Så himla LCHF-gott

 
Jag hittar ingen rimmad fläsklägg utan konserveringsmedel, men kroppen får väl tåla lite skit ibland. ;)
 
Dagens middag var kokt rimmad fläsklägg, kokt blomkål, en rejäl klick crème fraiche och finriven pepparrot. Bortsett från koktiden för fläskläggen är det superenkelt och snabbt gjort. Man kan inte misslyckas!

Kommentarer
Postat av: Robert

Mmmm... Får du i dig gluten när du äter LCHF?

Bloggen ser iaf ut som vanligt igen. Var två andra snyggingar på bild här förut. ;D

Svar: Det beror på vad det är gluten i. Det är i mjöl, är det inte så? Jag äter inte mjöl alls. På sin höjd mandelmjöl i så fall. Har min blogg också sett konstig ut? Med fel profilbild eller nåt sånt? Läste hos Gun att det har varit rätt roligt det där i dag. :D
Svorskan

2013-01-30 @ 15:41:27
Postat av: Hörni

Du får väl rimma köttet själv. ;)
Men det låter jättegott det där! Jag kokar aldrig rimmad fläsklägg. Eller jo, när jag var tjugo och nyss hade flyttat hemifrån gjorde jag det ibland, med rotmos till.

Svar: Jag? Rimma? Det jag rimmar är dikter. :D
Kokar du aldrig, eller äter du aldrig. Jag tycker det är jättegott. Fuskar jag så har jag rotfrukter till och så gör jag en sötsur vit sås som man har tunna lökringar i (gammalt recept från Norge - en speciell sås som man har till salt kött. Inte särskilt vanlig där heller. Men jag gjorde den till Janne en gång. Han gillade! :D)
Svorskan

2013-01-30 @ 15:50:53
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Husfrun

Det låter väldigt gott.
Men jag stör ihjäl mig att de inte har fryst blomkål i butiken. Det är ju perfekt att ha som tillbehör, men färsk måste ätas snabbt annars blir den dålig.

Svar: Jag tycker den håller sig rätt länge i kylen. Jag föredrar färskvara då jag inbillar mig att den behåller näringsämnena bättre. Men visst finns det fryst blomkål? Gör det inte det? Menar jag har sett det.
Svorskan

2013-01-30 @ 17:27:58
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Robert

Japp, den såg konstigt ut förut. :D

Jag har experimenterat med att inte äta gluten, men jag mådde inte riktigt bra av det.

Svar: Synd jag inte såg det. :DWhat? Jag har hört att folk är allergiska mot gluten, men inte tvärt om - att man behöver det? Säker på att det handlade om gluten? På vilken sätt var det du inte mådde bra av det?
Svorskan

2013-01-30 @ 17:58:11
Postat av: Robert

Åt varken pasta eller bröd på två veckor. Jag blev trött och hängig. Kastade mig iväg och köpte pizza igår. Då kändes det bättre igen.

Tror jag läst att man bör äta extra zink eller nåt om man tar bort gluten. Minns inte säkert.

Svar: Hahaha! Sorry, men jag tror jag vet vad det beror på. Mjöl, särskilt vetemjöl är det MASSOR av stärkelse i. Stärkelse = glukos (tror jag det är). Glukos = kolhydrater. Kolhydrater = förhöjt blodsocker. Förhöjt blodsocker = Trött och hängig när blodsockret faller. Samma reaktion får man när man börjar med LCHF. Man kan även få huvudvärk och yrsel. Fy dig, Robert! Du har sockerberoende!! ;)LCHF är ju så att säga glutenfritt efter vad jag vet. Vi som är med i den "sekten" (;D) behöver inget extra av nåt efter vad jag vet.
Svorskan

2013-01-30 @ 18:10:23
Postat av: Hörni

Sv: Vi äter det aldrig. Vet inte varför, vi är bara inte vana vid det. Men det skulle vara gott, det är jag säker på. Din sås också. :)

Svar: Inte så konstigt. Jag får ibland aha-upplevelser: DET har jag inte tänkt på att äta.
Svorskan

2013-01-30 @ 18:16:55
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Robert

Intressant! :D

Att jag testade berodde iaf på att jag tyckte att min (milda) psoriasis blev bättre av att inte äta pasta och bröd. Sedan läste jag på nätet om folk som blivit friska från psoriasis genom att ta bort gluten och laktos. LCHF har också den effekten på en del har jag förstått. :P

Svar: Jag Googlade. Kolla kommentar nummer 3 i denna länken: http://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d715472b9cb462239066f62-psoriasisartrit-se-hit
Här hittar jag också något: http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/1040/LCHF-Psoriasis.aspx

Men jag hade hoppats hitta att Kostdoktorn eller Dr.Dahlqvist hade skrivit något om det, men tyvärr.
Svorskan

2013-01-30 @ 18:38:56
Postat av: Robert

Ja, det gör tydligen underverk med LCHF. :D

Svar: Det är många som upplever positiva fördelar. Men det är också de som inte gör det. Har man problem eller åkommor så kan man ju alltid testa? Men ge det minst en månad med strikt LCHF i så fall. Man måste ta tiden det tar att komma över de första veckorna med abstinens (socker/kolhydrat-avvänjning). Och Rom byggdes inte på en dag heller. Jag tror inte att LCHF hjälper alla för allt. Många skriver att de har fått längre blodtryck till ex, det stämmer inte för min del.
Svorskan

2013-01-30 @ 18:55:53
Postat av: Robert

Får se... :P

Svar: :)
Svorskan

2013-01-30 @ 19:24:52
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0