Allt annat än normalt

Om man tycker någon är benig, mager, smal, mullig, tjock eller fet, hur skall man säga det när man skall beskriva tunn/tjockleken på någon? För numera verkar det som att man inte får säga så. Alla är (skall vara) normala verkar det som.

Håll size zero och fetmadiskussionen på rätt nivå. Det handlar om att när man är nöjd med hur man lever, så skall man älska sig själv precis som man är. Allt ÄR vackert, men det betyder inte att det är hälsosamt att vara under- eller överviktig.

De vackraste människor jag har mött är de som älskar sig själva. De som inte bryr sig om de väger för lite eller för mycket. De vackraste människor jag har mött RENT UTSEENDEMÄSSIGTär de som är i mellanviktklassen. Sån är jag.

Sluta tjafsa om någon specifik är det ena eller det andra. Diskussioner verkar gå om den eller den är lagom eller tjock. So what? I själva reaktionen på vad en annan säger lägger man in negativ eller positiv betydelse. Det är mottagarens reaktion som avgör. Om jag kallar dig tjock och gillar tjocka människor, så är det DIN åsikt om tjocka människor som får dig att tro att jag är elak.

Älska dig själv precis som du är. Om du inte KAN älska dig själv precis som du är så hänger det knappast på vikten, men på hur du lever. Gör dig stolt över dig själv och det behöver inte ha ett dugg med vikt att göra.

Och jag tar mig friheten att fortsätta beskriva folk med orden benig, smal, mullig, tjock och fet så länge ingen ger mig andra ord som beskriver samma sak. (Jag KALLAR inte folk benig, smal, tjock etc, men ibland är det naturligt att beskriva någon utifrån storlek utan att det är elakt menat).

Kommentarer
Postat av: Patrik

Jag fyller på ordförrådet lite till dig: Mager, spinkig, tanig, lagom, lönnig, lönnfet, trind, tjock, fet, smällfet och till sist; den där är en kandidat för att få eget postnummer.Sen har ju alla olika preferenser vad som är bra eller dåligt, vad man vill ha och hur man vill vara. Själv är jag lite tjock på mitten, men lite smal i övrigt. Ska byta lite bukfett mot väl fördelad muskelmassa tänkte jag. För att trivas och må bra helt enkelt.

2012-02-06 @ 19:30:23
URL: http://bloggliv.ws
Postat av: Linnea

Hum.. Sant. Men svårt. Men sant ;)

2012-02-06 @ 19:56:30
URL: http://stegdagboken.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag gör som barnen - använder mig själv som måttstock när jag talar om andras storlek. Längre än , kortare än, större än, mindre än, smalare, bredare, brunare, blondare....inget är bättre eller sämre. Inget är normal eller onormalt heller. Det bara är.Jag trivs ofta med mig själv utom de dagar jag har dåligt självförtroende...då är allt fel oavsett hur tjock eller smal jag är. Jag har varierat i vikt mellan 43 kilo och 74 kilo och mått lika bra eller lika dåligt oavsett vikt.

2012-02-06 @ 20:56:50
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: Ullis

Bra skrivet. :)

2012-02-06 @ 22:20:37
URL: http://www.ulliso.se/blog
Postat av: Gun

Jag försöker alltid tänka mig för hur jag uttrycker mig för jag vill inte göra någon ledsen i onödan. Tycker inte det är svårt heller, det sitter i ryggmärgen hos mig och jag tycker inte det är särskilt ofta man behöver beskriva någon på så vis. Men jag förstår vad du menar och håller med om mycket av det du skriver.

2012-02-06 @ 22:59:37
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Robert

Sånt där brukar jag aldrig haka upp mig på. :)

2012-02-07 @ 00:13:27
Postat av: Svorskan

Robert: God morgon! :D

2012-02-07 @ 06:38:32
URL: http://svorskan.se
Postat av: Gun

Godmorgon! :D

2012-02-07 @ 08:19:38
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Britt: Jag förstår hur du menar och det låter toppen. Jag tror det är lättare att medvetet ordlägga sig så när man jobbar med barn. Om jag inte kommer ihåg helt fel tror jag faktisk att jag inte heller beskrev människor som tjocka eller smala inför min dotter när hon växte upp (med lite marginaler.. :D). Men EGENTLIGEN borde det inte vara mer negativt att säga att någon är tjock, än att säga att någon är "större än". Det handlar om hur den som lyssnar tolkar det. Och det är lite det jag menar. Att om vi inte dömer någon för att de är tjocka (eller smala eller vad som) eller "större än", så kan man använda beskrivningarna utan att det tas fel upp. "Större än" är OCKSÅ negativt om den som lyssnar tycker så. Men jag håller med om att ditt sätt låter bättre - särskilt inför barn. Jag är bara ute efter att vi inte skall lägga skulden på språket, att vi behöver ha beskrivningar (det berikar språket) och inte bara jämförelser. Lite som att rosa är rosa och inte "ljusare än rött".

2012-02-07 @ 08:34:08
URL: http://svorskan.se
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0