Jag är hundrädd

Jag hade en cockerhane för många år sen som hade ett knäppt beteende som vare sig jag, hundinstruktörer eller hundpsykologer förstod sig på. Det slutade med att jag fick avliva honom.
 

Charlie. Vacker, otroligt charmig och busig, men enormt oförutsägbar.
 
Efter min erfarenhet med Charlie är jag mycket vaksam när jag träffar ostabila hundar. Jag har svårt för att avgöra om de är osäkra, rädda, nervösa, aggressiva eller bara väldigt blyga.
 
Trots det älskar jag hundar..

Hon härmas


Bild stulen från Blondinbellas blogg. Ajaj..
 
Jag har funderat i flera veckor på en vit tapet med beige och gråa ränder (åt det guldiga och silvriga hållet) i vardagsrummet. Nu visar det sig att Blondinbella (jag är snäll och länkar, så får hon lite flera läsare ;D) härmas.
 
Okej, jag har inte bloggat om det, men hon har väl hört det via omvägar då. Fattar inte att folk inte kan komma på egna idéer!  ;)

Inga snarkningar under täcket längre

Nu är det kallare på nätterna och Mimi har börjat krypa in under mitt täcke igen och ligger sked med huvudet på min arm. Jag får nog ta och ställa in en frys med dörren öppen i sovrummet sommartid. ;)
 
Hon snarkar nästan aldrig när hon sover längre (snarkar, suckar och grymtar dock i ren njutning när vi kelar). Jag vet inte varför, men det kanske handlar om att hon är i så bra kondition nu. Jag menar ha hört att människor som inte är så fysisk aktiva har lättare för att snarka? Det kanske är så med hundar också. Jag saknar hennes dova snarkningar. De var mysiga. (Nej, jag tänker inte sluta motionera henne! :D).
 
God morgon! :D

Ett tillfälligt möte som värmde

 
På väg hem från jobbet träffade Mimi och jag på en kvinna med en liten hund. Mimi var nyfiken (något hon som oftast inte är) och då kvinnan också tyckte det var trevligt att hundarna fick hälsa, stannade vi upp och började prata.
 
Hennes hund var också en omplaceringshund (genom bekantas bekanta) och hon var helt klart en hundmänniska till fingerspetserna. Hon hade precis samma känsla och upplevelse av att ta över en vuxen hund. Man är så inställd på att "ta hunden som den är" att varje framgång och varje lilla sak som hunden tar till sig blir som stora segrar. Med en valp tar man sånt för givet, men det gör man inte med en vuxen (eller borde i varje fall inte).
 
Jag blev glad långt in i själen när hon pratade om sin hund. Att den hade haft aggressionsproblem, men att den numera var hur social som helst.
 
Vi stod nog där och njöt av vad den andra sa. Vi kände igen hänförelsen och kärleken till hunden hos varann. Och precis som Mimi, så fotföljer hennes hund henne också.
 
Tänk att ett så tillfälligt möte kan värma så mycket. Att prata med någon man inte alls känner kan ge glädje som gör att man går med ett leende resten av dagen.
 
Jag gillar tillfälliga möten. :)

Att vara själv kan ju vara värt det

Först lång morgonrunda i vanlig ordning, sen jobbet och när vi kom hem sa jag till Mimi: "Du får stanna här, jag kommer snart". Då joggar hon in i vardagsrummet, hoppar upp i soffan, lägger sig och tittar på mig. När jag säger: "Vad DUKTIG du är!", så dunkar svansen hårt i soffan och hon lägger ner huvudet precis som att hon säger: "Gå du, jag väntar här så länge jag".
 
Men när jag kommer hem är det en annan visa. Då nosar hon djupt ner i påsarna och när hon har kommit underfund med vad jag har handlat studsar hon ut i köket och sätter sig framför ena köksskåpet. Det är nämligen så att när man har varit duktig och varit själv hemma skall man ha tuggben. Mycket viktigt!

Du behöver inte lära din hund ett dugg

Förr trodde jag att jag skulle lära min hund en massa saker. Så som "Sitt!", "Ligg!", "Stanna!", "Inte röra!", "Var så god!" och "Hit!". Men vet ni vad jag har kommit på? Alla hundar kan det där redan. :D
 
Det man behöver göra är att komma på hur man skall förmedla till sin hund att det är just det man önskar att den skall göra.
 
Så du behöver med andra ord inte lära din hund något alls, det enda du behöver göra är att komma på hur DU skall kunna förmedla det du önskar till din hund. Bra va? Plötsligt blev hunduppfostran DIN utmaning och dessutom slipper du bli irriterad på hunden, för den kan ju redan!

Den årliga kontrollen


Min lilla trasdocka som man kan göra vad man vill med.
 
Hon slänger sig på rygg när jag tar fram borsten. Njutning!
 
När man jobbar med ekonomi på ett litet företag är det bara en gång om året någon kollar om man gör rätt. Revisor har varit och kollat nu och jag blir alltid lika glad när det visar sig att jag har gjort "ett utmärkt jobb".
 
Mimi tyckte däremot att det inte var roligt att gå till jobbet så tidigt och stanna så länge. När klockan blev två (då vi brukar gå hem) började hon skruva på sig och det gjorde hon i nästan två timmar. Nu ligger hon dock i soffan efter att ha ätit sin middag och snart kommer borsten fram. Då är det vår egen Mimi-stund med borstning och tandborstning.

Måndag - ifall ni inte vet

I dag mår vi så här ungefär. :D

Touch

Här säger jag "Touch!" till Mimi och då skall hon röra vid det jag pekar på med
framtassarna.
 
 
Visst ser det ut som att hon tänker klättra upp i trädet? :D
 
Jag vet inte om hundar fungerar som oss människor när det gäller självförtroende och självkänsla, men det känns så. Mimi vill så väldigt gärna göra rätt när jag ber henne om något, men så verkar det som att hon inte riktigt tror att hon kan och då klantar hon till det.
 
Till att börja med skrattade jag när hon till ex kasade ner från en bänk jag hade bett henne hoppa upp på eller när hon skulle sitta på ett halt golv och framtassarna gled fram hela tiden. Men samtidigt ville jag ju att hon skall känna att hon är jätteduktig som försöker, så jag skärpte till mig och skrattar inte längre.
 
Numera håller jag masken (har dock lust att skratta därför att hon är så gullig när hon klantar till det) och berömmer henne stort oavsett. När vi hittar på något som hon inte fattar eller inte klarar av, så slutar vi med det och försöker nästa gång istället. Inget tjafs som kan göra att hon känner att hon inte räcker till.

Jag tycker mig märka att hon har bättre självförtroende nu. Att hon tror mer på själv att hon klarar av det jag uppmuntrar henne till och att hon vet att det är inte all världen om hon inte fixar det.
 
Någon som har erfarenhet/kunskap när det gäller hundars självkänsla och självförtroende?

Skithund

 
Mimi lade sig ner och gned sig på nåt skit på morgonrundan,
så nu blir det till att bada henne. Skithund! ;)
 
 

Det är ömsesidigt

 
Jag brukar få kommentarer från andra hundägare jag träffar och står och pratar med: "Kolla hur Mimi tittar på dig!". Men de missar en sak, jag tittar på henne på samma sätt.
 
♥ ♥ ♥

Gubben Mimi

Ibland (särskilt på bild) tycker jag Mimi ser ut som en gammal gubbe. Här en försoffad version.
 
 
En grinig gammal gubbe.
 
 
Och en snarkande gubbe. Men skillnaden är att Mimis snark är charmigt. ;)

Jag är inte pedant. Sådetså!

 
 
Nöjd Mimi efter att ha fått frukost, lång morgonrunda, lite mer mat och en liten kissrunda.
 
 
Nu skall här städas! Jag har varit duktig och inte städat sen innan min semester. Jag har med andra ord inte städat på FYRA veckor nu. Den som kallar mig pedant är HELT fel ute (pik till dottern).
 
Att städa efter fyra veckor är INTE överdrivet ofta. ;D

Mimi gör konster på eget initiativ

Leken: "Hopp upp och sitt!" på en bänk.
 
I kväll gick jag helt i andra tankar när jag gick kvällsrundan med Mimi. Annars brukar vi leka lite smålekar som "touch", "hopp upp och sitt" och "stanna". Jag släntrade iväg med löst hängande koppel och lät Mimi klara sig själv. Plötsligt hoppar hon upp en en rätt hög sten, sätter sig och tittar på mig med frågande blick: "Skall jag inte göra något ALLS på denna rundan eller? Jag får nog hitta på själv och det har jag gjort nu. Godis tack!".
 
Hahaha! Det fick hon.

Inte alls fel

 
Det var inte alls fel att ha dottern på besök. Sin vana trogen lackar hon naglar när hon är hos mig. Och äter middag. Och får med sig lite middag hem (ibland). Och så tittade vi på när man i Norge öppnade ett paket som överlämnades en kommun för 100 år sen och inte fick öppnas förrän 2012. Men det var massor med dokument etc som måste studeras innan det blir intressant. Innan de öppnade paketet spelade de fela och sjöng (lät inte bra) och vi tröttnade. Vi tröttnade så pass mycket att dottern yttrade en önskan om att paketet skulle innehålla en bomb.
 
Det där sista lät roligare IRL. Så ni vet liksom.

Vilken lättnad

Äntligen kom domen mot Anders Behring Breivik och vilken lättnad jag känner. Jag hade inte alls gillat om de ansåg att han inte var tillförlitlig, att han var psykisk sjuk. En som är psykisk sjuk ansvarar inte för sina handlingar.
 
ABB är hur frisk som helst! Att han har utfört sjuka HANDLINGAR är en helt annan sak. Han har hjärntvättat sig själv och har extrema åsikter, men det är samma sak med till ex religiösa sekter. Inom vissa har det begåtts massmord och ingen pratar om att vara psykisk sjuk då.
 
Att vi använder "att vara sjuk i huvudet" som ett uttryck är inte samma sak som att vara psykisk sjuk. Breivik är inte psykisk sjuk.
 
Punkt slut.

Morgonpigg

Yippie! I dag kommer Svorskans dotter på middag. Men först skall jag charma alla på jobbet.
 
God morgon! :D

Blandad kompott

Bästa bilderna av Mimi tycker jag är när hon är upptagen av eget. Här såg hon något som inte jag såg.
 
Jag håller på och målar om möbler och diverse i vardagsrummet. Så mycket brunt som möjligt skall bort, nu skall det bli ljust och så får soffan och fåtöljerna stå för det bruna. Nästa projekt efter det är sovrummet. Där skall väggarna bli mörk gråa och möbler och gardiner skall vara vita. Men jag tar nog en liten paus där emellan.
 
Och så längtar jag till att få se dottern igen. Hon har bara varit borta en vecka, men det känns som mycket längre.
 
Nä, nu har jag inte tid med detta längre. Målarpenseln nästa!

Kvällssmaskens med LCHF

 
Nu har jag varit duktig och gjort massor, bland annat badat Mimi, tvättat kläder och dammsugit. Nu skall jag slappa framför tv´n med lite LCHF-godis. Pikant flödeost, brieost och röd paprika. Och till det en mugg lakritste. Inte ALLS fel.
 
Och nej, jag äter inte osten så där, jag äter den med sked. Som om det vore glass.

Nybadat med egen gjord frisyr

picasion.comHon satte sig självmant framför datorn,
så jag utgick från att hon ville bli fotad.
 
Jag blev också lite blöt.
 
Tvättstugan nästa!
 

NU har chefen sett att hon kan springa

Mimi på glädjefnatthumör.
 
Mimi beter sig alltid som en lugn dam på jobbet. Hon ligger på sin plats eller i korridoren. Ibland (numera som ofast) går hon fram och hälsar (på sitt förfinade sätt) när det kommer folk. Min chef frågade en gång om hon KAN springa överhuvud taget.
 
I dag hade jag varit ett litet ärende ute i verkstan och när jag kom in i korridoren vid kontoren satt Mimi precis vid dörren ut till verkstan. Hon vet väldigt väl att så långt får hon inte gå. När jag såg henne började jag skratta, för hon såg så busig ut. Då satte hon fart! Hon sprang glädjefnattrundor (ni vet såna rundor de flesta hundar springer när de är nybadade). Vi var fem stycken som stod och skrattade åt henne medan hon sprang in och ut på kontor efter kontor och fram och tillbaks i korridoren. Hon avslutade med att sätta sig på sin plats och titta uppfordrande på mig: "Får jag godis nu?".
 
Det fick hon. :D

På semestern..

..visade jag muskler för Janne.
 
Testade om Mimi eller jag kunde springa fortast.
 
Intog frukost på färjan över till Hlesingör.
 
..och så njöt jag massor av det underbara vädret och havet i Landskrona.
 
Nu är det vardag igen, men det är okej när man har turen att ha ett jobb man verkligen trivs med och på.

Sagan om soffan och fåtöljerna

En med och en utan.
 
Hemma hos Svorskan finns en soffa och två fåtöljer. Där har de bott i snart 20 år. Svorskan tänkte köpa nytt och soffan och fåtöljerna blev riktigt ledsna. De hade ingen lust att hamna på Blocket för att sen bli skickade till en oviss framtid. I lång tid levde de i ovisshet och den årliga infettningen uteblev.
 
Då hände något väldigt bra. Svorskan fick en liten hund som ÄLSKAR att ligga i soffan och fåtöljerna och det tycker de om, för de är ju skapade för att vara alla till lags. De ogillar inte skitiga tassar och de gör sig fortfarande följsamma och mjuka när någon (hund eller människa) vill sjunka ner.
 
I dag belönade Svorskan soffan och fåtöljerna med massor av läderfett. De blev så glada att de sög åt sig som attan, så Svorskan kladdade på MASSOR. Nu har hon lagt lakan över, som får ligga så några dagar till soffan och fåtöljerna har dragit åt sig som de skall.
 
Det var länge sen de var så glada som de är nu!

Trött hund

 
Nu har vi haft första arbetsdagen efter semestern och Mimi valsade runt och såg till att få uppmärksamhet av alla. När vi kom hem upptäckte jag att hon var BORTA! Jag fick gå och leta efter henne och det har aldrig hänt förut. Hon är alltid nära eller så ligger hon i vardagsrummet (alternativt sitter vid kylen :D). Jag hittade henne liggande i sängen. Mimi lägger sig ALDRIG i sängen på dagtid och som oftast måste jag "bjuda in" henne när vi lägger oss på kvällen. Jag tror inte hon är van vid att få ligga i sängen sen innan.
 
Ännu ett framsteg. Jag gillar att hon vågar testa det hon inte har vågat innan. Jag VILL att hon skall ta för sig för jag vet att om hon på något område går för långt skulle hon lyssna direkt om jag sa till henne.
 
Det låter kanske som bagateller, men för mig är det viktigt att hon vågar visa vad hon vill och hur HON vill ha det. Självklart bestämmer jag i slutändan, men precis som med människor så måste även en hund uttrycka/visa vad de vill. Mimi blir mer och mer tydlig och jag glädjs för hennes skull.

Seg

 
Otroligt seg är jag. Både i huvud och kropp, men det beror antagligen på att jag kör strikt LCHF igen efter semestern och värmen och att det är ovant att stiga upp klockan sex på morgonen.
 
Jag köpte en termos (presskanna/termos) under semestern. Hur bra som helst! Jag använder presskanna annars också, men här kan jag ta i kaffe, hälla på vatten och ta med mig termosen från köket direkt. Dessutom håller kaffet sig varmt länge, så jag dricker hälften när jag mornar mig och andra hälften när jag kommer in efter morgonrundan. Riktigt bra den där.
 
God morgon! :D

Stekhett

I morgon är det jobb igen, men jag skall inte klaga på semestervädret jag har haft. Helt underbart!

Mimis "Jag-kommer-på-studs"-bilder från semestern

 
 
 
 

Vilken rolig respons att få!


Nu pratar vi fördelar, inte bakdelar

Fördelen med att ha varit gravid en gång i världen är att det inte är några problem att puta med magen.
 
Fördelen med att träna är att man kan suga in den på kommando.
 
(Om någon tänkte "Äntligen ett Mimi-fritt inlägg", så tänk om och kolla bild ett igen ;D).

Mimis "Jag-kan-flyga"-bilder från semestern

 
 
 
 

Mimis "Kommer-ni snart-eller?"-bilder från semestern

 
 
 
 
 

Min favoritbild från semestern


Vi som har så mycket borde kunna dela med oss

 
Själv blev jag påmind om att jag ju vill vara månadsgivare. Hur lätt som helst klickade jag in mig på deras hemsida och registrerade mig (bilden är länkad till deras hemsida - klicka på den). Om man enbart vill ge 100 kronor per månad, så blir det ändå 1.200 kronor på ett år. Om tio personer gör samma sak, så blir det 12.000 och om hundra personer gör det blir det 120.000 kronor per år. Det är så man får tänka och tänker man så har de allra flesta möjligheten att bidra.
 
Alla bäckar små..

Ifall ni inte visste redan..

..så flödar kärleken här. Mimi är BÄST!

Tre dagar kvar

Trots att jag först börjar jobba på måndag känns det som att semestern är slut i dag. Janne
har nämligen åkt hem.
 
 
Men massor med minnen har jag. Och vilket herligt väder vi har haft! Här sitter jag och väntar på mat.
 
 
Något som tog sin tid då grillsmästern av någon konstig anledning fick sand på korvarna. :D
 
Landskrona är underbart.
 
 
 
Nu skall jag vara "duktig flicka" och se till att INTE städa innan jag börjar jobba. Städa och sånt där trams kan man göra när vardagen sätter in igen. Tre dagar till ledigt. Tre dagar till med sommar som jag kan utnyttja fullt ut. Skönt.

Mimis semesterhälsning


Inte helt fel att ha en sen semester

Nu har vi ätit frukost, gått kissrunda och slappar lite innan en långrunda ut till havet i strålande solsken.
 
God morgon! :D

Fyra timmar i ensamhet

Mimis fyra-timmars-väntan på tuggben.
 
Mimi fick en lång förmiddagsrunda innan Janne och jag stack till Lund för att strosa lite i gågatan. Fyra timmar senare kommer vi hem till en liten dam som störtar ut i köket, mycket angelägen om att få sin mat på studs. Sen gick Janne en kissrunda med henne, men hon drog mot hemmet hela tiden. Jag tror hon är van vid sen innan att så fort hon har varit själv ett tag (gäller även när hon har blivit borstad, ryckt eller badad), så är det belöning med godis och/eller tuggben sen.
 
På många sätt är det roligare med en hund som har ett förflutet där man får gissa sig till varför hon gör olika saker. Jag är nog mer uppmärksam på Mimi än tidigare hundar (som jag har haft sen de var valpar) och det resulterar i att Mimi blir mer "sedd".

Dagens

Så fort Mimi förstår att vi skall åka bil börjar hon dra och svansen viftar (om möjligt) mer än vanligt.
 
I går var vi utmed havet, i dag har vi varit i skogen igen. Inte en kotte så långt ögat kunde se.
 
Eller det var förresten lite fel.
 
Och nu är Mimi trött och nöjd. Pälsen är full av saker hon samlade på sig i skogen, men det
tar vi hand om när hon har vilat lite.

Tur man har (en gammal) skinnsoffa

 

Underbart väder och härlig avkopplande semester

I brist på bilder från dagen i dag (har inte lagt in i datorn än) får ni hålla till godo med några från förra veckan, men som är tillräckligt beskrivande ändå.
 
Mimi älskar cykelkärran. När hon springer lös och jag kallar in henne kommer hon inte till mig.
Nej, hon hoppar direkt in i cykelkärran istället och tittar uppmanade på mig.
Typ: "En godis tack! Och sen kan du trampa på!".
 
Vi var på en lång morgonrunda, så i eftermiddag cyklade vi ut till havet och grillade. Mimi tog ett
litet dopp eller två, men i övrigt låg hon i sanden och solade.
 
Och nu ligger hon så här.

Känslan satt i rätt länge

När Janne hade hoppat fallskärm för en vecka sen såg han rätt happy ut - läänge.
 
Det såg rätt coolt ut från marken också.
 
På hemvägen såg vi en olycka som hade hänt.
 
Men Janne var lika glad.
 
Vi fick vända och köra en omväg hem.
 
Men Janne var lika glad..

Om jag skall göra en groda..

..hoppas jag det blir en så här liten en. (Klicka på bilden)
 
Mimi har BTW inget med saken att göra - behövde en bild bara och av någon konstig anledning var en bild av henne närmast till hands.

Picknick utmed havet

Efter lite om och men i stark vind fick vi äntligen fart på grillen.
 
 
Och så dukade vi upp lite av varje.
 
 
Janne hukade sig för att kolla (nånting) utöver havet. Mimi tog tillfället i akt
och kollade in hans rumpa.
 
 
Utsikten andra hållet. Helsingborg i fjärran.
 
 
Mimi slutade nosa Janne i rumpan och drogs till en annan doft istället.
 
 
Denna.
 
 
Men när hon förstod att hon inte ens fick en smakbit lade hon sig under bänken
och surade. Alternativt var hon väldigt trött. ;)
 
Och nu är vi alla (som beräknat) helt utslagna och väntar på att klockan skall bli tillräckligt mycket så vi kan lägga oss.

Jag har alltid tur med semestervädret

 
Nu sticker vi härifrån.
 
 
Packar cykelkärran full med grillmat, engångsgrill, kall öl och Mimi.
 
 
Och sen cyklar vi ut till havet där Mimi kan springa lös och bada och mysa.
 
 
Så att hon blir lika trött som vi kommer att vara sen.
 
Det är det jag kallar S-E-M-E-S-T-E-R!
 

Mimi har alltid haft en familj

 
Ja, jag vet hur Mimi hade det innan. Hon har av olika orsaker varit hos tre olika familjer. Först hos sin uppfödare några år, där hon fick en valpkull. Hos andra familjen blev det förändringar i familjesituationen som gjorde att de fick omplacera henne och i den tredje familjen insåg de efter ett par år att de inte hann med att ge Mimi det hundliv som hon förtjänar. De kontaktade föreningen Hittehund som hjälpte till med att hitta en ny familj och det blev (lyckliga) jag.
 
Alla har uppenbart varit snälla mot henne. Mimi har ett förtroende och visar en sån tillit till människor som hon knappast hade gjort annars. Konditionsmässigt var hon i dålig form och hennes tandlossning hade kanske inte gått så långt med bättre uppföljning eller bättre mat/tuggben.
 
Många hundar (jag vill påstå de flesta) får inte det hundliv som JAG tycker att en hund skall ha, men ingen har med avsikt försummat Mimi. Inte efter vad jag vet eller tror.
 
Ja, i dag är hon pigg och busig, precis som jag ville och som jag har jobbat för att hon skall bli. Livsglädjen lyser av henne. Tusen tack!
 
I skrivande stund har jag inte sett henne på ett dygn (dottern är hundvakt) och så länge har jag inte varit utan Mimi sen jag fick henne. Nästa stop är duschen, sen skall jag rusa iväg och hämta min lilla dam. :D

Rå kycklingvinga

Klicka på bilden.
 
Jag saknar min Mimi (dottern är hundvakt fram till i morgon). I går tuffade jag till mig och gav Mimi en rå kycklingvinga för första gången. Det var helt klart mumsigt, så det blir inte sista gången. Heja BARF!

Ölaredagen

Morgon-"kaffe" på färjan över till Helsingör.
 
"Frukost" och danska smörrebörd vid "landing" i Helsingör.
 
No comments. ;D
 
Mellanmål.
 
Bevis för att vi var i Danmark. Eller så hade de i varje fall
danska flagg där. ;D
 
Jag åt upp min middag.
 
Det gjorde inte Janne.
 
Dessert.
 
Och nu är vi hemma igen! :D

Mimi i mimiform

Klicka på bilden.

Planer

I dag är det Mimis dag. Vi skall till Järavallen och gå långt i
skogen och runt om en sjö.
 
 
I morgon skall Janne och jag på en dagsutflykt till Helsingör.
(Tar en timme hemifrån mig tills vi är där).
 
 
Mimi får inte vara med då.
 
God morgon! :D

Försummad Mimi

Janne fångade oss på bild här om dagen när vi tränade utfall. ;)
 
Janne och jag stack iväg till Väla köpcenter och var borta i över fyra timmar. Mimi var hysterisk glad när vi kom hem. Inte så mycket för att hon hade varit själv. Åh nej. Så fort vi kom innanför dörren sprang hon ut i köket och stirrade envist mot kylen. Det hade trots allt gått två timmar över matdags och DET är ju inte bra.
 
Nu är dock ordningen återställt.

Tiden kan inte gå tillräckligt fort

Så här ser det ut när jag mornar mig vid datorn på morgonen. Det handlar inte om kärlek,
det handlar om förväntan och försök på att forcera förloppet innan
frukosten serveras.
 
God morgon! :D

Storkok

Storkok i går. Chili con carne på 3 kilo nötfärs.
 
Dottern kommer på middag i dag, resten fryser vi in så vi har såna dagar under semestern när
man vill ha det enkelt och bara värma lite mat.  Själv äter jag gärna Chili con carne som den
är med vitlöksbröd till. Men vi varierar nog med middagsris också en dag.

Gårdagens utflykt

Mimi sitter och väntar medan jag kopplar på cykelkärran.
 
Lite roligt är det när folk kommenterar: "Nä men se, det sitter en hund i den där!".
 
Självklart fick den lilla damen springa lös och njuta av att röra på sig också.
 
Ett litet dopp i havet är inte heller fel.
 
Sen fanns det ett litet hål i nätet och det var tydligen roligt att sitta med nosen precis i hålet.
 
Mimis middag serverades utmed havet.
 
Nöjd och trött hund. Mimi tycker om att hänga med på allt och det märks att hon är trött
när hon har fått många olika intryck. Mer trött än om vi enbart går i skogen i några
timmar.
 
Självklart blir det skogspromenader också, men vi har ju hela semestern på oss!
 
God morgon! :D

Prinsessan Mimi

Klicka på bilden.
 
Mimi stortrivs i cykelkärran. Hon sitter där bak och vinkar på drottningars vis till alla förbipasserande. Och när jag inte trampar på tillräckligt fort skäller hon på mig som attan! (Det där sista är nog mest i min fantasi :D).

Cirkus i stan

Som den världsvana lilla damen Mimi är, så reagerade hon inte på att det stod några elefanter
på ett jorde på morgonrundan. Inget verkar överraska henne.

Janne har shoppat loss

Jannes portmonnä.
 
God morgon! :D

Janne har fått luft under vingarna

Gun gissade rätt på: "I dag är hoppet ute för Janne".
 
 
"Tummen upp!".
 
 
Så otroligt roligt att stå och titta.
 
 
Och allra mest roligt att se Jannes lycka efteråt.
 
Mimi och jag såg till att ha fötterna på jorden. :D

Cliffhanger

I dag är hoppet ute för Janne.;D  Jag återkommer om just det.
 
God morgon! :D

Semestern har börjat

Klick on the bild, pliiiiis.

S-E-M-E-S-T-E-R


Kanske Janne kan träna mig också

 
I morgon kl 14.00 börjar jag min semester. Janne kommer på direkten och Mimi kan knappt vänta. Hon älskar att åka med i Jannes bil (somnar inom 10 sekunder och det är ingen överdrift!), hon älskar Jannes massage (grymtar, snarkar och stönar under tiden) och så är Janne skitduktig på att ha tålamodsträning med Mimi.
 
Ibland går Janne kissrundor själv med henne, men om vi bägge är ute med henne och jag sticker in i en affär, så tränar han med Mimi under tiden. Hon får sitta på en bänk och får besked om "Inte röra!" när Janne lägger en godisbit framför henne. Sen får hon vänta (och vänta och vänta) innan Janne slutligen säger "Var så god!".
 
Tålamodsträning kan verka som en demonstration av egen makt, men jag har lärt mig att det nog är den viktigaste träningen man kan göra. Det lär hunden att behärska sig och kunna vänta i olika situationer. Den blir inte lika tjatig och beter sig mer sansad. Jag tror att en hund som har eller får lära att ha den förmågan är lugnare och lyckligare.
 
Själv får jag nog träna mig själv först. ;D

RSS 2.0