Dieten för de matglada

 
Jag testar nu för första gången 16:8. Man fastar i 16 timmar och äter i 8 timmar. Jag har nu ätit i
en timme, sju kvar.
 
Måste vara världens bästa diet! :D

2 år och 3 månader sen..

I dag firar jag att det är tre månader sen jag "var i dimman".
 
Och så firar jag (vi!) att det är två år sen VI blev ett par, ett för-resten-av-livet-par!
 
Och det blir som rubriken säger, två år och tre månader sen. :D

Janne duschar och jag recenserar

 
"Kan jag hjälpa dig?" frågade damen på Systembolaget. "Ja, tack!" svarade jag och undrade om de hade "Sol" som skall vara en glutenfri öl. Men icke, däremot hade de "Daura". Och "Daura" är "sin gluten" och rätt gott faktisk. Lite tunn i smaken kanske, men duger helt klart.

Varning för felbildning

I morgon kommer Janne på besök. Yippie-yaaaah-yaaah.yippie-yippie-yaaaah! 
 
Det ser jag fram emot, JÄTTEMYCKET.
 
Bort med dig din dumma get! JAG ser fram emot det jättemycket! 

Kämpade lite extra i dag

 
I morse när jag skulle ut och jogga skrek kroppen: "Jag är TRÖTT! Det är faktisk mörkt ute. Det är höst. Jag VILL inte!". Men envis som jag är drog jag på mig träningskläder och joggingskor ändå och begav mig ut. Efter fyra minuter vann kroppen. Jag orkade bara inte. Jag stannade, vände och gick sen hem igen.
 
Jag gillar inte att "andra" säger till mig vad jag skall eller inte skall göra, så när jag kom hem från jobbet tog jag på mig träningskläder och joggingskor och begav mig ut igen. Kroppen skrek: "Är du sjuk i huvudet eller? Jag har ju SAGT att jag är trött och att det är höst och att jag inte vill!". Men jag stängde öronen. Det var tungt och det gick segt, men det spelar ingen roll. Det som spelar någon roll är att jag fick tränat som jag ville och känner mig nöjd med mig själv.
 
Kroppen blir nog också glad i långa loppet. Just nu skall den få en varm dusch och sen få slappa under en filt på soffan.

Helhetshälsa

Varje liten grej man gör för att leva hälsosamt är trots allt ett snäpp mer hälsosamt än om man inte gör något alls. Det är fel om man skall ha dåligt samvete så fort man inte är exemplarisk - man gör så gott man kan och när man har fått in EN god vana kan man utöka med en god vana till och efter ett tag har man MÅNGA goda hälsosamma vanor.
 
 
 
 Det hälsosamt att starta lördagsmorgonen med en joggingrunda.

Men visst skall man kunna ta en fest, äta chips eller ligga på soffan och slappa utan att skämmas. Att njuta av livet, ha roligt, skratta och inte bekymra sig så mycket är OCKSÅ att leva hälsosamt. 
 
Så nu skall jag ägna resten av helgen till att ha det MENTALT hälsosamt. 
 
God morgon! :D

Pigga pigment och allmänt skadad hud

Jag har älskat att sola när jag var yngre och självklart solade jag för mycket, brände mig ofta, flagnade ibland, men blev som oftast extremt brun.
 
Det straffar sig nu, men jag klagar inte. Det visste jag när jag låg på stranden och njöt och redan då bestämde jag mig för att inte grämas när solrynkorna och pigmentfläckorna började dyka upp.
 
Inte mig, men den typ av fläckar pratar jag om.
 
Så här sitter jag och inte grämer mig (?), men försöker ändå göra det bästa utav situationen. Första åtgärden jag testar är att badda en liten pigmentfläck på bröstet med äppenvinäger. Det är Gun som påstår (så testar ni och det inte har effekt är det hon ni skall skälla på! ) att det kan fungera, så då litar jag på det. Har dränkt en liten bomullstuss med vinägern och klistrat fast den med ett plåster för ett få en pangstart.
 
Inte nog med det. I dag har jag även inhandlat citronsåpa (Grummes) som jag skall bada i så att min hud blir 20 år yngre och alla timmorna jag solade på stranden blir som bortblåsta. (Hoppas bara att det hela inte samtidigt raderar mina minnen när jag var solbränd och fin och hade jätteroligt! ;) ). Det skall även vara bra för acneärr, andra ärr och ojämn hud.
 
Här beskrivs föryngringsbadkuren - enkel att göra  - kostar inte många kronorna och får du inget resultat har du åtminstone njutit några timmar: http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/age_komplex_speeds_aging.

Det som inte syns - finns inte

Det är svårt att ha en sjukdom som inte syns och knappt märks för utomstående. Jag har sjukpension på 50% och det finns en orsak till det - som inte syns. Ibland skulle jag önskat att jag hade en amputerad arm istället, så jag slapp förklara, bortförklara, ursäkta mig för att jag inte alltid räcker till och inte minst - bli förstådd. För det blir jag inte. Som oftast inte.
 
Jag har dejtat, men valt att avsluta dejtandet när jag förstår att den andra inte förstår. Jag kan inte vara sjuk och vara ihop med någon som inte förstår därför att det inte syns. Eller glömmer bort det så jag får förklara igen och igen - därför att det inte syns.
 
Och det "roligaste" är nog när jag berättar för folk att jag har en sjukdom som inte syns och är sjukpensionär till 50% får responsen att "I dag är frågan om du hade fått det, det är MYCKET svårare i dag!". Eller mina norska vänner och släktningar som säger "Reglerna i Norge är väldigt strikta när det gäller att få sjukpension!", ungefär som att jag inte är tillräckligt sjuk. Många tycker nog inte det, för det syns inte.
 
När jag först är i gång med att gnälla kan jag väl lika gärna fortsätta. Jag har handtremor, det vill säga att jag skakar okontrollerat om händerna. Ibland mindre, ibland mer. Varje jul är jag lika optimistisk och köper hem julpapper och band och fina kort och tror att jag DETTA året skall vara tillräckligt lugn om händerna så att jag kan packa in paketen snyggt själv och skriva fina kort till de jag tycker om. Varje julafton skrattar Regina och jag åt mina rufsiga paket, därför att gråta åt det är det ingen poäng i. Men jag saknar att kunna pyssla ihop nåt snyggt och fint. 
 
Det värsta med handtremoren är nog mer alla som stirrar. Som uppenbarligen tror jag är nära ett nervsammanbrott eller att jag har grava alkoholproblem. Det kan vara rena mardrömmen att äta ute. Jag kan väl säga som så att skall jag banta borde jag helt klart äta soppa till alla måltider, då är det inte mycket jag får i mig.
 
För att få lite balans i inlägget får jag väl lägga till att jag är så otroligt glad för att jag kan träna och hålla mig i så bra form som möjligt. Och jag uppskattar att jag lever i ett land där det är möjligt att ha en sjukpension på 50% - jag tror inte jag hade orkat annars..

Himmalagat

Vill du göra egen tandkräm, deo, ansiktsskrubb, ansiktskräm och/eller bodylotion? Det här använder jag:
 
Bikarbonat (rengör, bra för ph-balans)
MSM (svavel, cell-reparation och utrensande)
Kolloidalt silver (bakteriedödande, svampdödare, kan hjälpa huden att läkas)
Ekologisk kokosolja (antibakteriell, ger fukt, ger visst solskydd)
 
TANDKRÄM
Till tandkräm blandar jag kokosoljan med MSM och/eller bikarbonat. Bikarbonat borstar jag inte med varje gång då vissa säger att det kan skada emaljen om man gör det för ofta. Hur mycket man tar av varje är en smaksak. Man kan om man vill blanda i peppamintolja eller liknande för smakens skull, jag har däremot vant mig och tycker det är hur bra som helst utan.
 
DEO
Spraya rent kolloidalt silver under armarna - 4-5 duschar under varje arm. Om du har använt "skit"-deo innan finns risken att du första veckan kan uppleva lite unken lukt innan kroppen och kolloidalt silver får rensat bort det. Men sen funkar det hur bra som helst. I varje fall för mig - och jag både joggar och styrketränar i loppet av dygnet deon skall fungera. Att smöra ren kokosolja under armarna fungerar faktisk också jättebra, men det är lite mer fettigt. Förståeligt nog. ;)
 
ANSIKTSSKRUBB
Ta ett tunt lager med schampoo på huden, häll sen en tesked MSM i handflatan och använd det som skrubb på ansiktet. Gnid inte hårt, gör det varsamt och håll heller på lite längre tid.
 
ANSIKTSKRÄM/BODYLOTION
Blanda kokosolja och MSM, värm upp PRECIS så mycket så att MSM-pulvret löser upp sig. Undvik att värma upp mer än du absolut måste då det förtar lite av oljan egenskaper och det är så absolut inte mycket värme som skall till. Du kan istället för att värma upp krossa MSM i en mortel. Tillsätt sen kolloidalt silver. Kokosoljan ger skydd, både mot sol och uttorkning, kolloidalt silver har en desinficerande effekt - bra mot finnar och irritationer och har en förmåga att lugna huden. MSM hjälper celler att repareras. 
 
Har man först handlat hem grejorna och de står i skåpet tar det faktisk kortare tid att röra ihop en ny omgång än att skriva upp något på inköpslistan, handla det och sen packa upp när man kommer hem. Mycket, mycket billigare blir det också och dessutom slipper jag skit som fluor, aluminium och tillsatsämnen som är helt onödiga.
 
Nästa grej jag skall testa är att tvätta håret med bikarbonat och sen skölja med äppelvinäger. Sistnämnde står på inköpslistan.

Sov gott

Sömnsvårigheter kan ha två inriktningar, insomningsbesvär eller problemer med att sova hela natten.
 
Behöver du upp och kissa i loppet av natten dricker du antagligen för mycket vätska på kvällen eller så dricker du vätskedrivande drycker på kvällen - så som kaffe, te och/eller alkohol. Det kan också vara så att du dricker fel när du dricker. Om vi tar de rekommenderade 2 liter vatten som vi borde dricka i loppet av ett dygn, så kanske du dricker det du skall dricka vid 5-6 tillfällen. Det är alldeles för sällan, du får i dig så pass mycket vätska åt gången att kroppen inte klarar av att ta upp det och en del av vätskan går rakt genom systemet och gör dig kissnödig i otid. Ett tips är att dricka lite, men väldigt ofta.
 
Myrkrypningar i benen är en del plågade av och det är skitjobbig när man skall sova. Det finns medicin, men jag rekommenderar att prova att ta magnesium först. Dosera 3-4 ggr per dag och var inte rädd för att dubbla eller tredubbla dosen som står på burken under en kortare period. Hjälper det kan du anpassa doseringen efter vad du behöver. 
 
Magnesium hjälper inte enbart mot myrkrypningar och muskelryckningar, det har också en avkopplande effekt på kroppen. Så ta gärna högsta dosen på kvällen precis innan du lägger dig. Vissa rekommenderar en banan innan läggdags, det är samma sak - det är mycket magnesium i bananer.
 
Koffein! Koffein finns i kaffe, cola och te (även grönt te). Du tänker kanske att "Ja, men jag har ALLTID kunnat dricka kaffe på kvällen förut utan att det störde nattesömnen!". Ja, så kan det vara, men vi kan bli känsliga med åren. Jag har blivit det och kan numera inte dricka något med koffein efter fyra på eftermiddagarna. Gör jag det sover jag "högt" hela natten (vaknar stup i kvarten). Vissa kan inte dricka koffein alls, andra kan ta en kopp kaffe på morgonen. 
 
Att vara känslig för mat är också en grej. Jag har en lite udda sak, jag är superkänslig för svavel. I vitlök finns det svavel och äter jag en större mängde vitlök sover jag inte alls bra på natten. Det finns ett kosttillskott som heter MSM som också innehåller svavel och jag får vara ytterst försiktig med hur mycket jag tar, trots att jag tar MSM på morgonen (det påverkar till natten).
 
Det finns kosttillskott och sovmediciner som kan hjälpa, men om du kan hitta orsaken till dina problem är väl det bättre? Skriv ner ALLT du har ätit och druckit en dag där du påföljande natt hade uppenbara sömnproblem. Ta sen och testa att utesluta olika saker varje dag för att testa. Du kanske har någon udda grej som påverkar din sömn, precis som jag har med svavel. Det tog mig år med jättedålig sömn innan jag kom på det.
 
Självklart kan man ha sömnproblem som har psykiska orsaker som stress eller obearbetade känslor, men jag tror många sliter med sömnproblem som egentligen har med mat och dryck att göra.
 
Jo, och en sak till. En tråkig sak. Kolhydrater brukar inte heller påverka nattesömnen positivt. Tyvärr.
 
Och så tänkte jag att om NI har tips till vad som kan påverka sömnen, så skriver ni det i kommentarerna här under. Så kanske vi kan hjälpas åt?
 
Vi behöver alla vår skönhetssömn. :)

Jag stödjer INTE "Rosa Bandet"

Jag stödjer oberoende forskning och forskning som har som mål att ta bort orsak i första hand och symptom i andra hand.
 
 
Det HÄR stödjer jag inte.

Men vem är DETTA?

"Hon tar oss med in i sin värld. Berättar nära, med ett levande språk och med en twist av humor och medveten feminism om allt från utseendehets och bröstoperationer till dejtande och det obekväma i att träffa sitt ex på stan".
 
".. en av Sveriges mest angelägna nya pennor".
 
Who´s that girl? Jo, det är min dotter (säger stolta mamman - alltså jag - Svorskan, ni vet :D). Hon är nämligen en bland tre som är nominerad till "Årets Krönikör" av Sveriges Tidskrifter. Det är inte dåligt det.

Naturligt, ekologiskt och så enkelt som möjligt

Varför göra det så svårt när det gäller hudvård? Ekologisk shampo fungerar toppen till vad det SKALL vara till, nämligen tvätta håret. Men det fungerar utmärkt att rengöra ansiktet med också. Och vill jag ha skrubb så tar jag en klick schampo i ansiktet och sen en tesked MSM och masserar lagom.
 
Olivtvål och skrubbhandskar och en borste så jag kommer åt på ryggen ser till att hela jag blir ren och fin.
 
Och så avslutar jag självklart med min egengjorda hudkräm/bodylotion.
 
Jag köper ekologisk och naturlig mascara och puder på nätet och mitt favoritmärke per i dag är Dr Hauschka. Deras mascara är till och med godkänt av optiker!
 
Ekologisk kokosolja kan man använda
till otroligt mycket inom hud- och 
kroppsvård - i tillägg till mat
och dryck.
 
I tillägg gör jag numera min egen tandkräm och använder ett kosttillskott som deo och nässpray. 
 
Och allt sånt här har jag börjat hitta på det senaste året. Jag som inte ens har brytt mig om att köpa ekologisk frukt tidigare? Det känns bra att inte stelna i gamla mönster, att vara öppen för att ändra sig och tänka i andra banor. Och icke minst känns det i själen att jag numera är mer mån om mig själv och min hälsa.

Varför måste man tro?

Varför måste man tro på något? Varför kan man inte i alla lägen vara fritänkande och ha möjligheten öppen för att det finns andra och bättre svar? Handlar det att "bestämma sig" om vad som verkligen ÄR sanningen eller är det ett uttryck för vårt behov av trygghet?
 
Jag tycker jag har upplevd så många gånger i mitt liv att den "sanningen" inte var sanningen ändå, så för mig är trygghet att vara öppen för att det kan finnas annat jag inte har en susning om - och jag vill vara öppen för ett annat svar så att jag verkligen HÖR det när det dyker upp.
 
I min värld är sanningen att det inte finns EN sanning. Det finns många. Det gäller tro (religion) och det gäller vetenskap. Att tro på en tro är lite enklare, då känner man sig inte lika lurad när (och om) det visar sig vara fel. Man visste med sig själv att man tog en chans. Men att tro på vetenskap som sen visar sig vara fel är värre. Då känner man sig lurad.
 
Om vetenskap betyder att "detta vet man" så är vetenskap numera inte tillförlitligt. Gång på gång frångår de tidigare vetenskapliga fakta och skapar nya.
 
Jag tror inte på skolmedicinen, läkare, vården, bankmän, telefonförsäljaren och andra som "vill mig väl". Men jag LYSSNAR, tänker efter och sen använder jag mig att den kunskap de kan tillföra mig till att göra upp mig en egen åsikt. 
 
Vi får inte slavisk lyssna och sen göra som vi blir ombedda. Vi måste tänka själva och se till att behålla makten över våra egna liv. 
 
Ett litet exempel: Visste du att både mamman och hennes nyfödda får en spruta var sig på BB utan att någon frågar om det är okej? Och vet du inte  -  så vet du inte vad sprutorna innehåller heller. JAG visste inte och det gör mig skitarg! Det är ju rena rama övergreppet som har begåtts mot mig, mitt barn och hundratusentals andra som också kanske hade tackat nej om de visste.

Kärlek på olika sätt

Mimi tycker det är helt naturligt att placera hakan i min hand för att vila huvudet lite.
 
 
Hon tycker också det är helt naturligt att ge en långdragen puss nu och då.
 
 
Att verkligen TRYCKA sig intill och nästan krypa under skinnet på matte - det är kärlek det.

Andras kommersiella mål hjärntvättar dig till beroende

När du som rökare får in i skallen att det inte är svårt att fimpa så kommer du att uppleva att ångesten släpper och det är lätt som en plätt. Det är därför du hör många som med förvåning i efterhand säger att det var "hur lätt som helst". De fattade.
 
Läkemedelsföretag (det inkluderar de som säljer nikotintuggummi, plåster etc) VILL att du skall tro att du måste ha dina cigg. Tidigare när det var tillåtet med tobaksreklam överallt var det tobaksbolagen som såg till att hålla elden vid liv.
 
Länk 1 här under handlar om forskning. Forskning betalas inte av oberoende. Jag har inte kollat speicifikt för detta fallet, men chansen för att det är ett läkemedelsföretag som sponsrar forskningen är nära 100% och alla fattar att de vill tjäna på det de satsar pengar på. Inget läkemedelsföretag tjänar på att kurera, de tjänar på att dölja symptomen. På så vis kan de sälja sina produkter för evigt.
 
Länk 2 här under har inget med forskning som sådan att göra. Det handlar om erfarenhet, resultat och statistik. Med andra ord är det ingen som tjänar på det och då säger man hur det verkligen står till.
 
Har du låtit dig hjärntvättas till att tro att du MÅSTE ha cigg? Visst är det skumt hur övertygad man är? Tänk om du hade kunnat bli fri från tvångstanken så att du utan att blinka och utan att sakna det hade kunnat fimpa för alltid? Visst hade det varit bra? Och visst tror du inte på vad jag skriver? Synd, för det ÄR sant. Börja fundera. Kolla reklamen för nikotintuggummi och liknande på tv. Vad säger de EGENTLIGEN? Hur försöker de påverka dig indirekt för att få dig att köpa deras produkt? För de är inte ute efter att hjälpa dig om du tror det. De vill tjäna pengar.
 
 
Länk 1:
 
Nikotin är starkt beroendeframkallande. Vi måste börja inse att beroende är en sjukdom som behöver behandlas, säger Elisabet Jerlhag i ett pressmeddelande.
 
 
 

Länk 2:

 

Nikotin är inte särskilt beroendeframkallande. Det säger Hans Gilljam, senior professor i Folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet och grundare av Sluta-röka-linjen. 


Recept a la Svorskan

 
Jag har precis gjort en rejäl laddning ansiktskräm/bodylotion/salva. Den funkar till allt. Fet som sjutton är den och därför jättedryg.
 
Ingredienser: Ekologisk sheabutter (bör inte användas av latexallergiska - kan ge reaktioner - men i så fall utesluter man bara sheabutter), ekologisk Cocoa kokosolja, MSM (svavel) och Kolloidalt Silver (omstritt - "man kan ju bli blå" ;D).
 
Jag handlar allt på nätet. Googlar, hittar ekologisk, bäst pris och en sida som verkar tillförlitlig. Hur enkelt som helst att Googla fram idéer till hur man kan göra också. Jag gör även egen tandkräm. Och så använder jag en udda, men mycket miljö- och kroppsvänlig deo. Om ni är riktigt snälla kanske jag återkommer till det. :D
 
Detta är andra gången jag gör den här krämen som jag tycker mycket om. Det stora glaset på bilden ställer jag i kylen och sen fyller jag på ansiktskrämburken efterhand som det behövs. Kanske dottern vill ha med sig hem också? (Vill du det Regina? Eller är du rädd för att bli blå? ;) ).

Vem ger inte sin dotter sprit liksom

50/50 whisky och kolloidalt silver KAN ta kål på en förkylning. Och om inte blir hon
säkert lite "lycklig" så här en lördag kväll. ;)
 
Hon fick inte BARA sprit förstås. Hon fick även högdosering av D3-vitamin, askorbinsyra (C-vitamin) och MSM (svavel). Tur hon tror att allt sånt "grejs" jag håller på med KANSKE kan ha verkan, det är aldrig fel med ett extra besök.

Hej Ida!

Ida frågade mig en sak i kommentarsfältet och jag tänkte att vi kanske kan lägga våra huvuden i blöt tillsammans och försöka komma på idéer till hur hon kan lösa sitt problem? Så här är hennes fråga:
 
"Hur har du tränat inkallning? Jag har en labbe på 18 månader (antagligen lite ung och trotsig) hon stänger av och vägrar lyssna, och ibland är hon jätteduktig, hon sticker efter dåglar och vägrar röra sig när det kommer hundar och blir helt överlycklig när dom kommer nära. Jag håller på att skvallerträna vid hundmöten nu, men alla hundägare släpper såklart fram sina hundar till oss utan att ens fråga så det går ju åt skogen ;). Försöker även göra mig så intressant som möjligt men går inte att få lite kontakt när det är hundar i närheten (jo, nu när man klickar i skvallerträningen så kommer hon och hämtar godis) 
Men åter till saken, jag tycker du är megabra med mimi och tänkte om du har något bra tips till mig, speciellt med inkallning :)"
 

När jag fick Mimi var hon nästan åtta år och väldigt väluppfostrad. Hon var jätteduktig på inkallning och jag har bara behövt underhålla det.
 
Det verkar som att du jobbar på saken och du har en unghund med mycket energi, så bli inte förvånad om du har en hund som är jätteduktig på inkallning om ett år eller två - när hon har lugnat ner sig. Det bästa är om du kommer på hur hon skall se dig som det mest roliga som finns, men det är svårt - jag vet.
 
Jag kommer med några tankar här (och så hoppas jag att andra också bidrag, vi kan väl lära av varann?): 
 
- Du kan för att göra det enkelt för dig själv och ha två sorters inkallning. En när du inte riktigt har tid och en annan typ av inkallning när du tränar på att det verkligen skall lyckas. Det är bara att ha två olika kommandon. Jag har "Kom!" och "Hit!".
- Lista ut vad det är som lockar din hund allra mest. Är det ett speciellt godis? Är det en leksak? Eller en speciell form av lek? Använd det ENBART vid inkallning.
- När du tränar denna inkallning är det viktiga att hunden LYCKAS. Börja med hunden i koppel, sittande framför dig och säg ditt kommando och premiera DIREKT. Poängen är att hunden skall förstå att när du ger just det kommandot, så kommer just den premieringen. 
- När hunden har förstått gör du inkallning i mycket enkla mijlön, situationer. Sen utökar du. Glöm ALDRIG premieringen och handlar det om lek, så ge dig verkligen tid att LEKA varje gång. Misslyckas ni så låt bli att skälla, låtsas som inget. Gör sen om det i en situation där du känner dig säker på att ni lyckas (lite som att man skall upp på hästen igen när man har ramlat av).
- Ha ditt "gamla" kommando hela tiden, låt detta nya vara en lek som du inte börjar använda som inkallning förrän du känner att det sitter.
 
Jag har ingen aning om det kan hjälpa dig, men kanske? Jag har praktiserat två kommandon för mina hundar. Till exempel betyder "Ligg!" att hunden skall lägga sig ner, medan "Lägg dig ner!" betyder att den kan göra det om den vill. Som oftast använder jag mina "gör-det-om-du-vill"-kommandon för det fungerar så bra ändå.
 
Mimi får massor med godis som belöning, så pass mycket att jag ger henne lite mindre frukost och middag för att hon inte skall bli fet.
 
Andra som har idéer eller förslag? 

Det är inte okej att vara tjock

Jag kan inte förstå annat än att det måste vara fler som dör av att vara tjocka eller som orsakar dödsfall därför att de är tjocka, än anorektiker som gör det samma. Och det ena är inget argument mot det andra.
 
Så om jag säger att det är för jävligt att folk äter sig till ohälsa, så betyder inte det att jag menar att man skall svälta sig till ohälsa.
 
Nu är det på tiden att vi pratar om fetman som ett problem utan att vi som vill prata om det skall tystas med argumentet att det finns så många ätstörningar.
 
En normal vikt är uträknat utifrån vad man VET är mest hälsosamt för människokroppen. De flestas kroppsbyggnad passar in i BMI´s uppbyggnad för vad som kan anses normalt. Är man överviktig utifrån BMI borde man kolla upp om man kanske inte passar att jämföras med just det upplägget (kroppsbyggnad eller träning kanske vara orsaker) och finne utav vad som är rätt för en själv. Är man inget undantag från den hälsosamma genomsnittsvikten och väger för mycket, får man ta tag i det. Det är inte värre än så. 
 
Jag pratar inte om utseende, jag pratar om hälsa. Vi tar ju död på oss själva!
 
Lägger in de här klippen i efterhand (20131012):
 
 
 

I dag behövdes ingen inkallning

 
På morgonrundan i dag tyckte Mimi att HON kunde bestämma när hon hade sprungit tillräckligt långt ifrån så att hon kunde tvärvända och springa tillbaks till mig för att sitta ner och sen få godis. Tre gånger gjorde hon det i direkt följd efter varann. Och jag lät mig charmas.
 
God morgon! :D

RSS 2.0