Cocker spaniel becomes a springer spaniel

 
Jag köpte en cykelkärra och cyklade rundor med Mimi. Det var rätt kul, men det tog inte långa tiden förrän någon hade stulit fästet och diverse annat som gjorde att jag inte kunde använda den mera.
 
Nu har jag fått hälsporre och jag märker att det är dumt att gå långa promenader, då blir nog plågan väldigt långvarig. Men cykla kan jag! Jag testade precis att sätta Mimi i cykelkorgen, men hon tyckte den var lite för liten. Hon satte sig på rumpan och viftade med framtassarna i en bedjan om hjälp.
 
När hon inte ville sitta i cykelkorgen testade jag att låta henne springa sakta vid sidan om medan jag cyklade och det gick! Hon verkade tro att vi sprang runt i utställningsringen (hon är ju en erfaren sådan) och när jag stannade satte hon sig fint för att få godis.
 
Så bra! Då kan jag cykla lite med henne nu när hälsporren sätter stopp för annat. Men jag vill nog ha ett cykelfäste för hund. Det får jag kolla på måndag, jag har noll erfarenhet av det.

Landskrona - den geografiska mittpunkten i Europa

Jag bor ju så bra. Det tar mig tio minuter att cykla till stationen och där hoppar jag på tåget som
går till Köpenhamn.
 
En timme senare är jag i Ströget och det känns som om jag har semester trots att det är en helt
vanlig söndag.
 
På Nytorv i Köpenhamn var det demonstration för "Stoffskiftesyge" - det vill säga för oss med sköldkörtelsjukdomar. Jag hade hoppats det hade kommit fler, men några blev det.
 
Och bara för att demonstrera hur centralt jag bor, det är en kvart med tåget till Helsingborg ena hållet och en kvart med tåg till Lund andra hållet, en halvtimme till Malmö och som sagt en timme till Köpenhamn. Perfekt!

Det funkar!

 
Efter att ha försökt få Vårdcentralen att ta mig på allvar i flera år gav jag upp och tog saken i egna händer. Jag skickade en egenremiss till endokrinologiska kliniken på Lunds Lasarett (har fel på sköldkörteln - Hashimotos) och på bilden ser ni resultatet. En endokrinolog förstod att något inte står rätt till. Nu skall här tas en hel hög med blodprov och sen får jag veta resultaten i juni.
 
Jag är glad och vem blir inte det när man äntligen tas på allvar

På långtur

Mimi är väldigt angelägen om vart jag är och vill helst vara intill mig hela tiden.
Men på promenader glömmer hon bort mig och lever helt i sin egen värld.
Kolla vad långt borta hon är! 
 
 
 

Dagen i dag

 
 

Morgonmys

Jag har knappt ord för hur fint och vackert det är ute. Solen skiner, det är knappt någon vind 
(det uppskattar man i Skåne!) och jag mår bättre än på många år!
 
 
Och den här godingen förgyller min tillvaro ännu mer.

Nu har jag snöat in på något nytt

 
I januari började jag en 10-veckors yogakurs, dynamisk yoga. Jag kom på att det inte var helt min grej, jag ville ha något som var lite mer flummigt och lite lugnare. Så för några veckor sen började jag en annan yogakurs (Sama Yoga)  och jag är helt såld.
 
Där kommer jag och tycker att jag är rätt fit och så visar det sig att andra som tränar betydligt mindre (styrketräning och sånt grejs) är mycket mjukare och smidigare i kroppen än vad jag är. 
 
Jag har köpt en skitbra yogamatta och nu praktiserar jag inte bara yoga varje måndag kväll. Nej, nu praktiserar jag det en gång om dagen. Jag letar övningar eller kollar videor på nätet och spelar upp meditationsmusik. Målet är att yoga minst tjugo minuter varje dag. 
 
Har du inte provat yoga så gör det! Det bästa är det sköna moodet du hamnar i sen och så känns kroppen så mycket mer rörlig och smidig. Har du inte så mycket energi av någon anledning är det OCKSÅ perfekt - om du bara ser till att inte välja dynamisk yoga (den är lite mer fysisk krävande). 

RSS 2.0