Ingen dumförklaring

Jag har tidigare skrivit kritisk om att vaccinera sig mot svininfluensa. Minnen om reaktionerna jag fick väcktes till liv när ämnet var uppe på TV4-nyheterna i morse. Det var många hätska kommentarer jag fick den gången.

Huruvida man valde att vaccinera sig eller inte är inget jag hakar upp mig på, men jag hoppas att de som närmast kallade oss som valde att avstå för "mördare" vill tänka efter en gång extra nästa gång de upplever att människor tar olika beslut i viktiga frågor.

Det är viktigt att inte tro att man själv alltid har rätt. Det är viktigt att vara ödmjuk inför att det myndigheter och andra går ut med inte alltid behöver vara sanningen eller det som är rätt för en själv. Det är viktigt att vara kritisk. Kritisk mot alla "fakta" vi slås i huvudet med.

Samma sak är det med LCHF. Det FINNS inga långtidsstudier och oavsett om man är för eller inte borde vi alla vara ödmjuka inför att vår egen ståndpunkt kanske är fel.

Livsmedelsverket och alla andra motståndare till LCHF kanske får krypa till korset om några år eller så kanske alla LCHF-are (inklusive mig) får göra det. Sånt får tiden utvisa, men alla har rätt att tro på det de vill och leva därefter.

Att diskutera är viktigt, men att dumförklara folk är inte rätt.

Kommentarer
Postat av: Robert

Du har så rätt! Lite skrämmande att så många människor vill bestämma vad andra skall tycka och tänka. Lite Nordkorea över det hela.God morgon! :D

2012-02-15 @ 08:54:06
Postat av: Janne

Helt rätt! Jag blev också idiotförklarad av en del kollegor och annat löst folk när jag sa att jag inte skulle vaccinera mig trots att jag aldrig har försökt påverka deras val i frågan eller sagt att dom gjort fel som skulle göra det. Jag kunde ju döda deras sysslings kompis kusins farmor eller nåt.Men jorden är fortfarande rund och det ÄR fakta man kan lita på! ;D

2012-02-15 @ 12:00:13
Postat av: Annie

Jag vaccinerade (?) mig förra året..eller förrförra, minns inte? :) Och det hände inget alls!

2012-02-15 @ 14:23:29
Postat av: Britt

Jag fortsätter vaccinera mig och det finns de som aldrig kommer göra det även fast de är i en riskgrupp och jag tycker som du att vi givetvis ska få välja hur vi vill leva.Samma sak med vad vi äter. Du tycker att du mår bra av det du äter och väljer det. Jag väljer ekologiskt men tycker inte att de som väljer annat är idioter och borde skjutas. Vi väljer för att vi har möjlighet till det...annars blir det ju som Robert skriver - Nordkorea.

2012-02-15 @ 14:44:51
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: Gun

Du har så rätt. Kunde inte ha sagt det bättre själv. Har inget att tillägga. :)

2012-02-15 @ 16:10:02
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag råkade skriva på FB att vaccinet var överskattat och att jag inte tänkte ta det. Jag fick 100 kommentarer på en halvtimme, där alla skrev att jag skulle ta död på dom eftersom dom var i riskzooner mm..Det roliga är att dom i riskzoonen skulle få först, så jag hade inte räddat dom ändå i så fall. :PGarvade åt alla lite. Folk blir så upprörda ibland att dom inte ens ser realistiskt på saker och ting och vräker ur sig diverse ogenomtänkta kommentarer.Känner flera som fick biverkningar av vaccinet, en fick narkolepsi.

Ibland är det svårt att hålla sig från att säga, vad var det jag sa?

2012-02-15 @ 18:46:48
Postat av: Angelica

Jag kände direkt när det blev tal om vaccin att jag inte ville ta det, just för att man inte kände till biverkningarna. Jag har inte haft problem med alla andra vaccin man får men just det här kändes fel i magen.Tyvärr så var det så för oss som studerar till barnskötare på den här orten att om vi ville ha praktik så var vi tvungna att visa intyg på att vi tagit det. Det kravet tog de sedan bort när hysterin lagt sig, men då hade jag ju redan sprutat in ett vaccin i mig som jag inte vet om det har gett biverkningar än.

2012-02-15 @ 23:10:13
Postat av: Svorskan

Janne: Vi TROR jorden är rund. Om 100 år kanske de kommer på att vi inte ser jorden på rätt sätt. (Eller nåt sånt, tror jag det var jag menade då. :D)

2012-02-16 @ 18:10:15
URL: http://svorskan.se
Postat av: Bea

Jag tog inte vaccinet, fick svininfluensan men överlevde. Det var inte mycket värre än vanlig influensa!Du verkar vara lika klok som min mor! :)

2012-02-16 @ 20:50:18
Postat av: Anonym

Huvudet på spiken! Tack :) Det finns ju visst vett i bloggvärlden!

2012-02-17 @ 01:07:47
URL: http://houseofkaos.blogg.se/
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0