Hej så länge

Mimis energi är det inget fel på. Det spritter i kroppen på henne, så härligt att se.
 
Mimi är ovanligt klängig och jag tror det handlar om bagaget som står i hallen. Hon verkar rädd för att jag skall resa ifrån henne. Men icke! Hon skall ju hänga med.
 
Först jobb, sen åker vi och hälsar på Janne och efter det skall jag hälsa på släktningar.
 
Kanske jag inte bloggar under tiden, jag får se. Det blir spännande att se hur det fungerar med Mimi med tåg hit och tåg dit, men vi gjorde en liten testresa till Helsingborg för några veckor sen och det gick hur bra som helst.
 
Psst! Jag tipsar om gulahund.se. Tänk om alla visste detta? Det förenklar ju massor för de som av olika orsaker inte vill eller kan låta sin hund hälsa på andra. Ett bra sätt att förmedla till andra. Ju fler som vet, desto bättre. Sprid det gärna.

Antagligen är vi lika fjantiga båda två

När jag började packa inför att åka bort några dagar satte Mimi sig vid dörren. Jag gick ut med henne, men hon verkade inte vara så väldans kissnödig.
 
Vi kom in, jag fortsatte packa och Mimi satte sig vid dörren igen. Efter en stund gick hon och lade sig i soffan. Under tiden hon låg där packade jag ner HENNES saker i bagen och nu precis var hon och nosade på packningen och svansen började vifta febrilt.
 
Mon tro om den lilla damen först trodde jag skulle resa ifrån henne, men sen förstod att hon skall hänga med. Nu är hon hur lugn som helst igen.
 
I dagläget känns det som att jag aldrig skulle kunna resa bort utan Mimi. Riktig fjantig är jag.

Det kan bli en pinsam resa

 
I morgon eftermiddag skall Mimi och jag resa med tåg i två och en halv timme. Håll tummarna för att hon inte fiser! Hon fiser inte ofta, men när hon väl gör det tar hon igen för alla de gångerna hon INTE gör det.

Mimi är lite svartsjuk

Casper hälsar på. Det är första gången Mimi träffar honom. Vi möttes
ute först och sen gick vi in. Men frågan är..
 
 
..om inte Mimi tycker att jag "belongs to her". Kolla blicken hon
ger Casper och Caspers reaktion.
 
 
 
Casper och Mimi skall träffas flera gånger. Nu var Caspers matte med, men nästa gång går jag en runda med de själv och sen skall Casper vara hos Mimi och mig en timme eller två. Lite sakta tillvänjning är inte fel, Mimi och jag skall nämligen vara hundvakt till Casper en helg uti augusti.  Mimi är svartsjuk. Hon är vänlig, men morrar om han kommer nära när hon sitter hos mig. Det får vi vänja henne av med så att de bägge kan trivas tillsammans när de skall vara ihop i flera dygn.
 
Någon som har några goda råd kanske? Eller kanske det duger som vi gör? Jag tror det kommer att funka bara Mimi får lite tid på sig.

Bajs i håren

Mimi är en liten "tjänarinna" det mesta av tiden, så jag älskar när hon har denna bestämda min.
 
Mimi blomstrar om dagarna. Hon är så NÄRVARANDE. Hon är alert och pigg och hon är kärleksfull på det sättet som bara hon kan. Hon grymtar av välbehag när jag borstar henne, kommer med snarkningar i vaket tillstånd när jag masserar henne och ger mig små försiktiga kärleksnafs i näsan när hon tycker jag är förtjänt av det.
 
Sen att det hängde bajs i håren där bak när vi kom in efter kvällsrundan behöver vi ju inte haka upp oss på. ;)
 

Njuter av varann

Mimi och jag skiter i att blogga. Vi myser istället.
 
Allt är så mysigt nu när den lilla damen mår bra.
 
Hon älskar att få springa lös igen och har haft sina glädjefnattrundor på morgon-
promenaderna.
 
Min vackra Mimi med darrande nos.
 

Det huvudet är fyllt med rinner ut i bloggen

Om Anders Behring Breivik sägs vara psykisk sjuk så att han döms till "förvaring" (vård) så undrar jag vad man gör med framtida extrema terrorister som eventuellt dyker upp i Norge?
 
Får man vård i stället för fängelse om man bara är tillräckligt extrem i sina åsikter och sen dödar X antal personer? Det funkar ju inte. ABB är tillräckligt närvarande till att han skall dömas till fängelse. Att säga att han är psykisk sjuk är att ursäkta hans gärningar. Det finns ingen ursäkt. Inte när han mördade utifrån en tro som han har byggt upp under tid. En galen person kan göra samma sak spontant eller av en annan grund, men det här? Detta är planerat av en som använder terrorism för att markera sin ståndpunkt.
 
In i fängelse med honom! Tyvärr kommer de inte att låta honom umgås andra fångar av hänsyn till HANS säkerhet. De hyr istället in "sällskap" som han kan spela schack etc med.
 
Vilket straff hade varit bäst? Att döda honom är för snällt. Dessutom hade han själv tyckt om det, då hade han ju dött som martyr. Usch!

Varför är jag alltid den som får veta sist?

Hon kunde ju ha berättat innan! Men jag är glad ändå. Äntligen!!!!

Fysisk och psykisk sur

"Det börjar säkert inte regna", tänkte jag.
 
Men det gjorde det.
 
Och Mimi är dubbelt sur. Sur för att hon är blöt och dygn sur för att
hon är blöt.

Härlig start på dagen

Mimi och jag startade morgonen med en lite längre promenad utan koppel. Hon fick glädjefnatt och spann runt i en stor cirkel och studsade som en känguru i det höga gräset. Mimi är pigg, glad och kelen. Vi är förresten två om det.
 
   
 
Glad midsommar! :D

Att ha sjuka åsikter är inte det samma som att man är sjuk

I morgon är sista dagen i rättssaken till Anders Behring Breivik. Åklagarna menar han inte är "tilregnelig" (inte ansvarig). Dvs att de menar han är psykisk sjuk och inte kan dömas till fängelse, men däremot till "förvaring".
 
Att säga att det är en sjukdom att hjärntvätta sig själv och göra allt vad ABB gjorde för att kunna genomföra sina terrordåd är helt fel. Han är inte sjuk. Han är galen, men inte sjuk. Annars borde alla som blir hjärntvättade av andra eller sig själv också dömas till psykisk vård.
 
ABB har fått en timme där han får tala för sig själv i morgon. Det direktsänds inte. Det tycker jag är fegt av det norska rättsväsen. Jag förstår inte riktigt varför. Är de rädda för att han värvar likasinnade? För hans "tal" kommer alldeles säkert handla om hans åsikter.
 
Jag är förvirrad i frågan. Jag vill att han skall straffas, att han får fängelse. Samtidigt vill jag att han skall dömas till psykisk vård, men det är enbart för att det ville vara det hårdaste straffet för HONOM.
 
Det viktigaste är att han aldrig,aldrig mer släpper ut i samhället.

Utanpå, inte innanför

Jag öppnade köksfönstret för att släppa ut en fluga och upptäckte att den redan var ute. Tur den inte flög in i stället. Då hade jag känt mig ännu dummare än vad jag redan gjorde. Men tanken var god..

Det behöver inte vara så krångligt

Några har frågat mig om jag kan skriva lite om BARF. Jag är ingen expert och skall man följa "boken" (det finns flera böcker i ämnet, kolla upp och köp en sån om du vill veta mer) så kombinerar man maten själv och ser till och räknar ut så att hunden får i sig alla näringsämnen den behöver. Jag gör det däremot enkelt för mig själv.
 
 
Typ av mat
"Vom og hundemat" är fryst färskfoder och som räknas som helfoder till hund. Maten är sammansatt i samarbete med Norsk Veterinærhøyskole och det känns tillförlitligt tycker jag. De är packade som korvar på 500 gram. På Zawicca i Helsingborg där jag oftast handlar har de även frysta korvar med kycklinghjärtan, lammvom, kaninmage och annat smått och gott. Själv ger jag Mimi mest Vom og hundemat och ibland de andra varianterna. Ett rått ägg, lite spenat, morot och sånt kompletterar jag med när och om jag har det hemma.
 
 
Tillägg utöver maten
Omega 3 ger jag, det tror jag är bra för både människor och djur. Fyra Ess B-vitamin ger jag som förebyggande mot fästingar - det sägs hjälpa och det verkar faktisk så. Och nu har jag köpt ett ört-schampo för känsliga hundar som har visat sig vara bra mot fästingar det också. Mimi har haft EN fästing så här långt och då skall man komma ihåg att hon springer lös i högt gräs varje dag.
 
Mat, godis, tuggben
En hund behöver 20 gram rent, rått kött per 1 kg kroppsvikt för att täcka behovet av protein. Mimi som väger närmare 12 kg skall med andra ord ha 224 gram kött. Jag ger henne 200 gram. Det gör jag för att hon varje dag får rätt mycket belöningsgodis av mig (också BARF självklart) och tuggben, så totalt sätt får hon vad kroppen behöver ändå. Torkad bogblad eller annat hårt ben som skrapar tänderna hade jag gärna gett Mimi dagligen, men hon blir lätt hård i magen av det. Jag ger henne det en till två gånger i veckan och pga magen ger jag henne en matsked torkad lever innan och efter. Så hon skall slippa sitta och truga dagen efter. :)
 
Varför BARF?
Man börjar säkert med BARF av olika anledningar. Själv kom jag på att ändra Mimis mat därför att hon hade tandlossning och jag själv har erfarenhet av LCHF och det ligger nära BARF.
 
Varning!
Tro inte att du enbart kan ge din hund rått kött! I det vilda skulle de äta ett dött djur och då startar vargar och vildhundar med att äta magsäcken till gräsätande djur. Dvs att på så sätt får de i sig fiber som är viktiga för magfunktionen. Så en kombination med vom, sallad och ägg i tillägg till rått kött är viktigt. Läs på om du inte köper färdigt fullvärdigt foder! Förvara inte tinat rått kött i plastburkar i kylen i mer än 3 dagar. Då blir nämligen köttet giftigt för hunden. Själv använder jag glasburkar med lock.
 
Är det mer jobb?
Lite mer kanske. Med torrfoder kunde jag köpa en säck som varade i flera månader. Jag har inte så stor frys, så det begränsar sig hur mycket fryst kött/fisk jag kan köpa i taget. En 500 grams korv varar i 2,5 dag för Mimi. Jag köper 20 korvar och då har jag mat för 50 dagar.
 
Hur göra i praktiken? Och vad när man är ute och reser?
Jag tar ut en korv ur frysen och lägger den i kylen (till ex på kvällen). På morgonen är den halvt tinad. Då delar jag den med brödkniv (funkar ju nästan som en såg :D) och lägger i en glasburk med lock i kylen. När jag tar sista biten passar jag på att ta ut en ny korv ur frysen. Jag har en mattermos som jag kan lägga korvarna i om vi skall ut och resa. Dessutom går det hur bra som helst att köpa färskt kött i matvaruaffären där man är. Släng gärna i ett ägg och lite sallad.
 
Uppenbara fördelar med BARF
Det är inte så krångligt som man tror och det är jätteroligt att se hur ens hund plötsligen får en nyfikenhet vid varje måltid som inte fanns där innan när den fick torrfoder. Munhygienen är det STOR skillnad i. Det syntes på ett par dagar att Mimi inte hade samma beläggning på tänderna när jag borstade de på kvällen. Mängden bajs halveras och dessutom lär man sig "Ah! Just det - hon åt lammvom i går!" - med andra ord kan man utläsa vad som kommer ut. Hon fiser så att säga aldrig numera. En lättnad kan jag lova! :D  Det säga att pälsen skall bli blankare och tjockare, men Mimi har haft så fin päls hela tiden så där ser jag ingen skillnad. Allergiska hundar skall inte ha några problem med BARF efter vad jag har förstått.
 
Egen övertygelse
Jag tror att många av de åkommor och sjukdomar som hundar får numera har med deras foder att göra. Det är onaturligt att hundar äter rotfrukter, potatis, ris och dessutom får i sig tillsatsämnen. Jag tror även vi människor får konstiga åkommor pga VÅR mat och den är inte ett dugg bättre. Tandlossning är något som en hund inte borde få. Samma med allergier av olika slag och säkert mycket annat också. Jag tror på "back to nature" både för människa och hund.
 
Om någon kunnig ser att jag är fel på det, så snälla säg så. Men jag har försökt undvika gå in i detalj i och med att jag inte är så påläst själv. Som sagt, jag kör det enkelt och säkert i och med att jag köper färdigt komplett foder.

Dagens lycka

 
När man kommer till Landskrona Smådjursklinik skall man anmäla sig i receptionen så de vet att man är där. När Mimi och jag kom dit i morse behövde vi inte det, för den ena efter den andra av personalen sa: "Nää, men HEJ MIMI!".
 
Och precis som vi trodde fick vi besked om att allt har läkt fint och att Mimi nu kan få röra på sig mer. Kanske inte börja springa som en galning direkt, men lite lugnt öka längden och farten på promenaderna. Om det var upp till Mimi hade vi nog gasat för fullt på en gång.
 
Dagens lycka med andra ord. Nu har vi varit genom massor med skit, Mimi och jag. Och så avslutade vi denna perioden med att göra förebyggande saker. Jag är så tacksam för denna underbara lilla dam. Hon ger mig så mycket. Hon får mig att skratta, hon har fått mig att gråta (i förtvivlan när hon var sjuk) och hon berikar mitt liv så otroligt mycket.
 
Nu skall vi njuta av livet och varann i flera år framöver.

Detta blir den bästa dagen på månader

 
Vi har sovit jättegott och vaknade på ett strålande humör. Vi har tagit glädjen i förskott, men jag blir jätteförvånad om inte veterinären säger att det var helt rätt.
 
God morgon! :D

Redo för midsommar

I morgon skall vi på återbesök hos veterinären. De kollar mina operationssår och sen konstaterar de
att de har blivit till ärr, eller hur? Och så säger de att jag är jättefin och jättefrisk.
 
 
Om de säger något annat blir jag riktigt sur. Jag vill ju få springa fritt igen!
 
 
Jag antar kaninerna har det skittråkigt utan mitt sällskap. De kommer och vill leka, men Svorskan håller
mig i koppel. Det är Flexi-koppel, men ändå! Jag kommer ju ingen vart!
 
 
Så HÄR fri skall jag få besked om att jag kan vara. I morgon! That´s the day! Precis till midsommar ju!

Come to mama


Hej kära dotter! Jag sitter och äter rester efter jordgubbstårtan.Vill du ha? Ja, inte rester alltså, för det är det slut på nu. Men mamma
har en HEEEL tårta i kylen. Om du vill ha alltså?


(Undrar hur snabbt hon hör av sig. Men inte för det, hon påstår att hon inte läser min blogg. Kanske jag får hela tårtan för mig själv? ;D).

Uppdatering: En timme tog det. Hon läser tydligen min blogg ändå.  :D

Alla goda ting är tre

Här är jag inte det MINSTA upphetsad.Att tugga gräs är en konst. Det måste göras ordentligt.Jag har lärt mig att visa tecken åt det hållet jag skall. Här skall jag som ni ser åt vänster.


Tre dagar kvar tills jag skall kollas efter operationen. Sen får jag förhoppningsvis springa lös och hälsa på andra hundar igen. Det får jag nämligen inte förrän såren har läkt helt. Men Svorskan säger att det ser väldigt bra ut.

Att vara nyfiken på sin hund

Ju mer jag lär mig tänket, desto roligare blir det att ha hund. Kisspromenader, "lydnads"-träning, släppa hunden lös, möte med andra hundar och människor blir roliga upplevelser och lär mig ännu mer om just min hund.Luktar på andra hundars kiss och bajs.
Det är hundens sätt att läsa "Se och Hör". De gör sig upp en bild av den andra hunden, de tar in dofter som berättar om det är en tik eller hane, dominant eller inte, ungefär ålder, om det är en tik så får de veta om hon snart skall löpa eller löper. Det är inte äckligt att lukta på kiss och bajs när man är hund. Det är SKITintressant!

Undviker vissa hundar vid möten.
Vi människor undviker också andra som vi förstår att vi antagligen inte skulle komma överens med. Din hund är inte asocial, den är tvärt om - social. En aggressiv hund vill däremot VÄLDIGT gärna fram till en hund den kan bråka med.

Hunden springer för långt ifrån när den är lös.
Det problemet hade jag med fd hunden Madde och jag kom aldrig på hur jag kunde ändra det. Däremot var hon väldigt pålitlig ändå, så jag lärde mig leva med att hon "försvann" (väldigt korta stunder dock). När jag fick Mimi sprang hon aldrig långt ifrån, men efter ett par månader började hon också. Då förstod jag att det är något JAG gör som skapar problemet och fick analysera mitt eget beteende. När jag hade Mimi lös lät jag henne stå och nosa medan jag gick vidare och då brydde jag mig inte så mycket om det blev långt avstånd mellan oss för "hon kommer ju efter mig ändå". Medan när hon var framför mig ville jag att hon inte skulle springa så långt. En pollett ramlade ner, tydligen är det JAG som skapar det osynliga kopplet, det är JAG som i första hand skall se till att vi alltid har "rätt" avstånd mellan oss. När jag sen började med att vänta in henne om hon var bakom mig så ändrade hon tillbaks till gamla vanor väldigt snabbt.

Otålig hund.
Tack och lov har Mimi massor med tålamod. Undantaget är när vi är ute och går och jag stannar till och pratar med någon. DET är tydligen jättetråkigt! :D Själv är jag usel på att lära ut tålamod, men måste jag kan jag skärpa mig. Det går inte att förvänta att hunden har tålamod om du inte har lärt den innan. Ett bra tillfälle är när den skall ha mat för är den matglad behöver den verkligen tålamod för att stå ut med att vänta. Om du praktiserar att sätta ner maten och SEN säger "Var så god!", så säg det inte för snabbt. Dra successivt ut på tiden. Läs av hunden, vänta tills den ser avslappnad ut i kroppen och tittar på DIG och inte på maten. DÅ är det fritt fram att äta. (Som sagt är jag inte så bra på den biten, men som tur är gör det inget med Mimi).

Hund som skäller.
Lär dig se och veta VAD som triggar igång och avled den INNAN den börjar skälla. Tusen gånger lättare än att försöka få den att sluta när den väl har kommit igång.

Åh! Vad mycket jobb det är..
Nja, jag vet inte. Köper man en valp har man hund i allt från 8 år till 16 år. Om man måste stiga upp klockan fyra varje morgon i en vecka för att få den att sluta skälla på tidningsbudet borde det vara värt det. Framför att vakna på den tiden i X antal år framöver.

Mimis och mina promenader.
Jag tycker det är roligt att se var Mimi nosar och vad hon nosar på. Jag försöker räkna ut vad det handlar om. Ibland stannar hon upp och nosar ut i luften. Då nosar jag också för att se om JAG kan känna någon doft så att jag förstår vad det är som är så spännande.

Vid hundmöten vill hon ibland hälsa och andra gånger inte. Hälsar hon kollar jag alltid upp om den andra hunden är tik eller hane och försöker läsa av om den är dominant eller inte. Allt för att försöka lista ut vad som är Mimis favoriter. Hon gillar inte onödigt dominanta hundar. Hon bryr sig inte ett dugg om de är stora eller små, däremot undviker hon stora hundar när de verkar vara burdusa i sättet.

När vi har passerat en hund hon inte får eller vill hälsa på brukar hon stanna upp och kolla in den andra bakifrån. Det kan se ut som att hon tittar efter den andra, men det hon gör är att dra in alla dofter för att försöka läsa av så mycket som möjligt om den andra hunden. Jag gillar att ge henne tiden att stå där och nosa. Jag har varit hundvakt några gånger också och en som var lite rädd för andra hundar verkade uppskatta det jättemycket. Att få kolla in när "faran var över".

Mimi och jag har smågrejer vi hittar på när vi är ute och går. Har nämnt det innan, men det hör liksom till här, så jag tar det med. Vi har "touch" som betyder att hon skall sätta framtassarna mot det jag pekar på. Det kan vara en sten, ett träd eller något annat. Så fort hon gör det är det: "Duktig flicka!" och en godisbit. Gör hon det inte går vi bara vidare, detta är rolighetsträning, inte lydnadsträning. "Hopp upp och sitt!" är också en variant där hon hoppar upp på en bänk eller en låg mur. "Hoppa över!" är små hinder som vi hittar. Ett nerfällt träd eller något annat. Kanske det bara är som Mimi är eller om det är jag som har lärt mig mer och mer, men någon lydnadsträning känner jag inte att vi behöver. Vi leker med allt och jobbar på att ha en nära relation och kontakt. Det känns som att det inte behövs någon "lydnad" då. Den kommer liksom av sig själv.


Man kan säkert se och tolka på många olika sätt. Det viktiga är att försöka förstå och inte minst vara NYFIKEN på sin hund!

Morgonnafs


Jag trodde jag skulle få en puss, men det var visst en kärleksnafs
i näsan jag skulle få.

God morgon! :D

Myspysen


Glädjefnatt och lekinviter

Åh! Jag har fått min Mimi tillbaks! Så här galen har hon inte varit sen innan hon löpte i mars månad. När vi steg upp sprang hon ut i vardagsrummet, tog tag i ett tuggben och slängde det i luften två gånger. Nu när vi kom in efter morgonpromenaden gjorde hon lekinviter till mig och när jag gjorde en lekinvit tillbaks spann hon runt i lägenheten och studsade upp och ner i soffan och fåtöljer. Mimi är lycklig igen!

Nu ligger hon i soffan och degar.

Ha en underbar söndag ni också!

Mimis valpar var en morgonrock

Mimi blev skendräktig efter att hon hade löpt i mars/april. Oj vad jag fick dåligt samvete! Jag trodde nämligen (mitt nöt) att tikar blev skendräktiga för att de var understimulerade. Det var något jag hade hört för många år sen. Fd hunden Madde blev aldrig skendräktig och jag gick runt och var "stolt" pga det.

Nu VET jag att Mimi inte var eller är understimulerad så jag kollade upp det hela. En teori (om det anses som "sanningen" vet jag ej) är att det hela härstammar från när hundar var vilda. I en vargflock är det enbart alfa-honan och alfa-hanen som parar sig. De andra tikarna blir skendräktiga för att eventuellt kunna dia alfa-honans valpar ifall hon blir sjuk eller något händer.

Den förklaringen passar helt in i hur jag har upplevt Madde och Mimi. Madde har jag alltid ansett som en alfa-hona och då fanns det ingen anledning till att hon skulle bli skendräktig heller. Mimi är helt klart en hund som mer vill hjälpa till och vara till lags. Hon är ingen typisk alfa-hona.

Så nu har jag ändrat min syn på skendräktighet och skäms lite över att jag för mig själv har tänkt illa om hundägare som har haft skendräktiga tikar. Man lär så länge man lever - som tur är. :D

Mimi hade det jobbigt före, under och efter löpet och skendräktigheten gjorde att hon mest ville vara hemma hos "sina valpar". Jag förstod det inte först för det hela krockade med när hon återhämtade sig från att vara riktigt sjuk. Att hon lade sig i fåtöljen på min morgonrock framför att ligga i soffan hos mig tog jag som ett tecken på att hon var slö efter sjukdomen. Det jag inte tänkte på var att min morgonrock antagligen var hennes "valpar".

Det var en bidragande orsak till att jag valde att kastrera henne. Den andra orsaken var att fd hunden Madde fick livmoderinflammation på gamla dar. När Mimi ändå behövdes sövas för att ta bort en fettknöl passade jag på att kastrera henne samtidigt, så har vi eliminerat den möjligheten.

Mimi visar flanken

Här syns ärret efter fettknölen som opererades bort.Mimi borde egentligen hetat Bambi. Jag har aldrig varit med om en hund som glider så lätt på golv. Även på vissa mattor är hon som en hund på hal is.

Hela eftermiddagen och kvällen i går var Mimi utan krage och även tidvis utan linne. Hon gjorde inte ett enda försök att slicka sig på såren, så jag lät henne sova enbart med linne i natt. Och det har fungerat hur bra som helst.

Däremot rekommenderar jag inte att göra så om man har en hund som "inte är som Mimi". Hon är så försiktig och lugn i allt hon gör. Hon är inte typen som börjar dra i linnet och OM hon skulle slicka utanpå linnet så ville hon inte bli frenetisk. Hon hade ett vitt linne på sig, så att jag lätt skulle kunna se på morgonen om hon ens hade försökt. Men linnet såg nytvättat ut.

Det är SÅ skönt att hon slipper kragen. Hälften av tiden har gått (5 av 10 dagar). Hon är betydligt piggare och hoppar själv upp och ner från soffa och säng och tar trappan som en dans.

Mimi visar magenJag låter Mimi ligga näck i sin favoritställning ett tag. Ingen krage och inget linne, men jag sitter vid sidan om redo att hindra henne för att komma åt såren så fort hon lyfter huvudet. Men det gör hon inte. Hon älskar att ligga så där.

Ser ni det fina lilla blivande ärret som går från naveln och 6-7 centimeter neråt? De har rakat väldigt mycket runt om tycker jag, det är lite piggigt att mysa med, men jag låtsas som inget så inte Mimi blir ledsen. ;)

Paus från kragen


Jag prioriterar att ha stenkoll på Mimi periodvis så hon kan slippa kragen lite och istället ha ett linne på sig. Ett tuggben blir en liten fristund för mig. Så länge jag hör henne tugga behöver jag inte ha ögon i nacken för att kolla om hon slickar på operationssåren. Som tur är verkar hon inte intresserad av att göra det heller, men det sista jag vill är att vi skall få några komplikationer.


Ser ni hur hon lycklig hon ser ut? Tuggben är poppis! :DDe är skyldiga att öppna plånboken - rejältTack och lov att jag inte var småbarnsmamma och behövde ta ställning för mitt barn. Hade svininfluensan blivit som WHO verkade tro hade jag klandrat mig själv om jag inte hade vaccinerat mitt barn. Hade jag vaccinerat mitt barn och det sen fick narkolepsi hade det varit fruktansvärt.

Bilden är länkad till mentoronline.se där jag läste artikeln. Hoppas staten tar i som de borde. Om någon av de drabbade inte kan jobba full tid i framtiden tycker jag de skall ha en månatlig ersättning som täcker vad de annars kunde haft i lön i resten av deras liv. Inte en krona mindre, heller mer.

Det är det minsta staten kan göra när de tillsammans med WHO gick ut och skrämde skiten ur folk och sen levererade ett vaccin som var kritiserat redan innan.

(Jag vet det handlar om en specifik försändelse, men det spelar ingen roll. Det kunde lika gärna varit alla vacciner det handlade om. De gjorde fel, nu får de göra rätt för sig).

7 dagar kvar

Vi är alltid så nära varann.Och nu längtar jag efter att vi kan göra allt som vi brukar göra igen.En tredjedel av tiden har gått. Lite piggare är hon, men såren måste läka. Jag ser fram emot att hon kan ligga i min famn på natten igen, det går inte med kragen på.

Inte riktigt samma sak


Det blir inte riktigt samma sak att mysa när Mimi har kragen på
sig, men vi gör så gott vi kan.

God morgon! :D

Sitter och drömmer lite


Mimi återhämtar sig sakta, men säkert. Hon tycker inte om att gå fort - väldigt sakta går vi. Och inte vill hon gå långt. Och trappor och upp och ner i soffa och säng hjälper jag henne med. Men det är inget onormalt i det, så vi väntar ut tiden bara.

Förhoppningsvis får jag en cykelkärra i morgon. Då kommer jag (fram tills Mimi känner sig mer rörlig igen) att ha henne i den och cykla till och från jobbet. Och till helgen kan vi cykla ut till havet och gå en kissrunda där. Rent psykisk är hon pigg och vill gärna se, lukta och mysa. Och tugga/gnaga ben är också toppen, då behöver hon ju inte använda områden på kroppen som är påverkad efter operationen.


Mimi och jag sitter och tittar på bilder....och ser fram emot när vi kan dyrka vårt fritidsintresse igen.Att få röra sig fritt i naturen. Springande och utan (synligt) koppel.

När det goda får bestämma

Robert (God morgon, Robert! :)) som är en flitig kommentator i min blogg har genom Facebook gjort mig uppmärksam på Kattjouren. Jag är så otroligt imponerad av hur de jobbar. De får till ex tips om misshandlade katter, lägger ut info akut på Facebook och sen kryllar det av godhjärtade människor (helt främmande för varann) som samarbetar om att hitta hem, hitta någon som kan skjutsa och hitta veterinär etc om det behövs.

Det är i många fall mer givande att sitta och läsa kommentarsfältet där än läsa nyheter på nätet. Det är fasansfullt hur vissa människor behandlar djur, men så otroligt värmande att det finns så många goda själar.

Jag väljer att se de goda människorna i kommentarsfältet när jag läser och blir alltid varm långt in i själen. Fina, godhjärtade människor som ställer upp på studs, helt oegoistiskt för att rädda en katt, en kattunge eller en hel kattfamilj.

Kattjouren ser till att det blir många trista historier som slutar som solskenshistorier istället.


God morgon! :D

Det här tränade jag på i helgen (del 2)

Här står jag på händerna.

Att slicka sig på nosen samtidigt som man står på ett ben är en konst.
Egentligen är det en konst att stå på ett ben utan att slicka sig på nosen också.Och så tränar jag på att stå ut med alla pussar jag får av Svorskan. ;)

Det här tränade jag på i helgen (del 1)

Jag tog ut svängarna ordentligt.Jag tränade på att sitta som en känguru....och så tränade jag på att hoppa på ett bakben.Att kunna flyga fram är också bra att kunna.


Dagsläget


Mimi var pipig efter narkosen i går och låg utslägen hela kvällen.
Rätt naturligt efter vad hon har varit med om.Närhet, kärlek och värme underlättade dock och jag tyckte det
hela gick bra.


Hon har sovit bra med sin uppblåsbara krage. Nu gnyr hon lite och det är nog som medicinen hon har fått nu på morgonen inte har hunnit verka än. Men snart så.

Matlusten är det inga fel på (som vanligt) och sen kör Janne oss till jobbet innan han åker hem till sig själv igen.


God morgon! :D

Jag släppte in Janne i mitt sovrum här om natten

Ja, för att fota alltså. :D

Fit for life

Operationssköterskan: Det är en otroligt fin hund du har.
Svorskan: Ja, jag har haft tur.
Operationssköterskan: Jag tror nog ni bägge har haft tur.

Sånt värmer i mitt Mimi-hjärta. Och nu ligger den lilla damen bredvid mig i soffan. Allt känns bra och läkningen har vi bestämt att skall gå jättebra. Om tio dagar skall vi till kontroll och sen är vi fit for LIFE, Mimi och jag.

Försmak


Det är ju KLART att Mimi måste ha baddräkt nu när det snart
är sommar.
Och så en lite mer neutral liten body i andra lägen.

De borde täcka både operationssåret på flanken och efter kastreringen. Eventuellt klippar och syr vi lite så att det blir perfekt. Har jag tur är Mimi lika duktig nu som när hon fick sy i ena trampdynan. Hon rörde inte tassen alls då. Men krisar det eller när jag måste låta henne vara själv får hon ha den uppblåsbara kragen på.

Btw, det var Janne som valde baddräkt till Mimi. Han gillar ju rosa och lull-lull så mycket. ;D

Snart är hon hemma igen


Nu har de ringt från La Smådjursklinik. Allt har gått bra och hon håller på att vakna ur narkosen. Vid två får jag hämta hem henne.

Jag har köpt uppblåsbar krage och även en babybody och en babybaddräkt till henne, så får vi se vad som behövs för att skydda operationssåren. Självklart får ni se sen. När Mimi har återhämtat sig lite tror jag nog hon vill leka mannekäng i bloggen.

Dumkrage, inte dumstrut


I morgon skall Mimi sövas, kastreras, ta bort en fettknöl på vänster flank och även en vårta i ena ögonvrån. Det resulterar i att hon måste ha krage i tio dagar. Jag försöker komma på något kreativt så hon kan slippa krage, men det är inte lätt. Munkorg funkar inte för då kan hon inte dricka och äta. Jag tänkte göra om ett tikskydd så att det täcker operationssåret på magen, men man fester det runt mage/höft och då vill det skava mot där såret efter fettknölen vill vara.

Läste att man kan göra en krage av skumgummi, men jag vet inte.. Någon som har tips? Eller idéer till vad jag kan testa? Tio dagar med krage är inget roligt.

Söndagsfika


Svenska jordgubbar. Mums!Vi utnyttjade läget och gjorde en hel tårta. (Dvs att det finns en tårta
där under nånstans).

Inte fästa vid fästingarJag fick tidigt i mars tips (där jag handlar Mimis mat) om att detta B-vitaminet skall vara effektivt mot fästingar. Jag ger Mimi preparatet varje dag och tills nu har hon bara haft två fästingar. Fd hunden Madde brukade jag plocka fästingar på nästan dagligen.


Nu har jag även inhandlat ett schampo som skall ha samma effekt.

Bägge produkterna är giftfria och ofarliga för hundar och inte speciellt dyra. Jag är nyvaken och orkar inte leta upp länkar till mer info, så det jobbet får intresserade faktisk göra själv. :D


God morgon! :D

Tys - Por

Vi kollar Tyskland och Portugal (och Janne säger att om jag skall impa ordentligt skall jag uppge att det är grupp B också :D):

Svorskan: De lägger sig ju direkt!
Janne: Ja, de filmar.
Svorskan: Filmar?
Janne: Ja, vänta bara när du ser Italien, de filmar hela tiden.
Svorskan: Men det är väl inte så farligt?
Janne: Nej, men i ishockey får de utvisning.
Svorskan: Och i fotboll skickas de till Hollywood? ;D

Tur för Janne att det är EM i fotboll nu. De senaste gångerna han har hälsat på har det varit melodifestivalen eller ESC.

Vi är btw väldigt seriösa överlag just nu. Vi äter nötcrème och popcorn. Vuxenpoäng för GT dock.

Skål! :D

Istället för plattång

Ungefär så här....ser det ut när....jag är hemma själv. Det tror i varje fall Svorskan.


Lång promenad fick jag i morse, men vi träffade inte på skrikfågeln eller haren. Men det gör inget. Vi gick genom parken där det finns både kaniner, grisar, getter och kor. En liten killing verkade tycka det var roligt när vi stod och tittade på den, för den studsade och hade sig. Och vill man platta pälsen kan jag rekommendera att försöka hälsa på en ko. Den fnyste åt mig bara en halvmeter ifrån, så jag blev helt slätstruken där jag stod.

Det finns många små äventyr på mina morgonrundor. Nu skall jag fjäska för Svorskan och Janne så jag får lite massage. Det är priset de får betala när de sticker iväg och shoppar i flera timmar. ;)

In the forestVi har varit och gått långt i skogen idag.Jag sprang låååångt iväg....och så kom jag tillbaks.Så här ser jag ut från Svorskans synvinkel när jag går fint (läs: förväntar mig godis ;)).Här dokumenterar Svorskan hur Janne håller på att fota mig hela tiden.Hehe.. Lite kul bild det där, tycker jag. Jag är stor, Janne är liten. Väldigt liten. ;D

När man tror man känner igen nån..


Mimi, haren och skrikfågeln

I Landskrona kryllar det av kaniner och harar. De är "vardagsmat" i trädgårdar och annars (om man bortser från mitt i centrum). De är vana vid människor och hundar med och utan koppel och mycket medvetna om vart närmsta håla de kan skutta ner i finns.


Mimi och jag gick morgonrundan. På fotbollsplanet dök skrikfågeln upp IGEN. Den försökte trigga igång Mimi att springa efter den, men Mimi blev bara halvdant intresserad och lät bli. Vid nästa gräsmatta vi kom till satt en hare 30-40 meter ifrån oss. Jag stannade med Mimi så att haren eventuellt kunde skutta iväg, men den satt kvar. När vi var 20 meter ifrån börjar den skutta och Mimi joggar halvt intresserad efter. Tydligen tyckte haren att Mimi inte tog i ordentligt, så den stannade och väntade in så att hon var 10 meter ifrån och sen sprang den som attan.


"Skrikfågeln" som jag har bild på sen innan och som brukar försöka
få Mimi att jaga den.

Haren sprang, Mimi efter och då dök skrikfågeln upp och lade sig framför haren en meter över marken. Vilket syn! Fågeln först, haren efter och sen Mimi. Och de sprang (fågeln flög lågt framför) i en stor cirkel innan Mimi gav sig och kom tillbaks till mig.Det är ju omöjligt att fånga sånt här på film och så synd att jag inte ens kunde försöka - för kameran låg hemma. Men ingen skall kunna inbilla mig att haren eller fågeln var rädda eller försökte skydda något bo. Detta var tre olika djur som hade roligt tillsammans. Vare sig mer eller mindre.

Hade jag inte sett det med egna ögon, hade jag knappt trott det var sant.

I eftermiddag får Mimi och jag besök


Av den här galningen. :D


God morgon! :D

Nu är jag ren och fin (läs: genomblöt)

När Svorskan lyfter upp mig så här och går in i badrummet är det kört.

 

 

Det är bara att knipa käft och stå ut. Som tur är använder hon riktigt ljummet

vatten. Jag gillar inte när det är för kallt.

 

 

Vad hon skall där bak att göra fattar jag inte! Jag som är så duktig på att

åka kana på gräset? Ibland i varje fall.

 

.

Hon tror jag är en liten bäbis som man skall torka torr.

 

 

Inte mig emot. ;)


Morgonrunda på Sveriges nationaldag

Jag åt gräs.Jag sprang lite.Jag bajsade...och gick hem igen.

Det är tur det är Sveriges nationaldag i dag. Det var knappt en bil eller människa ute när Svorskan tog mig med på morgonrundan, så jag hade inget koppel på mig. Inte alls. Eller jo, de sista tio minuterna kanske, men vi gick i 1,5 timme, så det kändes som att jag var fri hela vägen.

Svorskan säger att i dag skall jag bada (jag skall opereras på måndag och då säger Svorskan att jag slipper bada på ett tag, så att jag får vara i fred och att operationssåren får läka och såna grejer).


Grattis Sverige! Sverige är ett underbart land,
här finns både skog och hav och strand.
Roliga små kaniner, fåglar och fasaner.
vem behöver kokosnötter och bananer?


Voff! :D

♥ ♥ ♥

Vi myser, Mimi och jag. I morgon blir det en morgonrunda som heter duga.

Bulle eller biff

Jag gillar när människor är öppna för nya möjligheter och inte utesluter alternativen därför att "Nej, men så här ÄR det!". Jag diskuterade olika möjligheter för vad som kunde varit orsaken till att Mimi blev sjuk med veterinären. Vi kom in på detta med Pankreatit (bukspottskörtelinflammation). Nu visade proven som togs andra gången och som skickades till Tyskland att Mimi inte hade Pankreatit, men vi pratade om det ändå:

Veterinären: En hund som har haft Pankreatit rekommenderas få ett foder med låg fetthalt.
Svorskan: Men vet man att det är fett som är orsaken?
Veterinären: Inte direkt, men man vet att hundar med mindre fett i fodret inte får återfall lika ofta.
Svorskan: Men kan det inte vara kombinationen av fett och kolhydrater som gör att det blir fel?
Veterinären: Det är möjligt. Det har jag inte tänkt på eller hört någon gå in på.

Hade det varit min läkare på VC, så hade nog hon avfärdat mig med en blick som om jag var dum i huvudet. Skönt med utbildade människor som inte tar för givet att de har svaret på allt.

Precis som med LCHF till människor kan man med BARF till hundar dra ner på fettet om man vill. Själv är jag övertygad om att fett i sig själv inte är någon fara, det är när man kombinerar det med kolhydrater att det blir fel. Frågan borde vara vad som är mest naturligt för människan (och hundar) att äta om vi måste välja. Bulle eller biff?


Om du vill läsa vad en världskänd hjärtspecialist tycker om fett och kolhydrater kan du göra det HÄR.

Groggy


Vi har sovit jättegott. Jag vaknade helt groggy och visste knappt vart jag var
eller vilken dag det är i dag. Men jag vaknade med känslan av
lättnad och glädje. Jag vet jag är tjatig nu, men det är så
underbart att veta att Mimi är frisk!

Och morgonmys och morgonpussar har jag
som vanligt fått massor av.

God morgon! :D

Gränsen går vid flexikoppel-avstånd


Är vi längre ifrån varann känns det helfel. :D

Så glad, så glad, så glad

En timme tog det hos veterinären i dag. Mimis lever, njurar, urinblåsa, livmoder och mjälte undersöktes med ultraljud. Och allt är JÄTTEFINT! Jag blev så glad att jag kunde ha skrikit rakt ut. Vi fick beröm för att Mimi är lagom smal, något som underlättar en ultraljudsundersökning. (Måste ju skryta lite!). Resultaten av blodprov för lever, njurar, sköldkörtel och folsyran är också perfekta! Mimi är perfekt helt enkelt. Men det visste jag ju redan. ;)

Jag pratade länge och väl med veterinären. Egentligen skulle Mimi sövas för att ta tandsten igen nu i juni, det var beskedet jag fick innan jul när hon fick dra åtta tänder pga tandlossning. Men när de kollade Mimis mun- och tandhygien såg de ingen anledning till det alls. Hon har jättefina tänder numera!

På en besiktning av Mimi i mars 2010 står det att hon ömmar vid sträckning och palpation (när man känner/trycker på området?) av både höftlederna. Det finns inga såna tecken alls numera. Hennes höftleder och bakben är hur smidiga som helst.

Mimi har en vårta i ena ögonvrån och en valnötsstor knöl (fettknuta) vid vänster flank och nu när vi vet att vi har många år att se fram emot tillsammans ser vi till att åtgärda det. När hon ändå skall sövas kommer de samtidigt att kastrera henne. Hon hade det jobbigt när hon löpte i mars/april och om Mimi kan slippa löpa alls är inget bättre än det. Då kan hon alltid få springa lös och så eliminerar vi risken för livsmodersinflammation som min fd hund Madde fick och som resulterade i avlivning (hon hade levt ett långt liv, men ändå). Vi har fått tid redan på måndag om en vecka.


Nu blickar vi framåt, Mimi och jag. Yeah! :D

Jag KAN flygaNi vet när folk är rädda för att flyga? Och de säger "Jag KAN flyga, Jag KAN flyga". Jag försöker intala mig: "Jag ÄR lugn, Jag ÄR lugn", men i så fall förstår jag inte varför det tog flera timmar att somna i går kväll.

Runt klockan tio borde Mimi och jag ha fått svar. Sen är det direkt till jobbet om det inte är kris-kris. Men det är det inte. Det har vi väl bestämt? :)

God morgon!

Vill att det skall bli måndag morgon NU


Nu har jag samlat ihop alla papper jag har när det gäller Mimi. Och så har jag skrivit en lång kom-i-håg-lista som jag tar med mig i morgon. Först skall Mimis mjälte kollas med ultraljud. Efter det skall vi prata med veterinären.

Jag hoppas vi får alla svar då. Att vi får ett avslut på den jobbiga perioden som har varit. Mimi är oavsett väldigt pigg, glad och lycklig om dagarna. Och charmig. Och söt. Och alldeles, alldeles underbar. Och så är hon MIN! :)

Hjärtat i småbitar


Var precis och storhandlade och köpte svensk oxfilé till överkomlig pris och oxhjärta till jättebilligt pris. När jag kom hem försökte Mimi krypa in i påsarna med mat. Helt galen var hon. När jag paketerade om och skar upp oxhjärtat i portioner för att frysa in (det är Mimis mat) så höll ögonen på att trilla ut ur huvudet på henne.

Glädjen var stor när hon fick en smakbit på både oxfilén och oxhjärtat. Glädjen var inte lika stor när resten åkte in i frys och kyl. Men om en stund är det middag och då blir hon nog glad igen. Lax står på menyn i dag och det är en favorit. Jag har även märkt att hon föredrar torkad fisk i olika varianter som godis. Synd det luktar så illa.

Have a nice day! :D

Ingen vakthund precisMimi och jag hade mysigt i soffan då det plötsligt är någon som rycker i (den låsta) ingångsdörren. Mimi studsar ner från soffan, skäller ett par gånger och går mot dörren. När personen där utanför börjar leka med brevinkastet blir dock Mimi helt perplex, stannar och tittar osäkert upp mot mig. Fega lilla damen låter mig gå före fram till dörren. :D

Hon lyste av lättnad när det visade sig vara dottern som stod och tramsade sig. Dottern trodde i sin tur att hon hade gått fel när hon hörde en hund som skällde för: "Så gör ju inte Mimi?!".

Nej, jag är inte gravidJag kanske köper en cykelvagn. Där är det plats för två små barn, men jag har ju inga små barn. Inte är jag gravid heller. :D Däremot har jag en underbar vovve som jag tror tycker det är jätteroligt om hon får sitta i en sån när vi cyklar ut till havet eller till skogen för att sen gå en lång runda därifrån. Dessutom har jag ingen bil, så jag kan använda cykelkärran när jag skall storhandla.

De är dyra, men min tanke är att köpa en begagnad. Någon som har erfarenhet av cykelkärra? Jag har aldrig testat att cykla med en förut. Tur jag bor i platta Skåne, men jag inbillar mig att jag får tränat benen ändå.


God förmiddag! :D

Låt oss dansa

Att Anton i Let´s Dance är bög är en stor förlust för hela kvinnosläktet. Molly är skitcool och inför en helt ny stil i standarddansarna.

Programmet är som tur är rätt ytligt och visar inte mycket av vad som händer backstage, för i så fall hade nog Big Brother kunnat gå hem och lägga sig. Med den passion och sensualitet jag ser, så måste väl alla ha sex med alla när vi inte ser? ;D

Och inläggets rubrik är inte alls töntig, den är norskinspirerad. I Norge ser man till att översätta så mycket som möjligt, så Let´s Dance heter La oss danse.

I´m loving it! Synd det tar slut ikväll. De är bägge värdiga vinnare.

Öppet brev till Mimi

Jag fattar inte hur någon kan bli som du är. Jag undrar om du hade varit likadan om jag hade haft dig sen du var valp eller om det är som du har blivit formad av dina fd ägare. Eller är det bara så som du är?


Helt otroligt stolt är jag när vi går ute och du beter dig som en världsvan liten dam som undviker konflikter och hälsar med sansad glädje och mjukhet på allt och alla. Nu när jag har lärt dig att känna vet jag att jag egentligen inte behöver ha något koppel, det använder vi mest av hänsyn till andra som inte vet hur fantastisk du är.

Av någon anledning vet du skillnaden på när vi går på en trottoar, grusväg och cykelväg gentemot det att vi går på en stig. På stigen springer du iväg och studsar över tuvorna, medan på vägar håller du dig inom lagom avstånd. Jag behöver inte säga eller göra något. Bara när en kanin eller fågel får dig intresserad så att du sträcker på kroppen och höjer huvudet behöver jag locka dig ifrån att bli fixerad. Något jag ibland låter bli för att kunna se din glädje när du springer dansande iväg med lätta (men effektiva) steg.


Bilden till vänster visar dig när du är avslappnad. Bilden till höger är när du har fått öga på något
intressant. Får du vittring blir huvudet ännu mer högrest. Det gillar jag. Jag älskar när du bara är du.

Du ger och tar emot kärlek på ett sätt så mitt hjärta smälter. Du kryper intill och dina pussar är försiktiga, mjuka och lätta. Inga slafs där inte! Vart jag än vänder mig är du alltid där, men du är aldrig tjatig (nu bortser jag från när du vet det är mat på gång ;)), du bara ÄR där. Och så fort jag tittar på dig vispar svansen ännu fortare. För viftar gör den alltid.

Som oftast får du göra något för att få godis. Du alltid angelägen om att läsa av mig och du kollar mer på mitt kroppsspråk än du lyssnar på vad jag säger. Jag kan stå och prata med någon samtidigt som jag ger dig tecken på att komma och sätta dig bredvid mig eller gå och lägga dig på din plats. Otroligt praktisk är det och dessutom är det inte helt fel att det ser rätt imponerande ut inför andra. Jag tror både du och jag tycker att det är kul.

Du är så angelägen om att vara till lags. Jag vill att du skall bli mer BUSIG. Lite har du börjat ta för dig. Till ex har du börjat lägga dig i sängen när jag duschar på morgonen. Du trodde till en början att du inte fick, det kunde jag se på dig när jag kom in i sovrummet, men numera tycker du bara det är roligt när jag dyker upp för du blir alltid så glad när jag skrattar åt ditt beteende. Du älskar att charmera helt enkelt.


En riktig långrunda om dagen uppskattar du jättemycket, men du tycker det är helt onödigt att gå någon längre runda när det är kissrunda det handlar om. Till en början drog jag dig med mig en kvart, tjugo minuter, men nu har du börjat visa att du inte har lust att gå längre när du har kissat och bajsat klart. Jag tänkte att du ville vänja dig, men helt ärligt är det jätteskönt att kvällsrundan har blivit 10 minuter istället för 20. Jag är som du vet kvällstrött, precis som du.

Du är otroligt vacker och söt. Något som främmande folk stannar på gatan och säger när de ser dig. Det finns till och med de som säger det i förbifarten - utan att stanna också. Men det är inte det viktiga för mig, det viktiga är känslan vi har för varann. Känslan av att du är min och känslan av att du tycker jag är din.

Mjuka, fina Mimi, du är en fantastisk hund. Som en hundvan kvinna sa till mig här om dagen när hon hade hälsat på dig: "Det måste vara den mest perfekta hunden jag har sett någon gång. Visst är hon trofast och lojal? Du behöver egentligen inte ha koppel på henne, eller hur?". Och det är så sant Mimi. Du är den mest trofasta och lojala hund jag har varit med om. Och din tillit till människor och djur är gränslös. Du ger alla en chans och visar det sig att de inte är snälla så hoppar du undan och går vidare. Du bara glömmer det hela och ger nästa möte samma positiva bemötande.


Den dagen du inte längre finns i mitt liv kommer det att vara ett stort tomrum i mitt hjärta. Just det vågar jag inte ens tänka på. Du skänker mig så mycket glädje från jag slår upp ögonen på morgonen till jag somnar på kvällen. Du är aldrig mer än en meter ifrån mig när vi sover (knappt nog när vi är vakna heller :D). Är det kallt ligger du sked under mitt täcke, tätt intill med ett mjukt, dovt snarkande.

Hela ditt sätt, ditt sätt att vara på och ditt sätt att visa vad du känner är helt makalöst. Jag har inte varit med om dess like och det är en stor ära att få ha dig i mitt liv.


Kärleksfulla hälsningar från din lyckligt lottade matte.
RSS 2.0