Bröst eller inte bröst - alla små vill bli stora

Om din åttaåring vill ha bh, bikiniöverdel, foundation eller mascara och du tycker det är fel, så är det inte så svårt att ändra på det. Till nästa generation. Alla mammor, storasystrar och andra kvinnor slutar att använda de sakerna. Små tjejer ser nämligen upp till nämnda personer och vill "bli som de".

Just den HÄR problematiken anser jag inte att har ett skvatt med media att göra. Eller i varje fall betydligt mindre än de personer som barn ser upp till. Och varför små killar inte vill ha bikiniöverdelar och foundation beror med största sannolikhet på att deras pappor och storabröder inte har det heller.

Det går till överdrift detta tjafset om att "tjejer blir negativt påverkade av media".


Kommentarer
Postat av: Hörni!

Vill man inte att barnen använder bh så agerar man som den förälder man är och säger: "Nej, du har inga bröst och behöver/ska därför inte bära bh" istället för att vara en curlande mes och skylla allt på media.
Dagens tips från coachen. ;)

Godmorgon! :D

Svar: Yeah! Det är rätta takter (säger man på norska åtminstone :D ). Du är en bra coach! :)
Svorskan

2013-07-16 @ 10:36:53
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: pubes

ja jag håller med. det är lätt att skylla på media, men här måste föräldrarna ta sitt förnuft till fånga, det är ju faktiskt dom som själva går till butiken och köper detta till sina döttrar.

seeen kan jag inte förstå varför det ens finns bh:ar på barnavdelningen. men det är ju en annan femma.

Svar: Jag hade klickat på "gilla"-knappen till ditt svar om det fanns en sådan. ;) Att det finns på barnavdelningen kan jag dock förstå, de som säljer är ute efter pengar och förtjänst - inget annat. Moral och etik får föräldrar stå för och så kommer det att förbli så länge vi har marknadsekonomi (något som har både för- och nackdelar).
Svorskan

2013-07-16 @ 12:28:09
URL: http://pubes.blogg.se/
Postat av: Hörni!

Sv: Haha, tack! Kan dock inte påstå att jag varit någon perfekt förälder själv. ;) Ingen är perfekt, det är svårt att vara förälder ibland.

Håller med Pubes också, varför finns det överhuvutaget? För att det säljer så klart, men varför säljer det? Det håller jag med om är knäppt, men det är ett föräldraansvar att inte köpa skiten bara för att den råkar finnas.

Svar: Sluta ljuga! Du har VISST det varit en perfekt förälder. ;)
Svorskan

2013-07-16 @ 13:22:47
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Robert

Känns som skulle vara svårt att stoppa ändå. Så länge som det finns reklam finns det alltid folk som köper och sen sätts snöbollen i rullning, tror jag. :P

Svar: Jag tror inte åtta-åriga tjejer påverkas av media. De påverkas av de "stora" tjejerna och de borde kunna tänka själva och låta bli att skylla ifrån sig när deras självkänsla inte är som den skall. Jag menar det inte riktigt så hårt som jag skriver, men.. Var och en som är VUXEN får jobba på att bli en medveten individ som tar ansvar för sina egna handlingar.
Svorskan

2013-07-16 @ 14:59:02
Postat av: Robert

5 km till i benen. Härligt! Det räddade den här sega dagen. :D

Jo, så är det ju. Frågan är dock om det är så enkelt. :P

Svar: Dryga fem för min del, men det gjorde jag i morse. :D Vi är duktiga!
Nej, så enkelt är det nog inte - men kontentan är så enkel. Kanske. :)
Svorskan

2013-07-16 @ 19:33:38
Postat av: Emma

När min nu sjuåring var mindre ville h*n ha klänning ibland, mascara, ögonskugga, rouge och läffstip som h*n kallade det. Självklart för att jag använder det. Använder det dagligen. Min lille bor med "bara" mig och har aldrig sett en kille göra vid sig så där dagligen som h*n gjort med mig. (Träffar sin pappa varannan helg periodvis)

Min sjuåring är en pojke.. Behöver jag ens nämna att jag är helt med på din linje där Svorskan?

Svar: Nej, det behöver du inte ens nämna. ;) Jag känner en kille som också bodde mest med sin mamma och ville ha allt som hon hade, precis som din son. Det sägs inom psykologin att barn ser i första hand upp till sin förälder av samma kön, men det är klart att när de inte kan välja,, väljer sonen mamma istället och en dotter sin pappa istället.
Svorskan

2013-07-16 @ 20:30:13
Postat av: Kari Katralen

Robert: God morgon! :D

2013-07-17 @ 07:00:08
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Hörni!

Godmorgon! :D

2013-07-17 @ 07:08:19
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: thenrie

Jag tycker det här är så tragiskt! Jag är fjorton år, går i åttan. Det var i sjuan som vissa i min klass började använda BH för första gången, mina vänner sminkar sig inte. Lite mascara på skolavslutningen, fine. Det räcker. Och vi går på högstadiet.
Jag fick min första mens innan jag började använda BH. Och ärligt talat, nu efter att ha använt BH i ca 2 år saknar jag känslan av att kunna gå utan BH till skolan, så chill. Fyfan vad arg jag blir.

2013-07-19 @ 11:59:56
URL: http://onlylifeiknow.blogg.se
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0