En dag blir två plus två fem

I mitt jobb (jobbar med ekonomi) så har man lärt sig att 2 + 2 = 4. Men utöver det så är det massor med fakta och regler som ändrar sig från år till år och man får hänga med i svängarna.
 
Läkare däremot verkar tro att resultat av forskning och statistiker är det samma som att 2 + 2 = 4, istället för att inse att det är samma sak som med "fakta och regler" i alla andra yrken. Det ändrar sig kontinuerligt.
 
Jag är SÅ trött på de läkare som är anti mot LCHF. Som tur är blir de färre och färre.
 
Jag skall boka tid på Vårdcentralen och vet vilken läkare jag INTE skall till. Och så vet jag en läkare jag VILL till, hoppas hon har kommit tillbaks från sin mammaledighet.

Ut och studsa

Det spelar inte så stor roll vart man ligger, bara man ligger nära.
 
Jag vet inte vad Mimi har drömt i natt, men något extra roligt måste det vara. Efter frukost gjorde hon studs-steg på väg in i vardagsrummet. Och nu skall vi ut och studsa.
 
God morgon! :D

Avprogrammering

När man som jag är programmerad från tidig ålder att korrigera hunden när den inte gör som jag vill är det jättesvårt att komma ihåg att låta bli.
 
Jag har kommit rätt långt. Jag drar eller rycker inte i kopplet och när Mimi hoppar upp så vänder jag mig om för att "avvisa" henne, istället för att korrigera. Men om jag är upptagen med annat, antigen pratar med andra eller koncentrerar mig på något så kommer de där halvdana, intetsägande korrigeringarna. Som tur är händer det inte ofta, men det är irriterande.
 
Jag är inte helt emot att korrigera. I vissa situationer krävs det och när det är sällan får man gehör från hunden också. Till exempel får Mimi inte ALLS gå ut i verkstan på jobbet (det är direkt farligt för henne). Jag hade kunnat stänga henne in på mitt kontor, men det ville jag inte heller. Så när hon för andra gången tog sig ut i verkstan sa jag med hård, mörk röst: "Nej!" och så visade jag henne in på kontoret (med en mycket allvarlig min). Det har gått nästan ett år sen dess och hon har inte gått över "tröskeln" efter det. Men de korrigeringarna som jag gör och som irriterar mig är inte på den nivån. Det är korrigeringar som kommer automatisk för att "fösa bort henne" från situationen därför att jag är upptagen med annat.
 
Jag behöver en avprogrammering helt enkelt. Eller lära mig att hela tiden vara medveten om vad jag gör.
 
Nu märker Mimi skillnaden på en halvdan, nära på omedveten (och onödig) korrigering och en korrigering som "sitter rätt". Förstnämnde bryr hon sig knappt om, den andra varianten verkligen lyssnar hon på. Så någon större skada gör det nog inte, men det är så onödigt och otrevligt ändå. Jag vill ju så gärna bli den perfekta hundägaren, när jag har en så underbar hund.

Hjärnsläpp? Jag kallar det hjärnstopp

Vad kan man blogga om när man inte vill blogga om något som skapar diskussioner?
(Känner inte för att argumentera just nu).
 
Ah! Nu vet jag.
 
Mimi kan jag ju blogga om! Det var länge sen. :D
 
Jag tycker synd om alla som är drabbade av stormen i USA. Särskilt de som inte hade mycket sen innan. Skyddsnätet vad gäller tak över huvudet och mat på bordet är så mycket bättre hos oss. Jag försöker sätta mig in i alla konsekvenser detta har för människorna där, men jag tror aldrig att vi riktigt kan förstå utan att själv ha varit med om det.
 
Se där ja! Då blev det till att jag bloggade om lite annat än Mimi ändå.
 
God morgon! :D

Mat efter sex

Mimi brukar få sin middag lite efter sex på kvällen. Nu har hon suttit i köket och väntat sen klockan fem därför att i HENNES värld är nämligen klockan över sex nu.
 
 
Mimi tycker det är djurplågeri att ställa om klockan på hösten! På våren är det en annan femma, då gör man det ju åt RÄTT håll.

Sån som en söndag skall vara (det är väl söndag?)

Hur får man Mimi att ligga och njuta så här?
 
Och så här?
 
Jo, man borstar.
 
Och borstar.
 
Det var varit alldeles underbart väder i dag också, något Mimi och jag har utnyttjat till fullo. Vi har en katt i området som vi tränar på att bli kompis med. Vi har kommit så pass långt att katten vågar sig fram till mig och Mimi står en meter bort. Katten gillar också mitt godis, så snart sitter de nog intill varann när de får var sin bit.
 
Jag tror Mimi är van vid katter sen innan, hon visar inget intresse av att jaga de alls. Egentligen inget intresse av att hälsa heller. Hon är nog mest upptagen av att jag inte skall tömma fickorna på (hennes!) godis för kattens skull. :D

Perfekt start på dagen

 
 
Bilder från i somras. Mimi är inte typen som hoppar i vattnet om det inte är sommar.
 
Vår morgonrunda bestod av strålande sol, det var helt vindstilla, spegelblankt hav, lite vitt i gräset och precis så kallt att kinderna känns röda efter ett tag, men samtidigt inte så kallt att vi frös. UNDERBART väder är det. Mimi och jag gick ner genom koloniområdet vid stan, rundade runt Citadellet och tog vägen långsmed havet tills vi kom i höjd med Exan. Där gick vi upp och så studsade och sprang hon som en galning. Extra mycket energi hade hon och jätteglad var hon både i kropp och själ. Sprang långt ifrån mig och kom som en turbo när jag kallade. Och när jag sa "Hopp och lek!" studsade hon till och sprang iväg som en galning igen. Härligt! Vi var ute i nästan en timme och tre kvart.
 
Nu har hon hittat en strimma sol på vardagsrumsgolvet som hon njuter av.
 
God morgon! :D

Fredagsmys

Jag tuffade till mig för ett par veckor sen och klippte Mimis klor.
Pyttelite. Så pass lite att vi fick de klippt i djuraffären innan
i veckan.Det är INTE min grej helt enkelt.
I övrigt är jag rätt tuff. :D
 
Nu är det helg! Som skall bestå av vila, sömn, god mat och långa promenader. Yeah!

Smaskigt lammöra

Hmm.. Här krävs det lite förarbete.
 
 
Man får dra av det där ylliga först.
 
 
Sen kan man gnafsa (gnaga och slafsa) i sig.
 
God morgon! :D

Vi firar vår ett-årsdag

Mimi skickar en puss till fd familjer och Hittehund. Och självklart till alla er andra!

Detta hände för ett år sen (inlägg i repris)

 
 
 
 
I måndags reste Janne och jag till Stockholm. Vi var framme sent på kvällen och fick hälsa på Mimi redan då och till min stora förtjusning fick vi ta med henne på hotellet över natten.

Det tog mig under tio sekunder när jag såg Mimi till att jag bara visste: "Hon är min!". Vi hade en underbar natt, morgon, dag och eftermiddag innan jag med säkerhet skulle få veta om Hittehund och Mimis matte tyckte att Mimi och jag verkade samspela på rätt sätt. Jag gick in i det hela med hull och hår, jag höll inte tillbaks. Jag tog inga känslomässiga reservationer, jag orkade inte tänka att det kanske inte kom till att gå min väg.

Men någonstans i det omedvetna så var jag skitskraj för att jag skulle behöva resa hem utan henne. Jag blev blixtkär direkt och det kändes så ömsesidigt från Mimis sida också.

Vid fyra-tiden i går eftermiddag satt vi samlade vid köksbordet i Mimis hem. Pappren som skulle fyllas i fylldes i medan vi satt och pratade om väder och vind. Plötsligt mitt i samtalet upptäcker jag att "ägarbeviset" ligger framför mig med Mimis (fd) mattes underskrift. Då brast det. Tårarna rann och när jag tittade bort på Mimis fd matte såg jag hur hennes tårar också började rinna, jag tror nog hon uppskattade min uppenbara lycka, trots sin egen sorg.

Då tittade jag bort på Janne på andra sidan av bordet. Där satt han också och grät. Det var ett helt otroligt ögonblick och jag sa med gråtfylld röst till Mimis fd matte: "Jag trodde helt ärligt att jag aldrig skulle hitta en hund som jag kunde ta till mig i mitt hjärta igen.".

Mimi är så mjuk till sättet. En sån hund man säger vad man önskar till och om hon förstår vad man vill uppnå så gör hon det. På ett milt och vänligt sätt. Förstår hon inte, så testar jag andra vägar att förmedla till henne och så funkar det. Hon är helt unik.

Åh! Och så jag som trodde det skulle gå månader innan vi riktigt kände oss hemma med varann och så gjorde jag det direkt! Och Mimi beter sig så också. Hon är så glad för allt vi gör, kissrundor, längre promenader, lite lydnadsträning och tålamodsträning. Mys, bli kliad och masserad. Kärlek, närhet och mat. Min stora utmaning är att trigga igång hennes busighet, jag vill se henne riktigt spritta av energi och det kommer snart.

Jag återkommer med ett inlägg om hur hela processen har varit. Hur allt går till när hittehund.nu först blir kontaktade av en familj som vill omplacera sin hund. Hur de kollar upp hur hunden är, dens behov och goda och mindre goda sidor. Utifrån all kunskap de har tillgängligt söker de sen en familj som kan se till att hunden får en riktigt hundliv utifrån hundens egna förutsättningar. Jag lovar att man blir granskat under lupp!

Tusen tack till hittehund.nu. Tusen tack till dottern och min chef som fick mig att inse att det var tid nu. Tusen tack till Mimis fd matte med familj som oegoistisk valde att omplacera Mimi när de förstod att tiden inte räckte till. Och inte minst, tusen tack till Janne som körde tur/retur. Han fanns till under resan och tiden där uppe och höll sig ett steg bakom hela tiden för att Mimi och jag skulle hinna med så mycket som möjligt under den korta tiden vi hade på oss att knyta an.

Och tusen tack till Mimi. Tusen tack för att du finns till! Mitt hjärta är fylld med glädje, lycka och kärlek till denna underbara lilla cocker-tik som nu antagligen blir en liten tuff, busig dam som dansar fram i morgondimman, löst springande.

Lyckan är att vara fri, fri att göra det man älskar mest. Jag är fri. Jag är lycklig. Jag har landat. Det fanns ett tomrum där som jag inte var riktigt medveten om. Det finns inte längre.

Beroendeframkallande

   
Bilder från när vi träffades, Mimi och jag.
 
I dag, för exakt ett år sen, träffade jag Mimi allra första gången. Livet har inte varit sig likt sen dess. Jag åker ingenstans utan henne. Jag trodde jag ibland skulle låta henne vara hemma själv när jag jobbar, men icke. HON kan vara själv, men det är jag som inte vill. Det är inte Mimi som är mest beroende av mig, det är jag som är mest beroende av henne.
 
♥   ♥   ♥

Återhämtning pågår

Varannan vecka måste jag bada Mimi. Det är nog våra dagliga rundor som gör att hon blir skitig
så fort.
 
 
Kolla vad mysigt vi har det!
 
 
Men ibland ratar hon mig. Då får jag bara vänta ut henne. ;)
 
Jag mår skit. Är inne i en period där jag känner mig urlakad. Det är som alltid en konstig känsla för jag är inte på dåligt humör eller "nere", det är kroppen som känns som att den har fått en omgång pryl eller sprungit maraton. Men det är inte första gången och jag vet det går över. Bästa sättet för att snabbt tillfriskna är att skämma bort mig själv med att slappa, äta god mat och inte bry mig om vad jag borde eller några måsten. Då brukar det ta ett par, tre dagar sen är jag fit for fight igen.

Lyckliga jag

 
En jätteglad Mimi med trippande steg och busiga ögon hade jag som sällskap på morgonrundan. Hon skuttade rundor och nosade och verkade vilja äta upp både mig och hela världen i ren lyckrorus. Lite mer än vanligt.
 
God morgon! :D

Söndag

 
På vardagarna är vi så tidigt ute att jag numera måste ha reflexväst på Mimi. Hennes päls blir tovig på bröstet/flankerna av den. Gör dock inte så mycket, vi borstar ju varje dag.
 
Men nu är det tillräckligt ljust för att springa utan. Vi sov ju helt till klockan sju! ;)
 
God morgon! :D

Lycka till, grabben.

 
Nu har lördagsgästen (redan) åkt igen. Det var roligt att se hur Mimi accepterade honom och lät han ta plats. Zocki fick till och med lov att sitta i mitt knä och rundslicka mig i ansiktet medan hon satt vid sidan om. Riktigt bra gick det och jag tror att om han hade varit här några dagar hade de blivit bra kompisar. Zocki var respektfull och jättefin mot Mimi och vilken kvinna gillar inte att mannen visar respekt? ;)
 
Lycka till i nya hemmet, lilla Zocki.
 
 
Hoppas Hittehund frågar mig igen när det är något akut. Det känns bra att kunna hjälpa och så är det roligt!

Zocki gästbloggar

Hej! Jag heter Zocki och är en 10 månader gammal (ung!) hane.
Jag skall till ett nytt hem, det är planerat sen innan därför att
min matte är sjuk. Jag skulle resa till mitt  nya hem i Bromma
om ett par veckor, men så i dag blev matte akut sjuk.
 
Här utforskar jag hallen hos Svorskan. Hittehund ringde nämligen
henne och frågade om jag kunde vara hos dem tills vi får fixat
min resa. Den är förresten fixat nu. Jag åker till Bromma i
eftermiddag.
 
Mimi är rätt snäll. Kanske inte så där jättevälkomnande, men
hon accepterar min närvaro.
 
 
Lite sur är hon dock. Svorskan säger att hon aldrig brukar ligga
där annat än när hon tuggar och gnager på ben.
 
 
Jag får lov för Mimi att sitta i Svorskans knä och mysa. Och där har
jag toppen utsikt mot utgångsdörren. Lenamaria från Hittehund
kommer ju sen och hämtar mig.
 
Det blir en lång dag detta. Först från Helsingborg till Landskrona. Sen Landskrona till Lund för att därefter ta tåget från Lund till Bromma. Men i kväll kommer jag till mitt nya hem som är alldeles säkert helt underbart. De har en hund från Hittehund sen innan som jag tänker bli bästa kompis med. 
 
Svorskan säger jag borde skryta lite också. Att jag är en mysig, fin hund som hälsar på ett socialt bra sätt på andra hundar. Att jag är lite försiktig på en gång när jag är på okänd mark, men att jag rätt snabbt "köper läget". Och så gillar jag Svorskans godis och godissugna hundar är som bekant väldigt lätta att ha med att göra. Om man bara har godis förstås. Och det har Svorskan.
 
 

Zocki och Mimi = ?

 
Lenamaria som är volontär för Hittehund i Landskrona ringde mig i morse och frågade om jag kunde hjälpa till med en hund de har för omplacering som bor i Helsingborg. Zockis nuvarande matte har blivit akut sjuk och den nya familjen han skall till bor nära Stockholm och kan inte dyka upp på studs. Så snart kommer Zocki hem till mig och Mimi några timmar tills nya familjen kommer.
 
Jag känner mig hedrad. Och så är det så roligt att kunna hjälpa till. Och så blir det spännande att se hur Mimi reagerar. Zocki är bara 10 månader, kanske han kan få igång Mimi och leka? Man vet ju aldrig. Antagligen är hon mest upptagen av att han inte skall ta hennes plats i mitt hjärta. ;)

Ingen cliffhanger

Jag kan inte blogga om vad jag gör då jag gör något förbjudet. Något jag inte får lov att göra. Och som jag kommer att hålla på med hela helgen. Kanske måndag och tisdag också.
 
Och nej, det är inte
 
- att dottern skall gifta sig
- att jag skall bli mormor
- sex före äktenskapet ;D
- att jag röker på eller nåt sånt
eller att jag gör något jag kan bli straffad för. I fängelse menar jag då. Ekonomisk är en annan femma. ;D
 
JAG får inte göra det helt enkelt. Inte Mimi heller. Men du kanske får. Och i och med att JAG inte får göra det nu och inte i framtiden är det ingen cliffhanger i och med att jag aldrig kan säga det officiellt. Dessutom behöver ni inte gissa, för jag kan inte säga det. Nu eller i framtiden.
 
Oj, vad tråkig jag är nu. Men jag är med andra ord U-P-P-T-A-G-E-N. Med något som inte är så kul som det låter. Rätt tråkigt göra faktisk. Ni får gärna komma med uppmuntrande heja-rop, då jag behöver lite extra energi. :D

Att lösa problem kreativt

 
 
Detta är lite tvärt emot hur man brukar tänka. Lär hunden att göra det den INTE skall göra på kommando, sen låter den bli att göra det när man inte ger kommandot. Smart!
 
Dessutom fick jag en liten snabbkurs i klickerträning.
 
God morgon! :D

Sängen nästa

Efter att ha tvättat, målat sovrum, tvättat igen, städat, putsat fönster, tvättat gardiner, strukit gardiner, hängt upp de, handlat och där emellan ha slappat när Janne var på besök är jag jättetrött. Varför lär jag mig aldrig att ta det lite lugnare även om energin är där?
 
I kväll har vi dock myst i soffan istället.
 

Mimi sjunger opera.
 
 
Duett.

Livlig natt

 
I natt var jag till akuten med Mimi och fick tagit bort en fistel som hade blivit infekterad. Sen bad veterinären mig vänta i väntrummet för han skulle förklara för mig varför just Mimi kommer att bli häpnande 20 år gammal. Det fanns en djurpark utanför där alla djuren gick lösa och Mimi och jag gick ut och hälsade på ett 50-tal "kattlejon" och något jag tror var vildsvin som Mimi självklart inte brydde sig ett dugg om.
 
Jag borde sluta kolla på Djurakuten på kvällarna. Men om det gör att hon lever i 20 år så fortsätter jag. :D
 
God morgon! :D

Smart Svorska

Jag var i hälsokostaffären och skulle köpa C-vitamin. Petig som jag är skall jag inte ha vilket som och innehållet är viktigt. Inga tillsatser eller sötningsmedel eller sånt skit får finnas. Trots min noggrannhet är jag tydligen inte särskilt påläst.
 
Svorskan: Sväljas dessa hela?
Tjejen i hälsokostaffären: Du kan krossa dem om du vill, men de smakar nog inte särskilt gott.
Svorskan: Det är inget sötningsmedel i eller hur?
Tjejen i hälsokostaffären: Nej, det är det inte.
Svorskan: <läser kritisk på innehållsförteckningen> Aha! Askorbinsyra! Vad är det?
Tjejen i hälsokostaffären: Det är C-vitamin.
Svorskan: Hahaha! Ja, DET är ju bra att det är i.

Ibland får man ge med sig

Kom igen nu, Mimi. Vi kör en "High five!".
 
Okej då, en "Low five!" istället.
 
Det börjar bli riktigt mörkt ute på morgonen, så nu åker reflexvästen på så jag kan se Mimi när hon utforskar världen (Landskrona :D).
 
God morgon! :D

Skraj Svorska

Jag har två pitbullar i närområdet (dvs grannar) som ibland hoppar över staketet i trädgården och springer på andra hundar och "buffrar". När de INTE gör det sitter de istället i trädgården, fullständigt uttryckslösa och stirrar på den som går förbi. Har man som mig en hund är det hunden de stirrar på. När de "buffrar" på andra hundar har det till nu hjälpt att sparka på de. Shit vilket mod dessa människor har visat när de försvarar sin egen hund på detta sättet. Jag hoppas jag är lika modig om jag hamnar i samma sits.

 

Här om dagen blev det stort polispådrag p.g.a. dessa hundarna. Då var det en väninnas hund som blev attackerad. Hon ringde mig på mobilen och just då var Janne ute med Mimi så jag ringde Janne på studs och bad han låta bli att gå nära hem innan jag hade fått kollat läget utanför.

 

Hundarna är understimulerade och det är synd om de, men jag vill att de skall försvinna NU! Det enda jag kan göra är att försöka förstå mig på rasen i hopp om att kunna förutse vad de tänker göra. Dock hittar jag inget jag kan ha nytta av, tvärt om. Jag hittar den här informationen och det säger mig det jag redan misstänkte - att pitbullar är skitsvåra att läsa av:

 


Temperament och beteende
Amerikanska pitbull terrier är en hundras som behöver en aktiv och tydlig ledning. Den kan vara skyddande av medlemmar i familjen, men typen är normalt mycket kärleksfull mot människor. Rasen anses vara dominerande mot andra djur, särskilt hundar av samma kön. Den kan ha en "kort stubin", som faktiskt kommer från ett svagt eller otydligt kroppsspråk. Detta kan göra att oerfarna hundförare inte ser signaler hunden ger, till exempel andra hundar, och resultera i onödiga slagsmål och farliga situationer.

 

 

Om någon har några bra tips till hur man kan läsa av en pitbull och liknande hundraser så vill jag väldigt gärna veta. ALLT mottages med tack. Detta är nämligen inte kul - jag bor så nära dessa hundarna att det är omöjligt att undvika dem.


Vilket hundliv..

"Snälla Svorskan! Inte nu igen?"
 
 
"Okej då. Så sjunger vi den där barnsången en gång till.."
 
"MÅSTE vi klappa händerna samtidigt?"
 
"Puh! Äntligen klara".
 
"Förstår du inte Svorskan? Jag är en HUND, inte en bebis!"

Tror ni Mimi är sugen på märgben?

 

Janne har smygfilmat

VARA LEDSEN - MELODIN:

Allt som fanns av sött och gott, det är borta, stort och smått.
Allt tog borsten, smått och gott, det var väldigt elakt gjort.
Här är ingenting att få, inga karameller små,
ingenting med socker på, åh hur ska väl detta gå.

Ur boken "Karius och Baktus" av Thorbjorn Egner
 
 
 
 

Tänk att det skall vara så svårt

 Jag lekte lite med web-cam i går kväll.
 
Det är svårt att vänja sig vid glasögon. Jag är den typen som aldrig har hittat solglasögon som jag tycker passar och det är inte lättare med vanliga då. Men det kommer nog. I och med att jag har progressiva glas är det skitdyrt och det gör att jag får ångest när jag skall välja. Jag tror dock jag är nöjd med bägge paren jag har nu. Tror.
 
Ni får gärna säga vilka ni tycker är snyggast till mig. Eller fulast. Eller om jag bara borde gå och gömma mig. Och jag pratar om GLASÖGONEN, jag fiskar INTE efter komplimanger. Jag VET att jag är skitsnygg, vacker och alldeles, alldeles underbar. ;D
 
God morgon! :D
 
 

Svorskan har fått (en) insikt (Mimi gästbloggar)

Hör och häpna. Svorskan är faktisk lite blöthjärtat. Hon skulle ju enbart ge mig
mat på kvällen? Skita i frukosten liksom? Det har hon också gjort några dagar.
 
 
Det resulterade i att hon hade dåligt samvete och gav mig extra mycket belöningsgodis på
morgonrundan. DET var ju trevligt, men helt ärligt saknade jag frukosten väldigt mycket
även om lyckan har stått högt i tak när jag fick ALL mat på kvällen istället.
 
 
Nu har hon (äntligen) insett att jag trots allt är snart nio år och att ändra på mina matvanor
NU är rätt onödigt. Så i dag fick jag frukost igen!
 
Yippie! :D

Nu är jag en copycat, men med gott syfte

 
Bild och text stulen från Zarah på Facebook, som har världens bästa djuraffär i Helsingborg:
 
"Kom ihåg att OM du korrigerar hunden så vet du faktiskt inte med 100% säkerhet VAD du korrigerar! Din uppfattning om vad som är fel är med all säkert inte hundens uppfattning om saken! Och korrigerar du kan du med största sannolikhet anta att din hund endast blir rädd för dig för den hör att du är arg men den vet inte varför!!"

Jag ser er

VÄLDIGT bra!
 
Det tar lite tid att vänja sig bara. :D

De var säkert beväpnade

 
Vi tog en timmes morgonpromenad i strålande solsken och med lite frost på marken. Mimi dansade, studsade och sprang. Hon blev dock lite konfunderad när vi mötte på fem kaniner som inte rörde sig av fläcken när vi kom gående. I och med att de inte var rädda och inte sprang iväg förrän vi var fem, sex meter ifrån verkade hon tro att de hade ett maskingevär gömt under armen. Hon gjorde inte minsta ansats att springa efter.
 
Men när fasaner lyfter från marken och skriker, då kan jag inte hejda henne. Om hon skulle användas till jakt är det nog fasaner och ripor som hade varit det stora. I varje fall att få de upp från marken så att de skriker (och jägaren kan skjuta). Sen tror jag hon hade skitit i att hämta de. Apportera är liksom inte hennes grej.
 
Nu är det jobbet som gäller. Sen kommer Janne! Mimi ser fram emot att få Janne-massage.
 
God morgon! :D

Vissa saker blir bättre efterhand (Mimi gästbloggar)


Om Svorskan tror jag kommer när hon står i badrumsdörren och kallar har hon fel!
 
 
Nehej! Jag sticker.
 
 
Ahaaaa! Här vankas godis? Men DÅ så!
 
 
Det där var faktisk rätt skönt. Hon hade fyllt i badkaret med ljummet vatten och sänkte mig
försiktigt neri. Det gillade jag. Då kändes det inte så kallt liksom. Och när hon hade
"balsamerat" mig (fett löser fett, det går jättebra att "tvätta" med balsam) klart
och skulle skölja ur, så drog hon ur proppen.
 
 
Här är jag otålig. Jag vill bara komma loss för att springa fnattrundor i lägenheten.
 
 
Men när jag är klar med det, ja DÅ vill jag torkas med handduk - länge. Jättelänge! Det är
nästan lika skönt som när Janne masserar mig.
 
 
Puss på er!
 
 

Kallt i dag

 
I dag stänger de av vatten, varmvatten och värmen från kl 8 till kl 20. Då blir det kallt! Tur i oturen, då har vi en bra ursäkt för att lägga oss under en varm filt och bara mysa i kväll.
 
God morgon!

Så går det till när Mimi blir fin

Vi börjar med att borsta medan Mimi står/sitter/ligger på kudden.
 
 
Jag vet inte hur det går till, men efter ett litet tag ligger hon alltid så här.
 
 
Att få närhet och bli ompysslad på en och samma gång är det ultimata.
 
 
Och när Mimi tycker vi är klara (och det brukar vi vara då - för länge sen :D), så får jag en puss.
 
 
Sen leder hon mig (den perfekta ledarhunden i den situationen) ut i köket för att hämta belöning.
 
 
Detta är "rör-inte-min-morot"-bilden. Mimi älskar morot. Precis som allt annat
(naturligt) man kan tugga på.

Ett litet paket

Mimi och jag skickade paket till Elsa. Elsa har nämligen nästan precis bytt hem och så har hon haft en öroninflammation på det. Så vi tänkte att hon behövde lite uppmuntran och vad är inte bättre än all smaskens tuggben?
 
Uppenbarligen blev det väldigt populärt. Så roligt! Går att läsa HÄR och HÄR och HÄR. ;D
 
Elsas morfars far är Mimi pappa. Så det är inte så konstigt att Mimi känner att hon vill dela med sig lite. Dessutom är Elsa också omplacerad, precis som Mimi. Och valpkull har hon haft. De har mycket gemensamt de två små damerna. :D

Nästa gång sitter hon kanske på köksbänken

När vi kom hem störtade Mimi ut i köket och stod och studsade framför köksbänken. Man skulle tro hon kände doften av märgbenet jag tog ut ur frysen (i morse) redan innan jag hade låst upp dörren. När jag kom ut från toan stod hon med framtassarna på köksbänken (något hon aldrig har gjort innan).
 
Det är hennes favoritsysselsättning. Tyvärr blir hon lite lös i magen om hon får all märgen, så jag gräver ut och slänger det mesta. Glöttig/fjantig som jag är slängde jag det i toan så att hon slipper känna den ljuvliga doften från soporna sen. Hon är VERKLIGEN förtjust, för inte att säga galen, i märgben.
 
Nu har hon att göra några timmar medan jag fortsätter att måla mitt sovrum.
 
Sen kommer hon nog att ligga så här. Myspys och nöjd.

I dag för ett år sen bloggade jag om:

 
 
Samma dag skickade jag mitt första mejl till Hittehund och berättade att jag var intresserad. Det var som att bli gravid och gå i väntans tider. Jag var SÅ intresserad av Mimi och fråga mig inte hur, men jag bara visste att hon och jag skulle trivas så otroligt bra tillsammans.

Bombastiskt och opedagogiskt

Detta inlägget skriver jag från hjärtat utan hänsyn till att någon kan ta illa upp. Jag respekterar att andra inte gör som jag och jag har full respekt för att andra inte tycker som jag. Men jag får kommentarer här och där med "varningar" för att utfodra Mimi efter vad jag menar är hur man BORDE utfodra en hund:
 
Att ge en hund torrfoder med en massa tillsatsämnen, potatismjöl, spannmål, ris och annan skit är INTE att ge sin hund den mat som är som mest naturlig och näringsrik. Att ge en hund torrfoder är att se till (om torrfodret är av bra kvalité vill säga) att hunden får de näringsämnena den behöver, men man ser samtidigt till att den får i sig saker den INTE behöver och som den rent av kan bli sjuk av.
 
Fundera över alla sjukdomar hundar får i dag. Var det verkligen så "förr i världen"? Och vad kan det komma av att de blir så numera? Rätt mat och rikligt med motion. DET är viktigt det.
 
Jag har läst på och ger Mimi färskfoder som består av rent kött i olika varianter. Jag köper även färskfoder från Vom och Hundemat som är utarbetat tillsammans med Norsk Veterinärhöyskole för att näringsinnehållet skall vara rätt. Hon får enbart tuggben som är torkat av rent kött eller djurhud, alternativt rått märgben. Hennes belöningsgodis är också helt rent från spannmål, ris och tillsatsämnen. En halv morot får hon att tugga på ibland, det är nog den största dosen med kolhydrater hon får på en och samma gång.
 
När jag fick Mimi för snart ett år sen hade jag inte en tanke på att ändra hennes torrfoder till något annat. Sen visade det sig att hon hade tandlossning (trots att hon gillade att tugga på tuggben) och fick dra åtta tänder. DÅ tänkte jag om. Det är onaturligt att en hund skall få tandlossning, det hör inte hemma nånstans och då började jag leta information och läsa och läsa och läsa.. Jag vill min Mimi VÄL och vill att hon skall slippa sövas en gång i halvåret för att ta bort tandsten och eventuellt dra ännu flera tänder. Att bli av med tandlossning är svårt, det är trots allt en pågående infektion i tandköttet. Men vi gjorde det! Det är ingen tillstymmelse till ens tandsten nu och på Landskrona Smådjursklinik har de fått backa från den kallelsen vi fick efter att halvår för att ta tandsten och eventuellt dra ytterligare tänder.
 
Att ge en matfixerad hund mat många gånger varje dag triggar den att bli ännu mer fixerad. Det är onaturligt för en hund att dela upp sina måltider och det är NATURLIGT för en hund att äta så magen nästan spricker då den intuitivt tror att det kan gå dagar till nästa gång. Det ligger i generna. Att en hund är angelägen om att få mat och vräker i sig betyder inte att den behöver vara speciellt hungrig. Det betyder att vilddjuret i den fortfarande finns kvar. När vi väljer att ha hund får vi ta vårt ansvar och se till att den inte äter för mycket och även ta bort en eventuellt fixering. Det SKALL inte vankas mat i tid och otid.
 
De som tycker jag gör fel eller tar risker har inte läst på och är okunniga om hund över huvud taget.
 
Jag tycker det är djurplågeri att förmänskliga sin hund. Att inte se den för vad den är och vilka behov den har. Precis som med barn får man lära de gränser och regler och hålla igen när det behövs.
 
Det optimala för mig hade varit att ge hunden mat MAX en gång per dygn (och då till olika tider) och lägga in fastedagar ungefär var tredje dag. DET är naturligt för en hund och deras matsmältningssystem. Hade jag bara vågat (jag kommer kanske dithän efterhand) så hade jag även gett en hel rå kyckling (ja, det är JÄTTEFARLIGT ;D) (läs på innan du skriver något om det) och annat smått och gott med skinn och ben och hela baletten. DET är hundmat det.
 
Vem attan vill ha torra kulor som ligger i en skål (som eventuellt står framme hela dagen) när man kan få underbar (stinkande) lammvom, kycklinghjärtan och rå lax?
 
Testa att smaka på hundmaten du har hemma. Hade DU velat äta den? Men din hund har inga valmöjligheter. Det fick min och hon älskar det. Jag har aldrig sett en nos som vibrerar så mycket som Mimis gör när jag tar fram hennes mat.
 
Mimi kommer inte att bli sjuk av hur jag utfodrar henne eller med vad. Men din kanske blir.
 
 
SÅ! Nu har jag vräkt ur mig. (Påminner dock om att jag är medveten om att jag är bombastisk och opedagogisk i detta inlägget och att jag förstår om andra väljer att ge sin hund torrfoder. Jag är bara så trött på oförståndiga kommentarer i ämnet.)

Ingen mer frukost

Bild från i lördags när jag hade storhandlat mat och godis till Mimi.
 
Mimi är lite konfunderad. Den lilla damen är matfixerad och jag har tänkt och funderat hit och dit hur jag skall göra för att hon INTE skall vara det. Eller i varje fall inte skall vara det så MYCKET.
 
Att dela upp och ge flera gånger om dagen förvärrar det hela. Då blir hon så fixerad att hon springer ut i köket varje gång jag rör mig från A till B i hopp om att jag skall ge henne mat. Vi har ändrat middagstiden från eftermiddag till kväll och det gick förvånansvärt bra. Det tog ett par dagar och sen hade hon kopplat att det var nya rutiner.
 
Nu skall jag ändra från att ge henne mat morgon och kväll till att hon får mat enbart på kvällen. Tuggben kommer hon att få på tidig eftermiddag så som hon är van vid.
 
Omedvetet inbillar jag mig att hon är hungrig hela tiden, men det handlar ju inte om det. Det är hennes instinkt som säger "Ät medan du kan!". Hon fick ingen frukost i morse och som jag trodde har hon nu "glömt" det och är precis som hon brukar när hon har fått.
 
Att ge mat på kvällen gör att hunden tillgodogör sig näringsämnen bättre (har jag läst) och dessutom är det bra om hon inte precis har ätit när vi går vår långa morgonrunda.
 
Om en vecka har vi nog vanan inne. Annars är jag inte den som är den, jag kan backa ifall jag ser att det inte faller väl ut.

Grått, men inte trist

 
Jag är SÅ stolt över mig själv. Janne åkte hem på dagen i dag, men kommer igen till helgen för då har vi PLANERAT att han skall komma. :D
 
Men det är liksom inte det jag är så stolt över. Jag är stolt över att jag med mina skakishänder har klarat av att maskera och sen måla tapeten på mina garderobsdörrar och det blev BRA. Det är faktisk svårt att få till den typ av kanter på en tapet. Gråfärgen har inte ens torkat på bilden och dessutom behövs det en omgång till. Färgen på tapeten jag målar lyser genom efter bara en omgång, så att det gråa än så länge ser lite blåaktigt ut.
 
Men ge mig några dagar till, sen är sovrummet grått och sen tidigare har jag målat byrå och säng och allt annat vitt.
 
Jag tror det blir bra, riktigt bra. Och fräscht. Och så är det så roligt att göra saker själv.

Asocial hund

Ibland när man har fått massor med kel, närhet och långpromenader..
 
 
..så vill man faktisk..
 
 
..bara vara ifred.

Mimi har shoppat (dock fick jag betala räkningen)

Belöningsgodis av torkat hjort, nöt, lamm, kyckling och fisk. Mums!
 
 
Schampo och balsam som man tar fyra delar vatten och en del schampo/balsam.
Inte så dyrt som man kan tycka när man ser priset på flaskan med andra ord.
Jag fick tipset att enbart "tvätta" med balsam, så det skall vi prova.
 
 
Tugg-grejer måste man också ha. Hönsefötter och kaninöron är skitgott!
 
 
Men vad är det här?
 
 
Visst ser det lite skumt ut?
 
 
 
Men Mimi gillar´et:


Det börjar närma sig ett år sedan

Den 8.oktober 2011 skickade jag mitt första mejl till Hittehund och anmälde mitt intresse för hunden Mimi som de hade för omplacering. Det här var det jag hade sett och tittat på gång efter gång och jag kunde inte släppa tanken att just denna hunden borde bli min.
 
I går fick jag först en kommentar av en tjej som berättade att hon lite tillfälligt hade ramlat över Mimis presentation på Hittehunds sida. Och när jag satte mig vid datorn precis hade jag fått den här kommentaren:
 
 
 
 
 
Hej Mickys!
Tusen tack för din fina kommentar, du fick mig tårögd så som den värmde. Och utan att vilja verka självgod har du rätt i att Mimi har blommat upp och beter sig som att hon är i sin andra ungdom. Det har varit (och är) en underbar upplevelse att få vara med om hennes resa. Att få vara med om att luska ut hur jag skall få henne att visa mer personlighet och att ta för sig mer har varit otroligt roligt och givande. Och vi är inte klara än, vi kommer nog aldrig att bli "klara" med det.
 
Tusen tack! Den här dagen fick en extra fin start tack vare dig!

Sånt gillar jag

Herren som är lite halvanonym.
 
Hahaha, så himla roligt! Janne har ledigt några dagar och i morse skrev jag (lite) på skoj: "Släng dig i bilen och kom hit!". Något jag inte trodde han skulle göra. Men det gjorde han!
 
Skål för det! :D

Allt står still..

..men svansen rör sig. :D
 
Torkat lammkött blev tuggmomentet i dag. Lamm är Mimis favorit, allra helst (stinkade) lammvom.

Mått mätt med häckmått

Nu förstår jag uttrycket "Att jobba häcken av sig" lite bättre. Jag har faktisk gått ner lite i rumpmått på sistone.

100% frisk

Veterinären ringde i dag och meddelade att blodproven vi tog på Mimi förra veckan visar normala värden vad gäller folsyra. Det betyder att hon fick folsyrabrist p.g.a. diarré och inte tvärt om. Nu är den lilla damen friskförklarad till 100%. Så otroligt skönt!
 
Pigg och glad och lycklig och alldeles, alldeles underbar är hon. Och frisk.

IQ, EQ eller ingen Q alls

Gunilla i Svenska Hoollywodfruar:
 
"Man skall inte skjuta vilda djur. De kan bli fridlysta och utrotade. Det är inte bra".

Tisdag är slapparedagen

I dag hade jag bestämt att jag inte skulle göra något alls efter jobbet. Jag "slappar".
 
Men så tyckte jag Mimi var så äcklig sen märgbenet här om dagen, så jag bestämde mig spontant för att bada henne. När jag hade badat henne kom jag spontant på att jag borde tvätta duschdraperiet, så då tvättade jag duschdraperiet. Då kom jag på att jag måste ju föna Mimi torr, så då fönade jag Mimi torr. Sen kom jag på att jag måste ta ut ur diskmaskinen. Så då gjorde jag det. Och sen måste ju Mimis tänder borstas. Done!
 
Så! Nu skall jag försöka komma ihåg hur det är att sitta rakt upp och ner och inte göra något alls. Förslag på vad mer jag kan göra mottages INTE med tack.

Surprise surprise

Såna här överraskande fynd kan man göra i Mimis päls.
 
I övrigt har vi inget överraskande att komma med i dag. :D

Står snart på näsan

 
Jag har letat bågar i flera veckor och i dag slog jag till. Hahaha, undrar hur länge de har varit i affären, för antagligen är det bara jag som tycker de är skithäftiga.
 
De ser lite bohem och konstnärstyp ut på näsan. Kanske lite feministaktiga också, om man har gamla fördomar om hur feminister ser ut (jag har - eh, hade! ;D). Lite intelligent ser man kanske också ut. Vissa. Inte jag.
 
Kul! Skitroligt att våga lite. Så i slutet av nästa vecka har jag ett par glasögon till träning och vardags (de jag redan har) och ett par som är lite mer speciella och som jag tror kommer att kännas som MIG (de på bilden). Längre fram vill jag ha ännu ett par, det skall vara några som är mer stiliga och ser dyra ut. När jag vill klä upp mig lite mer.
 
Egentligen borde ALLA glasögon se skitdyra ut, för med progressiva glas kostar det skjortan. Jag hade lite tur. Jag vägrade titta på prislappen när jag provade, men det slutade med ett par relativt rimliga bågar ändå. Men glasen? 5.500:- enbart för glasen? Det är mycket pengar när man vill ha några att byta på med.

RSS 2.0