Sorry guys!

 
" Bra killar finns bakom varje hörn, sa Gud medan han skrattade och gjorde jorden rund". ;D

Sweet dreams

 

Det skall ju vara lika för alla

"Vi måste sitta här och vänta tills Janne har låst upp dörren och säger att vi kan gå in, Mimi".
 
 
"Skynda dig, Janne! Svorskan har blivit helknäpp!".

Medan Mimi tittar på

Regina hälsar på och vi äter vaniljglass med chokladsås och jordnötter. 
 

Det går så det ryker

Två månader i dag. Två månader utan cigg. Det är bara SÅ skönt. Jag märker en stor skillnad när jag joggar. Flåset känns mycket bättre.
 
Tidigare har jag på två månader gått upp 3-4 kg i vikt när jag har slutat röka. Denna gången började jag med 5:2-fastan nästan samtidigt som jag fimpade och det har resulterat i att jag inte har gått upp alls. Eller jo, några gram. :D
 
Det känns riktigt, riktigt bra.

Pludder och pladder om fastan

Det verkar till att vara en fruktansvärt massa människor som testar 5:2-fastan. Och de flesta verkar välja att fasta på måndag och torsdag - precis som jag gör.
 
Det borde vara rätt tomt i matvaruaffärer de dagarna numera. Undrar om kriminalitet och misshandel och sånt kommer att öka statistisk på de dagarna också. Men inte för det, jag märker inte av att fastan påverkar mitt humör.
 
Men jag kan inte riktigt förstå att folk köper böcker och skall ha recept för dessa fastedagar. Jag förenklar mitt liv i stället, gör något superenkelt och litet när jag fastar. Totalt sätt så minskar man matintaget med runt 25%, det borde märkas i plånboken. Tänk om alla svenskar började med 5:2? Då hade matvaruaffären fått säga upp personal, det är ju inte bra.
 
Nåt positivt skulle kunna vara om alla som kör 5:2 och sparar 25% på sin matbudget lägger de pengarna på mat ändå. På ekologisk mat. Ju fler som köper ekologisk, desto mer pressas priserna.
 
Vet ni vilket folk som är som mest lycklig i världen enligt undersökningar? Jo, danskarna. Och vet ni vem som handlar mest ekologiska varor? Jo, danskarna. De har även en rätt hög alkoholkonsumtion, men vi satsar på att det är ekologiska varor som gör de lyckliga, eller hur? :D

Healing a la Svorskan

Mimi verkar bli bättre och nu på morgonrundan belastade hon sitt vänster bakben på väg upp i trappan. Så skönt!
 
Så här gjorde vi för att tillfriskna:
Healing a la Svorskan.
 
 
Och sen lite massage och kärlek på det.
 
Alternativt höll vi oss till massage och kärlek och lät bli långrundor ett par dagar. ;)
 
God morgon! :D
 

Stackars Mimsan lilla

 
I går eftermiddag märkte jag att Mimi hade problem med att hoppa upp och ner från soffan. Sen blev det värre utöver kvällen, så jag fick hjälpa henne och på kvällsrunda fick jag hjälpa henne i trapphuset också.
 
När vi lade oss bar jag henne från soffan till sängen, så slapp hon ens fundera på hur hon skulle lösa det problemet. Hon har inga problem med att gå och springa, det är upp och ner som är jobbigt och det är vänster bakben som bråkar på nåt sätt.
 
Det är inte ovanligt att (särskilt äldre) hundar strecker en muskel eller nåt ibland och så var det med min fd hund. Så jag avvaktar till måndag (om det inte blir något akut innan - självklart) innan vi tar kontakt med veterinär.
 
Ni skulle bara veta hur söt hon är. Till exempel när vi skall ut så står jag vid dörren och kallar på henne. Då tittar hon lite smått förtvivlad på mig från soffan - det gör ju ont att hoppa ner! När jag går bort till henne vispar hon stora rundor med svansen och blir så glad att hon lägger sig på ryggen för att kela. SÅ tacksam för att jag hjälper henne.
 
Min fina Mimi! ♥
 

Blev piskad i närmare en halvtimme

 
I dag har jag för första gången joggat i hagel. Så har man gjort det också. 
 
God morgon! :D

Städa naturligt

En otroligt bra sida som jag hittar massor med nyttigheter på är DENNA. Och den sidan jag länkar till raddar upp hur man kan städa med naturliga hjälpmedel.


Om du är som mig, så försök inte få allt in i huvudet på en och samma gång. Bestäm dig bara för två eller tre saker du skall testa. Fungerar det kan du leta upp sidan igen och testa ytterligare saker framöver.
Jag tror vi ofta inte tar tag i sånt här därför att det verkar så oöverkomligt när vi inte har kunskapen från början. Men den kommer! Jag vill lära mig alla de goda, gamla kärringtipsen och utnyttja det som redan finns i vår omgivning. 

Väntar..

"Skall hon inte snart säga att det är mat?"
 

Valpig dam

 
Det är inte första gången jag fick höra det jag hörde på vår morgonrunda i dag, men det värmer mitt hjärta lika mycket varenda gång:
 
Damen med pudeln: Hon är inte så gammal eller?
Svorskan: Hon fyller 10 år om ett par månader.
Damen med pudeln: Det skulle man inte tro. Hon är så fin i kroppen.
<Mimi gör några skutt och lekinviter mot hennes hund>
Damen med pudeln: Hon är ju som en valp.
Damen med pudeln: Och utan tvekan en LYCKIG hund.
 
Hade jag haft svans hade jag viftat stolt med den hela vägen hem. Bara så ni vet. 
 
God morgon! :D

Mimi ligger i hårdträning

 

Skiten som är kvar är schampo och Ajax fönsterputs

Jag försöker komma på enkla lösningar för att leva så hälsosamt, miljövänligt och naturligt som möjligt. Det har kommit och kommer i små babysteps, för jag har växt upp i en storstad (jepp, Oslo är en storstad ;)) och i en omgivning där ingen brydde sig om sådant. 
 
Senaste insikten är gul såpa. Inte den gröna, därför att den är inte lika ren som produkt. Grönsåpa är nämligen numera gulsåpa som man har färgat. Kolla Grummes hemsida så ser ni själva.
 
Gulsåpa används numera till det mesta av städning här hemma. Funkar också bra som handtvål (fyller i en sån där pump ni vet) och senaste testat som precis är genomfört är att använda det som tvättmedel. Häll i ungefär två matskedar gulsåpa i facket för flytande tvättmedel och VIPS! har du en väldoftande och ren tvätt. Är det vittvätt och du vill ha lite blekningseffekt tillsätter du en till en och en halv tesked bikarbonat. Sköljmedel behövs inte, men om du väldigt gärna vill ha det så duger ättika bra.
 
Jag har nog hittat naturliga, rena, omixtrade medel till det mesta nu, både i hemmet och för personlig hygien. Kvar är att hitta något att tvätta håret med. Än så länge köper jag miljövänligt schampo utan parabener etc. Jag har testat olivtvål och gulsåpa, men det var ingen hit - nåt av dom. Och så behöver jag något naturligt att putsa fönstren med. Än så länge förpester jag tillvaron med Ajax fönsterputs (men så GOTT det luktar! :D). 
 
Mascara och puder och sånt där är ju värre, men jag köper i varje fall naturliga produkter utan massa skit i. Och mascaran är till och med rekommenderad av optiker! Och det tror jag det! Jag som alltid har trott jag har känsliga ögon när de börjar rinna i dagsljus. NU rinner de inte.
 
Så schampo, Ajax fönsterputs och datorn är nog det mest ohälsosamma i mitt liv just nu. Eller förresten - utan datorn hade jag inte kunnat eliminera allt annat. Vilken KUNSKAPSBANK den är och det precis framför näsan på oss!

Idol 2013 - numera ett riktigt snuskprogram

Eller så är det bara jag. Men Laila Bagge Wahlgren satt med samma löjliga flin som jag hade. :D

Mimis nya frisyr

 

Hjärngympa för hundar

 

RSS 2.0