Dagens dubbelmoral

Jag är lite trött på att samma människor som säger att vi inte skall prata om vikt pratar om hur illa det måste vara att åldras och att (även om de är emot skönhetsoperationer) "nog" skulle fixa till det om de kan - när de blir tillräckligt skrynkliga.
 
Samma personer pratar också om hur man skall göra eller inte göra för att bevara en fin hy och för att inte åldras i förtid. 
 
Förklara gärna för mig varför man skall ta hänsyn till (låta bli att såra) människor som är feta och som har svårt för att bli eller vara smala (antigen av genetiska orsaker, sjukdom eller att de äter för mycket) och att man samtidigt skiter fullständigt i om man sårar de som åldras i förtid (eller i rätt tid) och pratar vitt och brett om hur fult DET är. Orsaken till en icke-perfekt hy kan nämligen mycket väl vara genetisk eller sjukdom (och självklart ålder), men det kan också vara självorsakat - PRECIS som med fetma.
 
Antigen får väl vi alla lov att vara och se ut som vi gör utan att mötas av utseendehets eller så får också alla kritiseras? 
 
Hälsningar en halvt intorkad druva - på väg att bli ett lyckligt russin.

Kommentarer
Postat av: Robert

Det tål att funderas på. :) Kanske återkommer med ett svar.

Svar: Fundera inte för länge bara, du kanske hinner bli för gammal. ;)
Svorskan

2015-08-30 @ 23:00:53
Postat av: Hörni

Ja det är himla konstigt det där, jag vill också gärna ha svar på den frågan.

Svar: Överallt runt om oss finns reklam som säger att vi inte duger som vi är. Det finns inte massor med reklam om hur fult det är att vara för smal eller för tjock (jag menar inte förminska det problemet heller, men få folk att se att det inte enbart handlar om vikt), men det kryllar av reklam som berättar för mig att jag borde göra ALLT jag kan för att inte se ut som jag gör. För det är uppenbart fult att få/ha rynkor. Jag som alltid har tyckt att gamla tanter ser så snälla och goa ut. :( Och det var INTE för att de var släta i hyn, det är i varje fall säkert. :)
Svorskan

2015-08-31 @ 22:57:19
Postat av: Jompen

Jag håller med dig jag! Svorskanpower!

Svar: Haha! Det gillade jag: "Svorskanpower!". :D
Svorskan

2015-09-04 @ 23:57:03
URL: http://johannamoxell.blogg.se/
Postat av: Ruth i Virginia

Hej! Har inte varit hit på ett tag, men råkade sej på Facebook.
Som alltid, har du intressanta ämnen att diskutera.
Som 87-åring bryr jag mej inte om sånt där snack. Har aldrig gjort det. Själv tycker jag mycket bättre om ett naturligt rynkigt ansikte än ett face där skinnet sitter så tajt, att det måste vara svårt att både rynka pannan och skratta. För att inte tala om Botox! Det är inte klokt, att så många ungdomar använder sej av den giftiga substansen.

När jag växte upp, var det ingen kritik av varandra, som jag
kommer ihåg. Mammorna SKULLE var knubbiga (pleasantly plumb), och när håret grånade, passade det perfekt ihop med rynkorna.

Roligt att se, att du och Mimi fortfarande njuter av livet tillsammans. Kram!

2015-09-12 @ 05:03:14
Postat av: Stoffe

Mycket bra fråga det där faktiskt :o

2015-09-14 @ 22:52:55
Postat av: krulli

Jag tror iof mer på att du håller på att bli en fint vin än ett lyckligt russin ;)

Svar: Naw, gulliga du. :)
Svorskan

2016-05-10 @ 05:57:30
URL: http://krulli.se
                Kommentera inlägget eller dö...Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0