Fortfarande fritt fram för sex med djur

Om Lagrådet får sin vilja genom så kan man fortsätta ha sex med djur efter 1.januari 2014  - efter vad jag förstår. På tiden att det blir ordning i Svensk lagstiftning nu tycker jag.
 
Frivillig strypsex blir man dömd för, men inte för att penitrera en höna!

Ta fasta på fasta

5:2 metoden: "Då fastar man under två veckodagar och äter som vanligt under de andra fem. Under fastedagarna intar man endast ett mål och man väljer själv när på dygnet detta mål ska intas. För kvinnor ska kaloriinnehållet under dessa dagar ligga på ca 500 kcal och för män ca 600 kcal. Det kan vara klokt att inte förlägga de två fastedagarna direkt efter varandra, speciellt om man inte är van vid att fasta". 
 
16:8 metoden: "Då får man äta under åtta timmar och sedan fastar man under sexton timmar. Vanligtvis sträcker sig ätfönstret mellan klockan 12:00-20:00. Man äter två till tre mål om dagen och man kan fördela dessa hur man vill. Exempelvis två stora mål och ett litet, eller tvärtom. Om man tränar hårt är det viktigt att man intar sitt huvudmål efter träningen. Det kan därför vara klokt att lägga sitt pass vid slutet av fastan. Under fastan intar man ingenting som innehåller energi, dvs man intar endast vatten, kaffe eller te. (En liten skvätt grädde eller mjölk i kaffet är okej och kommer inte påverka resultaten.)"
 
Jättebra sida som förklarar skillnaden mellan de två faste-metoderna finns HÄR.

Hittehunds loppis

Det var rätt poppis att köpa ett paket Dentastix och sen få vara med i dragningen av ett års
förbrukning. Jag fick svälja min stolthet där och sälja något jag aldrig själv hade velat ge
min hund. Men that´s life och man får ju inte vara "sån" heller. ;)
 
 
Riktiga klipp kunde man göra - och det gjorde många. Till ex hundböcker för 20 kronor styck?
 
 
Hittehunds Morris var dock inte till salu. Annars hade Hittehunds Mimi nog haft en kompis här 
hemma nu.
 
Jag avslutade mitt pass på loppis i dag innan det var stängdags så jag vet inte exakt hur det har gått. Men en del pengar borde det har blivit. Och så träffade jag på gamla bekanta, det är alltid kul.
 
Ett tält jag undvek på området var veterinärsklinikens. De hade lottdragning. Man kunde vinna en giftspruta! (Alltså - en vaccination) ;D.
 
Nää, nu lägger jag av med mitt tjafs. Men då vet ni att jag lever i varje fall. Och om jag inte bloggar på en vecka eller månad, så lever jag rätt så säkert ändå. Jag har bara inte andan att blogga för tiden. Var ett tag sen det och det är inte lika roligt att försöka pressa ut ett inlägg bara för att det skall så vara.

Diskussionslystna göra sig icke besvär

 
Jag kör "städkärring"-stilen i dag. Eller "50-tals hemmafru" kanske. Snart dags för andra passet på Hundmässan i Landskrona. Mimi hade kunnat hänga med så social som hon är, men de kräver vaccinationsintyg för hund och där har vi inget att visa upp. Rent av därför att jag inte följer upp hennes vaccinationer då jag tror det gör mer skada än nytta.
 
Och nej, jag tänker inte diskutera det och nej, jag är inte dum i huvudet. Däremot är jag rätt så påläst i ämnet. Men som sagt, jag tänker inte försvara mig. De som menar jag utsätter någon för fara kan istället läsa på inom ämnet att INTE vaccinera, så att man vet vad man pratar om. Man verkar nämligen rätt pantad om man börjar diskutera eller argumentera utan att ha någon kunskap om hur motparten ser på saker och ting. ;D (Jag tyckte jag fick till det bra där.)
 
God morgon! :D
 
 

Ett sätt och inte en diet

Jag är så trött på att man kallar olika sätt att äta som INTE är efter Livsmedelsverkets rekommendationer för dieter. Precis som att allt som går utanför deras ramar är onormalt.
 
För mig är det onormalt att äta som Livsmedelsverket menar man skall. Jag mår inte bra då helt enkelt. Och jag är säker - för jag åt så i närmare 50 år. 
 
När man inte mår bra är det rätt förnuftigt och logiskt att försöka finna utav hur man skall göra för att MÅ bra och då började jag titta mig runt efter alternativ som verkade vettiga för mig. LCHF verkade helt klart vettigt och efter 3,5 år med LCHF har jag "kött på benen" när jag säger så. Och nu när jag har slutat röka började jag leta alternativ med tanke på att jag inte vill gå upp i vikt (inte för att jag vill vara så jättesmal, men för att det är jobbigt att träna som jag gör om jag väger för mycket och träningen är viktig för mig). Nu fick jag upp ögonen för 5:2-metoden och den kan kombineras med LCHF om man vill. Perfekt ju!
 
Jag gör aldrig större ändringar i min kost och levnadssätt utan att se till att vara påläst. Och jag blir så enormt irriterad över den kritik som vissa riktar mot "dieterna" - särskilt LCHF och 5:2-metoden. Detta är INTE bantar-dieter. Detta är sätt att äta och leva i vardagen. Hittar man något som kroppen uppfattar som naturligt och hälsosamt så är jag övertygad om att matintaget normaliseras och då normaliseras även vikten.
 
LCHF har fått mig att bli noga med att äta råvaror, ekologiska sådana, utan e-nummer/tillsatsämnen, utan glutamat och inte GMO- modifierad. Och det håller jag mig till även om jag numera inte följer LCHF slaviskt. Jag har även uteslutit gluten och alla mjölkprodukter (bortsett från smör) numera och är i dag tusen gånger mer hälsosam än när jag åt efter Livsmedelsverkets rekommendationer.
 
Sluta kalla det som VERKLIGEN är normalt och hälsosamt för kroppen för "dieter". Det är ett sätt att äta och ett betydligt bättre sådant än Livsmedelsverkets "diet". 
 
Och en sak till när jag först är i gång: ATT ANOREKTIKER OCH ANDRA MED LIKNANDE ÄTSTÖRNINGAR PÅVERKAS NEGATIVT AV MEDIAS FOKUSERING PÅ 5:2-METODEN BETYDER INTE ATT MEDIA SKALL SLUTA UPPLYSA OSS ANDRA SOM KAN HA POSITIV NYTTA AV INFORMATIONEN.
 
Här kan du läsa lite mer om 5:2-metoden. Jag har precis ätit frukost efter ett dygns fasta och mår prima. 

Har koll på matte

 
Ibland när vi är ute på äventyr och Mimi blir riktigt trött ser hon till att vila upp sig på ett sätt så att hon kan koppla av till 100% och samtidigt vara helt säker på att ha koll på vart jag är. Ofta lägger hon sig på mina fötter eller som i detta fallet så har hon lagt huvudet på min cykel. 
 
Första dagen med fasta efter 5:2-modellen!
 
God morgon! :D

Inte dagar och veckor, men månader och år

Man skall ju inte störa en hund som sover och då kan man stjäla lite energi på det här sättet.
 
Eller så kan man skita i vad man får göra eller inte och bara TA energi.
 
Jag har varit icke-rökare i fyra veckor i dag. Den 25.augusti är det en månad - så jag får väl gå över till att räkna månader och år nu och inte dagar och veckor som jag har gjort tills nu.
 
Vikten försöker smyga sig på, men den lurar inte mig. Jag både ser och känner den! Så nu funderar jag på att testa 5:2-dieten. Den skall ju vara bra både för vikten och hälsan. Sånt gillar jag.
 
Några som har erfarenheter från dieten? För min del tror jag att jag vill fasta 24 timmar (man kan fasta allt från 16 timmar och mer) och sen äta mina tillåtna 500 kalorier i ett nafs (man kan fördela det under fastan om man vill). Hur gör du (om du har testat)? Och hur känns det? Mådde/mår du bra? Ont i huvudet? Andra besvär? Positiva upplevelser?
 
God morgon! :D

Jag kollar bilder från i somras - för nu verkar det ju vara höst. :(

 

Man måste vara frisk för att orka vara sjuk

LÄNKAD ARTIKEL:
"Det är farligare att gå till läkaren än att sätta sig berusad i bilen och köra ut på en vansinnesfärd. Dubbelt så många avlider av läkarslarv som i trafiken".
 
Vill du dö rekommenderar jag att du först och främst går till läkaren, då utsätter du förhoppningsvis inte andra för fara. Dessutom verkar det fungera bättre. (Jada - lite humor får man ha. Det gör det lättare att hantera verkligheten).

Happy hund

 
 
Jag skulle liksom filma Mimi för att visa er hur hon ser ut nu när hon har blivit snaggad. Det var dock inte så lätt då hon trodde hon skulle få nåt smaskigt ben eller liknande. 
 
Det syns tydligt i filmen hur hon hela tiden "trippar" med framtassarna när hon sitter ner. Det gör hon helt enkelt därför att annars hamnar hon i liggande läge. Hon är som Bambi på hal is - oavsett underlag.

Men så GE mig godiset då!

picasion

Jag har förresten klippt ner/snaggat Mimi. Numera ser hon ut som den jaktcocker hon (inte :D ) är. Folk undrar vilken ras hon är och vissa tror hon är en valp. Jag får väl ta mig i kragen och fota henne så ni får se.
 
Men först skall lördagsmorgonens joggingrunda avklaras. 
 
God morgon! :D
 

Du kanske tror du är snäll - men icke

 
TÄNK PÅ DETTA NÄR DU SKAFFAR EN HUND:

Köp inte hund på blocket eller liknande sidor, utan vänd dig till en registrerad uppfödare; Svenska Kennelklubben har omkring 15 000 aktiva hunduppfödare. Det finns även seriösa föreningar (så som Hittehund) som omplacerar hundar. Var kritisk och ställ krav, och se till att få papper. Köper man en hund från en olaglig uppfödare är risken stor att hunden har dolda fel och sjukdomar.

 

Efter vad jag har fått veta är kvinnan som denna artikeln handlar om fortfarande aktiv: 

 

Fem valpar dog till följd av vanvården

 
 
Och denna artikeln handlar om någon som har köpt en valp, fått papper på veterinärbesiktning och det hela, men inget stod rätt till:
 

Nyköpt valp var döende

 
 
Att köpa en valp eller vuxen hund från oseriösa säljare betyder (tyvärr) inte att du räddar en hund, det betyder att du ser till att den oseriösa säljaren kan fortsätta sina affärer och att många flera hundar kommer att fara illa.

Hundmässa i Landskrona

På Hundmässan i Landskrona den 24 och 25 augusti kommer föreningen Hittehund att vara representerade. Mimi fick jag ju (som alla vet) genom Hittehund och jag är imponerad över deras arbete för att omplacera hundar - både deras arbete för befintliga hundägare och även deras arbete för att se till att hunden får ett stabilt och passande "för-alltid"-hem. En mycket seriös förening (de finns på nätet hittehund.nu och på Facebook). 

Nu är frågan om någon har hundrelaterade artiklar eller liknande som de kanske vill skänka och som Hittehund kan sälja på Hundmässan? 
 
 


När man omplacerar eller får en hund genom Hittehund kostar det inga pengar, ingen betalar för arbetet som läggs ner. Men de frivilliga som arbetar med detta har olika utgifter genom den tjänsten de gör, till exempel resutgifter. Dessutom kommer ibland akuta fall där en hund behöver opereras eller liknande.

Har du möjlighet att skänka något får du gärna ringa (på DAGTID!) : 0709 43 49 47. Alternativt mejla lenamaria.lundberg@gmail.com.

Och så ses vi kanske på Hundmässan?

Men Svorskan är i ledningen!

Jag fattar inte att jag inte kan få göra något själv utan att någon skall härma mig? Nu är det Kenza som är en copycat! 
 
21 - 8 till mig! ;D

Känns som en passande bloggbild numera

Jag är inte så aktiv. Har inte nåt att skriva, men det är ju bra. Det betyder att inget negativt
händer i varje fall. Och njuter av livet gör vi, Mimi och jag. Vi är mystanter båda två. :D
 

Hur mycket e-nummer består du av?

Äntligen en vettig artikel om mat.
 
Hur mycket fett, protein och kolhydrater vi mår bra av är individuellt. Det finns inte en facit som passar alla. Men vissa saker är onaturligt att stoppa i sig oavsett (kött tvättat i klor och ammoniak), andra saker är onaturligt att stoppa i sig i de mängder vi gör (socker, vetemjöl och mjölkprodukter) och vissa saker är rena rama giftet (e-nummer). Vi överdriver konsumtionen av livsmedel som inte är naturliga för oss och resultatet är allergier, diverse åkommor och mager som krånglar.
 
Om du är så naiv att du tror du kan stoppa i dig vad som helst utan att din hälsa påverkas - tror du fel. Du är fullständigt beroende av din kropp och du behöver den för att kunna leva ditt liv. Din kropp är ditt verktyg för att kunna göra det till fullo och verktyg behöver underhållas - rengöras och "smörjas". 
 
Ekologiska råvaror utan tillsatsämnen KAN inte bli fel. Sen får var och en hitta balansen för hur mycket man skall äta av de olika råvarorna. Sånt beror på livsstil och kanske tillvanda kostvanor och svaret är olika från person till person.

En lite gulare pasta

 
Jag är inte glutenallergiker, men har läst att även de som inte är det kan må otroligt mycket bättre när man låter bli vetemjöl (gluten) (gäller även mjölkprodukter - pga nåt annat grejs). Så jag har börjat forska i ämnet och kollar numera med nyfikenhet in glutenfri-hyllan i affären. Och där hittade jag pasta!
 
Lite annorlunda i och med att det smakade majs (pastan är gjord av enbart majs och vatten), men riktigt gott var det. Jag kommer helt klart att fortsätta med den här varianten, då slipper jag en mage som blir stor som en ballong efteråt (och med ditto "problematik"). 

Jag glänser som aldrig förr

Här sitter jag och viser upp mig. Är jag inte fin? :D Jag har smort in mig med ekologisk, raw sheasmör
från Ghana. Afrikanska kvinnor har visstnog använt det i tusentals år.
 
Och så har jag en fin hottentottfrisyr (rumpan har jag redan).
 
Superintressant eller hur? Egentligen ville jag bara sticka inom här och säga att jag mår SÅ bra! Jag går in för att njuta av varenda dag som är tillräckligt varm till att gå i shorts och linne. Sommaren varar inte för evigt, jag vill ta till vara så mycket som möjligt och sen smutta på minnena under vinterhalvåret.
 
Lev i nuet! (En konst, men jag för min del blir duktigare och duktigare).
 
 
 
 

Mätt med dagens rätt

Nötbiff, champinjoner, brysselkål, broccoli, salladslök, persilja, stekta tomater och en
klatt hemmagjord vitlökssmör. 
 
Just nu äter jag inte efter LCHF (även om dagens middag ger det intrycket), men självklart tar jag med mig det jag upplever som positivt med LCHF när jag väljer vad som skall ligga på tallriken. Jag testar mig fram lite. Jag äter mer nötter, frön, bär och frukt. Vetemjöl håller jag mig fortfarande långt ifrån och bortsett från smör, så håller jag mig också ifrån mjölkprodukter.
 
Grundprincipen är att undvika tillsatsämnen, enbart äta råvaror och inte överdriva fruktintaget. Jag har varit icke-rökare i 16 dagar nu. Jag har inte gått upp i vikt (än), men om jag gör det ändrar jag kanske kosten tillbaks till LCHF. 

Jorå. Jag mår bra

 
I morgon är det två veckor sen jag fimpade. Jag kör all in, vilket betyder allt ifrån sund mat och
motion till gröna hälsodrinkar (well shaked) som smakar skit. 
 
 
Och så delikata, näringsrika smoothies på det.

En av Mimis snabbisar

I värmen behöver man faktisk doppa sig lite.
 
Eller?
 
Jo, lite nerkylning är inte helt fel.
 
Så! Nu är jag klar. Nu går jag upp igen. 
 
God morgon! :D
 
 

RSS 2.0