Jag vill vara femton igen

 
I dag hade vi många funderingar på vår morgonrunda, Mimi och jag. Efter år med låg energi (pga felmedicinering) har jag äntligen fått rätt på det mesta och mår så mycket bättre. Så nu jobbar jag på att ändra den "slöa" livsstilen jag har haft till en mer aktiv vardag. Det är inte lätt! Det svåraste är att utöka umgänget, att skaffa flera vänner är inte gjort på en dag. Det är förvånansvärt lätt att komma i kontakt med andra när man öppnar för det - men det tar ju tid att lära känna varann och få det där underbara förtroendet som jag tycker skall till innan jag känner mig trygg.
 
När man var femton gick såna här saker av sig själv. När man är över femtio så är man så medveten om allt. För medveten. 

Kommentarer
Postat av: Hörni!

Det låter rätt jobbigt, men ändå så himla skönt att du hittat rätt och mår så bra! Det kommer nog bli jättebra så småningom om du har lite tålamod. Du är en underbar och älskvärd person som jag gärna skulle bo närmre och umgås med irl. Hoppas du hittar lika underbara personer att bli vän med på riktigt.
Det sista jag vill är att vara femton år igen, jag älskar att vara vuxen. :) Men jag hade kanske ovanligt jobbiga tonår jämfört med andra. Jag längtade bara efter att få bestämma över mitt liv, slippa skolan som jag var extremt trött på och flytta från den deprimerande stad jag bodde i. Och jag hade rätt, jag blev äldre, flyttade, jobbade och det mesta blev bara bättre.

Svar: Åh! Vad gullig du är. Och var jag så genomskinlig? Så du förstod att jag gärna ville höra det där? :D Jag skulle gärna bott närmre dig också! Jag håller med dig - egentligen hade jag inte velat vara femton igen. Men jag saknar lättsamheten, att inte fundera så mycket - att "bara göra". Det kanske kommer det också, för när man inte har mycket energi att ta av försvinner även det lättsamma.

(Men vad DEPPIG jag låter? Hmm... :D )
Svorskan

2014-11-15 @ 10:15:23
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Patrik

Man är väl som den ålder man känner sig :) Känner igen mig i en del av det du skriver… har också dragit på mig en "slö" livsstil på grund av anledningar jag inte riktigt kunnat råda över det senaste tio åren. Det är inte helt lätt att utöka umgänget och "passa in i andras rutiner". Att ta en fika utan anledning är inte alltid det lättaste, men att få till en fika om man har en anledning funkar bättre.

Svar: Ja, det tar sin lilla tid att utöka umgänget. Det måste vara många som upplever sånt här i vuxen ålder? Sjukdom, skilsmässor och annat gör ju att man ändrar livsstil och därmed också umgänge. Men det är precis som att man inte skall prata om det - att man är lite misslyckat om man medvetet jobbar för flera vänner. De skall kanske komma av sig själv? :D
Svorskan

2014-11-15 @ 10:47:41
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Hörni!

Kanske det märks lite på inlägget att du behövde höra det där (det behöver väl alla ibland), men det jag skrev är helt ärligt menat!

Svar: Jag tackar och bockar! :)
Svorskan

2014-11-15 @ 15:50:32
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Robert

Ja, det är inte det lättaste. :P Frågan är vad som menas med en slö livsstil. Vi vet ju att det finns en social norm idag som säger att man skall vara så "aktiv" som möjligt trots att det inte passar alla. :P

Svar: Jag förstår hur du menar och det är också viktigt - att inte försöka leva ett liv som man har lärt, men leva ett liv som man trivs med. Eller göra så som man tror grannen gör. :D
Svorskan

2014-11-15 @ 17:56:49
Postat av: Patrik

Alldeles säkert många med liknande upplevelse. Beror nog också lite på hur man är som person, vad man har för intressen osv. Känner flera som bara genom sin personlighet utökar vänskapskretsen hela tiden, utan att det är något konstigt med det.

Tycker heller inte det är misslyckat om man medvetet jobbar för att få fler vänner. Finns ju till och med de som förespråkar och skriver böcker om att man aktivt ska utöka sitt kontaktnät, vårda och underhålla relationerna. Sen hur det fungerar i praktiken beror nog mer på vilka kretsar man rör sig i. För en del är det helt naturligt, lika som det för en del är helt onaturligt. Lite som jag skrev i tidigare kommentar… att ta en fika utan anledning är inte alltid det lättaste. Det bemöts kanske med "Va, varför då?", lite skepsis och ett nej, eller så rinner det helt enkelt ut i sanden. Har man däremot anledningen så kan det vara lättare… Lite som om jag skulle fundera på att skaffa hund… då kunde vi ta en fika så kunde du berätta lite mer om dina erfarenheter, ge lite tips vad man kan tänka på osv.

Det är min syn på det hela, men för den sakens skull behöver jag inte ha rätt.

Svar: Det tycker jag. Att du har rätt. :D
Svorskan

2014-11-16 @ 12:32:51
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Ruth i Virginia

Det är inte lätt att göra nya bekantskapen, när man är medelålders och singel. Man vill träffa såna man har något
gemensamt med, men var kan man hitta dom? Du och Mimi
träffar ju andra, när ni är ute och går, och antagligen stannar
och pratar en stund. Varför inte försöka att, som Patrick säjer, sätta upp en fika-date? Ja, jag vet, jag vet. De flesta svenskar är stela av sej och har svårt för att göra nåt "on the spur of the moment". Det ska ju planeras :)
Men som sage två hundägare som känner sympati är ju iaf NÅGOT.

Svar: Jodå, jag har faktisk varit riktig duktig och börjat fika med flera, men jag är lite otålig. Vill liksom att alla skall vara "min bästa vän sen 20 år tillbaks" redan nu. Hahaha.
Svorskan

2014-11-17 @ 15:50:57
Postat av: I mitt huvud

Fast mycket annat var MYCKET jobbigare i den åldern, så jag är hellre 50 än 15 trots allt!
Lycka till med att hitta nya, bra vänner!

Svar: Håller med! :D Tack, snälla!
Svorskan

2014-11-18 @ 12:06:39
URL: http://www.imitthuvud.com
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0