Kvinnans värsta fiende är kanske kvinnan själv

"Jag blir bedömd för mina intervjuer, min dåliga humor och för hur jag gör mitt jobb. Medan kvinnor ofta blir bedömda för vad de har på sig och hur deras hår ser ut..."
 
Det här tycker jag är intressant och bra gjort av den manliga nyhetsankaren. Men det jag saknar är att belysa VEM det är som ser på kvinnan på detta sättet. Min erfarenhet är att det i första hand är kvinnor själva. Och om så är fallet borde kanske mer fokus riktas åt det hållet? För det känns som att det är mest män som "får skit? 

Kommentarer
Postat av: Robert

Inte helt omöjligt att det är så. :P

Svar: Vad bra - då är jag inte HELT ute och cyklar. ;)
Svorskan

2014-11-17 @ 18:44:29
Postat av: jag

60% av fallen tycker jag det är så, men inte mer

Svar: Inte ens 62%? ;)
Svorskan

2014-11-17 @ 18:52:14
Postat av: Patrik

Det är inte klokt, vad klok du är…

Finns ett inlägg med liknande tema hos lilija.com Fast det verkar vara både män och kvinnor som ger skit. Även om det sen mest är männen som får sig en känga.

Kanske är det inte manligt eller kvinnligt, utan helt individuellt hur mycket förstånd personen i fråga som ger kritiken har fått tilldelat?

Det där med förstånd är intressant, för det är mest rättvist fördelat av allt i hela världen. För alla tror dom fått tillräckligt :)

Svar: Ja, när det gäller förståndet - så är det kanske lite så att vi kan inte förstå det vi inte vet. :D // Min uppfattning är att män inte kritiserar varann på samma sätt som kvinnor. Kvinnor rent av förminskar varann och verkar allt som oftast se på varann som konkurrenter. Tyvärr.
Svorskan

2014-11-17 @ 20:54:59
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Robert

Jag är också inne på att kvinnor konkurrerar med varann, och därför reagerar de starkare på andra kvinnors beteende. Vi män blir ju mest berörda på "andra sätt" när det gäller kvinnors utseende. ;D

Svar: Kvinnor är elaka mot andra kvinnor medan män bara klantar sig liksom? ;)
Svorskan

2014-11-18 @ 09:23:29
Postat av: Robert

Förstår inte hur du menar där på slutet. ;D

Svar: Inte jag heller egentligen. :D
Svorskan

2014-11-18 @ 14:59:42
Postat av: Hörni!

Jätteintressant!
Jag måste säga att jag personligen inte har (vad jag kan minnas) någon erfarenhet av kvinnor som bedömer varandra negativt eller är elaka mot varandra (kanske är jag som varit naiv, jag vet inte).
Däremot har jag en del erfarenhet av män som bara bryr sig om kvinnors utseende, klagar på fettvalkar och vikt (var överviktig som ung), gubbar som nyper en i baken och tror att man som kvinna är mindre viktig.
Men det förekommer säkert både och och är säkert väldigt olika vad vi varit med om.
Man kanske skulle fokusera på att alla oavsett kön borde sluta göra skillnad på kvinnor och män. :)

Svar: Det är intressant hur man upplever olika och också vad som sätter spor hos oss. Jag tycker jag har hört hur kvinnor (i "alla" tider) pratar nedsättande om varandra. Det räcker att sitta på en uteservering och höra hur de pratar om förbipasserande och "Se den kjolen hon har! Den är ju ALLDELES för kort!" eller "Kolla hon där, hade jag hade sånt hår hade jag faktisk rakat huvudet!". Jag tycker aldrig jag hör män hålla på på samma sätt eller åtminstone inte lika mycket.
Jag håller med dig, man borde även när det gäller detta sluta göra skillnad på vem man riktar sig till. Och så borde alla kvinnor bli uppmärksamma på att om inte vi själva ändrar attityd, så kan vi knappast förvänta oss att andra gör det heller.
Svorskan

2014-11-18 @ 17:49:37
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Michaela

Har reflekterat över samma sak själv.

Har även ej fundering. Kan du skriva om kolloidalt silver, gärna effekter på vinterkräksjukan.

Svar: Menar du det att KS kan vara effektivt mot vinterkräksjukan? Hade jag gärna gjort, men jag hade velat uppleva det först i så fall. Svårt att skriva om något man inte har erfarenhet av.
Svorskan

2014-11-20 @ 20:01:34
Postat av: Patrik

Är förresten många tjejer som väljer att ha killkompisar för att det helt enkelt inte fungerar med tjejkompisar med alla elakheter och snack bakom ryggen osv.

Svar: Jag har nog varit en av dem. Alltså en av dem som föredrar manliga vänner.
Svorskan

2014-11-21 @ 00:59:24
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Michaela

Svar: Jag har läst lite här och där att KS skulle hjälpa/förebygga vinterkräksjukan. Vet dock inte om det stämmer. Är nyfiken på Kolloidalt silver då jag läst en hel del positivt om det, men svårt att veta vad som är sanning och vad som är bluff. Dessutom har jag sådan fruktansvärd kräkfobi så skulle gärna hitta någon form av bot eller lindring.

Svar: Jag tror helt klart att KS kan hjälpa. Jag vet det har hjälpt mig när jag har fått vanlig magsjuka. Men du kan läsa massor och eventuellt ställa frågor i gruppen "Kolloidalt Silver" på FB. Finns två grupper som heter så och det finns stor kunskap i bägge grupperna. :)
Svorskan

2014-11-21 @ 15:49:25
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0