Käften

 
Tre timmar och en kvart tog det Mimi att skrapa tänderna på dagens märgben innan hon gav sig. Nu får hon inte stängt mun! ;)

Startar morgonen i turbofart

Det blev bästa morgonrundan på länge!
 
 
Nästan två timmar var vi ute och Mimi var jättepigg från start.
 
 
Hon studsade och sprang och betedde sig som den valpen hon egentligen inte är.
 
Visslade jag kom hon på en gång. När jag sa "Hopp och lek!" studsade hon till och sprang som attan. Hon nosade och njöt och kunde vara okopplat på hela rundan. Vi träffade på några hundar, men de känner vi till sen innan och då behövde jag inte koppla.
 
God morgon! :D
 

Ibland får man stå på alla fyra

 
Efter att ha städat i timmar och sen gått en runda med Mimi, fick Mimi ett glädjefnattanfall alldeles av sig själv i soffan när vi kom in igen. Hon går inte igång på leksaker, så jag testade att göra en lekinvit och hon hängde på direkt. Det slutade med att vi växlade mellan köket och hallen att springa "på" varann och brottades lite för att sen springa ifrån varann och stå och titta och gå till "attack" igen. Mimi hoppade upp på mig (jag agerade på alla fyra under tiden - jag var ju hennes hundlekkompis!) och gav skall mellan varven (hon är en mycket tyst hund annars - pratar en sällan gång, men brukar aldrig gny eller skälla). Något jag inte korrigerade henne för. Vi hade ju kul på hundars vis!
 
Så kul! Det är första gången hon verkligen har lekt med mig. I varje fall utan godis. :D

Inte mycket till fågelhund

 
Tro det eller ej, men här kan jag passera med Mimi utan att koppla henne. Hon är helt klart mer intresserad av godisbiten jag håller i handen än alla änderna.
 
Det sägs att det finns två typer cocker, sällskapshunden och jakthunden. Mimi är sällskapshunden. Alternativt "godishunden" - om det finns. :D

Hårda ord mitt i natten

Mimi skäms. ;)
 
När vi lägger oss håller jag upp täcket så att Mimi kan krypa in. Men i loppet av natten blir det för varmt och så lägger hon sig på sin sida av sängen. Sen blir det tydligen för kallt eller ensamt och då vill hon under täcket igen. Det är bara det att hon då sätter sig vid sidan om mitt huvud, dunkar svansen i sänggaveln och stirrar mig vaken för att jag skall lyfta på täcket åt henne.
 
Det blev ingen mjuk röst när hon gjorde så för andra gången i natt. Då var jag så irriterad att jag med hård röst sa: "GÅ OCH LÄGG DIG!". Jag hade sån röst och sån avsaknad av tålamod som jag INTE vill ha, men jag förlåter mig själv. Uppenbarligen har Mimi gjort det också, för jag blev som vanligt överröst med kärlek när jag vaknade.
 
Hon får faktisk lära sig lyfta på täcket själv!
 
God morgon! :D

Min lilla fotföljerska

Jag försökte hitta en bild Janne har tagit av mig där Mimi INTE är med
 
Inte så lätt. Hon är med när jag diskar.
 
När jag gör mat.
 
När jag ställer undan från diskmaskin.
 
När jag gör i ordning hennes mat (inte så konstigt kanske :D).
 
Och när jag slappar i soffan. Men NU då:
 
Nää. Hon är med på ett hörn där också. :D
 
 

Har bägge mina prinsessor hemma

 
Mimi blev jätteglad när dottern kom. Det är bara två personer hon blir SÅ glad när de kommer, det är dottern och så Janne. Vi är rätt lika hon och jag.:D
 
Nu skall här bokföras! Dottern tror att jag skall, men så är inte fallet. Hon bokför, jag kollar. Funkar hur bra som helst. Lika bra att hon lär sig.

Därför har jag hund

Hon är den enda som lyssnar på mig (som oftast). Här förklarar jag kvantfysikens termer. ;D

Mimi fastar

Nu på morgonen skall vi till La Smådjursklinik. Det är inget fel på Mimi tass.
 
Inte på hennes tänder heller.
 
Vi skall ta ett blodprov för att vara säkra på att allt är okej sen hon var sjuk i våras. Hon hade allvarlig brist på folsyra då och fick tillskott i tre månader. Frågan är om hon fick brist p.g.a. diarré eller om hon fick diarré p.g.a. brist. Nu har hon varit utan tillskott i 1,5 månad och jag vill vara säker på att det är okej. Folsyra är livsnödvändigt. Bristsymtom är att man blir slö och hängig - bland annat.
 
Mimi är pigg och lite smågalen, så jag är övertygad om att det är okej. Men vi vill vara helt säkra.
 
Nu ligger hon i soffan vid sidan om mig och är väldigt konfunderad över att jag inte ens har tagit mat ur kylen till henne. Hon skall nämligen vara fastande. Det hon INTE vet är att jag tar mat med mig som hon får i väntrummet efter att blodprovet är taget. Då blir det fest!
 
God morgon! :D

Lyxproblem löst

 
ÄNTLIGEN har Mimi varit direkt olydig! På jobbet i dag kom det någon in genom dörren och jag bad Mimi stanna. När hon ändå gick för att hälsa kallade jag på henne, men icke. Hon gjorde PRECIS som hon ville och gick fram till damen i fråga.
 
Jag gick för att hämta Mimi och när jag sa "Gå och lägg dig!" svinsade hon med hela rumpan och med högt huvud gick hon och lade sig. Inte som att: "Förlåt! Skall aldrig göra det igen!". Åh nej, mer som: "Hehe.. Kolla vad jag gjorde! Okej, jag går och lägger mig på min plats, men nu vet du att jag faktisk gör lite som JAG vill ibland också!".
 
Det har varit ett lyxproblem att få Mimi att göra så och jag blev så lycklig. Nu vet jag att HON vet att hon kan lita på att jag inte tar i med hårdhandskarna. Okej, jag skapar kanske problem för mig själv, men det är så skönt att se henne så trygg. Och busig. Hon såg verkligen överlycklig ut. :D

Mimi är sur

Dygn sur.
 
Typisk nog började det spöregna ute när jag hade badat Mimi. Så det känns lite "som smør på flesk" att borsta och föna när vi skall ut om en stund.

Nu skall vi ut och få upp värmen

Det börjar bli kallt på morgonen och då passar det bra att drömma sig bort med en bild från i somras.
 
Snart får jag köpa ett täcke till Mimi. Hon är lite frusen av sig och har hon inget täcke på sig ute vill hon bara in igen. På kissrundor då förstås. På långrundan behövs inget, för då springer hon lös och studsar och dansar genom terrängen och håller värmen alldeles av sig själv.
 
God morgon! :D

Nervöst

Dottern dyker strax upp i rutan på TV4 - Nyhetsmorgon. Närmare bestämt kl 11.15. Gissa om det sitter en nervös mamma i soffan och tittar på. Inte nervös för hur hon skall va, men nervös för hennes skull.
 
Puh!

Grattis, jenta mi!

Hon vann! Hon vann! Hon vann!
 
Någon bra segerbild har jag inte fått tag på än, men denna duger väl?
 
God morgon! :D

Dagens fångst från gårdagen

Jag hann inte borsta Mimi i går innan dottern hämtade henne. Så i dag har vi borstat ut frön från gårdagens morgonrunda. Varför MÅSTE hon in i just den busken? Hon hade nog runt hundra såna i pälsen, en del plockade jag bort när jag kände de, andra har säkert ramlat av och de på bilden är de som bestämde sig för att sitta kvar. Tills nu.
 
Mimi tjatar på mig hela tiden att kolla in Guns blogg. Vi väntar på fler bilder och uppdatering
om Elsa. Men det verkar ta sin lilla tid. Det KAN ju bero på att de lägger tiden på att
bekanta sig med varann istället för att blogga. :D

Hade velat vara där

 
Dottern är nominerad till Blog Awards "Guldpennan" i år (IKVÄLL!!). I 2009 blev hon nominerad och då lyfte jag från soffan så stolt jag var. Att hon inte vann spelade ingen roll, bara att bli nominerad är stort. Efter det har hon vunnit två priser, ("Årets blogg" 2010 och "Årets personliga blogg" 2012). Men jag vänjer mig tydligen aldrig, för jag hade så gärna velat vara där. Jag vill ju SE!
 
Jag håller tummarna för att hon kan göra tummen upp igen!
 
Lycka till, jenta mi!

Känner mig som tjugo igen

Jag känner mig som tjugo igen. På fel sätt..
 
Jojomensan. Jag hade så roligt i går kväll att klockorna (läs: väckarklockan) stannade. Jag var ute med jobbet och hade skitroligt, men det var inte lika roligt när jag inte vaknade i tid och dottern efter X antal försök att ringa äntligen fick tag i mig. Väckarklockan hade stannat och mobilen hörde jag inte. Skrämde skiten ur dottern som vet att jag ALDRIG hamnar i såna här lägen och att jag ALLTID vaknar tidigt.
 
Jag skulle hämta Mimi (vid åtta-tiden) då dottern skall till Stockholm i dag. När jag äntligen vaknade störtade jag på studs ut genom dörren och hämtade Mimi så det löste sig, men usch..
 
Jag har hört att EN gång är INGEN gång, men så känns det inte just nu. Men kul va det ( i går, inte i dag)!

Mina två prinsessor

 
 
I dag är det utgång med jobbet som gäller. Dottern hämtar Mimi i eftermiddag och har henne till i morgon bitti. Mimi hade kunnat vara hemma själv de timmarna det gäller, men att ha sällskap är ju aldrig fel. Dessutom har dottern tjatat om att få ha henne. Det känns bra att mina fina gillar varann! Lika goa, gulliga och underbara båda två.
 
God morgon! :D

Aggressiva och/eller rädda hundar

 
Hej!
 
Först vill jag bara säga att jag inte är rädd hundar som har ett tydligt kroppsspråk på avstånd och då läser jag även av Mimis reaktion. Mimi är en sån hund som är bra på det och undviker hundar som hon förstår är aggressiva. Förstår hon att de är rädda ställer hon sig istället med sidan till, tittar åt ett annat håll och låter den andra hunden själv få komma - om den vill. Min fd hund Madde var helt otrolig på det där. Hon hade kunnat vara terapihund för rädda hundar, hon lockade hundar som aldrig ville hälsa på andra att komma till henne.
 
De hundar jag blir rädd för är de som inte visar intresse på avstånd, inte uppvisar något kroppssråk och inte visar några tecken på att vara aggressiva. I värsta fall låtsas de vara nyfikna och glada och sen när man är 2-3 meter ifrån gör de utfall utan förvarning. DÅ blir jag rädd. Mimi hoppar undan, men sen trippar hon vidare som om inget har hänt medan jag blir alldeles skakis.
 
Men det var inte det du frågade om.. :)
 
Jag är ingen expert på problematiken (inte alls!), men jag hade sett till att ha slak lina. När man stramar kopplet kan hunden uppfatta det som att du vill skydda den från fara.
 
Få din hund att känna att den kan lita på DIG. Om en annan hund är närgången och din inte vill, så ställ dig mellan och bryt initiativet från den andra hunden. Putta till den om nödvändigt. Använd kroppsspråket. Inga "Nej!" eller "Fy!" vare sig till den ena eller andra. Visa bara med kroppen vad som är okej och inte. Försvara din hund även när det gäller dens svagheter. Jag tror att de vågar mer efterhand då.
 
Jag upplevde en hund som direkt skulle upp på Mimis rygg och nacke och demonstrera sin dominans. Den tiken var både mindre och yngre än Mimi och saknar social kompetens. Jag blev spontant så irriterad att jag tog tag i den andra hunden och sa "Nej!" medan jag höll kvar i nackskinnet på den. Det är kanske inte idealisk (vet ej hur en expert hade ställt sig till det), men den hunden har aldrig gjort det igen och behandlar Mimi med respekt numera. Mimi har världens tålamod och är för snäll i såna lägen. Jag vet inte om jag inbillade mig, men det kändes som att Mimi uppskattade det.
 
Som sagt, din problematik är inget jag själv har upplevd, så kanske är jag fullständigt fel på det. Eller så kanske vi har tur och får fler och andra vinklingar på hur man kan göra.
 
Någon som har bra tips?

Ve och fasa

Jag skräms av hundar som gör utfall mot andra utan att ens ha nosat in eller hälsat på den andra hunden. Visst är det konstigt <ironi> att man aldrig ser dessa lönnfeta machohundarna på morgonpromenad utmed havet eller i skogen? De dyker gärna upp på eftermiddagar och kvällar och nån gång måste det där kopplet de hänger i ryka.
 
Jag stoppar handen ner i midjeväskan och tar tag runt min "Dog Defense Spray" och undrar om den verkligen skulle hjälpa. Jag funderar på om jag skall hålla fast Mimis koppel om någon angriper henne så att jag kan komma åt den andra hunden eller om jag skall släppa så att hon har möjlighet att komma undan.
 
Jag undrar om den hunden som brukar ha munkorg har det för att den är aggressiv eller om det är andra orsaker. Det är inte roligt att gå förbi trädgården där den står (UTAN munkorg) bakom ett staket som den kan hoppa över - när man inte vet.
 
Jag är otrygg och rädd, medan Mimi trippar iväg med lätta steg och tror gott om allt och alla. På det sättet är vi rätt olika hon och jag.

Kompakt inlägg

Elsas morfars far är samma kille som Mimis pappa. Och när jag var i djuraffären i dag frågade en kvinna mig om vart jag hade köpt Mimi därför att hennes cocker är så lik. Då visade det sig att hon hade köpt sin ett helt annat ställe (än där Mimi kommer ifrån), men de har samma pappa. Och inte bara det, den kenneln där hon köpte sin cocker köpte jag min Bearded Collie (Frida) för x antal år sen.
 
Mimis pappa (Midnight Train Vom Rauhen Holz) är/var välkänd. Han blev "Årets Cocker" flera år i följd. Men ändå.
 
En välmeriterad hane med många avkommor. 
 
 
Världen är sjukt liten ibland.

Bästa vovven i hela världen

Janne fångade en av många Mimi-stunder på bild. Jag har aldrig varit med om en hund som ger och vill ha kärlek på det sättet. Hon liksom håller om en. När jag skall sova ligger vi på sidan. Hon lägger sig med tassarna runt om mig (som på bilden) och med nosen så att hon andas in den luft jag andas ut. Och så nära intill att jag kan känna hennes hjärtslag.
 
Ibland tänker jag på hur det blir den dagen hon inte finns längre. Det blir världens största tomrum. Hon är alltid så nära, underbart nära. Det är aldrig jobbigt för hon accepterar att jag inte ger henne uppmärksamhet hela tiden, bara hon får VARA där.
 
♥ ♥ ♥ Min underbara fina Mimi. ♥ ♥ ♥

Rena rama djurplågeriet

 
Svorskan har fått för sig att jag skall ha mat på morgonen som jag brukar, men att middagen skall serveras på kvällen och inte vid tre-tiden som tidigare. Okej, jag får mitt tuggben då vid tre-tiden istället, men det är liksom inte samma sak.
 

Varför ställer du inte ner mat till mig?
Jag brukar ALLTID få min middag när vi kommer hem från jobbet.
 
Snälla?
 
Jag vill ha min mat NU!
 
Vaaarföööööör? Har jag gjort nåt fel?
 
Jag får väl vänta då..
 
Jag ger upp. Nu går jag och lägger mig i soffan istället.
 
Elak matte!

Men SEN så!


Bilden ger inte badrummet "rättvisa". Det är hundra gånger
värre i verkligheten.
 
Jag har nog världens mest sunkiga badrum, men jag älskar lägenheten som sådan. Rumsindelning och hela köret. Jag tog chansen på att de kom att renovera badrummen inom några år när jag flyttade hit och gissa om jag blev glad i dag när jag fick besked om att de börjar renovera i området på senhösten (när är det?) och att samtliga badrum skall vara renoverade inom två år.
 
Då blir jag av med rost-röd-bruna klinkers och dassigt mingrönt kakel och äcklig golvbrunn och ja..ÄCKLIGT BADRUM!

Mimi berättar om favoritbenet


Rått märgben är min favorit. Då gör jag tungan riktigt lång så jag kommer åt överallt.
 
Och underkäken nästan fastnar när jag skrapar benet så gott jag kan.
 
Om någon närmar sig kör jag med ett dovt morrande. Och så håller jag tassarna om benet så inga
tjuvar kan ta det. ;)
 
Efteråt torkar jag mig om mun i soffan. Den är jättebra om man varvar med tungslickande.
 
Man blir trött av sånt här. Efter att ha smaskat i två timmar behöver man faktisk vila.

Matvraks-Mimi

Nu skall vi strax ut på en söndagspromenad. I juni månad kastrerades Mimi. Det sägs att tikar som är kastrerade lätt går upp i vikt och att man kan behöva reducera matintaget med upp till 30%. Så har inte varit fallet med Mimi. Jag tror hon eventuellt kompenserar en lägre ämnesomsättning med att vara piggare. Hon studsar och springer mer av någon orsak.
 
Skönt! Det skulle vara trist att behöva dra ner på hennes mängd mat, för hon är verkligen matglad.

Lördagens andra och sista töntiga inlägg

I förra inlägget:  "Mimi har fina lökar" (dåligt att ni inte kom på det! :D)
 
Men vad gör jag nu? På DENNA bilden?

Lördagens töntigaste


Vad har Mimi? ;D

Fredagens töntigaste


Vad gör vi? ;D

Kolla!

 
Detta är Elsa! Visst är hon en vacker dam (utan tvekan, hon liknar ju Mimi! :D)? Och visst är det alldeles. alldeles underbart när någon som har längtat efter hund, äntligen kan få en? Så är det för Gun och Mumannen
 
Ett genomtänkt beslut där Gun även har tagit ett allergitest för att vara säker på att allt är okej.
 
Och i och med att jag har stulit bilden, så lägger jag ut en länk till Elsas valpar. ;)

Hej och hick

 
 
gif makerVi dricker inte pjlolter och inte selters, men Janne har roligt ändå.
 
Gissa om den lilla damen känner sig älskad!
 
 
 
 

Besök väntar


I dag får Mimi och jag besök av en fallskärmhoppare. Mimi (och jag) kan knappt vänta.
Han är Mimis favorit. Inte så konstigt med tanke på att han har funnits
med på ett hörn ända sen hon blev skåning.
 
God morgon! :D

Kiss my ass eller släng dig i väggen, bitch

Jag var precis på mammografi. De hade en långtidsundersökning som jag inte tänkte vara med på, men när jag fick höra att de i så fall mäter blodtrycket (och tar ett blodprov) så slog jag till.
 
Min underbara läkare på VC vill ju att jag skall börja med blodtryckssänkande medicin därför att jag har högt blodtryck (en gång tog hon det efter att ha retat upp mig med kritik mot LCHF).
 
Nu när de tog mitt blodtryck på Mammografin låg det på 137/91. Gränsen för förhöjt blodtryck ligger på 140/90. Så lite högt undertryck har jag, men i det stora och hela ett helt okej blodtryck. Upp till 160/100 räknas det som MILD blodtrycksförhöjning.
 
Detta gör mig ännu mer säker på att det är rätt att inte lyssna på läkare och tro på mig själv istället. Tänk om jag hade lyssnat på bitchen på Vårdcentralen och numera tuggat i mig blodtrycksmedicin med alla de biverkningar det har?
 
Jag skall självklart kolla blodtrycket med jämna mellanrum, men jag tror knappast någon VETTIG läkare hade skrivit ut blodtrycksmedicin till mig i dag.
 
Fattar inte vad de läser under sin studietid. De kanske får kunskap, men de kan inte använda den.
 
Fan! Vad ARG jag är!
 
HÄR kan ni läsa om högt blodtryck om ni vill. Och HÄR har jag skällt på läkare tidigare.

Min lugnande medicin


Det är gött när alla måsten är gjorde och man har en Mimi att mysa i soffan med.

En vanlig brist - som vi inte vet om

 
Jag tror jag MÖJLIGEN kan ha magnesiumbrist. ;) Tänk om jag (nu när jag laddar kroppen med det) blir av med åtminstone NÅGRA av mina symptom (de som är markerade med gult)? Muskelkramper kan vara att man skakar om händerna. De andra punkterna säger sig själv mer eller mindre.
 
Vill du läsa mer är listan över symptomer länkat, så klicka där eller HÄR. Det finns info om hur man borde göra och gå till väga för att det blir rätt. I dag är magnesiumbrist rätt vanligt, men de flesta känner inte till vad det kan ställa till för besvär. Ett problem är att man inte kan diagnostisera en brist med ett enkelt blodprov, så man får lita på sin intuition och testa. Efter sägande skall inte det vara farligt och särskilt inte om man läser på så man vet hur mycket och vilken typ av magnesium man skall köpa.

I och med att det var måndag i går är det väl tisdag i dag, förmodar jag


Först morgonpromenad, sen gymmet.
 
Inte lika roligt som det här dock.
 
Rumpan hängde inte riktigt med där på slutet.
 
God morgon! :D

Måndag


Nöjd hund som lapar sol så fort hon kan. Hon kanske vill bli brun?
 
God morgon! :D

Fel tänkt

Vad TRÖTT jag plötsligen blev! Och så jag som bara har gått morgonrundan med Mimi och sen handlat? Man kan väl inte bli så trött av det?
 
Men så tänkte jag om. Det ÄR kanske helt okej att bli trött av en promenad på 8-9 kilometer och sen cykla i 4 km (varav hälften med full upp-packning av matvaror). Jag är så van att jag glömmer bort hur mycket jag egentligen rör på mig.
 


 
 
Så nu skall jag göra mig lite god söndagsmat och slöa lite. Det förtjänar jag. Mimi också. Mimi behöver dessutom badas, även om hon inte håller med mig på just den punkten.

Bra start på dagen


Snart beger vi oss ut på en riktig lång morgonrunda. Fördelen med att vara tidigt uppe är att det knappt är annat folk ute och Mimi kan springa lös det mesta av tiden.
 
God morgon! :D

All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet (Mimi gästbloggar)


Vem gillar inte massage?
 
Och vem gillar inte att bli kliad på rumpan?
 
Till och med tassarna är skönt att få fixat.
 
Undar armarna blir det lätt tovigt. Det är skönt när Svorskan reder ut det.
 
Och så är det mysigt när vi pussas.
 
Och så är det mysigt att bli pussad PÅ.
 
Jag brukar få något att tugga på varje dag. Tjurmuskel, vattenbuffelben eller nåt annat smaskens. Så som rått märgben. I går fick jag det. Rått märgben. I dag har jag fotföljt Svorskan hela dagen i hopp om att få ett till, men hon är ingen bra matte. Jag fick en tjurmuskel i dag. Det är gott, men inte samma sak som det märgbenet jag fick i går. DET var gott det.
 

Men jag överlever nog. :(

Ego-ina :D 
Dottern: Du borde åka söderut på en semester.
Svorskan: Men jag har ju Mimi!
Dottern: En vecka bara? Jag kan ju passa henne?
Svorskan: Men jag vill inte åka ifrån Mimi.
Dottern: Du kan väl åka nånstans en långhelg då?
Svorskan: Men jag vill inte vara utan Mimi.
Dottern: Om du åker en torsdag till söndag kan jag ha Mimi.
Svorskan: Du är inte ute efter att JAG borde åka på semester, eller hur?
Dottern:  <flinar>
Svorskan: Hahaha! DU vill ha Mimi.

Första sommaren med Mimi

Under semestern var vi ute vid havet flera gånger och grillade och.. bara myste.
 
Och tittade utöver havet.
 
Vi hade det kanon.
 
Mimi fick godis vid alla "sittningar" och annars också.
 
Mimi på väg ut i vattnet.
 
Mimi I vattnet.
 
Och jag står och tittar på och njuuuter.
 
Sommar.
 
Mimi är en sån hund som kan sitta rakt upp och ner och titta och bara njuta.
 
Mellan varven testade jag om man kan använda Mimis svans som mikrofon.
 
Mimi testade hålen i nätet på cykelkärran.
 
Och här försöker vi få likadana frisyrer.
 
 

Hon tackar så mjukt och försiktigt

Mimi SLICKAR inte, hon pussar bara.
 
Mimi har legat och gnagat på ett rått märgben i TRE timmar. När hon var klar kom hon bums upp i soffan och gav mig en sån puss som bara Mimi kan. Nu ligger hon trött vid sidan om mig med nyskrapade tänder och ser väldigt nöjd ut.

Grådis i sovrummet


Inte mitt sovrum, men samma gråa färg som jag skall ha i mitt.
 
Så! Nu är dubbelsängen, spegelramen, nattduksbordet och en byrå vitmålade. Nästa steg är att måla väggarna i sovrummet i färgen "grådis". Men det gör jag om ett par veckor. Där emellan skall jag njuta av livet på annat sätt på min fritid.
 
Mimi gnagar på ett märgben och morrar "farligt" när jag kommer nära. Så "farligt" att jag skrattar lite inombords. När jag satte mig vid sidan om och pratade med henne, pratade hon tillbaks: "Grrrr! Ser du inte att jag myser här?". Så jag låter henne vara ifred. :D

På ingång

Dottern är på ingång. Vi äter middag och sen skall hon fakturera lite. Dessutom tänker jag få lite sån info som man inte får i hennes blogg. Våra samtal kan annars bli lite så: "Men det skrev jag ju om i bloggen!".
 
I övrigt är det helg och det sitter inte ALLS fel.

Full fart

 
 
 
 
Mimi var busig på morgonrundan i dag. Med "busig" menar jag alldeles underbar. Hon jagade upp en fasan och när vi på hemvägen gick genom ett koloniområde jagade hon en kaninunge (jag vet - men de smiter under närmsta staket och är väldigt medvetna om att de kommer undan).
 
Livsglädje kallar jag sånt. Ungefär som när små barn (och större - såna som jag) hoppar i varje liten vattenpöl de ser.
 
Visst är livet härligt?
 
God morgon! :D

Smakar som godisFour o´clock biologisk lakritste
köpt på Kvantum. (Nej, jag är inte sponsrad :D).
 
Innehåller:
Eko lakritsrot, eko stjärnanis, eko kanel,
eko apelsinskal, eko kardemumma,
eko nejlika, eko svartpeppar.
 
SKITGOTT!

Nu skäller jag och det med rätta

Hade jag lyssnat på läkare de senaste 15 åren, hade jag i dag suttit hemma med fördragna gardiner och vägt tre gånger så mycket som jag gör nu. Jag hade inte träffat folk och jag hade inte orkat röra på mig.
 
 
För 15 år sen "gick jag i väggen", "blev utbränd" eller vad man nu vill kalla det. Jag hade panikångest och dagliga panikattacker. Jag kunde inte jobba och försökte undvika att vara social över huvud taget. Jag fick "lyckopiller". I och med att de tog bort min mättnadskänsla, åt jag som en häst. De hjälpte mot panikattackerna, men jag blev avtrubbad och kände inte riktig glädje och inte riktig sorg. Jag andades tyngre och svettades bara jag gick ut med soporna.
 
När jag efter 5-6 år sa att jag ville sluta med pillerna, blev jag varje gång bemött med att: "Det är nog inte bra. Du får nog räkna med att du behöver ta medicin resten av livet".
 
Resultat: Jag sket i läkaren och trappade ner och slutade med medicinen på eget bevåg. Tvärt emot vad som rekommenderas. I dag mår jag skitbra!
 
 
För 10 år sen började jag tappa väldigt mycket hår. Jag tog upp det med läkare ett antal gånger och blev till slut hänvisad till en hudläkare. Denna frågade om det kliade i hårbotten och om jag hade mjäll, något jag inte hade. Hudläkaren påstod ändå att jag hade inflammation i hårsäckarna och gav mig en penicillinkur över 6 månader. Det hjälpte inte ett dugg.
 
Resultat: För ett år sen läste jag att håravfall kan bero på brist på Omega 3. Jag tog dubbel dos Omega 3 i tre månader och efter det har jag tagit en vanlig dagsdos. Ett halvår efter att jag började med detta återkom rätt mycket av hårväxten.
 
 
Jag har haft sömnproblem i närmare 20 år. Inga insomningsproblem, men jag vaknar för tidigt och kan inte somna om. För 5 år sen fick jag sovmedicin (Propavan) och de duger. Men jag är ingen stor fan av piller.
 
Resultat: Jag läste att mina typ av sömnproblem kan bero på brist på magnesium (för en vecka sen). Jag har börjat äta magnesium och har testat några nätter utan sovmedicin och nu sover jag som jag skall.
 
 
Läkaren på VC kritiserade mig för att äta efter LCHF, men frågade inte en enda gång VARFÖR jag gör det och hur jag mår. Hon sa till mig att Banting (som åt rätt nära LCHF-kost) dog av hjärtinfarkt. Jag var skitförbannad på henne, men tänkte inte ta någon diskussion med en läkare som hur lätt som helst kan prata över huvudet på mig om han/hon vill. Två minuter efter hennes uttalande tar hon mitt blodtryck. Det visar sig vara lite högt och hon ville därför ge mig blodtrycksnedsättande medicin.
 
Resultat: Det sket jag i. Jag kollar mitt blodtryck vid ett senare tillfälle hos en läkare som fattar att man inte retar upp patienten precis innan. Eller så köper jag en blodtrycksmätare och kollar själv hemma.
 
 
Jag lever heller med livskvalité den tiden jag lever och så får det blir som det blir. Läkare lyssnar jag inte på längre. Eller det vill säga att jag lyssnar, men VÄLDIGT kritiskt. Jag litar inte på de ett dugg. Hade jag gjort det hade jag inte känt livsglädje de senaste 15 åren.
 
Men en sak är bra med allt som har hänt. Jag uppskattar varenda dag, jag uppskattar allt jag har och allt jag upplever. Jag uppskattar att kunna skratta och jag uppskattar att kunna gråta. Jag älskar livet och jag älskar att jag har möjligheten att se till att jag kan njuta av det också.
 
Läkarkåren kan slänga sig i väggen! (Okej, det finns bra enskilda individer - men de är attan ta mig inte många!).

När man inte vet vad man själv gör

 
I morse steg jag upp, tog fram Mimis mat från kylen och ställde den på köksbänken så att den skulle hinna bli lite rumstempererad. Gjorde kaffe, tog med mig in i vardagsrummet och satte mig vid datorn. Allt precis som vanligt.
 
Mimi var jätteduktig. Hon brukar vara tjatig när jag sitter vid datorn - för maten väntar ju! Men i morse var hon inte det. Hon lade sig i soffan och verkade hur nöjd som helst. Jag berättade för henne hur DUKTIG hon var. Sen när jag hade druckit mitt kaffe och sa till henne: "Skall du ha mat?" reagerade hon knappt. Hon bara tittade på mig. Jag fattade inget, hon brukar ju störta ut i köket när jag säger så. Jag fick säga det TRE gånger innan hon reagerade.
 
Lite ängslig blev jag och undrade på om hon var sjuk. Men hon blev ju glad och sprang in i köket till slut. Gissa om jag kände mig dum när jag kom ut i köket och såg att jag i mitt morgongroggy tillstånd redan hade satt ner maten! Stackars Mimi, där stod hon och trodde hon skulle få mer.
 
Hon fick ett par godisbitar istället.
 
God morgon! :D

Jag tror jag misstror med rätta

Jag håller med riksdagsmannen Kenneth G. Forslund. Det är "inte rimligt" att man skall förbjuda snus när cigaretter är tillåtet.
 
..och det säger jag som faktisk röker (slutar i längre perioder och så börjar jag igen - tyvärr). EU får gärna förbjuda cigaretter för då kan jag inte börja igen - när jag slutar igen.
 
Efter vad jag vet är det dokumenterat att rökning är mer skadligt än snus. Jag fattar inte. Vad är de ute efter? Det finns alltid kommersiella krafter bakom, så jag sitter inte här och är naiv. Men jag undrar på vart vinsten är för EU? För NÅT är det.
 
Är det företagen som producerar och säljer nikotintuggummi etc som behöver öka sin förtjänst? Är det högt uppsatta personer inom EU som är involverad i dessa företag? Sitter i styrelsen? Har ekonomiska intressen? Aktier? Det hade inte förvånat mig ett dugg.

Mimi är en lycklig en, kryddad med lite bus

En kuvad hund är en hund som inte VÅGAR ta egna initiativ så länge du är i närheten.
 
En lydig hund är en hund som (nästan) aldrig gör något den vet att den egentligen inte får göra.
 
En lycklig hund är en hund som tar egna initiativ och som med glädje låter bli att göra sånt du inte vill att den skall göra.
 
En busig hund gör allt, men KAN ändå vara rätt lydig om den har lärt att det resulterar i positiv uppmärksamhet.
 
En kuvad hund far ihop när någon skäller eller rycker till i kopplet. En lydig hund är lite som Cecar Milans zombie-hundar. En lycklig hund håller huvudet högt och ser allmänt glad ut. En busig hund är lite turbo, charmig och i det långa loppet lite störande (om det blir för bra).
 


 
Lydnad - vad är det? Jag skräms lite av ordet, jag gillar inte att kalla kontaktskapande och förståelse mellan hund och människa för "lydnad". Det påminner mig om gamla metoder med hårda ryck i kopplet, negativa korrigeringar och oförståelse för att hunden kanske inte förstår vad man vill förmedla. Jag hatar att se en hund som sänker huvudet när ägaren går mot den, när man med blotta ögat kan se att hunden kryper ihop och önskar att den var osynlig.
 
Jag såg nämligen i morse en man som ryckte så hårt och brutalt i kopplet till sin lilla dvärgpudelhane (den skällde mot Mimi) att hunden kröp ihop och såg så osäker och olycklig ut att jag inte har kunnat släppa det än.

Hon bara dogNär jag lade brev på brevlådan i dag och Mimi hängde med, så segnade hon plötsligt om på sidan och låg still. Det enda som rörde sig var svansen som dunkade hårt i marken.
 
Jag tränar "PANG!" med Mimi. Jag gör om handen till en pistol och sen skjuter jag henne. Ibland funkar det, andra gånger får jag visa henne. Men i dag dog hon alldeles av sig själv.
 
Smart sätt att tigga godis på, för visst fick hon godis och jag fick mig ett gott skratt.

Krönika i City Landskrona i dag

Jag är MÖJLIGEN lite subjektiv, men jag gillade dotterns krönika lite extra i dag. ;)

Mimibajs


På väg hem från jobb bajsade Mimi en grön pepperoni. En hel! Jag tänkte tanken att ta den med hem och fota som bevis och lägga ut i bloggen, men kom (som tur var) på att det är lättare (och mindre oaptitligt) att hitta en bild på nätet.
 
EN alltså, inte en hel hög som på bilden. Undrar när hon har klarat av att slänga i sig den när vi har varit på promenad. Och tur att den var hel, annars undrar jag hur hennes mage hade reagerat.

Borsta, kamma, borsta, kamma


Innan Mimi hade jag Madde. Innan Madde hade jag Frida.
 
Frida var en Bearded collie.
 
Min stora stolthet var att hon aldrig hade en tova i pälsen. Trots
att det tog närmare två timmar att jobba sig genom den när
hon hade fått sin vuxenpäls.
 
Så hände det på en promenad att hon sprang in i en buske..
 

..och då tog det lite MER än två timmar.
 
Mimi tänkte tydligen testa samma sak, för i morse sprang hon in i en likadan buske. Jag var SÅ lycklig när jag kallade in henne och såg hur hon såg ut. ;D

Det är inte lätt att vara hund all tid 
 
 
 
 
 
 

Hur gammal är din hund?

Jag hittade detta på nätet:
 
Hundår         Människoår
2 månader    2 år
4 månader    6 år
6 månader   10 år
8 månader   12 år
10 månader 14 år
1 år             16 år
1 1/2 år       20 år
2 år             24 år

Sedan skiljer sig de åt efter storlek (S/M är till ex miniatyrhundar, dvärgpudel och cocker, L ungefär som en Golden? och XL är typ Irländsk varghud eller biffiga stora hundar):

Hundår        Människoår
                  S/M          L          XL
3 år             29           30        31
4 år             34           36        38
5 år             39           42        45
6 år             44           48        52
7 år             49           54        59
8 år             54           60        66
9 år             59           66        73
10 år           64           72        80
11 år           69           78        87
12 år           74           84        94
13 år           79           90        101
14 år           84           96        108
 
Mimi som är åtta år är egentligen 54 år. Hon och jag är nästan jämngamla (jag är 51). Lite pinsamt att hon ändå kan springa mycket fortare än mig. ;)
 
Jag träffade på en äldre man här om dagen med en pytteliten hund. Hunden rörde sig som om den var urgammal och när jag frågade mannen hur gammal den var så sa han: "Åh! Han är GAMMAL, han är NIO år!". Ajajaj, hunden är inte gammal, men han lever ett liv som en gammal hund. Då kan vem som helst bli "gammal" i förtid.
 
Mimi och jag lever som om vi var tjugo. Det är mycket roligare. :D

RSS 2.0