Ungar!


Först verkade hon skämmas.Men sen visade hon mig fingret.Men visst attan kan man städa upp efter sig när man har rakat benen?

;D

Sån blev det

Så här KUNDE dagen ha sett ut:
Vi vaknade skittrötta för vi hade sovit så tungt och länge. Sen regnade det på morgonpromenaden och Mimi blev dygn sur. Efter jobbet kände jag inte alls för att handla mat, som jag borde. Dessutom kom jag på att jag har satt upp tvätt-tid på fel dag!

Så här BLEV dagen:
Vi vaknade efter en god natts sömn och mornade oss både i sängen och soffan innan vi gick en lång morgonpromenad. Det regnade, men det var inte kallt. Jag borde ha handlat mat efter jobbet, men det kände jag inte för, så vi gick till djuraffären istället och köpte hundgodis. Då fick Mimi en lite längre runda och jag passade på att väga Mimi och fick klippt klorna i samma vevan. På vägen hem kom jag på att jag har satt upp fel tvätt-tid, men det är jätteskönt. Den tiden jag HAR satt upp är faktisk mycket bättre.

I dag är en BRA dag!

Det går att blogga med en hand


Vi hälsar "God morgon!" först.Och så skall jag klia Mimi medan jag bloggar.Och innan jag har bloggat klart tycker Mimi att "Nu är det nog!" med
bloggandet och är otålig på sin frukost.


God morgon! :D

Det bästa med att ha hund


Upptagen dam.


Inget känns bättre än när Mimi får springa lös, skutta och nosa och få se henne njuta utifrån sina egna förutsättningar. I´m loving it!

Vi skiner i kapp med solen


Två timmars morgonpromenad i strålande sol och lagom kyla. Bättre start på dagen är svårt att få och nu ligger Mimi och lapar sol på vardagsrumsgolvet.

God morgon! :D

Läckra män skrattade åt oss

Vi var ute och gick och rundade ett hörn och där var det ett stort polispådrag vid ett hus. Fyra polisbilar och massor med såna där läckra män i uniform. Vi stannade och tittade för lite nyfikna var vi ju. Mimi tappade dock snabbt intresset och satt och tittade upp på mig medan jag försökte lista ut vad det handlade om. Min vana trogen berättade jag för henne att det var polismän och att det nog hade hänt något, men att jag inte visste vad.

Nu gillar jag inte att vara "den nyfikne" så Mimi och jag bestämde oss för att gå vidare. En liten bit upp i vägen vände jag mig om och då såg jag tre poliser stå och skratta sånt där "Åh!-Vad-gulligt!"-skratt efter Mimi och mig.

Äh. Vi bryr oss inte. Vi bjuder på att vi har våra samtal så andra ser. Mimi och jag.

En blev fem

Charmiga Fläckis ca 4 veckor gammal. En katt jag hade för en del år sen.


Jag var ute och gick med Mimi en sväng och träffade på en fd granne. Hon frågade mig om Mimi och jag berättade historien lite kort. Hon själv tog över en katt för några år sen som var 3-4 år gammal och hon tyckte det var SÅ skönt att få en vuxen och inte en kattunge som river sönder och bits.

Nio veckor senare fick hon fyra kattungar. Hahaha. Snopet.

Tuggar på näsan

När Mimi blir extra kärleksfull börjar hon tugga på min näsa. Väldigt försiktigt, men hon tuggar.Det är inte så kul när man startar helgen med att känna sig trött, vilja gömma sig under täcket, hoppas att det inte ringer på dörren och att mobilen håller tyst.

Men det är sånt som går över. Mimi hjälper till och det är hon duktig på.

Årets personliga blogg


Stort grattis, jenta mi! Mama is proud!

Det är inte hundväder


Jag byltade på mig och Mimi fick heltäckande regndress på. Men vem vill gå kvällsrunda när det regnar och det blåser 12 m/s ute? Med kastvindar på upp mot 18 m/s?

Inte Mimi. Hon såg till att kissa två meter utanför dörren och 15 meter längre bort bajsade hon och visade med all tydlighet att hon ville in igen. Det blev nytt rekord det där. Kvällsrunda som tog sex minuter.

Ingen Bambi här inte

Bild från första badet efter att Mimi blev min. I oktober.


Jag var tvungen att bada Mimi - igen. Det är tredje gången på fyra månader och efter vad jag vet är det för ofta. Men hon blir så otroligt skitig (med sin numera rätt långa päls) när hon springer lös varje morgon. Det märks väl om huden blir torr, men efter mitt tycke är hennes päls mer åt det feta hållet.

Första gången jag badade henne var hon rätt ovillig, även om hon fann sig i det. Nu går det mer smidigt. Jag passar på att mysa med henne under tiden, massera, ge beröm och så har vi lite varmare vatten än ljummet. Den lilla damen gillar när det är varmt. Och så halkmatta förstås. Ingen gillar väl att leka "Bambi på hal is" i badkaret?

Nu ligger hon fönad, kammad och väldoftande vid sidan om mig i soffan. Jag kan knappt vänta tills vi lägger oss. Vill hon inte ligga sked i kväll kommer jag att tvinga henne. ;)

Jag försöker blogga..


..men det kommer alltid något mellan.

God morgon! :D

Inga tovor, trots många tuvor


Som oftast myser vi så här varje dag. Borsta, kamma och massera.


Bäst massage tycker Mimi det blir om hon ligger på rygg och jag sticker händerna inunder henne och masserar rygg-, nacke- och benmuskler. Hårt skall det va också.

Har du hund, så testa! Mimi nästan svimmar av njutning.

Leka lydnad

När jag fick Mimi i oktober började jag med att lära henne inkallning. Det gjorde jag med att INTE kalla in henne. Jag hade henne i koppel och sa "Hit!" och när hon tittade på mig fick hon godis. Det gjorde jag massor med gånger på varenda promenad. Till slut var "Hit!" det samma som godis och godis vill hon ju ha oavsett om hon är i koppel eller inte. Lätt som en plätt. Men det är inte samma sak som att hon kommer på studs varenda gång..

Jag praktiserar också att varje gång Mimi tittar mig i ögonen när vi går ute (det räcker inte att hon tittar på godisfickan :D), så säger jag "Duktig flicka!" och ger henne godis. Det har resulterat i att hon söker mycket ögonkontakt med mig och det gör det lättare att träna och leka. Det går dock åt rätt mycket godis, men jag ger henne lite mindre foder och ser till att godiset är hälsosamt. Typ torkad lever.


Nu har vi börjat leka lite med vår egen form för agility. När vi går förbi en bänk eller en sten som är platt ovanpå säger jag "Hoppa!" och hon hoppar upp och sätter sig, får beröm och godis. I dag testade jag att  hon skulle hoppa över hinder. Det gick inte på första, andra eller tredje försöket. Antigen gick hon under eller runt om. Men på FJÄRDE så! Och massor av beröm + godis. Vi gjorde det en gång till och det blev rätt. Då avslutade vi för denna gången. Det är viktigt att sluta på plussidan och vi har all världens tid på oss att leka framöver.

Att lära hunden att gå över eller under hinder på kommando kan vara bra om man till ex är i skogen och det finns staket eller liknande man skall forcera. Dessutom är både längre rundor och kissrundor mycket roligare om man hittar på lite bus på vägen. Både för hund och ägare. Vi skall också träna på att gå balansgång, vi måste bara hitta ett nedfällt träd eller liknande.

Nu är jag ingen superwoman, så det är sagt. Jag går även kissrundor där jag är frånvarande och inte alls koncentrerad på min hund. Men Mimi är ingen superhund heller, hon är också frånvarande ibland. ;)

Det ligger ingen prestige i att Mimi skall göra rätt, dessutom är det inte hennes ansvar att göra rätt. Det är mitt ansvar att förmedla till henne på ett sådant sätt att det BLIR rätt. Och inte har vi bråttom. Och inte behöver vi bevisa något för vare sig andra eller oss själva. Vi VET vi är duktiga och därför kostar vi på oss att njuta istället. Vi njuter faktisk när det inte blir rätt också - i och med att vi vet vi kommer att fixa det efterhand.

Mysig lördag kväll

Dottern ville inte bli fotad, men att hon gillar Mimi går inte att dölja.

God morgon! :D

Hur stor är oddsen..


..att dottern vill komma hem till mamma och se Melodifestivalen? En lördag kväll?


Yeah!

Det är så man skall morna sig

Jag känner mig alltid så iakttagen när jag sitter vid datorn.

Vem säger nej till en morgonpuss?

Och så ger man en tillbaks.

God morgon! :D

Det är viktigt med rätt benföring


Dottern tycker Mimi är sötJag fattar inte det. ;)

Hjärnspöken

När jag avlivade min första hund Dixie, gick jag från henne när hon hade somnat. Hon var med andra ord inte dödförklarad än. I lång tid efteråt hade jag mardrömmar om att hon inte hade dött och levde som försöksdjur nånstans. Som tur var så insåg jag att det handlade om mina egna hjärnspöken.

Min fd hund Madde i sitt rätta element. Jag var med henne till slutet och kände hennes sista andetag. Det gav mig frid, trots sorgen.

Upplevelsen har gjort att jag numera vill vara med till slutet, vare sig det handlar om hundar eller närstående som skall dö. Det är inte enbart den upplevelsen som har gjort att jag har ändrat mig, jag är inte rädd för döden längre. Jag tror att döden är jobbig för oss som stannar kvar på grund av sorgen vi upplever. Men när det gäller den som är död, så är den död och jag ser det så därför att jag inte tror på helvetet. Antigen hamnar man på ett otroligt skönt ställe eller så är man bara död och vet ingenting. Det är väl inte så farligt?

Så att sörja någon är en egoistisk känsla som inte har med döden att göra, det är vår egen saknad. Enkelt. Men jobbigt.

Ingen dumförklaring

Jag har tidigare skrivit kritisk om att vaccinera sig mot svininfluensa. Minnen om reaktionerna jag fick väcktes till liv när ämnet var uppe på TV4-nyheterna i morse. Det var många hätska kommentarer jag fick den gången.

Huruvida man valde att vaccinera sig eller inte är inget jag hakar upp mig på, men jag hoppas att de som närmast kallade oss som valde att avstå för "mördare" vill tänka efter en gång extra nästa gång de upplever att människor tar olika beslut i viktiga frågor.

Det är viktigt att inte tro att man själv alltid har rätt. Det är viktigt att vara ödmjuk inför att det myndigheter och andra går ut med inte alltid behöver vara sanningen eller det som är rätt för en själv. Det är viktigt att vara kritisk. Kritisk mot alla "fakta" vi slås i huvudet med.

Samma sak är det med LCHF. Det FINNS inga långtidsstudier och oavsett om man är för eller inte borde vi alla vara ödmjuka inför att vår egen ståndpunkt kanske är fel.

Livsmedelsverket och alla andra motståndare till LCHF kanske får krypa till korset om några år eller så kanske alla LCHF-are (inklusive mig) får göra det. Sånt får tiden utvisa, men alla har rätt att tro på det de vill och leva därefter.

Att diskutera är viktigt, men att dumförklara folk är inte rätt.

En dag bland många andra


Alla hjärtans morgonpuss.
Hade velat pussa dottern också, men jag tar igen det på torsdag.
Jag fick lite i förskott i går. Då blir det både i för- och efterskott. ;)


Alla hjärtans dag är en dag bland många andra dagar, men det fina är att vi påminns om att visa kärlek. Det bästa hade varit om vi påmindes varenda dag, men det hade väl blivit som med varningen på cigarettpaketen. Efterhand ser man det inte.

God morgon! :D

Lite tidigt ute


Det plingade på dörren och jag fick kort!
Från världens gulligaste dotter.

Det är alla hjärtans dag i morgon (berättade dottern). Glöm inte att i första hand visa dig själv uppskattning. Ju mer du älskar dig själv, desto mer kan du älska andra.

Och kärlek föder kärlek. Så ge massor (till dig själv och andra) så kommer det i överflöd tillbaks.

Kör brutto istället

För några år sen handlade jag på Netto några gånger, men ack vad jag tyckte de var dåliga. Nu är inte jag den som är den, så jag gav dem en ny chans i dag.

Fy! Som exempel kan jag ta att de hade EN typ av tomatpuré, medan det fanns fyra olika sorters slip-in-tofflor från 29:- till 69:-. Två typer av avokado kunde man välja på. Antigen den som aldrig blir mogen hur man än gör eller den som var rutten.

Jag skulle också ha frysta hallon och blåbär och de enda frysta bären som fanns var jordgubbar. Men de hade spiralblock..

Skogsgumma

I morse trodde jag bara att jag var extremt morgonseg, så jag lade ut på långrunda med Mimi. Oj, vad slut jag var sen! Hela dagen har gått åt till att vila. En kissrunda eller två, men annars vila. Man får väl stå ut med såna dagar ibland också.

Bilder från förra veckan:

Mimi leker: Du-kan-inte-se-mig-och-jag-tänker-inte-komma-även-om-du-kallar-leken.
"Nu-ser-du-mig-nog-men-jag-kommer-inte-ändå".
Okej-då!-Here-I-come!

Dagens ord

Skillnaden mellan bra städning och bra sex är att när man har städat klart vill man inte göra det en gång till.

NU så!

Som jag trodde var det helt rätt att bara dega när jag kom hem i går (istället för att pressa mig att städa). Jag slappade och njöt och kröp in under täcket tidigt.

Vi vaknade utvilade, mornade oss och tog en lång morgonpromenad. Precis som Mimi flög över fälten känner jag för att flyga runt med kvasten. Städning nästa!

God morgon! :D

Kärleksförklaring

Jag fick en kommentar från PeterL om att hundar brukar ogilla dammsugare och att Mimi måste vara speciell som låter mig dammsuga henne.

Ja, det är hon:

"Hon ÄR speciell. Hon är den typen som inte VILL vara ledare och älskar när man leder henne, tränar, ger henne uppmärksamhet och kärlek. Hon kan visst det vara busig, men då är det alltid med glimten i ögat. Hon är otroligt trygg i sig själv (med allt nytt reagerar hon med försiktighet blandat med nyfikenhet - ingen rädsla) och det är samma sak i bemötande med andra människor och djur (både hundar och katter). Hon gillar att "tjäna", hon älskar att göra det. Jag trodde hon kanske efterhand ville försöka ta över ledarrollen när jag gav henne mer och mer frihet, men icke. Hon blir bara överlycklig över att få privilegier utan att försöka dra ut på gränserna."


Mimi finns i alla varianter, men när hon springer lös och glömmer bort att jag finns njuter jag som mest.


Jag är så otroligt glad för att Mimi blev min nu och inte när jag var tjugo eller trettio. Då hade jag aldrig förstått vilken diamant hon är. Jag hade inte kunskapen och tiden och erfarenheten till att kunna njuta av en sådan hund då. Men det har jag nu och det är en helt otrolig upplevelse.

I morgon passar nog bättre

Det är fredag. I loppet av helgen skall här städas. Det är frestande att göra det nu och sen har jag måsten-ledigt resten av helgen. Men det där tänket håller jag på att lägga av med. Det är fredag och jag är trött och vill slappa och mysa. Jag vill göra som jag VILL efter en arbetsvecka där jag styrs av måsten.

Varför börja helgen på samma sätt då? Nej, jag har lärt mig att om jag tar hand om mig själv först, så kommer energin till hemma-måsten av sig själv sen.

Jag testade att dammsuga Mimi förra veckan. Hon verkar tycka ALLT är okej om det bara handlar om henne. Jag har steglös inställning på dammsugaren så jag kunde ställa in den tillräckligt lågt så att inte öronen följde med i suget.

Jag vill ha fakta från de som vet förstHej Ehlin!

Tack för komplimangen. :)

Jag har inga åsikter (än), men man skulle kunna göra följande:

Välj ut kvinnor och män över 60 (närmar sig pension och de som har blivit pensionärer), från olika yrkesgrupper som har olika åsikter. En blandning av de som tycker vi skall ha en låg pensionsålder och de som tycker vi borde jobba tills vi är 75. Sen kan de ha en öppen debatt i ämnet som vi alla får ta del av. Det är DE som vet hur det känns och det är DE som vet vad de pratar om.

Först då kan eller vill jag göra upp mig en åsikt. Jag har alldeles för många gånger i mitt liv trott jag vet svaret på något jag själv aldrig har varit med om.

Tur hela tiden

När jag i lördags skulle köpa gardinstängerna (som jag hade drömt om ett tag) på Jysk, så hade de 50% på alla gardintillbehör. Gissa om jag blev glad?

När jag skulle tvätta i eftermiddags kom jag på att jag glömde slänga den strumpan med hål i, så den låg i tvätten. Den dök upp när jag skulle stoppa högen in i torktumlaren alldeles av sig själv. Visst är det tur?

Jag har ALLTID tur. Till och med om jag köper något till full pris som sen hamnar på rea. Det betyder ju bara att ingen annan har lika bra smak som mig, i och med att de inte köper det innan. Och så har jag en himla tur när jag hittar något på rea som jag gärna hade köpt till full pris.

För några år sen kändes det dock inte som jag hade tur. Men jag bestämde mig för att uppskatta varenda liten grej som gick min väg. Det ser ut för att jag har lyckats med det. Det handlar om tänket.

Men något som INTE handlar om tänket och som också är en himla tur är att Mimi tycker lydnadsträning är LEK. Hon tycker det är jätteroligt att försöka klura ut vad jag vill. Hennes svans viftar febrilt och hon vet knappt vart hon skall bli av när jag hittar på något hon inte riktigt känner igen.

Och så har jag tur som har en underbar dotter, underbara vänner (särskilt Janne) och ett jobb jag trivs så otroligt bra med. Och en lägenhet jag myser i och en välfungerande hälsa.

Jag har numera rätt tänk, men visst har jag tur också. Jag har jobbat för det, men jag har också upplevt att "jobba för det" utan att ha tur.

Det är tur det. Att jag har tur numera.

För ung, eller inte..Hej Ida!

Hittehund har skrivit jättebra om varför just de brukar föredra lite äldre hundägare när de omplacerar hundar. Du kan läsa det HÄR.

Du kanske passar för en vuxen hund ändå, men jag tänkte att om du läser det så ser du om du verkligen är redo eller om det är något du behöver tänka genom eller ändra på i ditt liv.

När en hund omplaceras är det ett stort steg för alla parter och det är viktigt att den som tar över hunden har ett stabilt liv med alla förutsättningar för att ge hunden ett hundliv för resten av dennas liv. Självklart kan en ung människa också detta, men risken för förändringar framöver är större och ingen vill riskera att hunden kommer i skymundan eller måste omplaceras igen.

Alla är olika och efter att ha läst genom det hela känner du kanske att du passar trots din unga ålder. I så fall har du fått argument för varför just DU borde få ta över en omplaceringshund. Var ärlig mot dig själv och den/de som skall omplacera.

Lycka till!

God morgon! :D

Underbart

Nu börjar det bli ljusare på vår morgonrunda. Det är kallt, men vi har kläder efter väder och solen skiner. Mimi skuttade och sprang, nosade och gjorde sig till med lekinviter. Bättre start på dagen är svårt att uppnå.

God morgon! :D

Allt annat än normalt

Om man tycker någon är benig, mager, smal, mullig, tjock eller fet, hur skall man säga det när man skall beskriva tunn/tjockleken på någon? För numera verkar det som att man inte får säga så. Alla är (skall vara) normala verkar det som.

Håll size zero och fetmadiskussionen på rätt nivå. Det handlar om att när man är nöjd med hur man lever, så skall man älska sig själv precis som man är. Allt ÄR vackert, men det betyder inte att det är hälsosamt att vara under- eller överviktig.

De vackraste människor jag har mött är de som älskar sig själva. De som inte bryr sig om de väger för lite eller för mycket. De vackraste människor jag har mött RENT UTSEENDEMÄSSIGTär de som är i mellanviktklassen. Sån är jag.

Sluta tjafsa om någon specifik är det ena eller det andra. Diskussioner verkar gå om den eller den är lagom eller tjock. So what? I själva reaktionen på vad en annan säger lägger man in negativ eller positiv betydelse. Det är mottagarens reaktion som avgör. Om jag kallar dig tjock och gillar tjocka människor, så är det DIN åsikt om tjocka människor som får dig att tro att jag är elak.

Älska dig själv precis som du är. Om du inte KAN älska dig själv precis som du är så hänger det knappast på vikten, men på hur du lever. Gör dig stolt över dig själv och det behöver inte ha ett dugg med vikt att göra.

Och jag tar mig friheten att fortsätta beskriva folk med orden benig, smal, mullig, tjock och fet så länge ingen ger mig andra ord som beskriver samma sak. (Jag KALLAR inte folk benig, smal, tjock etc, men ibland är det naturligt att beskriva någon utifrån storlek utan att det är elakt menat).

Hit betyder inte bara hit

Egentligen är kommandot "Hit!" en jävla bluff. I varje fall Svorskan har en dubbel betydelse på det. Det betyder "Hit!" OCH "Stanna!". Jaja, men jag börjar lära mig. Och godis får jag alltid.


När hon sen säger "Hopp och Lek!" är jag skitsnabbt iväg. Och det är kul också. Ibland låtsas jag som att hon har ropat "Hit!" bara så jag kan få en godisbit och sen höra det förlösande "Hopp och Lek!" igen.

Upphängt


Jag steg upp halv fem och bytte gardiner och gardinstänger i vardagsrummet (Mohaha - skojar! I lördags var det). Janne kastade sig över kameran..


Han hoppades och hoppades, men jag ramlade aldrig ner.


Egentligen borde det varit han som stod i skamvrån och inte jag.Slutet väl, allting gott.


God morgon! :D

Lite i efterskott

Voff! Voff! I fredags körde vi till ett underbart ställe.
Sånt ställe där man kan nosa när, om och hur man vill.Ibland får man stanna upp för att räkna ut vilket håll som verkar mest spännande.Och så hoppar och skuttar man tills tungan hänger som en slips.Freeeeeeeeeeeeedom!Fint, eller hur? Vi måste bara hålla oss långt ifrån vattnet nu när det har frusit på. Svorskan säger att man kan "gå genom isen". Låter konstigt i mina öron, men hon vet väl vad hon snackar om.Och nu har Janne åkt hem till sig igen. Svorskan försöker trösta mig så gott det går och det går väl åååkeii, men lite ledsamt är det.

Har inte tungan rätt i mun


Skyltar med bra grejer


Jag köpte en skylt i djuraffären i går. Inte helt fel att ha på dörren. Börjar det brinna och jag inte är hemma vet automatisk grannar, brandmän eller andra att det kan finnas en mycket viktig liten dam att rädda.I går var det uppesittarkväll med dottern med sällskap.

Mimi var också med och spelade spel. Dessutom har vi gått riktigt långa rundor de senaste dagarna. Kombinationen med Janne på besök (som betyder MASSOR med uppmärksamthet HELA tiden) och frisk luft i timtal gör att även hon är rätt trött och seg i dag.

Det får bli en slö lördag helt enkelt.

God morgon! :D

Ett vinnande team


Mimi mornar sig.


Och det gör även Janne och jag.

När vi är klara med det skall vi ut till Järavallen och gå i skogen i timmar. I kväll kommer dottern med sällskap. Misstänker att vi alla fyra skall spela sällskapsspel och att dottern har tänkt vinna. Igen.

God morgon! :D

Snarkar som en gammal gubbe


I dag har vi verkligen tröttat ut Mimi (och oss själva) med världens långpromenad.
Hon ligger i soffan och snarkar som en gammal gubbe.

Tänkvärt

Föreningen Hittehund har lagt ut ett jättebra inlägg om hur de jobbar HÄR.
Ett tänkvärt inlägg för de som funderar på att skaffa hund (omplaceringshund eller inte)!

Mimi och jag har Hittehund att tacka för att vi hittade varann.

Janne har tömt den

Inte en droppe kvar.

Mimi efter tre snaps..


..och Janne är inte ett dugg bättre! ;D

Strax intas Jannes välkomstdrink

Man tager 50% Baileys och 50% whisky och fyller sen glaset med krossad is och rör om. Och vad har man då? Jo, rubriken. :D

Kommande löpning på G

Solen strålar. Underbart väder är det!
(Även om bilden är ifrån Mimis nyårsfirande).


Mimi skall (efter vad jag har fått veta) löpa i mars månad. Jag tycker mig märka av förvarningarna nu. Fd hunden Madde började också en månad innan med att dricka mer vatten. Och så är hon (ännu) mer intresserad av att nosa på stolpar, kissar lite oftare (berättar för andra hanhundar att och vart hon finns :D) och så är hon (om möjligt) ännu mer kelen.

Tikskydd är inköpt ifall det behövs. På jobbet får hon nog ha det oavsett.


God morgon! :D

RSS 2.0