Varning för elak humor

Svorskan: Undrar vart alla de som sågade oss för att vi tog avstånd från svininfluensa-vaccinet tog vägen?
Dottern: Mm, det var hård kritik vi fick där.
Svorskan: De är kanske döda allihopa?
Dottern: Ja, eller så ligger de bara och sover.

Kommer inte på någon rubrik

Dottern tar högskoleprovet i dag och jag tänkte överraska henne med att stå utanför skolan..

..men hon var inte vid skolan. Så Mimi och jag vände näsan hemåt.Men DÅ såg vi dottern komma cyklande. Vilken tur! Det är viktigt att önska Lycka till!.Och nu har hon precis varit inom och ätit lunch hos mamma för att stressa tillbaka till högskoleprovet.Just det. Den här bilden är nog lite mer rättvis.

Jag vill tappa hakan

Kissie är inte rolig längre, hon har ju blivit snäll. Gossips har egentligen inget "gossip" att komma med och Bloggkommentatorerna är så vinklade att de verkar vilja uppröra mer än de vill kommentera bloggar. Paow känns lite väl omogen och Blondinbella bara jobbar. Kenza skiljer klart mellan privatliv och blogg och Hugo är inte helt min stil. Lady Dahmer är verbal, men det blir för aggressivt. Kostdoktorn läser jag, men det handlar om mitt intresse för LCHF.

Dottern skriver numera inte om mer än jag redan vet. Men om det beror på att bloggen har ändrat sig eller att hon berättar mer för sin mamma vet jag ej. Eller jo. Det vet jag. ;)

Det borde komma en spännande nykomling snart. En ung, smart och outstanding person. Frågan är om jag orkar vänta. Och de där skitbra seriösa bloggarna (som det faktisk finns många av) läser jag inte. Jag behöver lite annorlunda input när jag surfar runt. Gärna ungt, galet och sånt som är på gränsen till vad som passar sig. Något som får mig att tappa hakan och skratta.

Jag vill bli GLAD när jag läser bloggar.

Jag tog en lista med frågor

Hur är du som hundägare?
Mjuk, snäll, men samtidigt bestämd och konsekvent. Precis tvärt om med hur det är med män.;D

Vad är hund för dig?
Oj! Min bästa kompis? Mycket sällskap och närhet och inte minst skänker Mimi mig så stor glädje när jag kan släppa henne lös och låta henne nosa och springa och skutta precis som hon vill.

Hur ser en bra dag ut?
Så här ser en perfekt dag ut.
Skulle du låta någon annan träna din hund?
Nej, jag ser inte poängen? Det är JAG som skall lära mig att förmedla till min hund. Jag tror inte på att man kan ta över en färdig tränad hund och sen förblir hunden på det sättet om man inte själv har förmågan att kommunicera på rätt sätt till hunden.

Vad är dina mål med hund?
Mål? Måste man ha det? Jag har inga. Jag bara njuter.

Negativt med hund?
Mimi ligger vid sidan om mig i skrivande stund, så jag vågar inte säga eller skriva något. ;) Men okej då. Att hennes bajs känns mjukt och varmt i vinterkylan så jag inbillar mig att det är hål i påsen.


Hur ofta rastar du?
Det är olika. Beror på hur lång den långa rundan är. Allt från tre till fem gånger per dag. Men nu går vi till och från jobb också, så det kan bli sex till och med.

Får hunden vara fri på promenad?
Inte nu! Hon löper. :D Men annars springer hon lös på våra morgonpromenader och vid havet och i skogen på helgerna.

Hur många timmar på en dag är din hund ute?
1,5 - 4 timmar. Minst 1,5 på vardagar och mer på helgerna.

Brukar ni besöka rasthage?
Nej, men det skulle vi kunna. Vi har inte känt behovet.

Hur många hundkompisar har din hund?
Oj då. Det är flera. Mimi är kompis med ALLA. Just nu är hon väldigt kompis med hanar..

Hur ofta lämnas hunden ensam?
Ett par gånger i veckan när jag handlar. Annars är det undantagsfall.

Skäller den och blir allmänt orolig när den lämnas ensam?
Mimi? Skäller? Hahaha. Nej, när jag säger: "Du skall bli här, jag kommer snart!" tittar hon på mig som om jag borde sluta bekymra mig och går och lägger sig i soffan.

Gillar din hund att åka bil?
She loves it! Hon vill gärna åka bil med alla som öppnar en bildörr!

Lämnas hunden utanför affären?
Inte en chans i havet!

Lämnas hunden i bilen?
Vilken bil? ;) (Nej, det gör hon inte). Och ser jag andra hundar som är lämnade i en bil brukar jag kolla och se om de har det bra, annars agerar jag.

Litar du på din hund?
Inte med ryggen till i kombination med godis på vardagsrumsbordet.

Är din hund väluppfostrad?
Ja, hon har en grundlydnad som heter duga. Och hon GILLAR att göra som jag vill. På sitt mjuka underbara sätt.

Kan du utan problem klippa klorna på hunden?
Det kan jag säkert, men jag vill inte.  (Men den som gör det, gör det utan problem.)

Borstar du hundens tänder?
Gissa! Slå DEN ni om ni kan.
Är din hund rädd för något?
Nej, inte vad jag kan komma på. Men hon är försiktig med burdusa hundar, men det är sunt Mimi-förnuft.

Hur är din hund i hundmöten?
Perfekt!

Vill du utöka er flock och i så fall varför?
Varför skall jag? Det exemplaret jag har är så perfekt att det behövs inga flera. Det var också så jag svarade dottern när hon var liten och ville ha ett syskon.

Går ni hundkurser?
Nej, och det är lite "tyvärr". Även om Mimi är åtta år hade jag velat gå en agilitykurs med henne. Hon är så alert, men samtidig är hon lite virrig. Så jag tror en sån kurs hade kunnat vara en fördel för oss och KUL! (Och min formulering "Även om Mimi är åtta år" är helt åt skogen. Det spelar faktisk ingen roll vilken ålder hon har eller någon annan hund har. De lär sig hela livet, precis som en del människor gör. Vissa däremot.. Men det är inte riktigt ämnet här.)


Vart sover din hund?
Här.

Kan du tänka dig ett liv utan hund?
Jag trodde det ett par år, men så såg jag Mimi hos Hittehund och då var det kört. Och varenda sekund ihop med den lilla damen skänker mig sån otrolig glädje. Nej, jag kan nog inte tänka mig det. Aldrig mer utan hund! Men i första hand Mimi så länge det bara går! Hon blir svårslagen. Tur att hundar har olika kvalitéer man kan älska de för. Annars hade jag aldrig kunnat tänka mig hund igen efter Mimi.

Det ena är inte bättre än det andra

Vissa bloggportaler i Norge förbjuder bloggar och enskilda inlägg som hyllar sizezero-idealet. Då borde man kanske förbjuda bloggar som hyllar feta ideal också? Man blir sjuk och kan dö av både ock.

Apropå det. Något annat som irriterar mig är hur många som diskuterar om man borde vara smal eller mullig (eller kritiserar de som uttalar sig) ändå kan säga att de gruvar för att bli gamla. Då blir man ju grå och slapp i skinnet. Tycker man att man inte skall kritisera någon för tjocklek, så får man väl låta bli att prata negativt om något så naturligt som att skrynkla ihop?

Antigen är det okej att säga vad man tycker är snyggt och vad man tycker är fult eller så kan man hålla truten på hela linjen. Jag har sett flera självutnämnda förespråkare för: "Du är vacker precis som du är" som i nästa andetag pratar om att åldras i negativa ordalag.

Själv vill jag förbehålla mig rätten att tycka som jag gör och uttala mig när jag känner för det. Att normalisera att vara ett benrangel eller ett fetto är dumt därför att det inte är HÄLSOSAMT. Det SKALL inte vara normalt att ha en ohälsosam vikt. Vi SKALL försöka nå en vikt som är bra för oss.

Och åldras är hur kul som helst, bortsett från när unga kvinnor slänger ur sig att de är rädda för att bli gamla och inte bryr sig ett dugg om vem de säger det till eller vem som hör. De samma sänker åtminstone rösten om de pratar skit om en tjockis i samma lokal.

Jobbigt läge

Jag har bosatt mig vid dörren.Svorskan trodde jag behövde komma ut och gick ut med mig.Inte kissade jag.Inte bajsade jag.Jag bara kollade efter killar.

Kommer knappt åt datornGod morgon! :D

Badat igen

Nybadad igen!Hello folkens?Jag är en stolt dam.Visst är jag lite snygg?Doftar ljuvligt gör jag också.
Det går att klicka på första bilden och sen klicka sig genom. Då syns hela texten också.

Gör sig vårfin

Nej ,vi har inte kammat. Och vi har inte borstat. Och vi har inte klippt. Vi har bara ryckt lite päls på ryggen. Och ja, det finns päls kvar. Blank, fin, VACKER päls.

Dumma, dumma Svorskan


Svorskan har låtit meddela att jag måste vara i koppel en veckas tid framöver. Efter vad jag förstår "höglöper" jag. Jag har ingen aning om vad hon pratar om, jag tycker hon kan coola ner och låta mig springa och ha kul. Hon har tagit fram flexikopplet som jag hade med mig när jag flyttade hit och säger: "Det är ju TOPPEN, då har du åtminstone LITE frihet under tiden". Bullshit! - säger jag. Jag vill vara fri! Fri som fågeln! I morse till exempel träffade jag på en cockerhane som såg PRECIS ut som mig. Han var väldigt fin. En riktig snygging. Luktade gott överallt gjorde han och så verkade han gilla mig väldigt mycket. Och i såna fall tycker jag att man borde få UMGÅS. Och inte vara i koppel. Få göra som man vill liksom..

Dumma Svorskan. :(


En frustrerad Mimi (som löper):

På bilden leker matte och jag touch. Det betyder att jag skall sätta tassarna mot ett träd eller sten och sen får jag godis. Men det är faktisk inte DET detta inlägget handlar om! Det handlar om huruvida du/ni undrar på vart jag bor, för i så fall är detta väldigt nära. Jag har nu kissat över hela Landskrona för att du/ni skall hitta vägen.Om du kommer in i ett trapphus och det ser ut så här är du på rätt ställe. Sätt dig där jag sitter på bilden och skäll, så lovar jag att möta dig i dörren.Jag ligger här och väntar. Suck..

Middag de la traditioooone

Nej, vet du vad? Nu ser du alldeles för alldaglig ut.Så ja! Det var bättre.Tur hon tog den lilla, annars hade hon inte synts på bild.Smaskens middag.Det är faktisk 0,5 i bägge och det bekräftar att storleken inte har någon betydelse. Det är vad den rymmer som betyder något!Smaskens dessert.Iphoooooooooooone-beroende! :D

Löper med rumpan i vädret


Vi var ute och gick. Jag fick Mimi att stå på en bänk och borstade henne i fina vädret. När vi gick vidare träffade vi på en hanhund som Mimi gjorde lekinviter till. Hon "landade" med framtassarna nerlagda och rumpan i vädret precis framför nosen på hanhunden.

Det var ingen lekinvit, det var en parningsinvit! Fy dig, Mimi! ;)

Slafsigt gottJag var och handlade och nu ligger Mimi och slafsar i sig ett grisöra.
Grisnjure. Säkert slafsigt gott det med.

Jag har aldrig torkat kött förut, men vill gärna göra det och ha som godisbitar till Mimi. Så jag testar mig fram. Först med billigaste alternativet, grisnjure. Jag har läst olika, några menar man skall låta köttet/inälvorna torka i ugnen på 100 grader i ett par timmar. Andra säger 40-50 grader i 8-10 timmar. Jag testar den snabbaste varianten först, så får jag se om det funkar. Uppdatering: Det luktar INTE gott i köket just nu!
Och i eftermiddag skall underbara dottern och jag ut och äta middag. Vi har en tradition som
inte går att ändra på. Slafsigt gott det också, - om det blir som det brukar.

Till jenta mi


Grattis på födelsedagen, jenta mi! Tänk att jag har haft den äran i 23 år! 23 år med världens underbaraste dotter som jag är så otroligt stolt över och enormt glad för. Du har berikat mitt liv! Puss!

Alltid nära till hands


Mimi ligger med huvudet i mitt knä för att påminna mig om
att hon finns och att hon faktisk inte har fått frukost än!

God morgon! :D

Hur tänkte han här?


Jag torkade av Mimis tassar ovetande om att jag blev fångad på bild. Jag misstänker att Janne tyckte det var roligt att fota av andra orsaker..

Snabbt, enkelt och väldigt gott


Ibland delar jag upp middagen på två måltider. I dag gjorde jag blomkålsgratäng som jag åt "bara så där", köttbiten jag skulle steka tar jag heller i kväll. Gratängen består av blomkål, purjolök, sockerärtor och minimalt med vispgrädde. Kryddas med salt, peppar och muskotnöt. Kokas till man tycker att blomkålen är lagom efter egen smak. Ett par minuter innan det är klart tar jag i ost. I dag blev det Västerbottenost som fick smälta ner i det hela. Det höjer smaken, fetthalten och inte minst blir det mer gräddigt.

Vill man ner i vikt med LCHF bör man hålla sig under 5% kolhydrater per 100 gram vara och inte äta så MYCKET av till exempel grönsaker. Numera är jag inte så noga med det då vikten ligger stabilt på en okej nivå.

Det går hur bra som helst

Vi borstar....och så lite godis på det.Vi borstar....och så lite godis och beröm på det.


I och med att Mimi älskar att bli fönad och accepterar att dammsugas kom jag på idén att borsta hennes tänder med eltandborste. Och det funkar utmärkt! Ett par veckors introduktion, men nu borstar vi hälften åt gången.

En favoritbild


Ni undrar säkert inte på varför jag inte bloggar i dag, men jag berättar varför ändå. Jag har städvecka. Jag städar ett rum varje dag hela veckan. Dvs att jag putsar fönster, torkar av element och golvlistor och så gör jag det man brukar göra när man städar: Dammtorkar, dammsuger, putsar glas och speglar och torkar av golven. Det är kanske det man kallar vårstädning.

Vad bra! Det betyder att det är vår i Skåne och vädret protesterar inte direkt.

Gå inte på motargument från folk som inte vet vad de pratar omHej Anna.
Jag äter inte mer kött. Jag slänger mindre fett. Så det där miljösnacket vad gäller LCHF är helt fel. Dessutom äter jag i första hand ekologisk och närproducerad mat. Jag är mer miljövänlig än någonsin.

Hjärnsläpp

Den läkaren jag har nu på VC är inte riktigt klok. Hon är så emot LCHF att hon skräder inte orden. Hon retar sig fruktansvärt på att jag inte vill ändra mitt sätt att äta. Hon såg rött första gången jag berättade och har inte ens frågat VARFÖR jag äter så eller hur jag mår med den kosten.

Hennes avskedsord när jag gick därifrån i fredags var: "Banting dog i hjärtinfarkt!". William Banting åt lågkolhydratkost, men jag hittar ingen information om vad han dog av (81 år gammal). Men skit samma. Synd jag inte kom på att replikera med: "Då borde folk inte sluta röka heller för Allen Carr, han som har skrivit boken "Äntligen Icke-rökare!" dog i lungcancer!".

Suck..

Tar en fråga till..Tack!

Du borde helt klart bli av med din hundrädsla innan. Även om du inte är rädd din egen hund vill den märka av (precis som du skriver) att du är rädd andra. Det kan resultera i att din hund också blir rädd och reagerar med att antigen visa rädsla, göra utfall eller rent av blir aggressiv mot andra hundar.

Själv känner jag mig väldigt otrygg när Mimi och jag träffar på stora hundar som gör utfall. För att dämpa min egen oro har jag numera en defense-spray i fickan. Inte så mycket för att jag tror den kommer till användning, men det gör att jag känner mig mer säker (så att jag inte skickar fel signaler/energier till Mimi).

Jag är rädd för hästar och har funderat på hur jag skall kunna komma över det. Jag tror att om jag hade lärt mig att läsa av dem (deras kroppsspråk) hade jag slutat vara så rädd. En dag skall jag ta tag i det..

Första steget är nog att du lär dig läsa av hundar. Förstå olika signaler och hur de fungerar. Kanske kan du ta hjälp av någon i din närhet som kan en del om hundar? Det mest perfekta är om du kontaktar en hundinstruktör och frågar om det finns någon kurs du kan hänga med på.

Oavsett hur mycket man kan eller inte är det med hundar som med människor. Om du ser en glad kvinna på gågatan kan du inte utgå ifrån att hon är lika god och snäll om du lär känna henne. Men precis som vi per automatik känner oss fram när det gäller människor, kan vi lära att känna oss fram när det gäller hundar. Läsa av de på vägen och på så sätt komma på vad det är för en individ.

Sen när man kan läsa av och man har en egen hund är det roligt att läsa av sin egen. När Mimi och jag träffar på andra hundar kollar jag in HENNES reaktion - inte den andra hunden. Och numera kan jag som oftast se om den andra hunden är en tik (då hälsar Mimi hövligt, men utan entusiasm)  eller hane (hon gillar små hanar bäst ;)) och om det är typen som kommer att hälsa burdust (det gillar inte Mimi, så hon drar sig lite tillbaks då). Hundar kollar in varann och vet rätt mycket om den andra långt innan de står nos mot nos.

I alla lägen är det så mycket roligare med hund när man kan tyda deras sätt. Förstå vad de är ute efter. Ibland stannar Mimi upp, tittar långt bort och nosar ut i luften. Då tycker jag det är roligt att försöka komma på vad det är hon är nyfiken på. Däremot blir jag inte lika nyfiken när hon nosar på andras bajs. ;D

Egentligen handlar det om mer än att kunna läsa av hundar. Att ge din hund ett bra hundliv är också att få insikt om hur de FUNGERAR. Att inte förmänskliga hunden. Hundar bryr sig mindre om en ren matskål, en nytvättad filt eller att vara nykammad. Lägg heller den tiden på en extralång promenad och försök lista ut vad just DIN hund tycker om att göra. Då tänker jag på att jaga, apportera, simma, agility och allt annat hundar kan älska att göra. Vill du inte lägga mycket av din fritid på utomhusaktiviteter borde du skaffa en hundras som inte har genetiska behov för så mycket fysisk stimulans (sen kan man aldrig veta ändå och får anpassa sig efter hunden). Välj inte hundras efter utseende eller om den fäller eller ej. Välj hund efter hur du vill umgås. Till exempel borde vallhundar få känna av att de "jobbar". Jag hade en som älskade att springa vid sidan om när jag cyklade. Jag hade lärt henne "höger" och "vänster", så hon kunde springa lös. Stannade jag cykeln och sa "Hoppochlek!" tittade hon dumt på mig. Hon ville ju JOBBA!

Nu blev jag långrandig igen. Svaret är: Ring en hundinstruktör eller liknande och fråga. En seriös sådan borde kunna hjälpa dig eller ge dig tips om vart du kan vända dig. Lycka till!

Hon inte bara springer..

..nu löper hon också.


Heja Mimi! :D

Vräker ur mig lite

Människor som bor i lägenhet borde inte ha hund.
Människor som inte ger sin hund ett HUNDLIV borde inte ha hund. Det har inget med bostad att göra.

Jag borde skicka iväg min hund på en lydnadskurs.
DU borde gå en lydnadskurs. Det är inte hunden som lär sig något, det är DU som lär dig hur du skall förmedla till och kommunicera med din hund.

Min hund är så liten, så även om den är aggressiv mot andra hundar kan den ju inte göra någon skada.
Det kan den VISST det. Den kan till ex trigga igång en stor hund. Den stora hunden får skulden. Är det okej att en liten sparv till kille retar upp den stora i klassen? Är det enbart den storas fel då?

Jag kan ha min hund lös överallt. Den lyder minsta vink.
Men det vet inte den med hundskräck som kommer gående.

Min hund är alltid glad när jag kommer hem.
Jag kallar den glädjen de visar för lättnad. Om du hade varit själv alldeles för mycket hade du också varit "lycklig" över sällskap. Hundar är flockdjur. De vill vara nära.

Det är något fel på jycken, den lyssnar inte på mig.
Det är ditt sätt att vara mot hunden och hur du försöker förmedla vad du vill, det är något fel på.

Min hund är nöjd med korta promenader. Den är jätteglad för att vara i trädgården.
Barn i hungerdrabbade områden blir skitglada om du slänger till de en macka också.

Busar bakom busken

Miiimmmi? Vart är du?Hehe..Här är jag!Jag kommer!Yes! Godistajm!

Att tänka på när man hämtar hem hundenVad roligt! Tack!

Glöm nu inte att jag fick Mimi i "ett färdigt paket". Hon har helt klart en grundlydnad som heter duga och jag har fått den stora äran att försöka ta till vara den pärla hon är. Men jag har åsikter om mycket, så jag skriver lite om vad jag lägger vikten vid. Jag tycker inte det spelar någon roll om det är en valp man tar över eller om det är en vuxen hund. Jag tror på att behandla hunden så som du har tänkt att behandla den från FÖRSTA sekund av.

Hämtar du hunden med bil, så låt hunden sitta där du vill den skall sitta i bilen i framtiden också. Inget "tycka-synd-om-och-vi-gör-det-bara-denna-ena-gången"-grejs. För egen del sätter jag mig in i bilen, sen får Mimi komma in och sätta sig vid mina fötter (akta svansen när du stänger dörren!). När jag skall ut ur bilen går jag ut först, SEN får Mimi komma ut när jag säger till. Det spelar ingen roll HUR du vill göra, bara du gör det från första gången. Då har hunden aldrig upplevt att få göra annorlunda tillsammans med dig och chansen för att hunden inte försöker göra annat är stor.

Samma sak när du kommer hem med hunden första gången. Om du vill att den skall stanna utanför dörren eller i hallen - gör så första gången också. Jag praktiserade att torka Mimis tassar varje gång även om det inte var nödvändigt för att hon skulle vänja sig vid rutinen.

Få hunden att sitta fint och vänta på "Var så god!" när du skall ge den mat. Är hunden otålig, så kan en person lugna hunden, leka lite och avdramatisera situationen och när hunden är lugn säger man "Var så god!".

Jag nämner olika saker som JAG gillar att praktisera. Det behöver inte vara att man vill göra så här, men det jag vill ha fram är att man borde tänka ut INNAN man hämtar hem en hund hur man vill att rutiner skall vara och sen praktisera det från FÖRSTA början. Man vinner så otroligt mycket på det och hunden slipper att ändra det beteendet som den först trodde var rätt.

Själv använder jag "Nej!" enbart i krissituationer. Jag tror att när hunden "gör fel" (dvs att man själv inte har klarat att förmedla på ett sätt så att hunden förstår) skall man låta bli att säga något negativt, men heller göra samma sak igen tills man kan säga "Duktig vovve!". Hunden förstår snart att så länge den inte har fått beröm har den heller inte gjort rätt. Hunden blir då mer angelägen om att få beröm än att undvika att man skäller på den. En gladare och mer lycklig hund helt enkelt.

Mimi hoppade upp på mig och alla andra rätt mycket. Väldigt mycket faktisk. Om jag skulle ha skällt och sagt "Nej!" eller "Fy!" varje gång hon gjorde det, hade det blivit mycket negativt. Jag gjorde istället så att varje gång hon hoppade upp vände jag mig om, så att hon kände sig avvisad och väntade med att vända mig mot henne tills hon lät bli/resignerade. Det tog några veckor, det var ju ett invant beteende från hennes sida. Numera hoppar hon mycket sällan (kanske en gång per vecka) och då säger jag "Ner!" och puttar ner henne.

Kontentan är att tänka ut alla situationer i detalj innan man får hunden. Tänka ut hur man vill ha det och visa hunden det från allra första tillfället. Jag tycker det är rent av elakt att till ex låta valpen sova i sängen första natten eller veckan, för att sen ta ifrån den privilegiet. Vill man att valpen skall ligga i egen hundsäng och den verkar otrygg med det, tycker jag att man tar en madrass och lägger sig på golvet vid sidan om. HUNDEN skall alltid vara där du vill, HUNDEN skall alltid göra så som du vill, men DU kan ändra vart du är eller göra annorlunda. (Vet ej om jag får förklarat hur jag tänker, hoppas det).

Att ge hunden mat vid bordet "för det är ju julafton" är fel. En hund fattar inte att det är julafton och nästa gång den tigger vid bordet skäller man på den. Det är INTE okej. Det är INTE att vara snäll, det är att vara elak.

Konsekvens med andra ord, men det behöver inte vara "Nu-gör-du-som-jag-säger"-konsekvens. Det kan vara "Vi-gör-så-här". Och om det inte funkar gör man det en gång till. Och om det inte heller funkar tänker man ut ett annat sätt att förmedla sina önskemål på.

Min fd hund Madde brukade "fråga" innan hon lade sig i soffan. Jag lärde henne från hon var valp att jag skulle säga "Ja, kom då!" innan hon hoppade upp. Det var enkelt. Hoppade hon upp innan jag sa något lyfte jag ner henne igen. Då tittade hon på mig, jag väntade några sekunder och sen sa jag "Ja, kom då!". Mycket praktisk med tanke på när man är på besök hos andra när hunden inte FÅR vara i soffan. Jag tror inte man behöver neka en hund såna saker om man bara lär de att de skall vänta på godkännande.

Det är inte enbart av hänsyn till hunden jag gillar att tänka och agera så här, jag tycker att jag avdramatiserar situationer och känner att jag inte blir lika frustrerad och/eller irriterad om min hund inte är perfekt hela tiden. Det är upp till MIG att förmedla till min hund. Gör hunden fel, är det jag som inte har gjort rätt. Det är aldrig hundens fel. Det är ett viktigt tänk för mig. Och dessutom blir det en utmaning för mig att hitta rätt sätt. En rolig utmaning för det är ju JAG som behöver ändra mig. Förr i världen trodde jag det var hunden det var fel på när den inte gjorde som jag ville.

Oj.. Detta kan jag skriva om i evigheter. Fråga gärna mer i kommentarerna om du/ni vill, så kan vi hjälpas åt att svara vad vi tycker och tänker? Jag menar inte att jag har facit, men utgår från min inställning och erfarenhet av hund. Sen är inte alla hundar lika heller.

Fyllehund


Myspyslördag


Dottern propsade på att vi skulle ut på promenad och Mimi och
jag var inte svårbedda.
Väl hemma blev det kycklingsallad med balsamvinäger och
en liiiiten klatt majonnäs.
Och Mimi ligger utslagen i soffan.

Med mina två favoriter på långpromenad

Mina två favorittjejer.


Bilder som blev lite fel..


BARF - lite som människans LCHF

Mimi håller på att gå över till rått kött och rå fisk istället för torrfoder. Torrfoder brukar innehålla spannmål och/eller ris och möjliga tillsatsämnen. Det är något som jag själv undviker och därför tror jag också på att den lilla damen kommer att må bra av det. Inte för att hon mår dåligt, inte alls. Men hon har haft tandsten och tandlossning och LCHF vet jag är jättebra för munhygienen.

I och med att hennes mat kommer att innehålla extremt lite kolhydrater gör jag en mjuk tillvänjning. Jag har fått veta att vissa hundar i en övergångsfas kan börja klia sig och tugga på tassarna. Jag undrar på om inte de får samma reaktioner som oss människor kan få när vi går över till LCHF? Dvs att man kan få huvudvärk, känna sig yr och ha sockersug (kolhydratsug). En liten varning för de som inte själv har erfarenhet av att utesluta kolhydrater. Ta det lugnt! En människa förstår varför man mår som man mår, det gör inte en hund.

Första veckan är enda ändringen att jag halvblandar torrfoder med det nya fodret. När det gäller godis får Mimi fortfarande det hon brukar få (även godiset skall mer eller mindre vara utan kolhydrater efterhand).Dagens frukost var lax och dagens middag var lammköttMimi är en matmåns och har alltid varit ivrig och otålig när hon förstår att hon skall få mat. Men nu NOSAR hon ut i luften också (näsan ser ut som en liten vibrerande kula) för att försöka komma på vad för mat hon får i dag. Än så länge har hon ätit lax, lammkött och vom och det går inte att urskilja vad som är hennes favorit. Alltihopa verkar det som.

Öppet hus hos gynekologmottagningen

Nja, det låter lite udda tycker jag. ;D.


Så jag knappt ser ut

Det är rätt skönt när matte fönar mig torr.Matte fnittrar. Vad har hon NU hittat på?

Mimi om senaste badet

Inte helt frivilligt om jag skall vara ärlig.Men matte är inte dum i varje fall. Hon riktar strålen så jag inte får vatten i näsan.Usch! Hon skall ju åt ÖVERALLT också då.Det gäller även öronen.Snart klar.Måste bara torkas lite med handdukar först.Och så blir jag behandlad som en liten bebis. Det gillar jag. Det är det bästa med hela badgrejset.

Mimi om dagens skogspromenad:

Jag sprang ifrån....och jag sprang till.Och så kom jag och satte mig fint när jag ville ha påfyllning av energi (godis alltså).Här har någon dummerjöns försökt pynta upp i skogen.
Efter halva streckan blev jag skittörstig, så jag stack

ner till vattnet och tog en klunk eller tre.

 


Hopp och hej! Nu måste jag vila mej.


Ego-Janne

Efter lite övertalning fick Janne mig med till Jysk.Sen propsade han på att saken skulle monteras ihop på studs.Jaha! Han ville ha ett nattduksbord när han sover över här. Det var ju inte ALLS så att jag har velat köpa det sen innan..

Nu har vi fyllt frysenJag tror det är tre-fyra olika som har tipsat mig om ZaWicca djuraffär i Helsingborg och i dag gav jag det en chans i min jakt efter färskfoder utan kolhydrater. Och JIPPI! De hade precis vad jag var ute efter och lite till. De hade även lammöron som Mimi precis har smaskat i sig.

Vi tar en introduktion på en vecka eller två, men sen är hon en äkta LCHF-hund.

Nu har vi gjort Ikea

Först var det frukost.Dottern klagade inte.En knapp timme senare var det middag.Och hon klagade inte då heller. Inte ens Janne klagade, trots IKEA?

Måndagsmassage

God morgon! :D

Janne ser jättemycket fram emot morgondagen


SöndagLångpromenad i fina vädret och nu är det snart skidskytte.

Duktiga Janne


Janne klagar inte


Att vända på myntet


Mimi och Janne i samspel


Lite blygt tittar vi ner.Och så tittar vi i kameran.Och så tittar vi på varann.


Mimi väntar otåligt på att Janne skall komma i morgon. Ingen ger henne så hård massage och hon gillar´et.

Fattar inte problemet

Jag förstår verkligen inte varför vi skall använda "hen" istället för hon eller han om hon och han har lika värde? Och om man anser att det finns saker som är tabu eller icke önskvärda egenskaper för hon eller han är det väl DET vi skall jobba med?

Jag tycker inte att vår frihet att vara precis hur vi vill oberoende av kön har något att göra med att vi är  hon eller han (eller om man (;D) är kvinna eller man). Varför inte lära våra barn att vara stolta över sitt kön OCH lära de att alla kan göra allt och att man (;D) är lika mycket kvinna eller man för det?

Jag tycker man tar tag i problemet i fel ända. Att lära sina barn att vara stolta över sitt kön borde vara viktigt. Lika viktigt som att lära de att alla är lika mycket kvinna eller man och lika mycket värda oavsett vilka egenskaper man (;D) har och vad man (;D) vill göra här i livet.

Vad är det som gör att vissa lever ut sin personlighet oberoende av kön utan att ha något problem med det? Jag tror att eftersläntrarna fattar poängen när kvinnor och män själva visar att de tar det som en självklarhet att få vara den de vill. Uppfostra barnen så de behåller sin integritet och har en bra självkänsla, då tar de för sig på rätt sätt. Utan en massa aggressivitet som gör mer skada än nytta.

Detta tänkte jag på just nu


Man skall ju blogga om det som ligger närmast hjärtat.

I morgon kommer Janne. Han hatar Melodifestivalen, så det skall vi helt klart titta på. Och så hatar han Ikea, så dit skall vi, utan tvekan. Jag är en väldigt snäll kompis. ;D

Mimi gets famous


Bilden är länkad.Oral Store frågade mig om de fick lägga upp videon med Mimi på sin FB-sida och Mimi är inte svårbedd. Hon gillar att vara mittpunkten. ;)

Något i hästväg

Mimi i trav.Mimi i galopp.Bevis på att Mimi är något i hästväg.

Omega 3 mot håravfallJag läste i september förra året att om man hade håravfall kunde man försöka äta Omega 3 i dubbel dos i tre månader för att sen fortsätta med högsta vanliga dos. Håravfall kan bero på att man har underskott av Omega 3 och har man det behöver man fylla på förråden.

Jag hoppade på tåget och jag har återfått ungefär hälften av det jag tappade under en tio års period. Allt har med andra ord inte kommit tillbaks och det gör det kanske inte heller. Men det har blivit betydligt bättre.

Det handlade mycket om tålamod, att fortsätta ta dubbel dos även om jag inte såg eller märkte skillnad. Först efter tre-fyra månader började jag kunna se att det var mer hår på utväxt och nu KÄNNER jag att det är tjockare.

Väl värt att prova!

Tandproblem

Jag ger mig inte. Jag tycker inte det är naturligt att dagens hundar har så mycket problem med tandsten och tandlossning. Mimi fick som känt dra 8 tänder innan jul.

Jag letade upp information om tandlossning och vad orsakerna kan vara. En orsak kan vara ärftlighet, men jag tror inte att man får tandlossning ENBART på grund av ärftlighet. Och sen har vi socker och socker är som vi vet lika med kolhydrater och som LCHF-are kan jag allt om kolhydrater. Eller rättare sagt ICKE-kolhydrater.

Nästa steg blev att leta upp foder som inte innehåller kolhydrater alls. Det har jag nu gjort (HÄR), men tyvärr ligger närmsta återförsäljare rätt långt ifrån där jag bor. Jag stack inom djuraffären, som ligger nära där jag bor, i eftermiddag och de skall kolla om de kan ta in fodret. Priset per dag blir ungefär det samma som vid utfodring med torrfoder.

När jag kör i gång med detta skall jag även efterhand utesluta Dentastix. Hör och häpna, men den innehåller också kolhydrater. Godis kommer att vara enligt LCHF, till ex torkad lever. I en övergångsfas kommer jag att blanda hälften det nya fodret och hälften det har jag gett Mimi tills nu. Det för att både hon och hennes mage skall vänja sig, ifall det behövs.


Mimi blir en LCHF-are hon också. Och så håller jag tummarna för att vårt återbesök hos veterinären i juni visar att vi har fått kontroll över tandsten och tandlossning.

Blir mer och mer lika


Vi börjar få samma morgonfrisyr, Mimi och jag.

God morgon! :D

Inget namnbyte


Mimi har hetat Mimmi. Egentligen borde hon heta Estelle, som den lilla prinsessan hon är. Eller kanske Regina, för det betyder ju drottning. Men det sistnämnde hade kunnat bli lite förvirrande i familjesällskap och inte helt lyckat om jag hade sagt: "Regina, sitt!". Eller nekat henne att vara i soffan. ;D

Mimi har varit Mimi för mig från första början och efter att ha frågat Mimi om vad HON tycker har vi kommit överens om att det är helt okej att jag fortsätter som jag började.

Pjuh! Vikken tur! Annars hade jag fått brodera om hennes sängkläder och sånt. Jobbigt ju! ;)

Så nu är det spikat. Mimi heter Mimi.

Utspekulerad


Hon puckar på uppmärksamhet, den lilla damen. Ibland får jag
putta bort henne för att få bloggat.

Att lacka naglarna blir ett problem då..
Hon vet att jag inte kan putta bort henne förrän det har torkat.

Dagens krönika i La CityAtt leva sig in i sakerVi tittar på "Det okända".

Tydligen är allt möjligtGe oss en vecka, sen så går det som på räls.

Mimi om morgonpromenaden

Nu skall jag berätta lite om morgonrundan vi tog i dag.


Jag går min egen väg..


Men jag kommer tillbaks - när jag känner för det.


Kvack! Kvack! Men jag bryr mig faktisk inte så mycket.


Svorskan ville ha en FIN bild.


Så ja! NU blev den fin.


Efter lite skog, så kom vi ut till havet. Funderar på att testa att simma där till sommaren faktisk.Där fick jag OCKSÅ sitta fint.


Efter skogen och havet går vi över ett fält.


När vi kom hem fick jag tvätta mig ordentligt.


Svorskan får en puss. Ungefär som Tack för maten!, men det var en Tack för lång och rolig morgonrunda-puss!.


Så gott folk! Nu behöver jag faktisk vila upp mig lite. Ha en underbar dag! VOFF! VOFF!

Sevärd med andra ord

Dottern och jag såg "Nobels Testamente" på bio i går. Jag hade hört negativ kritik på TV4 om filmen innan i veckan och var beredd. Men faktisk tyckte jag filmen var bra. Kanske inte SKITBRA, men bra. En sån där film där du hinner att göra dig upp åsikter själv. Inte bara pang-på-rödbetan och fullspäckat med action. Spännande och inte given.


Mimi var hemma själv. Det var första gången hon var det på kvällstid och första gången så pass länge. Fyra timmar. När jag skall gå säger jag: "Du skall stanna här. Jag kommer snart." och då går hon och lägger sig i soffan innan jag hinner ut genom dörren. Hon är trygg och det känns bra.

Nu skall jag bara morna mig lite till, sen skall vi ut i strålande solsken. Och så är det skidskytte 12.30!

God morgon! :D

Bio på popcorndagen


Jag tror hon drömde något. :D

Dottern har bokat in mig på bio ikväll och i och med att det även är popcorndagen i dag passar det ju utmärkt. Och skall man först fuska med popcorn kan man ju se till att inta icke-LCHF-mat innan.

Middag och bio. Mysigt!

Bingo!Det verkar som att det är namnbyte på gång. Mimi kanske inte heter Mimi, hon heter kanske Mimmi. Kalla det inte petitesser! INGET är petitesser när det gäller Mim(m)i. ;)  Men vi återkommer om det när och om vi får veta mer. Mim(m)i har nämligen haft flera ägare och det var svårt att spåra upp rätt person. Men NU så!

Jag är så nyfiken på ALLT om den lilla damen. Om hon alltid har plockat upp tuggummi på gatan och om hon lärde sig "Spotta!"  (hon lyder när jag säger "Spotta!". Säger jag "Loss!" händer inget). Om hon är kattvan sen innan (hon närmar sig katter på samma sätt som en hundkompis). Hur hon var som valp. Om det finns NÅGOT hon ogillar (jag har inte märkt av något). Och om hon alltid har varit alldeles, alldeles underbar - så som hon är nu.

Ja, det måste hon ha varit. Hon bara ÄR sån. Fina, goa Mimi. (Det blir lite jobbigt att skriva "Mim(m)i hela tiden, så jag kör på "Mimi" fram tills jag vet).

RSS 2.0