Dagens dubbelmoral

Jag är lite trött på att samma människor som säger att vi inte skall prata om vikt pratar om hur illa det måste vara att åldras och att (även om de är emot skönhetsoperationer) "nog" skulle fixa till det om de kan - när de blir tillräckligt skrynkliga.
 
Samma personer pratar också om hur man skall göra eller inte göra för att bevara en fin hy och för att inte åldras i förtid. 
 
Förklara gärna för mig varför man skall ta hänsyn till (låta bli att såra) människor som är feta och som har svårt för att bli eller vara smala (antigen av genetiska orsaker, sjukdom eller att de äter för mycket) och att man samtidigt skiter fullständigt i om man sårar de som åldras i förtid (eller i rätt tid) och pratar vitt och brett om hur fult DET är. Orsaken till en icke-perfekt hy kan nämligen mycket väl vara genetisk eller sjukdom (och självklart ålder), men det kan också vara självorsakat - PRECIS som med fetma.
 
Antigen får väl vi alla lov att vara och se ut som vi gör utan att mötas av utseendehets eller så får också alla kritiseras? 
 
Hälsningar en halvt intorkad druva - på väg att bli ett lyckligt russin.

Vi dansar, Mimi och jag

Bloggen är kapad av Mimi eller rättare sagt min relation till henne och mina känslor för henne och jag har sagt allt som är att säga. Jag älskar den hunden nåt så otroligt. Och nu har vi blivit så samspelta att när hon går lös och jag behöver korrigera, så säger inte jag typ: "Mimi, gå fot!". Nej, det behövs inte. Mimi vet själv när jag tycker hon skall gå fot. Till ex när det närmar sig andra människor, hundar eller cyklister. Och när de har passerat så behöver jag inte säga: "Åh, vad DUKTIG du är Mimi!". Nej då. Det vet hon redan om. Hon sätter sig (utan uppmaning) och väntar på sitt godis.
Rätt roligt att Hittehund har valt just det här bilden bland sina bilder på hemsidan (i headern). Den
betyder så mycket för mig.
 
Så vi "går" inga rundor Mimi och jag. Vi "dansar". För så känns det med en så följsam och artig dam som Mimi är.

Vad vi gjorde under semestern

Mimi sprang - ibland.
 
Och så berättade vi hemlisar för varann.
 
Och så sprang Mimi lite till.
 
Härligt, härligt. Här har vi nästan dagligen sett rådjur på sistone.
 
Här vet jag inte riktigt vad jag gjorde.
 
 
Konstigt att jag har så många foton där hon springer, hon springer nämligen inte så
mycket numera. Hon har börjat småjogga så som äldre damer gör. 
 
Detta var nog den mest viktiga semestersysslan. Tass-avtryck!
 
Underbara Mimi blir 12 år till hösten - då har jag haft äran att ha henne i fyra år. Kärleken blommar som aldrig förr och Mimi har påverkats av mitt icke-ledarskap och tar numera egna initiativ. Dock är och förblir hon en liten tjänarinna som inget annat vill än att ge och få kärlek. Det har jag inget emot. :)

RSS 2.0