Jag skiter i vad ni säger - jag blir bara snyggare och snyggare

"Hon ser bra ut för sin ålder!" säger dem och alla tycker det är en komplimang. "Hon ser bra ut trots att hon är fet!" kan man säga, men alla skulle tycka att det är fel. Detta trots att många kan själva bestämma om man vill vara fet eller inte, men ingen kan bestämma att man inte skall bli gammal om man inte tar livet av sig förstås.
 
Framstående feminister (åtminstone en) har uttalat att de inte vill spruta in skit i sina läppor eller förstöra brösten, men att ta en ansiktsupplyftning när de blir gamla är helt okej. 
 
Låt oss för all del haka upp oss på reklam också. Krämer, lotion, tvål, hårfärg och vitaminer behövs för att vi inte skall få rynkor för rynkor är uppenbarligen FEL. Att rynkor är naturligt och borde vara mer acceptabelt än det mesta annat tas inte hänsyn till.
 
Skall jag leva ett så långt liv som jag VILL leva så kommer jag att bli gammal och mer och mer skrynklig. Skall jag verkligen behöva utstå all denna negativism och degradering av vem jag är och kommer att bli? Är jag värd så liten respekt? 
 
För mig har faktisk feminismen kommit 100 gånger längre än "ålderdomsnismen". Kvinnor som sådan accepteras som de är i stor utsträckning.
 
Vi med rynkor borde smörja in oss, färga håret och skämmas för att vi solade solarium, rökte och inte åt tillräckligt med kosttillskott i tid. 
 
Jag köper inte detta och är förbannad över den åldersdiskriminering som finns.

Kommentarer
Postat av: Hörni!

Håller verkligen med dig! Jag är arg på ALL diskriminering, ser rött när jag hör om sånt.
En sån sak som att söka jobb tex.. inte lätt när man är äldre och har s.k funktionshinder. Och ofta står det i annonser på arbetsförmedlingen att man ska vara i en viss ålder (varje gång får jag lust att anmäla annonsen, man FÅR inte göra så har jag lärt mig på en utbildning). Varför inte se till person istället? En femtiofemåring kan vara minst lika stark och pålitlig som vem som helst..
När det gäller utseendet får vi försöka skita i vad "folk" tycker och bara vara oss själva med våra rynkor. Jag tycker man ska försöka satsa på att må bra (äta bra, röra på sig) istället för att se till ytan. Och det gäller alla, unga som gamla, kvinnor och män (och hundar ;)).
Man borde få vara glad för att bli gammal, alternativet är ju väldigt tråkigt, det borde väl alla fatta..

Svar: Ja, just det - man borde få vara glad för att bli gammal. Och de vackraste människorna är de som utstrålar värme och livsglädje - oavsett ålder.
Svorskan

2014-03-11 @ 10:26:39
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Alina Hallbäck

härlig blogg! =)

ha en fin tisdag! =)

2014-03-11 @ 13:06:35
URL: http://torstenz.blogg.se/
Postat av: Robert

Usch, det är tragiskt att det skall vara på det viset. Om människor bara var tillräckligt kloka skulle det inte behöva fixeras så mycket på utseende och ålder. :(

Svar: Ja, eller hur? Tänk att inte alla kan få vara precis som de är - det är ju då vi är som finast.
Svorskan

2014-03-12 @ 09:25:48
Postat av: Ruth i Virginia

Hej igen, har inte varit här på ett tag och när jag nu tittar in, har du ett ämne som intresserar mej; inte bara för att jag fyller 86 nästa månad, men också för att jag läste en blogg i morse om en kvinna som fyller 48 idag. Tyckte det var besvärligt att hålla vikten nu när hon är medelålders. Hon hade flera bilder av sej själv, en var helbild där hon visade hur hon klätt sej för ett möte för föräldrar till high school kids. Kort, kort kjol tajts och stövlar. Nästan alla kommentarer tyckte att hon såg mycket yngre ut än 48. Hon har varit "hemmafru" i ca 20 år med ETT barn.

Men mer till ämnet. Jag har aldrig färgat håret, som nu är ganska snygga salt o. peppar och kort.
Ponds nattkräm och vaselin är mina skönhetsmedel.

Men det viktiga du skriver om, åldersdiskriminering (ageism),
är verkligen svårt att komma över. Män får se gamla ut (distingerade?); grått hår och rynkor i ansiktet ger karaktär åt män men inte åt kvinnor. Underligt, va´? Men vi själva är nog skyldiga till ageism också många ggr. Tänk efter - kanske ni undvikit äldre för att dom är tjatiga; dom hör så dåligt, osv, och det gäller båda könen.

Som ofta, Svorskan, har du tagit upp ett intressant ämne. Hoppas du mår bra. Kram!

Svar: Jag tror män är bättre på att "kräva" att bli bemötta som de är. Att vi kvinnor ofta själva skapar problemen. Men oavsett borde vi alla vara mer medvetna och jobba mot att vi är fina som vi är.
Tack! :) Hoppas du också har det bra, blir alltid lika glad när jag ser du har kommenterat.
Svorskan

2014-03-13 @ 04:32:07
Postat av: M

Instämmer!
Måste dela med mig av vad en personalansvarig på mitt jobb sade (en väldigt stor arbetsgivare) när en kollega till mig frågade om det var ok att hon jobbade i flip-flops på sommaren. Han sa: det här är ett modeföretag. Jag skiter fullständigt i hur du ser ut när du jobbar.
Kanske inte det trevligaste ordvalet, men ändå skönt! Varför bry sig om hur någon ser ut, vare sig i hyn eller kläderna?

2014-03-30 @ 04:39:14
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0