Jag är illa tvungen

Innan jul tog jag några blodprov och så mätte jag mitt blodtryck i ett dygn. I dag pratade jag med läkaren per telefon. Blodproven var bra. Hon sa att jag ligger rätt med tanke på medicinering för sköldkörtelproblem och mina kolesterolvärden är bra. Hon undrade om jag hade ändrat kost. Jag svarade som sant är att det har jag inte, att jag har ätit efter LCHF i tre år nu. Hehe.., jag kunde höra hur hon noterade. Det är inte så poppis det där med LCHF.
 
Mitt blodtryck ligger lite högt. Inte jättehögt, men i och med att jag har hjärt/kärl-sjukdomar i släkten ville hon helst medicinera mig. Jag "förhandlade" mig till en frist på tre månader för att själv försöka få ner blodtrycket UTAN mediciner. Det betyder att jag måste bruka allvar och få till en livsstil där det är naturligt att sticka ut och springa tre gånger i veckan och lära mig att inte stressa i onödan.
 
Jag vill heller springa och hålla mig i bra form än att stoppa i mig ytterligare mediciner. Ni kan väl hålla tummarna för att jag lyckas? Jag blir otroligt stolt om jag klarar av det. Det är inte så mycket som skall till, men det är rätt svårt att påverka blodtrycket - tyvärr.
 
Och så skall jag göra något varje dag som får mig att "bara vara". Att leva i nuet. Till exempel lägga pussel, klickerträna med Mimi, meditera eller hångla med någon. ;D

Kommentarer
Postat av: Robert

Det borde väl kunna gå att hitta män att hångla med iaf. ;D

Svar: Nja. Det skall ju helst vara en man VILL hångla med. :D
Svorskan

2013-01-02 @ 15:38:45
Postat av: Robert

Kan vara en fördel förstås. ;P

Svar: Ja, annars blir nog blodtrycket ALLDELES fel. :D
Svorskan

2013-01-02 @ 16:49:00
Postat av: Celine Naminah - En aspiebloggare

Tycker du är superkalasduktig. =)

Svar: Tack!
Svorskan

2013-01-02 @ 16:51:19
URL: http://phantazia.blogg.se
Postat av: Hörni

Kanske är motiverande att du har har medicinska skäl att röra på dig? Jag håller tummarna för att du lyckas, det är inte kul att äta mediciner.

Svar: Ja. Och det är motiverande på så sätt att jag inte skall ha höga förväntningar på fart och distans. Det är mer viktigt att jag joggar några kilometer tre ggr per vecka än att jag springer fort eller får för mig att ta en halvmara igen. Jag får lära mig att inte pressa hela tiden. Lära mig att njuta av kortare joggingrundor enbart för hälsans skull. Jag hatar mediciner och har precis kunnat sluta med en jag tog varje dag. Ett bakslag om jag måste börja med annat..
Svorskan

2013-01-02 @ 17:27:57
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Robert

Klart vi håller tummarna. :D

Svar: Bra! :D
Svorskan

2013-01-02 @ 17:53:18
Postat av: Jompen

du har ju jätte duktig på att ta dig ut att springa förut, varför skulle du inte klara det nu? :)
du slipper ju mest troligt då de där pillrerna!
Jag tror på dig!

Svar: Jag har lätt för att ställa för stora krav på mig själv och till slut tröttnar jag. Men nu skall jag försöka göra rätt. Tack! :)
Svorskan

2013-01-02 @ 20:37:35
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: JOMPEN

mäh! johanna moxell, vem är det? hahaha! jompen ska det stå. så du inte blir förvirrad, höhö!

Svar: Åh! Jag vet nog vem du är oavsett. ;)
Svorskan

2013-01-02 @ 20:38:36
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Micke

Kom bara ihåg att det är väldigt bra för blodtrycket med vila och avslappning också.Så att det inte bara blir tokträning.

Svar: Jepp, därav att jag skall göra saker som är lugnande varje dag också. Det är nästan det svåraste. :D
Svorskan

2013-01-02 @ 23:15:50
Postat av: Kari Katralen

Robert: God morgon! :D

2013-01-03 @ 06:22:14
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Robert

God morgon! :D

2013-01-03 @ 10:52:44
Postat av: Hörni!

Goddagens! :D

2013-01-03 @ 11:56:41
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Emilio

Hej jag vet att du inte är LCHF proffs men tänkte ändå fråga ;) jag har gått på LCHF i sju veckor och gått ner mycket :) men nu denna veckan så har jag glömt bort följande saker: vad jag själv har för telefonnummer, vad skolan har för portkod. Vad mitt larm på jobbet har för kod så larmet gick igång och alla runt omkring mig säger att jag fått LCHF hjärna... Jag suckar och tror attest bara är en tillfällighet är detta något du känner igen eller tror du att det går över? Men visst är det väl en myt att man blir trög av LCHF ?:) TACK FÖR EN AS KUL BLOGG :)

Svar: Hahaha! Ursäkta att jag skrattar, men nej. Det är inte avsaknaden av kolhydrater som gör det, det måste vara något annat. De första två veckorna kan man få ont i huvudet, vara yr och musklerna hänger kanske inte med på samma sätt när man tränar den första tiden, men glömmer saker har jag aldrig hört om.
Svorskan

2013-01-13 @ 00:16:33
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0