Vårigt

Underbara sol, underbara vår, underbara morgon..
 
..och underbara Mimi.
 
Här är allt lite upp och ner, här lägger man sig i badkaret om man INTE vill bli blöt.

Bortbjuden

Skickade den här bilden till dottern. Nu tror hon säkert hon får något från HM. ;D
 
Äntligen har jag fått dottern att fatta att det är hon som skall bjuda mig när hon fyller år och inte tvärt om - som har varit praksis i 24 år.
 
Och för ni som inte vet så var det lördag och påskafton för exakt 25 år sen i dag. Snart skall Mimi och jag iväg och fika. Mimi är nybadad dagen i ära, men det regnar ute så frågan är hur ren hon är sen. Typiskt. :D

Söndag morgon

 
 
 
 
 
 
 
 

Huvudet upp och benen ner - eller inte

 

Det fläktar rejält

 
Så här underbart var det i helgen och början av veckan. I dag blåser det storm och vår (i normala fall) långa morgonrunda blev en kissrunda runt husknuten. Locket på några brevlådor har blåst av och en granne kommer att få gå ut på den gemensamma gräsmattan för att hämta sina trädgårdsstolar.
 
Man kan tryggt säga att det är storm, så vi tar en mysdag inomhus. Inte Svorskan förresten, hon skall städa. Det finns en gräns för hur mycket hår och grus jag vill ha under tassarna när jag tassar runt. ;)

Sov gott

Många har problem med att inte få sova som vi skall. Tänkte tipsa om något lite udda som man kan ligga sömnlös på grund av och det är faktisk vitlök. Står nämnt i den här artikeln (på norska):http://www.nifab.no/print/faktaark/hvitloek

Alla saker som stimulerar så som koffein och svavel (finns i MSM kosttillskott och många olika matvaror) kan också störa sömnen på olika sätt. Både vitlök, koffein och svavel brukar ge en känslan av att ""ligga högt" i sängen, att man inte somnar på riktigt. Det kan hålla i sig några timmar eller hela natten.

Koffein är jag själv superkänslig mot. Även ett glas cola eller en kopp grönt te efter tre på eftermiddagen gör att jag ligger vaken halva natten. Vitlök reagerade jag på i stora mängder, men tyvärr verkar jag bli mer och mer känslig - numera räcker det med lite vitlökssås.

Kanske inte så många med samma problem, men om jag så bara kan "rädda" EN från att ligga sömnlös nätterna genom är det ju bra. 

Jag skiter i vad ni säger - jag blir bara snyggare och snyggare

"Hon ser bra ut för sin ålder!" säger dem och alla tycker det är en komplimang. "Hon ser bra ut trots att hon är fet!" kan man säga, men alla skulle tycka att det är fel. Detta trots att många kan själva bestämma om man vill vara fet eller inte, men ingen kan bestämma att man inte skall bli gammal om man inte tar livet av sig förstås.
 
Framstående feminister (åtminstone en) har uttalat att de inte vill spruta in skit i sina läppor eller förstöra brösten, men att ta en ansiktsupplyftning när de blir gamla är helt okej. 
 
Låt oss för all del haka upp oss på reklam också. Krämer, lotion, tvål, hårfärg och vitaminer behövs för att vi inte skall få rynkor för rynkor är uppenbarligen FEL. Att rynkor är naturligt och borde vara mer acceptabelt än det mesta annat tas inte hänsyn till.
 
Skall jag leva ett så långt liv som jag VILL leva så kommer jag att bli gammal och mer och mer skrynklig. Skall jag verkligen behöva utstå all denna negativism och degradering av vem jag är och kommer att bli? Är jag värd så liten respekt? 
 
För mig har faktisk feminismen kommit 100 gånger längre än "ålderdomsnismen". Kvinnor som sådan accepteras som de är i stor utsträckning.
 
Vi med rynkor borde smörja in oss, färga håret och skämmas för att vi solade solarium, rökte och inte åt tillräckligt med kosttillskott i tid. 
 
Jag köper inte detta och är förbannad över den åldersdiskriminering som finns.

Kan rekommenderas

 

ADHD-hunden på grönbete

 

Den bjuder jag på

En liten norsk ordlista  :

Backup - ligge på magen.
DVD - det var det.
E-post – senere enn både A-post og B-post.
Fildelning - en 1/2 liter hver.
Laptop - på sjefens fang.
Modem – motsatte av ødem.
SD-kort - idolbilde på Jimmy Åkesson.
USB - landet som kommer etter USA.
Bluetooth - hos den som har spist blåbær.
Grensesnitt - knivslagsmål i Tornedalen.
Hjemmeside - gavel på huset.
Internminne - anekdote fra Kumla.
Megahertz - stor bilutleiefirma..
Metatagger - fiskekroker.
Moderkort - bilde på lille mamma.
Flatskjerm - når man har satt seg på capsen.
SMS - som PMS men etterpå.
 
God morgon, gott folk! :D

Kärleken blommar och vi tar hand om varann

Men vad vi gör? Vi tittar på gamla foton och..
 
.. väntar på sommaren.

RSS 2.0