I storlek med Berlin-muren

 
 
Jag har satt upp en liten spärr in till sovrummet så att Mimi inte hoppar upp
i vår säng (Mimis och min) på dagtid och skiter ner. När jag satte upp den tittade
Mimi på mig och såg ut att tänka: "Jaha? Inte vet jag vad det där skall vara bra för,
men jag får väl hålla mig undan då".
 
"Typisk Mimi att inte ens undersöka eller försöka testa vad
man får eller inte får", tänkte jag.
 
 
Här om dagen satt jag vid datorn och trodde Mimi låg i (Jannes) säng
bakom mig - så som hon brukar. Men plötsligt hör jag ett ljud från hallen..
 
Aha! Mimi har busat till det!
 
Här har det varit besök - som måste ha försvunnit väldigt snabbt!
 
Jepp, syns på "hoppa-upp-i-sängen"-handduken. Tassavtryck! :D
 
Jag återvänder till datorn och vem ligger inte i (Jannes) säng och
ser väldigt skyldig ut?
 
Om ni tror jag skällde på henne tror ni väldiigt fel. ALLA egna initiativ från Mimis sida bemöts med beröm eller ingenting. Att hon gjorde detta är en enorm framgång. Hon gör många saker numera som alla är enorma framgångar. Hittehund omplacerade en hund som omtalades som "en väldigt tyst hund" och "som en docka" och det kan låta toppen för en hundägare, men jag tycker inte det verkar till att vara normalt för en hund. 
 
Mimi är fortfarande en "tyst" hund på så vis att hon inte skäller. Men hon vågar numera pipa lite otåligt när vi skall något och så pratar hon med mig, särskilt när vi myser på morgonen. Om det är mat på gång eller vi är ute och hon fryser, så kan hon ge ett skall eller två för att få mig att sluta prata med "allt och alla" och sätta fart. Men som oftast står hon still på samma ställe och trippar med framtassarna när hon är otålig.
 
Och nu har hon för första gången fysiskt "rivit" ett hinder. Kanske ett liiitet steg för dig och mig, men ett stooort steg för Mimi. 
 
Heja Mimi!
 
 

Kommentarer
Postat av: Patrik

Skiter ner blir väl mer att hon uträttar sina behov, skitar ner för hon har lortiga tassar :) Men nu ska jag inte vara sån…

Mitt ex. hade en omplaceringshund en gång i tiden, han var lite så där. Skällde aldrig så trodde den var trasig. Brydde sig inte ens att hälsa om det kom besök… Men om man sa; gå och hälsa. Så gick han och hälsade för att sen återgå till sitt.

I början gjorde han knappt ej heller sina behov, oavsett hur länge man var ute. Sen gjordes upptäckten att om man sa "spring och kissa". Så sprang han iväg en bit från vägen och gjorde sina behov. Med den vetskapen så kunde man börja med att låt honom göra behoven innan långpromenaden.

Svar: Jag kommer nog aldrig att lära mig helt. Har inte tänkt på skillnaden mellan skiter ner och skitar ner förut. Där ser man. :D Jag som trodde jag snart var helsvensk. :D :D :D
Låter som en hårt hållen hund (sen innan)? Som kanske inte har fått göra något alls? På eget initiativ? Mimi hälsar om hon känner för det - och om hon inte känner för det gör hon det enbart om jag ber henne - för då finns ju chansen att det vankar godis sen. Hon tycker hon är SÅ duktig om hon hälsar på andra hundar (utan påtryck från mig brukar hon vara ointresserad). :D
Svorskan

2014-10-30 @ 17:36:50
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Hörni!

Hahaha, lilla sötnosen, vad roligt! Ja det är ju bara kul när de vågar hitta på lite "hyss", det håller jag verkligen med om och skulle aldrig falla mig in att skälla på Elsa heller.
Elsa är väldigt pratsam. När jag kommer hem blir hon så glad att hon ylskriker alldeles överdrivet högt. Jag får skynda mig att stänga dörren så inte grannarna tror att vi torterar henne. ;)
Vi ser spår efter tassar i vår säng när hon varit ensam (annars på dagtid bryr hon sig inte om sängarna).
Vi kan inte lämna soppåsen i hallen, då står hon plötsligt med en gammal pannkaka eller nåt i munnen. :) Lika om vi lämnar nåt fat med rester. Går vi därifrån så är det fritt fram tycker hon. Men vi får skylla oss själva de få gånger det händer, tycker vi.. och passa oss så hon inte äter något som är dåligt för henne.

Svar: Madde pratade också jättemycket. Vissa som var ovana blev rent av rädda för henne, de trodde hon var arg när hon höll på så. :D Är det lätt-tillgängligt stjäl nog Mimi också mat, till ex en soppåse som står på golvet. Men hon "öppnar" inte påsen om den är stängd. Det måste vara så att hon kan sticka huvudet ner utan problem. :D Våra underbara fyrbenta! :D
Svorskan

2014-10-30 @ 19:27:32
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Robert

Vilket busfrö hon är. ;D

Svar: Ja, eller hur? ;)
Svorskan

2014-10-30 @ 19:43:54
Postat av: Hörni!

Elsa "berättar" om det kommer någon i trappuppgången, det är lite jobbigt tycker jag för vissa kan bli lite rädda. Men det har blivit mycket, mycket bättre, nu skäller hon mest och bara ibland åt en gubben längst ner i trappen (och det har jag sagt att hon får ;D).
Mumannens fiskeryggsäck stod på golvet en gång när han precis kommit hem. Medan Mumannen var in på toa hade Elsa öppnat locket på ryggan, plockat fram en plastpåse, tagit bort plastklämman, plockat ut mackorna utan att förstöra påsen och ätit upp alltihop. När Mumannen kom ut stod hon knäpptyst och slickade sig om munnen och såg så mätt och nöjd ut. :D
Godmorgon!

Svar: Hahahaha! Vad duktig hon var som fick upp påsen utan att förstöra! Jag tycker hon förtjänade de mackorna då.
Svorskan

2014-10-31 @ 09:00:31
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Patrik

Sv: Ja, han var hårt hållen sedan tidigare, men fick precis som Mimi betydligt friare tyglar så han fick göra lite som han ville.

Svar: Skönt. Det bästa är ju att livet blir bättre och bättre. :D
Svorskan

2014-10-31 @ 09:04:17
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Patrik

Med tanke på språk så umgicks jag en del med en vän på 90-talet som var ny med Svenska språket. Han pratade hur bra som helst så man kunde oftast inte tro att det var något han nyss lärt sig. Men så hade han en rolig historia om en ekorre och en björn. I historien så kom en geting och stack björnen på nosen. Men i hans version så kom det en get och satte sig på nosen. Det blev alltid lite kul på ett annat sätt när han berättade den där. Folk såg ut som frågetecken och sa: En get?

Själv var jag i Tyskland en sväng och det gick inte så bra… Blev fel varje gång jag beställde mat. Fick soppa istället för varmkorv. Fick också för många pizzor och så höll det på att bli 50 muggar med cola istället för en mugg med 50 cl. :)

Svar: Hahaha! Ja, det kan bli tokigt ibland. Jag fick ett stort glas apelsinjuice på krogen en gång. Jag beställde "en stor ljus" som jag hade hört alla andra skåningar runt om mig bad om. Uppenbarligen var inte mitt uttalande helt 100. :D
Svorskan

2014-10-31 @ 19:18:46
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Sofie

Jag älskar när hundar utför små oskyldiga hyss. Vår hund får inte vara i soffan förutom på sin plats där han har en liten filt att ligga på, detta vet han om. Men ibland när man ligger och slöar framför datorn kommer han och ställer sig med hakan i soffan och tittar på en, sen kommer framtassarna upp, sakta kommer han längre och längre in tills baktassarna också är uppe i soffan och där ligger han stilla bredvid en. Man kan inte annat än att skratta åt honom. Sen är det så mysigt. Han är inte den gosigaste hunden, så dessa gånger brukar han få ligga kvar :D

Svar: Haha! Naw, så gulligt. Och jag hade gjort som dig, tagit till vara den mysstunden. Och tänk vad mysigt för hunden också - att veta att man ibland faktisk KAN charma sin vilja genom.
Svorskan

2014-11-03 @ 13:16:58
Postat av: eva

Gilla!!

Svar: :D
Svorskan

2014-11-05 @ 00:04:32
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0