Snart får vi väl dra ner rullgardinerna

"Ett kommande EU-direktiv förbjuder all odling med egna fröer och sticklingar – även i liten skala. Den som vill odla hemma i fortsättningen kommer att hänvisas till särskilda industriellt framställda frösorter som EU har godkänt på förhand".
 
Vart tog friheten och demokratin vägen? Sakta, men säkert styrs det mesta upp tills vi slutligen inte har några valmöjligheter. Det gäller inte bara "fröer och sticklingar". Somna inte!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Nämen Jösses!!

Svar: Ja, det är knappt så man tror det är sant.
Svorskan

2013-11-25 @ 14:45:26
URL: http://asassecondtime.blogspot.se/
Postat av: Patrik

Jag tycker det är bra att högintelligenta människor med akademisk spjutspetskompetens tar fram lagar och regler som gör att kreti och pleti inte förstör naturen genom att försöka odla med något som man inte vet källa eller ursprung till. Vore ju svårt att likrikta världen och få bort mångfalden om alla kunde göra, odla, tycka och tänka som dom vill. Eftersom det finns tusentals timmar av dokumenterad forskning som backar upp besluten så kan vi EU-medborgare vara helt säkra på att rätt beslut fattas. Vetenskapen har inte haft och kommer aldrig någonsin att ha fel.

Jag skulle inte vilja äta en liten krokig morot med osäkert ursprung, skulle du?

Svar: Hahaha! Usch, fy för om den lilla människan själv skall få odla något - det kanske är något okänt som hen har hittat i grannens trädgård. Det kan ju vara riktigt farligt ju!
Apropå krokig, i och med att EU har lagar på hur krokiga gurkor får vara brukar jag köpa de mest krokiga bara därför (en annan orsak har också med att jag aldrig blir vuxen att göra :D ).
Svorskan

2013-11-25 @ 15:01:30
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Hörni!

Jag brukar inte odla så mycket, och inte ta sticklingar heller, men om det där blir verklighet lovar jag att ha balkongen överfull av egenodlat från icke godkända fröer och ta sticklingar av mina krukväxter tills jag inte får plats själv här hemma.

Svar: Haha! Så skall det låta!
Svorskan

2013-11-25 @ 16:38:14
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Ööh okej? Jag borde nog bli lite mer insatt i vissa saker, låter ju helt knasigt!

Jag älskar förresten att läsa alla dina inlägg om allt sådant här, får mig att tänka till, mer sådant!

Svar: Åh! Men vad roligt att du säger så! Det är precis så jag hoppas att de som läser skall reagera. Att man bli mer nyfiken, angelägen om att få veta och att man tänker på flera saker. Tack!
Svorskan

2013-11-26 @ 05:18:51
URL: http://eonor.blogspot.com
Postat av: Ruth i Virginia

Här är det precis motsatsen. Michelle Obama startade en grönsaksträdgård inom Vita Husets område. Hon går helt in för att man ska äta hälsosam mat, och om man själv kan odla, desto bättre. Hon bjuder in barn från "inner city" i Washington och låter dom hjälpa till med att gräva och rensa ogräs, och ibland får dom laga rätter av grönsakerna dom just fått från trädgården.


Vad fasen är det för fel med Europa i det här fallet?

Svar: Ja, det hörde jag om för ett tag sen. Tv eller om jag läste det någonstans. Det är så det borde vara, att högsta hönsen föregår som goda exempel.
Det är mycket som är fel i Europa just nu, tycker jag. Men jag är fel person att uttala mig - jag har varit EU-motståndare hela tiden. :)
Svorskan

2013-11-26 @ 05:34:18
Postat av: Kari Katralen

Robert: God morgon! :D

2013-11-26 @ 06:18:08
URL: http://svorskan.blogg.se/
Postat av: Robert

God morgon! :D

2013-11-26 @ 08:18:58
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0