nu äter jag min frukost ur ett whiskyglas.

God morgon! :D

Svävar en meter ovanför soffan

Detta är ju helt osannolikt! Vet ni vad jag skall på måndag? Jag skall resa låååååååångt för att träffa... Hah! Det har ni redan räknat ut och jag är så tuff att jag redan har gett damen egen kategori i bloggen (jag har samlat tidigare inlägg om henne där också).

Senast på onsdag nästa vecka vet jag säkert. Antigen är jag världens lyckligaste eller så är jag lite nere för att det inte blev av. Men om jag är lite nere är jag inte värre än att jag klamrar mig fast till kanten och med de bicepsen jag har häver jag mig snabbt upp igen:


;D

Lyckan är självklart om jag åter igen får uppleva en underbar livskamrat, människans bästa vän som jag så gärna vill ge massor med hundglädje, hundlycka och ha långa, djupa, filosofiska samtal med. Dessutom är min säng alldeles för stor för bara en. Och min vita vardagsrumsmatta börjar ändå bli skitig, så det är lika bra att rulla ihop den och lägga den i förrådet. Men först skall den skitas ner på RIKTIGT! Mimi och jag skall trampa ner skit i den bara för att det skall så va.

Livet är till för att levas! Att leva gör jag som mest när jag ger och sen är ju hundar härliga varelser, man får så mycket tillbaks. Jag vet inget mer underbart än att på tidiga morgonrundor kunna släppa lös min hund som sen dansar iväg i morgondimman i ren skär lycka.

Väntar på mejl, sms, telefonsamtal, ett pip, ett skall, en som gnyr eller vad som..Detta är mina kategorier i bloggen. Jag kanske får lägga till en till? En som heter "Mimi"? Kanske? Jag har tagit (läs: blivit tvungen att ta) små babysteps (dogsteps) och i dag tog jag ett till. Nu är jag inne i sluttampen för att bli den lyckliga och utvalda ägaren till en underbar Cockerspaniel-tik. Men inget är säkert förrän jag "har kopplet i handen".Mimi, snart fyller hon 8 år. Kanske vill hon ha tårta hos mig?
En sån med lever och hundben? Ljusen kan jag blåsa ut.
Det är heeeeelt okej för mig.Nu är det upp till familjen att tycka till om jag kan vara okej (utan att ha hälsat på mig personligen). Nästa steg är att jag åker till Stockholm och får träffa familjen och Mimi, om de vill jag skall komma. Sen får de sova på saken (jag skall också sova på saken, men har svårt för att tro att sömn ändrar min inställning, tro och hopp eller min intuition i frågan). Morgonen därpå får jag veta deras beslut och om det går min väg, så reser jag direkt till Landskrona med min nästa stora kärlek nära intill.

Som ni förstår är det fortfarande lite till som skall klaffa, men det går framåt. All ära till hittehund.nu som jobbar så seriöst OCH de är volontärer allihopa! OCH trevliga! (Och nej, de läser INTE min blogg - vad jag vet. ;D)

ÄNTLIGEN

Jag brukar inte vara glad när någon mördas, men detta är inte mord, det är välgörenhet.

Mår skit och skitbra på en och samma gång

Trots medicinskt kol, 4 cl sprit, anti-oxidanter och Selen så är jag illamående två till tre dygn efter varje saneringstillfälle. Men snart är allt amalgam borta. Just nu har jag tre aluminiumhättor i mun, de täcker tre tänder som är förberett för kronor. I kombination med att de irriterar i mun och det är svårt att tugga OCH illamåendet jag känner, så börjar det söka mig mer och mer. Om ett par veckor är det värsta gjort. Det ser jag fram emot.

Voff? Mimi? Hoppet är inte alls ute. Jag skall träffa en volontär från Hittehund (alla på hittehund.nu jobbar som volontärer) här i Landskrona i morgon bitti. De vill väl se om det jag har skrivit stämmer överens med den jag är. Jag tror det. Men som jag har sagt tidigare är vi många om benet och det viktiga är Mimi. Att hon får det hon har behov för.

Egentligen känner jag inte för att blogga, men tänkte att jag kanske kunde förklara varför. Och detta är varför. Jag mår inte så där skitbra samtidigt som jag mår skitbra.

Hör inte ett smack


Såna här silikon-öronproppar är fantastisk bra! Man trycker de ut i (mer eller
mindre) hela örat och sen hör man inte ett skit. Något som resulterar
i att jag inte hör min högljudda väckarklocka.

Janne tipsade mig om att det finns vibrerande väckarklockor,
så nu har jag klickat hem en sådan på Internet. Om jag
lägger den under kudden så kanske jag vaknar?
I övrigt är jag upptagen med tandläkarbesök och amalgamsaneringen verkar gå bra. Men lite jobbigt är det och jag är så himla trött på läkarbesök, tandläkarbesök och allt annat att jag inte ens orkar boka en tid hos frissan.

Jag blickar framåt och ser fram emot rätt mycket annat. Och så har jag turen att sova jättegott numera. Det är 15-20 år sen jag gjorde. Det är som en dröm att sova sammanhängande 7-8 timmar, men öronpropparna måste till. Jag är otroligt lättväckt.

Skolkar i dag

Jag har sovit som en gris och skippar gymmet. Visst är det busigt? :D

God morgon!

Tur-kost, turk-ost eller turkåååst


Dottern köpte ny tröja förra veckan.
Den färgen är min favoritfärg till henne.


Janne sover. Helt sjukt! Klockan är faktisk halv åtta! Upp och hoppa!

God morgon! :D

Jag har visst glömt berätta..


..att Janne är här.
Och att det vita i mungipan..
..inte alls har med saken att göra.

Min köksfläkt suger..

...eller det är det den INTE gör.

Hämtade de precis på posten


Ellos körde med 40% på det mesta här om veckan, så jag beställde ett par boots. Jag kunde tänkt mig med platå, men det ser jättedumt ut på mitt jobb (när jag trippar genom verkstan). Lite klackar går däremot bra. Jag har ett par andra som är mer damiga och behövde några som var lite mer tuffa. Det står liksom mer i stil med mig. Jag är ju jättetuff.

Fruktansvärt sätt att vakna på

Jag gjorde mitt kaffe, gick in i vardagsrummet och satte mig vid datorn och den var SVART! Jag försökte klicka på ON, jag kollade om lampan från samma el-uttag fungerade (och det gjorde den), men min dator var och förblev SVART!

Ve och fasa, hur gör man? Jag har en reservdator så den kunde jag ju ta fram och jag har Internet i mobilen så jag hade nog överlevt, men man vill ju ha det som man brukar.

I och med att jag är en riktig smartass så kollade jag även den där el-kontakten mitt mellan el-uttaget och datorn och det var ju bra. Det är smart att vara kopplat liksom. Jag kopplade till slut, för att säga så.

God morgon! :D

Jag vill genom nålsögatJag bloggade här om dagen om Mimi, en liten cockerspaniel-flicka som snart fyller 8 år. Det är över två år sen min fd hund Madde dog och jag har tänkt på sistone att om jag ser någon hund som "känns rätt", så slår jag till. Jag vill inte ha någon valp, jag vill ha en vuxen hund. Jag vet av erfarenhet att det gulliga med en valp går över rätt snabbt och dessutom är valpar lätta att sälja, framför de som behöver omplacera en vuxen hund. Jag kan hjälpa någon som behöver hjälp. Det är också trevligt att kunna göra.

Hittehund som Mimi omplaceras genom verkar otroligt seriösa och jag har följt deras sida i fem år. Det är många om benet när det gäller Mimi, men kanske kanske har jag turen att komma ifråga. Först skall de lära känna Mimi lite mer för att veta vilka behov hon har i ett nytt hem och sen skall eventuellt jag godkännas. Det vill säga att jag får hembesök först med någon typ av intervju (tror jag) och sen om jag är den lyckligt utvalde får jag resa nästan till Stockholm för att hälsa på henne. Det är inte givet att jag "får den äran" ändå. Allt skall kännas rätt för Hittehund, för nuvarande matte och husse och för mig.

Jag skall alltså genom ett nålsöga. Så jag suger in magen och försöker göra mig så lång och smal och stel som möjligt. (Nu blev jämförelsen kanske lite väl överdriven ;D).

Om någon har lust att tipsa mig om en valp eller annan hund, så glöm det. Mimi eller ingen är det som gäller just nu, så vet ni. Min intuition säger mig att detta kan bli väldigt rätt och då följer jag den och tänker inte hitta några alternativ.

Om någon tycker synd om Mimi så tycker jag ni skall tänka om. Det finns otroligt många hundägare som behåller sina hundar av egoistiska skäl. De stimulerar inte sin hund tillräckligt, de kanske låter hunden vara hemma själv alldeles för länge åt gången och de fattar inte att en hund skall ha ett hundliv och inte förmänskligas.

Att omplacera sin hund när man förstår att man inte kan ge hunden det den behöver är att vara en ansvarig hundägare och varenda hund som har en sådan hundägare kan skatta sig lycklig. Mimi kommer med hjälp av Hittehund (och självklart en nuvarande klok matte och husse) att få ett värdigt och underbart hundliv. Det är inte synd om henne, hon har TUR.

Sen är frågan om jag också har tur. Det vet jag inte än. Det är en del som skall i box innan. Kanske jag vet om några veckor? I mina drömmar, dag som natt är hon oavsett redan med mig. Håll tummarna!

Kryper till korset


Jag får väl krypa till korset. Jag har aldrig laddat ner en app och tänkte att det behöver inte jag. Men nu har blogg.se fått en egen och det är kanske på tiden att "tanten" lär sig.

Hur gör man? Låtsas att du pratar med en som aldrig har sett eller hört om en app i hela sitt liv. Då finns det en liten chans att jag fattar.

Den här sidan kommer man till när jag klickar på länken för appen.

De åkte i soporna


Jag hade ett ärende i stan och när jag kom tillbaks till min
cykel låg de här två i min cykelkorg. Wow! Det måste
vara ett teckan från ovan, tänkte jag.
Men icke, sa Nicke. Det var inte mörk choklad, det var
kolhydrater i mängder. Elakt!

Lite morgonpjofsig i dag

Ingen ringde. Men det reder väl ut sig i dag. Det blir en jätterolig dag förresten. Två viktiga möten på jobb (hatar möten) och sen tvättstugan.

Chandler i Vänner ville ha sagt: "KAN det blir bättre?". Och jag ville ha svarat: "Ja, om den förbannade telefonen ringer!"


God morgon! :D

Otålig, tålig Svorska

Varför kan aldrig den dumma telefonen ringa? När någon säger de skall ringa på kvällen så gäller väl det efter kl 14.00? ;D

Eller så är jag bara väldigt otålig. Kanske. Möjligen. Och så vill jag inte säga vad det handlar om, än. Men hela huvudet är fylld med EN sak och då går det inte att blogga om annat. Då vet ni i varje fall SÅ mycket. Än så länge.

Hjälp! Telefonen ringer!Jag stod i köket och gjorde middag när dottern ropade från vardagsrummet:

Dottern:
Mamma! Min telefon ringer!
Svorskan: Hahaha! Ja?
Dottern: Det är ett Stockholmsnummer. Skall jag svara?
Svorskan: ??

Jag känner mig förvirrad på mer än ett sätt. Hur gör hon när telefonen ringer och jag inte är där? Och borde man inte svara när det är Stockholms-nummer? Jag får komma ihåg att fråga sen. Just nu ligger hon i badkaret.

Ful i mun

 


Lite dragen efter 4cl whisky klockan ett på dagen och med ett

glas aktivt medicinskt kol som skall drickas (med gott humör).

 

 
Rock-brud!


Tandläkaren använde en sån här gummiduk,
men hade tyvärr inte syre till näsan, så jag fick
andas genom näsan och lite ångor får man i sig.
Åtminstone fick jag minimalt i slemhinnorna i munhålan.Misshandel i "bara" 70 minuter (det värsta blir när jag skall sitta där 90 minuter, men det är max-tiden också). Bedövningen började släppa på slutet och det var inte så kul. Hon har förberett en tand för krona, två till skall också förberedas innan hon sätter dit kronorna. Sen bytte hon två andra fyllningar. Det är mycket som skall saneras och egentligen rekommenderar inte amalgamskadefonden att man gör så mycket på en gång, ifall man får reaktioner. Vissa blir så dåliga att de blir sängliggande.

Amalgam var något man använde när man hade hål i tänderna "förr i världen". Amalgam innehåller kvicksilver som kan påverka inre organ, hjärnan och nerv-systemet (om jag har förstått det rätt). Själv har jag stick i strid med vad de allra flesta upplever fått beviljad saneringen av Landstinget. Dvs att de betalar hela kalaset. Det var ingen enkel sak, jag har fått springa runt till massor av specialister för olika åkommor jag har för att utesluta att de kan ha andra orsaker. I slutändan sammanställde min läkare på VC all dokumentation samt ett utlåtande från min tandläkare med en översikt och röntgenbilder och skickade iväg till bedömningstandläkaren i Landstinget. Hela alltet har tagit mig mer än 1,5 år och nu är jag äntligen igång.

Om allt går som det skall är jag klar med det hela i mitten av november, men det blir rena rama maraton hos tandläkaren flera gånger om innan dess.

Vill du veta mer om amalgam och amalgamsanering: amalgamskadefonden.se.
Här kan du läsa vilka åkommor amalgam kan vara orsaken till: http://www.kvicksilver.org/hg/sjuk.html


Vid amalgamsanering kan du själv göra en del saker för att kroppen skall ta upp så lite kvicksilver som möjligt:
- Ladda med antioxidanter, börja tre veckor innan saneringen börjar.
- 200 mcg Selen dagen innan och dagen efter du sanerar.
- 4cl sprit en timme innan du skall sanera.
- Aktivt, medicinskt kol (köps på Apoteket). Vid amalgamsanering tar du 2/3-delars dos av det man använder vid akut förgiftning. Det tar man en halvtimme innan tandläkarbesöket och sen tar man samma dos dagen efter.

Nån som vill ha en puss? ;D

Ni får oavsett: Puss!


Just det.. Hur jag mår nu? Jag vet inte. Det känns som att jag har dålig koncentration, jag har svårt för att korrekturläsa mitt eget inlägg. Men det behöver inte ha med saken att göra. We´ll see.

4 cl whisky klockan 13.00 borde bli lagom

Klockan två i dag skall jag göra min första sanering av amalgam. Dvs att jag redan har tagit Selen, sen dricker jag 4 cl sprit en timme innan och aktivt kol en halvtimme innan. I morgon tar jag Selen och aktivt kol igen. Allt för att kroppen inte skall samla på sig (så mycket) kvicksilver. Dessutom kör jag en Detox-kur från Hälsokost.

Vissa blir jättesjuka när de håller på med detta. Jag utgår ifrån att jag inte kommer att bli det. Varför ta sorgerna i förskott? Jag har typ 10 tandläkarbesök framför mig. Vad kul! Hurra! (Lite ironi där på slutet).

God morgon! :D

Uppdatering: Fråga om det är något ni undrar över (vad gäller amalgamsanering), så kan jag svara på dem under ett eget inlägg.

Skall, skall inteOm jag skall ha hund igen har jag inget behov av en valp. Jag tar gärna över en vuxen hund, bara jag vet lite om hur den är. Sidan hittehund.nu (klicka på "behöver hem") har jag haft koll på i flera år och nu har de världens gulligaste cocker-tik för omplacering. Jag känner mig lite kär faktisk. Hon är snart 8 år, men det hade varit perfekt för mig. Det betyder att jag inte binder upp mig för så många år framöver, samtidigt gör jag en god gärning.

Visst är hon charmig? Näää, jag skall inte, men jag var dum och berättade för dottern och hon tycker jag är elak mot hundvärlden när jag inte har hund. Lite stolt blir jag när hon säger så, hon menar att ingen hund kan ha det bättre än hos mig. Jag håller inte med till 100%, bara 90. ;)

Bäst att ta en kopp kaffe och komma på andra tankar. Men drömma får man..

Roligt med respons

Jag uppskattar när läsare återkommer och berättar. Det är överhuvud taget roligt med respons, men det tycker väl alla? Den här kommentaren fick jag i dag:
Ja, det gör riktigt ont första gången, men om man därefter epilerar en gång per vecka hinner inte många hårstrån växa ut och då gör det betydligt mindre ont. Dessutom verkar hårsäckarna vänja sig och så känns det knappt. För de som är vana vid att noppa ögonbryn: Visst gjorde det skitont de första gångerna? Och visst gör det inte ont efter X antal gånger? Så är det med epilering också.

(Of couse! Jag läser OCKSÅ hennes blogg. Den är rätt bra faktisk. ;))

Hjärngymnastik

Om du vill aktivera hela hjärnan på en gång så kolla HÄR. Snabbt, enkelt och borde inte kännas obehagligt på något sätt.God morgon! :D

Nästan som ett gästinlägg


Dottern körde med ett inlägg "Jag har hår på musen". Men efter
vad jag kan hitta av foton i min dator (efter att hon använde den
i går) så har jag bildbevis på att detta är fejkat:

Hon har INTE hår på musen.
Och är tydligen nöjd med det.


Det känns som att hon medvetet skapar bildmaterial till mig. Men vem kan motstå sånt en tidig morgon när man vill lägga ut ett morgoninlägg och inte kommer på något själv?

God morgon! :D

Plötsligt väldigt populär på Facebook

Eller så har dottern haft tråkigt. :D

Kål-getti?

3 dl vispgrädde
150 gram Phildelphia-ost
1 buljongtärning (valfri - ekologisk)
1/2 fiiiiiinstrimlat kålhuvud
Muskotnöt (snåla inte)
Salt
Peppar

Ha allt i en gryta. Har du purjolök eller annan lök hemma, så finhacka lite och ha i det också. Koka upp och låt det stå på svag värme i minst tjugo minuter, men gärna en timme - under lock.

Smakar nästan bättre dagen efter och det passar till allt. Skall "alla andra" ha spagetti kan du äta detta i stället. Kålstuvning a la LCHF är jättegott till allt och särskilt till köttfärssås.

Jag blir mobbad


Dottern mobbar mig i sin blogg i dag. Hon var inom min lägenhet medan jag var på jobb (tydligen). Hur kan man hämnas? Hehe.. Hon tänkte kanske inte på att när hon tog bild av sig själv med en avokado så använde hon MIN dator. Dvs att jag har ALLA bilderna hon tog, inte bara den hon lade ut i sin blogg. Så här kommer ett litet bildregn på hur hon fotar och fotar för att hitta bästa bilden:

 

 

 

 

 

Egentligen tror jag hon är rätt glad för att det inte (längre) är slätstruket hemma hos mig. Särskilt när det numera även ligger en fläskfilé på köksbänken. Redo för tillagning. När hon nu tänker dyka upp igen.


Längtar


Gymmet är avklarat. Nu skall jag bara klara av resten också.
Dusch och jobb och sånt. Och så får jag kärt besök i efter-
middag.God morgon! :D

Det är min lott
Det är bra med tävlingar och lotterier som har sunda ändamål, men jag ogillar när det känns som ett tvång att vara med.

Postkodlotteriet har en ful vinkling på sin marknadsföring, den appellerar till min girighet och min förmåga att vara avundsjuk om andra får något jag inte får. För visst är det många som har gått med där enbart för att undvika att grannen vinner hundratusentals kronor och en ny bil när man själv blir sittandes med skägget i brevlådan?

Jag hamnade i ett dilemma. Skall jag gå med så att inte "grannen får mer än mig"? Skall jag gå med trots att jag inte alls vill stödja den typen av marknadsföring och press på människor som kanske inte har råd med de pengarna varje månad? Eller skall jag lyssna till vad jag själv tycker är rätt moral och låta bli?

Om jag låter bli är det viktigt att jag jobbar på att OM grannarna vinner och inte jag, så skall jag inte bli förtröden (avundsjuk). Kan jag det? Om jag kan, så har jag starkt en bra egenskap och om jag inte kan får jag jobba ännu hårdare på den biten. Jag kan inte annat än bli en bättre människa i så fall. Och vad är mest viktigt? Bli en bättre människa eller vinna pengar och bryta egna principer?

Jag kommer inte att gå med i Postkodlotteriet. Det får bli MIN lott här i livet.


God morgon! :D

Konsten att vara attraktiv

Människor med bra självkänsla och mycket ödmjukhet är de mest attraktiva som finns. Det spelar ingen roll hur man ser ut. Är man så kallad snygg hjälper det inte mycket om inte självkänslan är där. Och är man "ful" kan man bli fascinerande attraktiv om man har självförtroende.

Att spela upp en fasad funkar inte, det måste komma inifrån. Det bästa med det hela är att receptet för att bli en sådan person är hur lätt som helst. Dvs RECEPTET är hur lätt som helst, sen måste du vara villig att lägga den energin som måste till för att det skall bli grundläggande.

En bonus är att man inte bara blir mer attraktiv, man blir en mer behaglig person att umgås med och så blir man överlag mycket mer nöjd och lycklig.


Recept:

1. Tänk efter hur du tänker om dig själv. Så fort du kommer på att du tänker negativa tankar som: "Jag är så ful" eller "Detta klarar jag aldrig" så avbryter du tankegången eller korrigerar den med att istället tänka "Jag är faktisk helt okej", "Jag duger" eller "Detta klarar jag nog och om inte finns det massor av andra saker jag är bra på".

2. Vänd dina negativa tankar om dig själv till något positivt om dig själv. Börja inte nedvärdera andra med att jämföra dig och säga "Jag åtminstone är snyggare än den och den" eller att du är bättre än kompis X på det eller det. Det är en falsk självkänsla du bygger upp i så fall. Då är du beroende av andra och dessutom blir du en arrogant skitstövel som inte har någon ödmjukhet inför människors olikheter. Det är inte fel att berömma sig själv. Höj dig själv till skyarna! Låt bara bli att trycka ner andra i samma veva.

3. Tänk gott om andra. Ju mindre kritisk du är till andra, ju lättare är det att vara förlåtande mot sig själv.

4. Köp inte "sanningar" du har växt upp med. Om andra berättat för dig att du är självisk, så se till att inte leva upp till det. Ändra det istället till något du känner dig stolt över. Och att ha integritet och se om sitt eget hus är inte att vara självisk. Du bränner ut dig i det långa loppet om du inte tar hand om dig själv.

5. Hjälp andra till självhjälp. Säger de "Jag är så dum", så säg till dem att sluta och förklara varför.
Jag är dum, jag är ful och jag duger inte. Men det är inte sån jag ÄR. Jag är nämligen bara dum, ful och icke-dugande ibland. Inte hela tiden. Däremot är jag hela tiden en människa som är värd att älskas. Jag ÄR inte mina egenskaper, de är bara en del av det som gör mig till mig. De är en del av det som gör mig mänsklig.

Jag är lika ofta klok, vacker och skitduktig, men det i sig gör mig inte värd att älskas. Jag måste vara allt negativt också för vem vill umgås en perfekt människa?

Du är underbar och det är jag också. Sen beter vi oss inte underbart hela tiden, men om vi jobbar på att bli bra människor så får vi vetskapen om vem vi är. Att vi tar hand om oss själva och i förlängningen alla runt om oss.

Visst är det enkelt? Det enda du behöver göra är att jobba på att bli medveten om hur du tänker och korrigera dina tankar. Det kan ta en vecka, några månader eller ett år innan det går mer eller mindre av sig själv, men sen kommer du att korrigera dig själv automatisk.

Jag är övertygad om att du vill göra dig själv så lycklig du bara kan. Visst vill du lära dig vara nöjd med dig själv? Att se ditt egenvärde? Det är inte mer som skall till.

Och om du redan "är där", så är det inte fel att bli påmind. Eller? Att få eller bibehålla en bra självkänsla är ett livslångt åtagande och värd all tid i världen, många gånger om.

Både seg och mör


Mornar mig i oktober-mörkret. Snart blir det upp till bevis hur
gamla kroppen funkar på gymmet efter en underbar helg.


Guten morgen! :D

Målande

Jobbat klart! Skogspromenad står på schemat. Janne vet bara inte
om det än.
.
.
God morgon! :D

När man pratar skit

Jag får nog åka hem i morgon. Janne känner sig spyfärdig. Alternativt kanske vi inte borde ha öppnat rödvinsflaska numero två. ;D

RSS 2.0