Jag har gärna fel

Det är ett intressant fenomen när man kastar ur sig olika åsikter att de som inte håller med nästan aldrig har läst på lika mycket eller mer än mig. Betyder det att man är mer kunnig ju mindre man läser? ;)
 
Ämnen som jag drar mig för att prata med andra om:
 
LCHF
Kosttillskott
Läkare och skolmedicin
WHO
Stat och myndigheter
Pensionssparande
Vaccinationer
Solfaktor i krämer och hudlotion
Fluor
Deo och andra hudvårdsprodukter med aluminium
Microvågsugn
Aluminiumsfolie
Amalgam
 
Problemet är att de icke-pålästa gör att jag stänger öronen och det igen gör att jag kanske går miste om värdefull information från de som verkligen är pålästa. Men om vi till exempel tar LCHF så är det ett problem att de som kan mycket om kost och hälsa och som vågar tänka utanför ramen ofta har fixerad sig vid en nära intill vegetarisk kost och när de väl har bestämt sig för att det är det rätta, så har inte heller de längre öppet sinne för att läsa på grundligt om något annat.
 
Jag hoppas jag kommer att fortsätta lyssna på alternativt tänkande hela mitt liv. Jag hoppas även att jag kommer att övertygas om att jag har fel där jag i dag tror jag har rätt. För INGEN har rätt all tid och att ändra sig visar på att man vidgar sina vyer och utvecklas.
 
Jag vill inte ha rätt och när jag inte har det tar jag det som ett tecken på att jag inte har storknat eller stagnerat. Det är bra när man inser att man hade fel.

Kommentarer
Postat av: Robert

Det är väl som Sokrates menade i det gamla Grekland. De mest intelligenta är de som inser hur lite de vet. :)

Svar: Ja, "Ju mer man lär sig, desto mer förstår man att man inte kan" - eller nåt sånt.
Svorskan

2013-06-25 @ 17:20:02
Postat av: Kelly

Åh jag blev väldigt nyfiken på vad du har för tankar kring solskydd och krämer. Jag har en hel del tankar kring det själv då jag har atopiska eksem, och är inte heller något fan av den klassiska skolmedicinen. Nyligt diplomerad massör och spa-terapeut, så vi har pratat mer om den alternativa vården än den klassiska. Och det i kombination med det mottagande jag har stött på från läkare har gjort att jag hellre går andra vägar. Men jag har nått ett dödläge mer eller mindre vad gäller alternativa metoder för mina eksem då jag har reagerat en del på naturliga produkter också. Tyvärr! Jag tycker dock att det har varit svårt att hitta någon information om sådant som skulle kunna ersätta kortison. Du råkar inte ha trillat över något som handlar om det?

Svar: Finns en hel del kunniga personer på FB-sidor som till exempel Kropp & Hälsa, Läka Naturligt, Hälsa och Utveckling etc. Jag föreslår att du ställer din fråga på en av de sidorna (eller allihopa), är övertygad om att du får massor med tips som du kan överväga. Lycka till! :)
Svorskan

2013-06-25 @ 17:34:58
Postat av: Patrik

I alla fall ämnen där de flesta hår många åsikter att bjuda på :)

Svar: Det är roligt att diskutera tycker jag - om de man diskuterar med är öppen för att det just ÄR en diskussion och inte tjafs om vem som har rätt eller fel. Problemet med många som påstår sig ha rätt är att de ofta har slutat lyssna på annorlunda tänkande. Been there, done that. ;)
Svorskan

2013-06-25 @ 18:10:24
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Ruth i Virginia

I din lista finns det ingenting som jag skulle skriva och/eller prata om, för jag vet ingenting eller väldigt lite´ om och, faktiskt, inte haft anledning att tänka på.

Det är nog min ålder. Räknar med att om jag hunnit så här långt och fortfarande är frisk, är det inte mycket jag behöver ändra i mina vanor.
Efter 80 blir man förstås lite´ latare.

Emellertid förstår jag vad du säjer. Det finns så många "besser-wissare". Dessutom tycker jag det är kul att läsa dina åsikter och erfarenheter, när det gäller diet o.a.

Svar: Jag håller med, mår man bra finns det ingen anledning att ändra på något. Jag vill bli som dig, frisk - men lite latare. Latare är bra. ;)
Svorskan

2013-06-25 @ 23:45:31
Postat av: Kari Katralen

Robert: God morgon! :D

2013-06-26 @ 06:13:58
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Robert

God morgon! :D

2013-06-26 @ 08:36:03
Postat av: Hörni!

Jag förstår dig fullständigt, senast jag fick frågan och berättade om de tillskott jag tar och varför jag tar dem fick jag höra från den som frågade att hon minsann var stolt över att hon inte stoppade i sig ett enda piller.
Hon fick det att låta som om jag inte gör annat än att stoppa i mig mängder av piller varje dag bara så där (vilket inte alls är sant) och att det är ohälsosamt att äta tillskott (vilket inte heller är sant om man vet vad man gör).
Gick därifrån med olustkänslor och kommer aldrig mer att berätta för någon utan att säga att jag bara berättar för den som är genuint intresserad..

Godmorgon! :D

Svar: Ja, det är lika bra att hålla truten. Men det är SÅ synd, jag tror många hade kunnat blivit hjälpta väldigt lätt och enkelt med åkommor och besvär de har om de bara hade haft ett öppet sinne. BTW, jag har fått ner mitt blodtryck!!!! Gissa om jag är glad!
Svorskan

2013-06-26 @ 10:21:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Frida

Fluor!

Jag har försökt att läsa på men vet ej om jag ska lita på tandläkarsidan eller motståndssidan. Skulle tycka det var jätteintressant om du kunde skriva lite kort din synvinkel (för eller emot typ) och jag lovar att vara totalt öppensinnad, haha :)

Svar: Jag tycker fluor är helt onödigt då det går utmärkt att borsta tänderna med tandkräm utan fluor, eventuellt tillsätta salt eller bikarbonat. Uteslutar man det mesta av kolhydrater i maten får man dessutom inte tandsten och minimalt med karies. Om sidan jag länkar till har rätt info eller ej tar jag inte ställning till, men där finns i varje fall många argument för att inte använda fluor: http://sourze.se/2008/11/07/vad-din-lakare-inte-berattar-for-dig---del-1__67372
Svorskan

2013-06-28 @ 11:40:15
URL: http://fridaljung.se
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0