I morgon kommer Janne

Sjung en sång

God morgon! :D

Mimi beklagar sig


Känner mig som en lurvig trasmatta faktisk.

Känner mig som en lurvig trasmatta faktisk.Svorskan har inte borstat mig sen i lördags. :(
Svorskan har inte borstat mig sen i lördags. :(


Jag försöker själv, men det blir ingen ordning på det hela.

Jag försöker själv, men det blir ingen ordning på det.Oj! Nu händer det nåt!

Oj! Nu händer det nåt!Det var Svorskan som kom med borsten. Så nu har jag inte tid med er längre.

Jippi! Det var Svorskan som kom med borsten!
Nu har jag inte tid med er längre.

LCHF-snack(s)Rostade kokoschips (6,4% kolhydrathalt) är jättegott som snacks. Det är även mumsigt ovanpå min tjocka smoothie som jag brukar göra (hälften yoghurt, hälften philadelphiaost, frusna hallon och blåbär). Jag hittade på dem på City Gross. De kan även köpas på nätet, bland annat HÄR.


God morgon! :D

Tur det är måndagJag fattar inte vart dagen har tagit vägen, men när jag tänker efter så fattar jag kanske ändå. Började med 1,5 timmes promenad med Mimi. Vi hittade en ny väg att gå där hon också kunde springa lös. Sen minispa och det avslutades med städning av badrummet.

När det var gjort, så behövde Mimi ut en gång till innan jag gjorde söndagsmiddag. Och nu har dottern kommit, ätit och gått igen och Mimi och jag funderar på att gå ut en sväng. Men vi väntar nog lite, så blir det en längre kvällsrunda utav det.

Tur Janne kommer och hälsar på snart så jag får något att blogga om. Ni vet, -  långa skogspromenader, nya bilder, uppesittarkvällar och fylleinlägg.

Och så är det tur det är måndag i morgon, jag är så trött på denna veckan! ;)

Dog defense

Dog Defense är en självförsvarsspray för att avbryta hundslagsmål och hundattacker. Vid användning skapas ett omedelbart obehag i hundens luftrör och slemhinnor. Sprayen avger även en stark doft som verkar avskräckande samt har desinficerande egenskaper om blodvite redan uppstått. Den skall riktas mot hundens nos på max 3 meters avstånd. Jag har köpt min HÄR.


Alla aggressiva hundar akta er! Svorskan är redo!

En räddande ängel

JANNE BERÄTTAR:Varning för MYCKET farlig hund!


"Mimi och jag var uppe i morfars stuga i Sveg och mådde gott. Mimi är min hjälte! Jag tog en eftermiddagsrunda med henne samtidigt som du låg och solade. På vägen hem attackerar helt plötsligt en björn. Jag släpper Mimis koppel och skriker åt henne att springa iväg. Strax efter det så försöker jag göra mig stor och skrika/ryta så högt jag kan mot björnen men märker att det inte funkar så jag springer bort från den attackerande björnen och lägger mig ner med armarna över huvudet.

När björnen är framme hos mig så börjar den morrande putta på mig med sina stora labbar och nosa och småbita över hela mig. Plötsligt hör jag ett argt hundskall samtidigt som björnen slutar putta på mig. Jag tittar upp och det är Mimi som springer runt björnen och biter honom i hälarna. Hon tar ett bett, springer iväg, tar ett bett på en annan häl och springer iväg. Så håller hon på tills björnen lufsar iväg till skogen igen.

Jag vaknade av att hon slickade mig i ansiktet!"God morgon! :D

Nervös inför andra

Top Model surrar i bakgrunden...

Marjorie:
Jag tycker det inte är så konstigt att man är nervös inför folk.
Nån annan modell: Du måste få in i ditt huvud att du är en av dem/oss!

Så sant! Känner man sig som "en av dem" så är man inte nervös längre. Handlar nervösitet inför andra människor enbart om dålig självkänsla? Utanförskap? Eller kan man vara nervös inför folk av andra orsaker?

Jag tror mycket handlar om just det att känna sig som "en av dem" och det kan man till viss del styra med att tänka rätt. Eller?

De där ögonen..


Jag känner mig uppskattad och älskad, Heela tiden.
Jag fattar inte det? ;)


God morgon! :D

Dumma, dumma jag

Var ute och åt affärslunch i går. Det blev asiatisk mat. Asiatisk mat är som oftast samma sak som "mat med glutamat" och jag borde lärt mig tills nu att jag är känslig för just det. Det blir än mer tydligt när jag vanligen äter efter LCHF och får i mig minimalt med tillsatsämnen och den där glutamatskiten.

Innehåller också glutamat.

Så i dag får jag dras med onödig vardagsångest igen. Det känns dock bättre när jag var varför och inte går runt och tror det är som jag är dålig på att hantera mitt liv i stort.

Hjälp

Vad gör man när man hamnar i en hotfull situation med en (möjligt) angripande hund? Stor eller liten. Det spelar ingen roll om den angriper Mimi eller mig, jag vill ha en lösning på problemet.

Ett tips jag fick var att ha en skruvmejsel i fickan, men jag har svårt för att tro att jag kör den i en hund - dessutom kan den hunden bli ännu mer aggressiv av det. Ett annat tips är pepparspray, men då kan väl hunden också bli ännu mer galen? Vad med ett skynke att slänga över huvudet på den?

Är det någon som har bra tips och idéer? Varför jag frågar är för att jag efter en olustig incident känner mig otrygg när Mimi och jag är ute och går. Relativt ofta möter vi större hundar som gör utfall. De är i koppel, men jag har ju precis varit med om att det inte behöver spela någon roll. Ägaren kanske inte klarar hålla emot eller  kopplet ryker.

Jag ser ständigt för mig vad som kan hända och det vill jag bli av med. HUR? Finns det något bra man kan ha i fickan? Något som allra helst får den aggressiva hunden att fly så att ingen blir skadade.

Tips och idéer mottages med stor tacksamhet!


UPPDATERING: Jag har hittat den här sprayen, är det någon som känner till den? Låter toppen! Och här kan man köpa den för 125 kronor. Gissa vem som beställer en i skrivande stund!

MorgonpussGod morgon! :D

Kvällsrundan

Mimi och jag träffade på en cockerhane som hon fick leka med på en gräsmatta. Hundens ägare blev förvånad när jag berättade hur gammal min lilla turbo/muskelknutte är. Hon sa:

"VA??? Är hon ÅTTA år?"

Det är inte första gången jag har fått den kommentaren och jag blir lika stolt varje gång.

Sen träffade vi på en annan hund där katten som hör till samma hushåll följde efter tre meter bakom. Katten är hundvan så vi gick mot katten. Mimi måste vara kattvan sen innan för hon ville hälsa på katten precis som hon hälsar på andra hundar. Katten vek dock undan när vi var en meter ifrån, men både Mimi och katten var hur lugna som helst. Kul!


(Och för ni som längtar efter inlägg som handlar om Mimi lovar jag att jag snart skall blogga om henne igen. ;D)

Mjukt sätt ger mjuk hund

Mimi är väldigt lätt att ha med att göra, men nu börjar hon påverkas av att jag har två olika sätt att ge henne kommandon på. Till exempel betyder "Mimi! Kom!" att hon kan komma om hon känner för det. Medan "Hit!" står för att hon skall komma på studs. Jag har samma sak med "ligg" och "sitt". Säger jag det så förväntar jag mig att hon gör det, men om jag säger "lägg dig ner" eller "sätt dig" så kan hon låta bli om hon vill.

Jag vill att min hund har personlighet, egna idéer och att hon tar för sig. Mimi själv tycker att hennes största tillgång är hur hon hälsar på andra hundar och människor och hur hon charmar sig till kel, mys och uppmärksamhet. Det är inte möjligt att sitta och klia en hund hela tiden och när jag sitter vid datorn kan hon slingra sig som en boaorm upp i mitt knä - från alla håll och kanter. Om jag aldrig skulle låta mig charmas av henne när hon gör så, tror jag att hon hade förlorat något av det hon älskar som mest att göra. Därför puttar jag henne lite halvhjärtat undan några gånger, men när jag verkligen vill att hon slutar tar jag mer tag i henne, placerar henne lite ifrån mig i soffan och säger "Nej!". Det är också två olika sätt, ett där hon kan välja att sluta och ett där hon SKALL.

Jag har alltid gjort så med mina hundar. Resultatet har blivit hundar som jag kan använda mjuka kommandon till och det låter trevligt för hunden, mig och alla andra. De där "nu-gör-du-som-jag-säger"-kommandon kör jag sällan och blir mer effektiva när de verkligen behövs.

Det verkar gå hem med Mimi också. Hon har blivit en busig, valpig (cockern är känd för att vara valpig hela livet) och småtjatig tjej som vågar visa vad hon vill, samtidigt som hon lyder när det är viktigt.

Dresserar man sin hund för hårt blir den kuvad och då förlorar den sin personlighet. Mimi har aldrig förlorat sin, men jag tror jag har tagit fram ännu mer av den. Då menar jag HUNDEN i henne, de medfödda instinkterna som en hund behöver få stimulerad i skog och mark, med lek och att träna lydnad. Hundar i flock har samma sak, de sonderar terräng, de leker, jagar och de uppfostrar varann.
Den självständiga jag-gör-vad-jag-vill-Mimi.

Fick ett sms

Jag satt i soffan och fick ett sms. Kastade mig på cykeln och cyklade ner till stan. På väg ut ur affären höll jag på att ramla när tröskeln kom emot mig. Och på cykeln kändes det som att jag satt på en hög enhjuling så långt ifrån marken kände jag mig.


Nu sitter jag och virrar med huvudet och försöker zooma in texten.Känner ni igen mig?
Visst gör ni? Eller? Ni får vänja er. Det måste jag. :D

Sammanfattning

Mimi berättar:

Det är inte varje dag vi fotar. Ofta fuskar vi och använder foton sen innan när vi gör ett inlägg. Så nu slänger jag ihop nåt utifrån det. Tassen har med andra ord läkt, så när ni ser en inlindad tass är den min, men numera är den hur bra som helst.

Här kommer min story med matte (förkortad version ;)):
Så här såg jag ut första gången jag hälsade på Svorskan.
Om två dagar är det exakt 3 månader sen.Jag hängde med Svorskan och Janne till hotellet den kvällen.
Här bekantade vi oss lite innan jag hoppade upp i sängen.
Den här bilden tog Svorskan med sin telefon och mobilbloggade.
Vi satt i bilen på väg till mitt nya hem när hon gjorde det.Min nya matte och jag. Hon skrev hur det gick till här.Matte gjorde något knäppt. Hon köpte ett helt nytt halsband och koppel
till mig. Sen KLIPPTE HON AV kroken längst ner på kopplet och sydde
fast det till halsbandet. "Varför det?" undrade jag, men det var rätt
smart faktisk. Det blir mindre tyngd i kopplingen och så slipper jag
lyssna på något rassel. Kopplet är helt tyst oavsett om jag går
med slak lina eller om jag drar iväg. Rätt skönt för mina öron.Matte älskar att borsta mig och jag älskar att bli borstad. Så
vi passar perfekt till varann.Vi tränar varje dag. Vardagslydnad kallar hon det. Helt ärligt
tycker jag mest om det för godisets skull, men jag lyssnar
även utan. Som oftast. ;)Jag älskar att springa lös och det får jag varenda morgon. Ibland när jag
har varit lös och sprungit en kvart eller så, kan jag få glädjefnatt och då
börjar jag springa som en galning i stora cirklar.


Matte försökte fånga det på film,
men jag är så snabb att hon bara fick med sig slutet:Hoppas det inte är så länge till Janne kommer igen.
Det är han som har tagit många av bilderna. Janne är snäll!
VÄLDIGT snäll. Han gör allt det där som jag tycker om. Kliar,
masserar och hänger med på långa rundor. Det gör förresten
matte också, men det är aldrig fel att ha två stycken att välja på.Hej så länge! :D

Vänder blad

create a gif

Första dagen i en helt ny vecka. Underbart!
Det är alltid så trist med söndagar,
för då är ju veckan slut,
eller hur? ;D


God morgon! :D

Som mor så dotter
Skitnöjd

Jag trodde jag hade ögonen på Mimi hela morgonrundan, men hon har klarat av att gnida sig mot något igen. Denna gången verkade det vara hundskit. När vi kom hem fick jag ta henne i badkaret och tvåla in och skölja vid halsen, nacken och ena örat. Kan ju inte bada hela henne varje gång, det är inte bra för fettlagret på huden. Tvättade kopplet för säkerhets skull också.

Och Mimi? Ja, HON är nöjd. SKITnöjd.Busunge!

God morgon! :D

Stor eller liten spelar ingen roll

Nu har jag lagt ut ett par inlägg som handlar om stora och icke-vänliga hundar. Faktum är att det är skit samma om du har en liten eller stor hund. En liten ettrig hund som gör utfall eller inte kan bete sig socialt med andra hundar är lika farlig som en stor. Även om den lilla hunden inte kan förvålla lika stor skada som en stor så kan dens asociala beteende trigga igång en annars (stor) vänligt sinnad hund.

Det som sker då är att den annars så vänligt sinnade hunden blir boven i dramat när den ouppfostrade lilla hunden drar den över gränsen för vad den kan acceptera.

Inte tycker vi det är okej att en spinkig 12-åring står och moppar sig inför en större 14-åring? Om 14-åringen efter mycket om och men ger 12-åringen på käften så är det ju nästan acceptabelt. Men så funkar inte hundvärlden tydligen. Där läggs alltid skulden på den stora hunden.

Det spelar ingen roll vilken storlek en hund har, den skall lära sig bete sig socialt för sin egen och alla andra hundars skull. Det är inte coolt med en skällande, framrusande småhund. Dessutom visar det på att hunden inte mår bra i sig själv. Det är en dålig hundägare som inte försöker lösa dennas sociala problem.

Jag fick ett mejl jag vill dela med mig av

Hej, jag läste om ditt inlägg om den hunden som sprang fram till dig och din söta Mimi. Jag vill jättegärna dela med mig av denna tragiska historia om vår lilla hund som blev ihjälbeten, av just en lös hund.

Min syster var ute och gick med vår lilla söta  Pepsi en kväll i skogen där vi bor. Helt plötsligt dyker en stor blandras hund upp utan koppel och halsband och först tar tag i Pepsi, bet hon så hårt att hennes hjärta flyttades, lungorna punkterades och hunden bet även min syster i händerna och armen. Allt för att få tag på vår älskade lilla hund. Min syster skrek allt vad hon kunde, och då kom den helvetes ägaren till hunden som bet Pepsi svårt, utvinglandes genom skogen jätte full och gjorde INGENTING, hon stod och kollade på. Min syster skrek och skrek så våran pappa hörde det, och då sprang vi alla ut och jag tog Pepsi i famnen, våran mamma ringde vetrinären, polisen och min pappa gjorde sig nästan olycklig den kvällen.

Min syster la Pepsi i min famn för jag skulle lugna hon, vi båda var helt blodiga och skräcken i hennes ögon kommer jag aldrig glömma. Mina föräldrar tog Pepsi och kördet till vetrinären, polisen kom hem till oss och sedan åkte min syster in till akuten. Jag var i sån stor chock att jag började storstäda hela huset. Torka bort all blod från mig själv, golvet och grät för jag inte kunde gör något. När polisen kom så tog dom uppgifterna, frågade vad som hade hänt  och så vidare. Jag sa till dom att åka hem till dom ägarna och ta dem för dom just hade kört fulla. Men polisen kunde inget göra. Sen körde dom igen. Hela natten och dagen därpå väntade vi på svar från vetrinären.

Pepsi avled av skadorna. Jag har ännu inte kommit över det.

Nu kommer jag till den absoluta skräckfyllda saken. Att ägarna till den hund som bet ihjäl vår Pepsi har trakasserat oss (mig och min syster) väldigt hårt, dom kör fulla, deras hundjävel har dom lös ännu, och den lever. Och dom är skyldiga oss pengar som dom inte har betalat för alla skador. (Vi skiter i pengarna, men dom har alltså INGET straff för denna händelse), mer än att hunden ska ha munkorg, vilket den aldrig har. Den aggressiva stackars hund som lever med två alkoholister, har bitit 12 hundar nu men "bara" bitit ihjäl vår älskling. Folk polisanmäler men inget händer.

Idag kan jag inte gå ut med mina hundar själv. Jag har inte gjort det sedan den kvällen. Jag vågar inte cykla hem själv på kvällen för jag är rädd för dom. Den friheten jag hade med mina hundar innan är som bortblåst. Ska det vara så? Är inte lagarna i Sverige sjuka ibland? Jag är så besviken och tom.

Jag ville dela med mig av denna till dig för jag vill att folk ska akta sig (precis som du gjorde). Jag vill inte läsa att fler hundar skadas. Jag tycker det är hemskt att inte folk kan ha koll på sina djur och att hundarna skadas så mycket för att ägarna är idioter.

Detta hände för ett par år sen. Min syster mår bra, men ärren är kvar. Saknaden är enorm. Jag hoppas att den stora hunden som ni träffade på inte kommer göra någon skada.

Cooooool bild av en coooool liten dam


Men nu är den borta igen


I går kväll upplevde Mimi och jag vår första snö tillsammans.
(Jag verkar inte alls kär när jag hakar upp mig på
såna baggisar, eller hur? :D).


God morgon! :D

Så rädd så rädd

När jag var på väg att runda in i gatan där min dotter bor kom en fet rottweiler med löshängande flexkoppel rusande mot Mimi och mig. Jag släppte Mimis koppel spontant. Det är en situation jag har tänkt mig in i många gånger och just det att ge sin egen hund möjlighet att försvara sig eller rymma är viktigt.

Jag försökte läsa av den andra hunden. Den var inte vänligt inställt. Jag gick mellan den och Mimi, men den sket fullständigt i mig. Mimi kröp ihop, men sprang inte. Jag använde knäna för att putta undan bestet, men ingen reaktion. Jag tog chansen på att tag i halsbandet och dra den undan och som tur var angrep den mig inte. Allt detta hände inom sekunder.Så fort jag hade fått tag i halsbandet kom en tjej springande och "Åh! Men du FÅR ju inte göra så där." sa hon till sin hund och bad mig om ursäkt. Jag var så rädd så rädd och jag är typen som inte får fram ett ord när jag är det, så jag sa inget.

Jag tog tag i Mimis koppel igen och började gå och tror ni inte att den jävla hunden kom springande IGEN på samma sätt? Nu var jag lite tuffare och tog tag i den på en gång och sa till tjejen som kom springande igen (och som med stor sannolikhet var drogpåverkad); "Du fattar väl att du inte kan ha flexkoppel på en sån här hund!". Svaret var att det inte var hon som hade satt på kopplet. Idiot!

Resultatet var en Svorska som skakade från tårna och upp när hon kom hem till dottern. Mimi däremot läste nog av hunden som tuff till sättet, men inte SÅ farlig som jag uppfattade det.

Detta är andra gången jag har försvarat Mimi. Första gången var inte hotfull, det handlade mer om att jag tyckte den andra hunden kunde bete sig lite mer respektfullt. Mimi är för snäll. Bägge gångarna har Mimi överöst mig med pussar efteråt. Fattar hundar att man försvarar de? Det känns så.

Vad rädd jag blev. Jag känner av det medan jag skriver också. Jag såg för mig Mimi i småbitar och mig själv med avbiten strupe.

Kanske var inte hunden farlig alls, men en så stor framrusande hund med rest ragg har jag respekt för. Jag skall inte sluta tycka om rottweiler ändå. Det är ägaren det är fel på.

Att tänka rätt

make avatar


Om allt går som det skall gör jag årsbokslut för dottern i dag. Om allt inte går som det skall gör jag inte årsbokslut för dottern i dag. Oavsett får jag träffa min dotter en extra gång. Inte helt fel. ;)

Jag är inte van vid att bokföra för enskild firma så jag får sån där dum (ologisk) vardagsångest, dessutom är det ett helt annat bokföringsprogram än vad jag är van vid. Jag kom på i morse att varje gång vardagsångesten sätter in skall jag tänka "Vad skönt det skall bli när det är gjort!". Då blir det positivt att man SKALL göra det. Man ser fram emot att få det gjort istället för att gruva sig.

Det gäller att styra tankarna och hjärntvätta sig själv till att tänka på rätt sätt.

Börjar dagen med kel och mysGod morgon! :D

Middag på femton minuterMedan karrékotletten steks (kryddad med salt, svartpeppar och paprikapulver) låter jag sparris smörsteka i en annan gryta. Smakar tusen gånger bättre än när man kokar den. Jag har i en rejäl klatt smör som jag smälter i grytan, slänger i sparris i lagom bitar, generöst med flingsalt och så pressar jag i två vitlöksklyftor. Lägg locket på och stäng av värmen på plattan, men låt grytan stå kvar. Skaka om ibland så att smöret kommer åt på alla sidor.

Det tar inte längre tid att göra middagen än den tiden kotletten tar att steka.

Utan tvekan favoritgodiset


Vi gick till djuraffären. Blotta tanken får henne
att slicka sig om mun. (Mimi dreglar inte - hon är inte sån ;)).I djuraffären har man tur och hittar såna här och köper en STOR påse.
Sen låter man Mimi få en fisk eller två delat i många bitar.Resultat? En hund som sitter så här. Hon lyder minsta lilla vink i
hopp om att få mer.

Mimi har ju (haft) tandlossning och jag inbillar mig att det är bra för munhygienen om hon dricker mer vatten än hon gör. Fisken är salt och borde stimulera henne till det. Sen att den luktar ..fisk får jag stå ut med. Jag bryter ner i småbitar och ger som godis. Sockerfritt är det också!

Vi passade på att få klippt klorna också. Nu är de korta som de skall vara. Hon sliter ner klorna naturligt. Men sporrarna måste tas ändå.

Min dag i dag

Mimi berättar:


Det är mörkt när matte och jag går morgonrundan.Därför måste jag ha reflexväst så matte kan se mig i mörkret.
Ser ni mig? Jag ser er! Matte såg mig inte HELA tiden, något
jag återkommer till.På hemvägen är det massor att göra.
Plank skall nosas på.Och stolpar. Detta måste ha varit en STOR hane. ;)När vi väl är hemma igen skall matte duscha. Ibland sticker hon
på gymmet innan och då får jag en timme för mig själv i soffan.
Här är vi dock på väg till jobb. Men när hon skulle koppla mig
upptäckte hon att jag hade rullat mig i nåt. HON påstår att
det luktade kräk, något jag inte ALLS håller med om. Men
vi hade bråttom, så hon lät det passera. Än så länge..Jag jobbar med att tugga tuggben. Ett mycket viktigt arbete!Och så sover jag såklart. Man måste se till att vara utvilad när
man går hem igen.
Här är jag hemma. Jag sitter fint och väntar på att matte skall
ta av skor och ytterkläder och torka mina tassar. SEN får jag
komma in. Jag är bra på det där.


Men då var det slut på det roliga för en stund. Matte bestämde att jag var tvungen att bada pga det jag nämnde tidigare. Att bada är inte roligt, men efteråt är det kul. Och så gillar jag att bli borstad och fönad. Dessutom påstod hon att jag inte får ligga i sängen i natt om jag luktar kräk (det luktar GOTT, men det fattar inte hon!).

Dunk! Dunk! Dunk!

Vad är det som går och går, men aldrig går in genom dörren?

Och vad är det som går och går och går och går?

Den svansen är till min stora glädje inte ofta still.


I går shoppade jag täcke på Jysk. Superrea får man väl kalla det när man får ett okej fibertäcke för 75 kronor. Det är Mimi som behöver eget täcke. Det har nu fått ett påslakan på sig och ligger på andra sidan av dubbelsängen.

Det är HELT naturligt att en hund får egna sängkläder och sånt. Icke sant? Eller hur? Joo, så måste det vara.

HELT naturligt..

SmaskigtDottern och jag åt middag tillsammans i går, så söndagsmiddagen åt jag all by myself. Kalvfilé med sås av philadelphiaost (jag tar lite vatten i stekjärnet på slutet och slänger i några klickar med ost), coleslaw, salladslök och romanticatomater.

Heja LCHF! SÅ gott!

Att försöka läsa av hunden


Jagharvittring-bild.
Jagfårvälkommaävenomjaginteharlust-bild.
Nuärjagbusigochlyderinteomdukallar-bild.
Detdoftarljuvligtärjagintegullig?-bild.Slutatjatajagspringersåfortjagkan-bild.

Vi såg inte rätt
Jahapp. Då har mor och dotter varit på synundersökning och kalaset slutade med att vi bägge beställde glasögon. Mina måste vara progressiva och det var ju fruktansvärt vad dyrt det är! Men måste man, så måste man. Jag har dock inte provat det förut, så jag höll mig till en mellanklass i pris på bågarna för att kolla om jag tycker om. Ni får se om ett par veckor om ni är riktigt snälla.

Frrrrustrerad

Anders Behring Breivik har fått diagnosen paranoid schizofreni. Jag undrar varför? Kan det vara att det är svårt att acceptera att en normal kristen nordbo är tillräknelig när man massmördar som han gjorde?

Personalen som arbetar med Anders Behring Breivik i fängelset ser inga tecken på att han är psykisk sjuk. Nu skall ytterligare psykiatrer försöka lista ut om han är sjuk eller ej.

Tror du att en person som har blivit hjärntvättad i en religiös sekt och sen begår massmord skulle få diagnosen paranoid schizofreni i och med att h*n kunde utföra dådet?

Tror du att en muslimsk terrorist som utlöser en självmordsbomb som dödar hundratals skulle få diagnosen paranoid schizofreni i och med att h*n kunde utföra dådet?

Jag tror inte ens man hade kollat läget. Jag tror man hade sett till att personen i fråga får sitt straff. Med råga.

Jag tror man kan hjärntvätta sig själv och bli övertygad om att det man tror på är rätt utan att man är psykisk sjuk. Däremot tror jag att man kan bli knäpp (utan att "knäpp" är någon diagnos) med fel uppfostran, fel umgänge eller avsaknad av umgänge. Och man kan bli mer eller mindre knäpp. Att Anders Behring Breivik lider av paranoid schizofreni tror jag är ett önsketänkande från alla som är MINDRE knäppa i ett hopp om att normala kristna människor inte kan bli eller göra som han gjorde.

Men det är kanske jag som tänker helt fel..

Krök inte


Självklart slängde jag inte ut Mimi.Hon är MIN och stackars den som kröker ett hår på hennes huvud.

Förlita dig inte på "systemet"

Visst är det bra att vi har ett upplägg där staten ser till att vi hamnar på sjukhem/ålderdomshem när vi skall?

Frågan är om vi kan lita på att det fungerar, men det verkar som att de flesta av oss lutar sig tillbaks och blir slöa bara vid vetskapen om att ansvaret numera ligger hos myndigheterna.

Hur många kollar upp hur sjukhemmet där ens mamma eller pappa är VERKLIGEN fungerar? Hur många vågar ifrågasätta om de ser något de inte gillar? Visst är man rädd det skall gå utöver patienten när man själv går därifrån?

Vi måste våga ifrågasätta institutioner, myndigheter och andra. Och det gäller inte enbart sjuka och äldre, det gäller förskola, skola och allt annat som "styrs uppifrån".

Tro inte att allt fungerar som det skall. Ta inte den chansen. Våga fråga, ifrågasätta och vara en "pain in the ass". Det är vi skyldiga alla som behöver vård och omsorg. Jag hoppas min dotter blir en "pain in the ass" om jag hamnar i den situationen. Hon behöver inte själv ta hand om mig, men se till att jag har ett värdigt liv om jag förlorar förmågan att fixa det själv.

Och vi måste uppfostra våra barn att förstå att ibland SKALL man vara jobbig. Att vi i första hand skall se till att våra nära mår bra. Det är där allt börjar. Med våra barn. Med vår barnuppfostran. Och det viktigaste av allt, vårt EGET beteende. Det är DET våra barn i första hand tar efter.

Kärt barn har många namn


Fjant, turbo, fjotta mi, tramsebytta, fjottebotta, kosedokka, virrhöna,
tullehøne, vimsa, myspysen, lilla damen, Mimipimmi, Mimsanvimsan
..och Mimi.

HundmunhygienTandläkaren ringde (inte min, men Mimis) och frågade hur det går med läkningen (Mimi har dragit åtta tänder pga tandlossning). Hon är lite röd på ett ställe, men vi kom fram till att jag avvaktar en vecka till innan jag eventuellt går dit så de kan kolla på det. Det ser inte inflammerat ut och sista stygnet släppte först i går.

Vi pratade lite fram och tillbaks. En stor kindtand var nära att ryka, men (fråga mig inte varför och hur) tandläkaren borrade ett hål genom den som jag borstar med en mellanrumsborste varje dag. I tillägg borstar jag rent allmänt och så får hon Dentasticks.

Tandläkaren har tidigare sagt att vi borde komma igen i juni månad. Jag trodde det var för en enkel kontroll, men de skall söva henne igen för en riktig undersökning och eventuell ytterligare sanering. Jag kan inget om tandlossning, men kanske det är så att när det först har börjat så är chansen stor för att det fortsätter? Jag hoppas mitt arbete och omsorg stävjar det hela så att det blir sista gången Mimi behöver sövas. Hon mådde så dåligt efter förra gången. Hon låg i soffan och kved i flera timmar efteråt. Dessutom kostar det pengar, mycket pengar - men det har jag lovat mig själv att inte tänka på. Mimi är värd allt!

Nöjd och belåten


En bild från mellandagarna. När vi är ute på morgonen är det
kolsvart och jag har reflexväst på Mimi för att kunna se
henne när hon springer lös.


Nu har vi varit ute på vår morgonrunda. Typ tre gånger i veckan går vi samma runda (vi växlar på lite) och Mimi kan springa lös halva tiden. När jag närmade mig cykel/gångbanan där jag brukar kalla in och koppla Mimi gick jag liiite längre och då kom hon alldeles av sig själv, satte sig framför mig och tittade på mig och sa: "Okej, koppla mig och sen en godis tack!".

Det tar jag som ett tecken på att hon är nöjd. Jag är också nöjd. Jag vaknade med Mimi som hade slingrat sig runt min nacke och hals och hade jag legat på samma sätt UTAN henne hade jag helt klart vaknat med nackspärr. Men det gör man inte när man har en Mimi på halsen. ;)

Failure

Mimi har en ovana med att hitta tuggummi när vi är ute och går. De första gångerna när jag upptäckte att hon gick och tuggade på något sa jag "Loss!", - utan framgång. Hon svalde istället. Sen sa jag spontant "Spotta!" en gång och då spottade hon ut det direkt. "Detta måste jag ju belöna", tänkte jag och gav henne godis.

Nu LETAR hon tuggummi och när hon har hittat ett går hon demonstrativt framför mig för att visa att hon tuggar och väntar på "Spotta!" och följande godisbit. Det var liksom inte det som var tanken.

En sak jag kan göra är att vara ett steg före och säga "Inte röra!" innan hon tar tuggummit och belöna med godis, men det är omöjligt att vara så uppmärksam hela tiden.

Någon som har en bra idé om hur jag kan göra? Slutar jag belöna kommandot "Spotta!" tror jag hon börjar svälja det igen och tuggummi kan omöjligt vara bra för magen.


I övrigt är hon självklart helt perfekt.

Stilstudie

 

 

how do you make gifsTro det ..eller ej


Min vita vardagsrumsmatta är inte vit längre.Undrar varför?Vem åkte ut? Mattan eller hunden?
Hundbefriat inlägg


Dagens LCHF-middag bestod av Romantica-tomater, broccoli,
vitlökssmör (det gör jag alltid själv), chili bearnaise och
fläskfilé med gräddsås och lök. Fett gott!
Och så tänkte jag ni ville se mina fina blommor?

Passar perfekt

- Mimi ligger (nyborstad) och degar i soffan efter en jättelång promenad.

- Skidor på tv´n. Praktisk att det passar med tiderna mellan Tour de ski på SVT1 och skidskytte på TV4.

- Och så har jag timat in det hela perfekt med att dottern kommer på middag när alla har åkt klart.


Full fart framåt


Med lite större öron ville nog den lilla damen ha lyft och flugit iväg.

Vi har gått långa promenader, vi har städat riktigt ordentligt och vi har sovit otroligt skönt på nätterna. Vi har varit så effektiva att jag inte kommer på något annat att göra än att bara njuta. Lyxproblem.

Mimi annandag jul


Mimi är som en trasdocka när man pysslar om henne. Det
gäller oavsett om man klappar, kliar eller klär på henne."Gör vad du vill, bara du ger mig uppmärksamhet!".
Njuter.
Somnar.
För att slutligen hamna på rygg snarkande.

Javisst, jag skämmer bort henne, men på ett sätt som jag inbillar mig är bra. Hon får massor av uppmärksamhet, kärlek och närhet och hon får massor av motion. Men jag är också noga med att "hålla henne på plats". Hon får inte börja äta sin mat förrän jag har sagt "Var så god". Hon får sitta i trapphuset och vänta medan jag går in och hänger av mig jackan, går ut igen för att torka hennes tassar, går in igen för att ta av mig skorna och först då får Mimi komma in. Hon får absolut inte tigga vid bordet och jag tillåter inte att andra ger henne godis när vi är ute.

Hon får inte hoppa upp på mig eller andra. Fram tills nu har jag praktiserat att bara vända mig om (jag säger inget och puttar inte ner henne) så att hon känner sig avvisad. 90% av allt hoppande har försvunnit med den mjuka metoden. Numera hoppar hon enbart när hon blir väldigt otålig eller ivrig. För att få henne att komma ihåg att låta bli även då har jag nu börjat med ett bestämt "Nej!" och puttar ner henne. Lite slokörat blir hon, men jag märker att det hjälper. En del tycker inte det gör något om en hund hoppar på en, men det tror jag inte de säger när hunden har leriga tassar. Och hundar tänker knappast efter hur tassarna är innan de gör det.

Det går hur bra som helst att lära "gamla hundar att sitta". Jag jobbar på att hitta ett sätt att lära henne som hon förstår och sen lägger vi till en dos tålamod. Jag suckar inte tungt när vi (läs: VI och inte Mimi!) inte lyckas, jag ser det som en utmaning att fortsätta framåt och lägger på minnet alla framgångar vi har. Ju mer energi Mimi får, desto mer valpig och ivrig blir hon och det är något jag VILL, men det resulterar också i en mer busig hund.

Min lilla Mimi är hårt hållen. ;)

Världens bästa start på dagenJag hade inte kameran med mig på morgonrundan, så det får bli några "gamla" foton. Men ack vad synd det var att jag inte hade den med. Underbart väder är det. Nästan vindstilla, strålande sol och så bet det så där lagom i kinderna. Vi var tidigt ute så det var nästan inga bilar och knappt folk. Jag kunde ha henne lös på det mesta av rundan. Ute på ett jorde fick Mimi glädjefnatt och började springa som en galning i stora cirklar. Hon tog verkligen i och utan tvekan har den lilla damen fått otrolig bra styrka och kondition.

Sånt gör mig lycklig, så lycklig att fjantiga jag fällde en tår. 

Nu kunde jag ha skrivit att jag har hunnit med gymmet på morgonen också, men detta är ju en hundblogg numera. ;)

Va? Näää..

Jag fick en kommentar:Nääääää? Är det sant? Det har jag inte märkt. Verkligen?? :D

Träningsprogram


Vi tränade under mellandagarna jättemycket på att ta på och av
strumpor. Nu har vi slutat med det tramset. Tassen har äntligen
läkt.
Sen körde vi med "Upp med hakan" och "Håll huvudet högt".

Att veta att man skall räcka upp handen innan man får säga
något är viktigt. Övningen gav dock ingen större framgång.
Myspasset är en jätteviktig övning.
Och sist, men inte minst. Mimi tränar på att bli utvikningsflicka.
Eller så bara älskar hon att bli kliad på magen ;)

Tre söner och tre döttrar födda 2006Lordlike´s Nimba (kallad Mimi) fick när hon var tre år gammal en valpkull. Tre söner och tre döttrar med namnen: Lordlike`s Port -Arthur, -Dickson, -Louis, -Etienne, -Augusta och -Elizabeth.

Shit! Vad jag är duktig på att Googla.

Det stormar omkring ossI dag fuskar vi och låter bli den långa morgonrundan. Det viner runt husknuten och fönstren darrar av skräck. En mellanlång runda får räcka och gymmet tar jag i morgon istället. Man får ju anpassa sig, eller hur? Inte helt fel att morna sig extra länge med en mysig vovve som trycker sig intill och dunkar svansen frenetisk i madrassen.

God morgon! :D

Half the truthShit! Jag måste göra bra ifrån mig. Fick precis blommor på dörren
med ett kort där det står: "Tusen tack för en underbar natt! Jag ringer
när frun skall ut på nästa flight.".

Eller kanske icke.. ;D

Dagens tips

Klicka här: Första hjälpen för hundar. Det är sånt man borde veta INNAN olyckan inträffar. Själv har jag skrivit ut det hela och läser lite då och lite nu.

Dotterns superhjälte


Finaste dottern kom alldeles nyduschad och helt klart NYpåklätt.
Jag passade på att gratta henne med ny tröja, - innan jag tog
fram saxen.Dagens bästa present. Gissa om jag kommer att sova gott sen!

Snart kommer dottern"Rykten" säger att dottern är bakfull i dag, men här tas inga hänsyn. Jag har Julmust och hennes favoritmiddag redo, så kanske mår hon lite bättre sen.

RSS 2.0